Zijn rozen giftig voor katten? Welke van deze bloemen giftig is voor uw kat


0

zijn rozen giftig voor katten

Zijn rozen giftig voor katten? Hoewel katten voornamelijk carnivoren zijn, kunnen ze uit nieuwsgierigheid op planten kauwen. Fans van de langlopende strip “Garfield” herinneren zich misschien de gelijknamige tabby die op sommige madeliefjes knikte terwijl ze om genade smeekten. (Overigens is alles wat met de chrysantenfamilie te maken heeft giftig, dus houd Kitty uit de buurt van hen.)

Op een persoonlijke noot, de auteur heeft een broer die ooit een kat had die bleef proberen de cactusvijg in de tuin van onze grootmoeder te eten.

Arme Tom zou niets dan stekels in de neus krijgen voor zijn problemen, maar hij was er nog steeds zeker van dat een cactusvijg goed zou smaken. Rozen kunnen een verleidelijke traktatie zijn. Van konijnen is bekend dat ze vlak langs andere planten springen om bij deze geurige schoonheden te komen en katten lijken ze ook aantrekkelijk te vinden.

Maar zijn rozen veilig voor kitty? Om te beginnen is een roos met een andere naam niet altijd hetzelfde. Sommige bloemen die niets te maken hebben met de familie Rosaceae hebben het woord “roos” in hun naam. Laten we een overzicht hebben.

Zijn rozen giftig voor katten?

Rozen (Genus Rosa)

Zijn rozen giftig voor katten?

Over het algemeen zijn ze geen probleem. De bladeren en bloemblaadjes zijn niet giftig. In het slechtste geval kan Kitty maagklachten en diarree hebben als ze te veel eet, maar hetzelfde kan gezegd worden van te veel brokjes.

Maar, zoals een zekere jaren 80 haarband graag zegt: “Elke roos heeft zijn doorn.” Als uw kat erin slaagt om er op de een of andere manier een door te slikken, kan dit darmproblemen veroorzaken.

Hoogstwaarschijnlijk krijgt Kitty gewoon geprikte poten of een bekraste neus van te veel spelen met een doornige struik of stengel. Als u uw rozen behandelt met chemische bestrijdingsmiddelen, kan dit ertoe leiden dat uw kat vergiftigd wordt als hij een behandeld oppervlak likt.

Kerstrozen (Helleborus niger)

afbeelding van Kerstroos

Deze groenblijvende vaste plant staat ook bekend als vastenrozen of paasrozen omdat ze bloeien van december tot april. Deze sierplanten zijn populaire kerstversieringen in Europa.

Harry Potter-fans herinneren zich misschien dat Hermelien een krans van hen toverde voor het graf van James en Lily Potter.

Houd er rekening mee, Kerstrozen zijn mooi maar giftig. Elk deel van deze plant is giftig. Kitty moet uit de buurt van hen worden gehouden. Als Kitty zwaar kwijlt, moet braken of diarree hebben en je kerstroos ziet er een beetje vervelend uit, breng haar dan meteen naar een dierenarts.

Woestijnrozen (Adenium obesum)

afbeelding van een woestijnroos

Deze vier meter hoge struik met witte of lavendelbloemen staat ook bekend als de koedoelelie, de Sabi-ster, de mock azalea, de impalalelie of de woestijnazale.

Ze zijn een populaire kamerplant in gematigde streken en vooral populair bij bonsailiefhebbers. Ze zijn echter niet populair bij kattenliefhebbers.

Het sap is giftig en kan problemen betekenen voor elke nieuwsgierige kat die een beetje wil likken. Sommige stammen in het inheemse Afrika van de plant zullen het gebruiken om pijlen te vergiftigen om olifanten neer te halen, dus stel je voor wat het met een kleine kat kan doen! Kan braken, diarree, onregelmatige hartslag en de dood veroorzaken.

Mosroos (Portulaca oleracea)

Ook bekend als varkenskruid, pusley, postelein, portulaca, roos, Vietnam roos, Mexicaanse roos, tien uur of rotsmos dit kleine maar winterharde vetplant is populaire bodembedekker vanwege praktisch gedijen in de armste bodemomstandigheden en in staat om bestand tegen hitte en droogte. Mensen kunnen ze eten als een kleurrijke, zij het enigszins zure aanraking van salades of lichte roerbakgerechten.

afbeelding van een mosroos

Helaas zullen katten er niet zo van genieten. Het consumeren van deze bloemen kan nierfalen bij katten veroorzaken, wat symptomen zoals tremoren, kwijlen en gewichtsverlies kan veroorzaken.

De bladeren zijn het meest giftig. Gelukkig eet je kat er misschien niet te veel van, omdat het gif snel werkt en ervoor zorgt dat hij zich meteen ziek voelt.

Sleutelbloem (Primula vulgaris)

afbeelding van sleutelbloem

In de young adult boekenserie The Hunger Games houdt een jong meisje genaamd Primrose gewoon van haar cantankerous gele kat. Prim droomt ervan een genezer te zijn, haar naamgenoot is een plant waarvan de olie een samentrekkend middel is en een actuele behandeling voor veel huidaandoeningen.

In het echte leven houdt sleutelbloem helemaal niet van katten. Deze populaire vaste plant kan ervoor zorgen dat je viervoetige vriend moet overgeven. Niet dodelijk, maar je kat zal de effecten niet leuk vinden.

Rosebay (Geslacht Rhododendron)

Ook bekend als een rododendron, azalea, grote laurier of rozenboom, is deze hoge en kleurrijke struik populair in thuislandschappen. Passend, in de taal van bloemen, betekent de Rosebay-bloesem “pas op”.

Hoewel de bloemen onschadelijk kunnen zijn, kan zelfs een klein knabbeltje van de bladeren fataal zijn. De wortels zijn ook giftig. Houd je kleine pluizige vriend ver weg van deze planten.

Roos van Sharon (Hibiscus syriacus)

afbeelding van een roos van sharon

Deze grote, bladverliezende plant staat ook bekend als de roos van China of althea. Bloemen die bloeien in de zomer en herfst kunnen roze, rood, blauw, lavendel, wit of paars zijn. Deze prachtige bloem wordt in het Hooglied genoemd als vergelijking met De Geliefde.

Helaas zal uw geliefde kat de effecten ervan niet leuk vinden. Katten lijken aangetrokken tot de geur, maar zoals veel hibiscus Planten het is matig giftig. Hoewel het niet dodelijk is, kan het epileptische aanvallen en desoriëntatie veroorzaken.

Rozemarijn (Rosmarinus officinalis)

Dit meerjarige kruid is populair als specerij voor kipgerechten en betekent “herinnering” in de taal van bloemen. De penetrante, houtachtige geur is zeker onvergetelijk. Hoewel het volkomen veilig is voor katten om in te nemen, katten lijken het gewoon niet zo leuk te vinden.

Omdat het een onschadelijke plant is met een geur die aangenaam is voor mensen, kunt u proberen hem te planten in gebieden waar u wilt dat katten uitblijven. Misschien kun je het gebruiken om Kitty te ontmoedigen om te dicht bij een van de meer giftige planten te komen die hierboven zijn vermeld.

zijn rozen giftig voor katten

Zijn rozen giftig voor katten?

Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw, maar het bijten van een doorn kan schade toebrengen aan u en uw huisdieren. Bedreiging voor huisdieren: Hoewel rozen niet vaak ernstige vergiftiging veroorzaken die verder gaat dan gastro-intestinale overstuur, is er een risico op trauma aan de mond en poten van de doornen. Als een grote hoeveelheid wordt ingenomen, kan een darmobstructie het gevolg zijn.

Zijn rozenblaadjes eetbaar voor katten?

Het antwoord zou je een beter gevoel moeten geven over het plaatsen van ze in je tuin en ze in huis halen. Nee, rozen zelf zijn niet giftig voor katten. Katten kunnen een beetje diarree of maagklachten ervaren als ze te veel eten, maar de bloemblaadjes en stengels van doornloze rozen zijn veilig voor je kat.

Houden katten van de geur van rozen?

Ja, mensen hebben ongeveer 5 miljoen geurreceptoren in vergelijking met 200 miljoen geurreceptoren bij katten. Mensen kunnen de rozen ruiken, maar katten kunnen de persoon of het dier ruiken dat langskwam om die rozen te ruiken. Net als honden leren katten over hun omgeving door middel van geur.

Welke bloemen zijn giftig voor katten?

Amaryllis (Amaryllis spp.) Herfst krokus (Colchicum autumnale) Azalea’s en Rhododendrons (Rhododendron spp.) Castor Bean (Ricinus communis) Chrysanthemum, Daisy, Mama (Chrysant spp.) Cyclamen (Cyclamen spp.) Narcissen, Narcissus (Narcissus spp.)