Top 6 beste beoordelingen voor kattendeuren : uitgebreide kopersgids


0

Huisdier Huis

Onze trouwe katachtige vrienden, ongeacht hun persoonlijkheid, hebben deze “don’t care” -houding. En hoewel ze misschien van je gezelschap genieten, zijn er momenten waarop ze gewoon met rust gelaten willen worden.

Tenzij je er 24 uur per dag bent om de persoonlijke portier van je katten te zijn of als je een bekwame doe-het-zelver bent die in een handomdraai een esthetisch aantrekkelijk kattengat in je binnenmuur kan maken, is het misschien het beste om een kattenluik of een kattenluik in je huis te installeren.

Afgezien van het geven van uw schattige katten toegang tot hun kattenbakvulling of toegang tot het buitenleven, bieden kattendeuren een heleboel andere voordelen. Eigenaren van gezelschapsdieren over de hele wereld kunnen het beamen. Dankzij de moderne technologie en de vindingrijkheid van mensen hebben we nu een scala aan keuzes als het gaat om kattenluiken.

Het is er nu in vele soorten en maten die geschikt zijn voor een kleine of een grote kat. Er zijn er die zijn ontworpen om binnendeuren te passen met gemak, terwijl anderen worden geleverd met een microchip kattenluik, een magnetische sluiting of een uniek vergrendelingsmechanisme.

Hoewel het goed is om veel opties te hebben, kan het ronduit verwarrend zijn om online door alle kattenluikproducten te scrollen of in een gangpad vol kattenluiken te lopen om de beste te vinden. Maar maak je geen zorgen.

Afgezien van de nuttige productrecensies die we hebben samengesteld over de beste kattendeuren op de markt van vandaag, zult u zeker vinden onze uitgebreide kattenluik koopgids een redder in nood.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Top 6 Beste Kattendeuren beoordelingen [year]: Uitgebreide kopersgids 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Best verkopende kattendeuren

Top 6 Beste Kattendeuren beoordelingen [year]: Uitgebreide kopersgids 1

Top 6 Beste Kattendeuren beoordelingen

 1. PetSafe Freedom Patio Paneel
 2. Cathole Kattendeur
 3. SureFlap Microchip Pet Deur
 4. Ideale huisdierproducten Afsluitbare Cat Flap Deur
 5. Kitty-pas Standaard kattendeur
 6. PetSafe Vrijheid Pet Door

Er zijn veel merken die produceren en verkopen kwaliteitsproducten voor huisdieren. Hun belangrijkste doel is om onze huisdieren te helpen hun kwaliteit van leven te verbeteren. Onder de producten die in overvloed op de markt zijn, zijn luiken voor huisdieren en kattenluiken.

Er kan een veelheid aan opties zijn (waarvan er veel zeggen dat ze de beste zijn), maar door grondig onderzoek kwamen we tot een lijst met de beste kattendeuren die consequent veel van zijn gebruikers tevreden hebben gesteld.

Highly-rated, verwacht dat elk een functie of twee biedt die waarschijnlijk je fantasie zou prikkelen. Als u het nog steeds niet zeker weet, is onze gids hieronder ook beschikbaar om u te helpen bij het nemen van een slimme, onbevooroordeelde aankoopbeslissing.

1. PetSafe Freedom Patio paneel

Top 6 Beste Kattendeuren beoordelingen [year]: Uitgebreide kopersgids 9

Voor ons laatste product op onze top 6 beste kattenluikenlijst hebben we weer een luik van PetSafe. Waarom? Het lijkt erop dat deze fabrikant tonnen liefde krijgt van zijn klanten en het is gemakkelijk te zien waarom. PetSafe’s Freedom Aluminium Patio Panel is een luik voor huisdieren dat kan gemakkelijk door de meeste schuifdeurrails glijden.

Kun of wil je gewoon geen gaten door huisdeuren of muren snijden? Hier is een eenvoudige oplossing, hoewel dit je iets meer zou kosten. Met zijn prijs kunt u er echter voor zorgen dat het meegaat met zijn breukbestendig gehard glas en weerbestendig aluminium frame. Het is ook verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, waardoor het elke cent waard is.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 6 Beste Kattendeuren beoordelingen [year]: Uitgebreide kopersgids 10

Deze panelen zijn zo eenvoudig te installeren en geen snijden nodig! Gemaakt van aluminium en breukbestendig, gehard glas, zodat uw huisdier kan komen en gaan wanneer hij wil.

Pros:

 • Het installeren is een fluitje van een cent – snel, gemakkelijk en rommelvrij.
 • Dit luik heeft een solide ontwerp.
 • Houdt vliegen en hete lucht buiten.
 • Geeft katten sneller toegang tot de tuin.
 • Geen kattenbakgeur meer.

Tegens:

 • Het slotmechanisme dat bij deze deur wordt geleverd, werkt niet voor alle soorten deuren.
 • Bescherming tegen weersinvloeden is niet de beste. De zachte flappen hebben de neiging om open te gaan als de wind sterk is.

2. CatHole Kattendeur

Top 6 Beste Kattendeuren beoordelingen [year]: Uitgebreide kopersgids 11

De eerste op de lijst van onze beste kattenluikproducten is de CatHole’s The Original Cathole Interior Pet Door. Velen zijn gefascineerd door het eenvoudige ontwerp.

Ondersteund door het budgetvriendelijke prijskaartje en een verwijderbare verzorgingsborstel die ook het aantal ongewenste vachten in uw huis minimaliseert, kunt u de minimalistische maar innovatieve CatHole Interior Cat Door als een product beschouwen dat het bekijken waard is.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 6 Beste Kattendeuren beoordelingen [year]: Uitgebreide kopersgids 12

Met een zeer eenvoudig ontwerp plus ondersteund door het budgetvriendelijke prijskaartje is het een publiekslieveling geworden. Het heeft ook een verwijderbare verzorgingsborstel die u kan helpen ongewenste vacht in huis te minimaliseren.

Pros:

 • Dit kattenluik binnen laat katten gemakkelijk toegang krijgen tot andere kamers.
 • Je hebt slechts ongeveer 30 minuten nodig om het te installeren.
 • Het ontwerp is eenvoudig en schattig en toch onopvallend.
 • De borstel is geweldig voor bontbalcontrole. Katten gebruiken het ook als rugkrabber.
 • Effectief in het weghouden van de stank.

Tegens:

 • De borstelharen hebben de neiging om na een paar maanden gebruik af te vallen.

3. SureFlap Microchip Pet Deur

Top 6 Beste Kattendeuren beoordelingen [year]: Uitgebreide kopersgids 13

Bezorgd over de ongewenste binnenkomst van wilde katten of wasberen? Maak je geen zorgen meer. Dit microchip kattenluik zorgt daarvoor.

Een klep die kan worden geïnstalleerd in uw muren, deuren en ramen, uw kat heeft alleen een RFID-microchip of een RFID-tag nodig om dit apparaat te openen. Het programmeren ervan is een no-brainer. Deze werkt op batterijen en de levensduur van de batterij zal naar verwachting minstens 12 maanden meegaan.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 6 Beste Kattendeuren beoordelingen [year]: Uitgebreide kopersgids 14

Als u niet graag ongewenste bezoekers in uw huis wilt hebben, dan is deze veilige en beveiligde klep iets voor u. Het gaat alleen open voor uw huisdier omdat het de unieke microchip of halsbandtag-ID van uw kat herkent.

Pros:

 • Deze deur houdt indringers buiten.
 • Het is erg stevig. Het kan jaren duren.
 • De sensor werkt als een zonnetje.
 • Installatie is vrij eenvoudig.
 • De magnetische vergrendeling houdt de deur gesloten, zelfs als het buiten waait.

Tegens:

 • Dit luik maakt een klikkend geluid dat sommige katten en sommige ouders van huisdieren kan irriteren.
 • Het staat niet toe dat individuele instellingen voor elk huisdier worden geprogrammeerd.

4. Ideale huisdierproducten afsluitbare kattenluikdeur

Top 6 Beste Kattendeuren beoordelingen [year]: Uitgebreide kopersgids 15

Wil je een kattenluik dat je harige vriend alleen laat komen en gaan wanneer je dat wilt? De Ideal Pet Products Cat Flap Door met een 4-weg slot is misschien wel het beste voor u. Dit type vergrendelingsmechanisme geeft u een optie om het slot in te stellen op “alleen in- of alleen-uit”, waardoor u uw katten kunt opsluiten of buiten kunt houden.

Met een afmeting van 6,25 “x 6,25”, kunnen katten tot 12 pond er gemakkelijk doorheen lopen. Het wordt geleverd met een transparante LEXAN-klep die bekend staat om zijn vermogen om te vervormen zonder te breken of te barsten. Deze deur kan zowel als kattenluik binnen als als buiten kattenluik worden geïnstalleerd.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 6 Beste Kattendeuren beoordelingen [year]: Uitgebreide kopersgids 16

Dit is een klep met een 4-weg vergrendelingssysteem. Dit is transparant, zodat je kat nog steeds het buitenleven kan zien, zelfs als ze zich in huis bevinden.

Pros:

 • Het komt met een redelijk prijskaartje.
 • De multi-lock functie van het kattenluik werkt zoals verwacht.
 • Je kunt afscheid nemen van ongewenste stank en rotzooi.
 • Dit is eenvoudig te installeren.
 • Staarten die vast komen te zitten op de flap is geen probleem.

Tegens:

 • Het vergrendelingsmechanisme heeft de neiging om na een jaar of twee te slijten.
 • De flap maakt een beetje lawaai.

5. De Kitty Pass Standaard Kattendeur

Top 6 Beste Kattendeuren beoordelingen [year]: Uitgebreide kopersgids 17

Als je op zoek bent naar de beste en de schattigste kattendeur binnen, kan The Kitty Pass Interior Cat Door misschien wel je aandacht trekken. Hoewel het geen hightech microchip kattenluik heeft, kunnen je bontballen er veilig doorheen gaan en zich een weg banen naar zijn / haar kattenbak met zijn flapvrije en laag bij de grondopening. Als je deur 1 1/4″ tot 1,75″ dik is, dan past deze binnendeur prima.

Het installeren van een groot kattenluik is niet nodig, omdat katten die tot 20 pond wegen, gemakkelijk door de ronde opening van deze binnendeur kunnen gaan (die 7,5 “breed is met een hoogte van 6,5 inch).

Trouwens, deze cutie wordt geleverd met twee ontwerpen. Kies tussen een kattenoorontwerp en een kattenstaartontwerp. Moeite met kiezen? Koop gewoon beide.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 6 Beste Kattendeuren beoordelingen [year]: Uitgebreide kopersgids 18

Dit is een binnendeur waarmee je harige vriend achter gesloten deuren in en uit kan gaan. Perfect voor plaatsen waar je zijn kattenbak hebt verstopt voor meer privacy.

Pros:

 • De installatie duurt slechts een half uur.
 • Ontwerpen zijn schattig en grappig.
 • Het is functioneel. Dit houdt effectief alle stank en lawaai uit uw woonkamer.
 • Het geld waard.

Tegens:

 • Katten moesten hurken om bij de opening te komen.

6. PetSafe Freedom aluminium pet deur

Top 6 Beste Kattendeuren beoordelingen [year]: Uitgebreide kopersgids 19

Met veel maten om uit te kiezen, biedt de Freedom Aluminium Pet Door van PetSafe duurzaamheid en veelzijdigheid. Kleine tot grote katten en honden kunnen met gemak deze deur in en uit.

Gemaakt met een solide aluminium frame en een flexibele, magnetische klep met weerstrippen en UV-bescherming, kan de eerste slijtage weerstaan, terwijl de laatste uw huis kan beschermen tegen onaangename weersomstandigheden.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 6 Beste Kattendeuren beoordelingen [year]: Uitgebreide kopersgids 20

Dit is een heavy duty deur gemaakt van sterk aluminium met een magnetische klep die uv-bescherming heeft. Dit is ideaal voor huizen met meerdere huisdieren, u kunt het ook handmatig vergrendelen om te voorkomen dat huisdieren naar buiten gaan tijdens zware omstandigheden.

Pros:

 • Het wordt geleverd met gedetailleerde instructies waarmee u dit binnen enkele minuten in uw binnen- en buitendeuren kunt installeren.
 • Zoals geadverteerd, is dit luik stevig en van hoge kwaliteit.
 • De klep sluit mooi af met zijn magneet.
 • De weerbestendigheid is uitstekend. Het inschuifbare sluitpaneel houdt de kou effectief buiten.
 • Katten kunnen met gemak komen en gaan.

Tegens:

 • De getinte, wazige flappen hebben de neiging om onze viervoetige vrienden in verwarring te brengen.
 • De plastic bouten en schroeven hebben de neiging om te breken wanneer er te veel druk wordt uitgeoefend.

Top 6 Beste Kattendeuren beoordelingen [year]: Uitgebreide kopersgids 1

Wat is een katten- of kattenluik?

Beste kattendeuren

Zoals de naam al doet vermoeden, is een kattenluik of een kattenluik een soort luik dat speciaal is gemaakt voor onze katachtige vrienden.

Je zou je kunnen afvragen, is er een verschil tussen een hondenluik en een kattenluik?

Het antwoord is JA. Gewone luiken voor huisdieren die vaak door honden worden gebruikt, zijn eigenlijk niet katvriendelijk. Ja, zowel hondendeuren als kattenluiken zijn doelbewust gemaakt voor onze viervoeters om gemakkelijk toegang te krijgen tot een andere kamer of onze achtertuinen zonder menselijke tussenkomst.

Maar gezien de voorzichtige, roofzuchtige aard van katten, zijn kattendeuren vaak gemaakt met doorzichtige, zachte flappen die zorgen voor een veilige in- of uitgang. In vergelijking met standaard luiken voor huisdieren, die vaak smal en hoog zijn, zijn kattendeuren over het algemeen afgerond of vierkant, omdat de lichamen van katten breder en korter zijn dan honden.

Gebruiken katten kattenluiken?

Het kan niet worden ontkend dat uw huisdier, of het nu een kleine of een grote kat is, zich misschien ongerust voelt de eerste keer dat ze een kattenluik of zelfs een eenvoudig kattenluik gebruiken, zoals de kattendeur ingebouwd binnendeur voor huisdieren. Echter met veel geduld en misschien een beetje omkoping aan de zijkant, je katten zouden uiteindelijk de voordelen ervan ontdekken. Zodra ze dat doen, verwacht dan dat je huisdier met vertrouwen door dat gat gaat.

Voordelen van het hebben van een kattenluik

Afgezien van het voor de hand liggende voordeel dat je de huisdeur niet zo nu en dan hoeft te openen voor je wispelturige huisdier, biedt het hebben van een kattenluik in je huis in feite nog een paar voordelen. Hier zijn een paar kat-centrische en mens-centric voordelen die je misschien nog niet hebt ontdekt:

1. Verbeter het algehele welzijn van uw kat

Of uw kat nu verlegen en timide of ondeugend is, de nieuw gevonden vrijheid waar uw kat van zal genieten, opent hem voor een gezondere levensstijl. Net als mensen hebben katten ook behoefte aan opwinding, lichaamsbeweging en mentale stimulatie.

Als je het grootste deel van de dag weg bent, zijn katten vatbaar voor misdragingen of zich lusteloos voelen – allemaal te wijten aan verveling. Het hebben van een kattenluik in uw huis kan worden beschouwd als een onmiddellijke oplossing, omdat het uw kat in staat stelt om te verkennen. Zorg er wel voor dat de binnen- of buitenruimte waar je katten toegang toe hebben vrij is van zoemende auto’s of andere roofzuchtige dieren.

2. Verminder stank

Laten we eerlijk zijn, uw kat kan de meest schattige in de hele wijde wereld zijn, maar we kunnen nooit wennen aan de kattenbakgeur. Het installeren van een kattenluik geeft u eindelijk de mogelijkheid om het kattenbakvulling in de garage of uw achtertuin of onder de trap te plaatsen.

3. Ruimtes beheren

Dit is vooral van toepassing op ouders van gezelschapsdieren met een verscheidenheid aan huisdieren in hun huis. Een kitten of een kat die met rust gelaten wil worden kan eindelijk wat privacy hebben. Ze hoeven alleen maar door hun kattenhol te ontsnappen en naar een kamer te gaan die hondvrij is.

Kat op doorreis

Basis kattendeur types

Zoals eerder vermeld, zijn er verschillende soorten kattenluiken uitgevonden om aan de specifieke behoeften van elke huisdierouder en kattenvriend te voldoen. Het vinden van de beste deur of kattenluik kan in het begin een uitdaging vormen. Om te helpen, hier is een 101 op de verschillende beschikbare typen.

Buiten kattendeur

Kortom, dit type deur is geïnstalleerd om uw kat in en uit het huis te laten. Buitendeuren voor katten zijn er in verschillende materialen, waarvan de meeste zijn voorzien van een plastic of een aluminium frame.

De eerste is budgetvriendelijk maar toch gevoelig voor breuk, de laatste biedt duurzame duurzaamheid, maar met een hoger prijskaartje. Anderen worden geleverd met weerbestendige functies, om nog maar te zwijgen van glijdende lock-outpanelen voor beveiliging.

Binnen cat deur

Deze deuren zijn speciaal gemaakt om uw katten te geven toegang tot kamers die vaak hun kattenbak huisvesten. Sommige kattenluiken kunnen zowel op buiten- als binnendeuren worden geïnstalleerd.

Kattenluiken aan de binnenkant zijn echter meestal eenvoudig gemaakt, omdat ze niet noodzakelijkerwijs speciale functies vereisen die u meestal in buitendeuren zou vinden. De beste zou weer afhangen van uw individuele behoeften.

Waar installeer je kattenluiken?

Een kattenluik kan op verschillende locaties in uw huis worden geïnstalleerd. Een voor de hand liggende locatie is uw deur, maar muren, schuifdeuren en zelfs ramen zijn ook perfecte plaatsen om deze doorgangen te installeren.

Kat die uit een raam kijkt

Kattendeur voor raam

Katten houden ervan om uit het raam te turen. Dus waarom zou je daar niet ook hun kattenluik installeren? Kies uit een zijwaarts schuiftype of een vleugelmodel. Sommigen vinden deze eenvoudig te installeren, terwijl anderen er anders over zouden denken. Houd echter het type materiaal in de gaten, omdat u zeker wilt dat deze duurzaam zijn en een soort weerbestendigheid hebben.

Kattendeur voor glazen schuifdeur

Als je denkt dat je een gat door het glas zou moeten snijden, denk dan nog eens goed na. Dit type deur, ook bekend als patio luiken, zijn eigenlijk eenvoudig te installeren. U zult ook merken dat deze deuren gemakkelijk te ontgrendelen zijn in gevallen waarin u naar een ander huis moet verhuizen.

Kattenluik voor muur

Leid je kat naar waar je wilt dat hij gaat met behulp van deze onopvallende ingangen. Sommige zijn vrij eenvoudig te installeren, maar als je muren dik zijn, heb je misschien een tunnel nodig om de uiteinden van het kattenluik te verbinden. Als je een grote kat hebt, is een binnenluik dat in muren kan worden geïnstalleerd een goede keuze.

Extra functies om naar te zoeken

Moderne kattenluiken bieden functies die helpen uw huis te beveiligen en te beschermen tegen ongewenste bezoekers of ongelukken. Je zult sommige van deze zeer nuttig vinden, maar wees bereid om nog een paar dollar te sparen.

UitgaanVergrendelingsmechanisme

Cat deurvergrendelingsmechanismen zijn er in twee soorten. Het tweewegvergrendelingsmechanisme is voorzien van een “lock/unlock” systeem vaak gezien op gewone deuren. Het vierwegvergrendelingsmechanisme beschikt over een “in-only” en “out-only” modus. Als u wilt dat uw kat thuisblijft nadat hij ’s nachts binnenkomt, of toegang heeft tot de tuin terwijl u weg bent, is deze functie het overwegen waard.

Elektronische kattenluiken

Elektronische kattenluiken bieden een zekere mate van veiligheid, omdat deze typen vereisen dat uw kat een speciaal type halsband draagt om uw huis binnen te komen of te verlaten. Het hebben van een kattenluik met een magnetische sluiting houdt verwilderde katten buiten, maar dan kunnen andere katten met hetzelfde type magnetische halsband nog steeds binnenkomen.

Als u de beveiliging wilt verbeteren, is een andere optie om een microchip kattenluik te kopen zoals de SureFlap Microchip Pet Door. Sommigen hebben een microchip nodig, met een uniek nummer op de huid van uw kat, om te openen. Andere typen kunnen worden geopend door een RFID-halsbandtag. Dit zijn bekend als effectief in het buiten houden van stinkdieren en wasberen.

Conclusie

Het zoeken naar de beste deur voor je kat is niet eenvoudig. U zult uw ruimte moeten beoordelen om de beste plaats te vinden om deze te installeren. De afmetingen van uw kat kennen zal ook helpen ervoor te zorgen dat de deur die u van plan bent te kopen de beste pasvorm biedt voor uw kat.

Het in de gaten houden van de gebruikte materialen en de kwaliteit van de constructie is ook van vitaal belang. Zo kan een beetje kattenluikkennis een lange weg komen. Wat meer als je er tonnen van hebt? Kennis hebben van de voordelen van kattenluiken, de functies ervan en weten waar u eigenlijk op moet letten, bespaart u veel tijd en geld en geeft u op de lange termijn een probleemloze en plezierige koopervaring voor kattendeuren.

Als je eenmaal hebt gevonden wat het beste is voor je kat, kunnen je katten eindelijk komen en gaan wanneer ze willen zonder dat je wakker hoeft te worden in de goddeloze uren van de nacht of dag. Ze krijgen hun vrijheid terwijl jij je gezond verstand redt.

Hoe werken kattenluiken?

De deur leest het unieke signaal van de sleutel op de halsband van uw huisdier en activeert de klep om te ontgrendelen. Wanneer de deur de sleutel van uw huisdier niet meer voelt, vergrendelt de klep automatisch weer op zijn plaats. De sleutel is zo geprogrammeerd dat uw huisdieren alleen de deur gebruiken, zodat andere huisdieren of zwerfdieren het luik niet kunnen gebruiken.

Hoeveel kost het om een kattenluik te laten installeren?

De installatiekosten variëren van $ 125 tot $ 300, plus de kosten van de deur. Greg Allen van Finish Doctor rekent bijvoorbeeld een basisprijs van $ 125 voor een klein luikje, zoals voor een miniatuurpoedel; het installeren van een deur voor een groter ras zoals een Duitse herder kan $ 100 extra kosten.

Hoe kies ik een kattenluik?

Een basisrichtlijn voor het kiezen van een kattenluik is om het gewicht en de grootte van de kat (en) die de deur gebruiken te kennen. De meeste katten kunnen door kleine ruimtes manoeuvreren, dus je hoeft niet voor hun gemak een gigantisch gat in een deur te snijden. Kattendeuren zijn er in verschillende maten, van ongeveer 5 tot 10 inch breed en hoog.

Is een kattenluik een goed idee?

Ja, kattenluiken zijn een goed idee, maar ze kunnen een gemengde zegen zijn. Uiteraard geeft het kattenluik uw kat gemakkelijk toegang tot het buitenleven. Als het kattenluik is geactiveerd door een microchip, moet dit voorkomen dat andere katten uw huis binnenkomen.