De beste kattendragers voor : welke zijn dat?


0

beste kattenmand

Moet u van de ene plaats naar de andere gaan met uw huisdier, maar maakt u zich zorgen over hoe u dit veilig en zeker kunt doen? Maak je niet druk. Je bent niet de enige. Elk jaar reizen duizenden mensen over de hele wereld van de ene locatie naar de andere terwijl ze hun huisdieren meenemen.

Sommige mensen nemen hun katten mee omdat ze willen dat hun bontmaatjes delen in hun reisavonturen. Anderen doen het uit noodzaak omdat ze permanent moeten verhuizen. En nog een aantal moeten de hunne naar de dierenarts brengen voor een bezoek. Wat uw reden ook is om met uw kat te reizen, een reismand is de beste manier om te gaan bij het vervoeren van hem.

Maar eerst, wat is een kattenmand? En wat zijn de beste kattendragers op de markt van vandaag?

Volgens de definitie is een drager elke draagbare container die wordt gebruikt om katten te vervoeren. Het kan komen in de vorm van een doos, een kooi, een zak of een krat. Meestal zijn er twee soorten permanente vervoerders die in winkels worden verkocht: de soft-sided drager en de hardzijdige.

In dit artikel zal ik beide bespreken en voorbeelden van elk geven om u te helpen beslissen welke de beste kattendrager voor u is.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

De beste kattendragers voor [year]: Welke zijn dat? 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Best beoordeelde Cat dragers

De beste kattendragers voor [year]: Welke zijn dat? 1

Beste cat dragers: zachtzijdig

 1. AmazonBasics Zachtzijdige mesh dierendrager
 2. PetLuv Premium Cat drager
 3. Pet Magasin Opvouwbare kattendrager

Soft-sided dragers zijn meestal gemaakt van nylon of ballistische stoffen. Ze zijn licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen. Ik heb op internet gezocht naar enkele van de meest populaire en best beoordeelde als voorbeelden hieronder.

1. AmazonBasics soft-sided mesh pet carrier

De beste kattendragers voor [year]: Welke zijn dat? 9

Deze provider van AmazonBasics biedt voldoende luchtstroom en een eenvoudige weergavefunctie.

Functies:

 • Luchtvaartmaatschappij goedgekeurd en voldoet aan de afmetingen onder de stoel
 • Wordt geleverd met een bagageriem die ook dienst doet als gordelriem
 • Inclusief een wasbaar huisdierbed dat is gemaakt van fleece
 • Voor huisdieren met een maximum van 8 pond (klein), 16 pond (gemiddeld) en 22 pond (groot).
 • Wordt geleverd in kleine (L14″, H9″ en W9″), middelgrote (L16,5″, H9,4″ en B9,8″), en grote (L19,7″, H10,2″, en W11,2″) maten
 • De schouderband is verstelbaar
 • Heeft een basisinzet om te voorkomen dat het midden instort
 • Met mesh panelen aan alle vier de zijden voor ventilatie
 • Alleen verkrijgbaar in zwart

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattendragers voor [year]: Welke zijn dat? 10

Eenvoudig ontworpen, maar werkt vrij goed. De gaasvensters aan alle vier de zijden stellen uw nieuwsgierige kat in staat om naar al het reilen en zeilen om hem heen te bekijken en stellen u in staat om hem ook te controleren. Het fleecebed is wasbaar en zeer comfortabel.

Wat ik er leuk aan vind:

Deze kattendrager van AmazonBasics is eenvoudig ontworpen maar werkt goed. De gaasvensters aan alle vier de zijden stellen uw nieuwsgierige kat in staat om naar al het reilen en zeilen om hem heen te bekijken en stellen u in staat om hem ook te controleren. Er zijn niet veel franjes aan deze reismand, maar het doet waarvoor het is ontworpen – uw kat vervoeren.

De schouderbanden zorgen voor handsfree dragen en de basisinzet voorkomt dat het midden doorzakt. Ik hou ook van het fleecebed dat erbij wordt geleverd, omdat het wasbaar en extreem comfortabel is.

Dit type reismand kan het beste worden gebruikt voor rustige katten die gewend zijn om te reizen.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

Deze kattenmand is het beste voor korte ritten. Omdat het meestal van gaas is gemaakt, is het niet de beste keuze voor reizen die uren duren. Een verveelde kat zal gemakkelijk een gat door de stof scheuren als het voldoende gestrest is.

Er zijn ook puntige “voeten” (vijf van hen) bevestigd aan de onderkant van de drager om het te helpen hechten aan de grond of welk oppervlak het zich ook bevindt. Deze voeten kunnen inkepingen maken op uw autostoeltje, vooral als uw kat aan de zware kant is.

2. PetLuv Premium Kattendrager

De beste kattendragers voor [year]: Welke zijn dat? 11

PetLuv’s drager biedt premium comfort en een ruim ontwerp.

Functies:

 • Heavy-duty rubberen gaasramen die scheurbestendig zijn met afsluitbare kleppen voor privacy
 • Wordt geleverd met veiligheidsgordellussen die kunnen worden aangepast en een wasbaar pluche bed
 • Weegt 6,7 pond voor klein en 8 pond voor groot
 • Verkrijgbaar in kleine (L20″, Hoogte 13″ en W13″) en middelgrote (L24″, H16″ en B16″) maten
 • Voorzien van verstelbare schouderbanden voor gemakkelijk dragen
 • Heeft zijvakken om kattenaccessoires of traktaties in op te bergen
 • Met vier toegangspanelen en een opening aan de bovenkant
 • Verkrijgbaar in rode en marineblauwe kleuren

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattendragers voor [year]: Welke zijn dat? 12

Biedt een luxe ruimte maar behoudt dat gezellige gevoel binnenin. De 4 toegangspanelen laten veel frisse lucht binnen en als je kat gewoon wil snoozen of rusten, kun je de tinten naar beneden trekken.

Wat ik er leuk aan vind:

Deze reismand biedt een luxe ruimte voor katten maar behoudt dat gezellige gevoel binnenin. Het pluche kattenkussen in het pakket geeft een comfortabel gevoel waardoor katten zich thuis voelen, zodat ze helemaal niet gestrest zijn door het reizen.

De vier toegangspanelen laten veel frisse lucht binnen, maar de toevoeging van de privacypanelen is een geweldig idee. In het geval dat uw kat gewoon wil snoozen of rusten, kunt u de schaduwen naar beneden trekken en hem het gevoel geven dat hij niet verbonden is met alle activiteiten om hem heen. Bovendien vergrendelt de ritssluiting, zodat je katten dat niet gemakkelijk kunnen openen door alleen maar te duwen.

Deze reismand kan het beste passen bij twee middelgrote katten of één grote.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

Het gaas is stevig gebouwd, maar als je een kat hebt die absoluut vastbesloten is om te ontsnappen, kunnen ze het na een paar pogingen scheuren of er een gat in prikken.

3. Pet Magasin Opvouwbare Kattendrager

De beste kattendragers voor [year]: Welke zijn dat? 13

Een luchtvaartmaatschappij goedgekeurd vervoerder, dit product van Pet Magasin zal geliefd zijn bij ouders die frequente reizigers zijn.

Functies:

 • Bestand tegen dierenbeten
 • Voorzien van stijve, niet-verzakte maar goed gewatteerde vloeren
 • Weegt slechts 2,2 pond
 • Wordt alleen geleverd in groot formaat (L18″, B10″ en H10″)
 • Heeft een verstelbare, verwijderbare en gewatteerde schouderriem en een korte koffergreep voor gemakkelijk dragen
 • Is waterdicht en lekvrij
 • Lichtgewicht en opvouwbaar voor eenvoudige opslag
 • Verkrijgbaar in de kleuren blauw, oranje, roze en geel

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattendragers voor [year]: Welke zijn dat? 14

Een luchtvaartmaatschappij goedgekeurde luchtvaartmaatschappij, u kunt er gerust op zijn dat u uw jet setting kat overal mee naartoe kunt nemen. De reisdrager kan plat worden opgevouwen voor eenvoudige opslag en is gemakkelijk schoon te maken.

Wat ik er leuk aan vind:

Deze vrolijk gekleurde zachtzijdige kattendrager van Pet Magasin is een goed gemaakt product dat gemakkelijk te gebruiken is. Als een luchtvaartmaatschappij goedgekeurde luchtvaartmaatschappij, kunt u gerust zijn dat u uw jetset kitty overal mee naartoe kunt nemen.

De schouderband en handgrepen bieden een moeiteloze en ergonomische manier om uw kat te vervoeren. Tegelijkertijd biedt het stevige, bijtbestendige materiaal dat de drager bedekt een efficiënte methode om hem veilig te houden.

Ik vind het ook leuk hoe de reisdrager plat vouwt wanneer hij niet in gebruik is en hoe gemakkelijk hij schoon is. De waterdichte functie is ook een geweldige bonus. Bovendien is er genoeg gaasmateriaal om voldoende ventilatie te geven, maar niet zozeer om de privacy van de kat te verminderen. Je katachtige maatje zal zich nog steeds gezellig en rustig voelen van binnen.

Dit type luchtvaartmaatschappij goedgekeurde luchtvaartmaatschappij is het beste voor kitties die zich graag knus voelen en die van gemiddeld gewicht zijn.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

De rits van deze kattenmand houdt niet erg goed vast, dus als je ervoor wilt zorgen dat je kat niet ontsnapt, stel ik voor om een ander vergrendelingsmechanisme toe te voegen om het gesloten te houden.

De beste kattendragers voor [year]: Welke zijn dat? 1

Beste catdragers: hardzijdig

 1. AmazonBasics Laaddrager met twee deuren
 2. Huisgenoot Tweedeurs bovenlader huisdierdrager
 3. SportPet Ontwerpen Voordeur Inklapbare drager

Dit soort kattendragers voor katten zijn meestal gemaakt van hard plastic en zijn stevig gebouwd. Hieronder staan enkele van de best beoordeelde en populaire die vandaag op de markt verkrijgbaar zijn.

1. AmazonBasics tweedeurs laaddrager

De beste kattendragers voor [year]: Welke zijn dat? 16

Deze reis kattendrager van AmazonBasics biedt eenvoudig laden voor uw kat.

Functies:

 • Bovenste laadklep opent links of rechts
 • Heeft een tweedeurs ontwerp voor gemakkelijke toegang tot uw huisdier
 • Aangeboden in twee lengtes: 19 “(19 * 12.5 * 10in) en 23 ” (23 * 15 * 13in)
 • Gemaakt van duurzaam kunststof voor sterkte en veiligheid
 • Voorzien van een voordeur van staaldraad
 • Gebouwd met 4 grendels en wordt geleverd met extra schroeven voor extra versterking
 • Verkrijgbaar in slechts één kleur: grijsblauw

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattendragers voor [year]: Welke zijn dat? 17

Een 2-deurs, harde dierendrager gemaakt van duurzaam plastic met stalen draad voordeur voor extra veiligheid, ventilatie en zichtbaarheid.

Wat ik er leuk aan vind:

Deze reiskattendrager is een uiterst efficiënte manier om uw katten veilig te vervoeren. Het is erg stevig en een fluitje van een cent om te monteren. Je hebt niet echt instructies nodig om het in elkaar te zetten.

Het pakket wordt geleverd met extra bouten en moeren als u de montage een permanent wilt makent één. Anders zou je in orde moeten zijn met de vier grendels. Vergeet alleen niet om ervoor te zorgen dat je de pinnen op de juiste plaats vastzet. Zo niet, dan gaat de bovenste deur open, vooral als uw kat aan de zware kant is. Maar zolang je alles goed hebt bevestigd, zou er geen probleem moeten zijn.

Het 19″-model is waarschijnlijk het beste voor katten die tot 10 pond wegen, terwijl de 23″ het beste is voor katten die meer dan 10 wegen.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

Het handvat van de drager is niet de meest ergonomische. Het kan je hand pijn doen bij het langdurig optillen van de reismand, vooral wanneer je kat toevallig een chonky kerel is.

2. Petmate Two-Door Top Load Carrier

De beste kattendragers voor [year]: Welke zijn dat? 18

Handig voor de eigenaar van het huisdier, petmate’s carrier beschikt over een ergonomische handgreep. Dit is ook goedgekeurd door de luchtvaartmaatschappij.

Functies:

 • Goedgekeurd voor vliegreizen en voldoet aan de meeste luchtvrachtspecificaties
 • Heeft een tweedeurs ontwerp met een bovenladeringang
 • Aangeboden in twee lengtes: 19 “(19 * 13 * 10in) en 24 ” (24 * 17 * 14.5in)
 • Gemaakt van heavy-duty kunststof met stalen deuren
 • Voorzien van een comfortabele handgreep en waterbeker
 • Deurvergrendelingen zijn gemakkelijk te knijpen voor een betere toegang
 • Het 19″-model is verkrijgbaar in hete roze / zwart en parelwit / koffiegemalen kleuren, terwijl de 24″-kleuren wordt aangeboden in parelasblauw / koffiegemalen en parelbruine / koffiegemalen tinten

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattendragers voor [year]: Welke zijn dat? 19

Deze handige drager biedt huisdieren een stevige maar gezellige plek om in te verblijven voor elke reis. De 2-deurs ingang houdt het toegankelijk voor eigenaren om hun katten in of uit te zetten.

Wat ik er leuk aan vind:

Deze handige drager biedt huisdieren een stevige en gezellige plek om in te verblijven voor elke reis. Je zult zeker een gelukkige kat hebben met de luxe ruimte van het product die voldoende ruimte biedt om je om te draaien of op te staan.

De tweedeurs ingang houdt het nog toegankelijker voor eigenaren om hun katten in te zetten of op te halen. Het laat ook meer licht en lucht binnen en voorkomt dat het te krap aanvoelt. De bovenste deur is veilig en blijft gesloten zolang u deze goed vastzet.

Het 19 “-model is waarschijnlijk het beste voor katten tot 10 pond, terwijl de 24 ” misschien het beste is voor katten die meer dan 10 pond wegen.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

De instructies voor het instellen van de deur zijn niet erg duidelijk. Het moet specificeren dat de verticale balk voor de voordeur in de rechthoekige sleuven naast de ronde gaten moet gaan. Anders gaat de deur niet dicht en lijkt het de verkeerde pasvorm voor de drager.

3. SportPet ontwerpt voordeur inklapbare drager

De beste kattendragers voor [year]: Welke zijn dat? 20

Dit unieke aanbod van SportPet Designs biedt een efficiënt en comfortabel manier voor katten om binnen te komen.

Functies:

 • Heeft een unieke zijopening die breed is en gemakkelijk in te stappen
 • Voorzien van een veilig eenrichtingsdeurontwerp
 • Aangeboden in drie opties: Regulier (15,2 * 18,5 * 14,2 inch), normaal met kattenbed (dezelfde afmetingen als normaal, maar met één wasbaar bed) en XL (23,12 * 18,75 * 17,25 inch)
 • Gemaakt van robuust, gegoten plastic
 • Voor de optie met een kattenbed inbegrepen, is de bedgrootte 18 L * 13,75 W in
 • Is opvouwbaar voor opslag
 • Klink en deur zijn gemaakt van hoogwaardig polycarbonaat materiaal
 • Wordt geleverd in grijs/tan kleur

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattendragers voor [year]: Welke zijn dat? 21

Een ruime, enkele deurdrager en laat uw kat niet ontsnappen. En omdat het inklapbaar is, is het zo gemakkelijk op te bergen wanneer het niet in gebruik is.

Wat ik er leuk aan vind:

Het’s is vrij ruim voor een kat en geeft uw huisdier voldoende ruimte om te bewegen en te draaien. De zijdeur is een uitstekend idee en een die niet krap aanvoelt voor een kat, vooral een die nieuw is in het gebruik van een drager.

Het enkele deurslot is zeer veilig en laat uw kat niet ontsnappen. En omdat het inklapbaar is – een zeldzame functie bij hardzijdige dragers – is het zo gemakkelijk op te bergen wanneer het niet in gebruik is.

Deze drager is waarschijnlijk het beste voor kleine tot middelgrote katten.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

Het past niet onder een vliegtuigstoel omdat het te hoog is. Ook kan het dun lijken als je kat een groot rastype is.

Cat dragers met zachte zijkanten versus hardzijdige cat dragers

beste kattenmand

Met de overvloed aan kattendragers op de markt, kunt u het moeilijk hebben om te beslissen welke de beste kattendrager is. En dan kom je erachter dat er twee soorten zijn en ben je misschien nog meer in de war.

Ik ga de kenmerken van elk en hun voor- en nadelen opsommen. Hopelijk kunt u na het lezen van dit artikel met vertrouwen de beste kattenmand voor u en uw katachtige metgezel kiezen.

1. Zachtzijdige kattendragers

Een soft carrier wordt zo genoemd omdat deze is gemaakt van een zacht en flexibel materiaal. Dit is meestal nylon. Wat geweldig is aan een zachte kattenmand, is dat het een niveau van comfort biedt waar een kat naar op zoek is en dat niet te vinden is in een hardzijdig model. Comfort is natuurlijk een must, vooral als de drager wordt gebruikt voor een reis naar de dierenarts. Een soft carrier bespaart je ook wat ruimte omdat hij plat vouwt als hij niet in gebruik is.

Enkele dingen om te overwegen: dit type reismand is het beste voor korte afstanden en voor katten die over het algemeen rustige reizigers zijn. Hoewel meestal stevig, kan een zachtzijdige kattendrager worden gescheurd door klauwen, vooral als de kleine katachtige vastbesloten is om te ontsnappen. En als uw kat ooit reisziek wordt, is dit type reismand veel moeilijker schoon te maken.

2. Hardzijdige kattendragers

Omdat een harde drager gemaakt is van duurzaam en dik plastic, gaat deze veel langer mee dan een zachte. Het is uiterst handig voor langeafstandsreizen, omdat je waterbekers aan de deuren van de meeste modellen kunt bevestigen en ze opruimen een fluitje van een cent maken. Omdat de meeste modellen ook stalen deuren hebben, maakt dit het moeilijker voor uw gedurfde kat om te ontsnappen.

Enkele dingen om te overwegen: Dit is meestal de beste keuze voor langeafstandsreizen, omdat het moeilijk is om eruit te komen en u uw kat niet om de paar minuten of zo hoeft te controleren. Een hardzijdige kattendrager kan echter moeilijk onder de stoel van een vliegtuig passen en zal zeker meer wegen dan de zachtzijdige soort.

beste kattenmand

Functies om te controleren bij het kiezen van de beste kattendrager voor uw huisdier

Nu je waarschijnlijk hebt besloten welk type reismand je voor je kat wilt kopen, is het tijd om deze lijst te bekijken om te zien welke functies je zou moeten bekijken en waarom ze essentieel zijn voor het uitzoeken van de beste reismand.

1. Ventilatie – Je wilt dat je kat veilig is, maar je moet er ook rekening mee houden dat hij iets nodig heeft dat voldoende lucht binnenlaat. De beste kattendragers zorgen ervoor dat je maatje goed kan ademen en hem kan afkoelen voor het geval het weer te warm wordt.

2. Gemakkelijke toegang – Het zou het beste zijn als de kattendrager zowel aan de bovenkant als aan de voorkant een opening heeft voor het moeiteloos laden en lossen van uw katachtige buddy. Dit is vooral belangrijk tijdens dierenartsbezoeken waar de kat misschien niet naar buiten wil. De dierenarts heeft nog steeds toegang tot uw kat, zelfs als hij niet kan worden overgehaald, omdat de bovenste opening het mogelijk maakt om de kat te onderzoeken terwijl hij in de reismand blijft.

Als het een hardzijdige kattendrager is, zijn meerdere deuren misschien het beste. Nogmaals, net als bij de bovenste opening, biedt het meer toegang tot de kat die misschien aarzelt om in of uit de reismand te gaan.

3. Vergrendelingsmechanisme – Controleer of het vergrendelingsmechanisme op de drager veilig is. Een kattenmand die alleen vertrouwt op klittenband, ritsen of drukknopen zal niet erg veilig zijn, vooral als je een kat hebt die zich gewoon een weg door de opening duwt.

4. Grendels – De kattenmand moet gemakkelijk te vergrendelen en los te maken zijn voor de eigenaar van het huisdier, maar moeilijk voor het huisdier om te ontsnappen. Onderzoek zorgvuldig de zijknaps, plastic haringen, en sloten voor stevigheid en gebruiksgemak.

5. Gemakkelijk schoon te maken Zelfs als uw kat gewend is om te reizen en niet autoziek wordt, is dit nog steeds een belangrijke functie om te overwegen bij het kopen van een kattenmand, omdat een reis naar de dierenarts een mogelijkheid is.

Uw kat kan ziek worden en kan zichzelf misschien niet helpen om naar het toilet in de reismand te gaan. Het is het beste om er een te kiezen die gemakkelijk genoeg is om op te ruimen, zodat uw kat niet naar huis hoeft te gaan bovenop zijn braaksel of afval.

beste kattenmand

Geven katten de voorkeur aan harde of zachte dragers?

Hangt van je kat af, echt waar. Zachte dragers: Ze zijn niet zo omvangrijk als harde plastic dragers. Sommige zijn niet zo stevig of ondersteunend als harde plastic dragers. Veel soft carriers hebben meer dan één opening. Harde plastic dragers: Een harde drager van de juiste grootte geeft de kat meer ruimte om zich om te draaien en uit te rekken, terwijl hij nog steeds het gevoel van veiligheid geeft.

Hoe lang kan een kat in een reismand blijven?

Het korte antwoord is dat een gezonde volwassen kat prima in een reismand kan zitten tijdens een reis die minder dan 6 uur duurt. Als uw reis langer is, wilt u uw kat regelmatig uitlaten om water te drinken en de badkamer te gebruiken.

Hoe groot moet een kattenmand zijn?

Uw kat moet gemakkelijk kunnen gaan liggen, opstaan en zich gemakkelijk in de reismand kunnen omdraaien. Zo niet, dan is de drager te klein. Als uw kat bijvoorbeeld 10 inch (25 cm) lang is en 10 pond (4,5 kg) weegt, kies dan een 25-inch (65 cm) lange reismand die 25 tot 30 pond (11,3 tot 13,6 kg) kan bevatten.

Kunnen 2 katten een reismand delen?

vervoerder. Kleine kittens kunnen ook in een reismand van normale grootte gaan. Je moet dit niet langer dan een paar uur doen, omdat je katten moeten bewegen en strekken.