Melatonine voor katten gebruikt en mogelijke bijwerkingen


0

Schotse kat slapen

Is melatonine voor katten nodig?

Natuurlijke melatonine is een hormoon geproduceerd door een deel in de hersenen genaamd de pijnappelklier. Onder normale omstandigheden vertelt dit hormoon het lichaam wanneer het tijd is om te slapen en wanneer het tijd is om op te staan.

Mensen met slaapproblemen kunnen melatonine supplementen nemen in de vorm van pillen, vloeistoffen of kauwtabletten. Slapeloosheid, slaapfasestoornis en jetlag zijn allemaal de meest voorkomende kwalen die met melatonine worden behandeld, maar er zijn studies in de maak over hoe goed het de nachtelijke bloeddruk, de ziekte van Alzheimer en Amyotrofische laterale sclerose.

De kans is groot dat je kat twee keer zo lang slaapt als jij, zo niet meer. Zelfs het wezen dat de uitdrukking “kattenslaap” heeft bedacht, kan echter te prikkelbaar en rusteloos zijn om te ontspannen. Ze heeft misschien nog meer een hekel aan langeafstandsreizen dan jij, jetlag is een absolute marteling voor een wezen dat tegen elke verandering is. Oudere dieren kunnen moeite hebben om in slaap te blijven.

De ziekte van Cushing en verlatingsangst kunnen worden behandeld met melatonine. Dierenartsen bevelen soms melatonine aan voor dieren die lijden aan haaruitval. Kan melatonine geschikt zijn voor uw kat? Je zou het met je dierenarts moeten bespreken, maar hier zijn enkele punten met betrekking tot het onderwerp dat je naar voren zou kunnen brengen.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Gebruik van melatonine voor katten

Katten die lijden aan angst, haaruitval en slaapstoornissen worden vaak behandeld met melatonine. Katten in stressvolle situaties zoals Reizen, wordt verzorgd of blootgesteld aan harde geluiden kan melatonine worden gegeven op een korte termijn basis.

Houd er rekening mee dat melatonine een hormoonvervanger is, geen medicijn. Het wordt dus niet gereguleerd door de FDA, hoewel het wettelijk kan worden voorgeschreven. Voor het grootste deel is het veilig als het correct wordt toegediend.

De typische dosering van melatonine voor een kat is 0,5 tot 0,8 mg via de mond om de twaalf uur. Dit kan variëren afhankelijk van het gewicht van uw kat en waarvoor ze wordt behandeld.

Melatonine kan ook worden gebruikt bij het trainen van een kat om niet bang te zijn voor harde geluiden. Dit wordt gedaan door een cd met geluidseffecten af te spelen op geleidelijk toenemende volumes tijdens het voeren van melatonine geregen lekkernijen aan de kat. Deze methode van gedragsverandering kan uw kat laten wennen aan harde geluiden, waardoor haar angst die door hen wordt veroorzaakt, wordt verminderd.

een zwarte kat met witte poten en groene ogen ligt op de radiator

Bijwerkingen en contra-indicaties

Hoofdpijn, duizeligheid en crankiness zijn enkele van de bijwerkingen van melatonine. Het kan ook maagklachten en depressie veroorzaken. Als uw kat een antistollingsmiddel, immunosuppressivum of diabetesmedicatie gebruikt, is melatonine mogelijk niet geschikt voor haar.

Natuurlijke melatonine (gemaakt van de pijnappelklieren van andere dieren) kan virussen dragen, dus blijf bij synthetische stoffen als uw kat een melatonine moet nemen. Het mag niet worden gebruikt door zwangere of zogende vrouwen.

Een van de bijwerkingen is gewichtsverlies, wat een bijwerking kan zijn die je wantt, afhankelijk van de omstandigheden. Let op hoe uw kat reageert op melatonine. Als je denkt dat ze een allergische reactie heeft, breng haar dan meteen naar de dierenarts.

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Beste melatonine supplementen voor katten

Melatonine op de markt gebracht voor menselijke consumptie komt meestal in capsules met 1 tot 3 mg melatonine. Dit is te sterk voor een kat. Hier zijn enkele producten vervaardigd voor katachtig gebruik.

Naturvet Rustige momenten kalmerende hulp Plus

melatonine voor katten

Dit komt in de vorm van een kauwbare traktatie. Het bevat melatonine en ingrediënten zoals thiamine, kamille en tryptofaan die het zullen versterken. De aanbevolen dosis is twee kauwen 30 minuten voor een stressvolle situatie.

Pros: Deze melatonine behandeling is niet alleen effectief, maar ook betaalbaar. Een ander ingrediënt is gember, die Kitty’s maag zal bezinken. Het bevat geen tarweproducten. Sommige katten vinden de smaak zo lekker dat je hem misschien buiten hun bereik moet houden. Natuurlijk zal dit van kat tot kat verschillen.

Tegens: Het zal geen goed doen als je het niet echt in haar kunt krijgen! Sommige katten houden gewoon niet van taaie dingen. Misschien moet je de oude bologna wrap truc proberen. Dit product wordt niet aanbevolen voor kittens jonger dan drie maanden. Dit lijkt ook geformuleerd te zijn voor gebruik op korte termijn. Als dat is wat u zoekt, kan dit het product zijn. Blijf anders kijken.

Nature’s Miracle alleen voor katten kalmerende spray

Melatonine voor katten gebruikt en mogelijke bijwerkingen 1

Als uw kat gewoon weigert capsules en tabletten door te slikken en niet van de textuur van kauwtabletten, misschien is deze spray wat je nodig hebt. Je spuit het gewoon waar je kat zich graag terugtrekt als hij gestrest is. Je kunt het aan de binnenkant van een drager spuiten als reizen haar stress bezorgt.

Pros: Het is heel gemakkelijk te gebruiken. Je hoeft Kitty niet eens te laten eten! De effecten zijn relatief langdurig. De extra ingrediënten zijn natuurlijke extracten van bloemen, kruiden en zaden. Het is veilig te gebruiken rond kinderen en andere huisdieren.

Tegens: Het kan moeilijk zijn om te zeggen hoeveel je spuit. Het kan irritatie veroorzaken als het in de ogen van uw kat komt of een open wond, maar het kan gemakkelijk worden schoongemaakt met water en zeep.

Conclusie

Als uw kat een slaapstoornis heeft of lijdt aan oncontroleerbare nervositeit, kunnen melatoninesupplementen geschikt zijn voor uw kat. Het kan ook handig zijn als uw kat problemen heeft met zijn gewicht of haaruitval. Gebruik nooit medicijnen die zijn ontworpen voor menselijke consumptie op uw kat, omdat deze mogelijk te sterk voor haar is.

Melatonine voor katten komt in tabletten en capsules, hoewel een kauwtablet de voorkeursmethode kan zijn. Sprays zijn ook handig omdat je je kat alleen maar hoeft te laten snuffelen. Vergeet niet om te beginnen met een kleine dosis en houd de reacties van Kitty in de gaten. Bespreek de situatie met uw dierenarts en zorg voor een volledige openbaarmaking aan beide kanten.

Tot slot is er nog een goede kalmerende spray: Feliway spray. Hoewel dit geen melatonine bevat, helpt het wel bij stressvolle situaties.

Kan melatonine aan katten worden gegeven?

Deze tabletten worden vaak gebruikt voor slaap- en gedragsstoornissen bij katten en honden, maar kunnen ook worden gebruikt om haaruitval bij honden te behandelen en om de vruchtbaarheid bij schapen, geiten, paarden en andere dieren te beheersen. Bij het geven van melatonine aan uw huisdier is het belangrijk om de medicatie te geven zoals voorgeschreven.

Is melatonine schadelijk voor katten?

Melatonine wordt vaak gebruikt als slaapmiddel en wordt soms gebruikt om bepaalde haaraandoeningen, cognitieve disfunctie en verlatingsangst bij honden te behandelen, evenals slaapcyclusstoornissen bij honden en katten. Over het algemeen is het zeer veilig, waarbij lethargie en maagklachten een potentieel probleem zijn in gevallen van overdosering.

Is melatonine veilig voor huisdieren?

Hoewel melatonine voor de meeste honden als veilig wordt beschouwd, is het nog steeds belangrijk om met uw dierenarts te praten voordat u het aan uw huisdier toedient. Dosering zal afhangen van de grootte van de hond en zijn gevoeligheid voor het medicijn. De grootste bijwerking van melatonine is slaperigheid.

Kan ik mijn kat melatonine geven?

Het wordt niet regelmatig gebruikt bij honden en katten en ouders van gezelschapsdieren moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van producten die deze stof bevatten rond hun huisdieren. Melatonine is een natuurlijk hormoon dat de waakzaamheid reguleert.