Worden katten ongesteld? Wat is de oestruscyclus?


0

worden katten ongesteld?

Worden katten ongesteld? Dat is een lastige vraag.

Als je een vrouw bent, herinner je je waarschijnlijk op de middelbare school toen jij en de andere meisjes naar een aparte kamer van de jongens werden gebracht en les kregen over menstruatie en wat eraan te doen. In Amerika kan een meisje haar eerste echte portemonnee krijgen nadat ze haar menstruatie heeft gestart.

In Ghana krijgt het meisje een mooie paraplu en een hardgekookt ei dat ze in zijn geheel moet doorslikken. In Japan krijgt een meisje een maaltijd van Adzuki bonen en kleefrijst in viering.

In Israël krijgt het meisje een lepel honing. In Maleisië krijgt het meisje een spijker om zichzelf te beschermen tegen geesten die zich voeden met bloed. Cree-meisjes worden aangemoedigd om handwerk te doen en na te denken over hun komende vrouw-zijn voordat ze een feest houden. Apache-meisjes zijn verkleed om de zonsopgangdans te doen.

En wat katten betreft… nou, maak je er geen zorgen over! Veel.

Worden katten ongesteld?

Kortom… LOL Ze hebben natuurlijk een voortplantingscyclus. Maar het zal geen bloeding inhouden. Het zal veel joggen, rollen, urineren en Kitty voortdurend haar kont in de lucht brengen met haar staart omhoog, maar de oestruscyclus van een kat omvat geen bloedingen.

Ze maakt misschien wat lawaai en is een beetje aan de irritante kant, maar er is tenminste geen bloed om op te ruimen!

Wat is de oestruscyclus?

De oestruscyclus is de nauwkeurigere manier om de voortplantingscyclus van een kat te beschrijven. Het is ook bekend als “going on heat”. Het begint over het algemeen wanneer ze zes maanden oud is, maar afhankelijk van het ras kan dit overal van vier maanden tot een jaar zijn. Gedurende deze tijd kan Kitty paren, ovuleren en kittens baren.

Ze kan op elk moment in deze cyclus worden gefokt en kan zelfs een nest hebben dat door meer dan één mannetje wordt verwekt. De hitte kan een dag tot een week duren. Het zal nog een week of twee duren voordat ze weer loops wordt. Omgevingsfactoren kunnen van invloed zijn op de lengte van de fokcyclus.

Katten zijn geïnduceerde ovulatoren, wat betekent dat ze continu in en uit loopsheid gaan totdat ze wordt gefokt. Als je geen kittens wilt, is het het beste om haar te laten steriliseren.

Hoe beïnvloedt deze cyclus mijn kat?

Kitty kan zich een beetje bizar gedragen als ze loops is. Ze mag meer vocaliseren dan normaal. Ze kan vaker dan normaal tegen mensen en objecten aan schuren. Ze kan beginnen te rollen of zich rusteloos en algemeen te gedragen. Ze is vaak veeleisender, heeft meer aandacht nodig en staat erop om naar buiten te gaan.

Je kunt haar vaak zien hurken met haar billen in de lucht, meestal tijdens het joggen. Dit geluid klinkt misschien raspend voor je, maar het klinkt als “Kom het halen, grote jongen!” voor een kater. Als ze niet krijgt wat ze verwacht, kan Kitty gefrustreerd raken en prikkelbaar en geagiteerd raken.

De meest vervelende gedragsverandering bij een loopse kat is haar constante urineren. Erger nog, ze zal het niet in een kattenbak willen doen. Ze zal een verlangen hebben om haar geur op elk verticaal oppervlak te spuiten. Als ze haar achterkant op een verticaal oppervlak legt en haar staart optilt, komt er iets smerigs aan!

Bloeden katten als ze loops zijn?

Leg de maandverband en tampons weg. Hoewel sommige honden wat vaginale bloedingen kunnen ervaren terwijl ze loops zijn, is het helemaal niet normaal voor een kat. Als uw kat uit haar vagina bloedt, draagt ze een nestje verkeerd of lijdt ze aan vaginitis en moet ze onmiddellijk naar een dierenarts worden gebracht.

Wat te doen als mijn kat loops is?

worden katten ongesteld?

Slechts twee echte opties hier. Je kunt haar gewoon laten leggen. (Niet aanbevolen, omdat het in het beste geval u een nest kittens geeft die een thuis nodig hebben of een zieke, gewonde of dode kat in het ergste geval.)

Of je kunt er extra voor zorgen dat ze nergens in de buurt van mannelijke katten komt. Haar gejoel en geurspray zal zeker de aandacht van de local Toms, dus je hebt misschien moeite met verschillende gentleman-bellers die willen weten of Kitty naar buiten kan komen en spelen.

Het is het beste als je het gewoon afwacht. Kitty heeft geen veranderingen in haar dieet nodig, maar ze kan wat speelgoed gebruiken om haar spanningen los te laten. Niet die soort speelgoed! Koop haar iets goedkoops dat ze aan flarden kan slaan terwijl ze haar frustraties uitwerkt.

Iets gevuld met kattenkruid kan haar helpen haar problemen te vergeten. De makkelijkste oplossing is natuurlijk om helemaal niet te maken te hebben met Kitty die loops is. En dit brengt ons ook….

Sterilisatie

Worden katten ongesteld? Wat is de oestruscyclus? 1

Het wordt aanbevolen dat u uw koningin laat steriliseren om te voorkomen dat ze loops wordt of kittens verwekt. De procedure is ook bekend als een ovariohysterectomie, chirurgische sterilisatie of gewoon “gefixeerd worden”. Het is nooit te laat om je kat te laten steriliseren. Het wordt aanbevolen dat de procedure wordt uitgevoerd op of vóór haar zesde maand.

Er zijn veel mythes over sterilisatie die moeten worden verdreven. Het is helemaal niet nodig of zelfs aan te raden voor uw kat om een nestje te hebben voordat hij gesteriliseerd wordt. Het zal haar niet dik maken of haar groei belemmeren.

De procedure, die een paar uur duurt, zal betekenen dat Kitty niet langer de hormoonflux zal ervaren die gepaard gaat met een oestruscyclus, noch zal ze in staat zijn om kittens te krijgen. Dit kan een grote stressverlichter zijn, zowel voor u als voor uw kat.

Worden katten ongesteld en bloeden ze?

Vrouwelijke katten bloeden niet als ze loops zijn omdat ze de interne bekleding van de baarmoeder niet afwerpen. Er kan enige afscheiding van vaginale secretie zijn, maar geen bloeding.

Hoe lang zijn katten ongesteld?

Katten zijn polyestrous, wat betekent dat warmtecycli periodiek plaatsvinden tijdens hun vruchtbare jaren. Deze cycli kunnen al beginnen als vier maanden oud en zullen doorgaan totdat een kat is gefokt of gesteriliseerd. Warmtecycli bij katten kunnen enkele dagen duren, tot twee weken, en zichzelf elke twee tot drie weken herhalen.

Worden katten ongesteld?

Niet-betaalde katten en honden zullen een periode – of beter gezegd – loops worden. De vulva van de vrouwelijke kat zal ook opzwellen als ze loops wordt, maar het is niet altijd zo opvallend als bij de hond. Er is ook geen duidelijke bloeding.

Op welke leeftijd worden katten niet meer loops?

De meeste vrouwelijke katten worden loops op de leeftijd van 6 maanden. Maar bepaalde omgevingsfactoren kunnen ervoor zorgen dat het sneller gebeurt. En bepaalde rassen – zoals Siamezen – kunnen al na 4 maanden loops worden, terwijl voor andere rassen 10 maanden oud een meer typische leeftijd is om loops te worden.