Top 5 Beste Kattenontwormer [ Buyer’s Guide]


0

Door dierenarts goedgekeurd logo

Goedgekeurd door: Dr. Sara Ochoa, DVM

Gecertificeerde inhoud. Dit artikel is gecontroleerd en geverifieerd door onze veterinaire adviseur.

beste kattenontwormer

Als u uw katachtige vriend regelmatig preventieve parasietmedicatie geeft die beschermt tegen hartwormen, bent u dat waarschijnlijk niet ook bezorgd, en je hebt zeker haar risico om besmet te raken verlaagd.

Maar zelfs de beste preventieroutine garandeert niet dat uw huisdier 100% veilig is voor wormen— vooral omdat er zoveel verschillende soorten op de loer liggen in de wereld!

Dat klopt: helaas zijn er meer vervelende buggers dan alleen hartwormen.

In deze review, Best Cat Dewormer, gaan we in op een diepgaande discussie over veelvoorkomende soorten wormen om op te letten, hoe kattenontwormers werken, hoe de behandeling werkt en hoe u kunt weten of u het juiste ontwormingsmiddel voor uw kat selecteert als hij / zij besmet raakt.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Top 5 Beste Kattenontwormer [[year] Koopgids]1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

De beste ontwormers kiezen:

Een eenvoudige en grondige gids voor kopers

De beste kattenontwormer biedt verschillende functies:

Top 5 Beste Kattenontwormer [[year] Koopgids]2
 • Effectiviteit: zal het de wormen die uw dier hebben besmet grondig doden? En hoe snel zal de medicatie werken? Sommige kattenontwormers hebben weken nodig om volledig effect te hebben, en in andere gevallen hebben eigenaren van gezelschapsdieren binnen enkele uren resultaten gezien.
 • Veiligheid: zijn er minimale tot geen bijwerkingen voor uw huisdier? Veel voorkomende bijwerkingen om op te letten zijn overmatig kwijlen, lethargie, gebrek aan eetlust en diarree of braken.
 • Eenvoudig beheer: is het gemakkelijk om aan uw huisdier te geven? (Dit kan bijzonder dierspecifiek zijn, als uw huisdier kieskeurig is over pillen en niet valt voor trucs zoals met traktatie bedekte of met voedsel bedekte pillen!)

Top 5 Beste Kattenontwormers

Top 5 Beste Kattenontwormer [[year] Koopgids]1

Beste kattenontwormers volgens beoordelingen

 1. Bayer Lintworm Ontwormer
 2. Bayer Drontal Breed spectrum ontwormer
 3. ProSense Vloeibare ontwormer Oplossingen voor katten
 4. Uitblinken Vloeibare spoelwormontworm voor katten
 5. NaturHuis D Wormer

Er zijn veel keuzes als het gaat om de beste kattenontwormers. Sommigen van hen vereisen een recept van uw dierenarts, maar zelfs als uw huisdierenverzekering dit dekt, moet u ook nog steeds betalen voor het dierenartsbezoek!

En als wormbesmettingen vaak voorkomen bij uw dier, kan dit in de loop der jaren oplopen tot veel geld aan dierenartsrekeningen! We hebben wat onderzoek gedaan om enkele van de beste vrij verkrijgbare ontwormers voor uw kat te vinden, zodat u ervoor kunt kiezen om te kopen zonder eerst de dierenarts te hoeven bezoeken.

1. Bayer Lintworm Ontwormer

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 5 Beste Kattenontwormer [[year] Koopgids]9

Deze kattenontwormer bevat het medicijn praziquantel waarvan bekend is dat het zeer effectief is voor het doden van lintwormen. Veel gebruikers merken op dat het goedkoper is dan andere vrij verkrijgbare kattenontwormers.

Deze kattenontwormer bevat het medicijn praziquantel waarvan bekend is dat het zeer effectief is voor het doden van lintwormen. Veel gebruikers merken op dat het goedkoper is dan andere vrij verkrijgbare kattenontwormers en net zo effectief lijkt te werken. Dit is vooral aantrekkelijk voor veel kattenouders omdat lintwormen super vaak voorkomen na vlooienbesmettingen!

Huisdierouders die het hebben gebruikt, melden ook dat ze weinig tot geen bijwerkingen opmerken. Pureer gewoon de tablet en meng het in hun voedsel.

 • Pros:
  • Betaalbaar
  • Effectief
  • Minimale tot geen bijwerkingen
  • Verkrijgbaar zonder recept
  • Gemakkelijk toe te dienen aan katachtigen die niet overdreven kieskeurig zijn met hun voedsel
 • Tegens:
  • Niet veilig te gebruiken bij katten jonger dan 6 weken oud
  • Behandelt alleen lintwormbesmettingen

2. Bayer Drontal Breed Spectrum Ontwormer

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 5 Beste Kattenontwormer [[year] Koopgids]10

Bevat een breed spectrum van chemisch ontwormingsprofiel dat kan worden gebruikt tegen meerdere soorten wormen. Het merk heeft een goede staat van dienst voor veilige en effectieve behandeling van wormen.

Deze kattenontwormer is een beetje aan de duurdere kant, maar het komt wel met 50 tabletten dus je moet hebben wat je nodig hebt met de aankoop van één fles. Omdat het een breed spectrum chemisch ontwormingsprofiel bevat (waaronder praziquantel en pyrantelpamoaat), kunt u het gebruiken voor meerdere soorten wormen.

Het merk heeft een goede staat van dienst voor veilige en effectieve behandeling van wormen. Bovendien is de vervaldatum 2 jaar, dus je kunt het lang vasthouden en gebruiken als dat nodig is.

Een paar gebruikers hebben opgemerkt dat hun dierenartsen dit merk eigenlijk aanbevelen, hoewel velen hebben ontdekt dat hun harige vriend niet van de smaak houdt, dus het kan moeilijker zijn om je ze te laten eten.

 • Pros:
  • Kan worden gebruikt om rondwormen, lintwormen en haakwormen te behandelen
  • Veilig te gebruiken bij kittens vanaf 1 maand oud
  • Minimale tot geen bijwerkingen
 • Tegens:
  • Aan de dure kant
  • Katten kunnen worden afgeschrikt door de smaak, waardoor het moeilijk is om toe te dienen

3. ProSense vloeibare ontwormingsoplossingen voor katten

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 5 Beste Kattenontwormer [[year] Koopgids]11

Verzet je kat zich tegen het nemen van pillen? Deze kattenontwormer komt in vloeibare vorm en is super eenvoudig te mengen in voedsel. U kunt het ook aan uw huisdier geven via een doseerspuit voor orale toediening of druppelaar.

Verzet je kat zich tegen het nemen van pillen? Deze kattenontwormer komt in vloeibare vorm en is super eenvoudig te mengen in voedsel. U kunt het ook aan uw huisdier geven via een doseerspuit voor orale toediening of druppelaar, hoewel sommige gebruikers opmerken dat het geven van precies de juiste dosering op deze manier een beetje lastig kan zijn … vooral als je kat het uit zijn mond probeert te spugen!

Veel reviewers hebben ook opgemerkt dat je snel resultaten kunt verwachten: zeker binnen de eerste 24 uur. Sommige eigenaren merkten zelfs dat hun dieren wormen passeerden binnen just een paar uur na ontvangst van de medicatie!

De belangrijkste chemische stof voor deze kattenontwormer is piperazine en wordt uitsluitend gebruikt om rondwormen te behandelen.

 • Pros:
  • Eenvoudig toe te dienen rechtstreeks in voedsel of rechtstreeks via een spuit
  • Katten lijken de smaak leuk te vinden of in ieder geval niet op te merken
 • Tegens:
  • Behandelt geen lintwormen (alleen rondwormen)
  • Kan niet geven aan katten jonger dan 6 weken oud

4. Excel Liquid Roundworm Dewormer voor katten

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 5 Beste Kattenontwormer [[year] Koopgids]12

Deze kattenontwormer is een andere vloeibare optie waarvan bekend is dat deze veilig en effectief is voor de behandeling van rondwormen. Het wordt geleverd in een fles van 4 vloeibare ounce en bevat het ontwormingsmiddel piperazine.

Deze kattenontwormer is een andere vloeibare optie waarvan bekend is dat deze veilig en effectief is voor de behandeling van rondwormen. Het wordt geleverd in een fles van 4 vloeibare ounce en bevat het ontwormingsmiddel piperazine. Hoewel het misschien niet geschikt is voor alle katten, lijkt het snel te werken voor degenen die wel op de medicatie reageren.

Gebruikers hebben deze vloeibare kattenontwormer in voedsel en water gedaan, dus als uw huisdier een kieskeurige eter is, merkt ze de smaak misschien niet erg op. Het hangt echter echt af van de individuele kat, omdat sommige huisdierouders moeite hebben gehad om hun dieren de medicatie te laten consumeren. De resultaten zijn in slechts een paar uur gezien.

 • Pros:
  • Het hoofdingrediënt staat bekend als veilig en effectief
  • Zeer betaalbaar
  • Gemakkelijk te doseren
 • Tegens:
  • Bevat parabenen (een conserveermiddel dat door velen wordt beschouwd als potentieel schadelijk voor mens en dier)
  • Sommige gebruikers merken op dat het niet effectief werkte
  • Misschien niet sterk genoeg voor alle katten

5. NaturPet D Wormer

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 5 Beste Kattenontwormer [[year] Koopgids]13

Deze vloeibare ontwormer wordt door veel gebruikers beschouwd als de beste vrij verkrijgbare kattenwormbehandeling. Als een 100% natuurlijke oplossing kan het naar verluidt zowel darmparasieten doden als ontstoken en geïrriteerde darmen kalmeren.

Deze vloeibare ontwormer wordt door veel gebruikers beschouwd als de beste vrij verkrijgbare kattenwormbehandeling. Als een 100% natuurlijke oplossing, het kan naar verluidt zowel darmparasieten doden als ontstoken en geïrriteerde darmen kalmeren.

De fles van 100 ml bevat genoeg voor meer dan 7 ontwormingsbehandelingen, dus afhankelijk van hoeveel medicatie uw huisdier nodig heeft (of hoeveel katten u moet behandelen), kan het een beetje aan de dure kant zijn.

Dat gezegd hebbende, hebben gebruikers dit product het prijskaartje zeker waard gevonden. Het kan helpen geld te besparen op dierenartsrekeningen, omdat u uw huisdier thuis kunt behandelen met dit medicijn , dat in veel gevallen eigenlijk door de dierenarts wordt aanbevolen.

Er zijn een paar consumenten geweest die hebben gemeld dat het niet effectief leek te werken voor hun kat en hebben levende wormen uitgescheiden in hun ontlasting na vijf weken behandeling.

 • Pros:
  • als OTC kattenontwormer is er geen recept nodig
  • Kan worden gebruikt om meerdere soorten wormen te behandelen
  • Veilig voor zowel honden als katten
 • Tegens:
  • Iets duurder
  • Kan moeilijk te beheren zijn
  • Veel gebruikers merken op dat het een sterke vieze geur heeft

Top 5 Beste Kattenontwormer [[year] Koopgids]1

De meest voorkomende soorten wormen bij katten

Veel verschillende soorten wormen kunnen in het lichaam van een kat terechtkomen. Ben je bang dat je kat ze heeft? Bekijk enkele van de meest voorkomende gediagnosticeerd en behandeld door dierenartsen:

1. De rondwormen (Wetenschappelijke naam: Toxocara cati) aka Ascaris

afbeelding van een rondworm

Volgroeide rondwormen bereiken een lengte van ongeveer 3 tot 6 centimeter en besmetten eerst de darmen van een kat. Naarmate ze groeien, zich voortplanten en uitkomen, kunnen spoelwormen zich verspreiden naar andere organs via de bloedbaan inclusief de lever en longen.

Spoelwormen kunnen het lichaam van een kat binnendringen terwijl ze nog in hun larvale stadium zijn (als eieren). Deze parasitaire eieren worden gevonden in dieren in het wild zoals knaagdieren en vogels, die buitenkatten graag jagen en doden, evenals de grond en de uitwerpselen van geïnfecteerde dieren. Zelfs binnenkaaiachtigen kunnen echter rondworm krijgen, vooral kittens die besmet kunnen raken door het drinken van de melk van een geïnfecteerde moeder.

Mensen kunnen ook rondwormen krijgen van hun geïnfecteerde huisdieren! Vroege diagnose en behandeling is essentieel voor de bescherming van het hele gezin.

Symptomen van rondwormen kunnen zijn:

 • Braken
 • Diarree
 • Ernstige constipatie
 • Verminderde eetlust
 • Een doffe jas
 • Het verschijnen van wormen (kleine spaghetti-achtige slierten) in kitty ontlasting of braaksel
 • Bij kittens kunnen hun buiken vergroot en hard worden, maar de rest van hun lichaam ziet er dun uit als gevolg van ondervoeding van de wormen die hun darmkanaal binnendringen

2. De Lintwormen (Wetenschappelijke naam: Dipylidium caninum) aka Platwormen

afbeelding van een lintworm

Deze darmparasieten krijgen hun naam omdat lintwormen, in tegenstelling tot rondwormen, plat en gesegmenteerd zijn. Naarmate ze ouder worden, breken sommige van deze segmenten de lintwormen af en worden ze in de ontlasting doorgegeven. Ze kunnen in het systeem van uw kat terechtkomen als uw kat water drinkt of dierlijke uitwerpselen consumeert die zijn besmet met lintwormeieren, of als een kat met lintworm besmette vlooien eet (de meest voorkomende methode van besmetting), knaagdieren en vogels.

Lintwormen tasten voornamelijk de darmen aan en kunnen leiden tot een medische aandoening die bekend staat als cestodiasis. Symptomen van lintwormen kunnen zijn:

 • Het verschijnen van kleine witte lintwormsegmenten in de ontlasting of op het haar rond de anus van uw huisdier (ze lijken op kleine rijstkorrels of sesamzaadjes)
 • Overmatig likken en bijten van de anus
 • Slepen van de bodem over de vloer (jeukend, jeukend, jeukend!)

3. De haakwormen (Wetenschappelijke naam: Ancylostoma tubaeforme)

afbeelding van een haakworm

Haakwormen houden er ook van om in de darmen van katachtigen en andere gastheerdieren te leven. Deze parasieten bijten en zuigen bloed uit de darmwanden, waardoor ontstekingen, darmbloedingen en bloedarmoede ontstaan.

Kittens kunnen haakwormen krijgen via hun besmette moedermelk, en katten kunnen ook besmet raken door in contact te komen met haakwormlarven (gevonden in grond, zand, strooisel of water besmet via blootstelling aan uitwerpselen van een geïnfecteerd dier).

Deze parasieten zijn bijzonder schadelijk en potentieel dodelijk bij kittens, dus vroege detectie is de sleutel. Symptomen van haakwormen bij katten zijn onder meer:

 • Laesies en zweren op de voetzolen (waar hun voeten in contact komen met geïnfecteerde grond, enz.)
 • Kruk die er donker en teerachtig uitziet
 • Diarree
 • Constipatie
 • Slechte eetlust
 • Een over het algemeen onwel uiterlijk, met bleekheid in de neusgaten, lippen en oren

Als haakwormen via de bloedbaan in de longen komen, kan aanhoudend hoesten optreden. Plotselinge dood kan optreden als het onbehandeld blijft, we kunnen niet meer benadrukken bij het zoeken naar behandeling voor uw huisdier!

4. De Longwormen (Wetenschappelijke naam: Aelurostrongylus abstrusus)

Zoals hun naam al aangeeft, zijn longwormen parasieten die de longen van de kat kunnen infecteren, wat kan leiden tot ernstige ademhalingsmoeilijkheden. Een kat kan besmet raken als ze longwormlarven consumeren, meestal te vinden in besmet water of besmette knaagdieren en dieren.

Symptomen van longwormen kunnen zijn:

 • Hoesten
 • Piepende ademhaling
 • Kortademigheid en/of ademhalingsmoeilijkheden (ademnood)
 • Vochtophoping in de longen

Is een kattenontwormer nodig?

Een kattenontwormer is een soort medicijn dat de volwassen en larven van parasitaire wormen bij huisdieren doodt, en dus het is erg belangrijk om ze te geven deze behandeling.

Er zijn verschillende soorten recept en vrij verkrijgbare kattenontwormers op de markt. Ze worden meestal oraal toegediend in pil- of vloeibare vorm en bevatten chemische ontwormingsmiddelen, waaronder:

Ons laatste woord

Wormbesmettingen bij katten komen vrij vaak voor, vooral als het buitenkatten zijn of als ze in het verleden zijn besmet met vlooien. Maar zelfs binnenkatten kunnen risico lopen, evenals jonge kittens die wormen kunnen binnenkrijgen via de melk van hun geïnfecteerde moeder.

Als schadelijke wormen ooit hun weg naar het lichaam van uw huisdier “wormen”, wilt u het beste wormmedicijn voor katten kiezen om de parasieten te verwijderen. Waarom? Want afgezien van het feit dat uw huisdier extreem ongemakkelijk wordt en u duizenden dollars kost, kan een wormbesmetting dodelijk zijn bij katten!

Houd deze lijst met de beste kattenontwormers bij de hand en deel deze met je mede-kattenouders voor het geval ze ooit te maken krijgen met deze vervelende parasieten.

Welke Ontwormer gebruiken dierenartsen voor katten?

Veel dierenartsen schrijven Drontal voor, een ontwormer die haakwormen, lintwormen en rondwormen doodt en veilig is om te gebruiken bij volwassen katten en kittens die een maand oud zijn en minstens 1,5 pond wegen.

Hoe lang duurt het voordat Cat ontwormer werkt?

Het duurt 30-120 minuten om effect te hebben en 24 uur om volledig te voltooien en uit het kattensysteem te zijn. De wormen zullen naar buiten komen wanneer de kat naar de badkamer gaat, hoewel ze in segmenten kunnen zijn of al zijn opgelost uit de behandeling.

Kun je een kat thuis ontwormen?

Alle kittens moeten worden behandeld voor veel voorkomende parasieten zoals rondwormen en haakwormen op de leeftijd van 2, 4 en 6 weken. Dit kan bij een dierenarts, of thuis. Om een kitten thuis te ontwormen, hebt u een digitale weegschaal, een 1cc-spuit en een fles orale ontwormer nodig die online of bij een dierenwinkel kan worden gekocht.

Hoe vaak moet je een kat ontwormen?

Om uw kat te beschermen, kunnen gewone wormen gemakkelijk worden bestreden met een routinematige ontwormingsbehandeling. Kittens moeten om de twee weken worden ontwormd tot twaalf weken oud en vervolgens maandelijks tot de leeftijd van zes maanden. Na zes maanden moeten alle katten om de drie maanden worden ontwormd voor effectieve bescherming.