Kunnen katten druiven eten? Zijn druiven gezond of dodelijk?


0

Kunnen katten druiven eten

Wie kan de zoete smaak van druiven weerstaan? Een stuk is nooit genoeg met alle gezondheidsbevorderende voordelen die het biedt. De zoete, zure smaak is gewoon een pluspunt.

Gezien alle goede dingen die deze fruit met een gladde schil in petto heeft, vragen huisdierouders zich waarschijnlijk af: kunnen katten druiven eten?

Als verstandige kattenbezitters zou je inmiddels moeten weten dat sommige menselijke voedingsmiddelen schadelijke effecten zullen hebben op je huisdieren. Zijn druiven daar een van? Hoe zit het met rozijnen?

Aangezien de veiligheid van uw katten onze prioriteit is, is FelineLiving – uw go-to-website voor al uw kattenvoer en “Can Cats?” vragen – hier om u het antwoord te geven op uw vraag: Kunnen katten druiven eten?

En dat niet alleen. Om uw zoektocht te beëindigen, hebben we ervoor gezorgd dat we in dit artikel alle dingen opnemen die u moet weten over druiven, de effecten van deze vrucht op uw kat en meer.

Must-know details over druiven

Een vrucht die het hele jaar door verkrijgbaar is, druif (met de wetenschappelijke naam Vitis Vinifera) in welke vorm of kleur dan ook, gezaaid of pitloos, is een uitstekende aanvulling op ieders dieet. In feite is het een van de 20 gezondste vruchten op de planeet.

Als dat nog niet genoeg reden is, probeer dan op google naar het woord druiven te zoeken en je zou versteld staan van het aantal voedingsstoffen dat een kopje druiven je zal geven. Hier zijn er een paar:

Kunnen katten druiven eten? Zijn druiven gezond of dodelijk? 1
 • Ascorbinezuur
 • Vitamine K
 • Thiamine
 • Vitamine B6
 • Magnesium
 • Vitamine A
 • Calcium
 • Fosfor
 • Kalium

Voor mensen is druif (inclusief zijn bladeren en zaden) onschadelijk zolang het in normale hoeveelheden wordt gegeten. Net als andere menselijke voedingsmiddelen kunnen zelfs de gezonde bijwerkingen veroorzaken wanneer ze in grote hoeveelheden worden geconsumeerd.

In het geval van druiven kan het eten van veel van dit voedsel diarree, gewichtstoename veroorzaken of allergische reacties op mensen veroorzaken.

Kunnen katten druiven eten?

Migraineverlichting, kankerpreventie en de gezondheid van het hart zijn slechts enkele van de goede dingen waar druiven beroemd om zijn. Gezien de rijkdom aan voordelen die dit sappige “mensen” -voedsel biedt, is het normaal dat sommigen aannemen dat uw kat dezelfde voordelen zal plukken.

Een paar hebben hun kat of katten misschien zelfs een stuk druiven gegeven, denkend dat één stuk geen kwaad kan. Helaas is dat waar je het mis hebt.

Ja, je hebt het goed gelezen. Het korte antwoord op je vraag: “Kunnen katten druiven eten?” is een grote NEE. De druiven waar we van houden en van genieten zijn een no-no voor onze lieve katten en kittens, net als andere giftige voedingsmiddelen zoals uien, knoflook en alcohol.

Kunnen katten druiven eten

Risico’s van het laten eten van druiven door uw huiskatten

Kunnen katten druiven eten? Nee. Maar welke potentiële gevaren kan deze voedselrijke vrucht vormen voor uw kat of kat? Hier zijn de mogelijke risico’s die uw kat kan lopen als u uw katten druiven laat eten:

Verstikkingsgevaar

Gezien de vorm en grootte lopen jonge kinderen het risico dit geheel in te slikken. Hetzelfde geldt voor onze katten.

Nierfalen

Eigenaren van gezelschapsdieren, met name degenen die honden hebben, zouden ergens hebben gehoord dat de vruchten van de Vitis-soorten, waaronder sultana’s, krenten, druiven en rozijnen, giftig zijn voor honden.

Rapporten tonen aan dat honden lijden aan ernstig acuut nierfalen na het eten van druiven of rozijnen – een aandoening die ook bekend staat als druiventoxiciteit of rozijnentoxiciteit.

Hoewel de meeste rapporten laten zien dat honden worden vergiftigd na het eten van druiven of rozijnen, zijn er een paar verhalen van katten (en fretten) die lijden aan druiventoxiciteit. Het is dus het beste als je die zoet-sappige druiven buiten het bereik van je kat houdt.

Lees ook: Kunnen katten avocado eten? Voordelen en voorzorgsmaatregelen onthuld

Meer over druiventoxiciteit

Om een beter begrip te krijgen van deze voedselgerelateerde toxiciteit en de mogelijke effecten ervan op uw kat, zullen we nader bekijken hoe deze schijnbaar gezonde snack het systeem van een hond verwoest (gezien het feit dat de meeste druiven toxicosis rapporten gaan over honden). Hiermee kunnen we aannemen dat de effecten op honden hetzelfde zijn als katten.

Wat maakt druiven giftig?

Helaas kunnen wetenschappers niet vaststellen welke specifieke gifstoffen of stoffen druiven hebben die ze giftig maken voor honden en katten.

Terwijl het onderzoek nog steeds aan de gang is, vermeldde een artikel van dierenarts Colette Nix dat de giftige component die druiven- en rozijnentoxiciteit veroorzaakt, mogelijk wordt aangetroffen in het vlees van de druiven of rozijnen en niet in de zaden.

Hoeveel is te veel?

Interessant is dat de effecten van het innemen van druiven of rozijnen of voedselproducten die druiven bevatten (zoals druivensap, druivengelei, koekjes en trailmix) variëren van het ene huisdier tot het andere.

Sommige honden kunnen grote hoeveelheden verteren. Een andere hond zou echter zijn toxische effecten moeten verdragen na het eten van een kleine dosis.

Druivenvergiftiging: tekenen om op te letten

Braken is het meest voorkomende teken van vergiftiging, en dit gebeurt meestal binnen 24 uur na het moment van inname. Andere tekenen zijn:

 • Gastro-intestinale problemen zoals buikpijn en diarree
 • Uitdroging of overmatige dorst
 • Lethargie
 • Gebrek aan eetlust
 • Uremische fetor of urine-achtige geur op de adem
 • Overmatig urineren
Kunnen katten druiven eten

Wat te doen als uw kat druiven eet?

Ondanks alle onbekenden over druiven en rozijnen, weten we zeker dat de hondentegenhangers van katten het niet kunnen eten, gezien het aanzienlijke aantal meldingen.

Maar hoe zit het met katten? Kunnen katten druiven eten omdat we geen wetenschappelijke studies beschikbaar hebben om de beweringen te ondersteunen dat deze vrucht dodelijk is voor katten?

Vraag uw dierenarts – kunnen katten druiven eten? – en we zijn er zeker van dat hij of zij je nog steeds een NEE zal geven voor een antwoord. Honden kunnen geen druiven eten.

Dus, kunnen katten druiven eten? Je kat kan het niet hebben, simpelweg omdat het risico te hoog is. Een goede reden waarom er een paar verhalen zijn over vergiftiging bij katten is hun kieskeurige aard als het gaat om voedsel.

Een andere reden is het onvermogen van katten om ‘zoet’ te smaken. Omdat onze visminnende katten ‘zoetblind’ zijn, spreken zoet smakend voedsel zoals druiven hen niet aan.

Nu, als je kat een stuk druif eet, wat moet je dan doen?

Als dit gebeurt, neem onmiddellijk contact op met uw dierenarts. U hoeft niet te wachten tot uw katten tekenen van angst of symptomen van vergiftiging vertonen. Het is moeilijk om risico’s te nemen, omdat er geen manier is om te voorspellen hoe dit uw kat of katten zal beïnvloeden.

Als uw dierenarts onbereikbaar is, kunt u altijd bellen ASPCA-bestrijding van dierlijk gif. Uw beste bron als het gaat om gifgerelateerde noodsituaties, hun hotline-nummer ((888) 426-4435) is 24/7 open.

Laatste gedachten

Nu je weet dat het voeren van kattendruiven niet wordt aanbevolen, zijn er andere voedingsmiddelen die je aan je katten kunt geven als een gezonde snack. Een vrucht die je katten misschien lekker vinden, is Meloen. U kunt ook proberen verschillende soorten meloenen.

Als uw kat niet het avontuurlijke type is, maak u dan geen zorgen. Wat belangrijker is, is dat je kat alle voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft door een compleet en uitgebalanceerd dieet te eten.

kunnen katten druiven eten

Kan één druif een kat doden?

Hoewel het niet duidelijk is waarom, kunnen druiven en rozijnen nierfalen bij katten veroorzaken. En een kleine hoeveelheid kan een kat ziek maken. Hoewel sommige katten geen nadelige effecten vertonen, is het het beste om uw kat geen druiven te geven en druiven en rozijnen van aanrechtbladen en andere plaatsen die toegankelijk zijn voor uw kat te houden.

Hoe giftig zijn druiven voor katten?

Zelfs een kleine hoeveelheid druiven en rozijnen kan ervoor zorgen dat uw kat ziek wordt – ze kunnen zelfs leiden tot een snelle ontwikkeling van nierfalen. Binnen 12 uur na inname treedt soms braken op.

Wat gebeurt er als mijn kat een druif eet?

Druiven en rozijnen zijn een minder bekende gifstof voor honden- en kattenbezitters, maar een waar elke eigenaar van een huisdier zich bewust van moet zijn! Deze toxiciteit kan nog gevaarlijker zijn dan chocolade! Druiven en rozijnen kunnen leiden tot nierschade of zelfs levensbedreigend nierfalen.

Kunnen katten pitloze druiven eten?

Druiven en rozijnen – Net als bij honden, het consumeren van druiven of rozijnen kan ervoor zorgen dat uw kat nierproblemen ontwikkelt. Het is onwaarschijnlijk dat katten interesse tonen in het eten van druiven of rozijnen, maar het is het beste om veilig te zijn en ze uit de buurt van kitty te houden.