Kunnen katten tonijn eten? Waarom het schadelijk kan zijn voor je kat …


0

Kunnen katten tonijn eten

Kritische vraag: Kunnen katten tonijn eten? Het is veilig, toch? Anime fans die kijken Asmogendheden: Hetalia herinnert zich misschien liefdevol hoeveel japanse kleine bobtail Tama hield van “Dee-rish-us tonijn”. De andere “Nekotalia” katten zouden handelsovereenkomsten sluiten om hun tonijn te krijgen.

Een van de oude Heathcliff en de Catillac Cats cartoons toonden een zombified kat die “tonijnvis!” kreunde zoals een typische zombie zou kunnen roepen om “hersenen!”

Verder teruggaand, zijn er oude adagia en fabels over katten die vis willen eten. Veel kattenvoer en traktaties hebben tonijn als ingrediënt. Je hebt misschien gemerkt dat het openen van een blik aromatische tonijn de zekerste manier is om een kat naar je toe te laten rennen.

Katten houden van de geur en smaak van tonijn. Is tonijn slecht voor katten? Is het goed om ze wat te geven? Is het prima om het toe te voegen aan het dieet van je kat? Dat zijn enkele vragen die we in dit bericht zullen beantwoorden.

Kunnen katten rauwe tonijn eten?

afbeelding van rauw tonijnvisvlees

Hoewel er een populair online spel is genaamd “Sushi Cat”, waarbij het doel is om een kat vol sushi te proppen tijdens het navigeren door een doolhof, mogen katten geen rauwe vis van welke aard dan ook eten. Dit is des te meer reden om een deksel op het aquarium te doen en voor visliefhebbers om hun vangst te houden waar Kitty het niet kan krijgen.

Rauwe vis kan bacteriën bevatten die voedselvergiftiging veroorzaken. Ze kunnen zelfs thiamine afbreken totdat de arme kat in coma ligt. Als je je kat al vis moet voeren, zorg er dan voor dat deze eerst helemaal gaar is.

Kunnen katten tonijn in blik eten?

Tonijn uit blik is niet altijd de beste optie. Tonijn in blik voor menselijke consumptie is meestal voorgekookt, maar het mist de essentiële vitamines die een kat nodig heeft. Een ingeblikt kattenvoer op basis van tonijn is prima om aan een kat te geven, omdat het alle vitamines bevat die ze nodig hebben.

Klik hier om erachter te komen of je kat zalm kan eten

Als je ze tonijn in blik voert, moet het spaarzaam zijn, zodat ze niet bedorven raken en weigeren iets anders te eten.

Kunnen katten tonijn in olie eten?

Olie is dikmakend, puur en eenvoudig. Je zou waarschijnlijk zelf geen tonijn met olie moeten eten. Als een kat tonijn krijgt, moet deze tonijn worden bewaard in zijn eigen natuurlijke sappen. Als je kat moet worden verleid om te eten of gewoon echt hunkert naar tonijn, kun je een beetje tonijnsap op haar brokjes gieten om het smakelijker te maken.

Kunnen katten tonijn eten? Waarom het schadelijk kan zijn voor je kat ... 1

Het sap heeft een hoog zoutgehalte, dus het wordt niet aanbevolen voor katten met hartproblemen of hoge bloeddruk. Zelfs gezonde katten hebben slechts kleine hoeveelheden nodig als voorgerecht.

Waarom is tonijn goed voor katten?

afbeelding van rauw visvlees

Katten kunnen kleine hoeveelheden tonijn eten als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet. Het is rijk aan die eiwitten en aminozuren die essentieel zijn voor de groei en ontwikkeling van uw kat. Er zijn ook de B- en C-vitamines die de immuniteit plus mangaan en kalium verbeteren. Tonijn heeft gezonde antioxidanten die vrije radicalen uit de bloedbaan uitroeien.

De thiamine, B-vitamines en omega-3 vetzuren kunnen je kat energie geven. Voor een betere bloedcirculatie is er ijzer, riboflavine, niacine en andere voedingsstoffen. In tegenstelling tot kattenvoer met tonijnsmaak, bevat tonijn geen vismeel of kunstmatige conserveermiddelen en kleurstoffen.

Katten houden van de geur en smaak van tonijn, dus het is een goede manier om ze te verleiden tot het eten van onbekend voedsel. Kortom, tonijn voor katten is goed zolang het de juiste hoeveelheid is; niet te veel tonijn!

Waarom is tonijn slecht voor katten?

Sommige dingen die tonijn niet heeft die uw kat nodig heeft, zijn taurine en vitamine E. Een kat die meer tonijn krijgt dan ze echt nodig heeft, zal lijden als ze van deze voedingsstoffen wordt beroofd. Een gebrek aan vitamine E kan leiden tot steatitis, ook bekend als gele vetziekte. Hoewel een beetje thiamine goed is, kan een overvloed leiden tot thiaminasevergiftiging, een ziekte die het immuunsysteem verzwakt.

Waarom Tsjirpen Katten?

Omdat tonijn een vis is die hoog in de voedselketen staat, heeft hij de neiging om veel kwik te bevatten. Als uw kat zwak, ongecoördineerd, mentaal gestoord lijkt of uitslag ontwikkelt, kan ze last hebben van kwikvergiftiging en moet ze meteen naar een dierenarts. Een mild geval kan worden weggespoeld door Kitty meer water te laten drinken.

Kan een kitten tonijn eten?

Vanwege alle voedingsstoffen die de groei bevorderen, kan het verleidelijk zijn om wat tonijn aan een klein kitten te geven. De risico’s lijken echter op te wegen tegen de voordelen. Een klein kitten loopt een nog groter risico op steatitis, kwikvergiftiging en epileptische aanvallen.

Een halfvolwassen adolescente kat kan misschien kleine hoeveelheden aan als een occasionele traktatie en de kleinste squirt van tonijnsap kan een onlangs gespeend kitten helpen wennen aan het idee om alleen te eten. Anders is een kitten beter af met het krijgen van zijn vitamines en voedingsstoffen uit andere bronnen.

Klik hier om erachter te komen of je kat avocado kan eten

Tot slot

Tonijn mag in geen geval een regelmatige basis zijn voor het dieet van een kat. Het kan een goede traktatie zijn of af en toe om de eetlust van een kieskeurige kat op te wekken. Er zijn regelmatig kattenvoer en traktaties met de geur en smaak van tonijn plus wat extra vitamines. Lees in ieder geval dat etiket, zodat je weet wat Kitty eet.

Houd alle dingen met mate en zorg ervoor dat alle vis die je kat eet grondig gaar is. Zorg er gewoon voor dat ze alle andere goede dingen eet die ze door haar jaren heen moet eten.

Is tonijn slecht voor katten?

Hoewel tonijn prima is voor katten met mate of als traktatie, kan te veel tonijn in blik slecht zijn voor je kat. Vis is een geweldige bron van eiwitten, maar er zijn een paar redenen waarom een vast dieet van tonijn van menselijke kwaliteit in blik gezondheidsproblemen voor uw kat kan veroorzaken.

Kan ik mijn kat menselijke tonijn geven?

Katten kunnen verslaafd zijn aan tonijn, of het nu verpakt is voor katten of voor mensen. Af en toe wat tonijn kan waarschijnlijk geen kwaad. Maar een vast dieet van tonijn bereid voor mensen kan leiden tot ondervoeding omdat het niet alle voedingsstoffen bevat die een kat nodig heeft. En te veel tonijn kan kwikvergiftiging veroorzaken.

Hoe maak je tonijnwater voor katten?

Pureer één blik ongezouten, dolfijnveilige tonijn (in water) met 3 kopjes extra water. Laat de gepureerde tonijn en het water 15 minuten staan. Giet bouillon in afgedekte ijsblokjesbakjes. Het is prima als je wat van de tonijn bij de bouillon krijgt, maar je kat zal waarschijnlijk nog steeds gewoon de bouillon likken en de tonijn niet eten.

Is tonijn in bronwater goed voor katten?

Vis, zoals ingeblikte sardines in bronwater, tonijn in blik en zalm in blik (pas op met eventuele visgraten) kan af en toe als traktatie worden aangeboden, maar vermijd het constant voeren van vis omdat dit geen compleet dieet is. Katten eten af en toe gras, wat een bron van plantaardig materiaal en micronutriënten kan zijn.