Koopgids &reviews voor de Top 6 Beste Zeefbak


0

kattenbak zeven

Kras, kras, kras

Als je een katteneigenaar bent, weet je wat dat klinkt betekent – je kleine viervoetige schatje doet haar zaken in haar kattenbak!

Als je het jezelf wat makkelijker wilt maken wat opruimen betreft, dan kan een zelfzeefbak precies zijn waar je naar op zoek was.

In deze review gaan we de ins en outs van het zeven van kattenbakken behandelen, inclusief de voor- en nadelen, dingen om te overwegen en welke merken de beste keuzes zijn om uit te kiezen.

Op deze manier kunt u het goede van het slechte “zeven” voordat u koopt.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

[year] Buyer's Guide & Beoordelingen voor de Top 6 Beste Zeven Kattenbak 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Best verkopende kattenbakmerken

[year] Buyer's Guide & Beoordelingen voor de Top 6 Beste Zeven Kattenbak 1

Beoordeling van de top 6 beste kattenbakmerken

 1. Huisdier Mate Arm &Hammer Sifting Kattenbak
 2. Van Ness· Ingesloten kattenbak voor katten zeven
 3. SpeedySift Kattenbak
 4. Van Ness· Kattenbak met frame
 5. SiftEase Kattenbakreiniger Strooiselzeef
 6. Ferplast Birba Kattenbak

Ik weet dat er tegenwoordig veel merken en ontwerpen van het zeven van kattenbakken op de markt zijn. Maar bij nadere inspectie hebben we de lijst voor uw gemak verkleind.

1. Pet Mate Arm &Hammer Sifting Litter Pan

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

[year] Buyer's Guide & Beoordelingen voor de Top 6 Beste Sifting Litter Box 9

Deze grote zeefbak is voorzien van een ingebouwde antimicrobiële bescherming om geurveroorzakende microben te verminderen. Gewoon optillen en zeven, geen scheppen nodig plus het heeft hoge muren om rommel te voorkomen.

Is deze laatste selectie de volgende beste partner van uw huisdier? De grote zeefbak van Arm &Hammer is voorzien van antimicrobiële bescherming om het risico op onaangename geuren en vlekken te verminderen. Hoewel het onbedekt is, heeft het hoge muren om uw kat te helpen netter te blijven en zich veiliger te voelen tijdens het gebruik ervan.

Over het algemeen is het zeer effectief in het scheiden van het afval van het schone afval, dus het kan u echt tijd en moeite besparen.

 • Pros: stain en bacterieresistent, effectief in het scheiden van urine en uitwerpselen
 • Tegens: geen kap, kan te klein zijn voor sommige katten of huishoudens met meerdere dieren

2. Van Ness zeeft gesloten kattenbak

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

[year] Buyer's Guide &Reviews voor de Top 6 Beste Zeven Kattenbak 10

Deze afgesloten kattenbak is er in 2 maten: groot en extra groot, zodat hij nog dikkere huisdieren kan herbergen. Het beschikt ook over een zeoliet luchtfilter dat vervangbaar is om het gebied fris te laten ruiken.

Deze afgesloten kattenbak is verkrijgbaar in groot en extra groot, zodat hij nog zwaardere dieren kan herbergen. Het beschikt ook over een uniek luchtfilter om geur te verminderen (wat het al kan doen dankzij de kap).

Klantrecensies hebben de neiging om commentaar te geven op hoe efficiënt het is: met twee verzamelbakken zal uw dier nooit zonder een doos klaar voor gebruik zitten.

 • Pros: ingesloten voor katten die van privacy houden, goed op geurbeheersing, gemaakt in de VS, vlekbestendig, groot genoeg voor grote katten of huizen met meerdere katten
 • Tegens: je moet het luchtfilter van tijd tot tijd grondig reinigen en vervangen

3. SpeedySift Kattenbak

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

[year] Buyer's Guide & Beoordelingen voor de Top 6 Beste Sifting Litter Box 11

In tegenstelling tot andere producten biedt deze 2 rommelvrije voeringen die op elkaar zijn gestapeld en kunnen maximaal 15 voeringen op elkaar worden geplaatst om te voorkomen dat puin eronder terugvalt.

Blijf fris met SpeedySift! Innovatieve offset-gestapelde voeringen: Elke voering fungeert als een zeef. Wanneer twee worden verschoven en op elkaar worden gestapeld, vormen ze een solide basis die het vangen van de klauwen en scheuren van katten minimaliseert.

Het voorkomt ook dat urineverlies en zwerfvuil op de bodem valt. Elke verpakking heeft 14 zeefvoeringen en 1 bodemvoering zonder gaten.

 • Pros: heeft opstaande randen om morsen te verminderen, goedkoop
 • Tegens: geen kap (dus niet goed voor katten die privacy nodig hebben om te gaan), heeft de neiging om niet met ouder strooisel te werken en kan kattenbakvoeringen nodig hebben om te voorkomen dat urine aan de bodem van de pan blijft plakken

4. Van Ness Kattenbak met Frame

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

[year] Buyer's Guide &Reviews voor de Top 6 Best Sifting Litter Box 12

Een eenvoudig maar aantrekkelijk ontwerp, deze kattenbak is gemakkelijk schoon te maken en heeft hogere muren om rommel te voorkomen. Het is ook geschikt voor veel verschillende soorten zwerfvuil, dus u zult zich niet super beperkt voelen in een bepaald product.

Met een eenvoudig maar aantrekkelijk ontwerp is deze kattenbak gemakkelijk schoon te maken en heeft hij hogere muren om afval te verminderen dat uit de doos wordt geschopt of gevolgd. Veel gebruikers hebben opgemerkt dat ze letterlijk geld besparen door het te gebruiken, omdat ze de tijdsduur van het schone nest kunnen verlengen.

Het is ook geschikt voor veel verschillende soorten zwerfvuil, dus je zult je niet super beperkt voelen in het merk dat je moet gebruiken.

Werkt zoals bedoeld, wat de meeste eigenaren betreft!

 • Pros: werkt met vele soorten kattenbakvulling, vlekbestendig plastic met verhoogde hoogte voor morsbeheersing, amerikaans gemaakt
 • Tegens: vereist regelmatige reiniging en dumping van vuil strooisel om verstopping te voorkomen, geen kap

5. Zeef kattenbakreiniger Strooiselzeef

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

[year] Buyer's Guide &beoordelingen voor de Top 6 Beste sifting Kattenbak 13

Het gieten van kattenbakvulling door deze verticale kattenbak voorkomt dat de stinkende klonten uit elkaar vallen en laat je het schone strooisel steeds opnieuw gebruiken.

Litter Sifter werkt met elke kattenbak die opgetild en uitgegoten en met eventueel strooisel dat door een schep past. Giet gewoon de inhoud van de vuile kattenbak in SiftEase en de 7 “diepe zeefmand scheidt het stinkende afval van het schone strooisel dat doorgaat naar de wachtbak eronder

In tegenstelling tot scheppen, voorkomt het gieten van kattenbakvulling door SiftEase dat de stinkende klonten uit elkaar vallen en de rest van het schone strooisel besmetten, dit elimineert de geuren en laat je dat nest steeds opnieuw gebruiken, WAARDOOR JE TIJD EN GELD BESPAART.

 • Pros: bespaart op tijd en geld, betaalbaar
 • Tegens: eigenlijk geen kattenbak, te omvangrijk voor sommige eigenaren, geen dekking

6. Ferplast Birba Kattenbak

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

[year] Buyer's Guide &Reviews voor de Top 6 Beste Sifting Litter Box 14

Gemaakt van duurzaam plastic met een ontwerp dat groot genoeg en hoog genoeg is om te veel tracking te voorkomen. Deze pan wordt ook geleverd met een speciaal zeefsysteem om ervoor te zorgen dat u de juiste hoeveelheid strooisel gebruikt en verspilling voorkomt.

Voor een open kattenbak die u helpt afval in een handomdraai te zeven, is deze optie misschien wel de juiste keuze voor uw huis. Hoewel het aan de bovenkant open is, is het duurzame plastic ontwerp groot genoeg en hoog genoeg om te veel tracking te voorkomen.

Vergeet niet dat je kat de functie zonder capuchon misschien niet leuk vindt, dus ze wil het misschien niet gebruiken als ze gewend is om in een overdekte en afgesloten ruimte te gaan. Deze pan wordt ook geleverd met een gespecialiseerd meetsysteem om ervoor te zorgen dat u de juiste hoeveelheid strooisel gebruikt en verspilling van product voorkomt.

Maar sommige gebruikers vinden dat je uiteindelijk een beetje extra moet gebruiken, omdat de urine kan klonteren en er veel van kan gebruiken.

 • Pros: zijsloten om de zeefpan (en voeringen, indien gebruikt) op hun plaats te houden, werken met verschillende soorten afval, stevig plastic
 • Tegens: open lucht concept, niet het beste van het beste voor geurbestrijding, gaten in zeef kunnen gemakkelijk verstopt raken met klonterend strooisel

[year] Buyer's Guide & Beoordelingen voor de Top 6 Beste Zeven Kattenbak 1

Wat is een kattenbak voor het zeven?

Een kattenbak is een versie van de “troon” van uw dier die de vuile van de schone kattenbakvullingskorrels scheidt.

Het werkt over het algemeen door een paar afzonderlijke compartimenten te hebben: een zeefpan met kleine gaatjes erin en een of twee trays met een stevig oppervlak. De schone strooiselkorrels vallen door de kleine gaatjes in een van de onderste trays, waardoor het samengeklonterde afval in de zeefpan achterblijft dat je gemakkelijk kunt weggooien.

Afhankelijk van de grootte en het type afval dat je gebruikt, moet je de pan voorzichtig schudden om de actie van de bidbak te activeren (niet anders dan een grensman die op zoek is naar goud in een zeefpan uit een rivier!). Het schone gezeefde strooisel van de ene bodembak kan vervolgens weer in de zeefpan worden gegoten nadat de pan in de tweede lege bak is gestapeld.

De extra bak kan dan onder de verse bak en pan worden gestapeld voor eenvoudige opslag (op deze manier heeft uw kat altijd een schone doos op stand-by staan).

Voordelen van het gebruik van een zeefbak

Het belangrijkste voordeel – inderdaad, een beetje het hele punt – van het gebruik van een zelf-zevende kattenbak is dat het vervuilde strooisel gemakkelijk te verwijderen is en het schone strooisel gemakkelijk te scheiden en vast te houden is. Veel katteneigenaren die het zeven van kattenbakken gebruiken, vinden ook dat ze wat geld kunnen besparen op kattenbakvulling, omdat het schone strooisel zo gemakkelijk kan worden hergebruikt en een langere weg kan gaan.

Het zeven van kattenbakken zijn ook geweldige opties voor iedereen die extra preuts is over het moeten opscheppen van afval, omdat deze gemakkelijk schoon te maken zijn en om een persoon weg te laten komen met het simpelweg zeven en dumpen van een grote bak in plaats van afval op te rapen met een kleine schepschep.

Het zeven van kattenbakken kan u ook tijd besparen, maar dit hangt echt allemaal af van de individuele katteneigenaar en haar kat.

[year] Buyer's Guide &Beoordelingen voor de Top 6 Best Sifting Litter Box 16

Nadelen van het zeven van kattenbakken

Zelfs bij het gebruik van een nest dat als ‘stofvrij’ is bestempeld, zal de pure actie van het zeven zeker wat stofdeeltjes in de lucht opstoten. Dit is een van de grootste nadelen van het zeven van kattenbakken waar je rekening mee moet houden. Als u zich zorgen maakt over ademhalingsproblemen voor uzelf, een geliefde of uw kat, is een kattenbak voor het zeven van katten misschien geen haalbare optie.

Als je veel katten of een kat hebt die veel afval verdrijft, kan een kattenbak je ook meer tijd kosten, omdat je hem vaker moet schoonmaken en de stappen steeds opnieuw moet doorlopen. Deze dozen zijn over het algemeen het meest logisch voor mensen die de kattenbakken van hun katten slechts om de andere dag of een paar dagen per week hoeven schoon te maken, in plaats van elke dag.

Dat gezegd hebbende, melden sommige recensenten van het zeven van kattenbakken trots dat ze ze gebruiken in huizen met meerdere katten.

Wat te overwegen voordat u een afvalbak selecteert

Nu we de voor- en nadelen hebben behandeld, laten we eens kijken naar de verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het vinden van een die geschikt is voor uw huishouden:

Grootte

De meeste zeefbakken zijn er in grote of extra grote maten. Uiteraard moet je ervoor zorgen dat je er een krijgt die groot genoeg is voor je grote kat of meerdere katten die af en toe om ruimte kunnen wedijveren.

Capuchon

Sommige katten zijn A-OK met een open traystijl, terwijl anderen liever hun zaken doen met meer privacy. Als je kat de laatste is, moet je haar een kattenbak geven met een kap, zodat ze zich beter beschermd voelt. Een kap voegt natuurlijk gewoon een ander stuk van de doos toe om te beheren en aan te passen bij het schoonmaken van de lade, dus houd daar rekening mee.

Naast het comfort van kitty, is een ander voordeel van een kap dat het stof en geur kan verminderen.

Gebruiksgemak en reiniging/onderhoud

Het maakt niet uit hoeveel hacks je gebruikt om het kattenbakklusje gemakkelijker en sneller te maken, je zult nog steeds regelmatig de troon van je kat moeten schoonmaken en onderhouden. U zult een kattenbak willen vinden die gemakkelijk schoon te maken is en de minste hoeveelheid onderhoud aan uw kant vereist en onaangename problemen zoals vlekken of afval dat aan het plastic kleeft, voorkomt.

Afval

Zelfklonterend strooisel is over het algemeen het beste type voor het zeven van kattenbakken – anders kan urine gewoon doorvallen in de onderste bak, wat het doel volledig verslaat.

Maar klonterend nest wordt over het algemeen niet aanbevolen voor katten jonger dan 3 of 4 maanden, en als je dier super kieskeurig is, kun je het moeilijk hebben om een nest te vinden dat ze leuk vindt van je enigszins beperkte opties.

Het strooisel dat je selecteert moet ook klein genoeg zijn om door de gaten van de zeefpan te vallen, en hopelijk zo “stofvrij” mogelijk om de stoffigheid tijdens de zeefactie te verminderen.

Geurbestrijding

Het maakt niet uit welk type kattenbak je gebruikt, geurbeheersing is een van de grootste selectievakjes die je waarschijnlijk hoopt in te vullen. U wilt ervoor zorgen dat de kattenbak voldoende geur (urine, ammoniak en uitwerpselen) vermindert, vooral als het een open, niet-gekapt ontwerp is. Natuurlijk heeft het type afval dat je gebruikt en hoe vaak je de doos schoonmaakt hier ook invloed op.

Stijl en kleuren

Alleen omdat je kattenbak niet bepaald een belangrijk kenmerk van je interieur zal zijn, betekent dit niet dat je niet iets kunt vinden dat bij je stijl past!

Net als andere soorten kattenbakken, zijn zelfzeefbare exemplaren er in verschillende kleuren en stijlen. Het kiezen van een die geen enorme doorn in het oog is voor jou, zou het karwei van het schoonmaken een beetje minder hinderlijk moeten maken. ook al zal het je kat waarschijnlijk niet echt schelen of je blauw kiest in plaats van rood!

kattenbak zeven

Wat voor kattenbakken zijn er?

Deze review richt zich op slechts één soort kattenbak: de zelfzeefstijl. Maar er zijn verschillende stijlen waaruit u kunt kiezen, en sommige zijn misschien beter voor u en uw kat dan andere.

 • Traditionele kattenbakken houd het vuile en schone strooisel gewoon helemaal schoon. Ze kunnen worden geleverd met of zonder kappen, en net als zeefpannen kunnen ze ook verschillende maten hebben. Traditionele kattenbakken zijn geschikt voor vrijwel elk type strooisel, maar vereisen alleen dat u het afval zoekt en eruit schept met een schep.
 • Kattenbakken zeven, zoals we al zeiden, kan opruimen veel gemakkelijker zonde makence het afval zal al gescheiden zijn van het schone strooisel. Het succes van deze doos is echt afhankelijk van hoe goed het nest dat je koopt eigenlijk zelfklontert – anders kan het super frustrerend zijn om kleine klontjes urine en afval te vinden die zijn gemengd met het zogenaamd “schone” strooisel onder de zeefpan.
 • Automatische kattenbakken zijn de meer technologisch geavanceerde optie. Deze hebben gemotoriseerde en elektrische mechanismen die het afval van uw kat in een aparte container kunnen dumpen (meestal via een soort transportbandconstructie). U kunt dan gewoon de container nemen en dumpen (en hopelijk hoeft u het apparaat niet te vaak op te lossen). Automatische kattenbakken werken meestal alleen met bepaalde soorten kattenbakvulling – en bepaalde soorten katachtigen, omdat het geluid en de beweging sommige katten kunnen afschrikken… en je wilt zeker geen situatie creëren die je dier ontmoedigt om haar kattenbak te gebruiken!

Als u het temperament en de voorkeuren van uw kat kent, kunt u uiteindelijk beslissen welk type kattenbak het beste voor haar is. Plus, weten jouw tolerantie voor het werk van het schoonmaken van haar kattenbak (evenals uw budget) zal u ook helpen bij het bepalen van het juiste product om te kiezen. Je hebt duidelijk een breed scala aan keuzes – met alle uiteinden van prijs, stijl, ontwerp en zelfs kleur …

Onthoud gewoon:

Het maakt niet uit hoe mooi of eenvoudig je besluit om ermee te gaan, een kattenbak zal nutteloos zijn als je kat niet weet hoe hij het moet gebruiken!

Hoe u uw kat kunt leren een zeefbak te gebruiken

Zoals bij elke kattenbak, heeft het zeven van kattenbakken voor de meeste katten een bepaalde leercurve. U moet geduldig zijn terwijl uw dier zich aanpast aan haar nieuwe doos en bereid zijn om van tijd tot tijd onverwachte ongelukken op te ruimen.

Om je leven een beetje gemakkelijker te maken, probeer je enkele van de volgende strategieën te gebruiken wanneer je je kleine metgezel op haar kattenbak traint:

 • Leid je schatje naar de doos wanneer ze waarschijnlijk zal gaan. Dit is zeer dierafhankelijk, maar de meeste katten hebben de drang om zichzelf te ontlasten direct nadat ze wakker worden van een dutje, nadat ze hebben gespeeld of nadat ze hebben gegeten. Wanneer je denkt dat het misschien tijd is voor je kat om te plassen of te poepen, breng haar dan naar de kattenbak, zodat ze het gaat associëren met zindelijkheid.
 • Houd toezicht op uw kitten in en rond de doos en “laat haar zien” hoe ze het moet gebruiken. Je wilt haar misschien niet meteen oppakken en erin plaatsen, maar laat haar in ieder geval de ingang van de doos zien en demonstreer de graaf- en zeefactie (je kunt misschien zelfs haar poten een beetje in het nest bewegen, zodat ze er het gevoel voor krijgt). Als je andere oudere katten in huis hebt, kunnen ze hier misschien een deel van de speling oppikken.
 • Het gaat erom een positieve omgeving rond de kattenbak te creëren, zodat ze niet bang is om ernaartoe te gaan. Speel eromheen, geef haar traktaties in de buurt en herinner haar eraan hoeveel een goed meisje ze is wanneer ze in de buurt is!
kattenbak zeven

Conclusie

Veel kattenbezitters zweren bij zelfzeggende kattenbakken. Voor de juiste huishoudens kunnen deze zeefdozen tijd en geld besparen, geur verminderen en het opruimen gemakkelijker maken.

Als u overweegt om een lift te nemen en een kattenbak voor uzelf te zeven, is het belangrijk om niet alleen na te denken over uw persoonlijke benadering van het schoonmaken van kattenbakken, maar ook over hoe de kattenbak in uw huishouden zal worden gebruikt. Heb je meerdere katten, of een grote kat die vaak gaat?

Als dat zo is, kan een zelfheffende doos meer stappen omvatten dan zijn waarde. Een huis met een of meer mensen met ademhalingsproblemen kan ook de aangeboren aard van de zwerfvuilzeefactie niet waarderen.

Maar voor de juiste situatie (en de juiste kitty) kan dit type doos precies datgene zijn waarnaar je op zoek was dat dit minder aangename karwei een beetje sneller en beter maakt.

Wat is een kattenbak zeven?

Het belangrijkste kenmerk van het zeven van kattenbakken is hun zeefpan, die gaten in de bodem ervan heeft, waardoor de kleinere, schone strooiselkorrels erdoorheen kunnen vallen, maar afval en klonten die groter zijn, vasthouden. Maakt het dus gemakkelijker om vuil afval van het schone te scheiden.

Is het zeven van kattenbakken goed?

Ze verspillen ook zwerfvuil en kunnen bacteriën herbergen, wat leidt tot onaangename geuren. Het zeven van kattenbakken heeft een gebruiksvriendelijk ontwerp dat de rompslomp wegneemt van het opruimen na uw kat. Ze bestaan over het algemeen uit een zeefpan om vast afval van te scheiden.m schoon strooisel en een of twee stevige bodempannen.

Hoe werkt het zeven van kattenbakken?

Het belangrijkste kenmerk van het zeven van kattenbakken is hun zeefpan, die gaten in de bodem ervan heeft, waardoor de kleinere, schone strooiselkorrels erdoorheen kunnen vallen, maar afval en klonten die groter zijn, vasthouden. Maakt het dus gemakkelijker om vuil afval van het schone te scheiden.

Is het zeven van kattenbakken goed?

Het zeven van kattenbakken heeft een gebruiksvriendelijk ontwerp dat de rompslomp wegneemt van het opruimen na uw kat. Ze bestaan over het algemeen uit een zeefpan om vast afval van schoon strooisel te scheiden en een of twee pannen met vaste bodem.