Beste kattenwaterfontein: 6 topmerken onthuld!


0

Beste Kattenwaterfonteinen

Vraag:

Wat is de beste smaak ter wereld?

Antwoorden:

Vers water als je dorst hebt.

Als mensen weten we allemaal hoe het is om een koude slok H te nemen2O als we ons uitgedroogd voelen – en we zijn er vrij zeker van dat onze katachtige vrienden ook weten hoe bevredigend dit is!

Als huisdiereigenaar doe je dat natuurlijk nooit. willen je lieve kat om dorst te hebben. Maar wat gebeurt er als je veel het huis uit bent, je meerdere kittens hebt (of gewoon één die graag veel water drinkt) en je je zorgen maakt over haar waterbak die de dag duurt?

In ernstige gevallen kan een gebrek aan water een dier in gevaar brengen voor dehydratie. En afgezien van het feit dat het ongemakkelijk voor haar is, kan uitdroging van katten ook leiden tot enkele ernstige tekenen en symptomen, waaronder lethargie, verlies van eetlust, droge mond, verhoogde hartslag, hijgen, ingevallen ogen en verminderde elasticiteit van de huid.

Dus of je nu vaak in huis bent of veel buitenshuis, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kleintje altijd toegang heeft tot vers schoon water.

Wat we bedoelen is: een kattenfontein is geweldig voor je kitty, jij en iedereen in het huishouden die klusjes voor huisdieren moet delen.

In deze review gaan we de voordelen van enkele van de Het beste kattenwater Fonteinen, tips voor het selecteren van de beste voor uw harige vriend, en de top 6 opties die er zijn op basis van prijs, effectiviteit, gebruiksvriendelijkheid en klantrecensies.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Beste kattenwaterfontein: 6 topmerken onthuld! 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Beste Kattenwaterfonteinen

Beste kattenwaterfontein: 6 topmerken onthuld! 1

Een overzicht van de beste kattenwaterfonteinen

Laten we nu eens kijken naar de uitgebreide beoordelingen van de 6 beste opties voor kattenwaterfonteinen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. En als u geïnteresseerd bent om meer te weten te komen over de voordelen van kattenwaterfonteinen en waarom we ze aanbevelen voor huishoudens met kitties erin, kunt u er alles over lezen onder de beoordelingen.

 1. Catit Bloemenfontein
 2. PetSafe Drinkwell Pagode Pet Water Fontein
 3. PetSafe Drinkwell 360 Huisdier Water Fontein
 4. Ipettie Keramische Huisdier Drinkfontein
 5. Pionier Huisdier Regendruppel Huisdier Drinkfontein
 6. YOUTHINK 2L Huisdier Drinkfontein

1. Catit Bloemenfontein

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenwaterfontein: 6 topmerken onthuld! 9

Deze fontein wordt geleverd met 3 verschillende stroominstellingen, zodat u deze kunt aanpassen aan de voorkeur van uw huisdier. Het werkt goed bij het oxygeneren van het water, waardoor het fris en smakelijk blijft.

Deze fontein wordt geleverd met drie verschillende flow-instellingen zodat u het kunt aanpassen aan de voorkeur van uw specifieke dier. Het werkt goed bij het zuurstofrijk maken van het water, waardoor het fris en smakelijk blijft voor je kleintje (of kleintjes).

Misschien wel het meest verrassende aan Catit bloemfontein is dat het vrij klein is en toch een relatief grote capaciteit heeft. Het kan 3 liter water bevatten, maar de afmetingen zijn slechts 9,0 x 8,3 x 7,7 inch. Dit betekent dat het gemakkelijk is om ergens in je huis in een hoek te zetten zonder er als een totale doorn in het oog uit te zien. Het ontwerp is tenslotte ook een beetje schattig!

 • Pros: drie verschillende stroominstellingen voor aanpasbaarheid en aanmoediging voor uw kat om meer water te drinken, neemt niet veel ruimte in beslag (ook al bevat het 3 liter water); schattig en uniek ontwerp; snorharen-comfortabel; effectief in het maken van schoon en smakelijk water
 • Tegens: gemaakt met plastic dus kan vlekken of barsten (maar het is BPA-vrij); zal een hard geluid maken als het waterniveau laag is (gelukkig is dit een eenvoudige oplossing); kan te lang zijn voor kittens; zelfs de hoogste flow-instelling kan te laag zijn voor sommige kitties

2. PetSafe Drinkwell Pagode Pet Water Fontein

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenwaterfontein: 6 topmerken onthuld! 10

Deze veelzijdige fontein is eigenlijk geschikt voor zowel katten als honden. Het kan tot 70 vloeibare ounces water bevatten dat volledig zuurstofrijk wordt, wat katten aanmoedigt om meer te drinken.

Deze veelzijdige fontein is eigenlijk in staat om te worden gebruikt voor katten of honden (dus als je een huis voor meerdere soorten hebt, kunnen je dierenkinderen misschien zelfs delen!). Het kan een indrukwekkende 70 vloeibare ounces water bevatten die volledig zuurstofrijk worden, wat katten aanmoedigt om meer te drinken (omdat YUM). Het is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren – rood, taupe, blauw en wit – en heeft een verrassend elegant ontwerp, dus het past precies in uw inrichting.

Het is ook vaatwasmachinebestendig van de bovenste plank en heeft zelfs twee niveaus van waterhoogte, zodat uw dier kan kiezen uit hoog of laag om te drinken.

 • Pros: stijlvol en subtiel ontwerp, past gemakkelijk in een hoekruimte; gemaakt met keramiek van hoge kwaliteit; reservoir met grote capaciteit; multi-level drinkhoogte maakt het geweldig voor dieren van verschillende leeftijden, hoogten en gezondheidstoestanden (bijv. Artritis, blindheid); stille motor
 • Tegens: kan een puinhoop maken met rommelige katten of kittens; duur; pomp is volgens sommige eigenaren niet duurzaam (wat leidt tot een laag debiet)

3. PetSafe Drinkwell 360 Huisdier Water Fontein

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenwaterfontein: 6 topmerken onthuld! 11

Deze krasbestendige waterfontein is een geweldige optie voor mensen die misschien een dag of 2 weg zijn, omdat het 128 vloeibare ounces kan bevatten!

Deze gefilterde kattenwaterfontein is een geweldige optie voor mensen die misschien een weekend weg zijn en hun katten kunnen vertrouwen op af en toe inchecken bij een buurman. Dit komt omdat de fontein een ongelooflijke 128 vloeibare ounces!

Bovendien geven de vrij vallende stromen veel auditieve en visuele aantrekkingskracht en trekken ze katten naar het apparaat, zodat ze eerder geneigd zal zijn om er daadwerkelijk meer water uit te drinken. Het 360-ontwerp maakt het gemakkelijk voor meerdere katten om er tegelijkertijd van te drinken (hoewel dit betekent dat je het waarschijnlijk niet helemaal in een hoek wilt duwen). Komt ook in plastic variant.

 • Pros: zeer grote watercapaciteit; geweldig voor huishoudens met meerdere katten of eigenaren van gezelschapsdieren die voor langere tijd weg zijn; instelbare debietinstellingen
 • Tegens: kieskeurige en kieskeurige dieren passen zich mogelijk niet goed aan het ontwerp met hoge vrije stroom aan; plastic kan krassen, breuken of vlekken maken bij langdurig gebruik

4. IPETTIE Keramische Huisdier Drinkfontein

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenwaterfontein: 6 topmerken onthuld! 12

Gemaakt van een materiaal dat beter is dan plastic – keramiek. Deze ultrastille waterfontein biedt ook een dubbel filtratiesysteem dat gunstig is voor elk huisdier.

Deze waterdispenser voor huisdieren belooft “veel beter dan plastic” te zijn en heeft een capaciteit van 71 vloeistof ounce en is gemaakt met milieuvriendelijk, niet-toxisch keramiek. Het beschikt over zowel een mechanisch filter (met een zacht schuim) als een actief koolfilter om haarballen, afstoten, stof, kwijl en onzuiverheden buiten te houden die kunnen knoeien met smaak en geur.

 • Pros: klassieke en elegante look; hogere randen voorkomen morsen en lekken; dubbel filtratiesysteem; vrij pompende actie; veel gebruikers vinden dat hun katten het leuk vinden
 • Tegens: een beetje zwaar dus kan voor sommige mensen moeilijker schoon te maken zijn; vervangende filters zijn prijzig

5. Pioneer Pet Raindrop roestvrij staal huisdier drinkfontein

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenwaterfontein: 6 topmerken onthuld! 13

Wat uiterlijk betreft, is het absoluut een van de meest unieke, chique en stijlvolle. Circulerend, vers water is zo aantrekkelijk voor huisdieren en zal hun drang naar hydratatie verhogen.

Als je een roestvrijstalen kom wilt waar je kat uit kan drinken, is de pioneer-regendruppeldrinkfontein voor huisdieren de perfecte keuze. Wat het uiterlijk betreft, is het absoluut een van de meest unieke, chique en stijlvolle – dus als je decor bijzonder chique is en in elkaar zit, past deze kleine bewateringsopstelling waarschijnlijk naadloos in je huis. Absoluut de meest futuristische van het stel!

De meeste gebruikers hebben ontdekt dat hun dieren (zelfs 20-jarige katten!) er dol op zijn. Pioneer pet raindrop heeft een heel stille motor, dus zal springerige dieren niet afschrikken. Het is ook heel gemakkelijk schoon te maken. Maar er is één groot probleem waar ten minste één gebruiker op wijst: de manier waarop de elektrische draad in het apparaat is ondergebracht, zet er een harde bocht in, wat na verloop van tijd een blootgesteld draadrisico kan vormen, omdat de draadisolatie na verloop van tijd kan breken.

 • Pros: Pioneer pet raindrop is vaatwasmachinebestendig; hoogwaardig houtskoolfilter PLUS roestvrij staal zorgt voor geweldig schoon water; betaalbaar; katten vinden het leuk en interessant
 • Tegens: relatief kleine capaciteit bij 60 vloeibare ounces; heeft een risico op blootstelling aan de draad als gevolg van een oneven buiging in de draad in de buurt van de motorbehuizing (dus kan frequentere controle en vervanging vereisen)

6. YOUTHINK 2L Drinkfontein voor huisdieren

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenwaterfontein: 6 topmerken onthuld! 14

Deze waterdispenser beschikt over een uniek dubbel filtratiesysteem en koolstoffilter dat uw kat extra bescherming biedt tegen verontreinigingen en bacteriën die urineweginfecties en andere ziekten kunnen veroorzaken.

Deze waterdispenser van YOUTHINK is voorzien van een uniek dubbel filtersysteem en koolstoffilter dat uw kat extra bescherming biedt tegen bacteriën en verontreinigingen die urinewegaandoeningen en andere problemen kunnen veroorzaken.

Je kunt de fontein instellen om water op een van de vier verschillende manieren af te geven, dus zelfs de kieskeurigste katten zullen waarschijnlijk een stroom vinden waar ze van houden! Met een inhoud van twee liter is deze automatische kattenfontein groot genoeg om water te bieden voor meerdere kitties. Maar met een aantrekkelijk compact ontwerp neemt het niet veel ruimte in beslag.

Pros:

 • Dubbel filtratiesysteem voor extra bescherming; veelzijdig waterstroomontwerp met anti-overloopfunctie voor minder morsen; stille en krachtige automatische pomp; stevig en moeilijk omver te werpen; gemaakt met BPA-vrij plastic

Tegens:

 • Pomp en koolstoffilter kunnen verstopt raken (maar meestal een eenvoudige oplossing met de juiste en regelmatige reiniging); prijzig

Beste kattenwaterfontein: 6 topmerken onthuld! 1

Gezondheid en water van katten

Een populair stukje “algemene kennis” is dat katten niet van water houden. En weet je wat? Het is waarschijnlijk waar dat je kat niet van het idee houdt om te gaan zwemmen.

Interessant is dat je kat misschien ook niet zo vaak super geïnteresseerd is in het drinken van water. Dit komt omdat katachtigen van nature een lage dorst hebben. Hierdoor kan ze risico lopen op bepaalde katachtige urinewegproblemen die verband houden met verminderde waterintake en uitdroging. Deze omvatten:

Beste kattenwaterfontein: 6 topmerken onthuld! 16
 • Chronische nierziekte (CKD): ook bekend als chronisch nierfalen, CKD treedt op wanneer chronische schade aan de nieren ervoor zorgt dat ze niet goed werken (de nieren helpen normaal gesproken om afval uit het lichaam uit te scheiden via de urine)
 • Urineweginfectie (UTI): tekenen hiervan in uw kat zijn bloederige urine, persen om te plassen of pijnvocalisatie tijdens het proberen te plassen.
 • Cystitis: blaasontsteking

Wat doen kattenwaterfonteinen?

Beste kattenwaterfontein: 6 topmerken onthuld! 17

Een waterfontein voor je kat filtert water door een filter. Deze constante beweging houdt water belucht, schoon en in beweging – plus het voorkomt dat u de kom constant moet bijvullen, omdat vrijwel alle kattenwaterfonteinen worden geleverd met een speciaal reservoir voor het bevatten van extra water.

Op deze manier heeft uw dier een consistent waterniveau in het deel van de kattenwaterfonteinen waar ze daadwerkelijk uit drinkt (totdat u natuurlijk het reservoir moet bijvullen – wat niet zo vaak zal zijn als een gewone waterschaal).

Dit is echt belangrijk voor de meeste katten, die de neiging hebben om letterlijke gewoontedieren te zijn en het niet goed doen met verandering … zelfs een verandering zo simpel als het waterpeil in haar gerecht.

beste kattenwaterfontein

Krijgt uw kat genoeg water?

Algemeen katten hebben ongeveer 3,5-4,5 gram water nodig per 5 pond lichaamsgewicht per dag. Het is misschien niet realistisch om daar te zitten en de waterinname van je kat te meten, en bovendien krijgt ze al wat water via natvoer (ervan uitgaande dat je haar er een geeft).

Dus hoe kun je anders zien of ze genoeg drinkt?

Zoek naar tekenen van uitdroging. Deze omvatten:

Beste kattenwaterfontein: 6 topmerken onthuld! 16
 • Droog plakkerig tandvlees
 • Losse huid die “opstijgt” als je hem zachtjes tussen je vingers knijpt
 • Verlies van eetlust
 • Depressie of verminderde energie
 • Hijgen
 • Norse of slaperig ogende ogen
 • Minder plassen (je vindt minder klontjes in haar kattenbak!)

Hoe waterfonteinen uw kat ten goede komen

Zowat alle dieren hebben het beschermende instinct om dorst te hebben wanneer ze echte uitdroging naderen. Maar interessant is dat katten eigenlijk een relatief laag dorst rijden. Een beetje geschiedenis zou dit duidelijk moeten maken:

Zie je, katten evolueerden in het wild als carnivoren. Wilde katten eten alle vlees – de hele tijd. Het vlees dat ze consumeren is van nature vochtrijk, dus ze halen veel van hun water uit hun voedsel en voelen zich over het algemeen niet dorstig – of in ieder geval niet zo vaak als gedomesticeerde katten.

Waarom hebben gedomesticeerde katten het extra moeilijk om gehydrateerd te blijven? Welnu, zelfs de hoogste kwaliteit kattenvoermerken zijn niet uitsluitend gemaakt van vlees. Ze bevatten groenten en andere ingrediënten die het totale vochtgehalte van het voedsel kunnen verminderen. Maar als je huiskamer viervoeter haar natuurlijke dorstsignaal niet volledig is ontgroeid, weet ze misschien niet altijd dat ze genoeg water moet drinken.

10lb Cat heeft ongeveer 261ml water per dag nodig

Als ze droogvoer met 10% vocht krijgt, moet ze ongeveer 249 ml uit haar kom drinken

Als ze natvoer met ongeveer 70% vocht krijgt, moet ze ongeveer 75 ml uit haar kom drinken

Bron voor volwassen kattenwaterbehoeften

Deze achtergrond vertelt ons waarom het zo belangrijk is om je dier aan te moedigen om water uit haar kom te drinken. Laten we nu eens kijken naar een paar redenen waarom het krijgen van de beste waterfontein (in plaats van een waterbak) voor je metgezel bijzonder nuttig is voor hydratatie:

Water blijft schoner en frisser

Kattenwaterfonteinen kunnen voorkomen dat bacteriën en micro-organismen groeien. Stromend water dat door een kitty-fontein wordt verwerkt, wordt gefilterd, schoon en vers.

En omdat het water vers, gefilterd en constant stromend is, zullen micro-organismen het veel moeilijker hebben om te groeien. Dit helpt het water beter te smaken en veiliger te blijven voor je kleine viervoetige schatje – waardoor ze urineweginfecties en andere problemen kan voorkomen.

Het wekt de natuurlijke instincten bij katten op.

Heb je ooit gemerkt dat je kat haar poot in haar waterbak dompelt voordat ze het drinkt? Dit komt omdat katten niet graag drinken uit stilstaande waterbronnen. Gelukkig bieden kattenwaterfonteinen voortdurend stromend water , wat uber-bevorderlijk is voor de natuurlijke instincten van je kat. Dit maakt de dierenfontein veel aantrekkelijker om uit te drinken.

Trouwens:

Een van de redenen waarom katten niet graag uit stilstaand water drinken, is omdat het voor hen moeilijker is om stilstaand water te zien – en het kan ervoor zorgen dat ze zich kwetsbaar voelen als ze daar met hun rug naar de wereld zitten.

Een fontein van stromend water geeft betere visuele en auditieve signalen om haar te helpen zien wat ze zoekt, te drinken wat ze nodig heeft en dan weer naar buiten te gaan, klaar om te springen, te spelen en zichzelf te beschermen.

Kattenwaterfonteinen verleiden uw katten om meer te drinken.

Kattenfonteinen zijn vaak breder dan gewone waterschalen, waardoor het voor uw dier gemakkelijker is om haar hoofd in te dopen voor een drankje zonder haar snorharen tegen de randen van de container te borstelen. Dit is geen detail dat het waard is om over het hoofd te zien, omdat kitty-snorharen supergevoelig zijn – en kunnen zijn wat je dier wegjaagt van je huidige set-up.

Door een comfortabele en toegankelijke omgeving met een fontein te creëren, moedig je je kat aan om vaker te drinken … en drink genoeg.

Het water smaakt beter!

Als je honden en katten in je huis hebt, kun je spotten met het idee dat water “goed moet smaken” om je huisdier het te laten drinken. Honden lijken er immers geen probleem mee te hebben om rechtstreeks uit de toiletpot te slurpen!

Maar onze geliefde en enigszins temperamentvolle katten hebben de neiging om een beetje kieskeuriger te zijn. Gelukkig biedt een fontein voor huisdieren regelmatig stromend water en kan het filter deeltjes buitenhouden die vaak in gewoon kraanwater worden aangetroffen, dus het water wil smaakt inderdaad beter. Hopelijk moedigt dit je dier aan om wat vaker een koel drankje te drinken.

Het is handig voor u en uw kat.

Veel waterfonteinen voor katten zijn ontworpen om overmatig morsen en rommel te voorkomen, in tegenstelling tot een gewone waterschaal – wat zich vertaalt in minder opruimen voor u. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over het constant controleren en bijvullen van het water van uw huisdier, en ze hoeft ook nooit zonder haar hydratatievoorraad te zijn.

beste kattenwaterfontein

Waar moet je op letten?

Heb je een checklist nodig bij de hand als je op zoek bent naar de beste kattenfontein voor in huis? Houd rekening met de volgende kenmerken:

Filtratie

Goede waterfonteinen voor dieren hebben een filtersysteem. Dit verwijdert alle onzuiverheden uit het kraanwater dat u in de fontein giet. (We gaan ervan uit dat u uw dier niet uitsluitend Evian of een ander type flessenwater geeft).

Er zijn twee hoofdtypen filtratiesystemen waarnaar u kunt zoeken:

 • Mechanische filtratie: dit is wenselijk in huizen met meerdere katten of huizen met katten met een hoge afvoer, omdat het kan voorkomen dat kattenhaar, kwijl, stof en ander vuil in het apparaat terechtkomen, waardoor het water aantrekkelijker wordt voor uw dier en jams en andere problemen met het apparaat wordt voorkomen. De meeste kattenfonteinen moeten op zijn minst een mechanisch filter hebben.
 • Chemische filtratie: dit wordt over het algemeen gedaan met actieve kool, wat veilig, natuurlijk en effectief is. Als je een Brita filter of iets dergelijks in je eigen koelkast hebt staan, dan weet je al hoe goed water smaakt als het gefilterd is door actieve kool! Sommige, maar niet alle kattenfonteinen hebben naast mechanische filtratie ook chemische filtratie.

Niet alle fonteinen worden geleverd met een filtersysteem, maar naar onze mening doen de beste dat wel. Het zorgt er gewoon voor dat je apparaat langer meegaat en het laat het water beter smaken, wat beter is voor je kat.

Duurzaamheid en kwaliteit

Het is geen echte verrassing dat een mechanische / gemotoriseerde waterfontein meer kost dan een gewone waterschaal. Als je iets meer geld gaat investeren in een apparaat als dit, dan wil je er duidelijk een die duurzaam en van hoge kwaliteit is. Anders giet je misschien letterlijk je geld in de afvoer!

Materiaal

Er zijn three belangrijkste verschillende materialen om uit te kiezen bij het kijken naar een fontein voor je kat:

 • Keramisch: hoewel het misschien een beetje delicater is dan roestvrij staal, zal keramiek niet vlekken zoals plastic en het zal ook niet krassen.
 • Edelstaal: veel fabrikanten van waterflessen pikken tegenwoordig op dat roestvrij staal een hete aankoop is voor consumenten. Het is hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken. In feite zijn veel roestvrijstalen kattenfonteinen vaatwasmachinebestendig. Hoe handig is dat?
 • Plastic: zelfs BPA-vrij plastic kan in de waterbron lekken, dus van alle mogelijke materiaalsoorten is dit waarschijnlijk de minst wenselijke optie. Dat gezegd hebbende, er zijn enkele merken die plastic van zo hoog mogelijke kwaliteit gebruiken dat gemakkelijk te reinigen en duurzaam is.

Capaciteit

Als je maar één kat in huis hebt, als je voor langere tijd weg bent, of als je een grote kat hebt die eigenlijk graag veel water consumeert, dan wil je waarschijnlijk een waterfontein vinden die een groter volume water bevat. Capaciteiten variëren van 40 ounces tot 90 ounces, of meer of minder, afhankelijk van de stijl. De kunst is om er een te vinden die werkt voor uw huishouden.

Onderhoudsgemak

Laten we over één ding duidelijk zijn:

Kitty fonteinen echt DOEN je tijd besparen. Je hoeft hun water niet zo vaak bij te vullen, omdat je veel meer water kunt inschenken dan wat normaal in een kom zou passen. En omdat het zoveel hygiënischer is, hoef je het ook niet zo vaak schoon te maken.

Beste kattenwaterfontein: 6 topmerken onthuld! 16

Dat gezegd hebbende, elke fontein vereist af en toe onderhoud , of dat nu een volledige scrub-down, een filterwissel of wat probleemoplossing is. In deze gevallen wilt u een apparaat dat gebruiksvriendelijk is, zodat u niet te veel tijd hoeft te verspillen aan het opknappen ervan. U wilt er ook een met betaalbare en gemakkelijk te vervangen filters, omdat het achtervolgen van die belangrijke bijlagen anders een gedoe kan zijn.

Ontwerpen

Dit laatste stuk wordt vaak over het hoofd gezien. We doen tenslotte zoveel voor het welzijn van onze katten – is het niet gemakkelijk om te vergeten wat ervoor zorgt ons gelukkig?

Kattenfonteinontwerpen zijn er in een breed scala aan ontwerpen, stijlen, kleuren, materialen en maten. Er is absoluut niets mis met het kiezen van een die bij uw persoonlijke stijl past! Sommige eigenaren van gezelschapsdieren houden zelfs van fonteinen met vierkante basissen, zodat ze het vlak tegen een hoek kunnen plaatsen … maar eerlijk gezegd zijn je keuzes vrijwel eindeloos.

Beste kattenwaterfontein: 6 topmerken onthuld! 20

Waar te plaatsen?

De beste plaats voor uw kattenwaterfontein is weg van de voedselschaal van uw kat.

Beste kattenwaterfontein: 6 topmerken onthuld! 16

Dit klinkt misschien ongelooflijk contra-intuïtief. Maar de waarheid is dat wilde katten instinctief liever hun voedsel weghouden van hun waterbron.

Dus, als uw dierenarts u heeft verteld dat uw oudere kat meer moet drinken, of als u zich gewoon zorgen maakt over haar waterinname, probeer dan de fontein weg te halen van waar haar voedsel wordt buitengezet. Dit zou haar natuurlijk moeten aanmoedigen om meer geïnteresseerd te zijn in haar water… vooral als het sprankelend vers uit een fontein komt!

Buiten het feit dat je weg bent van haar eten, moet de waterfontein van je kat ergens in huis zijn waar

a) het past in uw inrichting (als dat bijzonder belangrijk voor u is) en

b) is gemakkelijk toegankelijk voor wanneer u het water moet bijvullen of het filter moet vervangen.

Beste kattenwaterfontein: 6 topmerken onthuld! 17

Pro-tip: als uw kat bijzonder timide is over de nieuwe fontein, probeer hem dan een paar dagen uit te zetten zonder hem daadwerkelijk aan te sluiten en aan te zetten. Op deze manier zal ze wennen aan de fontein voordat deze lawaai begint te maken. Als het een lage stroominstelling heeft, probeer dat dan in eerste instantie te gebruiken.

En als het ergste tot het ergste komt, kun je een beetje smaak toevoegen aan de wateh (probeer een bouillonblokje of lekker tonijnsap) totdat ze gewend is aan de fontein , maar zorg ervoor dat je het filter verwijdert tijdens de dagen dat je dit doet.

Hoe vaak moet het filter worden vervangen?

De filterwisselfrequentie voor uw filter moet in de richting van uw apparaat komen. Over het algemeen moet uw waterfonteinfilter voor huisdieren echter ongeveer één of twee keer per maand worden vervangen, tenminste als het een actief koolfilter is. Mechanische filters moeten waarschijnlijk minstens maandelijks worden beoordeeld, maar ze hoeven niet zo vaak te worden vervangen.

U kunt ervoor zorgen dat uw filter langer meegaat door:

 • Je fontein minstens één keer per maand schoonmaken
 • Af en toe de fontein bijvullen met een verse toevoer van water tussen de reinigingen door
 • Voorgefilterd water gebruiken in de fontein (misschien klinken die flessen Evian toch niet zo onredelijk!)
Beste kattenwaterfontein: 6 topmerken onthuld! 23

FAQ

 1. Geven katten de voorkeur aan waterfonteinen? De meeste katten geven de voorkeur aan stromend of vallend water. Stilstaand water is voor de meesten van hen onaantrekkelijk (wat vanuit evolutionair oogpunt logisch is, omdat stilstaand water in het wild vaak de thuisbasis is van verontreinigingen, parasieten, bacteriën, enzovoort). Dit is de reden waarom je vaak zult merken dat kitties naar hun waterbak zwaaien voordat ze een slok nemen. Beetje schattig, toch?
 2. Hoe vaak moet je het water in een fontein voor huisdieren verversen? Om waterfonteinfilters voor huisdieren schoon en vrij van vuil te houden, en om het risico op waterverontreiniging te voorkomen, moet u de watervoorziening van uw huisdier elke 2 tot 4 weken vervangen. Mogelijk moet je dit vaker doen als je meerdere katten in huis hebt.
 3. Zijn waterfonteinen beter voor katten? Waterfonteinen voor huisdieren lijken misschien een luxe. Maar als je je kat wilt aanmoedigen om meer te drinken, ben je misschien veel succesvoller als je haar een vrij stromende waterfontein aanbiedt. De aantrekkingskracht van borrelend zoet water kan haar interesse vergroten om goed gehydrateerd te blijven (omdat katten van nature een lage dorst hebben).
 4. Is kraanwater OK voor katten? Misschien, hoewel het afhangt van verschillende factoren die uniek zijn voor uw huis en uw pluisbal. Een van de problemen met water uit je kraan is dat katten kieskeurig kunnen zijn over wat ze drinken. Kraanwater heeft soms geur of smaak die onaangenaam kan zijn voor je kieskeurige huisdier! Gelukkig kan een kattenwaterfontein met een filter met hoge capaciteit en goede kwaliteit uit de waterfontein voor katten veel van de verontreinigingen, opgeloste verbindingen en geuren uit kraanwater verwijderen, waardoor het smakelijker wordt voor je viervoetige lieverd.
 5. Hoe lang kunnen katten zonder water? Kitties kunnen overleven hoogstens voor maximaal 7 dagen zonder water. Maar we raden zeker niet aan om deze theorie zelf uit te testen! Houd er rekening mee dat factoren zoals haar leeftijd, algehele gezondheid, activiteitsniveau en dieet dit aantal zullen beïnvloeden. U moet uw kat continu toegang bieden tot vers en schoon water. Het gebruik van een waterfontein zal haar verleiden om elke dag te drinken, wat vooral van cruciaal belang is als ze alleen droog kattenvoer eet.

Conclusie

We hebben allemaal het verhaal gehoord over hoe katten water haten. Dit kan waar zijn… soort van.

Natuurlijk wil je kat misschien niet in het bad springen. Maar ze wil waarschijnlijk de hele dag toegang hebben tot vers schoon water – en vooral als je voor een langere periode weg bent.

Als u op zoek bent naar een oplossing voor uw waterzorgen, dan is het waarschijnlijk tijd om te overwegen om enkele van de waterfonteinen voor huisdieren voor uw huishouden te kopen. Je kleintje zal dol zijn op het bewegende, schone, geurvrije en frisse water dat ze tot haar beschikking heeft … en ze zal eerder geneigd zijn om zichzelf adequaat te hydrateren.

Proost daarop!

beste kattenwaterfontein

Zijn waterfonteinen beter voor katten?

In de natuur is stilstaand water een uitstekende voedingsbodem voor vervelende bacteriën die een kat hevig ziek kunnen maken. Stromend water is daarentegen veel veiliger en daarom geven veel huiskatten nog steeds de voorkeur aan stromend water.

Hoe vaak moet je kattenwaterfontein schoonmaken?

De filters zuiveren het water niet. Vervang ze elke 2-4 weken, afhankelijk van hoeveel huisdieren de fontein gebruiken, om het fonteinwater fris en schoon te houden.

Zijn kattenwaterfonteinen goed?

Uitdroging bij katten kan lVersoepel ernstige gezondheidsproblemen als ze niet worden behandeld, dus het is essentieel dat uw kat dagelijks een bron van vers water aan zijn poten heeft. Water kan het beste vers worden gehouden met behulp van automatische waterfonteinen voor huisdieren, omdat ze filters gebruiken om het water zuiver, vuilvrij en beter smakend te maken.

Houden katten van waterfonteinen?

Tijdens hun evolutie hebben katten waarschijnlijk geleerd dat stilstaande waterbronnen hen eerder ziek maken. Onze huiskatten hebben deze aangeboren kennis nog steeds, dus drinken uit een waterbak is niet ideaal voor hen. Katten zijn extreem gevoelig voor smaken en geuren, en dat kan een negatieve invloed hebben op hoeveel water ze drinken.