Kattenvoer met een laag fosforgehalte: 5 beste merken voor onthuld


0

laag fosforhoudend kattenvoer

Op zoek naar het beste fosforarme kattenvoer? Recept en niet-recept merken worden hieronder onthuld, lees verder.

3 op 10. Dat is hoeveel katten van 7 jaar en ouder een chronische nierziekte (CKD) hebben.

Je leest het goed – katten kunnen net als mensen een chronische nierziekte krijgen. En de impact van deze ziekte op de gezondheid van katten kan net zo ernstig zijn.

Bijvoorbeeld:

Wist je dat CKD je harige vriend behoorlijk ziek kan maken? Frequente episodes van braken en diarree, gewichtsverlies, een slechte eetlust, slechte adem – al deze en meer zijn veel voorkomende tekenen van de ziekte.

Katten met CKD hebben ook de neiging om niet zo lang te leven als hun gezonde kattenvrienden. Bovendien wordt een kat soms niet gediagnosticeerd – wat betekent dat ze geen behandeling krijgt – totdat de ziekte al naar een verder gevorderd stadium is gevorderd.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Kattenvoer met een laag fosforgehalte: 5 beste merken voor [year] Onthuld 1

Dit is de waarheid:

CKD is een chronische, ongeneeslijke, ernstige en mogelijk levensbedreigende aandoening. Maar met de juiste aanpak – en belangrijker nog, de juiste voeding—het KAN worden beheerd en gecontroleerd.

Nu is er weg meer te weten over kattennierziekte en voeding dan in één beknopt artikel past. Na jaren van onderzoek hebben huisdierouders, ervaren dierenartsen en dieronderzoekers nog steeds net zoveel vragen als antwoorden.

Dus wat is ons punt?

Ons punt is dat dit artikel, Low Phosphorus Cat Foods, bedoeld is om u te informeren over de specifieke voedingsbehoeften van katten die leven met CKD, en om u te helpen het beste nierziekte kattenvoer voor uw harige vriend te vinden … MAAR:

Kattenvoer met een laag fosforgehalte: 5 beste merken voor [year] Onthuld 2

De kennis en keuzes die we hier zullen presenteren, mogen NIET worden beschouwd als medisch advies of een vervanging voor geïndividualiseerde begeleiding van een dierenarts. Als uw kat CKD heeft, informeer uzelf dan EN praat met uw dierenarts. Het is de beste manier om je trouwe viervoeter te steunen… die purrrfect is zoals ze is, zelfs als ze leeft met een chronische ziekte.

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Beste commerciële laag fosforrijke kattenvoermerken

Kattenvoer met een laag fosforgehalte: 5 beste merken voor [year] Onthuld 1

Op dit punt zou u een beter begrip moeten hebben van de speciale voedingsoverwegingen voor katten met nierfalen en / of nierziekte. Nu is het tijd om erachter te komen welk soort voedsel het beste is voor je kleine leeuw of leeuwin.

De volgende producten worden beschouwd als de top drie nier kattenvoer zonder recept dat op de markt verkrijgbaar is. Ze zijn geselecteerd op basis van klantrecensies, ingrediënten, prijs en algehele effectiviteit.

Natuurlijk is je kat de enige in haar soort die op deze wereld rondloopt! Wat het beste werkt voor één dier, is misschien niet het beste voor haar – en geloof ons, we weten hoe moeilijk dit kan zijn vanuit uw oogpunt als consument en als bezorgde huisdierouder.

Je kunt het beste input krijgen van je dierenarts en deze voedingsmiddelen langzaam introduceren. Gelukkig kan het juiste dieet het algehele comfort en de kwaliteit van leven van je kat echt verbeteren, zelfs als ze leeft met een chronische ziekte.

Als je extra tijd en energie investeert in het vinden van het beste voedsel voor haar, bravo – het is echt de moeite waard, en we juichen je inspanning en toewijding toe omdat je kat het verdient om gelukkig te zijn.

Beste fosforarm kattenvoer

 1. Blauwe Buffel Natuurlijk veterinair dieet K + M Ondersteuning
 2. Weruva Truluxe Steak Frites
 3. Forza10 Nutraceutische Actiwet Nierondersteuning
 4. Koninklijke Canin Nierondersteuning
 5. Hill’s Recept Dieet Nierzorg

1. Blue Buffalo Natuurlijke nier + mobiliteitsondersteuning voor katten

Fosforgehalte: 0.4%

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Kattenvoer met een laag fosforgehalte: 5 beste merken voor [year] Onthuld 9

Dit product is geformuleerd met een fosforgehalte van 0,4% samen met hoogwaardige ingrediënten die over het algemeen geweldig zijn om te eten voor katten met CKD.

Dit fosforarme droge kattenvoer van het gerenommeerde merk Blue Buffalo is geformuleerd met hoogwaardige ingrediënten die over het algemeen geweldig zijn om te eten voor katten met CKD. Het wordt ook geleverd met “extra’s” zoals chondroïtine en glucosamine voor gezonde gewrichten – nuttig voor veel katten met CKD die ook overgewicht hebben en / of moeite hebben met bewegen.

Dit kattenvoer bevat de aanbevolen hoeveelheden natrium en ruw eiwit voor katten met CKD en bevat ook een goede hoeveelheid DHA – een belangrijk omega-3-vetzuur. Het totale omega-3-vetzuurgehalte van 1,5% ligt binnen het gewenste bereik voor een CKD-dieet, maar er is zeker ruimte voor verbetering.

 • Pros: graanvrij, laag in natrium en eiwit; bevat DHA en gezonde omega-3 vetzuren; dierenarts aanbevolen; katten houden van de smaak
 • Tegens: de bovengrens van fosfor kan hoger zijn dan aanbevolen voor katten met CKD; laag vochtgehalte; prijzig

2. Weruva TruLuxe graanvrij

Fosforgehalte: 0.57%

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Kattenvoer met een laag fosforgehalte: 5 beste merken voor [year] Onthuld 10

Dit natvoer is zowel fosforarm als graanvrij. Gemaakt met grasgevoerd rundvlees voor een hoogwaardige eiwitbron in een verleidelijke jussaus.

Steak frites, pompoen en jus? Dat klinkt als een maaltijd die we zouden willen eten! Dit ingeblikte kattenvoer van Weruva is zowel fosforarm als graanvrij.

Bovendien is het gemaakt met grasgevoerd rundvlees voor een hoogwaardige eiwitbron (met slechts 10% ruw eiwit). Het wordt ook aangevuld met belangrijke B-vitamines en de meeste katten lijken het “twee poten omhoog” in smaak te geven.

Misschien niet het beste voor je kat als ze een kieskeurige eter is, omdat de textuur een beetje soepachtig is.

 • Pros: gluten- en graanvrij; bevat hoogwaardige eiwitten, maar in lage hoeveelheden; hoog vochtgehalte
 • Tegens: prijzig; sommige katten houden niet van de soepachtige textuur

3. Forza10 Nutraceutische Actiwet Nierondersteuning

Fosforgehalte: 0.13%

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Kattenvoer met een laag fosforgehalte: 5 beste merken voor [year] Onthuld 11

Dit door de dierenarts goedgekeurde natvoer is gemaakt met de lagere eiwitniveaus die worden aanbevolen voor katten met nierproblemen, evenals het lagere fosfor en natrium voor katten met hartproblemen.

Forza10 Nutraceutic Actiwet Renal Support nat kattenvoer is een graaninclusieve formule die is ontworpen om de nier- en hartgezondheid van volwassen katten van alle rassen en maten te ondersteunen.

Het heeft lage niveaus van eiwitten, fosfor en natrium, die dierenartsen aanbevelen voor honden met een nierziekte en bepaalde hartproblemen. Het is een geweldige manier om meer hydratatie toe te voegen aan het dieet van uw hond, wat hard nodig is voor honden met nieraandoeningen.

Het bevat slechts 0,13% max fosfor, 6% ruw eiwit en 0,06% natrium – een trifecta van nierondersteuning. Het wordt ook gestimuleerd met calcium en andere belangrijke voedingsstoffen en is gemakkelijk voor de maag voor veel misselijke katten.

Deze multi-eiwit formule heeft IJslandse zalm als belangrijkste bron van eiwitten. Zalm is een hoogwaardige, zeer smakelijke eiwitbron die van nature rijk is aan omega 3-vetzuren.

Dit recept heeft ook kippenlever en lamsvlees, die meer smaken toevoegen, evenals een rijkere textuur aan deze hydraterende maaltijd. Al deze ingrediënten zijn eiwitbronnen van uitstekende kwaliteit waar katachtigen van genieten.

 • Pros: super laag in fosfor; veilig wordt geacht voor ernstig zieke, chronisch zieke en/of herstellende katten; kan worden ingebracht via een sondevoeding
 • Tegens: Volgens een koper is de kwaliteit niet zo consistent; andere kieskeurige kitties houden er niet van.

De best beoordeelde voedingsmiddelen op recept

In sommige gevallen kan de gezondheid van uw kat voldoende worden aangetast dat ze een voorgeschreven dieet nodig heeft. Voorgeschreven voedingsmiddelen komen rechtstreeks van uw dierenarts en zijn speciale formules om haar chronische ziekte te helpen beheersen, zoals nierfalen of ernstige CKD.

We gaan het hebben over de twee best beoordeelde kattenvoer op recept met een laag fosforgehalte in een oogwenk. Maar eerst willen we een belangrijk punt noemen dat vaak veel eigenaren van gezelschapsdieren verrast die voor een ziek dier zorgen:

Wanneer u naar de ingrediëntenlijst van deze producten kijkt, merkt u misschien dat ze eigenlijk Niet top-of-the-line gezond in vergelijking met andere kattenvoerproducten. Veel van deze ingrediënten- waaronder tarwe, dierlijke bijproducten en maïszetmeel – zijn niet zo geweldig voor het algemene welzijn van je kat.

Helaas kan het redelijk zijn om aan te nemen dat als deze voedingsmiddelen alleen zijn vervaardigd met ingrediënten van de hoogste kwaliteit op de markt, de kosten onbetaalbaar hoog kunnen zijn.

Ondanks deze nadelen zijn de volgende voedingsmiddelen nog steeds goed voor katten met nierfalen. Als uw dierenarts een van deze merken aanbeveelt, is dit vrijwel zeker omdat uw dierenarts het de beste keuze vindt voor de specifieke behoeften van uw kat. Het risico is de beloning waard, om het zo maar te zeggen.

Het kan nuttig zijn om het voedsel te beschouwen als voorgeschreven “medicijnen”. Dat wil zeggen, ze kunnen alleen worden gegeven onder toezicht van de dierenarts, u moet ze precies aan uw kat geven zoals geïnstrueerd door uw dierenarts, en u moet zich ervan bewust zijn dat ze een aantal onbedoelde bijwerkingen kunnen hebben (namelijk enkele ongezonde ingrediënten).

1. Royal Canin – Nierondersteuning

Fosforgehalte: 0.14%

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Kattenvoer met een laag fosforgehalte: 5 beste merken voor [year] Onthuld 12

Een veterinair-exclusieve formule, dit is bedoeld om de gezondheid van de nieren te ondersteunen. Dit is heerlijk en kan worden gebruikt als topper voor andere nierondersteunende brokjes.

Royal Canin is een begrip in de dierenvoedingswereld. Hun recept ingeblikt voedsel voor katten heeft zowel weinig eiwitten als beperkte hoeveelheden fosfor voor optimale nierondersteuning.

Dit voedsel is relatief calorisch dicht. Maar deze formule is bedoeld voor dieren die slechts met tussenpozen voeden vanwege lethargie, misselijkheid, depressie en andere problemen die hen anders in gevaar zouden brengen voor anorexia.

 • Pros: laag fosfor en eiwit; compleet met antioxidanten, B-vitamines en omega-3 vetzuren
 • Tegens: bevat tarwe, dierlijke bijproducten en gemodificeerd maïszetmeel

2. Hill’s Prescription Diet Kidney Care Kip &Veg Stoofpot

Fosforgehalte: 0.48 %

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Kattenvoer met een laag fosforgehalte: 5 beste merken voor [year] Onthuld 13

Dit recept ingeblikt voedsel is eiwitarm en natriumarm, dus het is gemakkelijker voor de nieren. Bevat hapklare hapjes echt kippenvlees; verrijkt met vitaminen en mineralen.

Dit recept ingeblikt voedsel van Hill’s bevat slechts 4% ruw eiwit en is laag in natrium, dus het is gemakkelijker voor de nieren. Recensenten hebben de neiging zich te vergapen aan de smakelijke aantrekkelijke smaak die hun katten intrigeert, zelfs degenen die notoir kieskeurige eters zijn.

Dat gezegd hebbende, het is geen garantie om een hit te zijn voor alle katten. Als uw dierenarts deze formule echter aanbeveelt, kan het de moeite waard zijn om te proberen, vooral omdat het klinisch is getest en geformuleerd.

 • Pros: betaalbaarder dan veel andere opties; bevat hapklare stukjes echt kippenvlees; verrijkt met B-vitamines en antioxidanten
 • Tegens: sommige katten houden niet van de smaak en eten het misschien niet

Kattenvoer met een laag fosforgehalte: 5 beste merken voor [year] Onthuld 1

Welke rol speelt voeding bij het beheer van chronische nierziekte (CKD)?

afbeelding van een bord met vlees

Het doel van dit artikel is om u te helpen erachter te komen wat voor soort voedsel u uw kat moet geven als ze is gediagnosticeerd met CKD. Voordat we echter ingaan op de voedingswetenschap ervan, laten we ervoor zorgen dat we allemaal een goed begrip hebben van wat CKD is.

Daartoe is hier katachtige CKD in een notendop:

 • Normaal gesproken produceren gezonde katachtige nieren urine om metabolisch afval en eiwitbijproducten uit het bloed te spoelen (het “spul” dat wordt uitgestoten tijdens normale gezonde fysiologische functies, vergelijkbaar met uitlaatgassen uit een auto). Nieren helpen ook de bloeddruk onder controle te houden, hormonen te maken en elektrolyten, zouten en zuren in het lichaam in evenwicht te brengen.
 • Chronische nierziekte, ook wel CKD of chronisch nierfalen genoemd, treedt op wanneer de nieren progressieve schade ondergaan en niet in staat zijn om hun normale functies uit te voeren. Dit betekent dat afvalstoffen zich gaan ophopen in het bloed, waardoor je kat ziek wordt. (Acuut nierziekte/renaal falen treedt op wanneer een dier een plotseling en / of ernstig letsel aan de nieren heeft, bijvoorbeeld accidentele vergiftiging, direct trauma of een ernstige infectie. Acute nierziekte wordt beschouwd als een medisch noodgeval. Voor de doeleinden van onze discussie zullen we het specifiek hebben over CKD.)
 • CKD heeft de neiging om langzaam te vorderen en de symptomen kunnen verergeren zoals de ziekte dat doet. Symptomen zijn onder meer verlies van eetlust, verhoogde dorst en urineren (u kunt grotere dan gebruikelijke brokken strooisel in de kattenbak vinden), gewichtsverlies, braken, bleek tandvlees, lage lichaamstemperatuur en een doffe vacht.
 • Onderzoekers en dierenartsen weten niet altijd wat CKD veroorzaakt. Risicofactoren voor CKD zijn onder meer voortschrijdende leeftijd, bepaalde rassen en andere onderliggende gezondheidsproblemen zoals kanker, nierinfecties of blokkades, schildklierproblemen en hoge bloeddruk.
beeld van een zieke katachtige

Nu omvat het conventionele model van veterinaire hulp voor CKD levenslang gebruik van verschillende medicijnen die de gezondheid van de nieren ondersteunen en de symptomen van de ziekte beheersen.

Voor alle duidelijkheid, medicijnen zijn uiterst belangrijk voor katten met CKD. Deze medicijnen moeten precies worden gegeven zoals voorgeschreven door uw dierenarts.

Maar heb je ooit die uitdrukking gehoord: “Laat je voedsel je medicijn zijn”? Nou, het is ook van toepassing op kitties met CKD!

Als u een CKD-kattenbeschermer bent, zal uw dierenarts waarschijnlijk specifiek kattenvoer aanbevelen voor nierziekten. Dit komt omdat voeding een belangrijke rol speelt in de gezondheid van de nieren en het beheer van CKD. Hier zijn een paar manieren waarop:

 • Bepaalde voedingsstoffen kunnen de nierfunctie (nier), immuungezondheid, bloeddruk en gewicht ondersteunen, die allemaal de progressie van CKD kunnen vertragen en het algehele welzijn van een kat kunnen verbeteren.
 • Bepaalde voedingsstoffen kunnen de nierfunctie verder beschadigen of belemmeren, waardoor CKD Worse.
 • Katten met CKD verliezen vaak hun eetlust en lopen het risico op uitdroging. Voedsel moet dus speciaal worden ontworpen en geformuleerd om tegemoet te komen aan deze specifieke problemen waarmee katten met nierfalen worden geconfronteerd.

Hoe verschillen de voedingsvereisten voor katten met CKD?

Als je schattige kat met CKD leeft, is het ongelooflijk belangrijk om te weten dat haar voedingsbehoeften anders zullen zijn dan andere katten die je bezit of in het verleden hebt gehad. In feite zijn er verschillende kenmerken van kattenvoer voor nierziekten waaraan moet worden voldaan – met de juiste input van uw dierenarts, natuurlijk.

Water

afbeelding van kitty die water likt

Kitties met CKD moeten goed gehydrateerd blijven, omdat voldoende hydratatie de nierfunctie ondersteunt en ook helpt bij het beheersen van de bloeddruk (wat een veel voorkomend probleem is voor katten met een nierziekte).

“Maar mijn kat drinkt de hele tijd water”, vraag je je misschien af.  “Krijgt ze niet genoeg vocht binnen?”

Helaas is haar overmatige dorst meestal een teken dat ze probeert te compenseren voor haar ondermaats functionerende nieren, die niet in staat zijn om urine van hoge kwaliteit te maken (en daarom niet zo goed zijn in het wegspoelen van gifstoffen uit het lichaam). In vergevorderde stadia van CKD kan ze haar uitdroging misschien nooit “goedmaken” door meer water te drinken. Dit is de reden waarom veel dierenartsen extra vloeistoffen leveren via subcutane of IV-injecties.

Toch is het nog steeds belangrijk om je kat aan te moedigen om vloeistoffen te drinken. Geef haar een onbeperkte voorraad vers water en zorg ervoor dat haar voedsel voldoende vocht bevat – iets waar ingeblikt kattenvoer bij kan helpen.

Je moet ook onze enorme gids bekijken over het kiezen van de waterfontein voor katten. Deze kunnen je kat echt helpen de hoeveelheid water die ze elke dag drinkt te verhogen.

Intussen zorg ervoor dat haar voedsel natriumarm is, of minder dan 0,4% droge stof basis. Hoge natriuminname schaadt de nierfunctie verder en kan leiden tot uitdroging.

Fosfor

Over het algemeen moeten de meeste kittens met CKD voedsel met een laag fosforgehalte eten.

Dit is waarom:

Naarmate de nierfunctie afneemt met CKD, hebben fosforniveaus de neiging om in het bloed te stijgen. Om dit te compenseren, zal het lichaam van een kat calcium uit haar botten en in de bloedbaan beginnen te nemen. Het resultaat? Zwakke botten – soms gevaarlijk zwak.

Dus hoe minder fosfor er in het dieet zit (0,3 tot 0,6% droge stof), hoe kleiner de kans dat je kat met nierfalen zwakke en broze botten heeft.

Omega-3 vetzuren

Omega-3-vetzuren kunnen helpen de progressie van CKD onder controle te houden of te vertragen, omdat ze ontstekingsremmend zijn en oxidatieve stress veroorzaakt door ontstekingen kunnen verminderen. Deze zuren kunnen ook voorkomen dat eiwitten “lekken” door zwakke en beschadigde nieren.

De meeste dierenartsen raden een CKD-kattendieet aan dat 0,4 tot 2,5% van deze zuren per droge stof bevat.

Eiwit

Fosforarm kattenvoer

In veel gevallen kan het beperken van eiwitten in het dieet van uw kat helpen haar CKD te beheersen en de nierfunctie te behouden, omdat de nieren minder eiwitafvalproducten hebben om uit te scheiden (of proberen uit te scheiden). Veel dierenartsen adviseren een drogestofeiwitpercentage van 28-35%.

Belangrijke vraag: als je kat CKD heeft, moet je dan altijd eiwitarm gaan?

Antwoord: niet per se!

Een eiwitarm kattenvoer wordt niet altijd aanbevolen voor katten met CKD, laat staan andere gezondheidsproblemen. Dit is een beslissing die volledige input van uw dierenarts vereist.

B-vitamines

Kitties met CKD hebben de neiging om overmatige dorst en overmatige hoeveelheden urine te hebben. Deze urine heeft de neiging om verdund te zijn en bevat veel belangrijke voedingsstoffen, waaronder B-vitamines. Het dieet van uw kat moet er rijk aan zijn om de hoeveelheid die verloren gaat door urine te compenseren.

Probiotica

Een gezonde darm = een gezond immuunsysteem! En als je kat vecht tegen een chronische ziekte, heeft ze haar immuunsysteem nodig om zo sterk mogelijk te zijn.

Probiotica helpen de hoeveelheid gezonde bacteriën in het spijsverteringskanaal van uw kat aan te vullen. Dit kan niet alleen haar immuungezondheid stimuleren, maar het zal haar ook helpen alle belangrijke voedingsstoffen te absorberen die ze nodig heeft uit haar voedsel om de gezondheid van de nieren te ondersteunen.

Conclusie

Dankzij de vooruitgang in de moderne dierenartsry geneeskunde, katten die leven met CKD en nierfalen hebben veel betere prognoses dan vroeger. Met de juiste zorg kunnen deze kittens langer, gezonder en gelukkiger leven, zelfs in het licht van een uitdagende diagnose.

Natuurlijk, ongeacht hoeveel vooruitgang er wordt geboekt in voedingsmiddelen, medicijnen en andere interventies, zal een chronisch zieke kat gewoon niet gedijen als ze thuis niet de juiste ondersteuning heeft.

Daarom juichen we elke huisdierouder toe die voor een ziek dier zorgt, inclusief jij! Het is geen gemakkelijke klus, en we prijzen je aan om er alles aan te doen om je harige metgezel de humane en behulpzame zorg te bieden die ze verdient … inclusief het vinden van haar het beste kattenvoer voor nierziekte.

Vergeet niet dat de beste voedingskeuzes voor je kat misschien niet de beste keuze zijn voor een ander dier, en vice versa. Het voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van uw kat vereist geduld, evenals directe en consistente input van uw dierenarts.

Is Fosfor goed voor katten?

Calcium en fosfor zijn andere voedingsstoffen die een schadelijk effect kunnen hebben als ze te veel aan katten worden gevoerd. Van bijzonder belang is de verhouding van calcium tot fosfor in het kattenvoer. Bovendien is calcium- en fosforinname een belangrijke overweging voor katten met ziekten zoals nieraandoeningen.

Is Weruva kattenvoer laag in fosfor?

Over het algemeen bevatten hun formules een laag fosforgehalte vanwege hun botvrije aanpak. Op de meeste etiketten voor huisdiervoeding mogen ingrediënten met de naam “kip” en “vis” botinhoud bevatten en botten zijn grotendeels gemaakt van calcium en fosfor. Door de botten te verwijderen, houden ze deze niveaus laag.

Welke voedingsmiddelen bevatten weinig fosfor?

Eiwitten en sommige dierlijke vleeswaren hebben de neiging om een lagere fosfor-eiwitverhouding te hebben, wat uw kat zal helpen de hoogwaardige eiwitten te krijgen die ze nodig heeft en een uitstekende bron van magere eiwitgehalte in de voeding kan zijn voor katachtigen met een gecompromitteerde nierfunctie of nierziekte.

Wat is het beste voedsel voor een kat met een nierziekte?

Een ideaal dieet voor een kat met een nieraandoening moet een zeer goed verteerbaar, biologisch geschikt eiwitgehalte hebben, zoals konijn en gevogelte.