Home Remedies voor lintworm bij katten – Een meer natuurlijke aanpak


0

Home Remedies voor lintworm bij katten

Home Remedies voor lintworm bij katten, is er zoiets?

Voor eigenaren van gezelschapsdieren is er niets erger dan een huisdier ziek te zien worden.

Misschien is er één ding erger:

Kijken hoe uw kat ziek wordt van een vermijdbare ziekte.

Helaas is dit wat duizenden eigenaren van gezelschapsdieren elk jaar moeten doormaken wanneer hun dieren lintwormen oplopen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te twijfelen aan hoe schadelijk een kleine worm kan zijn, laat je niet misleiden door de onschuldig klinkende naam. Deze kleine beestjes kunnen problemen veroorzaken voor uw kat.

Gelukkig lintwormen kunnen worden vermeden. Op zijn minst kunnen parasitaire lintwormen effectief worden behandeld als er een infectie optreedt. Er zijn tal van natuurlijke remedies ook voor lintwormen bij katten, dus je hoeft niet te veel te vertrouwen op agressieve medicijnen om je kat te bevrijden van deze irriterende parasieten.

Wat is lintworm precies?

Stel je een lange platte worm voor met meerdere segmenten, vergelijkbaar met auto’s van een trein of een parelsnoer. Dit is je typische lintworm. Ze hebben geen monden. In plaats daarvan nemen ze voedingsstoffen op via hun huid.

Home Remedies voor lintworm bij katten - Een meer natuurlijke aanpak 1

Zodra lintwormen in een kat komen, doen ze dat niet weg willen. Aan hun kopeinde hebben lintwormen kleine vishaakachtige apparaten die nestel zich in de wand van de dunne darm. Als ze onbehandeld blijven, kunnen deze parasieten jarenlang in uw kat leven.

Dus, hoe lang zijn deze kleine buggers eigenlijk? Hoewel ze in eerste instantie katten en honden als larven binnenkomen, zodra ze uitkomen en volwassen worden, worden ze volwassen ze kunnen meestal tot 12 tot 18 centimeter lang worden. Maar ze kunnen zo kort zijn als 4 inch tot zo lang als bijna 30 inch of meer.

Gezien het feit dat een typische volwassen kat een dunne darm van maximaal 60 centimeter lang kan hebben, laat dit alleen maar zien hoe groot het probleem van lintwormen kan worden. Dus, het starten van de behandeling bij het eerste teken van deze parasieten is de sleutel.

Home Remedies voor lintworm bij katten - Een meer natuurlijke aanpak 2

Symptomen van een lintwormbesmetting

U kunt meestal zien of uw kat lintwormen heeft door zijn uitwerpselen van dichtbij te bekijken. Lintwormen zien eruit als kleine rijstkorrels die zelfs kunnen wiebelen. Deze kleine witte stippen zijn eigenlijk de staarteindsegmenten van een lintworm die afbreekt en wordt uitgescheiden. Ze kunnen ook vast komen te zitten in het haar rond de anus van een kat of elders op zijn lichaam.

In één woord: grof.

Home Remedies voor lintworm bij katten - Een meer natuurlijke aanpak 3

Het feit dat delen van een lintworm periodiek afbreken, betekent niet dat de lintworm per se zijn gastheerlichaam “verlaat”. Als de kop van de lintworm niet losraakt, zal de parasiet gewoon blijven groeien.

Aanvullende waarschuwingssignalen van een lintwormbesmetting bij een kat omvatten diarree en braken. U kunt merken dat uw kat overmatig likt of krabt aan zijn anus of zijn achterkant over de vloer sleept – een vrij duidelijke indicator dat uw arme kat zich ongemakkelijk voelt.

Wat doet een lintworm met de gezondheid van mijn kat?

Hoewel niet beschouwd als een serious health concern, lintwormen kunnen blijven hangen voor een lange tijd in uw dier en, zoals de meeste parasieten, kan ervoor zorgen dat uw kat gewicht verliest of zwakker wordt. Dit komt omdat lintwormen in wezen bloedzuigervoedingsstoffen uit het lichaam van uw kat lekken.

Bovendien, zoals gezegd, kunnen lintwormen uw kat fysiek ongemakkelijk maken en jeuken op de verkeerde plaatsen.

Niet leuk voor jou of je kat.

Hoe krijgen katachtigen lintwormen in de eerste plaats?

Alsof lintwormen grof klinken, overweeg dan de meest voorkomende manier waarop katten ze in de eerste plaats krijgen:

Van vlooien.

Home Remedies voor lintworm bij katten - Een meer natuurlijke aanpak 3

Je denkt misschien niet dat je vlooien in huis hebt, maar het is eigenlijk relatief gemakkelijk om dagelijks in contact te komen met deze kleine buggers. Pensionkennels (of “kattenhotels”), trimsalons, dierenwinkels of zelfs veterinaire ziekenhuizen zijn vaak hotspots voor vlooien die van de ene dierlijke gastheer op de andere kan overgaan.

Zelfs het buitenleven (of je eigen achtertuin) kan je kat blootstellen aan vlooien. Dit geldt vooral als uw kat naar buiten gaat en u in een bosrijke omgeving woont.

Lintwormen, net als een paar andere veel voorkomende parasieten, hebben ten minste 2 dierlijke gastheren nodig om te overleven. De eerste gastheer – meestal de gewone vlo – bevat lintwormlarven. Zodra de geïnfecteerde vlo wordt ingenomen door de tweede gastheer – bijvoorbeeld uw kat – dat de larven hun weg vinden naar de dunne darm van het dier, zich vastklampen en beginnen te groeien.

Home Remedies voor lintworm bij katten - Een meer natuurlijke aanpak 3

Specifiek voor katten worden ze meestal geïnfecteerd door lintwormen na per ongeluk een vlo eten tijdens het verzorgen, of na het eten van een met lintworm geïnfecteerd knaagdier.

Behandeling van een lintwormbesmetting

U hebt dus symptomen van lintwormbesmetting bij uw kat opgemerkt. Dit kan een verontrustende ontdekking zijn en je zult zo snel mogelijk actie willen ondernemen om je lieve katachtige vriend te helpen.

Voordat u kijkt naar het starten van ontwormingsbehandelingen, het is belangrijk om uw kat binnen te brengen om uw dierenarts te raadplegen voor een nauwkeurige diagnose. Hij of zij zal u vragen om een monster van de uitwerpselen van uw huisdier mee te nemen, dus zorg ervoor dat u een reserve Tupperware-container hebt liggen waar u het niet erg zou vinden om afscheid van te nemen.

Zodra een positieve diagnose is bevestigd, kan uw dierenarts beginnen met het bespreken van behandelingsopties met u:

Commerciële behandelingsopties

Uw dierenarts zal hoogstwaarschijnlijk commerciële behandelingsopties aanbevelen voor de lintwormbesmetting van uw kat. Dit omvat vaak een reeks injecties of orale medicijnen die de lintwormen doden. Van deze medicijnen is niet bekend dat ze super effectief zijn. Op zijn minst vereisen de meeste commerciële medicijnen meerdere doses voor een maximaal effect. Herinfestatie komt vaak voor.

Dit betekent dat de kosten van de behandeling snel kunnen oplopen.

Home Remedies voor lintworm bij katten

Home Remedies voor lintworm bij katten - Een meer natuurlijke aanpak 6


Naast het feit dat het twijfelachtig effectief en duur is, kunnen commerciële medicijnen de natuurlijke darmgezondheid van uw kat verstoren.
Dit kan het vermogen van uw kat om voedingsstoffen op te nemen verminderen en kan leiden tot voedingstekorten. Om deze reden zijn huismiddeltjes voor lintwormen bij katten populair. Probeer deze:

  • Pompoenpitten: hoogst anti-parasitaire en vol gezonde vitaminen en mineralen, deze zaden kunnen zowel larvale als volwassen lintwormen doden. Te gebruiken: voeg ongeveer 1 theelepel fijngemalen pompoenpitten toe aan het voer van uw kat gedurende ten minste 3 weken. Andere natuurlijke voedingsmiddelen zijn kurkuma (ongeveer 1/8e van een theelepel per 10 pond lichaamsgewicht, eenmaal per dag gedurende 10 dagen) en papaja (1/2 van een theelepel fijngehakt fruit eenmaal per dag gedurende 2 weken).
  • Peterseliewater: zet een zelfgemaakte “thee” van de bladeren van deis kruid om uw kat een zacht en natuurlijk diureticum te geven. Het zit vol met antioxidanten en voedingsstoffen, plus het normaliseert het spijsverteringsstelsel. Kook gewoon een bos verse peterselie in een pan met water, zeef en laat afkoelen. Voeg 1/2 eetlepel van de afgekoelde thee toe aan de waterschaal van je kat gedurende 10 dagen.
Home Remedies voor lintworm bij katten - Een meer natuurlijke aanpak 7

Nog een belangrijke tip voor hoe zich op natuurlijke wijze te ontdoen van lintwormen bij katten? Laat ze in de eerste plaats geen lintwormen krijgen! Het is altijd een goede gewoonte om de blootstelling van uw dier aan beestjes te verminderen, vooral als uw kat in het verleden al is behandeld voor lintwormen. Hier zijn een paar basistips:

  • Geef je kat routine vlooien en teken preventieve medicatie het hele jaar door.
  • Verminder de blootstelling van uw kat aan andere beestjes door sprays, vallen en andere methoden rond uw huis en tuin te gebruiken.
  • Maak de kattenbak van je kat vaker schoon.

De bottom line is dit: als je een kat hebt, ken dan de symptomen van een lintwormbesmetting. Wees voorbereid om actie te ondernemen door uw dierenarts te bellen en de behandeling zo snel mogelijk te starten. Overweeg ook om te kijken naar huismiddeltjes voor lintwormen bij katten. Deze kunnen u wat geld besparen en uw kat een zachtere behandeling bieden.

Vergeet ten slotte niet dat lintwormen ook bij honden aanwezig zijn. Dus, als je een hondenmaatje hebt of een paar hondenliefhebbers in je leven kent, blijf dan even waakzaam en doe je best om een schone, beestjesvrije omgeving in je huis te bevorderen. Uw huisdieren (en uw gezin) zullen u dankbaar zijn.

Weg:

Hoe kom je van lintwormen bij een kat af?

Er zijn commerciële medicijnen die dierenartsen vaak voorschrijven.  U kunt ook enkele behandelingen voor huismiddeltjes doen waarvoor geen bezoek aan de dierenarts nodig is.

Hoe lang duurt het om lintwormen bij katten te doden?

Het hangt af van de behandelingsmethode en de ernst van de infectie.  Uw dierenarts is de beste rechter voor individuele gevallen, maar onze huismiddeltjes kunnen ongeveer twee weken duren.

Zal appelciderazijn wormen bij katten doden?

Parasieten houden niet van de zuurgraad van azijn, maar het helpt niet bij lintwormen.

Kun je lintwormen van katten krijgen?

Het meest voorkomende type lintworm is het Dipylidium caninum en ze zullen geen mensen infecteren.