Hoeveel water heeft een kat nodig? Hoe krijg je haar zover dat ze meer drinkt?


0

hoeveel water heeft een kat nodig

Hoeveel water heeft een kat nodig? Het is een veel voorkomend stereotype dat katten een hekel hebben aan water. De waarheid is dat sommige katten gefascineerd zijn door water genoeg om erachter te komen hoe ze een toilet moeten doorspoelen om het te zien draaien en sommige katten houden ervan om te worden gewassen en vinden het misschien zelfs leuk om in ondiep water te zwemmen.

Deze katten moeten in de gaten worden gehouden rond koivijvers en aquaria omdat ze niet “Zoals de arme kat i’th’ adagium” zijn zoals Lady Macbeth zou zeggen.

Drinkwater voor katten is natuurlijk erg belangrijk omdat het voor alle levende wezens is, anders worden voedingsstoffen niet opgenomen en vertraagt het metabolisme, waardoor alle functies en systemen worden uitgeschakeld.

Zelfs als je kat het type is dat een beetje op de aquafoob zij heeft nog steeds schoon drinkwater nodig.

Hoeveel water heeft een kat nodig?

Een gezonde kat kan vier of vijf dagen zonder water, maar laat haar daar alsjeblieft niet doorheen gaan.

Dehydratie is een langzaam en pijnlijk proces dat het bloed dikker maakt, energie verdampt en de balans van zout en water in het lichaam verstoort. Uitdroging treft oudere katten sneller dan jongere katten en kan in ieder geval sneller gebeuren in warmere omstandigheden.

Uw kat moet 20-40 milliliter per kilogram gewicht drinken. Een kat die 6 kilogram (12 pond) weegt, moet ongeveer 180 milliliter (6 vloeibare ounces) water per dag drinken.

hoeveel water heeft een kat nodig

Waterbehoeften zijn afhankelijk van dieet

Als uw kat niet het water drinkt dat u voor haar hebt uitgezet, maar verder gezond lijkt en geen kattenbakproblemen heeft, kan dit zijn omdat u haar ingeblikt voedsel geeft. Ingeblikt voedsel is erg vochtig en bestaat voor bijna 80% uit water. Katten die nat kattenvoer eten, hebben gewoon geen dorst omdat ze alle hydratatie krijgen die ze nodig hebben van voedsel.

Katten die droog kattenvoer eten hebben een schaal water nodig, bij voorkeur niet te dicht bij het voer omdat katten hun water erg schoon vinden. Als Kitty zout of zoet voedsel heeft gekregen, is ze misschien een beetje dorstiger dan normaal.

Kittens die gespeend worden, drinken misschien niet zoveel als ze zouden moeten, omdat ze nog steeds wennen aan dit hele eten op hun eigen ding. Ze mogen alleen drinken als ze mama zien drinken en als mama ingeblikt voedsel eet, kan het een tijdje duren voordat ze aanslaan.

Als baby tekenen van uitdroging vertoont, moet je haar misschien water geven met een spuit of lepel totdat ze het idee krijgt om alleen te drinken. Je kunt ook proberen de kitten chow een beetje te bevochtigen, doorweekt maar niet geroerd.

Hoe u de inlaat van uw kat kunt controleren

Stel dat je nieuwsgierig bent naar hoeveel water je kat drinkt. Ten eerste moet u alle toegang tot andere waterbronnen zoals plassen, lekkende leidingen of kranen blokkeren. Laat je kat nooit uit het toilet drinken. Zet verschillende maatbekers vol water door uw hele huis om te berekenen hoeveel er aan het einde van de dag wordt verbruikt, waardoor verdamping mogelijk is.

Zoals elk goed wetenschappelijk experiment, moet dit meerdere keren worden herhaald om een fatsoenlijke berekening voor een dagelijks gemiddelde te krijgen. Deze test moet ongeveer eens in de drie maanden worden gedaan. Elke significante verandering in beide richtingen rechtvaardigt een dierenartsbezoek.

Uw dierenarts kan een urinemonster aanvragen. Hier leest u hoe u er een kunt krijgen. Maak eerst de kattenbak leeg en was deze vervolgens grondig met water en zeep. Er mogen geen andere chemicaliën worden gebruikt omdat deze de uitkomst van de urinetest kunnen beïnvloeden. De schone kattenbak moet dan gevuld worden met iets niet-absorberends.

Katrien kristallen of een plastic zak die in stroken is gesneden, is voldoende. Nadat Kitty heeft geplast, giet je de urine in een schone glazen pot of de verzamelcontainer die je dierenarts heeft verstrekt. Het is het beste om het monster binnen een uur naar de dierenarts te brengen. Als dit niet mogelijk is, kan de urine gedurende 12 uur worden gekoeld. Label deze container duidelijk dus niemand verwart het met limonade.

hoeveel water heeft een kat nodig

Tekenen van uitdroging bij een kat

Uitdroging is heel gemakkelijk te diagnosticeren. Het meest voor de hand liggende symptoom is ingevallen ogen. Als ze lusteloos is zonder eetlust en haar huid niet zo elastisch lijkt als zou moeten, droogt ze uit.

Hijgen, droge mond en een verhoogde hartslag betekenen ook dat Kitty snel water nodig heeft. Dorst is een pijnlijk gevoel dat ervoor kan zorgen dat een kat ernstig depressief is.

Hoeveel water heeft een kat nodig? Hoe krijg je haar zover dat ze meer drinkt? 1

Als Kitty zo uitgedroogd is, kan ze niet eens de energie opdoen om het water dat ze nodig heeft op te pompen of niet kan drinken vanwege een mondblessure, ze moet naar een dierenarts worden gebracht en vocht onder haar huid krijgen.

Hoe kan ik mijn kat meer laten drinken?

Want modern huiskatten geëvolueerd van dieren die in droge klimaten leven en niet zweten en meer geconcentreerde urine hebben, ze drinken niet veel. Dit betekent dat katten erg kieskeurig kunnen zijn over het drinken van water.

Om te beginnen zullen de meesten van hen alleen water drinken dat absoluut schoon is. Natuurlijk moet je je kat alleen schoon water geven om te drinken, maar Kitty moet zelf zien dat het water schoon is.

Als alternatief kun je proberen haar watermeloen te geven, het fruit bestaat voornamelijk uit water en zal een leuke traktatie zijn voor je kat.

Hoeveel water heeft een kat nodig? Hoe krijg je haar zover dat ze meer drinkt? 2

Dat betekent een grote glazen of keramische kom, zodat Kitty kan zien hoe schoon het water is. Katten houden van hun water vers, dus ververs het minstens twee keer per dag. Sommige katten drinken alleen stromend water en hebben mogelijk een speciale kattenwaterfontein nodig die je bij een dierenwinkel kunt krijgen.

Aanverwant: Lees hier wat je moet doen als je kat voedsel en water weigert

Gekookt en gedestilleerd water zijn niet erg voedzaam voor uw kat. Kraanwater is misschien prima, maar het heeft de neiging om chloorverbindingen te bevatten die uw kat misschien meer ruikt en smaakt dan u.

Flessenwater werkt als het een kwaliteitsproduct is uit een natuurlijke grondwaterbron. Gewoon flessenwater is vaak verrijkt met mineralen die kunnen leiden tot urinesteenziekte.

Gefilterd water is misschien wel de beste keuze. Er zijn veel waterfiltratieproducten op de markt die u aan uw kraan moet bevestigen, maar hier is de gemakkelijkste manier om gefilterd water te krijgen. Doe het gewoon in een goed afgesloten glazen pot en bewaar het zes tot acht uur.

Hoeveel water heeft een kat nodig?

Meestal hebben katten tussen de 3,5-4,5 gram water per 5 pond lichaamsgewicht per dag nodig. Als je een kat van 10 pond hebt, zouden ze tussen de 7-9 gram water moeten consumeren, of ongeveer een halve gemiddelde fles water.

Hoeveel water moet een kat drinken in 24 uur?

Een kat moet gemiddeld 60 ml/kg water per dag drinken. Dat betekent dat een kat van 4 kg ongeveer 240 ml per dag moet drinken (ongeveer één kopje) om ervoor te zorgen dat zijn lichaam goed functioneert.

Hoe lang kunnen katten leven zonder water?

Als uw kat, zonder duidelijke reden, 24-36 uur niet eet, zelfs in het licht van normaal waterverbruik, wordt een onderzoek door een dierenarts aanbevolen. Aanzienlijke en zelfs levensbedreigende problemen kunnen optreden als een kat een paar dagen volledig anorectisch is, of een paar weken gedeeltelijk anorectisch.

Hoeveel water moeten katten ML drinken?

Over het algemeen moet een volwassen kat ongeveer dezelfde hoeveelheid water drinken (in milliliter) als het aantal kilocalorieën dat per dag wordt gegeten. Droog kattenvoer bevat 7 procent tot 12 procent water, terwijl ingeblikt voedsel tot 80 procent water kan meten.