De beste 228 Egyptische kattennamen voor je goddelijke schoonheid


0

228 Egyptische kattennamen

Zin in unieke Egyptische kattennamen? Lees dan snel verder!

Katten werden vereerd als goden in het oude Egypte, en de katten vergaten dit nooit! De katten van het oude Egypte waren gekleed in goud en mochten eten van het bord van hun eigenaar.

Als de huiskat stierf, zou ze worden gemummificeerd en zou de familie hun wenkbrauwen scheren als een teken van verdriet. Graven en sarcofagen werden versierd met afbeeldingen van katten.

De bekendste afbeelding van een kat in de Egyptische geschiedenis is natuurlijk The Sphynx, een afbeelding van een man met de hoofdtooi van een farao op het lichaam van een leeuw. De Sphynx leent zijn naam aan een modern ras van exotische haarloze katten.

De Abessijnse, Egyptische Mau en Egeïsche Zee zijn allemaal rassen die “daar toen de farao de opdracht gaf voor De Sphynx” om Cassandra uit de musical te citeren Katten.

Hoe je je kat een naam kunt geven als een farao

Je zou kunnen nadenken over de betekenis van een naam, de geschiedenis ervan en of je denkt dat het bij je kat past. Laten we de eerder genoemde Cassandra als voorbeeld nemen. Haar naam betekent “schitteren” en in de Griekse mythe was de naam van een prinses die de gave van profetie kreeg.

De Cassandra van de musical heeft een gladde vacht waardoor ze zich onderscheidt van de andere katten, ze gedraagt zich heel elegant en ze helpt Mr. Mistoffelees in zijn goochelact.

De Egyptische naam Imhotep betekent “Komt in vrede” en was de naam van de architect van de trappenpiramide in Saqqara. Als je een kater hebt die over het algemeen kalm en intelligent is met een liefde voor klimmen, kan Imhotep de naam voor hem zijn.

Hatsjepsoet betekent “voornaam van adellijke vrouwen” en was de naam van de eerste vrouw die de titel van farao aannam. Zou de perfecte naam kunnen zijn voor een kat die het graag opblaast.

Moderne Egyptenaren hebben de neiging om Arabische namen te hebben. Aida betekent “terugkerende bezoeker” in het Arabisch en is vooral bekend om een opera en een Broadway-musical die zich afspeelt in het oude Egypte. Het is een goede naam voor een zwerfkat die je huis frequenteert en zich gedraagt als een tijdelijk onttroonde prinses.

Faruq betekent “kan goed van kwaad onderscheiden” en was de naam van de laatste koning van Egypte plus was de geboortenaam van Freddie Mercury. Als je kater meestal een goede jongen is, maar graag vocaliseert, past deze naam.

beeld van oude Egyptische goden

Egyptische Goden Kattennamen

De koning van het Egyptische pantheon heette Osiris, de Heer van Leven en Dood. Hij (en bijgevolg de farao) wordt afgebeeld met een boef en een klepel, wat zijn vermogen symboliseert om zowel te leiden als te voorzien. Osiris’ aartsvijand was Set, een jaloerse broer die zich toelegde op kwaad en vernietiging. Anubis was de jakhalshoofdige rechter van de doden.

Thoth werd aanbeden door hen die wijsheid zochten. Bes was een bedriegergod met een zwak voor kinderen. Mihos was een god met een leeuwenkop die een verzamelaar was van lotusbloesems in vredestijd en een felle verslinder in tijden van oorlog.

Isis was een liefhebbende matriarch van het Oud-Egyptische pantheon. Toen haar man Osiris uiteengereten was en de overblijfselen verspreid, ging ze naar de uiteinden van de aarde om alle stukken te vinden om hem weer tot leven te wekken.

De kattenkopgodin Bast beschermde haar volgelingen, maar beloofde vernietiging aan hun vijanden. Sekhmet, afgebeeld als een leeuwin, was een oorlogsgodin gewijd aan verdediging. Ammit zou de harten van de onreine verslinden.

Hathor was rustiger dan de meeste Egyptische godinnen, maar had nog steeds de kracht om te beschermen en te koesteren.  Hier zijn meer namen die letterlijk goddelijk zijn.

  • Bastetzwarte kattennamen
  • Osiris
  • Mihos
  • Sekhmet
  • Basten
  • Thoth
  • Anoebis
  • Mekal
  • Pakhet
  • Menhit

Vrouwelijke Egyptische kattennamen

De go-to Egyptische vrouwelijke naam is Cleopatra. De naam is eigenlijk Grieks voor “Lof aan mijn vader” maar was de naam van de machtigste koningin die Egypte ooit had plus een weinig bekende alchemist met dezelfde naam.

Een andere vrouw van Griekse afkomst die egypte tot haar thuis maakte, was Hypatia (wat “Allerhoogste” betekent) die een leraar, astronoom en filosoof was in een tijd waarin weinig vrouwen dergelijke dingen deden.

Egyptische kattennamen

Nefertiti wiens naam betekent “De mooie is gekomen”, is vereeuwigd in een geschilderde buste met een sierlijke hoofdtooi.

Zoals het Stevie Wonder-nummer “Isn’t She Lovely” zegt, betekent de naam Aisha “leven” in het Arabisch. Kamala betekent “perfectie” in het Arabisch en is de naam van Marvel’s eerste islamitische superheld.

Lees verder voor meer goede namen.

Mannelijke Egyptische kattennamen

In beide films De Tien Geboden en Prins van Egypte, wordt de farao die in het Exodus-verslag wordt genoemd, geïdentificeerd als Ramses. In een speling van het lot verschilt deze naam niet veel van Mozes.

Ramsen betekent “Geboren uit Ra”, Ra is de naam van de zonnegod. Mozes betekent simpelweg “geboren”. (Soms wordt het vertaald als “uitgesponnen” om te verwijzen naar zijn ontdekking onder de bulrushes.)

Een van de bekendste Egyptische farao’s was Toetanchamon liefkozend bekend als “King Tut”. De naam van de Boy King betekent “levend beeld van Amon” (Amon is egypte’s eerste poging tot monotheïsme) en het opgraven van zijn graf is een van de grootste archeologische vondsten.

Khalid betekent “eeuwig” en is de naam van zowel een 7e-eeuwse islamitische militaire leider als een huidige R &B-zanger. Lees verder voor meer!

Conclusie

Als je een kattennaam wilt met enige betekenis en een beetje waardigheid, is een Egyptische misschien de juiste keuze. Zowel de geschiedenis als de mythologie van Egypte kunnen leiden tot een aantal interessante naamsuggesties.

Hoe heette Cleopatra’s kat?

Wat was de naam van de Egyptische kattengod?

Bastet, ook wel Bast genoemd, de oude Egyptische godin aanbeden in de vorm van een leeuwin en later een kat. De dochter van Re, de zonnegod, Bastet was een oude godheid wiens woeste aard werd verbeterd na de domesticatie van de kat rond 1500 v.Chr.

Waarom hield het oude Egypte van katten?

Oude Egyptenaren aanbaden vele dieren gedurende duizenden jaren. Dieren werden om verschillende redenen vereerd. Honden werden gewaardeerd om hun vermogen om te beschermen en te jagen, maar katten werden als de meest speciale beschouwd. Slechts één godheid, de godin Bastet genaamd, had de kracht om een kat te worden.

Wat vertegenwoordigen katten in Egypte?

Katten in het oude Egypte waren meer dan 30 eeuwen vertegenwoordigd in sociale en religieuze praktijken van het oude Egypte. Verschillende oude Egyptische goden werden afgebeeld en gebeeldhouwd met katachtige hoofden zoals Mafdet, Bastet en Sekhmet, die rechtvaardigheid, vruchtbaarheid en macht vertegenwoordigen.