Hoe zich te ontdoen van kattenbakvulling Geur Eenvoudig uitgelegd


0

Weg met kattenbakvulling

Geef toe, je weet wat het grootste probleem is om een kat te bezitten. Nee, het is niet constant missen van lasagne zoals een cartoon je wil doen geloven, noch is het het plotselinge vermogen van muizen en kanaries om spontaan aambeelden uit het niets te trekken. Het is kattenbakjesgeur. Weet jij hoe je van kattenbakvullingsgeur afkomt?

Je weet wel, die veelbetekenende ammoniakachtige stank die je vertelt dat er een kat in huis is. Het is de geur die mensen associëren met “die gekke kattendame”. Wees gerust, deze geur is niet onvermijdelijk.

In feite moet het worden voorkomen, omdat katten ook een hekel hebben aan de geur van vuile kattenbakken. Het kan worden voorkomen met een beetje planning en knowhow.

Weg met kattenbakvulling Geur

Te beginnen met het nest

Laten we beginnen met het nest zelf. Hoe verleidelijk het ook lijkt, gebruik het kunstmatig geurende nest niet. Je kat zal er een hekel aan hebben en overal anders dan de kattenbak gaan elimineren. Vergeet niet dat Kitty’s neus veertien keer gevoeliger is dan die van jou.

Hoe zich te ontdoen van kattenbakvulling Geur Eenvoudig uitgelegd 1

Op klei gebaseerd strooisel helpt vaak, maar mag alleen worden gebruikt bij volwassen katten. Kittens hebben, net als menselijke baby’s, de neiging om dingen in hun mond te stoppen die ze niet zouden moeten doen en het eten van klei kan bij kleine kittens spijsverteringsproblemen veroorzaken.

Als je het gebruik van chemicaliën niet erg vindt (om eerlijk te zijn, alles is chemicaliën), kun je kristallen kattenbakvulling proberen die is gemaakt met silicagel. Misschien wilt u ook experimenteren met natuurlijk strooisel gemaakt met maïs, dennen, houtpellets of tarwe. De resultaten met dit type nest variëren.

Op naar de doos

Zorg ervoor dat er voldoende kattenbakken zijn voor al je katachtigen en schep twee keer per dag. Vervang eenmaal per week het hele strooisel en maak de doos schoon met heet water en milde zeep. Een azijn- en heetwateroplossing helpt ook, net als een beetje zuiveringszout dat op de bodem van de doos wordt gestrooid. Vervang de doos zelf eenmaal per jaar.

Hoe zich te ontdoen van kattenbakvulling Geur Eenvoudig uitgelegd 2

Het kan verleidelijk zijn om de doos in een opslagruimte of kast te plaatsen waar hij uit de weg lijkt te zijn. Doe dit niet. Dat zorgt er alleen maar voor dat de geur zich opbouwt. Ga voor een plek die goed geventileerd en toch rustig en privé is. Je eigen badkamer kan werken als je een ventilatieventilator hebt die je af en toe kunt inschakelen.

Een kamer met ten minste één raam is het beste. Als je eenmaal een beslissing hebt genomen, houd het daar dan bij. Een afgedekte doos kan Kitty het gevoel geven dat ze gevangen zit in een Port A Potty.

Zei ik doos? Ik bedoelde dozen.

Het is het beste om ten minste één doos voor elke kat te hebben en om er minstens één op elke verdieping van uw huis te hebben. ze moeten ook vrij groot zijn, zodat Kitty zich op haar gemak voelt om zich te verplaatsen en te proberen haar vertrekken te begraven.

Hoe zich te ontdoen van kattenbakvulling Geur Eenvoudig uitgelegd 1

De doos moet twee keer zo lang zijn als een volwassen kat en breed als de kat lang is. Een kitten kan een centimeter of zo van het nest gebruiken, maar een volwassen kat heeft twee of drie centimeter nodig. Gebruik geen plastic voeringen. Ze haken vast aan Kitty’s klauwen en urine sijpelt naar binnen en verslaat het doel.

Zijn zelfreinigende automatische kattenbakken de moeite waard? Ze zijn een beetje aan de kleine kant en sommige katten zijn een beetje schichtig over het gebruik van iets met bewegende delen. Maar verder hebben ze bewezen zeer nuttig te zijn in het leven van een kat.

Tools om de klus te klaren

Of je schep nu een stevige metalen lepel of gegroefd plastic is, het moet minstens zo vaak worden schoongemaakt als de doos, meer indien nodig. Schud de schep niet tijdens het gebruik ervan. Het strooisel dat wordt afgeschud, is niet effectief in het absorberen van geur en moet gewoon worden weggegooid.

Plaats een getextureerde mat onder of in de buurt van de doos, zodat de kat niet overal afval volgt. Als dat toch gebeurt, stofzuig dan regelmatig. Als het geluid van de stofzuiger Kitty bang maakt, investeer dan in een Roomba. Niet alleen is het niet luid genoeg om Kitty te storen, maar ze vindt het misschien leuk om een nieuw rijspeelgoed te hebben.

zich te ontdoen van kattenbakvulling geur

Wat eet Kitty?

Laten we meteen aan het begin van de zaak staan. Kitty’s dieet kan van invloed zijn op de geur van de kattenbak. Nogmaals, negeer de cartoons. Volwassen katten hebben geen melk nodig. Het geeft ze gewoon de runs. Geef uw kat licht verteerbaar voer van hoge kwaliteit.

Houd er rekening mee dat katten obligate carnivoren zijn. Hun dieet moet meestal, zo niet volledig op vlees gebaseerd zijn. Vulstoffen zoals granen en zetmeel zullen niets voor hen doen. Ze stinken gewoon de doos.

Als Kitty droog voedsel eet, ga daar dan mee zolang het rijk is aan eiwitten en weinig koolhydraten. Zorg ervoor dat Kitty ook gehydrateerd blijft. Dit zal geuren in de urine verdunnen.

Luchtreinigers

Kamerontgeurders en luchtreinigers adverteren zichzelf als precies wat elke katteneigenaar nodig heeft om geurbeheersing te elimineren. Voor het grootste deel kan dit werken, maar vergeet niet voor wie de kattenbak echt is.

Je kunt een luchtreiniger in de kamer plaatsen, maar niet te dicht bij de doos zelf. Vergeet niet dat als Kitty een hekel heeft aan de geur van een ontgeurenismiddel, je het doel van een kattenbak hebt verslagen. Alleen omdat je van de geur van “Hawaiian Breeze” houdt, betekent niet dat je kat dat ook zal doen. Goede ouderwetse baking soda of maïzena kan geuren absorberen zonder meer toe te voegen.

Doe dit niet

OK, het is verleidelijk om Kitty te leren het toilet te gebruiken. Het ziet er schattig uit op die virale video’s en Kitty zou er zelf achter kunnen komen dat ze doorspoelt als ze er gewoon geen genoeg van kan krijgen om water in cirkels rond te zien dwarrelen. Het klinkt als de gemakkelijkste manier om kattenbakgeur te elimineren.

De waarheid is dat het een heel slecht idee is. Dit is niet in overeenstemming met de natuurlijke instincten van een kat. Het is erg ongemakkelijk voor haar en als ze eenmaal begint met het krijgen van jaren zal het alleen maar moeilijker worden. Maak niet iets wat Kitty elke dag moet doen gevaarlijk en pijnlijk.

Hoe zich te ontdoen van kattenbakvulling Geur?

Schep de doos dagelijks of meer. Vervang het nest twee keer per week. Vervang de kattenbak eenmaal per jaar. Probeer strooisel ontgeurders. Zoek een merk nest dat het beste ruikt voor jou (en je kat). Bewaar de kattenbak in een goed geventileerde ruimte.

Waarom ruikt de kattenbak van mijn kat zo slecht?

Je kat bezoekt haar kattenbak ongeveer vijf keer per dag, dus je blijft achter met een sterke ammoniakgeur als je het vuile strooisel laat zitten. Hoewel dit normaal is, kunnen extreme geuren wijzen op een urineweginfectie en een dierenartsbezoek rechtvaardigen. De geur van de urine van uw kat kan ook worden beïnvloed door wat ze eet.

Kan ik zuiveringszout toevoegen aan kattenbakvulling?

Zuiveringszout is niet giftig en door er een beetje van te mengen met het nest, kunt u helpen urinegeuren van huisdieren te absorberen. Merk op dat het scheppen van het strooisel, het verversen en het wassen van de doos nog steeds nodig zijn, zelfs als je er zuiveringszout in strooit.

Helpt een luchtreiniger bij kattenbakvullingsgeur?

Ja, een luchtreiniger helpt bij de geur van huisdieren, zolang deze een actief koolfilter bevat. Dit is het enige type filter dat katten- en hondengeuren kan absorberen. Andere filtertypen zoals HEPA zijn goed in het verwijderen van huidschilfers van huisdieren, maar elimineren geen geuren.