Cat Stairs Beoordelingen : plus stap voor stap doe-het-zelfgids


0

kattentrap

Katten zijn geboren ontdekkingsreizigers. Ze houden ervan om te klimmen, springen, springen en slingeren door het huis en de achtertuin.

In feite kan je kat zo graag springen dat het niet ongebruikelijk is om haar bovenop een boekenplank te vinden (yikes!) of op je schouder te hangen.

In een interview uit 2017 met MNN, Ingrid Johnson, een gecertificeerde kattengedragsconsulent in Atlanta, legt uit: “Katten houden van hoogte en lengte geeft hen een gevoel van veiligheid en geeft hen de mogelijkheid om veel ruimte vanuit één gezichtspunt te onderzoeken.”

Dit roept de vraag op:

Waarom houden katten ervan om op onze schouders te zitten of rond te hangen op de rug van banken en andere hoge items? Dat is heel logisch.

Het kan je ook doen afvragen hoe je je katachtige kunt ondersteunen terwijl ze probeert haar natuurlijke instinctieve verlangen om grote hoogten te bereiken te vervullen. Kattentrap!

Overweeg immers wat er zou gebeuren als:

 • Je maakt je zorgen dat ze op iets klimt dat niet stevig is, zoals een boekenplank of mediakast
 • Je bent bang dat ze te oud wordt om veilig op te staan op zitstokken waar ze vroeger van hield
 • Je maakt je zorgen dat ze je meubels verpest
 • Je bent bang dat je meerdere katten niet genoeg ruimte hebben om veilig te klimmen en te verkennen en creëert files op hoge plaatsen

Als een van deze zorgen ooit in je opgekomen is, dan kan een kattenhelling of kattentrap een perfecte oplossing zijn. Volgens Catster kan een goed paar trappen voor huisdieren je kat helpen oefenen, spelen en verkennen – om nog maar te zwijgen van het veilig bereiken van hun favoriete ontmoetingsplaatsen waar ze kunnen dutten, de scène kunnen bekijken of zelfs kunnen genieten van een snack!

In deze korte review gaan we de voordelen van huisdierstappen introduceren en u helpen erachter te komen welke stijl het beste is voor uw dier. Met soo veel opties om uit te kiezen op de markt zou ons onderzoek (inclusief een handige lijst met voor- en nadelen voor elk van hen) u moeten helpen uw zoekopdracht te verfijnen en een goede aankoopbeslissing te nemen-

-Hopelijk een die je kat zal laten springen van vreugde!

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Beste kattentrappen en -treden

Beoordelingen van de beste trappen en treden voor huisdieren

 1. Aeromerk Internationale Armarkat Pet Stairs
 2. PetSafe Plus huisdier trappen
 3. CertiPUR -US Gecertificeerde Foam Pet Stairs
 4. Frisco Cat & Dog Trap
 5. Opvouwbare CertiPUR -US Gecertificeerde Foam Pet Stairs
 6. PetSafe Solvit Houten Pet Stairs
 7. Huisdier Uitrusting Eenvoudige stap

We hebben ons onderzoek gedaan. Je zou kunnen zeggen dat we bergen hebben beklommen om je de beste trappen en trappen te geven die zijn ontworpen voor katachtigen! De volgende opties zijn geselecteerd als de top kitty trap gebaseerd op zaken als kwaliteit, duurzaamheid, veelzijdigheid, prijs en natuurlijk huisdier ouder (en huisdier) beoordeling.

1. Aeromark International Armarkat Trappen voor huisdieren

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Cat Stairs Reviews [year]: Plus Stap voor Stap DIY Guide 8

Modieus ontworpen, strak, comfortabel en veilig! De materialen die hier worden gebruikt, zijn van topklasse en het kan ook als krabber worden gebruikt! Wat een win-win!

Deze trap kan veilig worden gebruikt voor uw katachtige of hondenhuisgenoten. Materialen zijn onschadelijk en veilig te gebruiken rond huisdieren en mensen. Bovendien kunnen ze ook dienst doen als duurzame krabpalen voor uw katten!

Als de kosten voor u hoog lijken, probeer u er dan niet door te laten afschrikken. De meeste recensenten hebben ontdekt dat de trappen van hoge kwaliteit het prijskaartje zeker waard zijn.

Pros:

 • Gemaakt met lange schroeven voor extra stabiliteit
 • Zeer duurzaam
 • Geweldig voor huisdieren met artritis
 • Hoge kwaliteit en van een gerenommeerd merk

Tegens:

 • Vloerbedekking is niet verwijderbaar, dus het kan moeilijker (maar niet onmogelijk) zijn om schoon te maken
 • Kost wat extra werk om in elkaar te zetten

2. PetSafe Plus Huisdier Trappen

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Cat Stairs Reviews [year]: Plus Stap voor Stap DIY Gids 9

het ziet er misschien onaantrekkelijk uit voor u, maar deze vouwstappen zijn duurzaam en handig! Zo’n ruimtebesparend wanneer het niet in gebruik is, plus het is ook lichtgewicht!

Deze PetSafe-trappen zijn misschien niet de meest aantrekkelijke op de lijst, maar waar ze in stijl ontbreken, maken ze zeker goed in bruikbaarheid en duurzaamheid. Deze stappen zijn licht van gewicht, wat betekent dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn, zelfs voor huisdierbeschermers die het moeilijk kunnen hebben om zware voorwerpen op te tillen, laat staan hun huisdieren op te tillen!

Verbazingwekkend genoeg kan deze trap een dier veilig ondersteunen tot 150 lbs, maar bij 5 lbs weegt het slechts een fractie daarvan.

Pros:

 • Super lichtgewicht
 • Bevat ingebouwde veiligheidsrails
 • Eenvoudig schoon te maken en op te bergen
 • Voorzien van een verstelbare hoogte

Tegens:

 • Niet de meest stijlvolle van het stel
 • Je moet ze in een vergrendelde positie “klikken”, dus het is niet zo “fool-proof” als anderen

3. CertiPUR-US gecertificeerde schuimdaken voor huisdieren

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Cat Stairs Reviews [year]: Plus Stap voor Stap DIY Gids 10

Deze stappen zijn gemaakt met schuim op basis van de VS voor comfort en veiligheid. Materialen zijn gegarandeerd veilig (geen schadelijke materialen of stoffen.) Het beschikt ook over een antislip bodem voor extra veiligheid en stabiliteit.

Deze stappen van CertiPUR-US zijn gemaakt van schuim op basis van de VS voor comfort en veiligheid. Materialen worden gegarandeerd gemaakt zonder potentieel schadelijke chemicaliën en stoffen, waaronder ozonafbrekers, PDBW-vlamvertragers, kwik en lood. Bovendien zijn ze super stevig en hebben ze een antislip bodem voor extra veiligheid. Dat gezegd hebbende, waarschuwen veel recensenten dat ze nog steeds kunnen glijden op hardhouten oppervlakken.

Goed nieuws voor degenen onder u die meer stijlvol geneigd zijn: u kunt kiezen uit een verscheidenheid aan verschillende kleuren, zodat de stappen van uw huisdier mooi in uw huishoudelijke inrichting passen.

Pros:

 • Stijlvol en past goed bij diverse decors
 • Niet te zwaar en gemakkelijk te verplaatsen
 • Gemakkelijk schoon te maken

Tegens:

 • Niet geschikt voor hardhouten vloeren

4. Frisco Dieren trappen

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Cat Stairs Reviews [year]: Plus Stap voor Stap DIY Gids 11

Een zeer veelzijdig product. Biedt 2 hoogte-opties: 1-2 treden en 3-4 treden. Ook perfect voor oudere huisdieren die moeite hebben om op plaatsen te komen.

Imitatiebont bekleedt deze dierentrappen van Frisco, waardoor ze er des te stijlvoller en comfortabeler uitzien. U kunt kiezen uit 2 hoogte-opties, ideaal voor kleine of oudere huisdieren die moeite hebben om naar het bed of de bank te komen.

In vergelijking met sommige andere opties op deze lijst, lijken deze ook een beetje aan de dunne kant te zijn. Het goede nieuws is dat het gemakkelijk is om te beoordelenemble en zou een goede “starter” trap kunnen zijn voor kleinere dieren.

Pros:

 • Stevig en stabiel op zowel tapijt als massieve vloer
 • Betaalbaar en voordelig
 • Eenvoudig in elkaar te zetten

Tegens:

 • Stappen zijn te smal voor veel groter dier
 • Sommige gebruikers klagen dat het wiebelig en dun kan zijn

5. Opvouwbare CertiPUR-US gecertificeerde schuimdaken voor huisdieren

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Cat Stairs Reviews [year]: Plus Stap voor Stap DIY Gids 12

Schattig en functioneel product. Het beschikt over een antislip bodem voor meer tractie en stabiliteit, vandaar extra veiligheid. Het is gemaakt van schuim van topkwaliteit en wordt geleverd in 3 maten optie en 5 kleuren keuze om in elke kamer te passen.

Schattig en functioneel, klanten lijken deze huisdierstappen van CertiPUR-US echt te waarderen. Een uniek kenmerk van hen is dat u de bovenste trede kunt openritsen en omlaag kunt draaien voor eenvoudige opslag onder het bed.

Het comfortabele schuim is ook bedekt met een duurzame en verwijderbare fleece-achtige stof die je in de wasmachine kunt stoppen voor supereenvoudig opruimen.

Pros:

 • Bovenste trede kan worden uitgepakt voor eenvoudigere opslag
 • Hoogte is instelbaar
 • Gemakkelijk te verplaatsen en in verschillende gebieden in uw huis te plaatsen

Tegens:

 • Niet geschikt voor hardhouten vloeren

6. PetSafe Solvit Houten Pet Trap

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Cat Stairs Reviews [year]: Plus Stap voor Stap DIY Gids 13

Als je een houtliefhebber bent, dan is deze opvouwbare trap iets voor jou. Ondersteunt gemakkelijk elk huisdier met een gewicht tot 200 pond plus de hoogte is ook aanpasbaar!

Als je van houten decoratie houdt, dan passen deze trappen voor pups en kitties goed in je huis. De hoogte is aanpasbaar en je kunt hem zelfs op grotere bedden passen, wat betekent dat je dier je niet die droevige ogen hoeft te geven terwijl ze liefdevol over de rand van je matras staart!

Het kan een beetje glad zijn, dus deze trap werkt meestal het beste op een zacht tapijt of vloerkleed. Bovendien is het supereenvoudig op te vouwen en op te bergen wanneer het niet in gebruik is.

Pros:

 • Grote trap
 • Aanpasbare hoogte dus super voor hogere bedden
 • Tapijt zorgt voor comfort en stabiliteit

Tegens:

7. Pet Gear Easy Step III Huisdier Trappen

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Cat Stairs Reviews [year]: Plus Stap voor Stap DIY Gids 14

Gemaakt om te voldoen aan de behoeften van kleinere huisdieren, kan dit product tot 150 pond gewicht ondersteunen. Met een bredere en diepere landing met gripbasis voor stabiliteit en het komt ook in 3 kleuropties.

Last but not least op onze lijst is deze trap van Pet Gear. Het is gebouwd met het kleine huisdier in gedachten en kan in een paar eenvoudige stappen worden samengesteld (geen woordspeling bedoeld). Het beschikt over rubberen antislipgrijpers aan de onderkant om de stabiliteit te verbeteren, maar sommige gebruikers melden nog steeds dat ze wat wiebelige bewegingen zien wanneer hun dier het gebruikt.

Veel eigenaren van gezelschapsdieren wijzen erop dat de trappen niet steil zijn, waardoor ze een stuk veiliger zijn voor hun dieren, vooral als ze ouder zijn of gezondheidsproblemen hebben.

Pros:

 • Eenvoudig te monteren
 • Vereist geen extra gereedschap

Tegens:

 • Een beetje instabiel
 • Niet geschikt voor grote huisdieren (hoewel sommige gebruikers toegeven dat ze hun 75+ hond het laten gebruiken; het wordt niet aanbevolen, dus wees voorzichtig)
kattentrap

Waarom heb je kattentrappen nodig?

Er zijn twee hoofdconcepten om in gedachten te houden die u kunnen helpen zien waarom uw katachtige baat kan hebben bij trappen voor huisdieren.

Wat omhoog gaat, komt wel naar beneden… maar naar beneden gaan kan in de eerste plaats moeilijker zijn dan omhoog gaan.

Denk er eens over na: je kat is waarschijnlijk zo slim dat ze kan gemakkelijk haar weg naar boven vinden naar de bovenkant van een boekenplank of vensterbank (heck, zelfs een boom!) om over haar mensen te waken. Dit kan ervoor zorgen dat je je achter de oren krabt en denkt: “Hoe is ze daar in godsnaam terechtgekomen?”

Het kan haar ook doen afvragen hoe ze in hemelsnaam naar beneden kan komen!

Een paar kattentrappen zouden dit probleem oplossen door haar gemakkelijk toegang te geven tot ergens hoog… terwijl ze ook garandeert dat ze ook een gemakkelijke manier heeft om naar beneden te komen.

En dit brengt ons bij de tweede concept om in gedachten te houden:

Katten landen niet altijd op hun voeten. Door je dier een stevige set stappen te geven om toegang te krijgen tot haar favoriete ontmoetingsplaats, kan ze veilig blijven en haar helpen de gevaren van vallen van grote hoogte te voorkomen. Dit is vooral belangrijk voor bepaalde dieren die ofwel erg jong of erg oud zijn, herstellen van een ziekte of verwonding, of te maken hebben met bepaalde gezondheidsproblemen die het klimmen een beetje riskanter en uitdagender kunnen maken.

Trouwens, hoewel alle kitties graag spelen en verkennen, zijn sommigen niet over-the-top avontuurlijk. Uw kat wil misschien gewoon een comfortabele plek om te dutten en te loungen … of beter nog, knuffel met je! Om deze reden kan een trap naar een bank of bed ideaal zijn.

Ten slotte geeft een kattentrap je kat een geweldige manier om te oefenen als ze alleen binnenshuis is, vooral als je in een appartement of een huis met één verdieping woont. Ze kan naar hartenlust haar trapje op en af… en krijg ook een geweldige training!

Hoe kattentrappen doe-het-zelf te maken

Houten werkgereedschappen en planken. Inclusief handzaag, spijkers, beitel

Zoals je in deze review hebt gezien, zijn er tal van kattentrappen van hoge kwaliteit die je kunt kopen. Maar als je geïnteresseerd bent, kun je ook een doe-het-zelf kattentrap maken!

Wat leuk is aan het zelf maken, is dat je het gemakkelijker kunt aanpassen aan de behoeften van je kat en je inrichting en ruimte. Bovendien kun je, afhankelijk van de materialen die je krijgt, jezelf een beetje geld besparen. Als het gaat om de prijs, kan de doe-het-zelf-optie behoorlijk goedkoper zijn, afhankelijk van de materialen.

Hier zijn enkele basisinstructies voor het maken van een DIY kitty trap zelf, waarbij elk onderdeel stap voor stap wordt vermeld… geen woordspeling bedoeld!

Stap 1: Twee keer meten, één keer knippen! Maak uw stringers

Stringers zijn de schuine, zaagtandvormige zijkanten van de trap van je kat die het hele apparaat ondersteunen. De exacte meting die u maakt, hangt af van hoe hoog het object is waar de trap tegenaan leunt, zoals uw bed of een bank.

De breedte van de trap is ook afhankelijk van hoe groot je kat is. Over het algemeen geldt dat hoe groter de kat, hoe breder en dieper de stappen moeten zijn. Maar houd er rekening mee dat oudere katten of dieren met mobiliteitsproblemen ook grotere katten of dieren nodig hebben.

Stap 2: Bevestig en versterk de stringers

Zet je stringers samen met wat steunen en armaturen. Als je een grotere kat hebt, wil je grotere en stevigere beugels gebruiken.

Stap 3: De achter- en stootborden van de trap toevoegen

Sluit met behulp van een groot plat stuk materiaal de achterkant van de trap af. Als alternatief kunt u de achterkant van de trap open laten staan (ze zijn nog steeds functioneel en veilig zonder).

Voeg vervolgens uw stootborden toe – dit zijn de platte stukken aan de binnenrand van de treden die voorkomen dat kitties tussen de treden glijden. Heel belangrijk!

Stap 4: Aanpassen! (Schilderen en versieren)

Twee dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van een verfkleur voor uw stappen:

 • Kies een duurzame, hoogwaardige en huisdierveilige verf.
 • Kies een kleur die je leuk vindt, want je zult er elke dag naar kijken!
foto van witte zelfgemaakte kattentrap met houten treden
Afgewerkte handgemaakte trap

Twee tot drie jassen zouden het moeten doen. Voel je vrij om creatief te worden!

Stap 5: De stappen en afwerking toevoegen

Om de duurzaamheid te vergroten, wilt u misschien een laatste vlek aan uw stappen toevoegen. Opmerking: veel mensen denken dat het gemakkelijker is om verf en vlekken op de treden toe te voegen VOORDAT ze aan de eigenlijke trap worden bevestigd.

Zodra de treden zijn gedroogd, lijmt u ze op de stootborden en stringers en bevestigt u ze met grote spijkers. Overweeg om loopvlakmateriaal toe te voegen, zoals vloerbedekking, om de tractie van de poot te vergroten.

Altviool! Je lieve katachtige heeft nu haar eigen zelfgemaakte kattentrap. We moedig je aan om gebruikte materialen te verminderen, te hergebruiken en te recyclen – je zou versteld staan van hoeveel er is!

Conclusie

Wat is er schattiger dan je kleine katachtige te zien springen, opstaan, verkennen en spelen?

We weten het – niet veel! Ondersteun haar natuurlijke fysieke instincten door haar een manier te geven om veilig en zeker toegang te krijgen tot hogere plekken om te snoozen, te spelen of gewoon over iedereen te waken.

Zelfs als je een hondenouder bent, kan uw hond een goede trap gebruiken om in en uit de auto te stappen, op de bank of op uw bed voor wat prime-time knuffelen.

Zorg ervoor dat u deel dit artikel met uw mede-huisdiereigenaren die op zoek zijn naar gezonde en gelukkige dieren, en bekijk de rest van onze website voor andere ideeën over veilige en bevredigende dierenoefeningen!

kattentrap

Kunnen katten trappen beklimmen?

Katten houden ervan om trappen op en af te scheuren, afhankelijk van je kat, zijn leeftijd en zijn energieniveau. Dit kan een geweldige manier zijn om aan lichaamsbeweging te komen. Katten houden ook van het verticale voordeel dat stappen hen geven, vooral als ze vanuit een bepaald gezichtspunt kunnen zien wat eronder staat.

Kunnen kittens van de trap vallen?

Ze kunnen en zullen hun houvast verliezen en we hebben gewonde katten gezien die van bomen, muren en zelfs de ramen van hoogbouw zijn gevallen. Nieuwe kitteneigenaren moeten overwegen om hun trappen en trapleuningen kittenproof te maken.

Kunnen kittens trappen op en af?

Wanneer kan een kitten beginnen met trappen op en af te klimmen of springen … Uw kitten moet nu ongeveer de trap op en af kunnen springen. Soms denken ze er niet aan om het te doen, tenzij ze je willen volgen. En ik neem graag natvoer op vanwege het vochtgehalte en omdat de katten er dol op zijn.

Kan een kitten sterven door vallen?

Ondanks hun gratie vallen katten. Zoals bij elke val, hoe hoger de hoogte, hoe gevaarlijker het wordt. Hoewel katten erom bekend staan dat ze op hun voeten landen, kunnen ze nog steeds ernstig gewond raken als hun landing is uitgeschakeld of als ze verrast zijn door de val.