Bloeden katten als ze loops zijn? Cat’s Heat Cycle &Bloeden uitgelegd


0

Bloeden katten als ze loops zijn? Cat's Heat Cycle &Bloeden uitgelegd 1

Als het die tijd van de maand is, is het normaal dat vrouwen op leeftijd bezoek krijgen van tante Flo. En dus vragen we ons af of hetzelfde geldt voor vrouwelijke katten. Bloeden katten als ze loops zijn? Bestaat er zoiets als ongesteld zijn in de kattenwereld?

Als je een van de vele huisdierouders bent die een koningin hebben die bloedt als ze loops is, ben je op de juiste pagina gekomen.

Hier bij Feline Living ontdek je of de bloederige afscheiding normaal is in het kattenrijk. Daarnaast leer je ook wat er gebeurt als je kat loops is, wat je eraan kunt doen en meer.

Bloeden katten als ze loops zijn?

In tegenstelling tot de meeste vrouwelijke zoogdieren (denk aan mensen en andere dieren zoals honden, vleermuizen en olifantenspitsmuizen) die hun baarmoederslijmvlies afwerpen en na een bepaalde periode uitbloeden, absorberen katten de oude baarmoederwand opnieuw. Als zodanig komt bloeden zelden voor bij de meeste katten wanneer ze loops zijn.

Er zijn echter uitzonderingen op deze regel. Er zijn een paar katten die tekenen van spotting vertonen. Als ze dat doen, is het vaak gewoon een “dun, licht sijpelt.” Dus als u een paar druppels bloed opmerkt, hoeft u nog niet naar uw dierenarts te gaan. U kunt dit als onschadelijk beschouwen en deel uitmaken van de warmtecyclus van uw kat.

Wanneer moet u uw dierenarts bellen?

Zoals gezegd huilen katten zelden code rood en als ze dat doen, vertonen ze alleen wat lichte vaginale afscheiding. Als uw vrouwelijke katten hevig bloeden, kunt u dit als een rode vlag beschouwen. U wilt onmiddellijk contact opnemen met uw dierenarts als dit gebeurt.

Mogelijke redenen achter de bloederige afscheiding van uw vrouwelijke katten

Omdat katten minder snel die karmozijnrode golf krijgen als ze loops zijn, wordt het bloeden vaak veroorzaakt door een intern probleem. Een van de meest voorkomende zijn:

Urinewegproblemen. Vaak gekoppeld aan infectie, urinestenen of urethrale blokkade, dit wordt gekenmerkt door bloed in de urine en moeite met urineren. Omdat deze aandoening pijnlijk kan zijn, wordt een dierenartsbezoek ten zeerste aanbevolen.

Vaginitis of vaginale ontsteking. Urineweginfecties of vaginale tumoren kunnen leiden tot vaginale ontsteking, ook bekend als “vaginitis”, die vaginale bloedingen kan veroorzaken. Net als UTI rechtvaardigt deze aandoening ook een bezoek aan de dierenarts.

Miskraam. Bloederige afscheiding bij koninginnen kan betekenen dat de zwangerschap van uw poes verkeerd is gegaan. Ze is misschien zwanger, maar ze heeft een miskraam gekregen in haar nest kittens.

Bloeden katten als ze loops zijn

Wat u moet weten over de warmtecyclus van een vrouwelijke kat

Het lichaam van een vrouw ondergaat verschillende fysieke veranderingen wanneer het zich voorbereidt op bevruchting of zwangerschap. Voor vrouwelijke mensen gebeurt dit elke maand en het wordt een menstruatiecyclus genoemd.

Vrouwelijke katten gaan aan de ene kant ook door een voortplantingscyclus. In plaats van een menstruatiecyclus wordt de voortplantingscyclus van een vrouwelijke kat de oestruscyclus genoemd. Verschillende stadia vormen de katachtige versie van de oestruscyclus. Estrus verwijst naar het stadium waarin een vrouw actief op zoek gaat naar een partner om te broeden, gewoonlijk aangeduid als “loops zijn”.

De puberteit, in het rijk van katten, gebeurt rond 4 tot 6 maanden. Het is in deze tijd dat een vrouwelijke kat zijn eerste oestruscyclus begint te hebben. En omdat katachtig polyestrus is, zal ze meerdere cycli hebben wanneer het broedseizoen begint.

Hoe lang duren warmtecycli bij katten?

Het broedseizoen is afhankelijk van twee dingen, namelijk geografische en omgevingsfactoren. Over het algemeen zal een koningin haar oestruscyclus starten tijdens de warmere maanden wanneer de daglichturen langer zijn.

Als je op het noordelijk halfrond woont, kun je verwachten dat je kat van januari tot de late herfst oestrus ondergaat. Koninginnen die in warmere gebieden leven (zoals tropische landen) kunnen het hele jaar door in hittecycli gaan. Een kat die binnen leeft, kan ook het hele jaar door loops worden vanwege de aanwezigheid van kunstlicht.

Dus, hoe lang gaat een kat loops?

Dit verschilt per individuele kat. De gemiddelde lengte is echter zes tot acht dagen. Wanneer een koningin dat doetn niet zwanger worden, de warmte van een kat gaat voor een korte periode weg. Warmtecycli herhalen zich echter elke twee weken tot drie weken.

Hoe weet je of je koningin klaar is om te paren

Aangezien een kat niet is als een hond die haaienweek kan huilen, hoe weet je dan of je kat loops is? Naast het zien van verschillende katers die in deze tijd uw huis bezoeken, vertoont een loopse kat zeker merkbare gedragsveranderingen. Hier zijn de meeste (zo niet alle) van de opmerkelijke tekenen van oestrus bij katachtigen.

Ze zijn Uber-ly Aanhankelijk. Wanneer ze klaar is om te paren of te fokken, zal ze overdreven aanhankelijk zijn, tot het punt dat ze aanhankelijk is. Vaak zul je merken dat ze hun lichaam tegen jou, andere mensen of zelfs het meubilair wrijven.

Ze huilen of vocaliseren overmatig. Omdat ze mannetjes willen aantrekken, zal een vrouwelijke kat ook luide, ongewone geluiden maken wanneer hij loops is.

Ze mogen spuiten. Een loopse kat kan ook urine in verticale oppervlakken spuiten (denk aan muren en meubels) om mannelijke katten naar uw huis te lokken.

Naast de bovengenoemde veranderingen zal het gedrag van een kat ook op de volgende manieren veranderen:

  • Gebrek aan eetlust
  • Frequent likken van hun genitale gebied
  • Pacing
  • Geobsedeerd door naar buiten gaan
  • Neemt de paringspositie aan wanneer je hun rug streelt
Bloeden katten als ze loops zijn? Cat's Heat Cycle &Bloeden uitgelegd 2

Wat u kunt doen om een kat te helpen die loops is

Allereerst moet je als pelsouder accepteren dat alles wat er met je kat aan de hand is normaal is. De veranderingen in haar gedrag (inclusief het spuiten) zijn allemaal natuurlijk.

Als u nu niet wilt dat uw kat fokt, zwanger wordt en een nest kittens krijgt, is het beter als u uw kat laat steriliseren (hierover later meer). Maar als je kittens zo leuk vindt, maar denkt dat het nog niet het juiste moment is, wil je je kat misschien voorlopig binnen houden en het volgende doen:

  • Houd je kat bezig door met haar te spelen of door haar speelgoed en kussens te geven
  • Kalmeer haar door haar kattenkruid of katvriendelijke stressverlichtende kruiden te geven
  • Tekenen van oestrus kunnen worden onderdrukt door haar door de dierenarts voorgeschreven progesteron-injecties te geven

Waarom u zou moeten overwegen om uw vrouwelijke kat te steriliseren

Als u niet wilt dat uw kat zwanger wordt, kunt u uw kat beter laten steriliseren. En weet je wat? Het is beter om dit te doen wanneer uw kat een paar weken oud is of voor de eerste loopsheidscyclus van uw kat.

Naast het verminderen van het risico op ongewenste zwangerschappen, geniet een gesteriliseerde kat ook van de volgende voordelen:

  • Verlaagd risico op baarmoederinfectie en borsttumor
  • Vermindering van ongewenst gedrag, inclusief zwerven en spuiten

Laatste gedachten

Een kat ondergaat meerdere voortplantingscycli. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hebben je vrouwelijke kattenvrienden echter geen menstruatie. Dus als ze een aanzienlijke hoeveelheid bloederige afscheiding vertonen, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

Bloeden katten als ze loops zijn? Cat's Heat Cycle &Bloeden uitgelegd 3