Kunnen katten ananas eten? Is deze vrucht goed of slecht voor je kat?


0

Kunnen katten ananas eten

Als je iemand bent die van fruit houdt met een zoete, zure smaak, is de kans groot dat ananas een van je topkeuzes is.

Een vrucht boordevol voedingsstoffen en kan de smaak van verschillende gerechten (inclusief pizza) versterken, huisdierouders die zich bewust zijn van het verschil tussen katten- en menselijke voeding aarzelen om hun katachtige vriend een stuk te geven. Hun vraag in gedachten: kunnen katten ananas eten?

Nou, het is goed dat je onze site bent tegengekomen. Wij hier bij Feline Living gaan allemaal over kattenvoerproducten en elk type voedsel waar katten op kunnen kauwen, inclusief ananas.

Dus, als je wilt weten of een ananas veilig is voor katten, zoek dan niet verder en lees verder, want we zijn hier om je vraag en meer te beantwoorden.

Must-Know feiten over ananas

Wetenschappelijk bekend als Ananas comosus, is deze smakelijke vrucht wereldwijd verkrijgbaar. In de Verenigde Staten worden de meeste ananassen echter geproduceerd in Hawaï.

Een ding dat je moet weten over ananas is dat het eigenlijk een bes. Net als bessen bestaat de ananasvrucht uit individuele vruchten – meer dan 200 vruchten als je wilt weten hoeveel. Dit maakt ananas een perfect voorbeeld van een meervoudige of collectieve vrucht.

Als het gaat om voeding, staan ananassen bekend als een bron van een boordevol voedingsstoffen. Hier zijn er een paar:

Kunnen katten ananas eten? Is deze vrucht goed of slecht voor je kat? 1
 • Ascorbinezuur
 • Voedingsvezels
 • Vitamine B6
 • Magnesium
 • Folaat
 • Kalium
 • Ijzer
 • Koper
 • Thiamine
 • Niacine

Kunnen katten ananas eten?

Je hebt waarschijnlijk ergens gelezen of gehoord dat citrusvruchten zoals citroenen, sinaasappels en grapefruits giftig zijn voor katten. Dat is waar. In feite zijn deze citrusvruchten – van zaden tot huid – giftig voor katten. Hoe zit het met ananassen?

Hoewel ananassen een relatief hoog citroenzuurgehalte hebben, maken ze geen deel uit van de citrusvruchtenfamilie. In plaats daarvan zijn ananassen tropisch fruit en kan veilig worden gegeten door uw harige huisdier (katten en honden inbegrepen).

Maar daar stopt het niet. Ananassen zijn misschien niet giftig zoals citroenen, maar je moet op je hoede zijn voor een paar dingen voordat je je kat een stuk geeft.

Net als elke kitty traktaties en groenten, zou je kat slechts een kleine hoeveelheid van dit zomerfruit moeten hebben. Dus, beter bewaar die kom vol ananas ergens buiten het bereik van je kat.

Kunnen katten ananas eten? Is deze vrucht goed of slecht voor je kat? 2

Gezondheidsvoordelen van ananas voor katten

Ja, ananas is veilig voor katten, maar genieten ze van alle voordelen die mensen ervan krijgen? Gezien het feit dat katten obligate carnivoren zijn die voornamelijk afhankelijk zijn van vlees om te overleven, kunnen uw katten de vitamines en mineralen in ananas opnemen?

De waarheid is dat katten geen groenten en fruit in hun dieet nodig hebben, omdat hun lichaam niet is uitgerust om plantaardig materiaal te verwerken. Maar als uw kat nieuwsgierig is en graag een paar happen wil hebben, kunt u toegeven aan het bedelen van uw kat minus het schuldgevoel. Waarom?

Ondanks hun onvermogen om de meeste voedingsstoffen in planten te gebruiken, kan je katachtige vriend nog steeds een paar beloningen oogsten. Hier is een overzicht van enkele van de dingen die ze kunnen krijgen:

Verbeter de darmgezondheid

Voor mensen is bekend dat vezels helpen bij maagproblemen zoals constipatie. Het versnelt ook de eliminatie. Hetzelfde geldt voor katten.

Hydraterende

Deze heerlijke vrucht bestaat voor 87% uit water. Dus als je kat zich uitgedroogd voelt, kan het geven van een klein plakje of een paar stukjes ananas de truc doen.

Gevaren van ananas voor katten

Als u uw kat wilt belonen of behandelen door hem wat ananas te laten eten, moet u alle mogelijke risico’s of bijwerkingen kennen.

Dus, om het voor alle katteneigenaren gemakkelijk te maken, hebben we een lijst gemaakt met alle dangeRs. Met dit stukje informatie hopen we u en uw kat te helpen voorkomen dat een zogenaamd leuke situatie in een nachtmerrie verandert.

Kunnen katten ananas eten? Is deze vrucht goed of slecht voor je kat? 3

Diarree en andere maagproblemen

We hebben eerder vermeld dat ananas een uitstekende bron van vezels is. Hoewel dit de spijsvertering kan bevorderen, kan het eten van te veel ananas ook diarree, braken en andere GI-problemen veroorzaken vanwege het vezelgehalte.

Hoge niveaus van suiker

Het suikergehalte in ananas is misschien niet zo hoog als de suikerspiegels in druiven en mango’s, maar het is nog steeds aanzienlijk hoger in vergelijking met cantaloupes en papaja. Uw kat laten genieten van te veel ananas kan leiden tot gewichtstoename en zelfs diabetes en tandproblemen.

Allergie

Ananas bevat een enzym genaamd actinidin. Hetzelfde enzym is te vinden in fruit zoals kiwi, mango’s, bananen en papaja. Actinidin is een belangrijk allergeen bij de mens en kan bij sommige katten ook allergische reacties veroorzaken.

Naast actinidin is ananas ook ananas bevat bromelaïne. Deze verbinding is misschien niet giftig, maar het kan ook zwelling, bloeding en allergie veroorzaken. Ten slotte is het sap in de ananasbladeren een andere allergie-inducerende stof.

De beste manier om ananas aan je kat te serveren

Dus je wilt dat je katten ananas eten, maar je wilt niet omgaan met diarree en alle slechte dingen? Hier zijn een paar tips die u in gedachten kunt houden. Hiermee bent u ervan verzekerd dat uw vleesminnende kat kan genieten van deze sappige traktatie met minimale risico’s.

 • Bij het introduceren van een nieuw type voedsel aan uw kat, is het noodzakelijk om slechts een kleine hoeveelheid te geven. Dit komt omdat de voedingsbehoeften van katten sterk variëren. Als zodanig kan de ene kat het voedsel zonder problemen binnenkrijgen, terwijl de andere bijwerkingen krijgt.
 • Serveer de ananas zonder de ananasblaadjes, de stekelige schil en de kern. Ananasbladeren en de andere delen zijn niet giftig, maar kunnen verstikkingsgevaar opleveren.
 • Snijd het vruchtvlees in hapklare stukjes en zorg ervoor dat je maar een kleine hoeveelheid geeft. Matiging is de sleutel.
 • Vergeet het geven van ananas- of ananassap aan je kat in blik. Die zitten vol met suiker en conserveermiddelen.
 • Houd het simpel. Het fruit vers serveren (minus eventuele extra ingrediënten) is de beste manier om te gaan. Vergeet niet dat ingrediënten zoals zout schadelijk kunnen zijn voor je vriend.
 • Als het bloedheet is, kun je je kat ook een paar stukjes bevroren ananas geven.
 • Ananas mag alleen worden gegeven als een occasionele snack en mag geen hoofdbestanddeel zijn in het dieet van uw kat.
Kunnen katten ananas eten? Is deze vrucht goed of slecht voor je kat? 4

Conclusie

Als je iemand bent die dol is op pizza met ananastopping, hoef je je geen zorgen meer te maken als je kat je besluipt om een stuk te krijgen. Het antwoord is ja, ja, ja. Katten kunnen ananas hebben en ananas is in feite veilig voor uw katten om te eten.

Dus, als je je kat wilt behandelen en je moet kiezen tussen ananas en koekjes, kies dan de ananas.

Uw kat kan misschien niet alle vitamine C erin gebruiken, maar het zal nog steeds helpen hun dorst te lessen en hun nieuwsgierigheid te bevredigen.