Beste vlooienbehandeling voor katten – Spot On, orale pillen, kraag en spray Beoordelingen


0

Beste vlooienbehandeling voor katten

Wist je dat je kleine bontbal vlooien kan vangen, zelfs als ze een kat is die alleen binnenshuis is?

Helaas is het niet mogelijk om je huis volledig ondoordringbaar te maken tegen deze vervelende en problematische kleine beestjes. Maar door jezelf te wapenen met de juiste kennis en producten, kun je het risico van je kat op een vlooienplaag drastisch verminderen.

Deze beoordeling is bedoeld om u te helpen erachter te komen hoe u ongedierte zoals vlooien en teken uit uw huis en van uw kat kunt houden! We presenteren de beste vlooienbehandeling voor katten om vlooien te doden op basis van klantbeoordeling, veiligheid, kwaliteit van ingrediënten, effectiviteit en andere factoren.

We zullen ook meer in detail treden over hoe je kies het beste vlooienmedicijn voor katten in uw gezin en beantwoord de meest gestelde vragen over dit onderwerp.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Beste vlooienbehandeling voor katten [year] - Spot On, orale pillen, kraag en spray Reviews 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Inhoudsopgave

Beste vlooienbehandeling voor katten

Beste vlooienbehandeling voor katten [year] - Spot On, orale pillen, kraag en spray Reviews 1

 1. Bayer Voordeel II Vlooienbehandeling
 2. Bayer Seresto vlooien- en tekenpreventie
 3. SCHILDWACHT Fiproguard voor katten
 4. Vet’s Beste Vlo &Tick Home Spray
 5. SCHILDWACHT PurrScriptions Vlooien- en Tekenshampoo
 6. Petarmor FastCaps voor honden en katten

1. Bayer Voordeel II

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste vlooienbehandeling voor katten [year] - Spot On, orale pillen, kraag en spray Reviews 9

Het heeft een laag aantal bijwerkingen, het wordt door de dierenarts aanbevolen en het is gemakkelijk aan te brengen. In tegenstelling tot andere actuele behandelingen, werkt het door contact om vlooien te doden. Dit betekent dat de vlooien uw kat niet echt hoeven te bijten voordat het product ze kan doden!

We beginnen met onze beste keuze voor het beschermen van katachtigen tegen vlooien en teken: de Bayer Voordeel II voor grote katten.

In onze ervaring is dit product om verschillende redenen een geweldige keuze. Het heeft een laag aantal bijwerkingen, het wordt door de dierenarts aanbevolen en het is gemakkelijk aan te brengen. Het is ook een beetje goedkoper dan sommige van de andere meest populaire merken zoals Frontline, maar lijkt net zo goed te werken.

We vinden het ook leuk omdat het, in tegenstelling tot veel andere actuele behandelingen, werkt door contact om vlooien te doden. Dit betekent dat de vlooien uw kat niet echt hoeven te bijten voordat het product ze kan doden!

Hoewel het niet bedoeld is voor kleinere katachtigen of kittens, als uw kat groter is dan 9 pond, is dit misschien de beste keuze.

Pros:

 • Speciaal ontworpen voor grote katachtigen
 • Kan vlooien doden, zelfs als ze je kat nog niet hebben gebeten
 • Doodt vlooien in alle stadia van de levenscyclus
 • Werkt snel — al na 12 uur
 • Geurvrij

Tegens:

 • Een van de duurdere opties
 • Heeft haaruitval en enkele andere bijwerkingen bij sommige katten veroorzaakt
 • Je moet maandelijks solliciteren

2. Seresto vlooien- en tekenpreventie

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste vlooienbehandeling voor katten [year] - Spot On, orale pillen, kraag en spray Beoordelingen 10

Op basis van gebruikerservaring en tevredenheid lijkt deze vlooienband de beste optie. Met een niet-vettig en geurvrij ontwerp biedt deze vlooienband medicatie die werkt door contact , dus vlooien zullen nog steeds sterven, zelfs als ze uw huisdier niet hebben gebeten.

Op basis van gebruikerservaring en tevredenheid lijkt deze vlooienband van Seresto de beste optie als dit het type behandeling is dat u besluit te volgen.

Met een niet-vettig en geurvrij ontwerp biedt deze vlooienband medicatie die werkt door contact , dus vlooien zullen nog steeds sterven, zelfs als ze uw dier niet hebben gebeten.

Pros:

 • “Stel het in en vergeet” type toepassing – duurt maximaal 8 maanden (langer dan de meeste vlooienbanden)
 • Deze vlooienband met optionele reflectoren voor een betere zichtbaarheid ’s nachts
 • Een van de beste vlooienbanden

Tegens:

 • Werkt niet op katten die niet van vlooienbanden houden
 • Heeft bij veel huisdieren behoorlijk significante huidreacties veroorzaakt

3. SENTRY Fiproguard voor katten

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste vlooienbehandeling voor katten [year] - Spot On, orale pillen, kraag en spray Reviews 11

Deze zes maanden durende voorraad actuele vlooienbestrijding wordt aanbevolen door dierenartsen en is veilig te gebruiken bij zowel kittens als katten van ten minste 1,5 pond en meer. Bedoeld om te beschermen tegen vlooien, luizen en teken voor maximaal een maand.

Deze zes maanden durende voorraad actuele vlooienbestrijding wordt aanbevolen door dierenartsen en is veilig te gebruiken bij zowel kittens als katten van ten minste 1,5 pond en meer. Bedoeld om te beschermen tegen vlooien, luizen en teken voor maximaal een maand.

Pros:

 • Veilig voor katten en kittens vanaf 8 weken oud
 • Goedkoop in vergelijking met andere toonaangevende opties
 • Eenvoudig aan te brengen

Tegens:

 • Niet zo effectief als andere toonaangevende merken, volgens sommige gebruikers
 • Vereist ook een maandelijkse verbintenis

4. Vet’s Beste Vlooien &Teken Home Spray

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste vlooienbehandeling voor katten [year] - Spot On, orale pillen, kraag en spray Reviews 12

Het bevat ingrediënten die effectief genoeg zijn om ongedierte te doden, maar zacht genoeg om te gebruiken rond het huis en de tuin. Het heeft natuurlijke plantaardige ingrediënten zoals pepermuntolie en eugenol. Kan door het huis worden gespoten of zelfs rechtstreeks op huisdieren ouder dan twaalf weken.

Dit product is afkomstig van een relatief bekend en vertrouwd huisdierverzorgingsmerk. Het bevat ingrediënten die effectief genoeg zijn om ongedierte te doden, maar gentle genoeg om rond het huis en de tuin te gebruiken.

Het bevat natuurlijke plantaardige ingrediënten zoals pepermuntolie en eugenol.

Pros:

 • Gemaakt in de VS
 • Kan door het huis worden gespoten of zelfs rechtstreeks op katten ouder dan twaalf weken

Tegens:

 • Niet veilig om te spuiten op kittens jonger dan 12 weken oud
 • Pepermuntolie kan schadelijk zijn voor katten, dus veel gebruikers zijn op hun hoede voor het spuiten van het product op hun dier
 • Kan beter werken

5. SENTRY PurrScriptions Vlooien- en tekenshampoo

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste vlooienbehandeling voor katten [year] - Spot On, orale pillen, kraag en spray Reviews 13

Deze vlooienshampoo helpt vlooien en eieren te doden en uit te wassen. Het kan er zelfs voor zorgen dat je kat er beter uitziet en ruikt dan voorheen. Bevat kalmerende kokosconditioner die geweldig is voor de huid van katten en bevat een aangename maar subtiele geur.

Deze vlooienshampoo helpt vlooien en eieren te doden en uit te wassen. Het kan er zelfs voor zorgen dat je kat er beter uitziet en ruikt dan voorheen! Het bevat kalmerende kokosconditioner die geweldig is voor de huid van katten en bevat een aangename maar subtiele geur.

Pros:

 • Ruikt heerlijk
 • Werkt ook tegen teken en luizen

Tegens:

 • Niet zo effectief als sommige gebruikers zouden willen
 • Zal niet goed worden ontvangen door katten die niet van water en badtijd houden

6. PetArmor FastCaps voor honden en katten

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste vlooienbehandeling voor katten [year] - Spot On, orale pillen, kraag en spray Reviews 14

Deze tabletten zijn veilig voor katten en honden die kleiner van formaat zijn. Omdat ze oraal zijn, bieden ze een uitstekende vlooienbestrijding. Ze zijn goedgekeurd door de FDA en werken vrij goed voor hun prijs.

Deze tabletten zijn veilig voor katten en honden die kleiner van formaat zijn. Omdat ze oraal zijn, bieden ze een uitstekende vlooienbestrijding. Ze zijn goedgekeurd door de FDA en werken vrij goed voor hun prijs.

Pros:

Tegens:

 • Heeft bijwerkingen veroorzaakt bij sommige huisdieren

Beste vlooienbehandeling voor katten [year] - Spot On, orale pillen, kraag en spray Reviews 1

Dingen om te overwegen voor kattenvlooienbehandelingen

afbeelding van een vrouw die spot op de behandeling aanbrengt

Voordat u vlooienbehandelingen koopt, willen we u herinneren aan een paar belangrijke dingen:

Eerst is een praatje met je dierenarts de eerste prioriteit. Of je nu vlooien probeert te voorkomen of ze gewoon over je schatje hebt zien kruipen, het is het beste om directe instructies van je dierenarts te krijgen. Dit is vooral belangrijk als uw dier een gezondheidsprobleem heeft.

Ten tweede moet u zorgvuldig aanwijzingen lezen over elk vlooienbestrijdersproduct dat u van plan bent te gebruiken. Let vooral op wat de instructies zeggen over de leeftijd en het gewicht van uw kat.

Ten derde en tot slot, onthoud dat deze producten chemicaliën van verschillende sterktes en variëteiten bevatten die expliciet zijn geformuleerd om insecten te doden. Deze chemicaliën kunnen bijwerkingen veroorzaken, dus het is belangrijk om aandacht te besteden aan hoe uw dier reageert op haar behandeling.

Het is onwaarschijnlijk dat ze problemen zal hebben, maar het is het beste om op zoek te gaan naar iets ongewoons en bij twijfel meteen uw dierenarts te bellen.

Wees voorzichtig met nepproducten

Beste vlooienbehandeling voor katten [year] - Spot On, orale pillen, kraag en spray Reviews 16

Helaas bestaan er een aantal behoorlijk duistere mensen in de wereld die gewoon op zoek zijn naar een gemakkelijke bok. Dit betekent dat het mogelijk is om namaak- en nepparasietpreventieproducten te vinden – sommige worden zelfs verkocht onder een bekende merknaam!

In het beste geval zullen deze nepproducten niet voor uw vlooienprobleem zorgen. In het slechtste geval kunnen ze je kat beschadigen of doden. Koop dus alleen veilige vlooienbehandelingen voor katten bij gerenommeerde retailers of koop behandelingen rechtstreeks via uw dierenarts.

Waarschuwing: Geef nooit hondenvlooienbehandeling

Beste vlooienbehandeling voor katten [year] - Spot On, Orale Pillen, Kraag en Spray Reviews 17

Het type medicatie dat volwassen vlooien doodt, is meestal hetzelfde in kattenproducten en hondenproducten. Maar het is uiterst belangrijk dat katten nooit een vlooienbehandeling krijgen die voor honden is gemaakt. Dit komt omdat de dosering in hondenproducten veel hoger is – zo hoog dat het giftig of zelfs dodelijk kan zijn voor katten.

Natuurlijk kunt u enkele producten vinden die zijn ontworpen om veilig te zijn voor zowel katten als honden. Maar tenzij een product specifiek zegt dat je het op katten kunt gebruiken, moet je het niet toepassen op je katachtige huisdier.

Beste vlooienbehandeling voor katten [year] - Spot On, orale pillen, kraag en spray Reviews 1

Hoe kies je een vlooienbehandeling?

Als u op zoek bent naar de beste vlooienbehandeling die katten kunnen vragen, is het belangrijk om te beginnen met het kiezen van een veilig product van hoge kwaliteit. Daarom hebben we zo’n aanzienlijke hoeveelheid tijd besteed aan het beoordelen van de meest populaire vlooienbehandelingen voor katten die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Maar houd dit in gedachten:

Behandelingen die voor één kat werken, werken mogelijk niet het beste voor uw kat, zelfs als u vasthoudt aan veilige behandelingen van hoge kwaliteit.

Om er zeker van te zijn dat u de beste vlooienbehandeling voor uw kat selecteert, moet u rekening houden met de volgende factoren:

Overweeg maandelijkse versus snelwerkende behandeling

Als u zich afvraagt hoe vaak u uw kat kunt behandelen voor vlooien, hangt dit echt af van het type behandeling dat u kiest en het type dat uw dier nodig heeft.

Preventieve behandeling kan meestal het beste op maandbasis worden gegeven (idealiter elke maand op hetzelfde tijdstip voor maximale consistentie en bescherming).

Als uw dier al besmet is, is het het beste dat u meteen een behandeling krijgt en zoals voorgeschreven door uw dierenarts of geïnstrueerd door de productbeschrijving. Sommige snelwerkende behandelingen kunnen tot 90% van de vlooien binnen 4 tot 6 uur doden!

Kat in een dierenkliniek kijkt naar een ampul met een vaccin. Аnimale behandeling

Overweeg de persoonlijkheid van uw kat en hoeveel tijd het zou kosten om te solliciteren

Kattenvlooienmedicijnen die volwassen vlooien kunnen doden, komen in vele vormen voor, waaronder actuele behandelingen, vlooienmedicijnen, vlooienbanden, vlooienshampoo en zelfs vlooiensprays. Afhankelijk van de persoonlijkheid en het geduld van uw kat, kunnen sommige van dit soort behandelingen beter en gemakkelijker toe te passen zijn dan andere.

Stel je bijvoorbeeld eens voor hoe je kat zou reageren als je zou proberen een vlooienkam en shampoo op haar te krijgen. Klinkt het idee om je kat te baden in een bad vol zeepsop gek? Als dat zo is, kunnen topische behandelingen of zelfs een vlooienband meer geschikte behandelingen zijn.

Bovendien zijn veel katten niet geïnteresseerd in het eten van pillen en zijn ze te slim om te worden misleid door de eeuwenoude techniek van het verbergen van medicijnen in wat lekker voedsel.

Natuurlijk is het niet altijd perfect. Soms kan een bepaalde behandelingsmethode de enige beschikbare of de meest geschikte veilige aanpak zijn voor het doden van vlooien op uw kat, gezien de omstandigheden. Het algehele welzijn van een huisdier of zelfs de omvang van de vlooienbesmetting waar u mee te maken heeft, zijn slechts twee dingen die het type vlooienbehandeling kunnen dicteren dat uw dierenarts zal aanbevelen.

Het is altijd het beste om te gaan met de kattenvlooienbehandeling die het meest effectief, veilig en goed verdragen wordt door uw dier, maar soms moet uw huisdier gewoon grijnzen (of miauwen?) en het dragen.

De volgende zijn enkele van de belangrijkste voor- en nadelen van het meest aanbevolen vlooiengeneesmiddel voor katten. Terwijl je ze doorleest, overweeg dan hoe ze van toepassing kunnen zijn op je katten:

Krijtbordtekening - Meting van voor- en nadelen

Spot on topische behandelingen

 • Pros: gemakkelijk toe te dienen, de meeste katten merken het niet
 • Tegens: minder effectief dan pillen, volgens onderzoek; kan accidentele vergiftiging veroorzaken als katten het van hun huid likken; kan complicaties veroorzaken als het in de zweetklieren of bloedbaan van een huisdier terechtkomt

Vlooienpillen als behandelingen voor katten

 • Pros: het meest effectieve type vlooienpreventiemiddel en -behandeling, volgens onderzoek
 • Tegens: sommige katten houden niet van het slikken van pillen; sommige huisdieren ervaren braken of diarree (maar het risico op bijwerkingen is over het algemeen laag)

Kattenvlooienhalsbanden

 • Pros: goedkoop
 • Tegens: komen vaak met een sterke geur; de chemicaliën in de halsband kunnen de huid van een kat irriteren; veel katten zullen het niet leuk vinden om halsbanden te dragen

Kattenvlooienshampoobehandelingen

 • Pros: geweldig in het doden en verwijderen van volwassen vlooien op uw kat, vlooieneieren en vlooienlarven
 • Tegens: kan erg moeilijk zijn om dit type behandeling toe te dienen; ze voorkomen geen herinfestatie

Kattenvlo sprays

 • Pros: zeer gemakkelijk te gebruiken en te spuiten op de huid van een kat; een van de meest goedkope vlooienbehandeling voor katten
 • Tegens: minder effectief dan de meeste andere opties; kan een gevaar voor de gezondheid vormen als het in de ogen van een kat terechtkomt

Beste vlooienbehandeling voor katten [year] - Spot On, orale pillen, kraag en spray Reviews 1

Belangrijke dingen om te doen bij het selecteren van een vlooienbehandeling

Nu je kennis hebt gemaakt met enkele van de beste vlooienbehandelingen voor katten en een paar dingen hebt geleerd om in gedachten te houden wanneer je op het punt staat een product te kopen, is het tijd om de specifieke stappen te verduidelijken die je moet nemen als je eenmaal je keuze hebt gemaakt en je voorbereidt om de behandeling toe te dienen.

beste vlooienbehandeling voor katten

1. Dierenarts consult

Voordat u enige vorm van medicatie aan uw kitten of volwassen kat geeft, moet u altijd eerst contact opnemen met uw dierenarts. Uw dierenarts zal u helpen de juiste behandelingskeuze te maken en u helpen mogelijke problemen te voorkomen.

2. Het etiket lezen

Neem de tijd om de aanwijzingen over de behandeling van uw huisdier te lezen en zorg ervoor dat u vertrouwen hebt in hoe u het moet toepassen.

3. Juiste dosering

Het is absoluut noodzakelijk dat u de juiste dosis gebruikt wanneer u uw dier haar vlooienmedicatie geeft, of het nu voor preventie of behandeling is. Te weinig en de medicatie werkt niet. Te veel en het kan uw huisdier pijn doen of zelfs doden.

4. Onderzoek naar de actieve ingrediënten (pesticiden)

Vlooienbestrijdingsproducten gebruiken insecticiden en pesticiden. Hoewel deze ingrediënten effectief zijn voor het doden van vlooien, kunnen ze schade toebrengen aan katachtigen als ze onjuist worden gebruikt of als ze worden gegeven aan katten die gevoelig of allergisch voor hen zijn.

Vraag uw dierenarts dus naar eventuele vragen of zorgen die u heeft over de ingrediënten die in de medicatie van uw dier worden gebruikt.

Symptomen om op te letten na het geven van vlooienbehandeling

Zich herinneren:

Zelfs de beste kwaliteitsproducten voor het doden van vlooien bevatten krachtige ingrediënten zoals pyrethrine en permethrin (die worden aangetroffen in vlooienmedicijnen voor katachtigen en honden, maar bij much hogere doses in hondenproducten). Deze ingrediënten zijn insecticiden en kunnen schadelijk zijn als er te veel in of op uw dier terechtkomt.

Vlooienbehandeling van hoge kwaliteit is over het algemeen veilig voor katten en het is onwaarschijnlijk dat uw kat een slechte reactie op haar vlooienmedicatie zal hebben. Maar u moet haar nauwlettend controleren gedurende ten minste 12 uur tot 24 uur na het toedienen van haar behandeling voor het geval ze een tekenen van vergiftiging of bijwerkingen.

Tekenen van een slechte reactie op vlooienmedicatie bij katten kunnen zijn:

Beste vlooienbehandeling voor katten [year] - Spot On, orale pillen, kraag en spray Reviews 16

 • Veel kwijlen
 • Moeite met lopen (ze kan beginnen te wankelen, wat ataxie wordt genoemd)
 • Spiertrillingen
 • Epileptische activiteit
 • Abnormaal gedrag, vooral verhoogde agitatie, agressie en opwinding
 • Moeite met ademhalen
 • Braken en diarree
 • Hyperthermie

Deze potentieel ernstige problemen kunnen zich vooral ontwikkelen als uw dier per ongeluk de medicatie inneemt, zoals door zichzelf te verzorgen en door te slikken. Bel de Pet Poison Helpline op 1-855-213-6680 of uw dierenarts meteen als u vermoedt dat een van uw katachtigen een slechte reactie heeft op hun vlooienbehandeling. Als ze een vlooienband draagt, verwijder deze dan onmiddellijk.

Beste vlooienbehandeling voor katten [year] - Spot On, orale pillen, kraag en spray Reviews 1

Hoe krijgen katten vlooien?

Katten kunnen vlooien krijgen als ze in contact komen met een ander dier dat besmet is met vlooien. Katachtigen kunnen ook vlooien krijgen als de parasieten zich in het tapijt of ander huishoudelijk materiaal hebben genesteld. Mensen kunnen onbewust vlooien in huis halen als ze op hun kleding of in hun bezittingen terechtkomen.

Zoals we hebben geleerd, indoor kittie |s kan ook vlooien krijgen, maar hoe?

Heb je je ooit afgevraagd hoe lang vlooien in je huis kunnen leven? Geloof het of niet, vlooien kunnen wel 100 dagen in uw huis leven zonder voedselbron maar vlooien op uw kat kunnen wel twee tot drie maanden oud worden.

Een andere vraag die we veel van onze lezers horen, is: “Kan een kat sterven aan vlooien?” Het is een belangrijke vraag, en hier is de waarheid die je moet weten:

Uw kat kan sterven aan vlooien als ze door een groot aantal van hen wordt gebeten en vervolgens bloedarmoede ontwikkelt. Bloedarmoede (gebrek aan bloed) is potentieel levensbedreigend, vooral bij kittens.

Als uw kat onlangs door veel vlooien is gebeten of tekenen en symptomen van bloedarmoede vertoont, waaronder lethargie, snelle ademhaling en zwakte, bel dan meteen uw dierenarts.

Beste kattenvlooien

De stadia van de levenscyclus van de kattenvlo

Vlooien zijn vervelende plagen en kunnen in onze ervaring in korte tijd behoorlijk wat schade aanrichten! Daarom is het bieden van effectieve vlooienbehandelingen voor katachtigen zodra een besmetting wordt vermoed een absolute must – het is de beste manier om vlooien te doden en verdere groei te voorkomen. Dood volwassen vlooien en larven voor de gemoedsrust van uw kat.

Het kan nuttig zijn om een algemeen idee te hebben van hoe vlooien groeien en zich ontwikkelen. Deze dieren hebben een relatief snelle levenscyclus die kan worden onderverdeeld in vier hoofdfasen:

Etappe 1

Vrouwelijke vlooien leggen eieren – tot 50 in 24 uur! Deze eieren zullen ergens tussen de 1 en 10 dagen nodig hebben om uit te komen.

Etappe 2

Vlooienlarven komen uit eieren en eten vlooienuitwerpselen om zich te ontwikkelen en te groeien. Je vindt vlooien meestal in hun larvenstadium in donkere vochtige gebieden (denk: verborgen in je tapijt).

Etappe 3

In dit stadium veranderen vlooienlarven zichzelf in vlooienpoppen – dit is vergelijkbaar met het coconstadium in de transformatie van een rups in een vlinder (hoewel het eindresultaat veel minder mooi!). Vlooienpoppen kunnen weken of zelfs maanden in dit stadium blijven, maar meestal blijven ze in dit stadium voor een kwestie van één tot twee weken.

Etappe 4

In de laatste fase komen volwassen vlooien uit het poppenstadium en gaan bijna onmiddellijk aan de slag met het vinden en voeden van een gastheer. Als ze niet worden aangepakt, kunnen vlooien enkele maanden op arme katten en andere dieren leven, en zodra ze een goede gastheer vinden, hebben ze de neiging om zich vast te klampen en daar te blijven (in plaats van van huisdier naar huisdier te “springen”, ondanks wat het populaire geloof zegt).

Veelgestelde vragen

Wat is de snelste manier om van vlooien op een kat af te komen?

De snelste manier om van vlooien op een kat af te komen, is door snel actie te ondernemen zodra u tekenen en symptomen van een vlooienplaag opmerkt.

Als u vlooien of vlooieneieren op uw dier vindt, behandel haar dan onmiddellijk met de juiste medicijnen zoals voorgeschreven. Over het algemeen moet u verwachten dat u:

 • Verwijder de vlooien door ze te verwijderen met een vlooienkam. Je kunt de vlooienkam vervolgens in een mengsel van water en afwasmiddel dopen om eventuele vlooien die je uit haar vacht verwijdert te doden.
 • Baad uw kat of kitten met vlooienshampoo en / of gebruik een vlooienspray – of welke andere vlooienbehandeling voor katten u en uw dierenarts hebben besloten dat deze het beste is voor uw dier.

Natuurlijk kunnen we het er allemaal over eens zijn dat het beter is om uw huis en gezin te beschermen tegen vlooien en teken, luizen en ander ongedierte en te voorkomen dat parasietenplagen in de eerste plaats plaatsvinden!

Dus, doe wat in uw macht ligt om vlooien te voorkomen, namelijk, dien het hele jaar door vlooienpreventiemedicatie voor uw kat toe en controleer de vacht van uw kat routinematig.

Hebben binnenkatten vlooienbehandeling nodig?

Alle huiskatten hebben routinematige vlooien- en tekenpreventiemedicatie nodig, zelfs als ze alleen binnenshuis huisdieren zijn. De meeste dierenartsen en dierengedragsdeskundigen raden aan dat binnen- en buitenkittens maandelijkse parasietpreventie medicatie het hele jaar door , zelfs in de winter wanneer het risico op een vlooienprobleem over het algemeen laag is.

beste vlooienbehandeling voor katten

Hoe kom ik snel van vlooien in mijn huis af?

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om snel van vlooien in uw huis af te komen, maar houd er rekening mee dat de resultaten variëren en echt afhankelijk zijn van individuele factoren van eigenaren van gezelschapsdieren, waaronder de grootte van het huis, het aantal huisdieren, hoe erg het vlooienprobleem is, het effectieve vlooienmiddel en meer.

Hier zijn een paar van de best aanbevolen tips van dierenartsen en andere ongedierteprofessionals om vlooien uit uw huis te krijgen:

 • First things first: behandel je huisdieren! Je moet volwassen vlooien doden, evenals de eieren en larven op je kat als je wilt voorkomen dat er nog meer van hen zich door je huis verspreiden.
 • Schoon. Controleer overal in uw huis op tekenen van vlooien en wees voorbereid om tapijten, tapijten en meubels grondig te stofzuigen. Gebruik een tapijtspray (altijd zoals voorgeschreven) die volwassen vlooien doodt, en zorg ervoor dat je deze in spleten en kasten spuit, en overal waar donker en ingesloten is – vlooien zijn dol op deze kleine schuilplaatsen!
 • Benevel je huis. Vlooiendodende vernevelaars kunnen effectief zijn voor het doden van vlooien, vlooieneieren en vlooienlarven gedurende maximaal 7 maanden.

Als een vlooienplaag ernstig genoeg wordt, is soms de beste en meest effectieve keuze om een verdelger te bellen.

Betekent één vlo een besmetting?

Zelfs het vinden van een vlo of een paar vlooien op uw kat of in uw huis is reden tot bezorgdheid, omdat dit ongedierte binnen 24 uur na het vinden van een gastheer kan beginnen te broeden en eieren kan leggen. En zelfs slechts één vlo die uw huis binnenkomt, kan leiden tot een volledige plaag. Dit kan in veel gevallen heel snel gebeuren.

Kunnen vlooien op een persoon leven?

Vlooien kunnen eigenaren van gezelschapsdieren bijten, maar ze zullen over het algemeen niet op mensen leven. Katachtigen, honden en andere dieren zijn de voorkeursgastheren voor vlooien. Deze beestjes zullen dus meestal proberen hun eieren te leggen en op dieren te “leven”.

Met andere woorden: vlooien zullen waarschijnlijk niet hun intrek nemen op je lichaam, maar ze kunnen je en andere mensen in je huis zeker bijten.

Houd er rekening mee dat vlooien ziekten van dieren op mensen kunnen overbrengen en kunnen leiden tot irriterende problemen voor u, zoals huidinfecties.

beste vlooienbehandeling voor katten

Conclusie

Vlooien en teken en ander ongedierte zijn niet alleen irritant. Als je ze in je huis krijgt, kunnen er ernstige problemen ontstaan voor jou en je gezinsleden – zowel tweebenig als vierbenig!

Het is zo belangrijk om het hele jaar door de juiste parasiet- en vlooien- en tekencontrole te behouden, of je kat nu een type gal is dat alleen binnenshuis is of ook het buitenleven verkent. Houd deze medicatiebeoordelingen dus bij de hand terwijl u rondkijkt voor de beste kattenvlooienbehandeling voor uw huisdieren die volwassen vlooien doodt.

Wat is de snelste manier om van vlooien op een kat af te komen?

Behandel je kat – Verwijder vlooien met een vlooienkam – dompel de kam in een mengsel van afwasmiddel en water om vlooien op de kam te doden. – Baad uw kitten of kat met een speciaal samengestelde vlooienshampoo. – Behandel je kat met een vlooienspray. – Gebruik het hele jaar door een vlooienpreventief middel. – Inspecteer en kam wekelijks om een vlooienplaag op uw kat te controleren.

Is Frontline or Advantage beter voor katten?

Frontline Plus is iets goedkoper dan Advantage II en beschermt zowel tegen vlooien (in hun verschillende stadia) als teken (terwijl Advantage alleen vlooien behandelt en duurder is). … Hoewel beide producten qua toepassing en houdbaarheid vergelijkbaar zijn, heeft Frontline Plus de toegevoegde waarde van het doden van zowel teken als vlooien.

Kunnen kattenvlooien in mensenhaar leven?

Hoewel ze niet in mensenhaar leven, bijten kattenvlooien mensen – vooral op de enkels en onderbenen – en ze zullen ook heel graag op andere huisdieren in het huishouden springen.

Wat is de meest effectieve vlooien- en tekenbehandeling voor katten?

Het beste vlooienbestrijdingsproduct voor katten is Bayer Advantage II, een maandelijks actueel preventief middel dat beschermt tegen vlooien in alle levensfasen, zeer effectief, gemakkelijk aan te brengen en volledig waterdicht is.