12 Beste kattennagelknippers en klauwtrimmers beoordelingen voor uw kat


0

beste kattennagelknippers

Een kattenouder zijn is een van de beste “banen” die er zijn. Maar zoals elke baan, komt katteneigendom met een paar taken die noodzakelijk zijn, maar niet precies … prettig.

Neem het proces van nagels knippen. Veel kitties houden niet van dit karwei, en we kunnen het je ook niet echt kwalijk nemen als je dat niet doet!

Maar hier is het ding:

Het regelmatig knippen van de nagels van uw kat is om verschillende redenen belangrijk, niet in de laatste plaats haar gezondheid en veiligheid.

Dit artikel gaat over het proces van het knippen van de nagels van je kat. We zullen beginnen met te bespreken welke nagelknippers voor katten en kittens zijn hoe ze op de juiste manier te gebruiken.

We zullen enkele tips delen over hoe u de beste kattennagelknippers (beoordelingen) in uw huishouden kunt vinden en precies verduidelijken waarom het zo belangrijk is om aandacht te besteden aan de klauwlengte van uw kat.

Ten slotte nemen we je mee door een grondige beoordeling van de beste kattennagelknippers en laten we je kennismaken met de topproducten voor kattennagels.

Onze beoordeling is gebaseerd op klantrecensies, kwaliteit en prijs, en het algehele gemak, comfort en effectiviteit dat deze toptools bieden.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

12 Beste Katten nagelknippers en klauwtrimmers beoordelingen voor uw kat 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Best beoordeelde cat nagelknipper

12 Beste Katten nagelknippers en klauwtrimmers beoordelingen voor uw kat 1

Een overzicht van de beste kattennagelknippers

De volgende nagelknippers voor katten behoren tot de beste van de beste als het gaat om nagelverzorging voor katachtigen. Onthoud wat je tot nu toe hebt geleerd over nagelknippers voor huisdieren terwijl je de beoordelingen en de voor- en nadelen van elk leest om te zien welke geschikt is voor jou en je katachtige.

 1. BOSHEL Nagelknippers en trimmer
 2. Dremel 7300-PT 4.8V draadloos
 3. Epica #1
 4. Hertzko Elektrische Pet Nail Grinder
 5. Huisdier Republique Honden- en kattennagelknippers
 6. GoBen Nagelknippers voor honden en katten
 7. Gonç Honden – kattenknippers en trimmers
 8. Millers Smeed rvs hondennagelknipper
 9. Petural Dog Nail Grinder en Tondeuse
 10. Schoon Huis Huisdieren Hond en Kat Nagelknippers
 11. Zerhunt Verzorgingsgereedschappen
 12. H&h Kat Nagelknipper

1. BOSHEL Nagelknipper en Trimmer

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

12 Beste Katten nagelknippers en klauwtrimmers beoordelingen voor uw FEline 15

Het is ontworpen voor veilig gebruik bij zowel katten als honden, en het is een professionele tondeuse. Het beschikt over een veiligheidsbescherming en vergrendelingsbladen.

Deze tool is een populaire keuze onder huisdierouders om de nagels geknipt te houden. Het is ontworpen voor veilig gebruik bij zowel katten als honden, en het wordt ten zeerste aanbevolen door professionals. Tot de topfuncties behoren vergrendelingsbladen en een ingebouwde veiligheidsbescherming.

De fabrikanten voegen zelfs een mini-nagelvijl toe om kattenklauwen glad te strijken nadat je ze hebt geknipt.

Pros:

 • Krachtig en gemakkelijk te gebruiken
 • Gebruikt door professionals
 • Stevig met een antislip grip voor goede precisie

Tegens:

 • Duur
 • Extreem scherp paar messen, dus een goede handlingtechniek is belangrijk

2. Dremel 7300-PT 4.8V draadloos

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

12 Beste Kattennagelknippers en Klauwtrimmers beoordelingen voor uw kat 16

Deze draadloze nagelverzorgings- en slijptool neemt een andere “draai” aan de nagelverzorgingservaring voor huisdieren – letterlijk! Effectief en toch zacht, het draadloze ontwerp is een fluitje van een cent om te gebruiken en blijft comfortabel op de poten van uw dier.

In tegenstelling tot guillotine- of schaarstijl nagelschaar, neemt deze draadloze nagelverzorgings- en slijptool een andere “draai” aan de nagelverzorgingservaring van huisdieren – letterlijk! Het apparaat is licht in gewicht en heeft een roterend ontwerp met variabele snelheid (6.500 rpm en 13.000 rpm) om gemakkelijk te schuren in plaats van de nagels van uw huisdier te knippen.

Effectief en toch zacht, het draadloze ontwerp is een fluitje van een cent om te gebruiken en blijft comfortabel op de poten van uw dier.

Pros:

 • Kan worden gebruikt met een verscheidenheid aan Dremel-bands en -drums
 • Wordt geleverd in variabele snelheden
 • Handig voor kitties met dikkere nagels
 • Ergonomische pasvorm in de handen, comfortabel
 • Wordt geleverd met twee jaar garantie

Tegens:

 • Moet worden opgeladen omdat het op batterijen werkt
 • Instructies ontbreken volgens sommige mensen
 • Schichtige katten houden niet van het lawaai

3. Epica # 1

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

12 Beste Katten nagelknippers en klauw trimmers beoordelingen voor uw kat 17

Biedt ergonomische rubberen handgrepen voor eenvoudige bediening en een veiligheidsmechanisme. Het halfronde bladontwerp is scherp en gemakkelijk te gebruiken met slechts een zachte knijp.

Dit paar roestvrijstalen mesjes nagelknipper voor huisdieren van Epica biedt ergonomische rubberen handgrepen voor een zelfverzekerde hantering en een veiligheidsmechanisme. Het halfronde bladontwerp is scherp en gemakkelijk te gebruiken met slechts een zachte knijp. Dit voorkomt dat het een enge ervaring is om de tang te gebruiken – je hoeft je geen zorgen meer te maken over het kwetsen van je kleine meisje!

Deze tondeuses zijn echter niet de beste voor kleine katten met kleine klauwen, dus ze kunnen het beste worden gebruikt bij iets grotere katten.

Pros:

 • Beschikt over een volledige levenslange garantie
 • Duurzame, roestvrijstalen constructie
 • Scherpe messen
 • Veiligheidsslot om klauwschade en pijn te voorkomen
 • Antislip handgrepen voor een meer zelfverzekerde greep met handen

Tegens:

 • Niet geschikt voor kleine katten
 • De veiligheid kan blijven hangen

4. Hertzko Elektrische Pet Nail Grinder

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

12 Beste Kattennagelknippers en Klauwtrimmers beoordelingen voor uw kat 18

Met 3 poortvariëteiten die u gemakkelijk kunt uitschakelen om plaats te bieden aan uw kittens – klein, middelgroot of groot. Gemaakt met super mute motor voor minimaal geluid en trillingen, minder stress voor de katten.

Deze elektrische nagelslijper voor huisdieren ziet er zeker chique uit, maar hij kan de klus nog steeds klaren! Het beschikt over drie poortvariëteiten die u gemakkelijk kunt uitschakelen om voor al uw katten te zorgen – groot, medieh, en klein. Het beschikt ook over een duurzaam slijpmateriaal en ontwerp dat het risico op het per ongeluk snijden van een kat snel drastisch vermindert.

Veel ouders van huisdieren geven de voorkeur aan slijpmachines boven tondeuses omdat ze het gevoel hebben dat ze er meer controle over hebben. Maar houd er rekening mee dat als uw kat gevoelig is voor trillingen of geluid, ze gemakkelijk bang kan zijn voor dit soort apparaten.

Pros:

 • Elektrisch en toch draagbaar, en kan worden opgeladen met USB-ondersteuning
 • Voorzien van een diamantbitslijper die net zo goed werkt als een typische tang
 • Ideaal voor huishoudens met meerdere katten van verschillende grootte (inclusief drie poorten)
 • Stille motor
 • Gemakkelijk schoon te maken

Tegens:

 • Niet zo effectief op grotere dikke nagels
 • Tijdrovender dan andere klauwknippers voor huisdieren

5. Huisdier Republique Hond en Kat NagelKnipper

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

12 Beste Kattennagelknippers en Klauwtrimmers beoordelingen voor uw kat 19

Deze tondeuses worden goed gebruikt door professionele nageltrimmers, waaronder dierenartstechnici, trimmers en dierenartsen. Deze kleine, halve maanvormige tondeuses behoren tot de beste keuzes voor kleine kittens en katten.

Deze tondeuses van Pet Republique worden naar verluidt goed gebruikt door professionele nageltrimmers, waaronder trimmers, dierenartsen en dierenartstechnici. Deze kleine tondeuses behoren tot de beste keuzes voor kleine kittens en katten.

Het bedrijf belooft ook om 15% van hun winst te doneren aan de American Animal Rescue Society!

Pros:

 • Duurzaam mes
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goedgekeurd door professionals
 • Uw aankoop gaat naar het helpen van dieren in nood

Tegens:

 • Mist een veiligheidsnagelbeschermer
 • Sommige recensenten zeggen dat de kleine handgrepen hun vingers moe maken
 • Niet goed te gebruiken op grotere dieren of grote kattenklauwen

6. GoPets Nagelknippers voor Honden & Katten met Nagelvijl

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

12 Beste Katten nagelknippers en klauw trimmers beoordelingen voor uw kat 20

Deze tondeuses zijn scherp, sterk en taai. Ze knippen de nagels van je kat soepel en zijn ook gemakkelijk in je grip via hun geweldige antisliphandgrepen.

Deze tondeuses van GoPets zijn scherp, sterk en taai. Ze knippen de nagels van je kat soepel en zijn ook gemakkelijk in je grip dankzij de geweldige antisliphandgrepen. Net als veel van de andere topkeuzes op deze beste tondeusebeoordeling, beschikt dit apparaat ook over een beschermmes om het risico op letsel bij uw kat te verminderen en u te helpen ver weg te blijven van die kostbare snelheid!

Pros:

 • Ergonomisch en comfortabel om vast te houden
 • 3,5 mm roestvrijstalen messen die duurzaam zijn en scherp blijven
 • Wordt geleverd met een bestand voor de meer kieskeurigheid katteneigenaren
 • Wordt ook geleverd met een levenslange garantie

Tegens:

 • Luidruchtig om te gebruiken
 • Soms wordt de vergrendelingsfunctie ongepast geactiveerd tijdens gebruik

12 Beste Katten nagelknippers en klauwtrimmers beoordelingen voor uw kat 1

7. Gonicc Dog &Cat Huisdieren Tondeuses en Trimmers

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

12 Beste Kattennagelknippers en Klauwtrimmers beoordelingen voor uw kat 22

Veel consumenten genieten van deze tondeuse vanwege de scherpe messen met een veiligheidsstop waarmee u de klus snel kunt klaren. Zowel jij als je kat ervaren het beste comfort bij het knippen van hun klauwen.

Voor de beste ervaring met het knippen van de klauwen van uw kat, wilt u ervoor zorgen dat zowel u als uw kat comfortabel zijn. Dit is de reden waarom veel recensenten genieten van deze tondeuses van gonicc. Scherpe messen met een veiligheidsstop stellen u in staat om de klus snel te klaren.

Ze worden ook geleverd met een nagelvijl om te gebruiken op de vers gesneden snit van uw huisdier klauwen en verminder het risico op haken en ogen en splinters.

Pros:

 • Eenvoudig no-nonsense ontwerp is geweldig voor beginners
 • Veilig te gebruiken op jonge katten
 • Wordt geleverd met een extra vijl om de klauwen van uw kat glad te maken en te polijsten
 • Kindveilig ontwerp met een slot om messen gesloten te houden wanneer ze niet in gebruik zijn

Tegens:

 • Messen zijn niet zo duurzaam als andere opties

8. Molenaars smeden roestvrij staal hond nagelknipper

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

12 Beste Kattennagelknippers en Klauwtrimmers beoordelingen voor uw kat 23

Wordt geleverd in een zeer eenvoudig ontwerp. Het is betrouwbaar en scherp, ze zijn ook veilig te gebruiken bij katten.

Deze tondeuses van Millers Forge zijn ongeveer net zo eenvoudig als ze komen. Betrouwbaar en scherp, ze zijn ook veilig te gebruiken bij katten. En omdat niemand wil dat zijn vingers per ongeluk worden afgesneden, wordt deze tang geleverd met een slot om de messen veilig gesloten te houden wanneer ze niet in gebruik zijn.

Pros:

 • Een goede allround tool om bij de hand te hebben
 • Goedkoop

Tegens:

 • Handgrepen zijn niet de beste voor een antislip of ergonomische grip
 • Kan moeilijk te hanteren zijn bij gebruik met onstuimige dieren

9. Petural Pet Nail Grinder en Clippers

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

12 Beste kattennagelknippers en klauwtrimmers beoordelingen voor uw kat 24

Deze elektrische nagelslijper voor huisdieren is ontworpen met het oog op de behoeften van uw huisdier en is 100% veilig, genietend van een diamantbitslijper die de delicate nagelzenuwen van uw hond beschermt tegen verwondingen.

Voor kattenouders die de voorkeur geven aan nagelslijpers in plaats van tondeuses, is deze nagelverzorgingstool van I-pure een goede keuze. Het apparaat is onlangs door de fabrikant geüpgraded met een krachtigere motor voor een betere snelheid zonder in te boeten aan veiligheid. Dit kan u helpen de nagels van uw kat efficiënter te knippen en de klus snel te klaren.

In vergelijking met anderen op de markt is hun messing motor opgewaardeerd tot 9000 RPM, wat met 22% is toegenomen en effectievere resultaten heeft bereikt.

De diamantbitslijper produceert gemiddeld minder dan 50 db aan geluid en wordt geleverd met drie grootte-opties voor alle verschillende katten in uw huishouden.

Pros:

 • Veelzijdig
 • Stijlvol
 • Gemakkelijk te gebruiken op dieren van verschillende grootte

Tegens:

 • Kost tijd om de nagel te vijlen

10. CleanHouse Huisdieren Hond en Kat Nagelknipper

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

12 Beste kattennagelknippers en klauwtrimmers beoordelingen voor uw kat 25

Deze tondeuses worden geleverd met een levenslange garantie, maar de roestvrijstalen messen voegen veel duurzaamheid toe aan uw aankoop! De tondeuses zijn veilig te gebruiken bij katten van alle groottes en bevatten een veiligheidsschakelaar.

Deze tondeuses van CleanHouse worden geleverd met een levenslange garantie, maar de roestvrijstalen messen voegen veel duurzaamheid toe aan uw aankoop! De tondeuses zijn veilig te gebruiken bij katten van alle groottes en bevatten een veiligheidsschakelaar om uw vingers en de klauwen van uw kat te beschermen.

Pros:

 • Antislip handgrepen
 • Betaalbaar
 • Met Pet Safety Guard &Lock

Tegens:

 • Ziet er een beetje goedkoop uit
 • Sommige gebruikers vinden het veerbelaste mechanisme moeilijk in te schakelen

11. Zerhunt Nagelknippers, Verzorgingsgereedschap

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

12 Beste Kattennagelknippers en Klauwtrimmers beoordelingen voor uw kat 26

Een oplaadbare nagelslijper voor huisdieren met poorten van verschillende grootte voor klauwen van meerdere grootte, evenals de allerbelangrijkste veiligheidsbescherming om te voorkomen dat u per ongeluk een kittie’s snel snijdt.

Hier hebben we nog een oplaadbare nagelslijper voor huisdieren op onze lijst met poorten van meerdere grootte voor kattenklauwen van meerdere grootte, evenals dat alle importante veiligheidsbescherming om te voorkomen dat u per ongeluk de snelheid van een dier snijdt.

Het slijpmechanisme heeft een indrukwekkende 6.000 RPM waarmee je de klauwen van je kat veilig kunt schuren. Het heeft lage trillingen en weinig geluid, wat het comfort van uw kat maximaliseert. Dit is belangrijk, omdat het kan helpen ervoor te zorgen dat ze stil blijft terwijl je ze op haar gebruikt.

Pros:

 • Een kosteneffectief pakket inclusief een grinder, nagelvijl en nageltrimmer
 • Veelzijdig en handig
 • Geschikt voor katten van verschillende grootte
 • Niet te luidruchtig
 • Handheld ontwerp met eenvoudig opladen

Tegens:

 • Niet het beste voor katten van grote rassen
 • De levensduur van de batterij kan beter

12. H&H Cat Nagelknipper

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

12 Beste Katten nagelknippers en klauwtrimmer beoordelingen voor uw kat 27

Dit zijn scherpe en professionele trimmers. Elke aankoop bij dit bedrijf is een kans voor u om dieren in nood te helpen, omdat ze hebben beloofd 15% van hun winst te doneren aan non-profit dierenreddingsorganisaties.

Als laatste op onze lijst staan deze scherpe en professionele trimmers van H&H. Ze zijn goedkoop, eenvoudig te gebruiken en worden geleverd met een basisontwerp. Een waarschuwing: veel recensenten merken op dat deze tondeuses de nagels van hun dieren kronkelen of versplinteren in plaats van ze schoon te knippen.

Ze zijn dus misschien niet het beste voor een huishouden met meerdere katten waar ze veel gebruik nodig hebben, of voor dieren met dikkere sterkere klauwen.

Een grote bonus? Een aankoop bij dit bedrijf is een andere kans om te bieden aan dieren in nood, omdat ook zij beloven 15% van hun winst te doneren aan non-profit dierenreddingsorganisaties.

Pros:

 • Het bedrijf doneert gedeeltelijke winst aan dierenreddingsorganisaties
 • Handgrepen zijn stevig en voorzien van rubberen materiaal voor eenvoudigere bediening

Tegens:

 • Geen veiligheidsbeschermingsfunctie hebben
 • Voel je goedkoop
 • Veel recensenten zijn gefrustreerd dat de messen niet effectief snijden

12 Beste Katten nagelknippers en klauwtrimmers beoordelingen voor uw kat 1

Wat zijn kattennagelknippers en waarom zou ik ze gebruiken?

afbeelding van een katachtige die een nagel trim krijgt

Kattennagelknippers zijn de meest hygiënische, veilige en humane manier om de klauwen van katten te trimmen. Je zou kunnen denken dat je hondennageltrimmers of zelfs een menselijke nagelschaar in een handomdraai zou kunnen gebruiken.

Maar hier is de waarheid:

In de meeste gevallen kan het gebruik van een mes anders dan professionele nagelknippers voor katten op de klauwen van uw kat niet effectief zijn. Het kan zelfs ernstige pijn veroorzaken bij je kleine leeuw. Dit komt omdat als je de nagels van je kat te kort knipt, je de snelle in haar poten kunt beschadigen.

Wat is het snelle? Het is het roze bed van haar nagels waar bloedvaten en zenuwen zitten. Het knippen van dit gebied kan leiden tot ernstige pijn en veel bloedingen. Wanneer u dit diep in de klauw van uw kat snijdt, kunt u ook haar risico op infectie verhogen.

Dit is de reden waarom nagelknipper voor huisdieren gemaakt met veiligheidsfuncties zoals vergrendelingsbladen en nagelbeschermers beter te gebruiken zijn op kleine kattenklauwen.

De meest populaire nageltrimmers om te gebruiken op katachtige klauwen zijn guillotinestijl en schaarstijl. Schaarstijl is het beste als de klauw van een kat zo lang is gegroeid dat hij op zichzelf begint te krullen. Ondertussen kunt u met een roestvrijstalen mes guillotine kattenklauwtrimmer gemakkelijk een kattennagel knippen met een gelijkmatige druk en tempo als een professional.

Een nageltrimmer voor huisdieren die is ontworpen met een guillotinefunctie met roestvrijstalen messen, kan u ook een visuele gids geven die u zal helpen weg te blijven van het snelle. Bij twijfel is het beter om de klauwen van huisdieren iets minder te knippen dan je zou moeten in plaats van iets meer dan je zou moeten.

Geloof het of niet, sommige mensen gebruiken zelfs menselijke vingernagelknippers. Maar totdat je echt goed wordt in het knippen van de nagels van je dier, moet je deze techniek overlaten aan een professionele nageltrimmer, of op zijn minst ervoor zorgen dat een dierenarts of trimmer lesgeeft je hoe je goed snijdt.

Trim de nagels van uw kat als een pro: hoe de beste kattennagelknipper te gebruiken

Het leren van de techniek van het knippen van de klauwen van uw kat is een eenvoudige maar effectieve manier om haar gezond en veilig te houden – en dit zijn niet de enige voordelen! Een goede klauwverzorging voor huisdieren is beter voor de gezondheid van uw kat, de gezondheid van uw gezin en uw huis.

Dus, naast het gebruik van het juiste type kattennageltrimmer voor uw kat, is het ook belangrijk om te weten hoe u kattenklauwknippers correct kunt gebruiken. Natuurlijk kan het bijna onmogelijk lijken om je schatje stil te laten zitten terwijl je haar kattenklauwen snijdt. Veel kitties zien die scherpe roestvrijstalen messen en gaan eraf!

Als u echt niet zeker weet hoe u de nagels van uw kat moet knippen, kunt u altijd een professionele nageltrimmer of zelfs uw dierenarts raadplegen. Ze moeten je een aantal nuttige aanwijzingen kunnen geven.

Houd in de tussentijd rekening met de volgende tips om uw kattennagels met succes te laten knippen:

 • Start ‘em jong! Hoe eerder je je kat kennis laat maken met de ervaring van het hanteren van haar poten, hoe beter. Als ze klein is, raak dan zachtjes haar poten en nagels aan, zodat ze eraan went.
 • Maak het de moeite waard. Geef je kat speciaal voedsel nadat haar nagels zijn geknipt of zelfs tijdens het aanraken van haar schattige kleine voetjes. Dit biedt positieve bekrachtiging die uw kat zal leren hoe ze comfortabel kan blijven tijdens dit karwei, zelfs als ze het niet per se leuk vindt.
 • Uw huisdier moet stil zijn terwijl u haar nagels knipt zodat de taak gemakkelijker en veiliger is om te doen. Als ze niet stilzit zonder een beetje hulp, kun je haar op je schoot houden met je onderarmen stevig maar zachtjes rustend op haar nek en achterste uiteinde.
 • Knijp zachtjes in de teen van je kat tussen je duim en wijsvinger om haar klauw bloot te leggen (die normaal gesproken in haar poot kruipt).
 • Houd de nagelknippers van de kat loodrecht op het uiteinde van haar nagel. Als u de vergrendelingsbladen parallel aan een spijker houdt, kan de klauw gemakkelijk splijten en splinteren wanneer het mes snijdt.
 • Als je een guillotine kattennageltrimmer gebruikt, zorg er dan voor dat de scherpe messen naar je toe gericht zijn. En het maakt niet uit welk type tondeuse je gebruikt, zorg ervoor dat ze zo zijn geplaatst dat je de nagel van de kat van boven naar beneden snijdt – niet van links naar rechts.
 • Knijp zachtjes in de tondeuse totdat ze de nagel knippen. Je wilt snel ongeveer 2 millimeter van haar afsnijden.

Zich herinneren: het doel is om het proces van de klauwsnoeiervaring zo comfortabel mogelijk te houden voor je kleintje! Dus houd lekker eten bij de hand, gebruik een rustgevende stem en wees stevig maar zachtaardig. En zorg ervoor dat je ook op je eigen gezondheid let – zoek een manier om deze taak uit te voeren zonder veel spanning of ongemakkelijke houding in je lichaam te hoeven behouden.

beste kattennagelknippers

De belangrijkste dingen om te overwegen voordat u cat nagelknippers koopt

Je hebt misschien veel vragen over het knippen van de nagels van je kat, wat volkomen begrijpelijk is. Om u te helpen ontspannen over het nagelknipproces voor huisdieren in het algemeen, moet u rekening houden met de volgende factoren:

 • Of je nu een totale beginner bent of een ervaren professionele nageltrimmer voor huisdieren, de beste nagelknippers voor kattennagels voor jou zijn degene die je het meest goed voelt in je hand en vingers. Voel je vrij om naar een dierenwinkel te gaan of vraag je dierenarts om monsters om eerst te testen en vast te houden.
 • Hoe vaak ben je van plan om je tondeuse te gebruiken? Wanneer scherpe messen dof beginnen te worden, moet je ze vervangen. Dus als je veel katten hebt, wil je op zoek naar duurzame messen die lang meegaan. Evenzo wilt u misschien een nagelschaar vinden met vervangbare messen – of op zijn minst een paar dat goedkoop genoeg is om te vervangen door een nieuw paar naarmate de tijd verstrijkt.
 • Hoe donker zijn de nagels van je kat? Als ze lichter zijn, betekent dit dat de quick gemakkelijker te zien is. Maar als de nagels van je bontbal donkerder zijn, heb je het misschien moeilijker om precies te visualiseren waar de snelle eindigt en de nagel begint. Dus misschien wilt u proberen een kattennagelknipper met beschermer te gebruiken die u zal helpen weg te blijven van dit supergevoelige deel van haar poten.
 • Hoe groot is je dier? Bepaalde tondeuses zijn te groot om veilig te gebruiken op de kleinste dieren en kunnen te veel druk uitoefenen op de nagels van je kleintje.

Het probleem met lange nagels

De meesten van ons weten hoe scherp de nagels van een kat kunnen zijn. Maar als je de nagels van je kat laat groeien te lang, dan kunnen er ernstige problemen optreden.

afbeelding van een kattenklauw die zich krabt aan de menselijke huid

Hier zijn een paar veelvoorkomende problemen in verband met overmatige nagellengte van katten:

 • Een lange nagel wordt gemakkelijker vastgeklemd in stoffen, waaronder kleding, tapijten en bekleding. Dit kan de stof zelf beschadigen en het risico vergroten dat de nagel wordt gescheurd en gescheurd – een grote ouch voor je kat!
 • Als uw huisdier een nagel heeft die te lang groeit, kan de nagel naar binnen gaan krullen. Uiteindelijk kan het zo krullen dat het druk begint uit te oefenen op de voetzolen van je kat en ingegroeid raakt. Dit kan behoorlijk wat pijn veroorzaken voor je lief en het moeilijk voor haar maken om te lopen, te klimmen en zelfs zichzelf te verzorgen. Na verloop van tijd kan dit ook leiden tot een infectie in de poten van uw dier, die in de meest geavanceerde gevallen levensbedreigend kan worden.
 • Katten met lange nagels kunnen meer schade aanrichten als en wanneer ze je huid krabben. Helaas hebben veel mensen uit de eerste hand de gevaren van kattenkrabben ervaren, waaronder pijn en mogelijke infectie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Knippen of houden katten hun eigen nagels geknipt?

De meeste katachtigen kunnen goed werk leveren bij hun eigen nagelverzorging, zoals door een krabpaal te gebruiken of te bijten of te kauwen op hun klauwen. Buitenkatten hebben ook het voordeel dat ze op ruwe oppervlakken zoals zand, grind en asfalt lopen om hun nagels op natuurlijke wijze te vijlen.

Maar kattennagels kunnen notoir scherp zijn en ze hebben de neiging om ook in lagen te groeien. Dit betekent dat katten niet altijd in staat zijn om alle lagen nagels eraf te krijgen, zelfs niet bij regelmatig nagelbijten of krabben op palen.

Als deze oudere lagen niet volledig loskomen, kan uw kat vatbaar worden voor ingegroeide nagels, beschadigde nagels of infecties. Het is dus misschien het beste voor je kat om af en toe haar nagels te knippen.

afbeelding van een grappige katachtige springen

Kun je menselijke nagelknippers gebruiken op de nagel van een kat?

Je kunt menselijke nagelknippers op de nagel van een kat gebruiken. In feite voelen veel ouders van huisdieren zich meer op hun gemak bij het knippen van de nagels van hun katachtigen met gewone vingernagelknippers, simpelweg omdat ze zich er meer op hun gemak bij voelen.

12 Beste Kattennagelknippers en Klauwtrimmers beoordelingen voor uw kat 29

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om te beseffen dat menselijke nagelknippers niet worden geleverd met veel van de belangrijke veiligheidsontwerpfuncties die tondeuses gemaakt voor katten hebben. Dit omvat bewakers om u te helpen voorkomen dat u te dicht bij de snelle komt. Bovendien zijn er enkele begrijpelijke sanitaire zorgen over het gebruik van tondeuses op jezelf die ook op je kat zijn gebruikt (die rondkrabt in kattenbakvulling enzovoort).

Als je menselijke nagelknippers op de nagels van je kat gaat gebruiken, is het aan te raden om een paar te kopen dat je alleen op haar zult gebruiken.

Zorg er ook voor dat je de juiste techniek gebruikt, waaronder het loodrecht op haar nagels houden van de messen en van boven naar beneden knippen, in plaats daarvan van links naar rechts.

Waarom worden kattenklauwen dik?

De klauwen van een kat kunnen om verschillende redenen dik worden, waaronder:

 • Hyperthyreoïdie, waardoor klauwen overwoekerd en dik kunnen worden
 • Artritis, waardoor het voor uw kat moeilijk kan zijn om basis zelfverzorging uit te voeren en voldoende druk uit te oefenen tijdens het krabben en buigen van haar poten
 • Diabetes, die een slechte bloedsomloop in de poten van uw kat kan veroorzaken
 • Elke andere aandoening die een slechte bloedsomloop veroorzaakt, die de hoeveelheid voedingsstoffen die naar het nagelbed van uw kat wordt gestuurd, kan beperken en haar klauwen meer risico kan geven om dik, overwoekerd of ingegroeid te worden

Zal een krabpaal helpen de nagels van mijn kat te dof maken?

Je kat zal het waarschijnlijk geweldig vinden om een krabpaal te hebben, maar dit apparaat zal haar nagels niet noodzakelijkerwijs dof maken. In feite, wanneer uw kat een krabpaal gebruikt, zal ze waarschijnlijk de oudere buitenste laag van haar nagels afkrabben en daarom de gladdere en nieuwere laag nagels eronder onthullen.

Als ik de nagels van mijn kat knip, zal ze dan stoppen met krabben?

Krabben is een volkomen normaal gedrag voor katten om te doen, en het knippen van haar nagels zal waarschijnlijk haar er niet van weerhouden om het te doen. Net als hun wilde neven en oude voorouders krabben kitties aan:

 • Oefen hun spieren en gewrichten
 • Verwijder de oudere buitenste laag van haar nagels en onthul de diepere gladdere klauwlagen
 • Markeer hun territorium (katachtigen hebben eigenlijk geurklieren in hun poten die geur afscheiden tijdens het krabben)

Daarom is het belangrijk om uw dier een geschikte en veilige plek te bieden waar ze kan krabben, zodat ze haar instincten kan uitdragen zonder haar gezondheid (noch uw meubels) in gevaar te brengen.

Beste Cat Nagelknipper

Conclusie

Het knippen van de klauwen van je katten hoeft geen vreselijke ervaring te zijn – noch voor, noch voor je geliefde huisdier! Met het juiste scherpe tondeusegereedschap, de juiste technieken en de juiste routine knip je in een mum van tijd je kattennagels met gemak.

Wie weet: Het proces van het knippen van je kattennagels kan een prachtige hechtingservaring worden waar jullie allebei naar uit kunnen kijken!

Inmiddels zou je een beter idee moeten hebben van wat voor soort nagelknippers voor huisdieren je moet kopen voor het nagelknippen van je dier. Houd deze lijst bij de hand wanneer u het winkelproces start en de prijs van de tondeuse voor huisdieren vergelijkt.

En als je andere mensen kent die het op prijs stellen om te weten hoe ze voor de poten van hun kat moeten zorgen zonder hun vingers (of de klauwen van hun dier) door een guillotine te steken, zorg er dan voor dat je deze recensie ook met hen deelt.

Kun je menselijke nagelknippers op katten gebruiken?

Het guillotinetype of een menselijke vingernagelknipper zijn het gemakkelijkst te gebruiken bij katten. Het schaar-type wordt gebruikt als een teennagel zo lang is dat hij in een cirkel kruipt. Lange klauwen kunnen uitgroeien tot in de teen. … Als je in de quick snijdt, zal de klauw bloeden en zal de kat pijn ervaren.

Wat gebeurt er als je de nagels van je kat niet trimt?

Maar je kunt de nagels knippen niet overslaan. Als de klauwen van een kat niet regelmatig worden bijgesneden, kunnen ze op zichzelf krullen en in het voetkussen groeien, wat intense pijn veroorzaakt. Niet-getrimde nagels kunnen ook een gevaar vormen voor mensen en meubels, die beide kunnen worden verwond door te lange klauwen.

Knippen katten hun eigen nagels?

Katten zijn vrij goed in het verzorgen van hun eigen nagels, maar ze kunnen baat hebben bij een nagelknip om de paar weken. De nagels van katten groeien in lagen. … De nagels van katten zijn extreem scherp en een kras kan leiden tot een infectie, dus het knippen van de nagels zou een voordeel voor u zijn.

Hoe vaak moeten kattennagels worden geknipt?

Als uw kat het niet heeft opgemerkt, knip dan een andere nagel, maar knip niet meer dan twee klauwen in één keer totdat uw kat zich op zijn gemak voelt. Beloon haar vervolgens met een speciale traktatie. Een nagelknipbeurt om de tien dagen tot twee weken wordt aanbevolen.