Beste Senior Kattenvoer: 5 topmerken voor onthuld!


0

Beste Senior Kattenvoer

Wanneer je een kat in je gezin verwelkomt, is er één hoop die je waarschijnlijk boven alles hebt:

Dat ze een lang, gezond, gelukkig leven zal hebben… zo dicht mogelijk bij purr-fect zoals ze kan krijgen.

En geloof ons als we zeggen dat we dat ook voor uw kat willen!

En met een goede reden: tegen de tijd dat je lieve kat haar oudere jaren bereikt – meestal ongeveer 7 tot 11 in menselijke jaren – is het alles wat je kunt doen om niet elke dag over haar te zwijmelen. Er is immers iets zo speciaals en liefs aan dieren in hun gouden eeuw en we willen ze de best mogelijke zorg bieden.

Maar je vraagt je misschien iets af:

Heeft mijn oudere kat andere voedingsbehoeften in vergelijking met haar jongere broers en zussen – of zelfs in vergelijking met toen ze zelf jonger was?

Het antwoord is vrijwel zeker ja.

In deze review, Best Senior Cat Foods, gaan we het hebben over de unieke voedingsbehoeften van uw senior katachtige, dingen om te overwegen bij het kiezen van het beste senior kittenvoer, wat senior kattenvoer precies is en welke voedselmerken het beste van het beste zijn op basis van prijs, klantrecensies, ingrediënten en natuurlijk kitty feedback.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Beste Senior Kattenvoer: 5 Topmerken voor [year] Geopenbaard! 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Onze topaanbevelingen

Beste Senior Kattenvoer: 5 Topmerken voor [year] Geopenbaard! 1

Een overzicht van de top 5 beste senior kattenvoermerken

Op dit punt heb je hopelijk een beter idee van hoe een solide voedingsplan eruit ziet voor je oudere kat. Dit is het moment om erachter te komen welk merk senior kittenvoer het beste is voor uw dier en gemakkelijk voor uw budget.

Laten we zonder verder oponthoud eens kijken naar onze top vijf aanbevelingen:

 1. Nutro Senior Indoor Katten droogvoer
 2. Hill’s Science Dieet Volwassen 7+ Kip Recept
 3. Nu vers Senior Weight Management Recept
 4. Instinct Ultieme eiwitkorrelvrije paté
 5. Ziwi Piek Graanvrij recept voor kattenvoer in blik

1. Nutro Senior Indoor Katten droogvoer

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste Senior Kattenvoer: 5 Topmerken voor [year] Geopenbaard! 8

Deze seniorenformule is afgestemd op de behoeften van een kat die alleen binnenshuis is. Gemaakt van echte chicken met een goede dosis Taurine om het ouder wordende hartsysteem te ondersteunen.

Dit Nutro droge kattenvoer is geweldig voor oudere katten, vooral senior katten die de hele tijd binnenshuis leven. Het is verrijkt met essentiële vetzuren en voedingsstoffen zoals taurine, evenals gezonde antioxidanten voor een sterk immuunsysteem.

 • Pros: hoog eiwitgehalte, antioxidant en vitaminerijk, gemaakt met niet-GMO-ingrediënten
 • Tegens: bevat bruine rijst (een potentiële koolhydraatrijke bron die bij sommige dieren tot gewichtstoename kan leiden), harde brokjes kunnen moeilijk te eten zijn

Gegarandeerde analyse

2. Hill’s Science Dieet Droog Kattenvoer voor Senior Katten

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste Senior Kattenvoer: 5 Topmerken voor [year] Geopenbaard! 9

Een brok die veel biologische, gezonde ingrediënten biedt om je rijpe kat gezond te houden. Vol met echte kip plus een overvloed aan groenten en fruit als antioxidant en vezelbronnen.

Dit senior droog kattenvoer van Hill’s biedt veel prachtige echte ingrediënten voor een gezonde oudere katachtige. Bijvoorbeeld: veenbessen ondersteunen de gezondheid van de urinewegen, broccoli biedt gezonde vezels, bieten zijn rijk aan antioxidanten en echte uitgebeende kip voor eersteklas kwaliteitseiwitten.

Het heeft ook een nieuwe kleinere brokgrootte en vorm die het voor oudere dieren gemakkelijker maakt om te eten en te genieten.

 • Pros: gemaakt in de VS, fijnste eiwit met een ruwe analyse van ten minste 38%, 10% vocht, betaalbaar, geen bijproducten of kunstmatige vulstoffen
 • Tegens: bevat granen (tarwe, maïs, rijst) die het koolhydraatgehalte verhogen, niet goed ontvangen door finnicky eters

Gegarandeerde analyse

3. Nu vers senior gewichtsbeheersing recept

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste Senior Kattenvoer: 5 Topmerken voor [year] Geopenbaard! 10

Een Canadees huisdiervoedingsmerk en hun voedsel voor oudere katten wordt goed ontvangen. Het is vrij van maïs en tarwe en lijkt zelfs door kieskeurige katteneters te worden genoten!

Een van de vijf huisdiervoedingsmerken vervaardigd door Petcurean, dit merk is een Canadees huisdiervoedingsmerk. Het is een onafhankelijk huisdiervoedingsbedrijf dat begon als een klein familiebedrijf in het Fraser Valley-gebied van British Columbia, Canada.

Het bedrijf is een gerespecteerd huisdiervoedingsmerk en hun voedsel voor oudere katten wordt goed ontvangen. Het is vrij van maïs en tarwe en lijkt te worden genoten door zelfs kieskeurige katteneters!

 • Pros: katten houden van het voedsel en verdragen het goed, is niet overdreven harde brokjes, eersteklas eiwit, glutenvrij
 • Tegens: bevat erwten (potentieel allergeenprobleem)

Gegarandeerde analyse

4. Instinct Ultimate Protein Recept

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste Senior Kattenvoer: 5 Topmerken voor [year] Geopenbaard! 11

Dit product wordt geleverd in een aantrekkelijke patéstijl en is gemaakt met verschillende eiwitbronnen: kip, kalkoen en kippenlever en in hartige kippenbouillon.

Ten slotte komen we in enkele van de betere natvoeropties voor senior kitties. Dit product van Nature’s Variety wordt geleverd in een aantrekkelijke patéstijl en is gemaakt met 95% echte kooivrije kip, kalkoen en kippenlever.

Wat betreft de koolhydraatbronnen, het zijn meestal de waterrijke die je ook zou willen eten, waaronder broccoli, kool, boerenkool, peterselie, bosbessen en pompoen.

 • Pros: heeft voedzame koolhydraatbronnen, verrijkt met vitamines waaronder thiamine; rijk aan vocht
 • Tegens: bevat en eieren en visolie, is mogelijk geen aceeptable voedsel voor oudere kitties

Gegarandeerde analyse

5. Ziwi Peak graanvrij ingeblikt kattenvoer

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste Senior Kattenvoer: 5 Topmerken voor [year] Geopenbaard! 12

Hoewel het niet budgetvriendelijk is, gebruikt dit merk de beste single-source eiwitten van ethisch gekweekt lamsvlees. Deze dikke paté, is zo lekker omdat het ook Nieuw-Zeelandse groene mosselen, organen en bot bevat.

Onze lijst wordt gecompleteerd met nog een ingeblikt voedsel voor senioren. Hoewel een van de duurdere opties uit de lijst, gebruikt dit merk het beste single-source eiwit van ethisch gekweekte, vrije uitloopdieren. Het is ook vrij van de gebruikelijke oh-nee-nee’s als het gaat om kattenvoer (granen, rijst, soja, aardappelen, agar agar, BPA, perservatieven, vulstoffen, tarwe, suikers, enz.).

 • Pros: bevat Nieuw-Zeelandse groene mosselen die uitstekend zijn voor de gezondheid van kitty-gewrichten; topkwaliteit, hoog eiwitgehalte; zacht en dik
 • Tegens: duur

Gegarandeerde analyse

Inzicht in de voedingsbehoeften van katten

Alle katten hebben een paar basisvoedingsbehoeften en hun dieet moet deze behoeften kunnen ondersteunen en vervullen. Dit is essentieel in elke levensfase, maar vooral in haar vroegste en laatste jaren wanneer haar immuunsysteem misschien wat extra hulp nodig heeft om volledig te blijven functioneren (zie de volgende sectie voor dieetwensen van senior kitties specifiek).

Beste graanvrij kattenvoer

Over het algemeen is hier de basis voedingschecklist voor katten:

 • Ze moeten veel eiwitten bevatten. Katten zijn geëvolueerd als carnivoren en hun lichaam doet het het beste met een dieet dat rijk is aan dierlijke eiwitten. In feite zou eiwit het grootste deel van hun calorie-inname moeten zijn.
 • Ze moeten gezonde vetten en veel vitamines, mineralen en antioxidanten bevatten. Deze voedingsstoffen ondersteunen alles, van een gezonde vacht en huid tot een goede hersen- en spierontwikkeling.
 • Ze hebben minimale koolhydraten nodig. Idealiter zullen de koolhydraten die ze wel eten laag zijn op de Glycemische indexschaal (piek de bloedsuikerspiegel niet veel) en zijn voedzaam – met andere woorden, meer fruit en groenten en minder (indien aanwezig) aardappelen, maïs, soja en granen.
 • Ze hebben voldoende hydratatie nodig. Katten hebben geen supersterke dorst. Dit komt vooral omdat ze evolueerden door het grootste deel van hun hydratatie te krijgen door het vochtrijke vlees waarop ze jaagden en aten. Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, moet je ervoor zorgen dat je kat elke dag voldoende vers water krijgt. Je kunt haar verleiden om meer te drinken door een kattenfontein te gebruiken en haar water uit de buurt van haar voedsel te houden.
 • Ze hebben de juiste hoeveelheid voedsel nodig. Katten hebben voldoende voedsel nodig om spel en lichaamsbeweging te ondersteunen, maar niet te veel om het krijgen van gewicht en obesitas te bevorderen. Kitty obesitas is een groot probleem (no pun intended) dat het risico van een dier op diabetes, artritis en vele andere gezondheidsproblemen kan verhogen.

Houd er rekening mee dat, net als mensen en andere dieren, katten het het beste doen als ze geen kunstmatige conserveermiddelen, vulstoffen en andere chemicaliën consumeren die de normale spijsvertering en darmgezondheid kunnen verstoren.

En hoewel voedsel van hogere kwaliteit dat vrij is van deze ingrediënten meer kost dan de typische commerciële opties, is het echt de moeite waard als je bedenkt hoeveel gezonder het je dier in de loop van zijn leven kan maken.

beste senior kattenvoer

Lees ook: 10 zelfgemaakte recepten voor kattenvoer

Speciale dieetwensen voor senior katten

Zoals we hebben gezien, hebben alle katten een aantal basisvoedingsbehoeften. Maar als je een van de gelukkigen bent die thuis een kat heeft die geniet van haar oude dag, dan moet je je realiseren dat haar voedingsbehoeften nu waarschijnlijk nog specifieker en genuanceerder zijn.

Het beste kattenvoer voor oudere katten houdt rekening met de volgende kenmerken die veel voorkomen bij oudere katachtigen:

 • Verminderd vermogen om te ruiken en te proeven: naarmate katten ouder worden, kunnen ze hun interesse in voedsel beginnen te verliezen. Dit komt vaak omdat ze niet zo goed kunnen zien, ruiken of proeven als vroeger. Je kunt je waarschijnlijk voorstellen hoe het niet volledig kunnen ervaren van je eten het minder aantrekkelijk voor je zal maken!
 • Gebitsproblemen: Oudere katten hebben vaak parodontitis (tandvleesontsteking), gebroken, losse, geïnfecteerde of ontbrekende tanden, of gewoon zwakkere kaakspieren. Het is begrijpelijk dat dergelijke problemen het kunnen maken moeilijk te kauwen, vooral hard voedsel.
 • Veranderingen in de spijsvertering: naarmate katachtigen ouder worden, wordt het vaak moeilijker voor hen om vet te verteren en voedingsstoffen te absorberen uit het voedsel dat ze eten. Dit kan leiden tot gastro-intestinale problemen en zelfs ondervoeding in extreme gevallen.
 • Leeftijdsgebonden ziekten: Net als mensen zijn katten vatbaar voor bepaalde ziekten naarmate ze ouder worden. Dit omvat zaken als artritis, nierziekte of leverproblemen, voedselallergieën of -intoleranties (zelfs voor normaal gezonde ingrediënten zoals vis en eieren) en meer. Het dieet van uw kat moet a) haar helpen deze leeftijdsgerelateerde ziekten te voorkomen en b) haar helpen haar symptomen te beheersen als ze er op een gegeven moment een ontwikkelt. Bepaalde ziekten en aandoeningen vereisen bijvoorbeeld extra vezels of speciale supplementen, waaronder omega-3-vetzuren. Maar maak je geen zorgen: je dierenarts kan je specifieke vragen beantwoorden.
 • Lagere vitaminespiegels: Stress, leeftijd en ziekte kunnen het lichaam van essentiële vitamines van een dier uitputten. En nogmaals, omdat oudere katten vaak de neiging hebben om minder te eten dan hun jongere katachtige leeftijdsgenoten, lopen ze mogelijk een groter risico op vitaminetekorten, waaronder thiamine (ook bekend als B1, wat belangrijk is voor het afbreken van koolhydraten).
 • Dehydratie: tekenen van uitdroging bij katten zijn niet altijd duidelijk. Maar omdat oudere katten de neiging hebben om minder te eten en minder te drinken, lopen ze een verhoogd risico op potentieel gevaarlijke gezondheidsproblemen zoals de nierziekte bijvoorbeeld.
 • Veranderingen in het metabolisme: het metabolisme heeft de neiging om te vertragen voor een kat naarmate ze ouder wordt. Bovendien is je dier misschien niet zo actief als in haar jeugdige dagen. Samen kunnen deze haar risico op gewichtstoename verhogen. Hierdoor hoeven oudere katten vaak niet meer zoveel te eten als vroeger. Kleinere porties zijn de sleutel om ervoor te zorgen dat je oudere kat niet aankomt.

Natuurlijk ken je je kat beter dan wie dan ook. Misschien heb je haar zelfs opgevoed sinds ze nog maar een klein katje was! Maar als u ooit vragen of zorgen heeft over de unieke voedingsbehoeften van uw huisdier, is het altijd een goed idee om met uw dierenarts te praten.

Hij of zij kan je op maat gemaakte begeleiding geven die je zal helpen de best mogelijke keuzes te maken als het gaat om je schattige kleine bontbal.

beste senior kattenvoer

Waar moet ik op letten bij Senior Kattenvoer?

Nu we begrijpen hoe de voedingsbehoeften voor oudere katachtigen de neiging hebben om te veranderen, is het tijd om te praten over het belangrijkste “gerecht”, om zo te zeggen: senior kattenvoer.

Voedingsmiddelen voor het oudere kitten zijn speciaal ontworpen voor oudere dieren en zijn speciaal samengesteld om aan hun unieke behoeften te voldoen. Om u te helpen ervoor te zorgen dat u het juiste product voor uw huisdier selecteert, zoekt u naar de volgende kenmerken van het best beoordeelde senior kattenvoer:

 • Meer vocht: dit is om het risico op uitdroging te bestrijden, wat zoals we hebben gezien vaak voorkomt bij oudere katachtigen die de neiging hebben om minder te eten dan de jongen die rondrennen.
 • Iets meer vezels: omdat oudere katten de neiging hebben om problemen te hebben met de spijsvertering, kan het krijgen van iets meer vezels in hun dieet hen helpen regelmatig te blijven.
 • Zacht natvoer: een kitten zal haar voedsel niet eten, hoe hongerig ze ook is als het te veel pijn doet om te kauwen en te slikken! Zacht nat is meestal de ideale keuze aan voedingsmiddelen voor oudere katten, simpelweg omdat het gemakkelijker is voor hun tanden en kaken.
 • Ingrediëntenlijst: nogmaals, omdat oudere katten het moeilijker hebben om hun voedsel te verteren, kunnen ingrediënten die kunstmatig, bekende allergenen of anderszins “ongezond” zijn, slecht worden verdragen door oudere katten. Dit kan ingrediënten omvatten zoals granen, kunstmatige kleuren, maïs, soja en carrageen. Om haar inname van voedingsstoffen te optimaliseren en het risico op gastro-intestinale problemen te verminderen, wilt u op zoek gaan naar ingrediënten die echt, heel en natuurlijk zijn – leesbaar, met andere woorden. Het is het beste om zoveel mogelijk kunstmatige ingrediënten te vermijden.

Hoeveel moet ik mijn oudere kat voeren?

Naast het geven van uw golden girl best beoordeelde senior kattenvoer (met andere woorden, weten wat om haar te voeden), moet je je ook bewust zijn van hoe veel om haar te voeden om goed voor haar behoeften te zorgen.

Natuurlijk is elke kat uniek, wat betekent dat je viervoeter misschien iets meer of minder voedsel nodig heeft in vergelijking met de “gemiddelde” aanbeveling. Dat gezegd hebbende, is beginnen met een algemene richtlijn een beste plek om te beginnen.

De typische aanbeveling voor kitty portie controle is ongeveer 240 calorieën per dag voor een gemiddelde kat van 8 pond. Maar je zult deze hoeveelheid waarschijnlijk iets moeten verlagen naarmate je dier ouder wordt, omdat haar activiteitsniveau waarschijnlijk zal dalen. Gebruik je gezond verstand.

Dat gezegd hebbende, een goede manier om ervoor te zorgen dat uw kat niet te mager of te dik is, is door haar lichaam te voelen en ernaar te kijken:

Je zou haar ribben gemakkelijk moeten kunnen voelen (maar niet zien) wanneer je je handen langs haar lichaam laat glijden. En als je haar vanaf de zijkant of het topje bekijkt, zou je een duidelijke vernauwing in het taillegebied moeten zien. Dit is de beste en ideale situatie, maar het is ook verstandig om advies in te winnen bij uw dierenarts voor uw specifieke kat, afhankelijk van haar gezondheid en andere factoren, zoals of ze zwaarlijvig is en een plan voor gewichtsverlies nodig heeft.

afbeelding van een Pinterest-pin

Vind je het leuk? Pin het!

Hoe zit het met de voedingsfrequentie?

Nu kunnen de meeste oudere katten het beste één tot twee keer per dag eten. In feite zal je kat waarschijnlijk net zo vaak kunnen blijven eten als toen ze voor het eerst volwassen werd – de porties moeten misschien gewoon kleiner zijn.

Het houden van een vergelijkbare voedingsroutine kan uw oudere dier zelfs aanmoedigen om daadwerkelijk te eten en te drinken genoeg. Zich herinneren… katten zijn gewoontedieren. Verandering kan moeilijk zijn, vooral voor een oudere kat die schattig koppig, een beetje kieskeurig en min of meer ingesteld op haar manier is. Maar we houden van en zorgen voor onze katten, dus dit is een taak die we bereid zijn te nemen.

Als je kat gewend is om gratis gevoed te worden (dat wil zeggen, als je haar chow in een schaal weglaat, zodat ze kan eten wanneer ze maar wil), kun je dit misschien blijven doen … maar vergeet niet dat hard droge voeding misschien niet geschikt is voor uw senior en dat nat voedsel niet de hele dag mag worden weggelaten.

Dus als je de overstap moet maken van droog voedsel naar ingeblikt voedsel, moet je je misschien ook voorbereiden om je voedingsroutine te veranderen.

Hoe nieuw voedsel aan uw senior katachtige te introduceren

Onthoud ten slotte de truc om je kat nieuw voedsel te introduceren – langzaam en zeker.

Dit is vooral belangrijk voor oudere katten die waarschijnlijk meer gevoelige magen hebben om mee te beginnen.

Een basis vuistregel is om de verhouding tussen oud voedsel en nieuw voedsel geleidelijk aan te passen in de loop van anderhalve week of zo. Misschien wilt u deze sjabloon als richtlijn gebruiken:

 • Begin met het mengen van 25% van het nieuwe voedsel van uw kat met 75% van haar oude voedsel (voor een totaal van 100% van de calorieën die ze meestal krijgt).
 • Pas na 3 tot 4 dagen de verhouding aan op 50/50: half oud voedsel, half nieuw voedsel.
 • Pas na 3 tot 4 dagen de verhouding weer aan zodat ze 75% nieuw voedsel en 25% oud voedsel krijgt.
 • Uiteindelijk, na 3 tot 4 dagen van 75/25, schakel haar volledig over op haar nieuwe voeding. Houd haar goed in de gaten om er zeker van te zijn dat ze de schakelaar goed verdraagt en praat met je dierenarts als je je zorgen maakt over hoe ze reageert.
beste senior kattenvoer

Conclusie

Je oudere kat is misschien “volwassen”, maar we weten dat ze nog steeds tonnen persoonlijkheid heeft! Zorg ervoor dat je haar welzijn optimaliseert en haar gezondheid van binnenuit ondersteunt met het juiste type en de juiste hoeveelheid kattenvoer.

Een goede verzorging van uw katten omvat het juiste begrip van haar dieetbehoeften, omdat dit een essentieel onderdeel van haar leven is. Op die manier kan ze haar unieke persoonlijkheid laten zien en zo lang mogelijk genieten van haar leven met jou!

Op welke leeftijd moet ik mijn kat seniorenvoer geven?

Begin uw kat op een seniorendieet op ongeveer zevenjarige leeftijd. De belangrijkste doelstellingen bij het voeren van een oudere kat moeten zijn om de gezondheid en het optimale lichaamsgewicht te behouden, de ontwikkeling van chronische ziekten te vertragen of te voorkomen en klinische symptomen van ziekten die mogelijk al aanwezig zijn, te minimaliseren of te verbeteren.

Is senior kattenvoer nodig?

En naarmate onze katten ouder worden, veranderen ook hun voedingsbehoeften. Senior diëten, bijvoorbeeld, zijn over het algemeen lager in calorieën, maar hoger in vezels, en hebben vaak supplementen die specifiek zijn voor deze levensfase, zoals gewrichtsondersteuning en antioxidanten. Verzaak aan “alle levensfase” huisdiervoer voor oudere huisdieren, zegt Dr. Vogelsang.

Wat is er anders aan senior kattenvoer?

Het enige echte verschil tussen reguliere volwassen formule en senior formulevoeding is dat seniorenvoeding de neiging heeft om minder calorieën te bevatten en iets minder eiwitten te bevatten, omdat te veel eiwitten kunnen leiden tot gezondheidsproblemen bij oudere katten. … En maak je geen zorgen over je oudere katten als ze in de brokjes van de jongere komen.

Hoeveel moet een oudere kat eten?

Vanaf de leeftijd van zes maanden tot volwassenheid zullen de meeste katten het goed doen als ze twee keer per dag worden gevoerd. Zodra de kat volwassen wordt, na ongeveer een jaar, is het in de meeste gevallen gepast om een of twee keer per dag te voeren. Oudere katten, zeven jaar en ouder, moeten hetzelfde voedingsregime handhaven.