Top 5 Beste diabetische kattenvoeding: kopersgids Beoordelingen


0

diabetisch kattenvoer

Volgens de laatste schattingen leven meer dan 100 miljoen Amerikaanse volwassenen met diabetes of “pre-diabetes” (dat wil zeggen, ze zijn op weg om het te ontwikkelen).

Op wereldschaal leven er ongeveer 415 miljoen mensen mee – dat is ongeveer 1 op de 11 mensen over de hele wereld. En volgens schattingen zal het aantal mensen met diabetes naar verwachting 642 miljoen zijn (dat is 1 op de 10 van ons) tegen het jaar 2040.

Maar realiseerde u zich dat diabetes zowel katten en honden als mensen kan treffen?

Deze chronische ziekte kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid, het welzijn en de levensduur van je lieve katachtige, maar gelukkig kan het goed worden beheerd, vooral met de juiste voeding.

We gaan eerst beginnen met beoordelingen van de beste diabetische kattenvoeding waarvan we denken dat ze geweldig zijn voor een diabetische kat, maar …

Zorg ervoor dat je eerst naar beneden scrolt en lees hoe een goed diabetisch dieet voor katten eruit ziet, De basisprincipes van kattendiabetes en de voedingsbehoeften van een diabetische katachtige, zodat je de juiste voedingsstoffen kunt kiezen voor deze ernstige aandoening die je kat heeft.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Top 5 Beste diabetische kattenvoer: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Een overzicht van de top 5 diabetische kattenvoeding zonder recept

Top 5 Beste diabetische kattenvoer: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 1

Nu gaan we de top 5 niet-receptplichtige voedselopties voor diabetische kitties bekijken. Voordat we dat doen, moet u er echter rekening mee houden dat als uw dier een chronische ziekte heeft, het belangrijk is om met uw dierenarts te praten voordat u haar voedsel overschakelt.

We weten immers dat je wilt wat het beste voor haar is. Maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voedselveranderingen langzaam introduceert om problemen zoals gastro-intestinale overstuur te voorkomen of te minimaliseren (wat niet leuk is voor haar of jij).

Bovendien, afhankelijk van de gezondheid van uw kat, kan uw dierenarts een receptdieet aanbevelen naast voorgeschreven medicijnen (hoewel zoals u zult zien, veel vrij verkrijgbaar diabetisch kattenvoedsel net zo goed of zelfs beter werkt dan veel voorgeschreven diëten).

Dat gezegd hebbende, laten we een kijkje nemen naar de 5 diabetisch-vriendelijke kattenvoermerken die onze lijst hebben gemaakt. Deze producten bleken volgens ons onderzoek de miauw van de kat te zijn, op basis van ingrediënten, kwaliteit, prijs en feedback van klanten (en kitty).”

 1. Orijen Droog katten- en kittenvoer
 2. Wellness Handtekening selecteert nat kattenvoer
 3. Ziwi Piek Graanvrij recept in blik
 4. Instinct Raw Boost Recept
 5. Blauwe Buffel Wildernis Natuurlijk Droog Kattenvoer

1. Orijen Droog Katten- en Kittenvoer

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 5 Beste diabetische kattenvoer: [year] Buyer's Guide & Beoordelingen 8

Dit droogvoer kan werken voor huisdieren met diabetes, omdat het graanvrij is en relatief weinig koolhydraten bevat. Het is ook vrij van conserveermiddelen en gemaakt met nest gelegde eieren, in het wild gevangen vis en vrijlopend pluimvee.

Dit droogvoer kan absoluut werken voor dieren met diabetes, omdat het graanvrij is en relatief weinig koolhydraten bevat. Het is vrij van conserveermiddelen en gemaakt met nest gelegde eieren, in het wild gevangen vis en vrijlooppluimvee.

Een groot probleem dat verschillende recensenten ervaren, is dat toen het bedrijf overschakelde van het gebruik van een Canadese naar een Amerikaanse fabrikant, het product leek te veranderen – en niet op een goede manier. Veel eigenaren zeiden dat hun katten moesten overgeven en anders slecht reageerden op het nieuwe voedsel, ook al deden ze het er zoveel jaren goed mee voor de overstap.

 • Pros: graanvrij, betaalbaar
 • Tegens: nieuwe formule uit Kentucky lijkt de laatste tijd veel dieren ziek te hebben gemaakt

Gegarandeerde analyse

2. Wellness Signature selecteert natuurlijk nat kattenvoer

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 5 Beste diabetische kattenvoer: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 9

Dit product is een koploper voor het beste natvoer voor diabetische katten. Het is vrij van granen waardoor het koolhydraatarm is en minder snel ontstekingen veroorzaakt. Men moet er rekening mee houden dat het vis bevat die problematisch kan zijn voor sommige katten met voedselgevoeligheden.

Dit product is een koploper voor het beste natvoer voor diabetische kattenrassen. Het is graanvrij, waardoor het koolhydraatarm is en minder snel ontstekingen veroorzaakt , hoewel deze vis bevat die, zoals we hebben gezien, problematisch kan zijn voor sommige katten met voedselgevoeligheden. Gelukkig komt het in andere smaken als vis niet werkt voor je katachtige.

Hoewel ten minste één beoordeling vond dat de hoeveelheid voedsel in het blikje tekortschoot, zeggen de meeste eigenaren dat er genoeg is en dat hun katten er geen genoeg van kunnen krijgen!

 • Pros: deksels zijn gemakkelijk te openen; ruw eiwit minimaal 10%; aangenaam door zelfs kieskeurige katteneters; betaalbaar
 • Tegens: bevat tonijn en zalm die de ontsteking bij bepaalde katten kunnen verhogen; sommige blikjes bevatten botten en schubben die verstikkingsgevaar kunnen vormen voor dieren

Gegarandeerde analyse

3. Ziwi Peak graanvrij ingeblikt recept

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 5 Beste diabetische kattenvoer: [year] Buyer's Guide & Beoordelingen 10

Dit ingeblikte voedsel uit Nieuw-Zeeland is van premium kwaliteit. Het is gemaakt met behulp van 100% single-sourced, ethisch gekweekt, grasgevoerd, vrije uitloop en duurzaam hert.

Dit natte kattenvoer uit Nieuw-Zeeland is een product van zeer hoge kwaliteit. Het is volledig vrij van alle belangrijke additieven die je in de schappen van dierenwinkels ziet: geen granen, maïs, soja, rijst, aardappelen, tarwe, vulstoffen, suikers, glycerines, vleesbijproducten, conserveermiddelen, guargom, agar, BPA of carrageen.

Wil je echter weten wat nog indrukwekkender is? Wat dit eten Doet bevatten. In het bijzonder is het gemaakt met 100% single-sourced, vrije uitloop, ethisch gekweekt, grasgevoerd en duurzaam hert (dat is een mondvol!). Het hert dat ze gebruiken is vrij van antibiotica en toegevoegde hormonen… zodat je weet dat je kat een zeer hoge kwaliteit type eiwit krijgt.

Dit blikvoedsel bevat ook 3% Nieuw-Zeelandse groene mosselen die een geweldige bron van chondroïtine en glucosamine zijn voor gezonde gewrichten. Dit is belangrijk, omdat obesitas en diabetes het risico op artritis kunnen verhogen.

 • Pros: dikke stijl maakt het zeer smakelijk; laat de uitwerpselen van de kat niet stinken; ideaal voor katten met allergieën
 • Tegens: duur, iets lager ruw eiwitgehalte dan andere met 9%; sommige gebruikers vinden dat hun katten de smaak niet lekker vinden

Gegarandeerde analyse

4. Instinct Raw Boost Recept Natuurlijk droog kattenvoer

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 5 Beste diabetische kattenvoer: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 11

Dit is een eiwitrijke brok met rauwe en gevriesdroogde stukjes kip voor extra voeding. Het heeft ook een gezonde hoeveelheid omega’s voor een gezonde huid en vacht, plus het bevat antioxidantrijke groenten, fruit en probiotica voor een betere algehele gezondheid.

Dit kattenvoer is van Nature’s Variety. Het eerste ingrediënt van dit droge kattenvoer is kooivrije kip. Het is gemaakt met eiwitrijke brokjes en rauwe en gevriesdroogde stukjes kip voor extra voeding. Dit product heeft ook een gezonde hoeveelheid omega-3-vetzuren voor een gezonde huid en vacht, plus het bevat antioxidantrijke groenten, fruit en probiotica voor een betere algehele gezondheid.

Sommige gebruikers hebben vragen gesteld over hoe het te bewaren voor versheid, met zorgen over het ranzig worden. Maar zolang je het in een luchtdichte container bewaart, zou het goed moeten zijn.

 • Pros: vrij van granen, dierlijke bijproducten, maïs, soja, aardappelen, vulstoffen, kunstmatige kleurstoffen of conserveermiddelen; gemaakt in de VS; bedrijf is betrokken bij op huisdieren gerichte goede doelen
 • Tegens: werkt misschien niet goed voor kieskeurige eters (die de neiging hebben om de gevriesdroogde rauwe kip uit te kiezen en de brokjes te laten staan); andere gebruikers hebben ontdekt dat hun katten GI-overstuur hebben na het eten ervan (hoewel het langzamer introduceren van het nieuwe voedsel kan helpen)

Gegarandeerde analyse

5. Blue Buffalo Wilderness Natuurlijk droog kattenvoer

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 5 Beste diabetische kattenvoer: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 12

Geladen met omega-3 en omega-6 vetzuren om een gezondere huid en vacht aan te moedigen, waarvan we weten dat ze kunnen worden beïnvloed door diabetes. Inbegrepen in de brokjes zijn LifeSource Bits, die een sterke mix van vitaminen, mineralen en antioxidanten bevatten.

Dit merk kattenvoer is gerespecteerd en in de VS gevestigd. Ze beloven hoogwaardige eiwitten (met echt vlees als eerste ingrediënt) en natuurlijke bronnen van vezels te gebruiken om de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen te maximaliseren.

Blue Buffalo stopt ook veel geweldige omega-3- en omega-6-vetzuren in hun voedsel om een gezondere huid en vacht aan te moedigen, waarvan we weten dat ze kunnen worden beïnvloed door diabetes. Inbegrepen in de brokjes zijn zogenaamde LifeSource Bits, die een krachtige mix van vitamines, mineralen en antioxidanten bevatten.

Een paar recensenten die katten met diabetes bezitten, hebben gezegd dat dit voedsel echt lijkt te helpen de bloedsuikerspiegel van hun dier onder controle te houden. Het eten is lekker (volgens de meeste katten), en hoewel sommige recensenten hebben ontdekt dat hun dieren braken na het eten van bepaalde smaken, heb je er verschillende om uit te kiezen.

 • Pros: hoogwaardig eiwit met minimaal 40% ruw eiwit; kan worden gebruikt met volwassen katten en kittens; geen kunstmatige ingrediënten of conserveermiddelen
 • Tegens: duur (hoewel de meeste eigenaren van gezelschapsdieren vinden dat de prijs het waard is en jij

Gegarandeerde analyse

Top 5 Beste diabetische kattenvoer: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 1

Hoe ziet een goed diabetisch dieet voor katten eruit?

Als je een dier in huis hebt dat leeft met diabetes, is dit artikel iets voor jou. We gaan kattendiabetes bespreken, inclusief wat het is, hoe het zich manifesteert en hoe je je kat moet voeden als ze met deze aandoening leeft.

We gaan het ook hebben over diabetisch kattenvoer: wat het is, waarom het belangrijk is en zelfs hoe je je kat moet voeden als ze momenteel met diabetes leeft. We zullen ook een lijst met het beste voedsel voor diabetische kattenrassen introduceren, zodat u zich zelfverzekerder kunt voelen wanneer het tijd is om naar de dierenwinkel te gaan of op internet te surfen voor de volgende beste maaltijd van uw trouwe viervoeter.

afbeelding van een kat ziek van diabetes

De basisprincipes van kattendiabetes

Volgens schattingen, tot 2% van de binnenlandse kattenpopulatie heeft diabetesHoewel veel deskundigen op het gebied van huisdieren van mening zijn dat de aandoening eigenlijk ondergediagnosticeerd is.

Diabetes schaadt het vermogen van het lichaam om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Het gebeurt wanneer het lichaam minder gevoelig wordt voor een belangrijk hormoon genaamd insuline.

Onder de vele rollen helpt insuline suiker uit het bloed naar cellen te brengen, zodat cellen energie hebben om te functioneren. Wanneer insuline niet goed werkt, blijft suiker (die wordt afgebroken uit koolhydraten in voedsel) in het bloed in plaats van in cellen te worden verplaatst. Dit leidt uiteindelijk tot verhoogde bloedsuikerspiegels.

Helaas zijn er veel problemen in verband met chronisch verhoogde bloedsuikerspiegels. Dit omvat overmatige ontsteking, zenuwbeschadiging, een verhoogd risico op infecties en zelfs een vroeg risico op overlijden … NIETS waarvan je wilt dat je kat ermee te maken krijgt!

Waarom krijgen sommige katten diabetes?

Het is niet helemaal duidelijk waarom bepaalde katten diabetes krijgen en anderen niet. Net als bij mensen is overgewicht een belangrijke risicofactor. Dit komt omdat extra vetweefsel, ook bekend als vet, de ontsteking verhoogt en de insulinegevoeligheid verder schaadt.

Top 5 Beste diabetische kattenvoer: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 14

Wat dit betekent voor huisdierouders is om te kijken naar portiecontrole bij het voeren van hun dieren! Katten die overvoed zijn – en die voedingsmiddelen krijgen die gevuld zijn met suiker, chemicaliën, vulstoffen en afvalingrediënten – hebben meer kans om diabetes te krijgen. Dat gezegd hebbende, genetica speelt een rol, dus het is misschien niet mogelijk om het risico van een kat volledig te elimineren.

Vreemd genoeg lijken mannelijke katten (zowel gecastreerd als ongecastreerd) vaker diabetes te krijgen dan vrouwelijke katten. Niemand weet precies waarom. En sommige rassen, waaronder Birmese katten, lijken meer kans te hebben op diabetes dan andere (inclusief niet-stamboom / gemengde rassen).

Tekenen van kattendiabetes

De belangrijkste tekenen van deze aandoening zijn een overmatige hoeveelheid dorst, honger en urineren. Andere meer ernstige symptomen zijn braken, diarree, uitdroging, depressie, motorische disfunctie en zwakte, en slechte huid- en vachtkwaliteit. In latere en meer gevorderde stadia van de ziekte kan een kat zelfs beginnen af te vallen, zelfs als ze nog steeds genoeg eet.

Dit gebeurt omdat haar cellen letterlijk “uitgehongerd” zijn van energie – ze kunnen niet de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben om te functioneren, dus je kat begint de kilo’s te laten vallen … maar niet op een gezonde manier.

Als u vermoedt dat uw katachtige vriend tekenen van diabetes vertoont, of als u zich zorgen maakt over uw gewicht, is het uiterst belangrijk om een bezoek aan uw dierenarts te plannen! Indien onbehandeld, kan kattendiabetes leiden tot ernstige en mogelijk fatale gevolgen.

afbeelding van een kat die symptomen van diabetes vertoont

Kan een dieet de diabetes van mijn kat verbeteren?

Ja! Het juiste dieet is eigenlijk een van de belangrijkste manieren om diabetes bij uw kat te beheersen en de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en te verbeteren (we willen niet dat het te hoog OF te laag is).

Trouwens: gezonde voeding is ook een van de beste manieren om diabetes voor mensen te verbeteren.

Naast voedsel kunnen medicijnen, lichaamsbeweging en gewichtsbeheersing ook de diabetes van uw kat verbeteren. Daarom is het zo belangrijk om nauw samen te werken met uw dierenarts.

De voedingsbehoeften van een diabetische katachtige

Laten we eerlijk zijn: je lieve poesje is een carnivoor! Haar voorouders evolueerden als exclusieve vleeseters. En hoewel alle katten het grootste deel van hun calorieën uit eiwitten moeten halen, is een eiwitrijk dieet vooral belangrijk voor een diabetische katachtige.

Top 5 Beste diabetische kattenvoer: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 15

Dit komt omdat koolhydraten – een van de drie belangrijkste macronutriënten (naast eiwitten en vetten) – door het lichaam wordt afgebroken tot suiker (glucose genoemd als het in het bloed zit), en het is deze suiker die de diabetische kat gewoon niet zo goed kan beheren. In feite kan een koolhydraatrijk dieet precies datgene zijn dat ervoor zorgde dat de diabetes van uw kat zich in de eerste plaats ontwikkelde!

Het ideale voedingsplan voor een kat met diabetes is dus lager in koolhydraten en hoger in eiwitten (en ook vitamine- en mineraalrijk). Als je uiteindelijk nat blikvoer krijgt, zorg er dan voor dat het ruwe eiwitgehalte op 10% of meer komt. Het gehalte aan ruwe eiwitten in droog voedsel moet ongeveer 40% of meer zijn. Ondertussen mag het totale koolhydraatgehalte niet meer dan 7 tot 15% zijn.

Het zal dit waarschijnlijk niet op de verpakking zeggen, maar je kunt het uitzoeken door alle andere percentages (ruw eiwit, ruw vet, ruwe vezels, enz.) op te tellen en vervolgens af te trekken van 100.

Naast koolhydraatarm, eiwitrijk voedsel, doen veel katten met diabetes het het beste met voedsel met een laag allergeengehalte. Dit komt omdat diabetes het immuunsysteem van een dier kan verzwakken, waardoor het vatbaarder wordt voor allergieën. Zoek dus naar voedingsmiddelen die natuurlijke ingrediënten gebruiken en vrij zijn van conserveermiddelen, kunstmatige vulstoffen, chemicaliën en andere additieven.

Interessant is dat sommige eigenaren van gezelschapsdieren hebben ontdekt dat hun katten met diabetes het beter doen met een visvrij dieet. Waarom? Omdat veel soorten vis een aminozuur bevatten dat bij blootstelling aan lucht in histamine verandert. Histamine is een verbinding die door cellen wordt vrijgegeven als reactie op letsel of allergische reactie en bevordert ontstekingen.

Je beste gok is waarschijnlijk om vast te houden aan producten met echt vlees van dieren zoals kalkoen, eend, lam, kip, hert, konijn en kwartel.

Hoe een diabetische kat te voeden

Omdat je kat met diabetes haar bloedsuikerspiegel niet goed kan beheersen, loopt ze het risico op bloedsuikerspiegels die veel te hoog of veel te laag zijn – die geen van beide goed voor haar zijn. Er zijn dus een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden als het gaat om het voeden van haar:

 • Zoals gezegd is het uiterst belangrijk dat ze een koolhydraatarm, eiwitrijk dieet krijgt. Dit betekent dat de standaard dingen in de schappen die sterk gecommercialiseerd en massaal op de markt worden gebracht waarschijnlijk niet erg goed voor haar zijn! Gelukkig is diabetesbetisch kattenvoer van hoge kwaliteit (waarvan we er 5 binnenkort zullen bespreken) zonder recept verkrijgbaar.
 • Voed haar elke dag op dezelfde tijden. Consistentie is de sleutel om haar te helpen haar bloedsuikerspiegel te stabiliseren.
 • Als u uw kat insuline geeft, probeer haar dan te voeden vlak voordat u een geplande dosis geeft. Dit geeft je de vrijheid om haar dosering aan te passen als ze uiteindelijk niet al haar voedsel eet. En maak je geen zorgen als dit verwarrend klinkt – je dierenarts moet je gedetailleerde informatie geven over hoe en wanneer je haar insuline en andere medicijnen moet geven en aanpassen.
 • Minimaliseer traktaties! Ze moeten ongeveer 10% of minder van haar calorie-inname zijn. Probeer elke dag op hetzelfde tijdstip traktaties te geven en blijf bij eiwitrijke yummies zoals gevriesdroogde kip.
 • Als ze overgewicht heeft, zorg er dan voor dat je haar voedt op een manier die duurzaam en gezond gewichtsverlies bevordert. Een veilige snelheid is tot 1% vermindering van het lichaamsgewicht per week, totdat ze hun streefgewicht bereiken. U moet aandacht besteden aan portiegroottes, dus laat uw dierenarts u hierbij helpen.
vette poes

Conclusie

Laat een diagnose je niet ontmoedigen: katten met diabetes KUNNEN een lang, gelukkig en actief leven leiden. Wil je de jouwe helpen? Geef haar dan voedsel van hoge kwaliteit, moedig dagelijks spelen en bewegen aan en zorg ervoor dat ze de juiste soort en dosering krijgt van de medicatie die ze nodig heeft.

Hopelijk helpt deze beoordeling je om je zelfverzekerd te voelen over wat je je kleine bontbal voedt – een belangrijke pijler van diabetesbeheer. En als u ooit vragen heeft, onthoud dan dat uw dierenarts slechts één telefoontje verwijderd is.

Wat moet de bloedsuikerspiegel van een kat zijn?

Over het algemeen zal het handhaven van de bloedglucosespiegels bij een kat met diabetes tussen 120-300 mg / dL gedurende het grootste deel van de dag de symptomen van diabetes en complicaties minimaliseren. Dierenartsen passen de insulinedosis vaak aan op basis van een bloedglucosecurve.

Welk kattenvoer is het beste voor een diabetische kat?

Traktaties moeten worden beperkt tot 10 procent van het dieet van een diabetische kat en elke dag op hetzelfde tijdstip worden gegeven. Goede opties zoals gevriesdroogde chicken, rundvlees, zalm, tonijn en lever zijn rijk aan eiwitten en laag in koolhydraten, zijn de voedingsmiddelen die worden aanbevolen voor diabetische katten.

Welk droog kattenvoer is goed voor diabetische katten?

In feite zijn verschillende van hen, zoals Hill’s m / d en w / d (droog en ingeblikt), Purina DM droog en Royal Canin DS (droog) veel te veel koolhydraten, waardoor ze zeer ongeschikte keuzes zijn voor alle katten, maar vooral diabetespatiënten.

Hebben diabetische katten speciaal voedsel nodig?

Zowel droge als ingeblikte diëten kunnen worden gevoerd aan diabetische katten. Het voedingsprofiel is belangrijker dan de vorm van het voedsel. Ingeblikte diëten zijn vaak, maar niet altijd, lager in koolhydraten. Ze hebben ook de neiging om hoger te zijn in eiwitten en vetten, wat misschien niet ideaal is voor elke kat.