Beste hypoallergeen kattenvoer: Koopgids & beoordelingen


0

Beste hypoallergeen kattenvoer

Heb je een gevoelige poes en ben je nu op zoek naar het beste hypoallergene kattenvoer?  Lees dan snel verder.

Er is niets frustrerender dan je kat te zien lijden aan een allergie – en het blijkt dat het voedsel dat ze eet vaak de boosdoener is.

Gelukkig, als je weet dat je kat worstelt met een voedselgevoeligheid, kun je het meestal goed beheren door haar een hypoallergeen dieet te geven.

En hier is de tweedelige vraag van een miljoen dollar:

Hoe weet je of je kat een voedselallergie heeft – en zo ja, wat is het beste soort voedsel voor haar?

In deze review gaan we het hebben over wat allergieën voor kattenvoer zijn, hoe je kunt zien of je kleintje bontbal lijdt aan een, en welk type voedsel zal het beste voor haar zijn om te eten.

Om u te helpen bij het kiezen van het juiste product, hebben we dit stuk bedacht, Best Hypoallergenic Cat Foods en we zullen u ook enkele insidertips geven over de top 4 merken die we in ons onderzoek hebben gevonden – gebaseerd op prijs, kwaliteit van ingrediënten, effectiviteit en klantrecensies.

Laten we graven in!

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Beste hypoallergeen kattenvoer: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Onze Top 4 Beste Hypoallergene Kattenvoeding

Beste hypoallergeen kattenvoer: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 1

Op dit punt is het hopelijk logisch waarom aandacht besteden aan het voedsel van je kat vaak een groot verschil kan maken in haar allergietekens. Nu komt het leuke deel: beslissen wat het beste hypoallergene kattenvoer is voor uw dier – en uw portemonnee!

We hebben gekeken naar enkele van de meest populaire merken op de markt. Deze vier opties zijn als beste uit de bus gekomen. In willekeurige volgorde, laten we nu een kijkje nemen:

 1. Instinct Originele graanvrije paté
 2. Merrick Dieet met beperkte ingrediënten
 3. Organix Biologisch kattenvoer in blik
 4. Instinct Recept voor dieet met beperkt ingrediënt

1. Instinct Origineel Graanvrij Recept

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste hypoallergeen kattenvoer: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 7

Het is sowieso eiwitrijk en lekker volgens katten! Deze Amerikaan product heeft nul granen, tarwe, carrageen, aardappelen, maïs, soja, bijproduct, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen.

Instinct Original Grain Free Recipe is lekker en heerlijk – volgens katten toch! De paté-achtige textuur is rijk aan vocht en eiwitten en gemaakt met echte kip-, kalkoen- en kippenlevereiwitten … 95% van de ingrediënten, om precies te zijn. De andere 5% komt van groenten, fruit en gezonde vitamines en vetten.

Dit made in America-product is vrij van granen, aardappelen, maïs, soja, speen, carrageen, bijproduct, kunstmatige kleuren en conserveermiddelen. Zelfs een paar eigenaren van gezelschapsdieren met oudere en chronisch zieke katten hebben er succes mee gevonden.

 • Pros: kip van hoge kwaliteit (kooivrij), werkt goed voor het beheer van allergieën en andere aandoeningen, gemaakt in de VS
 • Tegens: sommige blikjes naar verluidt gevonden met maden erin; kieskeurige katten passen zich er misschien niet goed aan aan; prijzig

2. Merrick Limited Ingredient Dieet

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste hypoallergeen kattenvoer: [year] Buyer's Guide & Beoordelingen 8

Graanvrij en gemaakt van echte kip. Als single-source eiwitproduct is het vrij van vis. Het is ook rijk aan vitamines en gezonde omega-3-vetzuren, wat wonderen doet voor de huid en vacht van je kat.

Merrick Limited Ingredient Diet kattenvoer is graanvrij en gemaakt met echte kip. Als een single-source eiwitproduct is het vrij van vis (een soort eiwit waar veel katten allergisch of intolerant voor worden). Dit ingeblikte voedsel is ook vrij van aardappelen en andere veel voorkomende conserveermiddelen die problematisch kunnen zijn.

Als extra bonus is dit voedsel ook rijk aan vitamines en gezonde omega-3-vetzuren, die uitstekend zijn voor de huid en vacht van je kat. Het is ook vrij van carageen, waarvan sommige onderzoeken aantonen dat het inflammatoir is.

 • Pros: gekookt in de VS, graan- en aardappelvrij, vitamine- en mineraalrijk; hoog gehalte aan ruw eiwit; katten vinden het leuk
 • Tegens: soms ontbreekt het vochtgehalte en volume van voedsel in deze blikjes; sommige gebruikers hebben schimmel in de blikjes gevonden

3. Organix Biologisch Kattenvoer in blik

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste hypoallergeen kattenvoer: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 9

Dit is een voedsel dat geschikt is voor alle leeftijden, gemaakt van echte kip en kippenlever plus een mix van gezond fruit en groenten, het zit boordevol voedingsstoffen voor een betere algehele gezondheid.

Kip is een vlees van hoge kwaliteit voor alle katten, vooral katten met voedselallergieën. Dit voedsel – Organix Organic Canned Cat Food – bevat biologische kip met vrije uitloop… iets wat de meeste mensen niet erg zouden vinden om te eten! De hoge nutriëntendichtheid wordt afgerond met echte ingrediënten zoals biologisch lijnzaad, biologische veenbessen en biologisch kokosmeel.

 • Pros: kippenvlees en kippenlever van hoge kwaliteit, vrij van pesticiden en synthetische chemicaliën, gekookt in een gecertificeerde biologische fabrikant in de VS
 • Tegens: bevat ei-eiwit (sommige katten kunnen hiervoor allergisch zijn); sommige katten lijken de textuur van dit voedsel niet leuk te vinden, duur

4. Instinct Limited Ingredient Dieet Graanvrij Recept

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste hypoallergeen kattenvoer: [year] Buyer's Guide & Beoordelingen 10

Dit product bevat echt konijn als belangrijkste eiwitbron en is vrij van granen, eieren, tarwe, soja, kikkererwten, kip, rundvlees, zoete aardappel, kunstmatige kleurstoffen, maïs en conserveermiddelen.

Voor onze laatste keuze hebben we Instinct Limited Ingredient Diet droog kattenvoer uitgekozen. Hoewel droge brokjes over het algemeen een lager vochtgehalte hebben dan ingeblikt voedsel, doen veel kitties het goed met deze stijl (en ingeblikt voedsel kan een gemakkelijke topper zijn om toe te voegen als je je zorgen maakt), en het is vaak kosteneffectiever.

Dit product bevat echt konijn als eiwitbron en is vrij van granen, eieren, kip, rundvlees, zoete aardappel, kunstmatige kleurstoffen, tarwe, soja, kikkererwtens, maïs en conserveermiddelen. Brokjes zijn rauw gecoat voor een extra voedingsboost – en spreken zelfs kieskeurige eters aan.

 • Pros: kosteneffectieve, goede optie voor katten die allergisch zijn voor kip, eieren, rundvlees en aardappelen (het gebeurt!)
 • Tegens: recente formuleverandering lijkt voor veel katten niet zo effectief te zijn; voedsel kan het tapijt bevlekken als het wordt overgegeven

Beste hypoallergeen kattenvoer: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 1

Wat zijn kattenvoerallergieën?

Volgens sommige onderzoeken is een voedselallergie het op twee na meest voorkomende type allergie dat bij katten wordt gezien – alleen bekroond door vlooienbeetallergieën en inhalatieallergieën (van deeltjes in de lucht zoals pollen en chemicaliën).

Het treedt op wanneer een specifieke stof in het dieet van uw kat een over-the-top reactie van het immuunsysteem stimuleert. Wanneer de triggerende stof (later een allergeen genoemd) in het lichaam van uw kat komt, produceren immuuncellen in haar spijsverteringskanaal antilichamen.

Deze antilichamen signaleren andere immuuncellen om het “bedreigende” allergeen aan te vallen, zelfs als het allergeen niet bijzonder schadelijk of schadelijk is voor de meeste andere dieren.

Inderdaad, uw kat kan een allergie ontwikkelen voor een stof waar hij in het verleden nooit last van had!

Beste hypoallergeen kattenvoer: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 12

Afgezien van het creëren van een verscheidenheid aan ongemakkelijke symptomen (die we binnenkort zullen bespreken), kan een voedselallergie ook het darmkanaal van je kat beschadigen, waardoor het “lek” wordt. Na verloop van tijd kan dit leiden tot een verscheidenheid aan problemen, waaronder verminderde opname van voedingsstoffen en zelfs een verzwakt immuunsysteem!

Het is niet helemaal duidelijk wat de oorzaak is van het ontwikkelen van een allergie in de eerste plaats, maar de meeste katten die er uiteindelijk een krijgen, zullen het ontwikkelen tussen de leeftijd van 2 en 6. Ze lijken mannelijke katten en vrouwelijke katten in gelijke mate te beïnvloeden, evenals vaste en niet-gefixeerde dieren. Bepaalde rassen lopen mogelijk een groter risico om ze te ontwikkelen, maar vrijwel elk ras kan worden beïnvloed.

Dus, wat voor soort voedselallergenen zijn de boosdoeners? De meest voorkomende zijn gluten (een eiwit dat voorkomt in tarwe en andere granen), maïs, zuivel, soja, kunstmatige conserveermiddelen (inclusief vulstoffen en kleurstoffen) en vleesbijproducten.

Merk je iets interessants op? De meeste van deze ingrediënten zijn te vinden in populaire commerciële merk kattenvoer!

Lees ook: 10 zelfgemaakte recepten voor kattenvoer

Symptomen van een voedselallergie bij katten

afbeelding van een kat die lijdt aan voedselallergie

Hier is een hete tip van dierenartsen:

Als uw kat chronische schimmelinfecties of het hele jaar door huidproblemen heeft die lijken te reageren op medicatie, maar terugkomen zodra de medicatie op is, dan komen haar problemen waarschijnlijk voort uit het voedsel dat ze eet!

Uw dierenarts zal u waarschijnlijk ook adviseren om op te letten andere veel voorkomende tekenen van een voedselallergie:

 • Overmatig krabben en jeuk
 • Schilferige, droge, rode, ontstoken en geïrriteerde huid
 • Dof uitziende vacht
 • Stinkende huid en vacht
 • Niezen, hoesten, piepende ademhaling en andere ademhalingssymptomen (ze kan “snurken” omdat haar keel ontstoken is)
 • Loopogen en neus
 • Regelmatig kauwen op haar poten
 • Vermoeidheid, lethargie en lage energie

Nu vraag je je misschien af wat het verschil is tussen een voedselallergie en een voedselintolerantie (of dat er zelfs is een verschil). Bij katten is het belangrijkste verschil in ieder geval dat 1) een allergie stimuleert een specifieke reactiviteit van het immuunsysteem en 2) de belangrijkste symptomen zijn over het algemeen gerelateerd aan de huid, terwijl een voedselintolerantie de neiging heeft om te leiden tot gastro-intestinale problemen zoals misselijkheid, braken en diarree.

Dat gezegd hebbende, het beste hypoallergene kattenvoer is vaak ook goed voor katten met voedselintolerantie, omdat ze over het algemeen zijn gemaakt met ingrediënten van hogere kwaliteit. Dus als u een van de bovenstaande tekenen opmerkt, kan het de moeite waard zijn om te kijken naar het veranderen van het voedsel van uw huisdier.

De allergie van uw kat identificeren en behandelen

Beeld van een poes die zichzelf krabt

Laten we dus zeggen dat je kat veel krabt en een jeukende geïrriteerde huid heeft. Ze krijgt veel oorontstekingen en snurkt in haar slaap. Tuurlijk, het kan geluid schattig – maar het kan wijzen op een groot probleem!

Nu komt de uitdaging om erachter te komen wat haar allergie veroorzaakt. Is het zuivel? Soja? Gluten? Iets anders? Soms kunnen eiwitten in eieren, vis of zelfs rundvlees een allergie bij katten veroorzaken.

Helaas kan het diagnosticeren van een allergie bij katten een beetje lastig zijn. Er is niet echt een specifieke test om u te helpen bepalen wat de oorzaak is. Veel ervan komt neer op wat vallen en opstaan – het verwijderen van bepaalde voedingsmiddelen uit haar dieet en kijken hoe het haar beïnvloedt. Een formele manier om dit te doen wordt een eliminatiedieet genoemd – iets dat uw dierenarts u kan helpen doen.

Dus, wat is het beste kattenvoer voor huidallergieën waarmee je haar huidige voedsel moet vervangen? Je beste gok is om te gaan voor een soort genaamd hypoallergeen kattenvoer.

Wat is hypoallergeen kattenvoer?

Beste hypoallergeen kattenvoer: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 13

Hypoallergeen kattenvoer is speciaal geformuleerd om vrij te zijn van veel voorkomende allergenen. Standaard wordt het meestal gemaakt met ingrediënten van zeer hoge kwaliteit (zoals echt vlees, gezonde vetten en lage koolhydraten zoals groenten en fruit) en vrij van ingrediënten van lage kwaliteit zoals vulstoffen en kunstmatige kleurstoffen.

Veel soorten hypoallergeen of “beperkt ingrediënt” -voedingsmiddelen worden ook minimaal verwerkt, wat betekent dat ze niet zijn gemaakt met veel warmte of andere processen die de voedselkwaliteit kunnen beïnvloeden.

Nu is het belangrijk om te beseffen dat één type hypoallergeen kattenvoer goed kan werken voor één kat, maar niet voor jouw kat. Het hangt echt allemaal af van wat de specifieke intoleranties of allergieën van uw dier zijn.

Beste hypoallergeen kattenvoer: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 13

Dat gezegd hebbende, het voor de hand liggende voordeel van het geven van uw huisdier het juiste type hypoallergeen kattenvoer voor haar is dat het haar voedselallergiesymptomen kan verminderen of zelfs elimineren. Goed hypoallergeen voedsel is meestal ook rijk aan voedingsstoffen en kan zelfs haar darmgezondheid herstellen.

En hoewel hypoallergeen kattenvoer vaak duurder is dan gewoon voedsel, vinden de meeste eigenaren van gezelschapsdieren met gevoelige katten dat de extra prijs de investering zeker waard is.

Nog één ding:

Naast het uitproberen van een hypoallergeen kattenvoer (we zullen binnenkort in de beoordelingen komen), zijn er een paar andere dingen die u kunt doen die uw kat kunnen helpen die met een allergie leeft:

 • Vraag uw dierenarts naar probiotica, essentiële vetzuren, spijsverteringsenzymen en andere supplementen die haar algehele gezondheid kunnen verbeteren.
 • Vraag uw dierenarts naar medicijnen (oraal of actueel) – uw kat heeft er misschien wat nodig om haar geïrriteerde huid en ander ontstoken weefsel te helpen genezen.
 • Zorg ervoor dat je rekening houdt met de soorten traktaties die je haar geeft! Veel populaire kitty-traktaties zitten vol met dezelfde soort additieven, vulstoffen en andere allergenen die veel problemen opleveren voor katten. Gedroogd of gevriesdroogd vlees en orgaanvlees zijn meestal een goede keuze.
 • Zorg er ook voor dat ze voldoende water krijgt. Katten hebben geen sterke dorst, omdat ze evolueerden als carnivoren en het grootste deel van hun hydratatie kregen van het vochtrijke vlees dat ze aten. Maar katten moeten goed gehydrateerd zijn om ervoor te zorgen dat de spijsverteringsmotiliteit (en andere fysiologische processen) soepel verlopen. Dus probeer haar waterschaal weg te zetten van haar voedselschaal (om het instinct van een kat te weerspiegelen om het doden weg te houden van waterbronnen) en selecteer voedsel dat vrij is van junk carbs (gelukkig zijn vrijwel alle hypoallergene kattenvoeding dat).
afbeelding van een kat die uit haar kom eet

Hoe verander ik het dieet van mijn kat?

Je weet dat je kat gevoelig is voor iets in haar eten. Je hebt je keuzes doorgenomen en een nieuw product geselecteerd om te proberen, in de hoop dat het een verschil zal maken in haar tekens.

Hoe breng je haar nu precies over van haar oude voedsel naar haar nieuwe voedsel?

Hier is een hint:

Langzaam!

Katten met voedselallergieën zijn al gevoelig voor hun dieet. Maar ALLE katten doen het het beste met een geleidelijke en afgemeten overgang van het ene voedsel naar het andere.

Immers, het te snel doen kan leiden tot ernstige gastro-intestinale problemen zoals een opgeblazen gevoel, gas, braken, constipatie en diarree … iets dat je voor haar probeert te REPAREREN.

Hier is een algemene richtlijn die u moet volgen:

 • Meng gedurende ongeveer twee tot vier dagen ongeveer 25% van het nieuwe voedsel van je kleine meisje met haar oude voedsel.
 • Meng de komende twee tot vier dagen ongeveer 50% van haar nieuwe voedsel met 50% van haar oude voedsel.
 • Verander na ongeveer drie of vier dagen half en half het percentage naar 75% nieuw voedsel en 25% oud voedsel.
 • Tot slot kun je haar dan overschakelen naar 100% nieuw voedsel.

Terwijl je dit doet, let dan goed op hoe ze reageert op haar nieuwe dieet. Als u zich zorgen maakt, bel dan gewoon uw dierenarts. Hij of zij zal je wat meer begeleiding kunnen geven over wat je moet doen.

Wat te overwegen bij het kopen van hypoallergeen kattenvoer

Zodra je hebt vastgesteld dat je kat een voedselallergie heeft, is het tijd om je aankoopopties te bespreken.

Hopelijk helpen de bovenstaande beoordelingen het proces voor u een kickstart te geven!

In de tussentijd zijn er een paar andere dingen om in gedachten te houden die u kunnen helpen de juiste keuze te maken voor uw bontbal. De volgende drie factoren behoren tot de belangrijkste om te overwegen bij het bereiden om hypoallergeen voedsel mee naar huis te nemen:

Is het nat of droog kattenvoer?

Veel katten met voedselallergieën of -intoleranties zijn ouder en/of hebben een falende gezondheid. Voor deze wezens kan het kauwen op harde brokjes moeilijk zijn voor hun tanden en moeilijk te slikken.

Bovendien, als u uw huisdier alleen droogvoer geeft, kan ze het risico lopen op uitdroging (omdat natvoer duidelijk meer vocht bevat). En alle katten, vooral die met intoleranties, moeten goed gehydrateerd zijn om ervoor te zorgen dat hun spijsverteringsstelsel soepel verloopt.

Aan de andere kant kunnen katten kieskeurig zijn (we houden van ‘em, maar het is waar!). Bepaalde texturen van ingeblikt natvoer kunnen onaantrekkelijk zijn. Je kunt ook niet echt gratis voeden met natvoer, of op zijn minst zo gemakkelijk als met droog voedsel – en dit kan iets zijn waar je kat al aan gewend is.

Denk daarom aan alle individuele factoren over je kat wanneer je besluit om nat versus droog te gaan. Veel eigenaren van gezelschapsdieren kiezen ervoor om beide te doen – een beetje natvoer gebruiken als een traktatie bovenop hun brokjes. Het is echt een kwestie van huisdiervoorkeur en -behoefte.

Eiwitbron

afbeelding van een rauw mager vleeseiwit

Voor veel kitties veroorzaken rundvlees, eieren en vis een allergische reactie. Dus hoewel het door u gekozen kattenvoer als hypoallergeen kan worden beschouwd, wordt het misschien nog steeds niet goed verdragen als het een van deze eiwitbronnen bevat.

Over het algemeen doen kitties het goed met kip, kalkoen, eend – je weet wel, dingen die hun voorouders misschien hebben gevangen en teruggegeten in het wild! Voor de beste waar voor uw geld, wilt u een product vinden dat ECHT vlees als hoofdingrediënt heeft (bijv. Uitgebeende kip), en idealiter slechts één of twee eiwitbronnen.

Zie je kippenlever op de ingrediëntenlijst staan? Dat is waarschijnlijk prima, want orgaanvlees is rijk aan vitamines en mineralen.

Hypoallergeen kattenvoer

Vind je het leuk? Pin het!

Zijn er gemeenschappelijke ingrediënten om te vermijden?

Helaas zit de overgrote meerderheid van commerciële kattenvoerproducten vol met slechte ingrediënten.

Zoals we hebben gezien, zijn hypoallergene merken speciaal geformuleerd om de risk van allergie of intolerantie… maar soms kunnen zelfs voedingsmiddelen met “beperkte ingrediënten” nog steeds ingrediënten bevatten die problematisch kunnen zijn voor je kleintje.

Hoewel de specifieke toleranties van uw kat uniek zijn voor haar, zijn de volgende ingrediënten vaak:

 • Korrels: (inclusief tarwe, gerst, rijst, maïs)
 • Vleesbijproducten: vleesbijproducten zijn geen hoogwaardige eiwitten en kunnen moeilijk te verteren zijn. Vermijd deze ten koste van alles!
 • Zuivelfabriek: een belangrijk allergeen voor veel katten. Vermijd voedsel en traktaties met kaas, melk of een andere zuivelbron.
 • Kunstmatige kleurstoffen, zoetstoffen en conserveermiddelen: katten kunnen niet eens echt zoetheid proeven, dus we weten niet zeker waarom fabrikanten de moeite nemen om hun voedsel te zoeten! Dat gezegd hebbende, gebruiken veel bedrijven kleuren, zoetstoffen, conserveermiddelen in hun voedsel om de textuur en smaak te verbeteren, de houdbaarheid te verlengen en zelfs de productiekosten te verlagen. Maar deze chemicaliën kunnen de gezondheid verstoren en allergieën verergeren, dus probeer ze zoveel mogelijk te vermijden. Ze omvatten dingen als sorbitol, sucrose, suiker, glucosestroop, propyleenglycol, BHA, BHT, TBHQ, ethoxyquine, propylgallaat, benzoëzuur, natriumbenzoaat, kaliumbenzoaat, natriumnitraat en natriumnitriet.
 • Zeevruchten: zoals gezegd is vis vaak problematisch voor sommige katten. Een reden is omdat het een thiaminetekort kan veroorzaken als het rauw en toegankelijk wordt geconsumeerd (de symptomen van thiaminedeficiëntie omvatten verlies van eetlust, epileptische aanvallen of zelfs de dood in ernstige gevallen!). Vis is ook een van de belangrijkste allergenen voor katachtigen (de anderen zijn rundvlees en zuivel). Houd er bij het bekijken van de ingrediëntenlijst rekening mee dat visolie en viseiwit een reactie kunnen veroorzaken als uw kat een zeevruchtenallergie heeft.

Conclusie

Een hypoallergeen kattenvoer kan de beste keuze zijn voor uw dier als het een allergie of zelfs gewoon een voedselintolerantie heeft. Het kan haar ongemakkelijke symptomen, waaronder huidirritatie, verlichten of elimineren en haar algehele gezondheid verbeteren – en in veel gevallen hoeft u haar niet eens speciale medicijnen te geven.

In feite geven veel kattenouders er de voorkeur aan om hun huisdieren hypoallergeen voedsel te geven, zelfs als ze Niet doen een specifieke allergie of intolerantie hebben. Waarom? Omdat dit soort voedsel meestal voedzaam is en over het algemeen is gemaakt met ingrediënten van betere kwaliteit. De meerprijs is het meer dan waard, wat veel huisdiereigenaren betreft.

Aan het einde van de dag wil je gewoon wat het beste is voor je dier – zoveel is duidelijk. Dus begin met het nader bekijken van de ingrediëntenlijst van het voedsel van uw dier … er zou daar iets kunnen zijn waar je kleine katachtige zonder zou kunnen.

Beste hypoallergeen kattenvoer: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 15

Welk voedsel is goed voor katten met allergieën?

Natural Balance Beperkt ingrediënt Droog Kattenvoer Groene Erwt &Zalm. Voedingsmiddelen met beperkte ingrediënten zijn geweldig voor katten met allergieën, omdat ze de kans verkleinen dat uw kat wordt blootgesteld aan allergenen. Natural Balance Limited Ingredient is gemaakt van erwten en zalm en is graanvrij.

Hoe weet je of je kat allergisch is voor voedsel?

Als uw kat voedselallergieën of voedselintolerantie heeft, kunt u enkele van de volgende tekenen opmerken: Braken of diarree. Wind. Frequent krabben of haaruitval. Rode, ontstoken huid. Chronische oorproblemen. Hoesten, piepende ademhaling en niezen.

Hoe weet ik waar mijn kat allergisch voor is?

De meest voor de hand liggende zijn niezen, hoesten en zelfs piepende ademhaling, wat kan wijzen op astma. Andere tekenen dat uw kat allergieën heeft, zijn constant krabben van jeukende huid en afscheiding uit de ogen. Merk op of uw kat constant probeert zijn of haar ogen te verzorgen of af te vegen met zijn poot.

Wat kan ik mijn kat met een gevoelige maag voeren?

Halo’s droog kattenvoer en ingeblikt kattenvoer voor katten met gevoelige magen is gemaakt met echt HEEL vlees, gevogelte of viseiwit, niet-GMO-groenten en toegevoegde vitamines en mineralen. Door een combinatie van nieuwe eiwitten, groenten en volle granen te gebruiken, ondersteunt Halo Sensitive Stomach kattenvoer een gemakkelijke spijsvertering.