Beste Crystal Cat-kattenbakvulling voor : beoordelingen en kopersgids


0

beste kristallen kattenbakvulling

Laten we bespreken wat het beste nestje zou zijn voor uw geliefde katachtige metgezel.

Als het gaat om schoonmaken en het verzorgen van de kattenbak van uw kat, het heeft echt geen zin om het wiel opnieuw uit te vinden. Want aan het einde van de dag, ongeacht het type kattenbakvulling dat je gebruikt, wil je waarschijnlijk hetzelfde als elke andere toegewijde katteneigenaar:

Een kattenbakvulling die goed werkt, goed wordt verdragen door je katachtige vriend en je niet veel geld, tijd en energie kost.

Voor sommige katteneigenaren lijken traditionele klonterende of niet-klonterende kattenbakvullingen echter gewoon niet goed te passen. Als u niet tevreden bent met de producten die u tot nu toe hebt gebruikt, wilt u misschien een nieuwere en innovatievere optie proberen:

Kristallen kattenbakvulling. Dit artikel helpt je om het beste kristallen kattenbakvulling te vinden dat vandaag op de markt is.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Beste Crystal Kattenbakvulling voor [year]: Beoordelingen en koopgids 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Best verkopende Crystal Kattenbakvullingen

Beste Crystal Kattenbakvulling voor [year]: Beoordelingen en koopgids 1

Top 5 Beste Crystal Cat Litter beoordelingen

Nu je een beter idee hebt van de goede en slechte kant van kristallen nesten, is het tijd om erachter te komen welk merk het beste bij je past als je besluit het eens te proberen.

We hebben prijzen en beoordelingen doorgekamd om te bepalen welke merken die er zijn de beste kristallen kattenbakvulling bieden, en in ons onderzoek hebben we de volgende vijf bedacht. Neem een kijkje en kijk of er een sprong naar jou als mogelijke kanshebber:

 1. PetSafe ScoopGratis Premium Crystal Kattenbakvulling
 2. Frisse Stap Crystals Premium Crystal Kattenbakvulling
 3. Dr. Elsey’s Kostbare Kat Crystal Silica
 4. ZenKitty Crystal Kattenbakvulling
 5. Ultra Huisdier Klonterende Crystal Cat strooisel

1. PetSafe ScoopGratis Premium Crystal Kattenbakvulling

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste Crystal Kattenbakvulling voor [year]: Beoordelingen en koopgids 8

Deze is ontworpen voor de zelfreinigende kattenbak van het merk, dit blauwe kristallen nest biedt een frisse, lichte geur. Het is ook 99% stofvrij en laag volgend, waardoor het geschikt is voorof huizen met gevoelige hoomans.

Voor een niet-klonterende kristallen kattenbakvulling doet dit product van PetSafe wonderen. Het helpt vast afval uit te drogen naast het absorberen van urine, waardoor opruimen veel gemakkelijker en sneller wordt. Het wordt geleverd in twee voorgeportioneerde zakken voor eenvoudigere hantering, en belooft 99% stofvrij en low-tracking te zijn.

Bovendien is PetSafe een marktleider in producten voor huisdiergedrag, containment en levensstijl, en ze staan bekend om hun geweldige klantenservice.

 • Pros: afkomstig is van een betrouwbaar en vertrouwd merk in de VS; low-tracking (en voor de kleintjes die er wel uitspringen, lijken ze gemakkelijk op te zuigen); goed in het absorberen van geuren; werkt goed in zelfreinigende kattenbakken
 • Tegens: plassen slushy urine kunnen zich vormen op de bodem van de kattenbak als deze te verzadigd raakt (maar dit kan worden verzacht door het strooisel een beetje te roeren elke keer dat u het vaste afval verwijdert); sommige eigenaren hebben ontdekt dat recente aankopen stoffiger waren dan oude

2. Verse stapkristallen Premium kattenbakvulling

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste Crystal Kattenbakvulling voor [year]: Beoordelingen en koopgids 9

Deze kitty kristallen worden geleverd met een geurcontrolegarantie van 30 dagen. Dit lichtgewicht strooisel is gemakkelijk schoon te maken, te vervoeren en te scheppen.

Deze kitty kristallen van Fresh Step zijn geweldig in het stoppen van geuren van het uitsijpelen uit de kattenbak en in je huis. En het heeft een mooie frisse geur erbovenop – veel gebruikers zeggen dat huisgasten niet eens kunnen zien dat er een kattenbak in huis is!

Hoewel het product 30 dagen versheid garandeert, veranderen de meeste eigenaren het na ongeveer 2 tot 3 weken (tenminste als ze twee of meer katten hebben).

 • Pros: frisse schone geur naast krachtige geurblokkerende controle; produceert weinig tot geen stof
 • Tegens: geparfumeerde kattenbakvulling wordt mogelijk niet goed verdragen door gevoelige katten; kan een slib achterlaten op de bodem van de kattenbak

3. Dr. Elsey’s Precious Cat Crystal Silica

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste Crystal Kattenbakvulling voor [year]: Beoordelingen en koopgids 10

Dit is een vormeloze silicagel gemengd met gehydrolyseerde kruiden om de aandacht van uw kat in de doos te krijgen. Hypoallergene, niet-toxische, low tracking formule waar uw huisdier zeker van zal genieten.

Dit kitty crystal merk groeit de laatste tijd in populariteit. Een van de belangrijkste redenen is omdat de formule is doordrenkt met gehydrolyseerde kruiden, die de katachtigen naar de kattenbak trekken.

Tweede reden is de korrelgrootte. Dr. Elsey’s bewering dat ze de juiste deeltjesgrootte hebben, vooral voor langharige katten, waardoor ze minder snel stof volgen en uitstoten.

Een andere factor in de pluskolom voor veel eigenaren is dat het is ongeparfumeerd (omdat geparfumeerde producten irriterend kunnen zijn voor gevoelige neuzen of huid).

 • Pros: grotere kristallen betekent weinig stof en zeer weinig tracking; houdt zich niet aan de kattenbak zoals andere merken meestal doen; ongeparfumeerd maar absorbeert geuren nog steeds goed; gaat lang mee; katten passen zich er snel aan aan
 • Tegens: grote kristallen kunnen zich ongemakkelijk voelen op gevoelige poten

4. ZenKitty Crystal Kattenbakvulling

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste Crystal Kattenbakvulling voor [year]: Beoordelingen en koopgids 11

Dit nest belooft een uitstekende geurbeheersing (en stofvrij) over traditionele kleistrooisels en wordt geleverd in een mooie roze tint kristallen die zacht zijn voor de poten van je kat.

Alleen kristallen, en niets anders! Dit kristallen nest komt in een 8 pond die een maand meegaat. Net als andere kristalmerken belooft het een uitstekende geurbeheersing van traditionele kleistrooisels, en de meeste recensenten lijken deze indrukwekkende functie te bevestigen.

Het wordt geleverd in een mooie roze tint kristallen die zeer aangenaam is voor de ogen, plus het is zacht voor de poten van je kat. Het geeft na elk gebruik een frisse geur af, waardoor je huis fris ruikt.

 • Pros: handig en gemakkelijk te hanteren; veel goedkoper (maar net zo niet effectiever) dan andere kristalstrooiselmerken; krachtige geurabsorptie
 • Tegens: kan stoffig zijn en gaat mogelijk niet zo lang mee als geadverteerd; andere eigenaren vinden de kristallen te klein.

5. Ultra Pet Klonterende Crystal Cat Kattenbakvulling

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste Crystal Kattenbakvulling voor [year]: Beoordelingen en koopgids 12

Een microkristallen kattenbakvulling die wordt geleverd in een felpaars kristal! Het beschikt over zeer zachte en kleine korrels (zandachtig) die zacht zijn voor kattenpoten. Het is super absorberend, niet giftig en 100% stofvrij.

Onze top vijf wordt gecompleteerd door dit product van Ultra Pet – je kunt het niet missen, want het wordt geleverd in een felpaarse verpakking!

Het beschikt over zeer zachte en kleine kristalkorrels die gemakkelijk zijn voor schattige kleine pootjes. Een andere bonus is dat het geen kleverig slib op de bodem van de kattenbak lijkt te vormen zoals andere nesten meestal doen.

Het is gemaakt met super absorberende, niet-giftige silicagel microkristallen, waardoor het gemakkelijker voor u is om eruit te scheppen.

 • Pros: Langdurige; low-tracking; geurvrij
 • Tegens: veel gebruikers vinden dat dit merk eigenlijk behoorlijk wat stof uitstoot, dus niet geweldig voor longen of ogen; het werkt niet op automatische kattenbakvullingen.

Beste Crystal Kattenbakvulling voor [year]: Beoordelingen en koopgids 1

Wat is Crystal Cat Litter?

Voor het eerst geïntroduceerd op de markt in de late jaren 1990, kristal kattenbakvulling is voornamelijk gemaakt van silicagel.

Nog nooit van gehoord? Nou, je hebt het zeker eerder gezien:

Silicagel zit in die kleine “dessicant – niet eten” cachets die in pakketten met producten (zoals medicijnen, vitamines en schoenen) worden geleverd en die beschadigd kunnen raken als ze in contact komen met vocht.

De gel is gemaakt van drie ingrediënten: silicadioxidezand, zuurstof en water. En het blijkt dat het uitzonderlijk is in het absorberen van vocht – kleine poriën in de gel zorgen ervoor dat het tot 40 keer zijn gewicht in vloeistof kan absorberen! Als kattenbakvulling ziet silicagel er letterlijk uit als kleine blauwe of witte kristallen. Je giet dit gewoon in je kattenbak en laat het zijn ding doen.

Hier is een geweldige video van “BrainStuff – HowStuffWorks” waarin precies wordt uitgelegd hoe silicagel in het algemeen werkt.

Wat zijn de voordelen van Crystal Cat Litter?

Kattenbakvullingkristallen zien er misschien een beetje vreemd uit, en ze zijn zeker uniek van je typische nest. Maar er zijn genoeg huisdierouders die bij hen zweren.

De volgende punten zijn de belangrijkste voordelen van het gebruik van dit type product:

Verhoogde netheid.

De silicagel zal niet zo gemakkelijk aan de poten en vacht van uw kat kleven als sommige andere soorten strooisel. Veel merken kristallen zwerfvuil beloven ook minimaal tot geen tracking, dus minder ervan komt uit de doos en meer ervan blijft in de doos waar hij zijn werk kan doen!

Stofvrij.

Voor elk huishouden met katten of mensen met ademhalingsproblemen (zoals allergieën), kan een kristalstrooiselproduct een enorme hulp zijn. Het is vrijwel stofvrij, dus het zal geen deeltjes in de lucht spuwen wanneer uw kat naar binnen gaat om weg te krabben en haar taken uit te voeren.

Gemakkelijk te onderhouden.

Dit is hoe kristal kattenbakvulling werkt: de silicakorrels absorberen vloeibaar afval volledig (je kunt zien dat het werkt als ze van blauw naar geel gaan). Het enige dat u hoeft te doen, is het vaste afval verwijderen en rond de resterende kristallen roeren om gebieden met oververzadiging te voorkomen. En sommige silica kattenbakvullingen zijn zelfs veilig om door het toilet te spoelen voor extra eenvoudig opruimen.

Hoge absorptie en geurbescherming.

Weet je nog hoe we zeiden dat silica tot 40 keer zijn gewicht in vloeistof kan absorberen? ja. Dat is veel urine.

Beste Crystal Kattenbakvulling voor [year]: Beoordelingen en koopgids 14

Kristallen kattenbakvulling neemt vloeistof uitzonderlijk goed op , waardoor u een minimale tot geen rommelbak krijgt. Het vangt ook geuren effectief op (geen vage geurtjes van kattenurine en ammoniak in de lucht meer).

Vaak hypoallergeen.

Voor sommige dieren met gevoeligheden kan kristallen kattenbakvulling minder irriterend zijn op hun voetzolen en huid. En als JIJ een gevoelige huid hebt, dan zijn deze kristallen misschien gemakkelijker voor je om mee om te gaan… hoewel je er niet al te vaak mee te maken krijgt (zie volgend punt).

Gaat langer mee.

Het belangrijkste voordeel van kristalstrooisel is dat het veel minder vaak moet worden vervangen en schoongemaakt dan traditioneel strooisel. In feite zullen de meeste kristallen nesten van hoge kwaliteit tot 1 maand meegaan in een huis met één kat! Je kunt meestal ook wegkomen met het gebruik van veel minder kristalstrooisel dan traditioneel zwerfvuil, zodat je je dollars kunt strekken en kunt voorkomen dat je superzware zakken afval moet tillen, als dat een zorg voor je is.

afbeelding van kattenbak met silica

Zijn er zorgen over het gebruik van Crystal Cat Litter?

Nu, voordat je je kattenbak volledig gaat vernieuwen, je moet een paar voorzorgsmaatregelen in gedachten houden als het gaat om kitty-kristallen. Deze kunnen al dan niet van toepassing zijn op u en uw huishouden, maar het is de moeite waard om hiervan op de hoogte te zijn voordat u koopt.

Laten we eens kijken:

Katten vinden het vaak niet comfortabel.

Strooiselkristallen zijn harder dan andere soorten strooiselkorrels. Omdat ze hard en stekelig zijn, kan dit voor sommige katten ongemakkelijk aanvoelen. Het voor de hand liggende probleem hiermee is dat als uw kat zijn nest ongemakkelijk vindt, ze het niet wil gebruiken! (Blijf echter lezen – tegen het einde van dit artikel zullen we het hebben over een eenvoudige en gemakkelijke manier om nieuw nest aan uw huisdier te introduceren, zodat ze er eerder aan zal wennen).

Gebruik het niet bij katten met een declawed.

Beste Crystal Kattenbakvulling voor [year]: Beoordelingen en koopgids 15

Nestkristallen kunnen vooral uitdagend en ongemakkelijk zijn voor katten met een klauw. En omdat krabben zo’n natuurlijk instinct is, zal een gedeclameerde kat het moeilijk hebben om te krabben en rond de kristallen te bewegen.

Niet aanbevolen voor meerdere katten.

Als je twee of meer katten hebt of zelfs maar één grote kat die een grote hoeveelheid urine produceert, zal kristalstrooisel waarschijnlijk niet de juiste keuze voor je zijn. Dat gezegd hebbende, veel van de eigenaren van gezelschapsdieren die deze kristalproducten hebben beoordeeld, zeggen dat ze het met succes kunnen gebruiken met meerdere katten – ze moeten het nest gewoon een beetje vaker vervangen.

Het kan duur zijn.

Alle andere dingen zijn gelijk, silicakristallen kattenbakvulling is bijna altijd prijziger in vergelijking met traditionele klonterende of niet-klonterende kattenbakvullingmerken. Als u een krap budget heeft, is dit product mogelijk niet haalbaar voor u.

Dat gezegd hebbende, veel ervan komt neer op waargenomen waarde. Veel katteneigenaren die zweren bij kristallen kattenbakvulling zeggen dat de extra prijs de hoeveelheid tijd en moeite die ze besparen zeker waard is door de doos niet zo vaak te hoeven schoonmaken.

Kan gevaarlijk zijn als het wordt gegeten.

Silicagel op zichzelf wordt niet als giftig beschouwd.

Beste Crystal Kattenbakvulling voor [year]: Beoordelingen en koopgids 15

Producten die silicagel bevatten (zoals sommige kattenbakvullingen) bevatten echter vaak toegevoegde chemicaliën, zoals kobaltchloride, wat schadelijk kan zijn als het wordt ingenomen. Om deze reden is het gebruik van silicagel-nestkristallen met jonge kittens (die berucht zijn om dingen in hun mond te stoppen) of elke kat die de neiging heeft om aan dingen te knagen misschien niet het beste idee.

Silicagelkorrels kunnen ook gastro-intestinale klachten veroorzaken, zoals braken en diarree. En aangezien het hele punt van een goede kattenbakvulling is om je vacht te houdenbal comfortabel en elimineren (in plaats van oorzaak) rotzooi, dan moet je er echt voor zorgen dat je kat niet in de verleiding komt om het op te eten.

kat slapen in kattenbak

Hoe je je kat kunt introduceren bij haar nieuwe kristallen nestje

Dus je hebt de voor- en nadelen van kristallen kattenbakvulling overwogen. Je hebt de reviews doorgelezen en de beste voor je dier geselecteerd.

Nu moet je uitzoeken hoe je het daadwerkelijk aan haar kunt voorstellen!

Hier is het ding:

Katten zijn, net als velen van ons, gewoontedieren. Ze kunnen vaak behoorlijk op hun hoede en bijzonder zijn als het gaat om verandering – vooral met zoiets belangrijks en instinctiefs als waar ze zichzelf ontlasten! Dus, als u uw kansen wilt vergroten om uw oude nest met succes over te schakelen naar uw nieuwe kristallen nest (en wilt voorkomen dat die aankoop verloren gaat), probeer dan deze stappen:

 • Plaats een nieuwe kattenbak gevuld met de nieuwe nestkristallen naast de huidige kattenbak van je kat.
 • Leg een aantal van de nieuwe kristalkorrels in het oude nest van je kat. Dit geeft haar de kans om te wennen aan het nieuwe gevoel en de textuur.
 • Dit klinkt misschien raar, maar… laat haar oude kattenbak vies blijven. Katten zijn van nature schoon en ze gaan graag in een schone doos. Door haar oude doos vuil te houden en de nieuwe doos schoon te houden, moet ze worden aangemoedigd om het nieuwere strooisel te gaan gebruiken.
 • Uiteindelijk, wanneer uw kat regelmatig naar de nieuwe kattenbak gaat, verwijdert u gewoon de oude. Als je wilt, kun je het opruimen en de doos opslaan als back-up!

Andere manieren om het meeste uit je nieuwe kristallen nest te halen, is door het in een goed geventileerde ruimte te plaatsen, maar niet in de buurt van een open raam, omdat dit het strooisel aan vocht kan blootstellen. Probeer het in plaats daarvan in de buurt van een airconditioner of een ventilator te plaatsen – dit kan de lucht eromheen droger houden.

Je wilt het zwerfvuil ook niet in een kamer plaatsen een gebied dat de neiging heeft vochtig te worden, zoals een badkamer of wasruimte. Anders kunnen de kristallen uiteindelijk vocht uit de lucht opnemen en niet zo lang meegaan.

Zorg er ten slotte voor dat je kat voedsel van goede kwaliteit eet, omdat dit haar afval gemakkelijker uit de kristallen zal verwijderen. Vermijd voedingsmiddelen met veel ruwe vezels en bijproducten.

Conclusie

In het juiste huis en met de juiste katachtigen kan kristalstrooisel een geweldige pasvorm zijn. Hoewel duurder dan traditionele opties, vinden veel gebruikers dat de kosten het zeker waard zijn, omdat het zoveel tijd bespaart en zo goed werkt bij het absorberen van geuren.

Als je erover hebt nagedacht om het nest van je kat te verwisselen, zal deze beoordeling hopelijk helpen. En onthoud: zolang u zich bewust bent van de voor- en nadelen van kristallen strooiselkorrels, kan het uitproberen van dit innovatieve product leiden tot een aantal gunstige resultaten voor u en uw viervoetige metgezel! Ik hoop dat ons bericht over de beste Kristallen Kattenbakvulling voor je heeft geholpen met je beslissing!

Weg:

Is Crystal strooisel veilig voor katten?

Kristallen kattenbakvulling is volledig niet giftig en heeft geen dergelijke klonterende of uitzettende chemicaliën. Uw kat loopt geen risico om kattenbakvullingkristallen te likken, wat u gemoedsrust geeft als een verantwoordelijke eigenaar van een huisdier. Kattenbakvulling kristallen zijn ook super licht, omdat ze gemaakt zijn van silicagel.

Hoe vaak ververs je kristalstrooisel?

Een keer per dag of om de dag roer ik de kristallen met een schep om de verzadigde kristallen gelijkmatig te verdelen met de verse. Dit verlengt de levensduur van het nest en vereist minder nestveranderingen.

Is kristallen kattenbakvulling milieuvriendelijk?

Silicabakvulling voorkomt bacteriën met kristallen die urine absorberen en helpen de ontlasting uit te drogen, waardoor de kattenbak van uw kat te droog wordt om enige groei te ondersteunen. Dit helpt nierproblemen en UTI’s bij katten te voorkomen. Silicastrooisels uit milieuoogpunt worden biologisch afgebroken en zijn niet giftig, waardoor ze een betere keuze zijn dan klei.

Is kristallen kattenbakvulling beter?

Niet-klonterend strooisel is echter vaak goedkoper dan klonteren, en sommige katten geven er de voorkeur aan. Silicagel kristallen. Kristalstrooisel is zeer absorberend, controleert de geur goed en is bijna stofvrij. Sommige mensen zeggen zelfs dat het minder volgt dan andere soorten zwerfvuil.