Beste kattenvlooienhalsbanden voor : 7 topproducten om van ongedierte af te komen


0

Beste kattenvlooien

Sommigen van ons zijn er geweest. We hebben onze huizen nauwgezet schoongemaakt, onze huisdieren gekamd en onze katten regelmatig gewassen met anti-vlooienzepen en shampoos, en na al die inspanningen zijn er nog steeds vlooien in overvloed. En wij – kattenbezitters en onze katten – blijven lijden. Wat kun je als huisdierouder nog meer doen?

Het antwoord is kattenvlooienhalsbanden. Een vlooienband voor katten biedt een effectieve en probleemloze manier om vlooien en teken te verwijderen door uw kat gewoon een halsband te laten doen. Het werkt door het ongedierte met een sterke geur af te weren of ze te doden door de actieve ingrediënten die in de kraag aanwezig zijn. Nieuwere versies geven deze actieve stoffen langzaam af in het hele lichaam van uw kat, waardoor vlooien en teken bij contact worden gedood.

Als je nog geen kattenvlooienhalsbanden aan je antivlooienarsenaal hebt toegevoegd, dan is dit artikel over de beste kattenvlooienhalsbanden misschien wel wat je nodig hebt.

Werken vlooienbanden voor katten echt? Verschillende soorten vlooienbanden voor katten richten zich op verschillende stadia van de vlooiencyclus. Sommige zijn ontworpen tegen volwassen vlooien, terwijl sommige zich richten op eieren.

Sommige zijn ontworpen om af te weren, terwijl anderen vlooien doden. Maar de meeste kattenvlooienhalsbanden werken, hoewel sommige het veel beter doen dan andere.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Beste kattenvlooien voor [year]: 7 Topproducten om van ongedierte af te komen 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Beste kattenvlooien

Beste kattenvlooien voor [year]: 7 Topproducten om van ongedierte af te komen 1

Top Kat Vlooienband Producten

Laten we eens kijken naar enkele van de beste producten op de markt nu. Dit is onze top zeven:

 1. Bayer Seresto Flea &Teken kraag
 2. Hartz UltraGuard Plus Kraag
 3. Adams Plus vlooien- en tekenkraag
 4. Shengkou Vlooien- en tekenhalsband voor kat
 5. Dr Mercola Vlooienband & Tekenkraag voor Katten
 6. Huisdieren vv 2 Pack vlooienband voor katten
 7. Vluchten Kattenhalsband

1. Bayer Seresto Flea &Tekenkraag

Beste kattenvlooien voor [year]: 7 Topproducten om zich te ontdoen van ongedierte 10

Bayer’s Seresto vlooienband voor katten is een van de best in het bieden van een veilige vlooienbehandeling voor katten.

Functies:

 • Voor het afstoten en doden van teken en vlooien
 • Geurloos en niet vettig
 • Maakt gebruik van een technologie met aanhoudende afgifte
 • Biedt het hele jaar door bescherming tegen ongedierte
 • Voor katten en kittens van 10 weken en ouder
 • Duurt wel 8 maanden
 • Vermeldt imidacloprid en flumethrin als de belangrijkste ingrediënten

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvlooien voor [year]: 7 Topproducten om van ongedierte af te komen 11

Katten die een beetje gevoelig zijn voor sterke geuren zullen de voorkeur geven aan deze vlooienband omdat deze geurloos is. Het doodt vlooien en teken bij contact en je kunt ze meestal binnen 24 uur zien vallen.

Wat we er leuk aan vinden:

Katten die gevoelig zijn voor sterke geuren zullen deze vlooienband van Bayer leuk vinden. Het is geurloos en irriteert hun neus niet. De niet-vette formulering zal hun vacht en huid niet vettig maken (of je meubels), dus niets van dat icky gevoel wanneer je ze aait.

De technologie met aanhoudende afgifte zal lang werken en het zal goed werken. Het doodt vlooien en teken bij contact en je kunt ze meestal binnen 24 uur zien vallen. Er zal niet genoeg tijd zijn voor ongedierte om je kat te kauwen. Dit werkt op contact. Kijkend naar de belangrijkste ingrediënten, is het geweldig om te zien dat Seresto alleen chemicaliën gebruikt die veilig zijn voor katten en hun mensen.

Het is een geweldig alternatief voor katten die allergisch zijn voor actuele behandelingen. Houd er rekening mee dat u de instructies precies moet volgen en de kraag comfortabel moet bevestigen (niet te strak of te los).

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

Verschillende recensenten hebben de prijs als een beetje onbetaalbaar genoemd. Het kan er duur uitzien, maar als u bedenkt dat het product tot 8 maanden bescherming biedt, kan dit er redelijk uitzien.

Iets dat verwarring veroorzaakt bij kopers is de lengte van de beschermingsperiode die deze halsband biedt. De 8 maanden die door het merk worden genoemd, is de maximale tijdsduur dat uw huisdier de effecten van bescherming kan voelen, hoewel dit bij elke kat varieert. Sommige huisdierouders moesten een andere kopen voordat 6 maanden voorbij was.

2. Hartz UltraGuard Plus Kraag

Beste kattenvlooien voor [year]: 7 Topproducten om zich te ontdoen van ongedierte 12

Een van de beste producten voor allround verzorging, Hartz’s vlooien- en tekenhalsband voor katten beide doodt en stoot af.

Functies:

 • Voor het afstoten en doden van teken en alle levensfasen van vlooien (van eieren tot volwassen vlooien)
 • Wordt geleverd met een reflecterende strip voor nachtelijk zicht
 • Kan worden gebruikt met uw gewone kraag
 • Voorzien van een breakaway, safety release snap
 • Voor gebruik bij kittens en katten vanaf 12 weken
 • Gaat tot 7 maanden mee
 • Vermeldt tetrachloorfos en (S)-methopreen als hoofdingrediënten

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvlooien voor [year]: 7 Topproducten om zich te ontdoen van ongedierte 13

Dit doodt niet alleen teken en vlooien, maar het behandelt ook alle levensfasen van vlooien. Het beschikt ook over een veiligheidsontgrendeling die ervoor zorgt dat uw huisdier niet verstikt als hij ooit de halsband ergens aan vast komt te zitten.

Wat we er leuk aan vinden:

De UltraGuard Plus van Hartz doodt niet alleen vlooien en teken, maar behandelt ook alle levensfasen van vlooien. Vlooieneieren worden voorkomen dat ze uitkomen tijdens de 7 maanden effectiviteit van de vlooienband. Omdat de medicatie van de halsband vlooien en teken bij contact doodt, is uw kat beschermd nog voordat de vlooien een hap kunnen nemen.

De vlooien- en tekenhalsband is ontworpen om gemakkelijk aan te trekken en werkt met de gewone halsband van uw kat. Een veiligheidsontgrendelingsfunctie beschermt uw huisdier tegen verwurging als hij ooit de halsband ergens aan vast komt te zitten. En omdat het goedkoop is, als uw kat ooit de ingebouwde veiligheidsontgrendeling van de halsband gebruikt klik en laat de kraag ergens achter, je kunt hem gemakkelijk vervangen door een andere zonder je portemonnee te laten huilen.

De reflecterende strip is een leuke touch. Het reflecteert licht tot 450 voet, dus een ondeugende kat ontsnapt kan ’s nachts gemakkelijk worden gezien. Het is gebouwd met een waterbestendig karakter om te beschermen tegen plotselinge stortbuien, voor het geval kitty graag een wandeling in de regen maakt.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

Als uw kat een gevoelige huid heeft, is dit misschien niet de beste halsband voor hem om te gebruiken. De medicatie kan voor sommigen te sterk zijn, dus niet iedereen zal er dezelfde tolerantie voor hebben. Het moet met uiterste voorzichtigheid worden gebruikt door zowel mensen als hun huisdieren vanwege het specifieke hoofdingrediënt dat wordt gebruikt (tetrachloorfos).

U moet ook de instructies in de verpakking nauwgezet volgen. Sommige kopers hebben in beoordelingen vermeld dat de halsband irritatie in de huid van hun huisdier veroorzaakt, maar dit kan soms worden veroorzaakt door de halsband te strak te bevestigen. Het moet in plaats daarvan een beetje losjes om de nek hangen.

3. Adams Plus vlooien- en tekenkraag

Beste kattenvlooien voor [year]: 7 Topproducten om zich te ontdoen van ongedierte 14

Adams’ vlooienband is een van de beste als het gaat om het doden van vlooien en teken van ei tot volwassen stadium.

Functies:

 • Doodt vlooien van ei tot volwassen stadium en teken van larven tot volwassen leven
 • Heeft een breakaway safety release snap
 • Kan worden aangebracht op katten en kittens
 • Kan tot 7 maanden bescherming blijven
 • Bevat tetrachloorfos en (S)-methopreen als actieve ingrediënten

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvlooien voor [year]: 7 Topproducten om zich te ontdoen van ongedierte 15

Helpt bij het voorkomen dat teken en vlooien aan uw huisdier blijven kleven en voorkomt dat een nieuwe besmetting optreedt. Het beschikt ook over een veiligheidssluiting waarmee uw kat kan ontsnappen voor het geval de halsband vast komt te zitten.

Wat we er leuk aan vinden:

Het werkt geweldig met teken. Als u in een bosrijk gebied woont waar teken problemen kunnen veroorzaken, zal dit een grote hulp zijn om te voorkomen dat die dingen aan uw huisdier blijven kleven. Het werkt net zo goed op vlooien, doodt ze bij contact en voorkomt een herinfestatie.

Zoals altijd is een ontsnappingsfunctie een goede aanvulling op elke halsband. De veiligheidssluiting laat uw kat ontsnappen voor het geval de halsband ergens aan vasthoudt, waardoor mogelijke schade wordt voorkomen.

De prijs is een welkome opluchting. Het is vrij goedkoop, dus het is een “beste koop” als je meerdere katten in je huishouden hebt die je moet beschermen.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

De geur kan te veel zijn, vooral als uw huisdier een hekel heeft aan sterke geuren. Het kan vervelend zijn als je je kat toevallig naast je laat slapen. Het stopt ook met werken voordat de 7 maanden voorbij zijn, wat de maximale beschermingsperiode is die door het merk wordt aangegeven.

Een van de belangrijkste ingrediënten is Tetrachlorvinphos, dat schadelijk kan zijn voor huisdieren en hun mensen. Voorzichtig gebruiken.

4. Shengkou vlooien- en tekenkraag

beste kattenvlooienband

Het biedt niet alleen een van de beste waterdichte bescherming voor katten en honden maakt het product van Shengkou gebruik van de meest effectieve volledig natuurlijke formule die wordt gebruikt door toonaangevende merken in de huisdierverzorgingsindustrie

Functies:

 • Stoot vlooien, teken, muggen en ander ongedierte af
 • Is geformuleerd als hypoallergeen
 • Ontworpen om waterdicht te zijn
 • Volledig biologisch en volledig natuurlijk
 • Kan tot 12 maanden meegaan
 • Vermeldt citronella-olie, kaneelolie, citroengrasolie als actieve ingrediënten
 • Volledige terugbetalingsgarantie als u niet tevreden bent over het product

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvlooien voor [year]: 7 Topproducten om zich te ontdoen van ongedierte 16

Gemaakt van plantaardige etherische oliën en wordt bereid door een geregistreerde dierenarts. Speciaal gemaakt om vlooien en teken af te weren bij contact.

Wat we er leuk aan vinden:

t wordt geleverd met een vlooienkam &tekenverwijderingstool! Zo kunt u elke plaag elimineren en de halsband laten voorkomen dat er nieuwe vormen ontstaan. De vlooienbanden van Shengkou zijn geformuleerd met behulp van kruidenoliën. Dit zijn citronella, kaneel en citroengrasolie – volledig natuurlijke ingrediënten waarvan bekend is dat ze ongedierte afstoten. Afgezien van het gebruik van een niet-chemische oplossing, zijn de halsbanden ontworpen om hypoallergeen te zijn – perfect voor gevoelige katten.

De halsbanden zijn milieuvriendelijk en gebruiken 100% plantaardige ingrediënten. Ze richten zich niet alleen op de gebruikelijke soorten problemen in verband met katachtigen zoals vlooien en teken, maar ze kunnen ook knaagdieren, mieren, kevers en meer afstoten.

Het feit dat deze waterdicht zijn, is een uitstekende bonus voor al uitstekende producten. Het vergeten om de kragen af te doen tijdens het geven van je kitties baden weerhoudt deze er niet van om te functioneren. Ze gaan vrij lang mee en we houden van de volledige terugbetalingsgarantie als kopers niet tevreden zijn.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

Deze vlooien- en tekenkragen doden niet echt insecten zoals geadverteerd, maar ze doen goed werk bij het afweren ervan. Ook merkten sommige eigenaren op dat het een allergische reactie veroorzaakt op hun overgevoelige huisdieren.

Gebruik met zorg omdat het knoflookolie in de ingrediëntenlijst bevat.

5. Dr. Mercola Flea &Tick Collar voor katten

Beste kattenvlooien voor [year]: 7 Topproducten om zich te ontdoen van ongedierte 17

Een van de beste kattenvlooienhalsbanden gemaakt met kruideningrediëntenHet product van Dr. Mercola beschermt uw kat veilig tegen ongewenst ongedierte.

Functies:

 • Stoot vlooien, teken en luizen af
 • Mintachtige geur
 • Waterdicht
 • Gebruikt geen schadelijke chemicaliën
 • Gemaakt om kleine, middelgrote en grote katten (12 inch lang) aan te vullen
 • Gaat tot 4 maanden mee
 • Het beste voor katten van 4 maanden en ouder

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvlooien voor [year]: 7 Topproducten om zich te ontdoen van ongedierte 18

Een halsband die is doordrenkt met veilige, bewezen en volledig natuurlijke insectenafstotende essentiële oliën om vlooien, teken en muggen weg te houden minus alle agressieve chemicaliën of toxines.

Wat we er leuk aan vinden:

Fris ruikende katten zonder zweem van vlooien? Oh absoluut. Dit product bevat een paar essentiële oliën om elke vlooienplaag te bestrijden. Het vertrouwt op kruidenalternatieven om u en uw kat een niet-chemische manier te bieden om van ongedierte af te komen.

Het product gebruikt geen kunstmatige geur, maar vertrouwt in plaats daarvan op de natuurlijke geur van de kruideningrediënten. Veel katten lijken er geen last van te hebben, dus het is een geweldige alternatieve vlooienband voor degenen die aarzelen om er een met chemische ingrediënten te kopen.

Een ander punt dat in het voordeel van de kraag gaat, is de prijs. Het is relatief goedkoop en een huishouden met meerdere katten kan gemakkelijk veel katten behandelen tegen teken en vlooien.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

Het is geen halsband, wat een probleem kan worden voor katten die graag naar buiten klimmen en dwalen. En omdat het afhankelijk is van natuurlijke ingrediënten, zal de kraag niet in staat zijn om een bestaande plaag te elimineren. Het kan alleen fungeren als een vlooien- en tekenpreventiekraag om elk insect af te schrikken dat huizen in de vacht van uw kat wil verplaatsen.

6. Huisdieren vv 2 Pack Vlooienband voor Katten

Beste kattenvlooien voor [year]: 7 Topproducten om zich te ontdoen van ongedierte 19

Geen zorgen in geval van regen, deze kraag van Misona biedt een van de beste waterbestendige bescherming opnieuwt vlooien, teken en muggen.

Functies:

 • Stoot vlooien, teken, larven, luizen en muggen af
 • Geformuleerd om niet-toxisch en geurloos te zijn
 • Ontworpen om waterbestendig te zijn
 • Gebruikt geen chemische ingrediënten
 • Biedt bescherming tot 8 maanden
 • Noemt citronella, pepermunt, kruidnagelolie als hoofdingrediënten

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvlooien voor [year]: 7 Topproducten om zich te ontdoen van ongedierte 20

Gemaakt van organische materialen en werkt verbazingwekkend in het afweren van vlooien en teken. Een perfecte vervanging voor eigenaren van gezelschapsdieren die niet houden van agressieve chemicaliën die aan de vlooienband van hun huisdier worden toegevoegd.

Wat we er leuk aan vinden:

Het is meestal biologisch, dus het is een goed alternatief voor huisdierouders die geen producten willen kopen met agressieve chemicaliën erin. De halsband is uitstekend in het afweren van vlooien en teken, waardoor je zorgeloos blijft voor het geval je geliefde kat besluit door te lopen en in het gras te rollen is een leuk tijdverdrijf.

Het is verstelbaar en past gemakkelijk op katten van alle maten. En het is gemakkelijk genoeg om aan te passen en te gebruiken.

Er is geen waarneembare geur van de vlooien- en tekenkraag – een pluspunt voor gevoelige katachtigen – en het is niet vettig. Er zullen geen vette aanvoelingen en resten op uw kat of uw meubels zitten.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

Hoewel de halsband vlooien afstoot, doet het niet veel als er al een bestaande vlooienpopulatie op uw kat is. U moet nog steeds andere vormen van vlooienpreventie gebruiken om degenen te elimineren die hun thuis op het lichaam van uw kat hebben gemaakt.

Wees voorzichtig omdat uw huisdier gevoelig kan zijn voor een van de hoofdingrediënten.

7. Fleebs Kattenhalsband

Beste kattenvlooien voor [year]: 7 Topproducten om zich te ontdoen van ongedierte 21

Fleeb’s weert ongedierte af nog voordat ze bijten en biedt een van de beste preventiefuncties met vervanging als u toevallig een defect product krijgt.

Functies:

 • Stoot luizen, vlooien, teken en larven af
 • Alle natuurlijke producten
 • Ontworpen om waterdicht te zijn
 • Ook veilig voor mensen
 • Voor katten van 8 weken en ouder
 • Kan tot 8 maanden meegaan
 • Vermeldt citronella kruidnagel en pepermuntolie als actieve ingrediënten

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvlooien voor [year]: 7 Topproducten om zich te ontdoen van ongedierte 22

Past perfect bij katten van alle soorten en maten. U kunt de kattenhalsband eenvoudig aanpassen aan de nekmaat van uw kat. Knip gewoon de overmatige lengte af van om bij uw huisdier te passen.

Wat we er leuk aan vinden:

Als u zich zorgen maakt over het gebruik van vlooienbestrijdingsproducten met tonnen chemicaliën op uw huisdier, dan is dit de beste oplossing voor u. De halsband houdt de vlooien en teken onder controle zonder toevlucht te nemen tot ingrediënten op basis van chemicaliën. De hoofdingrediënten gebruiken natuurlijke oliën voor een niet-chemische vorm van bescherming.

De kraag heeft een zachte textuur die de huid niet irriteert. Het komt ook met een mooie natuurlijke geur die wee gevoelige neuzen niet irriteert. En er zou geen probleem moeten zijn met het aanpassen van de halsband om rond uw huisdier te passen.

Vergeten om de halsband van je kat in bad af te doen is geen probleem. Het is volledig waterdicht en zal goed blijven functioneren na het drogen, de prijs is redelijk.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

De halsband stoot vlooien niet helemaal vanzelf af, vooral als het een vervelende plaag is. Het moet werken in combinatie met hulpmiddelen zoals vlooienkam en tekenverwijderingstool voor de beste resultaten. Het doet wat het moet doen, hoewel het een beetje tijd kan duren voordat je bevredigende resultaten ziet.

Gebruik met zorg, omdat een van de ingrediënten kruidnagel is.

Beste kattenvlooien voor [year]: 7 Topproducten om van ongedierte af te komen 1

Soorten vlooienbanden

Vlooienbanden voor katten worden meestal onderverdeeld in drie soorten: halsbanden die afstoten, halsbanden die vlooien doden en halsbanden die een combinatie zijn van de vorige twee.

1. Afstotende vlooienbanden – Deze halsbanden geven meestal gas of een sterke geur af om vlooien en teken af te weren van het opnemen in het lichaam van uw kat.

2. Behandeling vlooienbanden – Deze halsbanden zijn ontworpen met een medicijn dat wordt opgenomen in de huid van uw kat of hebben ingrediënten die door het hele lichaam van uw kat worden verspreid via de natuurlijke oliën van zijn huid. De beste vlooienbanden van het behandelingstype moeten binnen 24 uur na gebruik beginnen te werken en parasieten doden.

Bescherming van huisdieren

Als het het type is dat wordt opgenomen in de vetlaag van de huid, zal het insecticide elke teek of vlo doden die in uw kat bijt. Als het het type is dat actieve ingrediënten gebruikt, zullen de vlooien en teken sterven bij contact, zelfs voordat ze proberen op uw huisdier te kauwen.

3. Afstotende en behandelingshalsbanden – Deze halsbanden zullen afweren dat ongedierte wordt aangetrokken door uw kat en zullen de bestaande vlooien- en tekenbesmettingen doden. Deze werken meestal ook snel en laten veel van de parasieten van uw huisdier binnen 24 uur vallen.

Notitie: Als u wilt weten welke soort u koopt, kijk dan naar het label. Als het product alleen de woorden “afstoot” of “afweert” vermeldt, is het waarschijnlijk een vlooienpreventief type en zal het alleen afstoten. Als ergens in de doos staat “doodt vlooien en teken”, dan zal het het ongedierte elimineren dat hun thuis op uw kat heeft gemaakt.

Hoe de beste vlooienband voor u en uw huisdier te kiezen

Het spreekt voor zich dat de beste vlooienbanden veilig en niet giftig moeten zijn. Natuurlijk moeten ze ook werken. Maar hoe zorg je ervoor dat je het beste krijgt? Controleer hun constructie. De volgende zijn de belangrijkste kenmerken van een kattenvlooienhalsband waarmee u rekening moet houden bij de aankoop:

1. Ingrediënten

Controleer het etiket op ingrediënten. De beste vlooienbanden moeten veilig zijn voor u en uw huisdier. De meest voorkomende soorten ingrediënten in vlooienbanden die afhankelijk zijn van chemicaliën zijn Amitraz, Propoxur, Pyriproxifen, Deltamethrin, tetrachlorvinphos, Imidacloprid en Flumethrin. Hoewel de meeste als veilig worden beschouwd voor huisdieren, kunnen sommige zeer giftig zijn.

 • Amitraz – een uitstekend effectief anti-parasitair medicijn dat ook schurft kan behandelen, maar niet in sterke doses mag worden gebruikt of om een kitten te behandelen
 • Deltamethrin – geclassificeerd als een veilig bestrijdingsmiddel voor huisdieren en mensen
 • Propoxur – aanvallen het zenuwstelsel van teken, vlooien, en luizen, maar kan zeer giftig zijn voor de mens.
 • Pyriproxifen – Valt eieren en larven aan en steriliseert ongedierte zodat ze niet kunnen produceren of rijpen.
 • Tetrachlorvinphos – een neurotoxine dat zeer effectief is tegen ongedierte, maar schadelijk kan zijn voor zowel mensen als huisdieren. Producten die hier gebruik van maken, moeten uit de buurt van kinderen worden gehouden en met uiterste voorzichtigheid worden gebruikt.
 • Imidacloprid – een insecticide dat niet giftig is voor zoogdieren
 • Flumethrin – een zeer krachtige stof tegen teken en mijten, maar veilig voor katten
teek en vlooienband

U kunt ook de alternatieve route volgen als u producten wilt gebruiken die alleen natuurlijke ingrediënten gebruiken. De beste vlooienbanden die afhankelijk zijn van kruideningrediënten gebruiken alleen essentiële oliën die veilig worden geacht voor huisdieren. Essentiële oliën die veilig te gebruiken zijn, zijn onder meer de volgende:

 • Lavendelolie
 • Cederhout olie
 • Citroen- en citroengrasolie
 • Rozemarijn olie
 • Tijm olie
 • Citronella olie

Aan de andere kant, als u deze oliën hieronder ziet, gebruik dan met uiterste voorzichtigheid of alleen na overleg met een dierenarts. Niet alle benodigdheden zijn veilig voor katten. Het volgende kan reacties bij hen veroorzaken:

 • Wintergroen olie
 • Basilicum olie
 • Kaneelolie
 • Mountain Hartige olie
 • Zoete berkenolie
 • Citrusolie (d-limoneen)
 • Dennenolie
 • Ylang Ylang olie
 • Pennyroyal olie
 • Pepermuntolie
 • Eucalyptusolie
 • Kruidnagelolie
 • Tea tree olie

De reactie van uw kat op een bepaalde vlooien- of tekenhalsband zal verschillen van die van een ander. Als katteneigenaren moeten we erachter komen of onze kat allergisch is voor een ingrediënt voordat we een halsband kopen, omdat een ongeïnformeerde keuze mogelijk kan leiden tot huidgevoeligheden of erger nog, gezondheidsproblemen.

2. Vlooienband type

Als uw kat al besmet is met teken, luizen en vlooien, zoek dan naar een vlooien- of tekenhalsband voor katten die die parasieten kunnen doden. Als uw kat nog geen enkele vorm van besmetting heeft, maar u gaat naar een locatie waar ze deze kunnen vangen, kies dan een vlooien- of tekenhalsband die vlooien en teken afstoot.

groene vlooienband3. Breakaway kraag functie

Net als bij elke gewone kattenhalsband, hebben enkele van de beste vlooienbanden voor katten een functie waarmee uw kat kan ontsnappen als de halsband vast komt te zitten aan iets zoals een boomtak of hek.

4. Grootte

De beste vlooienbanden voor katten bieden katten voldoende ruimte om te ademen en te bewegen, maar niet zo ruim dat hij het gemakkelijk kan verwijderen. De verpakking bevat meestal instructies over hoe u de beste pasvorm kunt krijgen.

5. Kwaliteit

De kragen moeten stevig zijn en niet afbreken met slechts een beetje contact op oppervlakken. Omdat sommige halsbanden zijn ontworpen om het bestrijdingsmiddel langzaam in een tijdspanne van maanden af te geven, zou de kraag zelf ook zo lang mee moeten gaan.

6. Waterbestendigheid

Een plotselinge stortbui kan je onbewust overvallen terwijl je je kat uitlaat. Waterbestendige vlooienbanden voor katten kunnen een beetje regen aan. Maar als je wilt dat een halsband een zondvloed aankan, is een waterdichte kraag misschien het beste.

7. Duur van de bescherming

Een paar vlooienbanden voor katten kunnen een continue behandeling bieden tot wel acht maanden. Als u niet de moeite wilt nemen om de halsband van uw kat om de paar maanden te vervangen, kies dan voor een halsband die u het maximale aantal maanden meegaat.

Houd er bij het kiezen van een product rekening mee dat de beste vlooienband voor de ene persoon hoogstwaarschijnlijk zal verschillen van de andere. Dit is meestal afhankelijk van het budget, het doel en de unieke reactie van de kat op het product.

blauwe vlooienband

Hoe lang duurt het voordat een vlooienband op een kat werkt?

De ingrediënten die in de kraag worden gebruikt, bepalen hoe lang het duurt voordat het begint te werken. Normaal gesproken beginnen kattenvlooienhalsbanden met chemische ingrediënten om ongedierte af te weren of te doden binnen 24 uur na gebruik te werken. Soms kunnen de resultaten echter pas na een periode van 3-4 weken worden gezien. De meeste natuurlijke halsbanden voor huisdieren doen er nog langer over om bevredigende resultaten te leveren.

Wat gebeurt er als een kat een vlooienband likt?

Sommige katten zullen aan hun halsbanden poten als ze er niet aan gewend zijn. En sommigen kunnen deze opzettelijk likken – of per ongeluk als ze zichzelf verzorgen.

Als uw huisdier eruit ziet alsof hij opzettelijk aan de halsband likt, controleer dan zorgvuldig die plek in de nek van uw kat. Het likken van kragen kan een teken zijn dat hij allergische huidreacties onder de kraag ervaart en dat hij het probeert te kalmeren.

Als u ziet dat uw kat zijn vlooienband likt, of het nu per ongeluk of opzettelijk is, controleer dan op tekenen van diarree, misselijkheid of braken, wat allemaal veel voorkomende gevolgen zijn van maagklachten.

Neurologische symptomen zoals zwakte van de achterpoten, hyperthermie, ataxie en epileptische aanvallen of tremoren zijn ernstiger. U moet zich ook zorgen maken als uw kat verhoogde lethargie vertoont. Neem direct contact op met een dierenarts.

Als uw kat constant aan zijn vlooienband likt, verwijder deze dan voor zijn veiligheid, zelfs als hij geen tekenen van ziekte vertoont. De meeste vlooien- en tekenkragen gebruiken insecticiden om ongedierte af te weren en te elimineren, en deze chemicaliën mogen niet worden ingenomen.

kattenkrab

Bonus sectie: Uw kat behandelen voor vlooien

Terwijl kattenvlooienhalsbanden werken, controleert u of u hieronder ook het volgende doet om ervoor te zorgen dat de vlooienplaag van uw kat binnen de kortste keren verdwenen is.

1. Zoek naar vlooienhotspots.

Volwassen vlooien zijn gemakkelijk genoeg om te vangen, maar je bentger vlooien, met name hun eieren, zijn dat niet. Als je niet oppast, kunnen deze onzichtbare eieren uitkomen, waardoor de levenscyclus wordt voortgezet.

Let op je huisdier terwijl hij zijn dag doorbrengt. Maak een lijst van de plekken die hij bezoekt, met name de gebieden waar hij dut, gaat liggen en zichzelf verzorgt. Meestal zijn dit de plaatsen waar vlooieneieren op de grond vallen en aan je aandacht ontsnappen.

Richt je op deze plaatsen voor een uitputtende reiniging, samen met zijn kattentas / reismand, bed, kattenstandaard en speelgoed. En als je kat met je meereist, neem dan ook je auto mee in de schoonmaak.

2. Verminder het vocht en de vochtigheid.

Vlooien gedijen in vochtige en warme omgevingen, daarom houden ze van de harige lichamen van katten. Het zorgt voor een nog beter thuis voor hen als uw huisdier nat wordt en niet goed wordt afgedroogd. Zorg ervoor dat je kat wordt afgewend als hij binnenkomt van de regen. Laat ook direct daarna een vlooienkam door hun vacht lopen.

Als je een probleem hebt met de luchtvochtigheid, gebruik dan wel een luchtontvochtiger. Een omgeving met 70% luchtvochtigheid is een perfecte voedingsbodem voor vlooien.

3. Maak van behandelingen een vast iets.

Als u ongedierte op afstand wilt houden, zal een regelmatige kattenvlooienbehandeling bestaande uit vlooienkammen en het gebruik van vlooienshampoos, medicatie en kattenvlooienhalsbanden u helpen het probleem te bestrijden.

4. Was alles.

Volwassen vlooien zijn gemakkelijk te zien, maar hun eieren en larven niet. Deze kunnen zich nestelen op je bank, tapijten, beddengoed en kussens. Om de verspreiding van vlooien tegen te gaan, wast u de items met zeer heet water. U kunt ook stoomreiniging doen voor tapijten en meubels.

diatomeeënaarde

5. Gebruik diatomeeënaarde.

Food-grade diatomeeënaarde droogt insecten uit door hun exoskeletoppervlak te snijden. Het is niet giftig en veilig te gebruiken rond huisdieren. Strooi een aantal hiervan rond de rustplaatsen van je kat en zijn vlooienhaarden. Wees voorzichtig wanneer u dit gebruikt rond iemand met astma, omdat diatomeeënaarde bestaat uit zeer fijn stof.

6. Houd je buitenruimte schoon.

Als u uw huisdier door uw achtertuin laat zwerven, zorg er dan voor dat het schoon en vrij van puin voor hem is. Houd gras en planten gesnoeid, zodat er minder schaduwrijke gebieden zijn voor vlooien om in te gedijen. (Vlooien haten zonlicht.)

Als u vermoedt dat zijn plaag uit uw tuin komt, ga dan naar het dichtstbijzijnde tuincentrum en koop nuttige nematoden. In tegenstelling tot parasitaire, bestrijden nuttige nematoden ongedierte en breken ze organisch materiaal af.

7. Behandel je andere huisdieren.

Als u meer dan één huisdier in uw huishouden heeft, behandel ze dan zoals u dat doet met een vlooienprobleem. Ze krabben misschien niet zo veel, maar ze kunnen fungeren als gastheren voor ongedierte.

vlooienband

Werken vlooienbanden voor katten echt?

De meeste vlooien- en tekenhalsbanden zijn een optie voor honden en katten die niet lijden aan een bestaande plaag van ongedierte. Dat wil zeggen, ze kunnen effectief zijn in het voorkomen, maar niet genezen, van een plaag. Het tweede type behandelingshalsbanden stoten actieve ingrediënten uit die vlooien en teken doden bij contact, voordat ze bijten.

Hoe lang duurt het voordat een vlooienband bij een kat werkt?

De halsband begint vlooien, teken en vlooieneieren en larven onmiddellijk te doden. De volledige bescherming tegen moeilijker te doden teken zal binnen een paar dagen na plaatsing op het huisdier worden opgebouwd. Voor continue vlooien- en tekenbescherming onder normale omstandigheden vervangt u de halsband om de zeven maanden.

Kan een kitten een vlooienband dragen?

Een kitten kan een vlooienband dragen op de leeftijd van 12 weken; volgens de Pet Poison Helpline kunnen vlooienbanden echter levensbedreigend zijn wanneer ze verkeerd worden gebruikt. Raadpleeg uw dierenarts voordat u vlooienbanden of vlooienproducten op uw kitten gebruikt.

Werken vlooienbanden als ze al vlooien hebben?

Ja! Vlooienbanden zijn ontworpen om vlooien te doden. Sommige halsbanden richten zich alleen op volwassen vlooien, terwijl anderen enkele van de jongere stadia van vlooien kunnen doden. Als u zich afvraagt of een bepaalde vlooienband echt werkt, bezoekt u de website van de fabrikant om meer te weten te komen over het product en de labelclaims.