6 Beste katten kalmerende spray in : een kopersgids en beoordeling


0

Beste katten kalmerende spray

Op zoek naar de beste katten kalmerende spray of wil je leren wat een kalmerende spray inhoudt? U bevindt zich op de juiste pagina.

Katten raken, net als andere huisdieren en mensen, gestrest. Geloof het of niet, dit is helemaal niet ongewoon. Ze houden niet van harde geluiden of veel andere dingen. Voorbeelden hiervan zijn een nieuwe omgeving, huisbezoekers, nieuwe huisdieren, autoreizen of dierenartsbezoeken. En wat is een gemakkelijke manier om de angst van onze katachtige vriend aan te pakken? Het gebruik van een kat kalmerende spray.

Elke kat vertoont verschillende reacties wanneer ze gestrest is, en eigenaren van gezelschapsdieren zorgen ervoor dat hun pelsbaby’s zich meer ontspannen en comfortabel voelen in stressvolle situaties.

Sommige katten hebben meer “ongelukken” dan normaal en vergeten of zien plotseling hun kattenbakken niet, terwijl anderen vervelend en destructief gedrag, agressiviteit of isolatie vertonen. Overmatige en harde geluiden zijn een andere typische reactie die we zien, en misschien een roep om hulp.

Hoewel er tal van manieren en producten zijn, zoals de beste kalmerende hulpmiddelen voor katten of een kat kalmerende plug-in, die helpen bij de angst van ons huisdier, vaak gebruikt door bontouders zijn kattensprays om katachtigen te kalmeren en hun stress te verminderen.

Kalmerende sprays voor katten zijn een populaire keuze onder eigenaren van gezelschapsdieren. Ze zijn het beste en een goedkoop, veilig alternatief voor orale voorgeschreven medicijnen, die sommige eigenaren van gezelschapsdieren liever niet gebruiken omdat ze deze als duur beschouwen en ongewenste bijwerkingen voor katten kunnen veroorzaken.

We hebben tientallen van deze producten doorzocht en alles samengevat wat u moet weten over de beste in dit artikel.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

6 Beste katten kalmerende spray in [year]: Een kopersgids en beoordeling 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Inhoudsopgave

De beste katten kalmerende sprays voor katten

6 Beste katten kalmerende spray in [year]: Een kopersgids en beoordeling 1

 1. Ontspannen Natuurlijke kalmerende spray
 2. Het wonder van de natuur Speciaal voor katten kalmerende spray
 3. Feliway Klassieke Spray
 4. SENTRY GOED Gedrag kalmerende spray voor katten
 5. Poten &Ampères Huisdier Natuurlijke Kalmerende Spray
 6. Comfortzone Spray &Scratch Control Spray |

1. Relaxivet Natuurlijke Kalmerende Spray

6 Beste katten kalmerende spray in [year]: Een kopersgids en beoordeling 9

De Relaxivet Natural Calming Spray helpt bij het verlichten van angst voor uw huisdier (kat en hond). Dat gezegd hebbende, het product werkt meestal en kalmeert uw huisdier in slechts 15 minuten en duurt maximaal 4-6 uur. Dit product is van Duitse premium kwaliteit en wordt aanbevolen door dierenartsen. De samenstelling omvat rozemarijn, lavendel, kattenkruid en geranium.

Deze kalmerende spray is handig om onderweg of thuis te gebruiken; het kalmeert van nature honden / katten en verlicht hun angst, angst, zorgen, stress, veroorzaakt door verschillende factoren, zoals: lange reizen, dierenartsbezoek, onweersbuien, autoritten, nieuwe mensen ontmoeten, aanpassing aan een nieuwe plek, enz. Deze spray helpt uw geliefde huisdier te kalmeren, hun nerveuze spanning te overwinnen, fobie.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

6 Beste katten kalmerende spray in [year]: Een kopersgids en beoordeling 10

Helpt de angst van uw huisdier te verlichten, het werkt voor zowel katten als honden. Het is van Duitse premium kwaliteit en wordt aanbevolen door dierenartsen. De samenstelling omvat kattenkruid, rozemarijn, lavendel en geranium.

Hoe gebruik je Relaxivet Natural Calming Spray?

Schud eerst de fles. Spray het (5-10 klikken) op plaatsen waar uw huisdier zich ongemakkelijk voelt. Werkt ook geweldig voor kratten bij het vervoeren ervan, bedden of andere plaatsen waar uw huisdier veel tijd doorbrengt.

Belangrijkste kenmerken:

 • Geen Stress formule. Deze verdwaalde huisdier verlicht de angst van uw huisdier.
 • Veilig en niet giftig. Dit product is gemaakt van alle natuurlijke ingrediënten. Het veroorzaakt dus GEEN SCHADE aan uw huisdier en het is ook niet verslavend.
 • Variëteit. Dit product is er ook in 2 andere vormen: Diffuser &Calming collar.
 • Stopt slecht gedrag. Relaxivet kan u helpen het agressieve en destructieve gedrag van uw huisdieren te remmen.
 • Veilig voor dieren met een gevoelige huid. Deze kalmerende spray met essentiële olie veroorzaakt geen huidirritatie en maakt uw huisdier er niet verslaafd aan, zelfs niet na langdurig gebruik.

2. Nature’s Miracle Alleen voor katten kalmerende spray

6 Beste katten kalmerende spray in [year]: Een kopersgids en beoordeling 11

Het is volkomen normaal om te zien dat uw kat ongewoon gedrag vertoont of niet in zijn beste staat is als gevolg van stressvolle omstandigheden. Wanneer dit gebeurt, is een ander ontspannend sprayproduct dat u zou kunnen gebruiken de Nature’s Miracle Just for Cats Calming Spray Stress-Reducing Formula.

Nature’s Miracle kalmerende spray is verkrijgbaar in 8 fl oz spuitflessen. Dit product is het beste en veilig om bij katten te gebruiken en beschikt over een niet-kalmerende formule en een rustgevende geur die uw gestreste kat op natuurlijke wijze kalmeert. In tegenstelling tot sprays die zijn gebaseerd op feromonen, gebruikt deze ingrediënten zoals water, essentiële oliën, kruidenextracten, bloemextracten, plantenzaadextracten, propyleenglycol, diazolidinylureum, methylparaben en propylparaben.

Voor de meeste katteneigenaren is dit product, hoewel net zo effectief als de Feliway kalmerende feromoonspray, minder duur en geeft het u de beste prijs-kwaliteitverhouding. Voor huishoudens met meerdere katten helpen deze bij het verminderen van gevechten tussen katten en zorgen ze ervoor dat elke kat zich op zijn gemak voelt. Volgens beoordelingen zien de meeste katteneigenaren een vermindering van stressgerelateerd gedrag bij hun katten na het gebruik van dit product.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

6 Beste katten kalmerende spray in [year]: Een kopersgids en beoordeling 12

Bevat een niet-kalmerende formule en een rustgevende geur die uw gestreste kat op natuurlijke wijze kalmeert. Het is budgetvriendelijk en geeft u de beste waar voor uw geld.

Hoe het wonder van de natuur te gebruiken, alleen voor katten kalmerende spray stressverlagende formule

Net als andere vergelijkbare producten is deze ontspannende spray van Nature’s Miracle niet bedoeld om rechtstreeks op katten te worden gespoten en werkt deze het beste als deze op hun bedden, dragers tijdens het transport, handdoeken, krassen of bestaande markeringen wordt gespoten.

Het zou ook helpen om sproeien in de ogen van de kat te voorkomen of open wonden. Hoewel niet echt schadelijk, zal contact met ogen of wonden leiden tot irritatie. Als dergelijke dingen gebeuren, is het het beste om de getroffen gebieden met water te spoelen en ervoor te zorgen dat uw kat zich op zijn gemak voelt. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat dit kalmerende sprayproduct buiten het bereik van kinderen ligt.

Nature’s Miracle Alleen voor katten kalmerende spray stressverlagende formule Belangrijkste kenmerken:

 • De Just for Cats Calming Spray van Nature’s Miracle heeft een niet-kalmerende formule die gestreste katten kalmeert.
 • Dit product, dat een van de beste op de markt is, bevordert ontspanning en vermindert hyperactiviteit bij katten.
 • U zult onmiddellijk resultaten zien na gebruik.
 • In vergelijking met andere kalmerende kattenproducten heeft deze van Nature’s Miracle een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Het is veilig te gebruiken rond kleine kinderen en huisdieren.
 • Het is een langdurige geconcentreerde spray.

3. Feliway Klassieke Spray

6 Beste katten kalmerende spray in [year]: Een kopersgids en beoordeling 13

Feliway biedt veel van de beste katten kalmerende producten, maar als u op zoek bent naar de beste kattenferomoonspray of de beste kattenontspannende spray, is een Feliway Feliway-product met feromonen dat u misschien moet overwegen de Feliway Classic Spray.

Verkrijgbaar in 20ml en 60ml sprayflessen, bootst dit huisdierproduct natuurlijke kattenferomonen na die helpen uw gestreste kat te kalmeren en te troosten. Misschien wel een van de meest populaire sprays die katten helpen kalmeren, de Feliway katten kalmerende spray werkt of je nu onderweg bent of thuis om te helpen tegen urine spuiten of krabben. Gebruik het bij een snel bezoek aan de dierenarts, of zelfs thuis om de kans op het opnieuw markeren van een kat te verkleinen.

De meeste Feliway spray beoordelingen merken op dat hoewel sprays met feromonen niet goed werken voor elke kat, dit product vermindert krabben, urine spuiten en reisangst bij de meeste van hun katten.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

6 Beste katten kalmerende spray in [year]: Een kopersgids en beoordeling 14

Dit product imiteert natuurlijke kattenferomonen die helpen uw gestreste kat te kalmeren en te troosten. Het werkt of je nu onderweg of thuis bent om te helpen tegen storend gedrag.

Hoe de Feliway Classic Spray te gebruiken

Het gebruik van deze ontspannende spray is ook gemakkelijk. Spuit gewoon 8 tot 10 pompen direct op dragers en beddengoed 15 minuten voor gebruik door de kat. Het is het beste om het nooit in de kattenmand te spuiten wanneer uw kat binnen is, of direct op uw kat om irritatie te voorkomen. Vermijd ook het spuiten van de krabpalen van uw kat. Anders zou je kat stoppen met het gebruik ervan.

Voor gebruik op reis ziet u de beste resultaten wanneer u het kalmerende sprayproduct tijdens lange reizen elke vier tot vijf uur opnieuw aanbrengt. Voor thuisgebruik is het het beste om het eenmaal per dag op gemarkeerde gebieden te gebruiken om het optreden van hermarkeringen of overmatig krassen te verminderen.

Feliway Classic Spray Belangrijkste kenmerken:

 • De Feliway katten kalmerende spray met feromonen is gemakkelijk te gebruiken.
 • Het wordt door de meeste dierenartsen aanbevolen om katten te helpen zich aan te passen aan stressvolle situaties.
 • De spray bevat een drugsvrije oplossing of synthetische gezichtsferomonen die kalmerend is voor katten.
 • Het duurt maximaal 5 uur.
 • De fles van 60 ml kan tot 50 keer worden gebruikt.
 • De Feliway Classic Spray flessen helpen katten zich aan te passen aan een nieuwe omgeving.
 • Van Feliway is klinisch bewezen dat het ongewenst gedrag van gestreste en angstige katten vermindert.

4. SENTRY Goed Kitty Gedrag Kalmerende Spray

6 Beste katten kalmerende spray in [year]: Een kopersgids en beoordeling 15

Een ander nuttig katten kalmerend product in onze lijst is de SENTRY GOED Gedrag Kalmerende Spray voor katten. Veel katteneigenaren raden het ten zeerste aan als een van de beste kalmerende producten, en ik kan zien waarom. Dit product is niet alleen effectief en veilig, maar het presenteert ook kalmerende lavendel kamillegeuren die de angst van een kat onder stressvolle situaties helpen verminderen.

De synthetische kalmerende feromonen helpen de angsten van uw huisdier te verlichten en zijn wangedrag te corrigeren. Het is een uitstekende, zo niet de beste, productkeuze om de angst van uw huisdier te verminderen of om het zich thuis en onderweg veilig te laten voelen.

Verkrijgbaar in 1-oz flessen, verwacht dat elke fles slechts een paar dagen meegaat. En als u op zoek bent naar producten die voornamelijk helpen bij angsten en ongewenst en destructief gedrag, dan is dit product een van uw beste keuzes. Houd er echter rekening mee dat Sentry-sprays mogelijk niet helpen bij de agressie van een kat jegens zijn huisdierouder of andere huisdieren.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

6 Beste katten kalmerende spray in [year]: Een kopersgids en beoordeling 16

We raden het ten zeerste aan als een van de beste kalmerende producten die momenteel op de markt zijn. Het beschikt over kalmerende lavendel, kamille geuren die de angst van een kat aanzienlijk verminderen.

Hoe de SENTRY GOOD Behavior Calming Spray voor katten te gebruiken

De Good Behavior Calming Spray for Cats van Sentry Pet Care werkt door de feromonen van een kat na te bootsen die helpen bij het kalmeren van katten in stressvolle situaties. Het produceert een kalmerende lavendel kamille geur, die zorgt voor een kalmerend effect.

Spuit de Sentry Kalmerende Spray voor katten in het gebied waar uw kat tijd doorbrengt, zoals een bench, beddengoed of dragers voor gebruik. U ziet het effect onmiddellijk na de toepassing. Omdat elke kat echter ander gedrag en reacties op ontspannende sprays vertoont, kunt u verschillende resultaten zien.

Voor het beste resultaat, spray zo vaak als nodig is. Zorg er echter voor dat het product niet direct op de kat wordt gespoten, maar alleen op het gebied dat uw kat zal gebruiken.

SENTRY GOOD Behavior Calming Spray voor katten Belangrijkste kenmerken:

 • Een van de beste die er zijn, dit veilige en effectieve kalmerende product voor katten, wijzigt stressgerelateerd gedrag bij katten.
 • Het is een uitstekend product om te gebruiken voor transport, snelle bezoeken aan de dierenarts, bedden of kratten.
 • De Sentry Sprays for Cats is geweldig om een nieuwe kat te helpen zich aan te passen aan een huishouden met meerdere katten.
 • De feromonentechnologie garandeert snelle resultaten. U zult onmiddellijk resultaten zien na gebruik.
 • Het bevat een rustgevende lavendel kamille geur waar de meeste katten dol op zijn.

5. Poten & Pals Pet Natural Calming Spray Keulen

6 Beste katten kalmerende spray in [year]: Een kopersgids en beoordeling 17

De Paws &Pals Pet Natural Calming Spray Keulen is een watergedragen kattenspray dat verlicht de angst en zorgen van uw huisdier. Het is gemaakt met natuurlijke, gezonde en lokaal geproduceerde ingrediënten, waaronder kamille, lavendel, aloë vera en meer.

Elke fles van deze katten kalmerende spray wordt geleverd in een 12-oz verpakking en met een langdurige, frisse en aromatische geur waar de meeste katten en kattenbezitters dol op zijn. Niet alleen zullen deze flessen u helpen uw kat kalm, ontspannen en in zijn beste staat te zien, maar deze helpen ook om uw omgeving fris te laten ruiken.

De veilige en niet-toxische formule van dit product is vrij van parabenen, sulfaat, fosfaat en synthetische kleurstoffen of parfums. Als u ziet dat uw kat tekenen van stress vertoont, thuis of onderweg, dan is dit katten kalmerende product een van de beste sprays die u kunt gebruiken.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

6 Beste katten kalmerende spray in [year]: Een kopersgids en beoordeling 18

Dit is een ontspannende spray op waterbasis die de angst en zorgen van uw huisdier verlicht. Gemaakt met natuurlijke, gezonde en lokaal geproduceerde ingrediënten, zoals aloë vera, kamille, lavendel en meer.

Hoe de Paws &Pals Pet Natural Calming Spray Cologne te gebruiken

Voor het beste resultaat spuit je een Paws &Pals Pet Spray Cologne op het beddengoed van de kat of in de lucht. Door een korte tijd tussen de sprays door te pauzeren, kan het product worden geabsorbeerd. Zorg ervoor dat u niet rechtstreeks op katten spuit om allergieën te voorkomen of irritations.

Paws &Pals Pet Natural Calming Spray Cologne Belangrijkste kenmerken:

 • De Paws &Pals spray bevat frisse geuren van lavendel, kamille en aloë vera die katten helpen kalmeren en ontspannen die angst of stress ervaren.
 • Dit is een 2-in-1 product omdat het ook fungeert als een deodorizer.
 • Het is een product op waterbasis dat veilig en effectief is.
 • Dit product is een natuurlijke spray die geen feromonen bevat.
 • Het beste gebruikt voor huishoudens met meerdere huisdieren, omdat het ook voor honden werkt.
 • Het biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

6. Comfort Zone Spray &Scratch Control Spray voor katten kalmeren

6 Beste katten kalmerende spray in [year]: Een kopersgids en beoordeling 19

Het merk Comfortzone is altijd erkend voor het produceren van producten die helpen bij het creëren van een serene omgeving voor katten. Een van hun beste producten, de Comfort Zone Spray &Scratch Control Spray voor katten kalmeren voegt zich bij onze lijst met de beste kalmerende sprays voor katten.

Dit door de dierenarts aanbevolen product bevat een kalmerend feromoon dat katten minder angstig maakt tijdens het reizen, tijdens een bezoek aan de dierenarts of zelfs thuis. U kunt de beste resultaten meestal binnen vier weken na gebruik van dit product zien.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

6 Beste katten kalmerende spray in [year]: Een kopersgids en beoordeling 20

Dit door de dierenarts aanbevolen product bevat een kalmerend feromoon waardoor katten zich minder angstig voelen tijdens het reizen, tijdens een bezoek aan de dierenarts of zelfs thuis.

Hoe de Comfort Zone Spray &Scratch Control Spray te gebruiken

Om uw kat te helpen met zijn stress en angst, spuit u de Comfort Zone Spray &Scratch Control Spray in de lucht of op zachte oppervlakken zoals handdoeken of beddengoed, maar niet rechtstreeks op katten. Selecteer gebieden waar uw kat vaak komt. Als u ziet dat uw kat van krabben houdt, spuit dan het hele gebied dat hij krabt met dit product om opnieuw markeren te voorkomen. U kunt dit product ook minstens 15 minuten op de reismand van uw kat gebruiken voordat u uw kat het laat gebruiken. Als u dit doet, voelt uw kat zich comfortabel en “veilig” tijdens het reizen.

Comfort Zone Spray &Scratch Control Spray Belangrijkste kenmerken:

 • Dit beste kattenproduct bevat feromonen die katten helpen kalmeren.
 • Deze spray is een ongeparfumeerd, drugsvrij en veilig product van een van de beste katten kalmerende merken op de markt.
 • Het is verkrijgbaar in twee maten.
 • Het biedt een geld-terug-garantie.
 • De Comfort Zone Spray &Scratch Control Spray is duurder dan andere vergelijkbare kalmerende feromoonproducten.
 • Het kan worden gebruikt als een spray of als een diffuser.

6 Beste katten kalmerende spray in [year]: Een kopersgids en beoordeling 1

Koopgids voor katten kalmerende sprays

Nu u een betere perceptie heeft van de beste sprays op de markt die katten helpen kalmeren, moet u ook goed geïnformeerd zijn over hoe u het juiste product voor u en uw kat kunt krijgen.

In deze sectie zullen we bespreken wat kalmerende sprays zijn, evenals de factoren waarmee rekening moet worden gehouden voordat u koopt, niet alleen alles wat u beschikbaar ziet, maar het product dat het beste werkt voor uw kat.

Wat zijn kalmerende sprays voor katten?

geel Vraagteken

Kalmerende sprays zijn een van de beste producten die door katteneigenaren worden gebruikt om hun bontbaby’s te kalmeren. Dit type product troost dieren door de stress en angst te verminderen die ze voelen wanneer ze worden blootgesteld aan stressvolle situaties. Deze situaties omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

 • Een nieuwe omgeving of een verandering in de omgeving
 • Reizen of verhuizen
 • Een introductie van een nieuw huisdier in het huishouden
 • Ontoereikend grondgebied
 • Harde geluiden zoals vuurwerk
 • Veterinaire bezoeken
 • Gasten langs laten komen

Wanneer u op zoek bent naar dit type product, zult u zien dat er twee soorten sprays zijn die katten helpen kalmeren. De eerste bevat kalmerend feromoon, terwijl de tweede productcategorie niet gebaseerd is op feromonen en in plaats daarvan natuurlijke ingrediënten gebruikt.

De meeste van deze sprays bevatten synthetisch kalmerend feromoon voor huisdieren zoals katten en honden. Feromonen zijn chemicaliën die dieren, zoals katten, afgeven om met elkaar te communiceren. Zie je, deze kalmerende feromonen help ook katten te kalmeren en herinner ze eraan dat ze zich in hun “veilige en beveiligde omgeving” bevinden. Feromonen geven hen een gevoel van verbondenheid en vertrouwdheid.

Sommige van de beste sprays die we beschikbaar zien, werken echter op dezelfde manier als die welke kattenferomonen nabootsen, maar bevatten geen feromoon in het product. In plaats daarvan gebruiken ze natuurlijke ingrediënten zoals kruiden en essentiële oliën om katten te helpen zich comfortabeler en ontspannener te voelen.

Hoewel deze producten over het algemeen verschillende formuleringen gebruiken, zijn ze allemaal ontworpen om één probleem aan te pakken – en dat is om angstige katten te kalmeren en ze zich veilig te laten voelen, zelfs onder stressvolle omstandigheden.

Wanneer gebruik je een kattensprayproduct?

Afgezien van ontspannende sprays, zijn er tal van andere vormen van ontspannende producten beschikbaar op de markten. Je zou de beste zien, inclusief doekjes, diffusers, plug-ins, kragen, druppels, traktaties en supplementen. Maar waarom zou je het spraytype verkiezen boven deze overweldigende keuzes? En wanneer moet je er een gebruiken?

Een kattenspray, met of zonder synthetische kattenferomonen, is een effectief product dat de angst of stress van de meeste katten verlicht. Deze spray geeft feromonen of geuren af die katten helpen zich “veilig” en kalm te voelen in stressvolle situaties.

Hoewel het een erkend feit is dat katten verschillende manieren hebben om te reageren op synthetische feromonensprays of volledig natuurlijke kalmerende sprays, is dit type product over het algemeen nuttig voor katteneigenaren die specifieke probleemgebieden in hun huishouden willen beschermen.

beste katten kalmerende spray

Je zult zien dat de meeste katten leiden tot het overmatig markeren van hun territorium of het vertonen van ongewoon gedrag wanneer ze worden blootgesteld aan stressoren. Dit soort dingen kunnen snel worden aangepakt door simpelweg een veilig en effectief ontspannende sprayproduct te gebruiken zoals eerder vermeld.

Deze sprayproducten die katten helpen kalmeren, mogen niet uitsluitend worden gebruikt wanneer uw kat zich al gestrest of angstig voelt. U kunt dit product ook bereiden wanneer u op het punt staat uw kat kennis te laten maken met een bekende stressor, zoals het verplaatsen of adopteren van een nieuw huisdier.

Als je ziet dat je katachtige vriend een van de volgende gedragingen vertoont, dan is het het beste om een katten kalmerend sprayproduct te gebruiken om het te helpen:

 • Constant krabben van meubels ondanks het hebben aangewezen krabpalen
 • Continu huilen
 • Overmatige vocalisatie of miauwen
 • Urine spuiten of het niet gebruiken van de kattenbak
 • Overbezorgdheid die vaak resulteert in zweren en laesies
 • Bevend
 • Agressie tegen mensen en andere huisdieren in het huishouden
 • Terugtrekken en verstoppen
 • Verlies van eetlust

Houd er echter rekening mee dat veel van deze tekenen kunnen wijzen op onderliggende gezondheidsproblemen, afgezien van stress. Als dat het geval is, is het het beste om uw katachtige vriend naar de dierenarts te brengen en deze te laten controleren om mogelijke gezondheidsproblemen uit te sluiten.

Factoren om te overwegen bij het kopen van een kalmerende spray voor katten

Zoals bij elke productaankoop, zou u elke optie willen zien die er is, zodat u het beste ontspannende sprayproduct kunt krijgen dat bij u en de behoeften van uw kat past. Het zou helpen als u rekening houdt met deze factoren bij het kopen van dit type sprays voor katten:

Dollarteken

Begroting

Met veel katten kalmerende spray productopties die er zijn, past het alleen dat hun prijzen variëren. Hoewel de meeste redelijk geprijsd zijn, zijn sommige producten behoorlijk duurder dan de andere. Als zodanig moet u zorgvuldig rekening houden met het budget of de prijs die u bereid bent aan dit product te besteden.

Van alle hierboven besproken producten is de relaxspray van het merk Comfort Zone de duurste. Toch vonden de meeste recensenten het als de beste onder de andere relaxing producten die ze hebben geprobeerd.

Biologisch versus niet-biologisch

Natuurlijke vs. synthetische kattenferomonen sprays

Zoals hierboven vermeld, kunnen ontspannende sprays voor katten van twee soorten zijn. Sommige bedrijven bieden een volledig natuurlijk product dat is gemaakt met essentiële oliën zoals aloë vera, kamille en lavendel. Terwijl andere fabrikanten een product op de markt brengen dat is geformuleerd met synthetische kattenferomonen. De keuze hier kan afhangen van de persoonlijke voorkeur van een katteneigenaar, maar het kan ook variëren afhankelijk van hoe de kat op de producten reageert.

Sommige van deze sprays, zoals het Feliway feromonenproduct, zijn ontworpen om specifiek gedrag zoals verlatingsangst aan te pakken. Dus als u dergelijke zorgen bij uw kat wilt aanpakken, is het het beste om het product te kopen dat hoogstwaarschijnlijk zou helpen bij het probleem van uw kat.

spuitfles

Grootte spuitfles

Als u op zoek bent naar katten kalmerende sprays, ziet u verschillende productopties die worden aangeboden in verschillende spuitflesformaten. Sommige merken bieden een product aan in twee verschillende flesgroottes, zoals de Feliway-sprays, die verkrijgbaar zijn in flessen van 20 ml en 60 ml. De meeste merken geven deze optie echter niet omdat hun producten alleen in één maat verkrijgbaar zijn.

Bij het selecteren van welke ontspannende spray u wilt krijgen, zou het helpen als u zou kunnen bepalen hoe vaak u het product voor uw kat of katten zult gebruiken. Voor een huishouden met meerdere katten is het het beste om een grotere flesgrootte te krijgen, zodat een enkele spuitfles langer meegaat. Als u nog steeds op het punt staat om een nieuw sprayproduct te introduceren en nog niet zeker weet hoe uw kat erop zou reageren, dan zou een praktische en economische keuze een kleinere fles zijn.

Voordelen van Cat Relaxing Sprays

Als je nog niet hebt geprobeerd om kattenrust te gebruiken, vraag je je misschien af hoe ze je kat kunnen helpen. Hoewel populair bij eigenaren van gezelschapsdieren en dierenartsen, moet u er rekening mee houden dat dit type product niet helemaal een permanente remedie is die de gedragsproblemen van een kat corrigeert. In plaats daarvan geeft het alleen een tijdelijk hulpmiddel bij het omgaan met de reactie van een kat op een stressvolle situatie.

Voordelen

Hier zijn enkele van de voordelen van ontspannende synthetische sprays en natuurlijke ontspannende sprays voor katten.

Ze zijn gemakkelijk te gebruiken.

Om een gestreste kat te kalmeren, zweren veel katteneigenaren en dierenartsen bij het gebruik van kattenrust. Deze producten zijn gemakkelijk te gebruiken, waardoor ze een van de beste opties zijn die er zijn. De sprays werken het beste wanneer ze rechtstreeks op specifieke probleemgebieden worden aangebracht, inclusief de plek in uw huis waar uw kat niet anders kon dan plassen of krabben. Spuit het product gewoon direct op oppervlakken en je bent klaar om te gaan.

Ze zijn gemakkelijk mee te nemen.

Ontspannende sprays werken ook het beste voor op reis of een bezoek aan de dierenarts. In tegenstelling tot andere vormen van kattenversoepelingsproducten zoals diffusers of plug-ins, zijn ze handig om overal mee naartoe te nemen. Deze sprays worden geleverd in kleine flesjes die je snel in je tas zou kunnen stoppen.

Ze zijn veilig te gebruiken.

Een groot voordeel van deze producten is dat ze veilig te gebruiken zijn. Voor de meeste eigenaren van gezelschapsdieren zijn sprays het beste alternatief voor het gebruik van medicijnen. Bontouders die zich zorgen maken over de bijwerkingen van geneesmiddelen op recept, resulteren in het gebruik van sprays in plaats daarvan, omdat deze producten net zo goed werken om katten te helpen zich ontspannen en minder angstig te voelen.

Ze zijn effectief.

Een ander voordeel van ontspannende sprays is dat ze vaak het gewenste resultaat geven. Veel pelsouders beschouwen deze items als de beste oplossing tegen de agressies, het spuiten of krabben van hun kat omdat ze werken zoals verwacht. Alleen al door specifieke probleemgebieden met deze producten te besproeien, vertonen de meeste katten verbeteringen in hun humeur of slecht gedrag. Ze helpen katten zich gelukkig te voelen en kalm te blijven in stressvolle omgevingen.

Kattenrusten helpen niet alleen tegen bepaald slecht gedrag zoals krabben of spuiten. Ze werken ook om te voorkomen dat katten met elkaar vechten in een huishouden met meerdere huisdieren. Verder verminderen ze de agressie van een kat jegens zijn eigenaar.

Ze zijn toegankelijk.

Toegankelijkheid is een ander sterk kenmerk van deze prokanaaltype, ongeacht de merken. Als katteneigenaar kunt u gemakkelijk een fles of twee ontspannende sprays aanschaffen die u kunt gebruiken voor uw gestreste katten. U kunt er snel een krijgen van fysieke winkels of online, zonder dat u een recept van de dierenarts van uw kat hoeft te verkrijgen.

beste katten kalmerende spray

Werkt Cat Calming Spray?

Katachtige kalmerende sprays bootsen het F3-feromoon zeer nauw na en kunnen helpen angstig gedrag zoals spuiten en krabben te verminderen. Dit kan helpen bij algemene angst, evenals stress veroorzaakt door dierenartsbezoeken, reizen, vuurwerk en andere harde geluiden of verlatingsangst.

Hoe ontspan je een gestreste kat?

Je instinct kan zijn om je kat te troosten door je arm uit te strekken om haar te aaien, maar ze kan dit als een bedreiging zien en uithalen met haar klauwen of tanden. Geef haar liever wat ruimte en houd haar van ergens in de buurt in de gaten, bewaar dan knuffels voor een meer ontspannen moment.

Maakt Feliway katten slaperig?

Maakt Feliway Cats Sleepy. Feline gezichtsferomonen produceren een mild kalmerend effect en werken niet als een kalmerend middel bij katten. Een kat zal over het algemeen meer ontspannen worden in de aanwezigheid van Feliway, maar het zal hem niet knock-out slaan.

Welke geuren zijn kalmerend voor katten?

Lavendel is veruit de meest kalmerende essentie voor je kat. Romeinse kamille heeft een kalmerend effect – zoals kamillethee – en is ook handig om de huid van je kat vrij te houden van huiduitslag. Aromatherapie mengt vaak verschillende oliën samen en je kunt hetzelfde doen met hydrolaten.