Beste indoor kattenvoer: Koopgids & beoordelingen


0

Beste kattenvoer binnenshuis

Ken je dat oude gezegde: “Je bent wat je eet”?

Nou, dat geldt ook voor je kat.

En als je thuis een kat voor alleen binnenshuis hebt, is het eten zij eten is bijzonder belangrijk. In vergelijking met buitenkatten hebben binnenkatten de neiging om langer te leven (meestal tot 12 jaar of meer!), Dus goede voeding is essentieel om hen in elk jaar van hun leven te ondersteunen en veelvoorkomende leeftijdsgerelateerde ziekten te voorkomen.

Dus als je wilt dat ze lang gezond en gelukkig is, is het in je eigen belang om het beste kattenvoer binnenshuis te selecteren om ervoor te zorgen dat ze alle voedingsstoffen krijgt die ze nodig heeft (en geen van de kunstmatige vulstoffen, conserveermiddelen of synthetische ingrediënten die ze niet doet) op een dagelijkse basis.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Beste kattenvoer binnenshuis: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden van deze beoordeelde producten zullen houden en dat het vonken vreugde in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Vergelijking van onze topkeuzes

Beste kattenvoer binnenshuis: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 1

Beste kattenvoer binnenshuis: onze keuze – Nulo

Beste kattenvoer binnenshuis: [year] Buyer's Guide & Beoordelingen 8

Voordat we ingaan op de kern van een kattendieet binnenshuis, nemen we even de tijd om de overtreffende trap te laten schijnen: Nulo graanvrij kattenvoer met BC30 Probioticum.

Dit merk wordt hoog gewaardeerd en met iets meer dan $ 35 voor een tas van 12 pond is het een betaalbaar maar kwaliteitsproduct. Je leert er binnenkort wat meer over.

Gerelateerd artikel: Review voor Nulo Cat Food

Beste kattenvoer voor binnenkatten – onze keuzes

 1. Nulo Graanvrij droog kattenvoer
 2. Wellness CORE Natuurlijk
 3. Halo Graanvrij natuurlijk droog kattenvoer
 4. Wellness CORE Natuurlijk Nat Ingeblikt Kattenvoer
 5. Nulo Kalkoen en kip recept graanvrij ingeblikt

1. Nulo graanvrije binnenkat

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvoer binnenshuis: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 9

Beschikt over een gepatenteerde probiotische mix die een gezonde darm bevordert bacteriën in de buik van je metgezel. Speciaal gemaakt voor indoor kitties en is gemaakt met echt vlees waaronder uitgebeende eend, kip en kabeljauw.

Gegarandeerde analyse

Van het populaire huisdiervoedingsmerk Nulo, dit product bevat een gepatenteerde probiotische mix die gezonde darmbacteriën in het spijsverteringskanaal van je metgezel bevordert.

Dit helpt haar met alles, van de spijsvertering tot de gezondheid van de huid tot immuniteitssterkte. Het bevat ook “toonaangevende vleesniveaus” om de behoefte van uw binnenkat aan eiwitten te ondersteunen.

Dit product is speciaal gemengd voor indoor katten en is gemaakt met echt vlees, waaronder uitgebeende eend, kip en kabeljauw. U kunt ervoor kiezen om een zak van 5 lb of 12 lb te kopen.

Pros

 • 83% van de eiwitten is afkomstig van hoogwaardige dierlijke bronnen zoals eend, kip, kalkoen en zalm
 • Graanvrij en koolhydraatarm (met bronnen als linzen en gele erwten in plaats van aardappelen)
 • Kleine brokjes die gemakkelijk te eten zijn

Tegens

 • Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat hun katten de smaak niet lekker vinden

2. Wellness CORE Natuurlijk

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvoer binnenshuis: [year] Buyer's Guide & Beoordelingen 10

Dit Amerikaanse bedrijf is erin geslaagd om formules te maken die tegemoetkomen aan de behoeften van huisdieren binnenshuis met minder vet om overmatige calorieën te vermijden.

Gegarandeerde analyse

Dit in de VS gevestigde bedrijf heeft een speciaal gebaseerde formule ontwikkeld voor huisdieren binnenshuis met minder vet om overmatige calorieën te vermijden, met een ruwe vetanalyse van slechts ongeveer 12% (ondertussen is het ruwe eiwitgehalte een indrukwekkende 38%, wat essentieel is voor vleesetende katachtigen!).

Net als de andere topmerken hier, bevat het geen vulstoffen, vleesbijproducten of kunstmatige ingrediënten. Het bevat ook tot 5% ruwe vezels om uw dier te helpen zich tevreden te voelen tussen de maaltijden.

Gerelateerd artikel: Wellness Kattenvoer Beoordelingen

Pros

 • Graanvrij
 • Speciaal ontworpen voor indoor kitties met 20% minder vet dan de originele formule
 • Goede prijs

Tegens

 • Sommige gebruikers merken op dat de brokgrootte iets groter is dan hun huisdieren liever eten

3. Halo Holistic Healthy Weight Indoor Kat

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvoer binnenshuis: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 11

Dit merk staat bekend om het gebruik van premium eiwitbronnen die duurzaam zijn geproduceerd en niet zijn gevoed met antibiotica of groeihormonen.

Gegarandeerde analyse

Het merk Halo staat bekend om het gebruik van hoogwaardige eiwitbronnen van dieren die niet in de fabriek zijn gekweekt of gevoed met antibiotica of groeihormonen.

Dit betekent dat ze wild gevangen vis, kooivrij gevogelte en in de wei gekweekt rundvlees gebruiken, samen met volledig “vleesmeel” gratis recepten. Niet slecht voor je katachtige vriend!

Je hebt misschien al eerder over dit product gehoord als Spot’s Stew. Het bijgewerkte merk belooft dat uw kat meer uit het voedsel zal halen dat ze eet dankzij de hoge verteerbaarheid van hun product, waardoor u minder hoeft op te ruimen in haar kattenbak.

Gerelateerd artikel: Beoordeling van Halo Cat Food

Pros

 • Gebruikt heel vlees (geen maaltijden) met 32% ruw eiwit
 • Vrij van kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen en ingrediënten
 • Hoogste verteerbaarheid in vergelijking met andere merken dierenvoeding (de “Proof is in the PoopTM“)

Tegens

 • Bevat aardappelen en soja
 • Sommige katten vinden het niet leuk
 • Gesponsord door de Humane Society of the US die sommige gebruikers niet ondersteunen
 • Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat een zeer kleine brokgrootte niet nuttig is om tanden schoon te houden

Beste kattenvoer binnenshuis: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 1

Beste ingeblikte kattenvoer voor binnenkatten

4. Wellness CORE graanvrij binnen

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvoer binnenshuis: [year] Koopgids & Beoordelingen 13

Als indoor formule bevat dit product minder calorieën. Dit helpt het risico op obesitas te verminderen en biedt nog steeds voldoende energie voor uw kat om te spelen.

Gegarandeerde analyse

Als indoor formule bevat dit Wellness CORE natvoerproduct minder calorieën. Dit helpt het risico op overgewicht en obesitas te minimaliseren en biedt nog steeds voldoende energie voor uw kat om te spelen.

Net als andere wellnessproducten wordt het gemaakt in de VS en wordt het ondersteund door hun geld-terug-garantie.

Pros

 • Verrijkt met vitaminen, mineralen, probiotica en omega-vetzuren uit ingrediënten zoals lijnzaad en zalmolie
 • Eiwitrijk om te voldoen aan de voedingsbehoeften van uw huisdier als natuurlijke carnivoor
 • 65% van het eiwitgehalte is afkomstig van hoogwaardige dierlijke bronnen zoals kip en kippenlever

Tegens

 • Veel gebruikers merken op dat een recente verandering in de formule hun dieren met GI-overstuur heeft achtergelaten
 • Sommige gebruikers merken ook op dat sommige blikjes voedsel lijken te missen wanneer ze voor het eerst worden geopend

5. Nulo graanvrij ingeblikt natvoer

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvoer binnenshuis: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 14

Deze heerlijke maaltijd bevordert een betere hydratatie via de jus op basis van bouillon die kitties onweerstaanbaar vinden. Het zit boordevol eiwitten en antioxidanten die het algehele welzijn van uw huisdier zullen stimuleren.

Gegarandeerde analyse

Het merk Nulo is de afgelopen jaren echt van de grond gekomen in termen van populariteit, en veel gebruikers van huisdieren zien zeker een direct voordeel voor hun katten.

Nulo’s “Freestyle™” -mix voor katten kan ook helpen het risico op chronische gezondheidsproblemen zoals nierziekte, artrose, voedselallergieën en hartaandoeningen te verminderen dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten, vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen.

Dit ingeblikt voedsel kan ook de nodige energie leveren zonder te leiden tot gewichtstoename dankzij de eiwitrijke, koolhydraatarme combinatie.

Pros

 • Vrij van maïs, tarwe, soja, carrageen, witte aardappelen, tapioca, kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen
 • Gemaakt in de VS
 • Veel gebruikers merken op dat hun katten dol zijn op de smaak
 • Bevat 78% vocht

Tegens

Beste kattenvoer binnenshuis: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 1

Hoe we de winnaars hebben bepaald

Als huisdierouder heb je een vrijwel eindeloze hoeveelheid opties voor dierenvoeding. De bedoeling van deze gids is om u te helpen uw keuzes te verminderen, zodat u de juiste kunt maken voor u en uw katachtige.

Hier zijn een paar vragen die we hebben overwogen bij het selecteren van onze topkeuzes uit de beschikbare kattenvoermerken:

 • Wat is de kwaliteit van de ingrediënten die in het product worden gebruikt?
 • Wat is de algehele reputatie van het merk?
 • Wat zeggen ervaren consumenten over het product?

Om ons te helpen onze beslissing te nemen, hebben we overlegd met enkele van de beste en meest betrouwbare bronnen beschikbaar, inclusief deze uitgebreide gids voor huisdiervoeding van het Cornucopia Institute, een publieke belangenorganisatie die economische, ecologische en agrarische informatie deelt met consumenten. Dus laten we beginnen en graven in wat we hebben gevonden.

Wat uw binnenkat nodig heeft in zijn dieet

imago van vers magere eiwitvoeding

Kitties zijn obligate carnivoren, wat betekent dat vlees het essentiële onderdeel van hun dieet moet zijn. Dit komt omdat ze in het wild zijn geëvolueerd en meestal kleine prooien hebben gegeten, zoals knaagdieren, vogels, slangen en insecten.

Volwassen katten hebben eigenlijk meer dan 3 keer meer eiwitten nodig dan honden!

Een rauw voedseldieet is meestal een geweldige bron van voldoende eiwitten. Maar gezien de vaak onbetaalbare kosten en het ongemak van dit type dieet, is kwaliteit ingeblikt kattenvoer ook een goede keuze.

Droge brokjes kunnen ook goed werken, hoewel het belangrijk is om een merk van hoge kwaliteit te krijgen. Het is bijna te gemakkelijk om voedsel te vinden dat vol zit met kunstmatige en synthetische rommel die de gezondheid van uw huisdier op de lange termijn kan schaden.

Als algemene regel geldt dat als je met droge brokjes gaat, blijf dan bij producten die geen graan bevatten en ten minste 35% eiwitgehalte bieden.

Andere belangrijke dingen die uw huisdier nodig heeft, zijn onder meer:

Vet:

beeld van gezonde vetzuren vis en noten

Het concept van “vetarm” als een gezonde eetstijl is een mythe voor katten (laat staan mensen!). Katten hebben voldoende bronnen van kwaliteitsvetten in hun dieet nodig om te gebruiken voor energie en om te helpen bij de ontwikkeling en functie van huid, haar, spieren en gewrichten, en zelfs het immuunsysteem.

De belangrijke soorten vetten, waaronder omega 3, 6 en 9 vetzuren (de eerste is de meest essentiële) is te vinden in dingen als vlas, sardines, krill, zalm en andere vissen. Er is een fatsoenlijke richtlijn 250 mg omega 3 vetzuren per dag, die gemakkelijk aan te vullen zijn in het dieet van uw huisdier in de vorm van visolie.

Vocht:

We willen niet dat het voedsel dat we onze huisdieren geven uitdroging veroorzaakt, omdat dit moeilijk kan zijn voor het lichaam. Bovendien, omdat huiskatten meestal zijn geëvolueerd in warme klimaten (Noord-Afrika en het Midden-Oosten), hebben ze meestal geen sterk dorstgevoel en drinken ze mogelijk niet genoeg uit hun waterbak om zichzelf voldoende te hydrateren.

Het toevoegen van vocht aan het dieet van een kat via ingeblikt of rauw voedsel (in plaats van alleen brokjes te verstrekken) is essentieel voor een goede orgaanfunctie en kan ervoor zorgen dat uw kat goed gehydrateerd blijft.

Koolhydraat:

Als macronutriënt worden koolhydraten eigenlijk beschouwd als niet-essentieel voor gezonde katachtigen binnenshuis. Niet alleen katten niet evolueren het eten van planten, maar de inname van moderne koolhydraten zoals tarwe, maïs en soja kan leiden tot aanzienlijke gezondheidsproblemen, variërend van artritis tot obesitas. Om de gezondheid van uw huisdier te beschermen, is het het beste om uit de buurt te blijven van producten die granen bevatten.

Hoeveel een binnenkat te voeden & het belang van obesitaspreventie

beste kattenvoer binnenshuis

Obesitas is een ernstig gezondheidsprobleem dat zowel mensen als katten kan treffen. Bij katachtigen wordt obesitas geassocieerd met een verscheidenheid aan extra gezondheidsproblemen, waaronder leverziekte, huidproblemen, diabetes, kreupelheid en verhoogde complicaties geassocieerd met operaties.

Voor zover het risico op deze gezondheidsproblemen dan kan worden vermeden, het voorkomen van obesitas is een van de belangrijkste redenen waarom goede voeding voor huisdieren zo belangrijk is.

Hoe groot moet mijn binnenkat zijn?

De typische volgroeide binnenlandse kat moet ongeveer 10 lbs wegen, hoewel dit kan variëren van slechts 5 lbs tot 25 + pond voor bepaalde rassen (bijvoorbeeld Siamese vs. Maine Coon, respectievelijk).

Beste kattenvoer binnenshuis: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 16

Uw dierenarts kan u helpen bepalen of uw huisdier een ideaal gewicht heeft. Een snelle manier om thuis te controleren is door je vingers zachtjes langs haar zijkanten te laten glijden. Je moet haar ribben gemakkelijk kunnen voelen, hoewel ze niet gemakkelijk zichtbaar moeten zijn.

Evenzo moet er een zichtbare taille zijn wanneer u vanaf de bovenkant of de zijkant naar uw dier kijkt.

Hoeveel moet ik haar voeren?

De hoeveelheid die je je harige vriend geeft, hangt af van een paar factoren, waaronder haar leeftijd, haar ras, haar algehele gezondheid, haar omgeving (inclusief klimaat) en hoe actief ze is.

Beste kattenvoer binnenshuis: [year] Buyer's Guide &Beoordelingen 16

Over het algemeen moet een volwassen kat van ongeveer 8-10 lbs ongeveer 4/5 van een kopje droog hebben voedsel of gewoon verlegen van een volledige 6 oz blik nat voedsel per dag. Dit is gebaseerd op de veronderstelling dat een typische 1 kopje kitty brokjes ongeveer 300 calorieën bevat, en 1 6 oz kan (of 2 3 oz blikjes) bevatten ongeveer 250 calorieën. Dit kan dienovereenkomstig worden aangepast, afhankelijk van of u besluit om uw metgezel een mix van droog en nat voedsel te geven.

Traktaties moeten minder dan ongeveer 1/10 bedragenÞ van de dagelijkse calorie-inname van uw huisdier.

Gelukkig bevatten de meeste merken voor dierenvoeding een gids direct op de verpakking. U kunt dit dus gebruiken om u te helpen de juiste hoeveelheid voor uw dier te bepalen.

Wanneer u uw kat voedt, is dit ook zeer variabel. Veel eigenaren van gezelschapsdieren kiezen voor een twee keer per dag portiecontrolemethode (waarbij ze een bepaalde hoeveelheid voedsel meten en uitdelen om als één maaltijd te worden gegeten) als een manier om het gewicht van een kat onder controle te houden. Dit is vooral handig als je een kat hebt die de neiging heeft om te veel te eten als je de kans krijgt!

Conclusie

Binnenkatten hebben de neiging om langer en gezonder te leven en veel van de problemen te vermijden waarmee hun buitenbroeders worden geconfronteerd (zoals dierenmishandeling, dieren in het wild, letsel en infectie). Maar binnenkatten hebben een paar speciale behoeften om ervoor te zorgen dat ze gezond en goed aangepast blijven, en een goed dieet is essentieel.

Help je binnenkat gedijen door haar voedsel te geven dat rijk is aan vocht, hoogwaardige eiwitten en essentiële voedingsstoffen, terwijl het ook beperkte ingrediënten heeft en weinig koolhydraten en calorieën bevat. Een combinatie van graanvrij, additiefvrij droog en ingeblikt voedsel is over het algemeen ideaal.

En het goede nieuws? Er zijn tal van kwaliteitsmerken om uit te kiezen.

Heb je een mede kattenliefhebber in je leven? Zorg ervoor dat u deze gids deelt en laat ons weten over uw ervaring als huisdierouder door in de onderstaande opmerkingen te schrijven.

Hebben binnenkatten kattenvoer binnenshuis nodig?

Binnenkatten zijn minder actief en hebben daarom minder calorieën nodig om een gezond gewicht te behouden dan hun tegenhangers in de buitenlucht. Voedingsmiddelen die zijn geformuleerd om een ideaal caloriegehalte te bevatten voor een levensstijl binnenshuis, kunnen binnenkatten helpen een gezond gewicht te behouden.

Wat is er anders aan kattenvoer binnenshuis?

Er zijn andere caloriearme kattenvoeren die bijna identiek zijn aan het binnenvoer, maar ze zijn gelabeld als een licht kattenvoer. De hogere vezels helpen ook het aantal calorieën per kopje te verlagen. Indoor formules kunnen ook een voedingsprofiel hebben dat is ontworpen voor een iets lagere calorie-inname.

Hoeveel moet een binnenkat per dag eten?

Hier is een algemene richtlijn waarover voedingsdeskundigen het eens zijn: een gezonde, actieve volwassen kat van 10 pond heeft 270-320 calorieën per dag nodig.

Wat is het verschil tussen droog kattenvoer binnen en buiten?

Indoor formula kattenvoer is over het algemeen gericht op iets minder vet. De buitenkat zou het prima moeten eten. Er is niet echt veel verschil. Binnenkatten zijn meestal minder actief dan hun tegenhangers in de buitenlucht en hebben daarom minder calorieën nodig.