Star Wars-kattennamen: 50 beste namen geïnspireerd door een sterrenstelsel ver, ver weg


0

Star Wars Kattennamen

Op zoek naar Star Wars kattennamen voor je nieuw geadopteerde katten? We hebben je bedekt met namen uit zowel de originele als de prequel-trilogie. We gooiden er zelfs kattennamen in, geïnspireerd op de Star Wars-sequels en spin-off media.

We zijn ervan overtuigd dat je aan het einde van dit artikel een op Star Wars geïnspireerde naam kunt vinden die het beste bij je nieuwe kat of katten past.

Lees ook: Kattennamen uit films

Star Wars-kattennamen uit de Star Wars-films

Er is geen betere manier om onze zoektocht naar de beste Star Wars-kattennamen te beginnen dan door de klassiekers door te nemen. Het Star Wars-verhaal heeft in totaal 11 films en een groot aantal tv-series en spin-offs omvat. De meeste favorieten van de Star Wars-universumfans verschenen voor het eerst in de films.

Star Wars Episode IV: Een nieuwe hoop

Episode IV: A New Hope werd uitgebracht in 1977 en heette oorspronkelijk Star Wars. Gemaakt en geregisseerd door George Lucas, dit was het eerste deel van de originele trilogie met Episode V: The Empire Strikes Back en Episode VI: Return of the Jedi.

Episode IV introduceert de meest iconische personages van Star Wars die geliefd zijn bij fans van over de hele wereld. Je zou zeker de trotse eigenaar zijn van een kat of katten die vernoemd zijn naar een van deze film- en sci-fi-iconen uit een sterrenstelsel ver, ver weg.

Hier zijn de meest populaire kattennaamideeën geïnspireerd door Star Wars:

 1. Darth Vaders – ooit een Jedi-ridder, heeft Darth Vader zich tot de duistere kant gewend en is hij een duistere Sith-heer geworden. Deze gevallen Jedi is een van de bekendste schurken aller tijden.
 2. Luke Skywalker – getraind door Meester Yoda terwijl hij in ballingschap was op de moerasplaneet Dagobah, werd deze held van de Rebellenalliantie de grootste Jedi aller tijden.
 3. Prinses Leia – de heldin van de Galactische Burgeroorlog, Prinses Leia is de tweelingzus van Luke Skywalker. Ze is een leider en stichtend lid van de Rebel Alliance.
 4. Obi-wan Kenobi – is een legendarische Jedi Master die een mentor was voor zowel Luke als Anakin Skywalker. Ook bekend als Ben Kenobi, leidt hij Luke door de Force in de strijd tegen het Galactische Rijk.
 5. Han Solo – de kapitein van de Millennium Falcon is een beroemde smokkelaar en gokker die Wookie Chewbacca hielp ontsnappen aan de slavernij onder het Rijk.
 6. Chewbacca – co-piloot van de Millennium Falcon, Chewbacca of Chewy hielp de Rebel Alliance het Rijk omver te werpen.
 7. R2-D2 – de bekendste astromech droid van allemaal. R2D2 is uitgerust met verschillende functies en gereedschappen en speelde een belangrijke rol bij de redding van prinses Leia.
 8. C-3PO – een protocol droid gebouwd door Anakin Skywalker.
 9. Jabba de Hutt – een beruchte misdaadbaas wiens macht zo ver reikte dat hij het respect en de betaling afdwong van zelfs de heersende regering van de Melkweg.
 10. Biggs Darklighter – een piloot en jeugdvriend van Luke Skywalker.
Star Wars Cat Namen: 50 Beste Namen Geïnspireerd Door een Galaxy Far, Far Away 1

Star Wars Episode V: The Empire slaat terug

Episode V, naar verluidt de donkerste uit de originele Star Wars-trilogiefilms, volgt de opkomst van het Rijk uit de as van de Death Star en zijn missie om de nieuwe rebellenbasis op de ijsplaneet Hoth te vinden en te vernietigen.

Hier zijn enkele kattennaamideeën uit deze film:

 1. Yoda – een van de grootste Jedi-meesters van de Oude Republiek en zijn laatste Grootmeester van de Jedi-orde. Hij is een meester in zowel de Force- als de lightsabergevechten.
 2. Keizer Palpatine – het publieke gezicht van Darth Sidious, hij wordt beschouwd als de machtigste Sith Lord die ooit heeft geleefd.
 3. Lando Calrissisch – een vriend van Han Solo uit zijn smokkeltijd, Lando sluit zich aan bij de Rebellenalliantie en wordt later generaal.
 4. Boba Fett – een kloon van Jango Fett, hij is een van de meest gevreesde premiejagers in de Melkweg, hij bezit de vaardigheden om zelfs krachtige gebruikers van de Force te doden.
 5. Dengar – een premiejager die zwaar getekend was in een race met Han Solo toen ze tieners waren.

Star Wars VI: Terugkeer van de Jedi

De laatste van de originele Star Wars-trilogie, Return of the Jedi, laat Leia op een reddingsmissie gaan om Han Solo te redden uit de klauwen van Jabba the Hutt. Rebel Alliance zal opnieuw vechten tegen de troepen van de nieuw gebouwde Death Star.

 1. Admiraal Ackbar – de opperbevelhebber van de Rebellenalliantievloot.
 2. Buboicullaar – ook bekend als Bubo, is een intelligent, voelend wezen dat door Jabba de Hutt als huisdier wordt gehouden.
 3. Boussh – Ubesiaanse premiejager wiens identiteit Leia aannam om zichzelf te vermommen
 4. Chef Chirpa – leider van de Ewoks.
 5. Hangende McCool – speelt dwarsfluit in de Max Rebo Band.
 6. Sy Snootles – leadzanger van de Max Rebo Band.
 7. Wicket – een jonge Ewok die later bevriend raakte met Leia.
Star Wars-kattennamen: 50 beste namen geïnspireerd door een sterrenstelsel ver, ver weg 2

Star Wars Episode I: The Phantom Menace

De film speelt zich 32 jaar voor de gebeurtenissen in Episode IV af. De film volgt Qui-Gon Jinn, zijn leerling Obi-wan Kenobi, Naboo’s Koningin Amidala en een slaaf begiftigd met van nature sterke krachten van de Force genaamd Anakin Skywalker.

Star Wars prequels kattennaam ideeën:

 1. Qui Gon Djinn – vaak beschreven als een buitenbeentje dat leeft volgens zijn eigen regels, is hij de mentor van Obi-wan en was hij ooit een mentor voor Yoda bij het ontdekken van de kracht van spirituele onsterfelijkheid.
 2. Anakin Skywalker – een 9-jarige slaaf die de hoogste ooit gedetecteerde midi-chlorian count in zijn bloed bezat.
 3. Koningin Padme Amidala – Padme is een van de belangrijkste senatoren van de Republiek. Ze werd op 14-jarige leeftijd verkozen tot koningin van Naboo.
 4. Foelie Windu – is een andere legendarische Jedi Master die na Yoda de op één na meest bekwame Jedi en duelist in de Raad is. Hij staat erom bekend dat hij zowel de Lichte Kant als de Duistere Kant van de Kracht in gevechten gebruikt terwijl hij aan de Lichte Kant blijft.
 5. Darth Maul – Darth Maul is de eerste Sith-leerling van Sith lord Sidious die werd gestuurd om koningin Amidala gevangen te nemen.
 6. Jar Jar Binks – wordt omschreven als een onhandige maar loyale vriend van Anakin.

Star Wars Episode II: Aanval van de klonen

10 jaar na de gebeurtenissen van Episode I is Anakin helemaal volwassen en krijgt hij de opdracht om senator Amidala te beschermen, samen met zijn mentor Obi-wan Kenobi. Onderweg ontdekken ze geheimen binnen de Galactische Senaat en nog veel meer.

Episode II kattennaam ideeën:

 1. Graaf Dooku – ook bekend als Darth Tyranus, stichtte de Confederatie van Onafhankelijke Systemen, wat leidde tot de Kloonoorlogen tegen de Jedi en de Republiek.
 2. Jango Fett – misschien wel de beste premiejager van zijn tijd, hij is de vader van Boba Fett. Hij is ook het genetische sjabloon dat wordt gebruikt voor het kloonleger van de Republiek.
 3. Owen Larsen – stiefbroer van Anakin Skywalker. Hij voedde Luke Skywalker op als de zijne.
 4. Shmi Skywalker – moeder van Anakin. Haar dood ontketende Anakins woede en bracht hem een stap dichter bij het vervullen van zijn lot om naar de Duistere Kant te vallen.
 5. Kit Fisto – een Nautolan Jedi Master die bekend staat om zijn vriendelijke glimlach.
 6. Dexter Jettster – de eigenaar van Dex’s Diner. Hij is een voormalige Outer Rim scout, goudzoeker op Subterrel en dierenjager.
Lees ook: 205 Disney-kattennamen

Star Wars Episode III: Wraak van de Sith

De laatste van de Star Wars-prequels, Revenge of the Sith, toont de laatste dagen van de Jedi-orde en de Galactische Republiek, en vooral de opkomst van Darth Vader.

Episode III-geïnspireerde kattennaamideeën:

 1. Generaal Grievous – de cyborg Opperbevelhebber van de Confederatie van Onafhankelijke Systemen, deze Kaleesh krijgsheer is een van de meest gevreesde wezens in de galactische geschiedenis zonder zelfs maar in staat te zijn om de Kracht te gebruiken.
 2. Shaak Ti – een Togruta Jedi Master beschreven door Mace Windu als “mooi als een bloem, maar toch zo dodelijk als een adder”
 3. Boga – een reptielachtig wezen dat met extreme snelheden kan rennen.
 4. Grand Moff Tarkin – de gouverneur en leider van de planeet Eriadu. Hij wordt door Sidious zelf gecrediteerd als de architect van het Rijk.
 5. Buzz Droid – een sabotage droid gemaakt door de Confederacy of Independent Systems.
Star Wars-kattennamen: 50 beste namen geïnspireerd door een sterrenstelsel ver, ver weg 3

Star Wars Cat Namen uit de Sequels &Diverse Spin-off Media

Hier zijn enkele van de personages die verschenen in de Star Wars-sequels Episode VII: The Force Awakens, Episode VIII: The Last Jedi, Episode IX: The Rise of Skywalker, animatiefilms en andere spin-off media:
 1. Rey – is een aaseter van de planeet Jakku. Ze raakte betrokken bij de strijd van het verzet tegen de First Order. Rey werd de laatst overgebleven Jedi.
 2. Fin – een voormalige stormtrooper of imperiumsoldaat van de First Order die overliep naar het verzet.
 3. Poe Dame – de beste X-wing gevechtspiloot van de Resistance en voormalig leider van het Starfighter Corps.
 4. Kylo Ren – ooit bekend als Ben Solo, is hij de zoon van Han Solo en prinses Leia. Hij wordt verleid door de Duistere Kant en sluit zich aan bij de Ridders van Ren in zijn aspiraties om te worden zoals zijn grootvader, Darth Vader.
 5. Snoke – een Force-gevoelige humanoïde gecreëerd door keizer Palpatine om zijn proxy Supreme Leader te zijn, Snoke was ooit de meester van Kylo Ren totdat hij hem verraadt.
 6. Maz Kanata – een voormalige smokkelaar en piraat, Maz is 1000 jaar oud en zou een Wonderkind van de Force zijn. Ze heeft het vermogen om de ware aard van een persoon te zien.
 7. Bb-8 – een astromech droid van Poe Dameron.
 8. Kapitein Phasma – een stormtrooper kapitein die Finn’s eerste commandant is.
 9. Viceadmiraal Holdo – nam de positie van opperbevelhebber van het verzet aan terwijl generaal Organa in coma lag door een aanval van de First Order.
 10. Kapitein Rex – ook bekend als CT-7567, is een clone trooper kapitein die de Galactische Republiek dient onder het bevel van Jedi-generaal Anakin Skywalker.
 11. Mara Jade – is de vrouw van Luke Skywalker in de niet-canon Legends serie.
 12. Tobias Beckett – mentor van Han Solo die werkte voor het Crimson Dawn misdaadsyndicaat.

Conclusie

Zoveel kattennamen in het Star Wars-universum kunnen geweldig zijn voor huisdieren. Je kunt zelfs spelen met de kattennamen om er een katachtige draai aan te geven, zoals Chewbaccat, Meows Windu, Kitten Fisto, enz.

We hopen dat u dit artikel nuttig vond in uw zoektocht naar de naam van uw nieuwe kat. Onthoud altijd dat het niet uitmaakt welke kattennaam je kiest, een liefdevol huis plus geweldige verzorging voor huisdieren haalt altijd het beste uit een kat.