Beste biologische kattenvoer : kopersgids > beoordelingen


0

beste biologische kattenvoer

Op zoek naar het beste biologische kattenvoer? Veel huisdierouders (en als u deze recensie leest, bent u misschien een van hen) houden zich aan een eenvoudige regel:

Ze gaan hun dier niets voeren dat ze zelf niet zouden eten.

Dit betekent natuurlijk niet dat ouders van huisdieren van plan zijn om elke dag kattenvoer te eten. In plaats daarvan is het een eenvoudig concept dat berust op de overtuiging dat dieren het verdienen om ook voedsel van hoge kwaliteit te eten.

Voor veel gezondheidsbewuste mensen is biologisch voedsel de voorkeurskeuze voor hun koelkast en voorraadkast en behoort het tot de hoogste kwaliteit voedsel dat er is. En tegenwoordig is het eigenlijk vrij eenvoudig om ook biologisch voedsel voor je huisdieren te krijgen!

In deze review gaan we biologisch: we zullen het hebben over wat biologisch kattenvoer is, waarom het gunstig is en wat voor soort dingen je wilt zoeken bij het kopen van al het natuurlijke kattenvoer (moet die zuurverdiende dollars laten tellen, toch?).

We zullen ook bespreken welke biologische kattenvoermerken op de markt tot de topkeuzes behoren, op basis van ingrediënten, feedback van klanten en prijs.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Beste biologische kattenvoer [year]: Buyer's Guide &Reviews 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Top 5 Beste biologische kattenvoer beoordelingen

Beste biologische kattenvoer [year]: Buyer's Guide &Reviews 1

Of uw kat nu jong, oud, gezond of te maken heeft met een chronische ziekte, biologisch gaan kan een geweldige manier zijn om haar te helpen zich beter te voelen, beter te bewegen en er zelfs beter uit te zien! Laten we een kijkje nemen naar de top vijf biologische kattenvoerproducten die we in onze zoekopdracht hebben gevonden:

 1. Acana Regionals Graslanden Droog Kattenvoer
 2. Ziwi Piek Luchtgedroogde kat recept
 3. Wysong Uretisch kattenvoer in blik
 4. Ziwi Piek Recept voor kattenvoer in blik
 5. Organix Biologisch kattenvoer in blik

1. Acana Regionals Graslanden Droog kattenvoer

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste biologische kattenvoer [year]: Buyer's Guide &Reviews 8

Dit is een premium droog kattenvoer dat echte eiwitbronnen bevat. Het bevat ook orgaanvlees (zoals lever), pens en kraakbeen van hoge kwaliteit voor extra minerale en voedingsboost.

Acana Regionals heeft een droog kattenvoer van hoge kwaliteit gemaakt met echte eiwitbronnen – dingen zoals eend, goat, lamsvlees, eieren, kip en vis (yum!). Het belooft ook orgaanvlees (zoals lever), pens en kraakbeen van hoge kwaliteit op te nemen voor toegevoegde minerale en voedingsboost als onderdeel van Acana’s WholePreyTM beloven.

Het koolhydraatgehalte is erg laag en de ingrediëntenlijst is over het algemeen top. Bovendien merken veel eigenaren van gezelschapsdieren op dat het zelfs lekker ruikt en dat hun kieskeurige katten er snel van hebben leren houden!

 • Pros: graanvrij en koolhydraatarm, je kunt de ingrediëntenlijst lezen
 • Tegens: duur

2. Ziwi Peak luchtgedroogde kat recept

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste biologische kattenvoer [year]: Buyer's Guide &Reviews 9

Dit single source eiwit is gemaakt van grasgevoerde en vrije uitlooprunderen die ethisch zijn grootgebracht en duurzaam zijn ingekocht zonder antibiotica, groeibevorderaars en hormonen.

Dit droge kattenvoer is een ongelooflijk hoogwaardig product uit Nieuw-Zeeland. Het single source eiwit is afkomstig van grasgevoerde en scharrelrunderen die ethisch zijn grootgebracht zonder antibiotica, groeibevorderaars en andere toegevoegde hormonen.

Binnenin zijn er ook Nieuw-Zeelandse groene mosselen die een rijke natuurlijke bron van chondroïtine en glucosamine (supergewricht gezonde verbindingen) zijn.

Ook dit voedsel is op een unieke manier gemaakt: luchtdrogen. Het proces van Ziwi Peak maximaliseert de nutriëntendichtheid en elimineert tegelijkertijd schadelijke bacteriën. Het heeft een indrukwekkend ruw eiwitgehalte van 36% en 14% vocht (niet slecht voor droogvoer).

En zoals alle toonaangevende biologische merken, is het vrij van granen, suikers, soja, maïs, aardappelen, rijst, glycerine, gesmolten maaltijden / bijproducten en kunstmatige conserveermiddelen.

 • Pros: rundvlees van hoge kwaliteit, ideaal voor de gezondheid van de gewrichten; zeer hoog eiwitgehalte
 • Tegens: rundvlees kan bij sommige katten allergieën veroorzaken; duur en geïmporteerd; kieskeurige katten houden niet van de textuur en eten misschien niet (hoewel veel recensenten helaas opmerken dat ze geloven dat het product nog steeds van superieure kwaliteit is … helaas niet aantrekkelijk voor hun viervoeters!)

3. Wysong Uretisch ingeblikt kattenvoer

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste biologische kattenvoer [year]: Buyer's Guide & Beoordelingen 10

Dit ingeblikte kattenvoer bevat meer dan 95% echte kip en is ontworpen door een dierenarts. Het is rijk aan essentiële micronutriënten en zogenaamde “nutraceuticals” die de immuun- en urinegezondheid stimuleren.

Veel katten geven de voorkeur aan kattenvoer in blik, maar de typische commerciële merken zitten vol met vulstoffen en ongezonde additieven. Dit ingeblikte kattenvoer bevat meer dan 95% echte kip, wat een allergeenarme en goed verdragen eiwitbron is voor katten. Het is ook rijk aan essentiële micronutriënten en zogenaamde “nutraceuticals” die de immuun- en urinegezondheid stimuleren.

 • Pros: geweldig voor katten met een voorgeschiedenis van urinewegproblemen, kan worden gebruikt voor katten van alle leeftijden en gezondheidstoestanden, koolhydraatarm
 • Tegens: bevat bruine rijst, onaantrekkelijk voor sommige kieskeurige eters (hoewel relatief gemakkelijk te mengen met ander voedsel als een topper), een paar consumenten hebben hun bezorgdheid geuit over de kwaliteit en integriteit van de blikjes

4. Ziwi Peak Recept voor kattenvoer in blik

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste biologische kattenvoer [year]: Buyer's Guide & Beoordelingen 11

Dit natvoer is vrij van alle dingen die je niet wilt en zit vol met gezonde ingrediënten, waaronder Nieuw-Zeelandse groene mosselen die elders moeilijk te vinden zijn!

Als u op zoek bent naar het gezondste ingeblikte kattenvoer, is deze ingeblikte kattenkeuken een kanshebber die u wilt bekijken. Net als het droogvoer dat we al hebben beoordeeld, is dit natvoer van Kiwi vrij van alle dingen die je niet wilt en vol met alle dingen die je doet, inclusief die Nieuw-Zeelandse groene mosselen die elders moeilijk te vinden zijn!

Bij 78% vocht en 9% ruw eiwit hoef je je niet veel zorgen te maken over uitdroging of je kat die niet genoeg aminozuren heeft voor een energiek en sterk lichaam.

Door de way, dat eiwit wordt ondersteund met TONNEN orgaanvlees, waaronder hertenvlees hart, long, lever en pens. Bovendien is het graanvrij!

 • Pros: super gemakkelijk te lezen etiket, kan nuttig zijn voor kitties met gewrichtsproblemen, chunky loaf stijl is een aantrekkelijke textuur voor de meeste katten
 • Tegens: recente verandering in ontwerp en ingrediënten lijken minder robuust en aantrekkelijk te zijn in vergelijking met oudere opties, verschillende meldingen van katten die het voedsel opgooien

5. Organix Biologisch Kattenvoer in blik

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste biologische kattenvoer [year]: Buyer's Guide & Beoordelingen 12

Bekend om de spijsvertering en de gezondheid van de urinewegen te ondersteunen door voldoende hydratatie te bieden van echte, smakelijke bouillon plus vezels voor gezonde buikjes en haarbalcontrole.

Als afronding van onze lijst is dit kippastei-achtige ingeblikte kattenvoer van Organix. Als je met dit product gaat, krijgt je kat een speciale “superfood” -mix, waaronder biologisch lijnzaad, biologisch kokosmeel, biologisch gedroogd ei en biologische veenbessen – voedingsmiddelen die rijk zijn aan gezonde vetten, antioxidanten, vitamines en mineralen.

Wat betreft de eiwitbron, het komt voornamelijk van biologische kippenlever met vrije uitloop, dus je weet dat het van hoge kwaliteit en een laag allergeengehalte is.

In feite is de claim van Organix om beroemd te zijn dat ze de enige “complete” lijn van biologisch dierenvoer zijn, wat betekent dat ten minste 95% van de opgenomen ingrediënten biologisch is gecertificeerd.

 • Pros: gecertificeerd USDA biologisch, relatief betaalbaarder in vergelijking met andere opties, gekookt in een biologisch gecertificeerde keuken hier in de VS, redelijk geprijsd
 • Tegens: textuur is misschien niet leuk voor sommige kitties, pas op voor gedeukte blikjes

Beste biologische kattenvoer [year]: Buyer's Guide &Reviews 1

Wat is biologisch kattenvoer?

Beste biologische kattenvoer [year]: Buyer's Guide & Beoordelingen 14

De informatie die op een voedseletiket kan worden vermeld, wordt nauw gereguleerd door de voedselmarketingindustrie. Als er iets staat “USDA Biologisch” direct op het etiket betekent dit in de meeste gevallen dat het officieel als biologisch is gecertificeerd door een externe agent. Dit is een goede zaak, omdat het je helpt ervoor te zorgen dat je precies weet wat je krijgt … je gaat er immers een beetje extra voor betalen!

Nu kiezen niet alle biologische telers of bedrijven ervoor om dit gecertificeerde label op hun producten te laten plakken, maar meest doen. Dit betekent dat niet alle biologische voeding als zodanig is geëtiketteerd… maar alles wat met “biologisch” is gelabeld, is zeker.

Biologisch kattenvoer is vergelijkbaar. Sommige of alle ingrediënten die het bevat, zijn grootgebracht of “biologisch” geteeld, wat betekent dat de ingrediënten zijn gerenderd:

 • Zonder pesticiden, herbiciden en andere niet-goedgekeurde stoffen
 • Zonder het gebruik van niet-goedgekeurde processen, waaronder genetische manipulatie, ioniserende straling of zuiveringsslib

Als een product ingrediënten bevat (gedeeltelijk of volledig) die vrij zijn van schadelijke gifstoffen en pesticiden en niet worden blootgesteld aan ongezonde weergavepraktijken, dan kunt u erop rekenen dat het een gezonde optie is.

In feite is biologisch kattenvoer niet alleen gemaakt met gezondere ingrediënten, maar deze ingrediënten (vooral de vlees- en koolhydraatbronnen) worden vaak beschouwd als menselijke kwaliteit … met andere woorden, veilig genoeg voor menselijke consumptie.

Want hier is het vuile kleine geheim:

Beste biologische kattenvoer [year]: Buyer's Guide & Beoordelingen 15

Veel kattenvoer van commerciële merken bevat ingrediënten voor de bodem van het vat. Je weet wel, dingen die je waarschijnlijk niet zou aanraken met een paal van tien voet (of vork, wat dat betreft). En natuurlijk, katten kunnen misschien geen zoetheid proeven of een feest hebbenculair verfijnd gehemelte, maar dat betekent niet dat ze geen voedsel verdienen dat aantrekkelijk en goed voor hen is!

Beste biologische kattenvoer [year]: Buyer's Guide & Beoordelingen 14

De waarheid is dat steeds meer mensen meer tijd, energie en geld steken in hun welzijn – evenals het welzijn van hun familieleden EN huisdieren – om de gezondheid, kwaliteit van leven en levensduur te verbeteren. Biologisch gaan is een groeiende trend… wat betekent dat we als consumenten veel meer opties beginnen te krijgen!

De voordelen van het kopen van biologisch kattenvoer

We kunnen verschillende voordelen bedenken bij het kopen van biologisch kattenvoer. Kijk maar eens naar de volgende lijst. Vind je niet dat je kat deze dingen verdient?

 • Biologisch voedsel is VRIJ van ongezonde stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de algehele gezondheid van uw dier (we zullen in de volgende sectie ingaan op specifieke “dingen om op te letten”).
 • Biologisch voedsel is meestal voedzamer dan ander voedsel , waardoor uw kat nog MEER de vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen krijgt die ze nodig heeft om gezond, mager en sterk te zijn.
 • Biologisch voedsel heeft over het algemeen een lager risico op voedselintolerantie, allergieën en spijsverteringsproblemen. Dit betekent een lager risico op huidproblemen, braken en chronische ziekten, om er maar een paar te noemen.
 • In vergelijking met conventioneel voedsel doet biologisch voedsel het beter om je kat energie, gezond haar en vacht, sterke gewrichten en goed functionerende organen te geven.
 • Biologisch voedsel kan uw kat zelfs helpen langer te leven door haar immuungezondheid te stimuleren en haar te helpen een gezond gewicht te behouden!
beste biologische kattenvoer

Waar u op moet letten bij het kopen van natuurlijk kattenvoer

We weten dus dat biologisch en alle natuurlijke kattenvoer over het algemeen veel gezonder is voor katachtigen dan commerciële producten. Het kan uw huisdier helpen langer te leven en tegelijkertijd gezonder te blijven.

Maar zijn alle biologische kattenvoeren gelijk?

Om u te helpen uw opties te doorzoeken, kan de volgende lijst worden gebruikt als een nuttige gids. Het bevat een reeks dingen die je wilt zien in het eten … en dingen die je niet in het eten wilt zien, trouwens.

Niet GGO

Genetisch gemodificeerde organismen komen uit een laboratorium. Ze worden gemaakt door het DNA van een soort plant of dier te nemen en het kunstmatig in de genen van een andere plant of dier te stoppen.

De praktijk wordt om verschillende redenen gedaan (bijvoorbeeld om de beschikbaarheid van voedsel en de duurzaamheid van gewassen te vergroten), maar het probleem is dat deze GGO’s slecht kunnen zijn voor de gezondheid … vooral als we bedenken dat het DNA dat wordt gebruikt om organismen te modificeren vaak afkomstig is van dingen als bacteriën, virussen en insecten! Zoek op uw biologische kattenvoer naar het woord “niet GMO” op het etiket.

Geen carrageen

Carrageen is een verbinding afgeleid van zeewier dat wordt gebruikt als verdikkingsmiddel om de textuur van voedsel te verbeteren. Het heeft geen voedingswaarde en in dier- en menselijke studies is gebleken dat het het risico op bepaalde gezondheidsproblemen, zoals ontstekingen, maagproblemen en bepaalde soorten kanker, verhoogt. Zoek naar carrageenvrij voedsel.

Geen kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen

Zorg ervoor dat uw biologische voedselselectie geen kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen heeft, die van lagere kwaliteit zijn en mogelijk gevaarlijk voor de gezondheid. Deze omvatten vreemd klinkende dingen zoals butylhydroxyanisol (BHA), butylhydroxytolueen (BHT), tert-butylhydrochinon (TBHQ), propylgallaat en ethoxyquine (klinkt zo smakelijk, nietwaar?).

Beste biologische kattenvoer [year]: Buyer's Guide & Beoordelingen 14

De meeste goede biologische kattenvoermerken gebruiken in plaats daarvan natuurlijke conserveermiddelen zoals tocoferolen (vitamine E), citroenzuur (vitamine C) en rozemarijnextract.

Geen bijproducten of gerenderde maaltijden

Vleesbijproducten komen van delen van het dier die een dier niet altijd in het wild zou eten. Bovendien is vlees van bijproducten vaak afkomstig van onethisch opgevoede en ongezonde dieren die gedwongen hormonen, antibiotica en andere rommel hebben gekregen. U moet ervoor zorgen dat het eerste vermelde ingrediënt ECHT vlees is (vaak vermeld simpel als de vleesbron, of het kan iets zeggen als “uitgebeend”).

Graanvrij

Granen (inclusief tarwe en andere glutenbevattende planten) zijn problematisch voor veel katten omdat a) ze de neiging hebben om ontstekingen, intoleranties of zelfs regelrechte allergische reacties te veroorzaken, en b) voedselarm en calorierijk zijn. Dit betekent dat ze gewichtstoename bij je kat kunnen veroorzaken, wat zeker niet goed is voor haar welzijn.

Koolhydraatarm

Katten worden geboren carnivoren. De overgrote meerderheid van hun calorieën moet afkomstig zijn van gezonde eiwitten (te vinden in ECHT vlees) en niet van tonnen vulstoffen zoals aardappelen. Om te weten of je op zoek bent naar een koolhydraatarme optie, zoek je naar groenten en fruit zoals veenbessen, pompoen, raapstelen, bosbessen, erwten en peterselie.

Dit kan uw huisdier helpen om trim te blijven – en bovendien bevatten dit soort koolhydraatbronnen veel meer vitamines en mineralen dan andere soorten koolhydraten zoals maïs, rijst, soja en suiker.

Leesbare etiketten

Zoek over het algemeen naar biologisch kattenvoer met duidelijke etikettering en gemakkelijk te lezen ingrediënten. Vage etikettering is verdacht. Bedrijven die echt achter hun product staan en geven om wat er in hun ingeblikt en droog voedsel gaat, moeten bereid zijn om op een eenvoudige manier uit te leggen wat ze gebruiken.

afbeelding van een Pinterest-pin

Vind je het leuk? Pin het!

Is All Natural hetzelfde als biologisch?

Over het algemeen kan al het natuurlijke goed zijn….maar biologisch is beter.

Dit is waarom:

De Association of American Feed Control Officials (AAFCO) is de officiële regelgevende instantie die huisdiervoeding regelt. Volgens hen betekent “natuurlijk” dat het product afkomstig is van dieren of planten (of gedolven bronnen) die onbewerkt zijn of op zijn minst niet zijn verwerkt met synthetische chemicaliën.

Zoals we hebben gezien, zijn “biologische” producten echter gecertificeerd door het rigoureuze test- en certificeringsproces via het National Organic Program (NOP) van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Biologische producten zijn niet alleen “natuurlijk”, maar ze zijn ook nader onderzocht en geverifieerd om de kwaliteit en het productieprotocol te waarborgen.

Dus als je het dieet van je kat probeert te upgraden, dan kan het kiezen van alle natuurlijke voedingsmiddelen een goed begin zijn. Maar als je meer vertrouwen wilt hebben in wat je koopt, en als je bereid bent om iets meer geld uit te geven, dan is biologisch voedsel waarschijnlijk de betere keuze.

Hoe u uw kat kunt overschakelen naar een nieuw voedsel

Het selecteren van het beste biologische kattenvoer voor uw kat is slechts een deel van het proces als het gaat om het upgraden van het dieet van uw kat. Het andere belangrijke deel is eigenlijk om haar kennis te laten maken met haar nieuwe eten!

Het punt is dat katten de neiging hebben om behoorlijk kieskeurig te zijn. Velen zullen terugdeinzen voor gloednieuw voedsel als het op een dag plotseling zonder waarschuwing in hun kom wordt gedropt. En afgezien van het temperament, zullen dieren vaak gastro-intestinale overstuur ervaren (waaronder diarree, misselijkheid, braken of constipatie) als hun primaire voedsel te plotseling wordt gewisseld.

Dus… wat is de truc?

Wees gewoon geduldig, langzaam en gestaag. Hier is een goede vuistregel om te proberen:

 • Geef je kat de eerste paar dagen ongeveer 75% van het voedsel dat ze gewoonlijk eet – en laat de andere 25% van haar maaltijd afkomstig zijn van het nieuwe gezonde voedsel dat je voor haar hebt gekregen.
 • Zodra deze drie tot vier dagen voorbij zijn, verander je de verhouding in 50/50: half nieuw, half oud (terwijl je door dit proces gaat, kijk je naar haar om ervoor te zorgen dat ze goed reageert op het voedsel – niet ziek worden, het niet vermijden, enz.).
 • Voor de komende drie tot vier dagen na een gelijkmatige splitsing, verander het opnieuw, deze keer geeft ze haar 75% van het nieuwe voedsel en 25% van het oude.
 • Eindelijk, na ongeveer anderhalve week van deze geleidelijke introductie, kun je 100% van haar maaltijden maken van haar nieuwe voedsel. Ze zou het nu zonder probleem moeten kunnen opslokken… ervan uitgaande dat ze de smaak lekker vindt. Hopelijk wel!

Natuurlijk, als je kat niet eet of nog steeds gastro-intestinale problemen heeft, zou een telefoontje naar je dierenarts nuttig moeten zijn op je takenlijst.

Nog een extra tip om je kat aan te moedigen om te eten? Zorg ervoor dat je haar waterbak een beetje uit de buurt van haar voedselschaal houdt. Dit lijkt misschien contra-intuïtief, maar er is een specifieke reden voor:

Het blijkt dat kitties in het wild zijn geëvolueerd om instinctief hun voedsel weg te houden van waterbronnen. Logisch, gezien het risico op besmetting. Dus, als je kat een beetje kieskeurig is en de neiging heeft om toch niet veel te eten, probeer dan haar waterschaal naar een ander gebied in haar huis te verplaatsen.

Dit maakt dat biologische voedsel misschien wat aantrekkelijker… wat betekent dat ze de voedingsstoffen krijgt die ze nodig heeft, en dat je uiteindelijk je dollars niet verspilt.

beste biologische kattenvoer

Conclusie

Holistisch kattenvoer is misschien duurder dan het traditionele kattenvoer dat beschikbaar is in winkels en online, maar de paar extra dollars zijn het zeker waard – althans voor de meeste eigenaren van gezelschapsdieren die ervoor kiezen om dit soort voedsel van menselijke kwaliteit voor hun dieren te kopen.

Je bent immers wat je eet… en hetzelfde geldt voor je kat! Als je haar wilt helpen veel energie, een mooie glanzende vacht, een sterk en slank lichaam en het gezondste lichaam mogelijk te maken in elke fase van haar leven, upgrade dan haar dieet. Het is nooit te laat om een paar eenvoudige aanpassingen te maken die het welzijn van je geliefde metgezel echt kunnen verbeteren … en keuken.

Wat is het gezondste kattenvoer op de markt?

Weruva Klassiek Kattenvoer. Whole Earth Farms Graanvrij droogvoer. Smaak van de Wild Grain Free High Protein Real Meat Premium Dry Cat Food. Wellness Complete Health Graanvrij Ingeblikt voedsel. Wag Wet Cat Food, Kip &Giblets Recept. Eagle Pack Indoor Volwassen Droog Kattenvoer.

Is het slecht om katten droogvoer te geven?

Van nature bevat natvoer veel meer watergehalte dan droogvoer. Extra vocht bevordert de gezondheid van de nieren, blaas en urinewegen voor uw katten. Aan de andere kant kan langdurige uitdroging de urinewegen van uw kat irriteren en mogelijk leiden tot nierziekte.

Welke voedingsmiddelen moeten katten vermijden?

Maïs en tarwegluten. Vlees- en graanmaaltijden en bijproducten. BHA (Butylated Hydroxyanisole) BHT (Butylated Hydroxytoluene) Ethoxyquine. Kleurstoffen (Blauw 2, Rood 40, Geel 5 en 6, 4-MIE) PG (Propyleenglycol) Gesmolten vet.

Is tonijn in blik slecht voor katten?

Hoewel tonijn prima is voor katten met mate of als traktatie, kan te veel tonijn in blik slecht zijn voor je kat. Vis is een geweldige bron van eiwitten, maar er zijn een paar redenen waarom een vast dieet van tonijn van menselijke kwaliteit in blik gezondheidsproblemen voor uw kat kan veroorzaken.