Beoordelingen &koopgids voor onze Top 5 Beste kattenhalsbanden


0

beste kattenhalsband

Welk geluid is schattiger dan het rinkelende geluid van de kraag van je kat terwijl ze de kamer in draaft om je wat liefde te geven?

We weten het – niet veel!

Als je kat nog geen halsband heeft (of een nieuwe nodig heeft), vind je dit artikel, Beste kattenhalsbanden, misschien superhandig. Waarom? Omdat het plaatsen van een halsband om je kat zeker een waardevolle overweging is om als huisdiereigenaar te maken, zelfs als je bontbal alleen binnenshuis is.

Om u te helpen de beste kattenhalsband voor uw kat te vinden, gaan we enkele van de belangrijkste doelen en voordelen van kattenhalsbanden benadrukken, aangeven waar u op moet letten bij het selecteren van de juiste voor uw dier en de voor- en nadelen van de halsbandmerken bekijken die we in ons onderzoek hebben gevonden.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Beoordelingen &koopgids voor onze Top 5 Beste kattenhalsbanden [year] 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

De beste kattenhalsbanden

Beoordelingen &koopgids voor onze Top 5 Beste kattenhalsbanden [year] 1

Een overzicht van de beste kattenhalsbanden: onze top 5

 1. Bemix Huisdieren Reflecterende kattenhalsband met bel
 2. GoTags Gepersonaliseerde reflecterende nylon breakaway kattenhalsband
 3. Bosbes Verstelbare Breakaway Kattenhalsband
 4. Pettsie Cat Collar Breakaway met vlinderdas
 5. Rogz Catz Breakaway Kattenhalsband

Met de bovenstaande overwegingen in gedachten, vraag je je nu misschien af welke halsband je moet krijgen voor je schattige katachtige.

De volgende vijf merken behoren tot de beste halsbanden die we online hebben gevonden:

1. Reflecterende kattenhalsband met bel, breakaway door Bemix Huisdieren

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beoordelingen &koopgids voor onze Top 5 Beste kattenhalsbanden [year] 8

Dit is een goede keuze voor u als u meerdere katten en / of kittens heeft. Het wordt geleverd in een 6-pack verpakking en elke kraag is uitgerust met bellen en een reflecterende strip op het duurzame nylon materiaal.

Bemix Pets biedt deze halsbanden aan in een handige set van 3 of 6 stuks. Dit kan een goede keuze voor u zijn als u meerdere katten en / of kittens heeft, omdat de duurzame halsbanden kunnen worden aangepast aan een nekomtrek van 7-11 inch. Ze worden geleverd met bellen en een reflecterende strip op het duurzame nylon materiaal voor gemakkelijk Spotten.

 • Pros: kosteneffectief, kan worden aangepast aan een iets kleinere nekomtrek in vergelijking met andere merken, Bemix biedt levenslange garantie (gratis vervanging of terugbetaling), bel is niet overdreven luid
 • Tegens: bellen moeilijk te verwijderen, gebruikers hebben gemerkt dat het nylon in de loop van de tijd rafelt en de reflecterende strips knisperen, minder verscheidenheid aan kleuren (komt in rood, oranje en blauw)

2. Gepersonaliseerde breakaway – aangepast geborduurd met huisdiernaam en telefoonnummer kraag

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beoordelingen &koopgids voor onze Top 5 Beste kattenhalsbanden [year] 9

Deze gepersonaliseerde breakaway kragen zijn felgekleurd en kunnen volledig worden aangepast. Je kunt de naam van je kat en je telefoonnummer er rechtstreeks in laten borduren.

Van het Amerikaanse bedrijf GoTags zijn deze halsbanden van de kat felgekleurd en volledig op maat te maken. Je kunt de naam van je kat en je telefoonnummer laten borduren in het duurzame en stevige nylonmateriaal (maximaal 22 tekens). Kies uit vijf kraagkleuren en 15 borduurkleuren.

Deze kragen hebben ook een breedte van 3/8 inch, waardoor het ideaal is voor katachtigen met een nekomtrek van 8-12 inch. De meeste gebruikers vinden dat de quick release kraag stevig maar effectief is, hoewel een paar hebben gemeld dat de gesp breekt of de kraag verdwijnt na een of twee keer gebruik.

 • Pros: identificatie kan permanent in de kraag worden gestikt (geen ID-tag nodig), super aanpasbaar, zeer zichtbaar
 • Tegens: iets duurder, kan slechts tot 22 tekens borduren (dus past mogelijk niet in een lange naam); sommige gebruikers merken op dat het aanpassen van de functie van de halsband geborduurde informatie kan verdoezelen (meer een probleem voor kleinere dieren)

3. Blueberry Verstelbare Breakaway Kattenhalsband

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beoordelingen &koopgids voor onze Top 5 Beste kattenhalsbanden [year] 10

Wordt geleverd in 9 kleurrijke patronen en reflecterende opties zijn ook beschikbaar. Het gebruikte materiaal is een polyester met hoge dichtheid dat zowel duurzaam als comfortabel is.

Een twee-voor-één deal van het bedrijf Blueberry Pet, deze veelkleurige breakaway kragen zijn verstelbaar voor kitties met 9-13 inch omtrekhalzen. Het materiaal is voornamelijk gemaakt van polyester met hoge dichtheid dat comfortabel en duurzaam is.

 • Pros:: veel schattige en heldere ontwerpen om uit te kiezen, goede prijs voor twee, gebruikers genieten ervan dat de kraag niet “kroesachtig” wordt, zelfs niet na enkele maanden dragen
 • Tegens:: sommige gebruikers vonden de breakaway-functie ook effectief zodat de kragen te gemakkelijk loskwamen, mogelijk te groot zijn voor kleinere katachtigen

4. Pettsie Cat Collar Breakaway met vlinderdas

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beoordelingen &koopgids voor onze Top 5 Beste kattenhalsbanden [year] 11

Een losbreekkraag en vriendschapsarmband in één. Deze is gemaakt van 100% duurzaam en natuurlijk katoen, wat een pluspunt is voor katten met een gevoelige huid.

Iets voor jou, iets voor je kleine bontbal! Deze breakaway kraag is gemaakt met 100% duurzaam en natuurlijk katoen, wat een enorm pluspunt kan zijn voor katten met een gevoelige huid. De halsband kan worden aangepast voor katten met 8-11 inch nekomtrek. Het heeft ook een lichtgewicht vlinderdas gemaakt van hout, een super schattig detail waar veel eigenaren van gezelschapsdieren dol op zijn.

Bovendien wordt het geleverd met een bijpassende vriendschapsarmband voor jou of een geliefde. Kinderen zijn er dol op!

 • Pros: uniek en schattig, wordt geleverd met interessante functies (armband voor u en vlinderdas op de kraag), gemaakt van natuurlijk katoenen materiaal, heeft de quick release veiligheidsfunctie
 • Tegens: houten vlinderdas kan eraf vallen, ontsnapping was ook volgens ten minste één recensent die zag hoe haar kat haar ja kreegw zit erin vast

5. Rogz Catz Breakaway, reflecterende en glow-in-the-dark kattenhalsband

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beoordelingen &koopgids voor onze Top 5 Beste kattenhalsbanden [year] 12

Dit is bedoeld voor katachtigen met een nekomtrek van 8-12 inch. Het is gemaakt van reflecterend, krasbestendig en glow-in-the-dark materiaal.

De Rogz Catz halsband kan worden aangepast aan katten van 6,6 lbs, +8,8 lbs of +11 lbs. Het wordt ook geleverd met een verwijderbare bel, zodat u uw kat in en rond uw huis kunt horen en haar gemakkelijk kunt uitkiezen van andere katten in uw huishouden. De kraagbreedte is bedoeld voor kitty-halzen met omtrek van 8-12 inch en het materiaal is krasbestendig, reflecterend en glow-in-the-dark.

Het beschikt ook over een schattig vispatroon samen met vier andere stijlen!

 • Pros: breakaway-functie kan worden aangepast voor katachtigen van verschillende gewichten, glow-in-the-dark, duurzaam en hoogwaardig materiaal
 • Tegens: quick release-functie werkt mogelijk niet voor katten jonger dan 6 lbs, sommige recensenten merkten op dat de glow-in-the-dark-functie niet zo lang meegaat als gewenst; sommige recensenten merkten ook op dat de quick release gesp snel brak

Beoordelingen &koopgids voor onze Top 5 Beste kattenhalsbanden [year] 1

Wat doen kattenhalsbanden?

Kattenhalsbanden bieden drie hoofddoelen:

Een kattenhalsband maakt medische informatie over je kat duidelijk.

Tags op de halsband van uw kat kunnen bewijzen dat uw dier op de hoogte is van haar rabiësvaccinaties, die wettelijk verplicht zijn in elke staat. IkAls uw dier andere gezondheidsproblemen heeft (zoals allergieën), is het gemakkelijk voor iedereen die haar vindt om snel te controleren, wat kan helpen bij het aanpassen of leiden van een medische behandeling.

Een kattenhalsband kan de kans op hereniging met uw huisdier verbeteren nadat het vermist is geraakt.

afbeelding van een kat buiten

Idealiter heeft de halsband van uw kat een identificatielabel erop. Als uw huisdier vermist raakt, kunnen barmhartige Samaritanen, dierencontroleurs of andere veterinaire professionals u gewoon bellen en u laten weten dat ze is gevonden!

Bovendien zal een kat die in de gemeenschap wordt gezien met een halsband om, niet worden aangezien voor een zwerfkat, wat kan voorkomen dat een goedbedoelend persoon haar naar een asiel brengt. Helaas, duizenden ongeïdentificeerde katten met menselijke families worden elk jaar naar opvangcentra gestuurd en velen van hen zijn niet herenigd met hun eeuwige thuis.

Natuurlijk, omdat identificatielabels en halsbanden soms kunnen vallen of worden verwijderd, kiezen veel eigenaren van gezelschapsdieren ervoor om ook een microchip in hun kat te laten implanteren.

Een microchip is als permanente identificatie die kan worden gedetecteerd met een microchipscanner en uw contactgegevens digitaal opslaat in een microchipdatabaseregister.

Maar voor het gemak en de snelheid heeft een ID-tag en halsband nog steeds de voorkeur voor veel huisdierouders – een barmhartige Samaritaan heeft immers waarschijnlijk geen microchiplezer, maar kan je gemakkelijk bellen op hun mobiele telefoon!

Een kattenhalsband kan een schattige en schattige manier zijn om je kat wat persoonlijke flair te geven.

afbeelding van een schattige kat met een kraag

Laten we eerlijk zijn: er zijn een aantal schattige kitty collar-ontwerpen die er zijn! Het is leuk om er een te vinden die past bij de persoonlijkheid van je harige meisje … of zelfs die van jou! Naast het overwegen van de vele onderstaande opties, kunt u ook verschillende kraagkleuren en -patronen bekijken bij het kiezen van een kraag. Er is absoluut een beste kattenhalsband voor uw trouwe katachtige metgezel op de markt!

Hoe de beste kattenhalsband voor uw katachtige vriend te kiezen

Breakaway Halsbanden

Kraagletsels zijn zeldzaam, maar kunnen voorkomen. Mogelijke problemen zijn onder meer dat de halsband vast komt te zitten op objsekten of vast komen te zitten op verschillende delen van het lichaam van uw dier (vooral de poten, het been, de oksel en de mond).

Veel dierenartsen raden ontsnappings- of snelsluitingshalsbanden aan. Deze voorkomen verwurging en hebben geen elastische elastische componenten of harde gespen die per ongeluk schade kunnen toebrengen aan uw kleine katachtige vriend.

Kwaliteit en duurzaamheid

Tenzij je graag veel geld uitgeeft, heeft het weinig zin om een dunne kattenhalsband te krijgen om deze regelmatig te moeten vervangen. Veel eigenaren van gezelschapsdieren geven er de voorkeur aan om een iets duurdere maar hoogwaardige halsband te kopen die lang meegaat, gemakkelijk schoon te maken is en bestand is tegen het weer (als uw kat naar buiten gaat).

Halsbanden van hoge kwaliteit hebben minder kans om gerafeld en beschadigd te raken, wat (zoals we hebben gezien) ook een gevaar voor de gezondheid van uw dier kan vormen.

Identificatie

We hebben gezegd dat kattenhalsbanden geweldig zijn om mensen in de gemeenschap te helpen uw huisdier snel te identificeren als ze vermist raakt. Op zijn minst moet u de naam van uw kat en uw telefoonnummer op het identificatielabel hebben gegraveerd. In plaats van uw volledige adres op te geven, wilt u misschien gewoon de stad toevoegen waarin u woont.

Verstelbaarheid en pasvorm

afbeelding van een grijze kat

Ten minste één studie toonde aan dat de meerderheid van de katten in hun steekproef hun nieuwe kattenhalsbanden tot 6 maanden na het eerste krijgen van een kattenhalsband tolereerde. Onderzoek als dit suggereert dat, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, de rechterkraag comfortabel kan zijn en minimale tot geen problemen kan opleveren voor katten , maar alleen als deze correct past!

De halsband van uw kat moet los genoeg zijn zodat hij haar nek niet zal knijpen, maar niet zo los dat hij van haar hoofd glijdt of gemakkelijk op dingen of andere delen van haar lichaam vangt.

Hier is een snelle fittest: je zou gemakkelijk twee vingers tussen de kraag en de nek van je kat moeten kunnen laten glijden terwijl ze het draagt. Je kunt ook eenvoudig de nek van je kat meten en vervolgens een of twee centimeter toevoegen bij het aanpassen van de kraag.

Als je vragen hebt, is het altijd verstandig om ze door je lokale dierenarts te laten uitvoeren. Hij of zij kan ervoor zorgen dat de halsband goed past (vooral als uw kat nog steeds groeit of onlangs een verandering in gewicht heeft gehad).

Gewicht kraag

Hoewel je niet zeker weet hoe je kat zich voelt tijdens het dragen van haar kraag, kun je uitkijken naar tekenen van ongemak (zoals huidirritatie, frequente vocalisatie of frequente pogingen om de kraag te krabben of te verwijderen). Het gewicht van de kraag van je kat heeft ook invloed op haar comfort, vooral als ze jong is. Vermijd dus forse halsbanden op superkleine katachtigen en lichtgewicht of dunne halsbanden op grotere katten.

Zichtbaarheid

Felgekleurde kragen zijn gemakkelijker te zien voor mensen, dus je kat zal minder snel worden aangezien voor een zwerfhond terwijl hij een heldere en zichtbare draagt. Bovendien geven veel huisdierouders de voorkeur aan reflecterende halsbanden die hun dieren gemakkelijker te herkennen maken in het donker wanneer ze ’s nachts op jacht zijn.

Sommige huisdierouders geven er ook de voorkeur aan om kleine belletjes op hun kattenhalsbanden te plaatsen, zodat katten zowel gehoord als gezien kunnen worden. Dit kan vooral nuttig zijn voor eigenaren van gezelschapsdieren met een visuele of auditieve beperking.

Kunnen kattenhalsbanden voorkomen dat mijn kat vogels doodt?

beste kattenhalsband

Onderzoek toont aan dat huiskatten verantwoordelijk zijn voor het uitsterven van ten minste 22 soorten vogels over de hele wereld!

Natuurlijk zijn katten geboren jagers. Het besluipen en doden van prooien is instinctief voor hen. Maar het is niet prettig om je kat aan de deur te vinden met een dood of stervend beestje , vooral omdat dit jou en je familie aan ziekte kan blootstellen.

Interessant is dat er enig bewijs is dat suggereert dat het plaatsen van een felgekleurde en felgekleurde halsband op uw kat kan voorkomen dat ze vogels en bepaalde andere kleine dieren doodt. Dit komt omdat veel dieren in het wild beestjes een geweldig kleurenzicht hebben. Dit betekent dat ze in staat zullen zijn om je meisje met de kraag te spotten terwijl ze in de struiken kruipt!

De afhaalmaaltijd? Als uw kat vaak slangen, vogels en andere wezens doodt, wilt u haar misschien een kleurrijke kraag of kraaghoes laten dragen. Deze eenvoudige strategie stelt haar in staat om haar “killer instincten” gezond uit te oefenen terwijl ze vogels en andere wezens een betere kans geeft om letsel of de dood te voorkomen.

ConclusieSion

Of je kat nu binnen of buiten is, ze kan baat hebben bij een halsband, vind gewoon de beste kattenhalsband voor haar / hem. Van alle verschillende kraagkenmerken om te overwegen, is de belangrijkste een snelle ontgrendeling, losbreeksluiting. Dit beschermt uw kat tegen onbedoelde verstikking en andere soorten letsel.

Zoek ook naar duurzaamheid, reflectiviteit, zichtbaarheid en prijs. Kattenhalsbanden zijn niet super duur in vergelijking met andere kattenproducten, maar je wilt een hoogwaardige die lang meegaat (en die je kat niet kan uitstappen).

Tot slot, veel plezier met de stijl en kleuren! Halsbanden kunnen een geweldig verhaal vertellen over de persoonlijkheid van je kat en zullen haar helpen op te vallen in je huis en terwijl je op pad bent in de buurt, plus het is een prachtig cadeau voor alle bontouders die je kent! Ik hoop dat dit artikel over beste kattenhalsbanden je heeft geholpen met je besluitvorming!

Moeten katten halsbanden dragen?

Het kan moeilijk zijn om de eerste halsband op sommige katten te plaatsen, vooral kittens of volwassenen die nog nooit een halsband hebben gedragen. Zelfs katten die alleen binnenshuis zijn, moeten halsbanden dragen, want als uw kat naar buiten komt, kan een goedbedoelend persoon denken dat uw kat een zwerfkat is en haar naar een dierenasiel brengen.

Is het slecht om een bel aan een kattenhalsband te hebben?

En niet alleen omdat het repetitief en vervelend voor je is, maar omdat het schadelijk is voor de gezondheid van je kat. De bel zit te dicht bij hun oren en op de lange termijn zal dit krachtige en constante geluid het scherpe gehoor van uw kat aantasten. Inderdaad, veel katten proberen het eraf te krijgen, of proberen het zelfs te bijten om het rinkelen te stoppen.

Wat is de veiligste kattenhalsband?

De veiligste kattenhalsband heeft een snelsluiting en rekt niet uit. Er zijn veel hangende gevaren, zowel binnen als buiten het huis, dus dit is het enige type kattenhalsband om te overwegen. De snelsluiting gaat snel open als uw kat ergens op betrapt raakt, waardoor verwurging wordt voorkomen.

Hebben katten last van halsbanden?

Als u merkt dat uw kat nog steeds probeert te kauwen of zijn / haar kaak onder de halsband te krijgen, zelfs na enkele dagen van opbouw hoe lang hij / zij het draagt, is uw kat misschien een van de weinige katten die niet veilig een halsband kan dragen. De meeste katten passen zich wel aan om gelukkig en veilig een halsband te dragen!