De beste kattenbakvullingen voor geurbestrijding


0

Beste kattenbakvullingen voor geurbestrijding

Katten zijn vrij gemakkelijk te verzorgen. Ze weten instinctief hoe ze de kattenbak moeten gebruiken om hun zaken te doen, en ze zijn zorgvuldig in het verzorgen van zichzelf. Net als mensen geven ze er de voorkeur aan dat hun ‘badkamer’ schoon en geurvrij is, zodat ze in alle rust een nummer 1 of 2 kunnen doen.

Niemand (ja, zelfs uw huisdier niet) wil de altijd aanwezige geur van kattenurine en uitwerpselen, die, indien ongecontroleerd, ervoor kunnen zorgen dat uw katten elders afval elimineren. Daarom is het kiezen van de beste kattenbakvullingen voor geurbestrijding belangrijk.

Het kiezen van een kattenbakvulling die voor u en uw kat werkt, is niet zo eenvoudig als u misschien denkt. Er zijn veel verschillende soorten op de markt en je moet dezelfde hoeveelheid zorg besteden aan het selecteren van de juiste voor je katachtige als voor zijn eten.

Het is belangrijk dat u op de hoogte bent van alle soorten kattenbakvulling voordat u uw keuze maakt. (Daar komen we in het laatste deel van het artikel op terug.) Maar laten we voor nu enkele van de beste kattenbakvullingen op de markt bekijken en waarom ze al dan niet de juiste zijn voor uw kat.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

De beste kattenbakvullingen voor geurbestrijding [year] 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Beste kattenbakvulling voor geurbestrijding: klonterende nesten

De beste kattenbakvullingen voor geurbestrijding [year] 1

Een klonterende kattenbakvulling biedt een katteneigenaar een eenvoudige manier om rommel op te ruimen. Hier is een korte blik op de beoordeelde producten:

 1. Dr. Elsey Multi Cat Ultra Premium strooisel
 2. Frisse Stap Geavanceerde kattenbakvulling met meerdere katten
 3. Purina Nette Katten Tidy Max 24/7
 4. Arm & Hamer Platina Klomp Afdichting
 5. Natuurlijk Vers Walnoot klonteren kattenbakvulling
 6. ’s Werelds beste kattenbakvulling voor meerdere katten
 7. PetSafe ScoopGratis Premium Crystal Kattenbakvulling
 8. Purina Het Journaal van gisteren Nestje
 9. Katachtige dennen Kattenbakvulling

1. Dr Elsey’s Multi Cat Ultra Premium Nest

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattenbakvullingen voor geurbestrijding [year] 9

Een hypoallergeen nest (99,9% stofvrij) met een uitstekend geurbeheersingsvermogen om uw huis fris te laten ruiken. Ideaal voor mensen die last hebben van allergische reacties op zwerfafval.

Dr Elsey’s biedt een hypoallergeen nest met uitstekende geurbestrijding eenwaardigheid om je huis fris te laten ruiken. Het beste voor mensen die last hebben van allergische reacties op zwerfafval.

Functies:

 • 99,9% stofvrij
 • Ongeparfumeerd
 • Maakt gebruik van een formule met meerdere katten
 • Strooisel is gemaakt van korrels en medium graan
 • Ideaal voor zowel zeven als mechanische kattenbakken
 • Verkrijgbaar in zakken van 14 en 40 pond

Wat we er leuk aan vinden:

Deze kattenbakvulling van dit merk biedt een uitzonderlijke geurbestrijding. Als uw kat zijn bedrijf begraaft, zal er absoluut geen hint zijn om aan te geven dat hij afval heeft geëlimineerd. Zelfs als je de kattenbak in een kleine ruimte of kamer zet, zal dit nest alle geuren bedekken.

Het klontert ook perfect. Het wordt hard bij gebruik en schept gemakkelijk zonder problemen uit de kattenbak.

Er is geen tracking wanneer katten dit nest gebruiken. De korrels zijn groot en blijven niet aan de poten of vacht van je kat kleven. Bovendien is het nest ook ongeparfumeerd, wat geweldig is voor katten die een hekel hebben aan sterke geuren.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

Dit nest van dit bedrijf is veel zwaarder in vergelijking met het nest van andere merken. Bovendien is de verpakking niet goed ontworpen om mee te sjouwen, dus de tijd van het wisselen van zwerfvuil kan enigszins moeilijk zijn.

Er is ook de kwestie van het nest dat aan de bodem van de kattenbak van de kat kleeft. Als u echter een beetje zuiveringszout mengt, neemt dit meestal het risico weg dat u de kattenbak moet schrapen om al het vuile strooisel eruit te krijgen.

2. Fresh Step Advanced Multi-Cat strooisel

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattenbakvullingen voor geurbestrijding [year] 10

Bekend om zijn uitstekende geurbeheersingstechnologie die geschikt is voor huishoudens met meerdere katten. Zeg vaarwel tegen elke vieze geur elke keer dat je je voordeur binnenloopt, zelfs als je veel katten hebt, zelfs geen zweem!

Deze kattenbakvulling van Fresh Step beschikt over uitstekende geurbeheersingstechnologie die het beste is voor het hanteren huishoudens met meerdere katten.

Functies:

 • 99% stofvrij
 • Geparfumeerd met Febreeze
 • Gegarandeerd 10 dagen geurbestrijding
 • Gemaakt van klonterende klei
 • Maakt gebruik van Fresh Step ClumpLock-technologie
 • Verkrijgbaar in aankopen van 14, 18,5, 20, 34 en 37 pond

Wat we er leuk aan vinden:

Fresh Step’s Multi-Cat Litter is ideaal voor huishoudens met meerdere katten. De extra sterke geurbestrijdingsformule stopt geur bij contact. Er is geen slechte geur om je te begroeten als je door je voordeur loopt, zelfs niet als je meer dan één kat in huis hebt.

Deze zijn gemakkelijk te gebruiken met verpakkingen die in kleinere zakken worden geleverd, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het tillen van een zwaar gewicht wanneer u de kattenbak moet vullen of bijvullen. De zakken zijn ook hersluitbaar, zodat u beschermd bent tegen morsen.

De Multi-Cat Litter klontert goed, en trouw aan de claim van het merk, is er weinig tot geen stof. Ten slotte, vanwege de geurbeheersing en geweldige klonterende actie, gaat elke zak kleiafval lang mee.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

Laat het zwerfvuilgehalte niet te laag worden in je kattenbak. De Multi-Cat Litter klonten kleven als beton aan de onderkant van de doos, waardoor het moeilijk is om ze eruit te scheppen.

Omdat het strooisel van klei is gemaakt, kan het ook moeilijk zijn om weg te gooien. Het is echter niet biologisch afbreekbaar, maar het zal aan de meeste stortplaatsvereisten voldoen.

3. Purina Tidy Cats Tidy Max 24/7 Performance Nest

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattenbakvullingen voor geurbestrijding [year] 11

Biedt langdurige versheid die tot 2 weken duurt. Het nest is zeer absorberend met een verbazingwekkend klonterend vermogen vanwege hun geactiveerde krachtstukken.

Het beste om uw huis vrij te houden van de geur van ammoniak, het strooiselproduct van Purina biedt de klok rond geurbestrijding verdediging.

Functies:

 • 99% stofvrij
 • 24/7 bescherming voor het huis
 • Stopt ammoniakgeur gedurende 2 weken
 • Gemaakt van natuurlijke klei
 • Maakt gebruik van Tidy Max Moisture Activated Power Pieces
 • Verkrijgbaar in emmer (27 en 25 pond), doos (38 en 40 pond), zak (40 en 48 pond) en kan (2 20 pond) verpakkingen

Wat we er leuk aan vinden:

Purina Tidy Cats biedt langdurige freshness die weken omspant. Het nest is zeer absorberend met een uitstekend klontervermogen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het scheppen, want de klonten zijn behoorlijk stevig en gemakkelijk op te scheppen.

Er komt minimale tracking aan te pas, maar als je een mat naast de kattenbak zet, zou dat dat probleem moeten oplossen. Het nest is ook dik en vliegt niet als stof omhoog.

Bij gebruik zoals voorgeschreven, inclusief regelmatig onderhoud van de kattenbak, kan dit nest geuren neutraliseren voor maximaal twee weken. Dit komt neer op een grotere besparing omdat je minder zwerfvuilproduct gebruikt.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

De frisse geur ruikt goed, maar voor katten die gevoelig zijn voor geur, kan het te overweldigend zijn. Ook de verpakking laat veel te wensen over, met name de box pack. Het is extreem zwaar en kan onhandig zijn om te dragen, vooral als het eenmaal is geopend. Het handvat wordt dan nutteloos.

4. Arm &hammer platinum clump seal kattenbakvulling

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattenbakvullingen voor geurbestrijding [year] 12

Biedt een van de beste geurbestrijdingsformules op de markt van vandaag. Het vernietigt eenvoudig geuren bij contact en het heeft huidschilfersschildtechnologie die voorkomt dat allergenen buiten de doos gaan.

Arm &Hammer’s nest is een van de beste als het gaat om het hebben van “geen stof en weinig tracking” Functies.

Functies:

 • 100% stofvrije platina formule
 • Gegarandeerd 7 dagen geurvrij huis
 • Maakt gebruik van plantaardige deeltjes en zuiveringszout
 • Ontwikkeld voor kattenhuizen
 • Met gepatenteerde vochtgeactiveerde microkorrels
 • Verkrijgbaar in dozen van 27,5 en 40 pond

Wat we er leuk aan vinden:

Het Arm &Hammer nest heeft een van de beste geurbestrijdingsformules op de markt. Het vernietigt gewoon geuren bij contact. Het hebben van meerdere katten in één huishouden is niets om je zorgen over te maken als je dit in je arsenaal hebt.

Het heeft een lichte, frisse geur die je alleen kunt ruiken als je het uit de kattenbak giet of schept, dat de meest gevoelige katten er geen last van zouden hebben.

Zoals het merk beweert, is er helemaal geen stof. Er is weinig tracking, maar omdat het nest zo fijn is, is de tracking vrijwel verwaarloosbaar.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

De verpakking is te zwaar om mee te nemen, vooral voor senioren of mensen met rugklachten. Het is ook vrij problematisch om te openen, waarvoor een stanleymes nodig is om dit te doen. Ook is de klontering niet al te stevig en heeft het de neiging om uit elkaar te vallen wanneer het wordt aangeraakt.

5. Natuurlijk verse walnoot klonterende kattenbakvulling

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattenbakvullingen voor geurbestrijding [year] 13

Superieure geurbeheersing en goed ontworpen, gemaakt van 100% walnootschalen. Dit milieuvriendelijke, klonterende nest is licht van gewicht, heeft een lichte geur die niet aanstootgevend is voor katten.

Een snel klonterend nest dat het beste is voor mensen die niets anders willen dan een volledig natuurlijke strooiselformulering.

Functies:

 • 100% biologisch afbreekbaar
 • Klontert in slechts 15 minuten
 • Weinig stof
 • Gemaakt van walnootschalen
 • Kleivrij, maïsvrij en graanvrij
 • Verkrijgbaar in ongeparfumeerde, multi-cat ongeparfumeerde, multi-cat alpine weide geurende en multi-cat ultra geurbestrijding ongeparfumeerde varianten
 • Verkocht in 6, 14, 26, 26 2-pack en 26 4-pack pond zakken

Wat we er leuk aan vinden:

Superieure geurbeheersing en goed ontworpen/geformuleerd. Er is geen geur bij het gebruik van dit walnotenstrooisel van Naturally Fresh. De walnoot absorbeert de geur volledig en houdt urine en uitwerpselen goed vast.

De klonterende kattenbakvulling is licht van gewicht, heeft een aardse geur (voor de ongeparfumeerde soort) die volledig natuurlijk en niet-aanstootgevend is voor katten, en weinig tot geen stof opwekt. Omdat de korrels groter zijn dan het gebruikelijke nest, komt er minder tracking aan te pas.

Het opruimen van de kattenbak is veel gemakkelijker omdat het spul biologisch afbreekbaar is. Bevuild strooisel kan in uw tuin worden gebruikt als mulch. En er is ook het leuke feit dat walnootafval een hernieuwbare bron is die volkomen veilig en niet giftig is voor katten.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

Dit nestje van Naturally Fresh maakt vrij losse klonten en geen harde, stevige als je het vergelijkt met kleien. Hoewel het wel klontert en geur goed absorbeert.

6. ’s Werelds beste kattenbakvulling voor meerdere katten

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattenbakvullingen voor geurbestrijding [year] 14

Als je liever een geparfumeerd nestje hebt, is dit misschien iets voor jou. Het is verwerkt met natuurlijke lavendelolie, voor die frisse en kalmerende geur de hele dag door.

Een spoelbaar, septic-tank veilig zwerfvuil dat het beste is voor huishoudens met meerdere katten.

Functies:

 • 99% stofvrij
 • Spoelbaar en septic-tank veilig
 • Lavendel geur
 • Gemaakt van hele maïskorrels
 • Duurt 120+ dagen voor huishoudens met één kat, 60+ voor huizen met twee katten en 45+ voor woningen met drie katten
 • Verkrijgbaar in een zak van 28 pond

Wat we er leuk aan vinden:

World’s Best Cat Litter zorgt ervoor dat u gemakkelijker kunt ademen vanwege minimaal stof tijdens het schoonmaken van de kattenbak van uw kat. En er is helemaal geen geur zolang je het afval er dagelijks uit schept en bijvult met een verse schep. Geurbestrijding is erg goed voor dit product.

Het is zeer absorberend, dus je hebt minder van het product nodig. Deze maïskattenbakvulling van World’s Best biedt eenvoudige opruiming omdat elke dribbel plas of afval zich vormt tot zijn eigen klomp, maar het is helemaal niet moeilijk om van de bodem van de kattenbak te verwijderen. Je kunt het ook doorspoelen omdat het septic-tank veilig is.

Het maïsstrooisel is zacht voor de poten, dus je katten zullen zeker niet klagen over scherpe randen. Het is ook erg licht, dus je zult niet met een hoop gewicht sjouwen als je het vervuilde strooisel eruit gaat halen.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

Het product van dit merk kan volgen. Een heel veel. Omdat de klonten die zich vormen door afval niet volledig hard of vast zijn, kunnen stukjes van die klonten die uit elkaar vallen aan de poten van je kat kleven en in je huis worden gevolgd.

Beste kattenbakvullingen voor geurbestrijding: niet-klonterende nesten

Niet-klonterende kattenbakvullingen bieden uitstekende vochtopname tegen goedkopere prijzen.

De beste kattenbakvullingen voor geurbestrijding [year] 1

1. PetSafe ScoopGratis Premium Crystal Kattenbakvulling

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattenbakvullingen voor geurbestrijding [year] 19

Zeer absorberend. Het kan 5x de hoeveelheid plas absorberen in vergelijking met gewoon strooisel. Je kunt dagen gaan zonder de met urine bevuilde kristallen te vervangen, omdat het grote hoeveelheden vocht blijft absorberen. Geurbestrijding is ook fantastisch.

Dit kristallen nest van PetSafe biedt de beste vochtopname terwijl je je huis lekker fris laat ruiken.

Functies:

 • 99% stofvrij
 • Verkrijgbaar in gevoelige, lavendelgeurende en originele varianten
 • Compatibel met traditionele kattenbakken en petsafe’s kattenbaksysteem
 • Gemaakt van silica kristallen
 • Elke aankoop met meerdere verpakkingen duurt ongeveer 2 maanden voor een enkele kat
 • Wordt geleverd in een multi-pack set van 4,5 pond per stuk

Wat we er leuk aan vinden:

PetSafe’s Kattenbakvulling is zeer absorberend. Trouw aan de beweringen van het merk, kan het 5x de hoeveelheid plas absorberen die gewoon strooisel kan absorberen. Je kunt dagen gaan zonder de met plas bevuilde kristallen te vervangen, omdat het grote hoeveelheden vocht blijft absorberen. De geurbestrijding is ook best goed.

Dit nest van PetSafe is niet-rommelig en vereist zeer weinig stofzuigen van uw kant omdat het niet veel bijhoudt. Als u stukken van het strooisel buiten de kattenbak vindt, zal het weinig en ver weg zijn en gemakkelijk worden gestofzuigd.

De multi-pack set biedt een handige manier om met het nest om te gaan. Omdat elk pakket slechts 4,5 kilo gewicht bevat, kunt u het gemakkelijk meenemen terwijl u de kattenbak van uw kat bijvult.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

In tegenstelling tot zijn claims is dit product niet echt stofvrij. Het heeft eigenlijk meer stof dan andere soorten zwerfvuil. Dus als je ademhalingsproblemen hebt, is dit nest misschien geen goed idee voor je. Blijf uit de buurt van je kattenbak als je allergisch bent voor stof.

2. Purina Gisteren Nieuws Ongeparfumeerd Nest

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattenbakvullingen voor geurbestrijding [year] 20

Houdt de geur van urine effectief laag. Er is heel weinig stof en aangezien van papier niet bekend is dat het allergische reacties veroorzaakt, is dit de beste optie voor mensen die lijden aan astma of andere ademhalingsproblemen.

Purina’s papieren strooisel levert effectieve geurbestrijding en is het beste voor de katteneigenaar of het huisdier met ademhalingsproblemen.

Functies:

 • 99,9% stofvrij
 • Milieuvriendelijk zwerfvuil
 • Absorbeert 3x vocht dan gewoon kleistrooisel
 • Gemaakt van gerecycled papier
 • Ontworpen voor katten van alle levensfasen
 • Verkrijgbaar in zakken van 13,2 en 26,4 pond

Wat we er leuk aan vinden:

Purina’s papieren strooisel houdt de geur van urine effectief laag. Het strooisel absorbeert de geur van ammoniak goed en zal die kenmerkende “kattengeur” laten verdwijnen. De kattenbak hoeft niet zoveel te worden vervangen, hoewel je nog steeds zo snel mogelijk vast afval moet opscheppen.

Er is heel weinig stof en aangezien van papier niet bekend is dat het allergische reacties veroorzaakt, is dit de beste keuze voor mensen met astma of huisdieren met ademhalingsproblemen. Dit is ook een Amerikaanse dierenarts die nest aanbeveelt voor huisdieren die onlangs operaties hebben ondergaan.

Tracking is zeer verwaarloosbaar. Het blijft niet aan poten plakken, zelfs niet met zeer pluizige voeten. Bovendien zijn papierkorrels extra zacht voor de poten.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

Purina’s kattenbakvulling gemaakt van gerecycled papier kan veel duurder zijn dan andere soorten kattenbakvulling. Ook kunnen plekken in het nest waar een kat op heeft geplast drassig worden, waardoor het een beetje lastig wordt om de kattenbak van je kat op te ruimen.

3. Katachtige dennen kattenbakvulling

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattenbakvullingen voor geurbestrijding [year] 21

Gemaakt van 100% dennenvezels, beschikt het over een uitstekend geurbeheersingsvermogen. Zelfs als het vuil is, kun je alleen de geur van dennen detecteren, wat aangenaam is. Het is licht van gewicht en gemakkelijk schoon te maken als u een kattenbak voor het zeven gebruikt.

De combinatie van dennen en zuiveringszout neutraliseert geuren direct voor het beste niet-chemische, natuurlijke kattenbakvulling formulering. Zeer goed doordacht en ontworpen.

Functies:

 • Weinig stof
 • Geformuleerd met zuiveringszout (voor de Platinum variant)
 • Geen chemicaliën of synthetische parfums
 • Gemaakt met 100% ovengedroogde dennenkrullen
 • Minder dan de helft van het gewicht van klei
 • Verkrijgbaar in zakken van 40 pond

Wat we er leuk aan vinden:

Een ander product dat een uitstekend geurbeheersingsvermogen heeft. Zelfs als het vuil is, kun je alleen de geur van dennen detecteren, die niet echt zo sterk is. Er is geen hint van urinegeur in de lucht. En omdat het de geur van urine volledig kan maskeren, hoeft u niet zoveel te gebruiken, waardoor dit een voordelige aankoop is.

Het strooisel is licht van gewicht en het is gemakkelijk schoon te maken als u een kattenbak voor het zeven gebruikt. Wanneer de pellets vol raken met urine, zullen ze veranderen in een pulp, die vervolgens snel zal uitdrogen tot een soort poeder of zaagsel. Dit zaagsel valt op de bodem van de kattenbak en kan gemakkelijk worden uitgezeefd.

Omdat grenen een composteerbaar en biologisch afbreekbaar materiaal is, is het vrij eenvoudig weg te gooien. Leg gebruikt strooisel op een composthoop of gebruik het voor je bloementuin.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

Dit type strooisel is het beste bij gebruik met een zeef. Als u een traditionele kattenbak gebruikt, kan het moeilijk zijn om op te ruimen zodra het vervuilde strooisel verandert in zaagsel. De prijs is ook een grote overweging, omdat het duurder is dan andere merken.

De beste kattenbakvullingen voor geurbestrijding [year] 1

Soorten kattenbakvulling

Veel katteneigenaren hebben last van kattenbakvulling verwarring door de enorme hoeveelheid keuzes die beschikbaar zijn in de markt. Het stopt niet bij het uitzoeken welke kattenbakvullingen als goede aankopen worden beschouwd of dat een klonterend of niet-klonterend nest better. Ook moet je een keuze maken over wat voor soort zwerfvuil je moet aanschaffen.

We streven ernaar om het voor u eenvoudiger te maken door elke soort op te sommen en wat het beter of niet maakt dan de andere. Hier zijn de meest voorkomende.

1. Gerecycled papier

Recycleren

Zwerfvuil dat is gemaakt van gerecycled papier wordt omgezet in korrels of pellets. Kattenbakvullingen van gerecycled papier zijn een uitstekende keuze als u op zoek bent naar iets stofvrijs, zeer absorberend, biologisch afbreekbaar en een hernieuwbaar bronmateriaal. Ze hebben echter ook een paar nadelen.

Kattenbakvullingen die gemaakt zijn van papier absorberen vocht van de bodem. Dat betekent dat je door de bodem van de kattenbak moet graven als je het vervuilde strooisel wilt verwijderen. Gerecycled papier is ook duurder dan sommige andere soorten zwerfvuil, en deze kunnen moeilijker te vinden zijn in winkels.

2. Maïs en tarwe

Tarwe

Maïs en tarwe bieden superieure geurbeheersing. Ze zijn ook biologisch afbreekbaar, gemakkelijk te verkrijgen, laag in stof en zeer absorberend. Maar maïs en tarwe kunnen een probleemingrediënt zijn voor veel huisdieren.

Het gevaar van het gebruik van maïs- of tarwekattenbrokken ligt in de vochtige omgeving waarin ze worden gebruikt. Vochtigheid trekt schimmel aan en de aflatoxine schimmel, die bijzonder giftig is voor huisdieren, houdt van maïs en ander graan. Het gebruik van maïsmateriaal voor strooisel verhoogt het risico dat aflatoxine schimmelsporen zich hechten aan en groeien op de strooiseldeeltjes. Vochtige maïsbrokken kunnen ook een broedplaats zijn voor bacteriegroei en insecten.

3. Silicagel kristallen

silical gel

Silicagel kristal kattenbakvullingen zijn gemaakt van kleine kralen van silicakristallen. Deze bieden een uitstekend absorptievermogen en geurbeheersing. Hoewel ze duurder kunnen zijn dan andere soorten kattenbakvulling, gaan ze lang mee en kunnen ze veel urineafval bevatten, zodat het allemaal in evenwicht is.

Silicagel kan echter schadelijk zijn voor uw katten als het gedurende een lange periode wordt ingenomen. Ook houden sommige katten, met name oudere, niet van kristallen omdat deze te hard op hun poten kunnen aanvoelen. Er is ook het feit dat silica niet milieuvriendelijk is en ook niet gemakkelijk te verwijderen.

4. Grasgrasmat

Gras kattenbakvullingen zijn vrij nieuw, maar het heeft een lange lijst met voordelen, waaronder een uitstekend klontervermogen en superieure geurbeheersing. Het is ook niet giftig, komt uit een hernieuwbare bron, heeft een zachte textuur en is extreem licht van gewicht.

Sommige nadelen bestaan echter nog steeds voor dit type. Nummer één is de prijs en de volgende is de hoeveelheid tracking die ermee gemoeid is.

5. Dennen

pijnboom

Dennenstrooisels worden gemaakt van dennenhoutvezel die afkomstig is van houtresten. Ze kunnen in de vorm van pijnboomkorrels of korrels zijn. Ze hebben een natuurlijke geur die de geur van afval regelt. Ze zijn ook milieuvriendelijk, volgen ze niet en kunnen gemakkelijk worden weggegooid omdat je ze kunt gebruiken voor mulch of ze door de afvoer kunt spoelen.

Maar dennenstrooisel heeft scherpe randen, wat misschien niet zo prettig is voor uw kat. Een ander groot nadeel is dat het niet in vaste vorm blijft na het absorberen van vocht. Het verandert in plaats daarvan in een mengsel dat eruitziet als nat zaagsel, waardoor het moeilijk is om de vuile te scheppen en je kattenbak schoon te maken.

6. Kokosnootkokosnoot

Nesten gemaakt van kokosnoot zijn het meest absorberend op de markt en een zak van 5 pond heeft naar verluidt hetzelfde absorptievermogen als een zak kleiafval van 20 lb. Ze zijn stofvrij, lichtgewicht, niet giftig, afkomstig van een hernieuwbare bron, absorberend en zorgen voor eenvoudige reiniging.

Elk product heeft zijn gebreken en kokosnootbrokken zijn niet anders. Hun grootste probleem is tracking. Omdat kokosnoot nestjes licht zijn, komen ze overal. Er is ook de kwestie van de prijsstelling omdat deze veel duurder zijn dan veel andere soorten kattenbakvulling.

7. Klei

klei

Kleistrooisels zijn waarschijnlijk het gemakkelijkst om overal te vinden, en ook het minst duur. Het is verdeeld in twee soorten: gemaakt van bentoniet en gemaakt van andere klei. Bentonietklei klontert, terwijl andere soorten dat niet doen. Bentoniet klonterende klei biedt meestal een betere geurbeheersing, terwijl traditionele klei goedkoper is.

De nadelen zijn grotendeels hetzelfde voor beide typen. Ze zijn stoffig, gemakkelijk te volgen, zwaar en je kunt ze niet gemakkelijk weggooien. Er is ook het probleem van strip mining bij het kiezen van bentonietklei, zo milieuvriendelijk is het niet.

8. WalnootWalnoot

Walnootstrooisels worden gemaakt van vermalen walnootschalen. Ze zijn biologisch afbreekbaar, veilig, milieuvriendelijk en gemaakt van een bron die anders zou worden weggegooid.

Ze klonteren echter niet zo goed als andere soorten zwerfvuil. De geurbeheersing is ook niet de beste, daarom vertrouwt walnoot meestal op additieven om geur te maskeren.

En er is ook de mogelijkheid dat walnootbrosten huidallergieën en andere allergische reacties veroorzaken bij mensen die wars zijn van noten.

Klonterend vs. Niet-klonterend strooisel

Nu we de verschillende soorten zwerfvuil hebben uitgelegd, gaan we verder met de vraag of u de klonterende of niet-klonterende soort moet kopen. Hoe verhoudt het een zich tot het ander? Welke soort is de beste kattenbakvulling?

Zoals altijd is de keuze afhankelijk van wat u en uw kat verkiezen. Ook je budget en tijd spelen een rol. Iemand betaalt bijvoorbeeld een premie voor een volledig natuurlijke en niet-synthetische kattenbakvulling.

Sommigen zullen meer aandacht besteden aan de prijs, sommigen zullen kijken naar de manier waarop het nest werkt (hoe goed het geur absorbeert, enz.), En sommigen zullen iets willen dat hen tijd bespaart bij het opruimen (minder tracking, geen stof, enz.).

veelgestelde vragen

Er is geen perfecte kattenbakvulling voor iedereen, maar de meeste katteneigenaren vinden er meestal een die de meeste vakjes in hun lijst afvinkt. Om degene te vinden die het beste bij u past, moet u mogelijk een paar producten doornemen om ze allemaal te testen.

1. Niet-klonterende kattenbakvulling

Niet-klonterend strooisel bestaat al langer dan de klonterende. Ze zijn goed in het opnemen van grote hoeveelheden vocht. Vaker wel dan niet, zijn ze ook goedkoper dan klonterende kattenbakvullingen.

Opruimen is echter moeilijker omdat de urine zich in de bodem van de kattenbak kan verzamelen zodra het niet-klonterende strooisel verzadigd raakt. Ook mengt bevuild niet-klonterend strooisel zich vaak met verse, dus het zal moeilijk zijn om de twee te scheiden.

2. Klonterend nest

Klonterend strooisel werd vroeger alleen van bentoniet gemaakt, maar de laatste tijd zijn er veel natuurlijke alternatieven uitgekomen. Een kattenbakvulling ontworpen met een klonterende formule maakt vuil strooisel gemakkelijk uit te scheppen omdat ze stevige, harde klonten vormen.

Dit betekent dat je kattenbak langer vers en schoner blijft. De klonterfunctie maakt het ook mogelijk om geuren effectiever op te vangen.

Hoe zorg je ervoor dat een kattenbak niet ruikt?

Het kiezen van het beste zwerfvuil voor uw huishouden betekent niet dat uw huis automatisch vrij is van vieze geuren. Je moet nog steeds preventieve stappen ondernemen om te voorkomen dat je huis naar ‘kat’ ruikt.

Hier zijn er enkele die u kunt nemen om uw huis goed te laten ruiken, zodat uw gasten opmerkingen zullen maken over het schattige uiterlijk van uw kat en niet over de geur van zijn nest.

stap voor stap

1. Vind de juiste kattenbakvulling.

De beste kattenbakvulling verschilt per kat en eigenaar. Mogelijk moet u een paar typen doorlopen om te zien wat het beste is voor u en uw kat. Sommige katten hebben geen last van geparfumeerd zwerfvuil, terwijl sommigen een hekel hebben aan elke hint van geur. Er zijn ook katten die niet van het gevoel van zand op hun poten houden, terwijl andere katachtigen zich ongemakkelijk voelen bij het lopen op kristallen.

Als je eenmaal weet wat voor soort je kat lekker vindt, moet je er ook voor zorgen dat hij ook de geur goed kan beheersen. Een manier om dit te doen is door een nest snuffeltest op te zetten. Koop een klein pakket kattenbakvulling en doe wat in een kleine container. Voeg een 1/4 kopje vloeibare ammoniak toe aan de kattenbakvulling en wacht enkele uren en snuif dan. Als het de geur goed maskeert, zou het prima moeten zijn om voor uw kat te gebruiken.

2. Schep dagelijks.

Het is belangrijk om dagelijks afval te verwijderen om geur te verminderen. Voeg nieuw strooisel toe ter vervanging van de hoeveelheid zwerfvuil die je eruit hebt geschept.

3. Maak de kattenbak van de kat schoon.

Zelfs als u dagelijks alle urine en uitwerpselen eruit schept, moet u nog steeds één keer per week alle kattenbakken van uw katten schoonmaken. Leeg al het oude zwerfvuil. Was de dozen met water en zeep en droog ze vervolgens uit onder de zon. Vervang door vers strooisel wanneer de doos is afgedroogd.

4. Plaats alle kattenbakken in een goed geventileerde ruimte.

Het is waarschijnlijk instinct om de kattenbakken te verbergen waar niemand ze kan zien, meestal ergens donker en gesloten. Door dit te doen, blijft de geur echter geconcentreerd in dat gebied en zal het onaangenaam zijn voor uw katten. Als het te onaangenaam voor hen wordt, kunnen ze besluiten om ergens anders heen te gaan.

5. Probeer natuurlijke kattenbakvulling ontgeurders.

Zuiveringszout is een natuurlijke ontgeurenisator die geuren niet maskeert. In plaats daarvan absorbeert het ze. Het is niet giftig en zeker veilig te gebruiken met katten. U kunt ook proberen een houtskool kattenbak voering of filter te gebruiken, die superieure geurbeheersing biedt. Net als zuiveringszout zijn houtskoolfilters niet giftig en goedkoop.

6. Raadpleeg een dierenarts.

Soms is stinkend afval te wijten aan het dieet van een kat of een slechte gezondheid. U kunt uw dierenarts om een aanbeveling vragen over welke dieetverandering uw kat moet ondergaan of u kunt uw kat meenemen voor een controle om ervoor te zorgen dat hij volledig gezond is.

Hoe kom je van kattengeur in de lucht af?

Hoewel zuiveringszout, azijn, zeep en waterstofperoxide de geuren tijdelijk kunnen neutraliseren, kan een vochtige dag ervoor zorgen dat het urinezuur opnieuw wordt gekristalliseerd en de beruchte kattengeur zal terugkeren. De enige manier om het urinezuur te vernietigen is door een enzymreiniger te gebruiken.

Waarom ruik ik kattenbakvulling?

Je kat bezoekt haar kattenbak ongeveer vijf keer per dag, dus je blijft achter met een sterke ammoniakgeur als je het vuile strooisel laat zitten. Hoewel dit normaal is, kunnen extreme geuren wijzen op een urineweginfectie en een dierenartsbezoek rechtvaardigen. De geur van de urine van uw kat kan ook worden beïnvloed door wat ze eet.

Helpen luchtreinigers kattengeur?

Ja, een luchtreiniger helpt bij de geur van huisdieren, zolang deze een actief koolfilter bevat. Dit is het enige type filter dat katten- en hondengeuren kan absorberen. Andere filtertypen zoals HEPA zijn goed in het verwijderen van huidschilfers van huisdieren, maar elimineren geen geuren.

Ruiken afgedekte kattenbakken minder?

De waarheid is dat bepaalde hoog aangeschreven kattenbakken – vooral die welke bedekt zijn – beter kunnen zijn over het bevatten van geuren vanwege een koolstoffilter. Automatische kattenbakken kunnen ook beter zijn in geurreductie, maar zijn meestal duurder.