5 Beste kattenvoer voor haarballen: gids voor + beoordelingen


0

afbeelding van een katachtige die het beste kattenvoer voor haarbal uit haar kom eet

Haarballen; het is het minst aangename aspect van kattenbezit. Berke Breathed maakt licht op deze grove onaangenaamheid met zijn Bill the Cat (Catchphrase: “Aack!”) in zijn verschillende strips. Als je kat maar welzijnscontroles kon verdienen van haarballen zoals Bill doet!

Het is misschien het beste voor alle betrokkenen als je een manier vindt om het kleine probleem van je wazige vriend op te lossen, zodat geen van jullie je er zorgen over hoeft te maken. Met een goed dieet, regelmatige lichaamsbeweging en een beetje TLC van u, het ongemak van haarballen kan tot een minimum worden beperkt. Dit artikel, beste kattenvoer voor haarballen, is bedoeld om je te helpen je kleine katachtige metgezel te helpen!

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

5 Beste kattenvoer voor haarballen: [year] Gids + Beoordelingen 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Beste kattenvoer voor haarballen vergelijking

BEELD PRODUCT

Onze #1 keuze

5 Beste kattenvoer voor haarballen: [year] Gids + Beoordelingen 2

Blue Adult Indoor Hairball Controle

 • Echte kip zonder been
 • Met gezonde granen, tuingroenten en fruit
 • Gemaakt met LifeSource Bits

BEKIJK LAATSTE PRIJS →

5 Beste kattenvoer voor haarballen: [year] Gids + Beoordelingen 3

Nutro Wholesome Essentials Binnenshuis

 • Gemaakt met vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen
 • Bevat echte kip als allereerste ingrediënt
 • Gemaakt zonder maïs, tarwe, soja-eiwit, kipbijproductmeel of kunstmatige conserveermiddelen

BEKIJK DE LAATSTE PRIJS →

5 Beste kattenvoer voor haarballen: [year] Gids + Beoordelingen 4

Blue Wilderness Volwassen Indoor Hairball Control

 • 100% graanvrij haarbal controle recept
 • Bevat magere kip als eerste ingrediënt
 • Boordevol omega’s, aminozuren en LifeSource Bits

BEKIJK LAATSTE PRIJS →

5 Beste kattenvoer voor haarballen: [year] Gids + Beoordelingen 5

Instinct Original Grain Free Echte Kip

 • Kooivrije kip is het eerste ingrediënt
 • Gemaakt met 95% kip, kalkoen en kippenlever; 5% groenten, fruit en andere gezonde ingrediënten
 • Vrij van graan, aardappel, maïs, tarwe, soja, bijproductmeel, kunstmatige kleurstoffen of conserveermiddelen

BEKIJK LAATSTE PRIJS →

5 Beste kattenvoer voor haarballen: [year] Gids + Beoordelingen 6

Pro Pac Ultimates Deep Sea Select

 • Nutritioneel uitgebalanceerde graanvrije formule die geweldig is voor gevoelige katten
 • Toegevoegde vezels helpen bij de controle van haarballen
 • Verrijkt met Omega-6 en Omega-3 vetzuren

BEKIJK LAATSTE PRIJS →

5 Beste kattenvoer voor haarballen: [year] Gids + Beoordelingen 1

De top 5 beste haarbal controle kattenvoer

 1. Blauw Volwassen Indoor Hairball Control
 2. Nutro Gezonde Essentials Indoor
 3. Blauw Wilderness Volwassen Indoor Hairball Control
 4. Instinct Originele graanvrije echte kip
 5. Pro Pac Ultimates Deep Sea Select

1. Blue Adult Indoor Hairball Controle

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

5 Beste kattenvoer voor haarballen: [year] Gids + Beoordelingen 8

Een brok die eiwitrijk is met uitgebeende kip als hoofdingrediënt. Bevat ook psylliumzaadschillen en cellulose om katten te helpen met haarbalcontrole.

De voordelen: Het eerste ingrediënt is eiwitrijk uitgebeend kip zonder bijproducten. Terwijl er rijst in dit voedsel zit: “Als de rijst bruin is, chow down.” Combinatie van groenten en fruit omvatten de vezelrijke zoete aardappel, vitaminerijke wortels en antioxidantrijke veenbessen. Het bevat ook een uitstekende balans van Omega 3 en Omega 6 vetzuren voor een gezonde huid en een glanzende vacht.

De nadelen: De tweede en derde ingrediënten zijn kippenmeel en vismeel in plaats van heel vlees. Cellulose in poedervorm is een ingrediënt. De voerinstructies zijn vaag. Gerst en haver behoren tot de granen. Het is zeer hoog in het gehalte aan ruwe vezels met 6%.

2. Nutro Gezonde Essentials Indoor Volwassene

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

5 Beste kattenvoer voor HairbAlls: [year] Gids + Beoordelingen 9

Hoofdingrediënt is pure en verse kip. Afgezien van niet-GMO-ingrediënten gemengd in het is ook geladen met natuurlijke vezels om de darmgezondheid te ondersteunen.

De voordelen: Het eerste ingrediënt is pure en eenvoudige kip. Taurine, ijzer en veel vitamines zijn inbegrepen. De ingrediënten zijn niet geproduceerd met GGO’s en er zijn geen kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen. De vezel komt uit bietenpulp en lijnzaad. Geen bijproducten, maïs of soja werden gebruikt in dit recept.

De nadelen: Het tweede ingrediënt is kippenmeel in plaats van een heel vlees. Natuurlijk niet helemaal graanvrij, maar de rijst is bruin. De grote brokjes betekenen dat dit voedsel mogelijk niet geschikt is voor kittens. Dat gehalte aan ruwe vezels is met 7% verschrikkelijk hoog.

3. Blue Wilderness Volwassen Indoor Hairball Control

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

5 Beste kattenvoer voor haarballen: [year] Gids + Beoordelingen 10

Een brok die vrij is van granen en zorgvuldig wordt gemengd met een unieke mix van natuurlijke vezels om te helpen bij het verwijderen van vervelende haarballen uit het systeem van uw kat.

De voordelen: Deze formule is graanvrij zonder maïs, tarwe of soja. Het eerste ingrediënt is uitgebeend kip. Kalkoen, visolie, gedroogd ei voegen meer eiwitten toe met dierlijke aminozuren. De gezonde koolhydraten komen uit zoete aardappelen en sommige gezonde vezels komen uit pompoen. Antioxidanten zijn ook aanwezig in deze formule. Er zijn geen bijproducten of kunstmatige ingrediënten.

De nadelen: De populaire “cellulose in poedervorm” is terug! (Blauw, je voedt katten, geen termieten!) Zou leuk zijn om hele kalkoen te hebben in plaats van kalkoenmeel.

4. Instinct Original Grain Free Echte Kip

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

5 Beste kattenvoer voor haarballen: [year] Gids + Beoordelingen 11

Een smakelijke paté die ook vrij is van granen met koolhydraten, vezels en vitamines afkomstig van gezonde groenten en fruit. Een heerlijk genot om van te genieten door elke kat.

De voordelen: Nog een graanvrije formule! Veel eiwitrijke ingrediënten worden als eerste vermeld, zoals kooivrije kip, kalkoen, kippenlever en kippenbouillon, samen met eieren en visolie. De koolhydraten, vezels en vitamines komen uit gezonde groenten en fruit. Deze voeding is geschikt voor katten, kittens en zwangere of zogende vrouwtjes. Het gehalte aan ruwe vezels is een lage 3%.

De nadelen: Hoewel vochtig voedsel goed is, is dit misschien net iets te waterig. Het lijkt er ook op dat sommige katten het niet leuk vinden. Uw kilometerstand kan variëren.

5. Pro Pac Ultimates Deep Sea Select Graanvrij

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

5 Beste kattenvoer voor haarballen: [year] Gids + Beoordelingen 12

Met verse premium witvis is het hoofdingrediënt. Dit eenvoudige recept is ideaal voor katten met gevoelige magen. Het is ontworpen met een hoog vezelgehalte om te helpen bij de controle van haarballen.

De voordelen: Verse premium witvis is het eerste ingrediënt. Er is hier geen maïs, tarwe of soja. Het bevat taurine, biotine en veel vitamines en mineralen. Het eenvoudige recept maakt dit voedsel goed specifiek voor katten met gevoelige magen. Deep Sea Select is ontworpen met een hoog vezelgehalte om te helpen bij de controle van haarballen.

De nadelen: Sommige katten vinden het gewoon niet leuk. Het gehalte aan ruwe vezels is een hoge 6% en het is droog, zelfs volgens droogvoernormen.

5 Beste kattenvoer voor haarballen: [year] Gids + Beoordelingen 1

Haarballen zijn normaal

afbeelding van twee langharige katachtigen

Er wordt verwacht dat je kat elke week of twee minstens één haarbal ophoest. Langharige rassen zoals Perzische, Birmese en Maine coon katten kunnen vaker haarballen hebben.

Kittens en katten die onvoorzichtig zijn met hun verzorging ervaren niet veel aan haarballen. Een mamakat met kittens om te baden kan een paar meer haarballen ervaren dan normaal.

Als uw kat lusteloos is, verlies van eetlust heeft en onproductief kokhalzen of diarree heeft, betekent dit dat een haarbal haar spijsverteringskanaal blokkeert en dat ze meteen naar een dierenarts moet. Chirurgie kan nodig zijn, maar vaker zal het probleem gedurende meerdere dagen worden gecorrigeerd met laxeermiddelen en intraveneus rehydratatie.

Dit is ongemakkelijk voor je katachtige vriend en duur voor jou, dus het is een goed idee om te stoppen met haarballen voordat ze beginnen.

Hoe kan ik haarballen stoppen?

afbeelding van een grijze tabby kitty

Kijk eerst wat de oorzaak is van de haarballen. Heeft uw kat vaker verzorgd dan wat strikt normaal is? Als uw kat overmatig verzorgt, kan dit zijn omdat ze zich gestrest voelt. Het kan gewoon angst zijn die wordt veroorzaakt door een verandering in de omgeving of door andere dieren. Het kan ook een huidirritatie of een parasitaire besmetting zijn.

Een verandering in seizoenen kan verharing veroorzaken die het gevolg is van het inslikken van meer haar, vooral bij langharige katachtigen. Een ernstiger probleem zou een aandoening zijn die ervoor zorgt dat haar niet door het maagdarmkanaal kan gaan.

Motiliteitsstoornissen, inflammatoire darmaandoeningen en neoplasie lymfoom zijn allemaal aandoeningen die veterinaire zorg vereisen.

Er zijn andere opties om haarballen bij uw kat te verminderen. Een laxeermiddel kan helpen om het haar door het systeem van uw kat te smeren. Doe dit alleen als uw dierenarts het heeft aanbevolen en geef uw kat GEEN medicijnen die bedoeld zijn voor menselijk gebruik.

Een kleine lepel vaseline of minerale olie kan het ook gemakkelijker maken voor Kitty. Zorg ervoor dat je haar op een lege maag doseert en zorg ervoor dat Kitty de olie niet inademt. Misschien moet je het op smaak brengen met iets dat ze leuk vindt om haar het te laten nemen.

Regelmatig poetsen

Laat je kat eraan wennen om regelmatig geborsteld te worden als ze nog een kitten is en ze kan zelfs rustig liggen en spinnen terwijl je haar borstelt. Er zijn borstels en wanten die speciaal zijn ontworpen om zoveel mogelijk los haar te verwijderen. Verwijder het losse haar voordat Kitty het inneemt en geen haarballen meer!

Dieet veranderen

afbeelding van verschillende voedingsmiddelen

Er zijn kattenvoer en traktaties met vezels toegevoegd om het haar te binden en de darm te stimuleren, waardoor haarballen worden geëlimineerd. Wees kieskeurig bij het selecteren van een vezelrijk kattenvoer, want niet al deze voedingsmiddelen zijn goed voor katten. Het gehalte aan ruwe vezels mag niet hoger zijn dan 3% en mag ook niet afkomstig zijn van granen of goedkope vulstoffen. Je kunt ook wat gepureerde groenten en fruit toevoegen, zoals pompoen, wortels, appels of zoete aardappel voor extra vezels.

Kattenvoer dat te droog is, kan ook een probleem veroorzaken. Het zou goed zijn voor je kat om natte voeten te eten, maar als ze niets anders eet dan droogvoer, moet het een vochtgehalte hebben van minimaal 10%. Zorg er altijd voor dat uw kat toegang heeft tot vers water.

Alternatieve oefening

afbeelding van een kat die buiten speelt

Als uw kat overmatig verzorgt vanwege nervositeit of angst, kunt u haar misschien beter laten voelen door speciale aandacht aan haar te besteden en haar op iets anders te concentreren. Gebruik een van haar speeltjes om haar te betrekken bij wat speeltijd.

Oefening zal ook het spijsverteringsstelsel van uw kat stimuleren en dingen in beweging brengen. Dit is de meest natuurlijke manier om het haar in de buik van je kat gewoon te laten stromen.t van het systeem zoals het hoort.

Zijn haarballen gevaarlijk?

Voor de meeste part, de vreemde haarbal af en toe is meer vervelend dan iets om over in paniek te raken. Het is wanneer de haarbal groot genoeg wordt om het spijsverteringskanaal te blokkeren dat een haarbal levensbedreigend wordt.

De symptomen van haarballen lijken ook erg op ademhalingsproblemen zoals astma. Het verminderen van haarbalincidenten bij uw kat zal het voor uw dierenarts gemakkelijker maken om diagnoses te stellen bij het onderzoeken van haar.

Hoe kan kattenvoer helpen haarballen te voorkomen?

Er zijn tal van kattenvoer op de markt die zichzelf aanprijzen als in staat om haarballen te beheersen of zelfs volledig te voorkomen. Neem dit met een korreltje zout. (Jij, niet de kat!)

5 Beste kattenvoer voor haarballen: [year] Gids + Beoordelingen 14

De meeste hiervan zijn rijk aan vezels, in de veronderstelling dat dit dingen snel door het maagdarmkanaal zal verplaatsen. Dit kan bij sommige katten werken, maar het is niet gegarandeerd dat het in alle situaties werkt.

Waar moet je op letten bij het winkelen voor het beste kattenvoer voor haarbalcontrole?

Lees het etiket. Kijk naar de ingrediëntenlijst. Lees de gegarandeerde analyse. Let op het niveau van ruwe vezels en probeer weg te blijven van granen en goedkope vulstoffen. Je moet uitkijken naar producten gemaakt met premium dierlijke eiwitten en gezonde dierlijke vetten.

Er moeten lage tot matige hoeveelheden voedingsvezels en verteerbare koolhydraten zijn. Natvoer is altijd het beste, maar er is droog voedsel dat je kat kan helpen als dat alles is wat ze zal eten.

De ingrediënten matteren

afbeelding van een natuurlijk kippeneiwit

De eerste objecten die worden aangeboden, moeten natuurlijke ingrediënten zoals heel vlees, niet iets met “maaltijd” of “bijproduct” of “gerenderd” in de naam. Granen zoals maïs, soja en tarwe zullen echt niets doen om je kat te helpen. “Cellulose in poedervorm” is gewoon een mooie manier om te zeggen “vermalen houtsnippers” en heeft niets te zoeken in het voedsel van uw kat.

Kunstmatige smaakstoffen Conserveermiddelen

Het is het beste als u een kattenvoer kiest dat niets kunstmatigs bevat. Dit betekent geen kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of conserveermiddelen. Natuurlijke conserveermiddelen zoals rozemarijn, vitamine C en citroenzuur zijn niet alleen acceptabel, maar bieden ook gezondheidsvoordelen. Kunstmatige conserveermiddelen zoals ethoxyquine zijn in verband gebracht met kanker.

Propyl Gallate is ook een mogelijke carcinogeen en kan nier- en leverproblemen veroorzaken. Sommige kunstmatige conserveermiddelen die in dierenvoeding zijn toegestaan, zijn verboden voor gebruik voor menselijke consumptie. Waarom zou je je kat iets laten eten wat je niet zou eten?

Kunstmatige smaakstoffen worden zelden gebruikt in dierenvoeding, maar de meesten zullen deze functie toch adverteren. Wat betreft kunstmatige kleuring, denk er even over na. Waarom heb je voedselkleurstof nodig voor een dier dat praktisch kleurenblind is?

Kwaliteit boven kwantiteit

Vergeet niet dat je met kattenvoer meestal krijgt waar je voor betaalt. Met sommige van de duurdere merken kunt u geld besparen door in bulk te kopen. Wees voorzichtig! Als het een droog kattenvoer is zonder conserveermiddelen, kan het afgaan voordat uw kat het kan eten. Houd er rekening mee dat nat voedsel in een blikje buitengewoon lang kan worden bewaard.

Waarom krijgen katten haarballen?

Als je zin hebt, kun je altijd naar haarballen verwijzen met de medische term trichobezoar. Het is een vochtig wad van onverteerde haren doordrenkt van gal en andere spijsverteringsvloeistoffen. Ze zijn meestal meer cilindrisch dan bolvormig, omdat ze door de slokdarm van je kat moesten gaan. Meestal zijn ze ongeveer een centimeter lang, maar sommige kunnen wel vijf centimeter lang zijn.

Ooit een kat liefde en genegenheid laten tonen door je te likken? Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat Kitty’s tong aanvoelt als nat schuurpapier. De tong van een kat heeft kleine weerhaakjes schuin naar haar keel die niet alleen nuttig zijn voor het raspen van vlees van botten, maar het maakt ook een ingebouwde kam. Deze papillen scheiden en reinigen de haren zoals je katachtige schoonheid zichzelf verzorgt.

5 Beste kattenvoer voor haarballen: [year] Gids + Beoordelingen 14

Net zoals verdwaalde haren loskomen in een borstel, raken een paar verdwaalde haren verstrikt in de tongprojecties en worden ze ingeslikt. Meestal gaan de haren gewoon onschuldig door het spijsverteringsstelsel, maar soms blijft het in de maag. Geleidelijk aan hoopt veel ingeslikt haar zich op tot een klomp. Op de een of andere manier moet deze klomp eruit en hij wil er meestal uit zoals hij gekomen is.

Wat kan ik mijn kat geven voor haarballen?

Een theelepel olijfolie elke week of zo zou de truc moeten doen. Olie door het hele spijsverteringsstelsel helpt uw kat haar in zijn ontlasting te verwijderen en helpt bij de spijsvertering. Dit zou buikpijn geassocieerd met haarballen moeten verminderen. Andere oliën, zoals minerale olie, maïsolie of saffraanolie kunnen ook helpen.

Zijn haarballen gevaarlijk voor katten?

Nee. Haarballen bij katten zijn onaangenaam. En ze zijn niet alleen onaangenaam voor de persoon die ze moet opruimen – ze kunnen darmblokkades veroorzaken, wat een ernstig gezondheidsprobleem voor uw kat kan zijn.

Hoe vaak moeten katten haarballen krijgen?

Gezonde katten hebben één tot twee haarballen per jaar. Zelfs langharige katten mogen niet meer dan één of twee haarballen per jaar ontwikkelen.

Wat is het beste haarbalvoer voor katten?

Onze topkeuze voor haarbalcontrole kattenvoer dat rijk is aan eiwitten, vrij van granen en laag in koolhydraten.