Sensitive Stomach Cat Food: 5 beste merken voor onthuld!


0

een grijze kat voor een rode voerbak

Het is niet ongebruikelijk dat dieren van tijd tot tijd braken of diarree hebben. Natuurlijk kan het onaangenaam zijn (voor jullie beiden en je katachtige), maar het omgaan met incidentele gastro-intestinale overstuur is een relatief normaal onderdeel van het bezit van huisdieren.

Maar wat gebeurt er als uw huisdier overgeeft of vaak diarree heeft?

Als dit het geval is voor je harige vriend, is het belangrijk om haar te laten evalueren door haar dierenarts. Hij of zij kan laboratoriumtests, bloedonderzoek en andere diagnostische diensten uitvoeren om onderliggende gezondheidsproblemen uit te sluiten die anders medische interventies vereisen.

Veel voorkomende problemen die waarschijnlijk op de differentiële diagnoselijst van uw dierenarts staan, zijn obstructie van vreemd lichaam en bacteriële inflammatoire darmziekte (IBD). Laten we nu aannemen dat deze en andere onderliggende aandoeningen zijn uitgesloten. Wat is dan de oorzaak van de frequente spijsverteringsproblemen?

Voor veel katten komt het simpelweg neer op een gevoelige maag en huid. Het beste wat je in dit geval voor je kat kunt doen, is een soort voedsel vinden dat speciaal is geformuleerd voor haar zachte buik en een die hopelijk een einde zal maken aan haar braken en diarree. Ik hoop dat dit stuk, Best Sensitive Stomach Cat Foods, je op de een of andere manier kan helpen.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Gevoelige maag kattenvoer: 5 beste merken voor [year] Geopenbaard! 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Beste kattenvoer voor gevoelige maag: top 5 keuzes

Gevoelige maag kattenvoer: 5 beste merken voor [year] Geopenbaard! 1

Het lijkt erop dat de markt voor dierenvoeding een belangrijke trend begrijpt:

Eigenaren van gezelschapsdieren houden ervan om keuzes te hebben.

Waarom? Om vele redenen, echt – maar vooral omdat verschillende katten verschillende gezondheidsbehoeften en temperamenten hebben, en hun voedsel zou deze verschillen moeten kunnen weerspiegelen.

Natuurlijk kan het hebben van zoveel opties geweldig voor je zijn als je op zoek bent naar de beste keuze voor gevoelige buik van je harige vriend. Maar met zoveel verschillende merken om uit te kiezen, kan het een grote opdracht lijken.

Gevoelige maag kattenvoer: 5 beste merken voor [year] Geopenbaard! 8

Om u te helpen uw zoekopdracht te verfijnen, markeren we vijf van de best opties die momenteel op de markt beschikbaar zijn. We hebben gekeken naar kenmerken zoals de kwaliteit van ingrediënten, effectiviteit en klantrecensies om ons te helpen bepalen welke de cut hebben gehaald.

Dus, naar mijn mening, zijn de beste Gevoelige Maag Kattenvoeding:

 1. Blauwe Buffel Gevoelige maag Kattenvoer
 2. Instinct Dieet met beperkt ingrediënt Droog kattenvoer
 3. BLAUW Basics Limited Ingredient Dieet Nat Kattenvoer
 4. Merrick Dieet met beperkt ingrediënt Nat kattenvoer
 5. Instinct Dieet met beperkt ingrediënt Natuurlijk nat kattenvoer

Laten we eens kijken:

1. Blue Buffalo smaakvolle maag

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Gevoelige maag kattenvoer: 5 beste merken voor [year] Geopenbaard! 9

Wordt geleverd met een nieuwe look, maar met dezelfde heerlijke formule. Dit is speciaal gemaakt om tegemoet te komen aan de behoeften van kitties met gevoelige buiken. Het bevat Life Source-bits om een gezond immuunsysteem in elke levensfase te ondersteunen.

Blue Buffalo schittert tussen de droge kattenvoeropties. Blue Buffalo is een gerespecteerd huisdiervoedingsmerk dat bekend staat om het gebruik van hoogwaardige en goed geproduceerde natuurlijke ingrediënten. Dit product heeft gepatenteerde “Life Source Bits”, die een specifieke mix van antioxidanten, vitamines en mineralen bevatten die bedoeld zijn om een gezond immuunsysteem in elke levensfase te ondersteunen.

De gevoelige maag volwassen droogvoer bevat ook probiotica waarvan wordt gedacht dat ze helpen bij de spijsvertering. Hoewel het granen bevat, zijn er ook veel licht verteerbare en voedzame groenten om energie te leveren.

Pros:

 • Geen kip bijproducten
 • Bevat speciaal geformuleerde Life Source Bits
 • Vrij van kunstmatige conserveringsmiddelen
 • Formule beïnvloed door holistische dierenartsen
 • In de VS gevestigd bedrijf

Tegens:

 • Prijzig
 • Bevat granen, dus niet goed voor graangevoelige katten
 • Bevat ook vis en eieren die sommige kitty-buiken kunnen irriteren

2. Instinct LID graanvrij recept

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Gevoelige maag kattenvoer: 5 beste merken voor [year] Geopenbaard! 10

Met een korte en schone ingrediëntenlijst, is deze brok gemaakt met een enkele eiwitbron – kalkoen. Met gluten, soja, granen, zuivel en eieren uitgesloten van de lijst, is het zeker ideaal voor overgevoelige huisdieren.

Droog kattenvoer van hoge kwaliteit kan geweldig zijn voor de tandheelkundige gezondheid van uw huisdier, en dit graanvrije recept van Instinct is een geweldige droge kattenvoeroptie voor gevoelige maag. In tegenstelling tot andere gevoelige droge voedselmerken, bevat dit product slechts één eiwitbron (kalkoen) en is het volledig vrij van de meeste topingrediënten waarvan bekend is dat ze irriterend zijn voor gevoelige magen (waaronder eieren, zuivel, gluten en soja).

Hun ingrediënten worden minimaal verwerkt om het voedingsprofiel te maximaliseren, en deze brokjes worden gevriesdroogd in een laag rauw om extra smaak en voedingsstoffen toe te voegen.

Pros:

 • Slechts één bron van eiwitten
 • Slechts één bron van licht verteerbare groenten (erwten)
 • Geen tarwe, soja, maïs, aardappelen, zuivel of eieren
 • Gemaakt in de VS met wereldwijd geproduceerde ingrediënten

Tegens:

 • Sommige gebruikers merken op dat het product de ontlasting van hun katten donker en stinkend maakt (hoewel de brokjes merkbaar donker van kleur zijn)
 • Sommige gebruikers hebben ook twijfelachtige klantenservice opgemerkt

3. Blue Buffalo Basics Huid & Maagverzorging

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Gevoelige maag kattenvoer: 5 beste merken voor [year] Geopenbaard! 11

Nagesynchroniseerd als “een eenvoudig dieet voor katten met voedselgevoeligheden”, bevat dit product zeer verteerbare koolhydraten (fruit en groenten) en hoogwaardige eiwitten.

Aangeprezen als “een eenvoudig dieet voor katten met voedselgevoeligheden”, bevat dit product van BLUE Basics licht verteerbare koolhydraten (fruit en groenten) en kwaliteitity eiwit.

Onder de vele voedingsrijke ingrediënten zijn Omega 3 en 6 vetzuren die fantastische voordelen bieden voor de huid en vacht.

Omdat van veel katachtigen bekend is dat ze gevoelig zijn voor rundvlees, eieren en kip, kan dit voedsel, dat alleen eend bevat, een veilige gok zijn als uw kitten bijzonder gevoelig is (hoewel er wat visolie op het etiket staat).

Pros:

 • Glutenvrij, sojavrij en maïsvrij
 • De meeste recensenten lijken op te merken dat hun katten de smaak leuk vinden
 • 78% vocht, dus geweldig voor hydratatie

Tegens:

 • Duur
 • Bevat visolie die voor sommige katachtigen irriterend kan zijn
 • Heeft aardappelen, wat een probleem kan vormen voor huisdieren met gevoeligheden of gewichtsproblemen

4. Merrick Limited Ingrediënt Nat Kattenvoer

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Gevoelige maag kattenvoer: 5 beste merken voor [year] Geopenbaard! 12

Voor je extra gevoelige en kieskeurige poesje is dit variëteitspakket misschien iets voor jou. Met eiwitbronnen van kip, kalkoen en eend is het geweldig voor katten die geïnteresseerd zijn in het proberen van verschillende smaken.

Als u op zoek bent naar nat kattenvoer voor gevoelige magen, kan dit variëteitspakket van Merrick de perfecte keuze zijn voor uw katachtige.

Elk gemakkelijk te openen blik bevat een mix van nat voedsel dat volledig vrij is van granen, maïs en soja. Eiwitbronnen zijn kip, kalkoen en eend, en de variëteit kan geweldig zijn voor katten die geïnteresseerd zijn in het proberen van verschillende voedingsmiddelen.

Bovendien staat dit in Amerika gevestigde bedrijf bekend om het gebruik van hoogwaardige ingrediënten en productiepraktijken.

Pros:

 • Gemaakt in de VS
 • Ingrediënten van hoge kwaliteit

Tegens:

 • Sommige katachtigen verdragen het kippeneiwit mogelijk niet
 • Wordt geleverd met verschillende eiwitbronnen (verschillende smaken zijn misschien niet ideaal voor sommige katten)
 • Verschillende eigenaren melden dat hun katten niet geïnteresseerd lijken in het voedsel

5. Instinct Limited Ingredient Dieet Natuurlijk Nat Kattenvoer

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Gevoelige maag kattenvoer: 5 beste merken voor [year] Geopenbaard! 13

Dit wordt eenvoudig gemaakt met zorgvuldig gekozen ingrediënten om allergische reacties te elimineren. Gemaakt met behulp van slechts één eiwitbron, is deze gemakkelijk op de buik liggende maaltijd voedzaam en heerlijk.

Dit voer voor katachtigen met een gevoelige maag is van het bedrijf Instinct. Net als hun droogvoer heeft de inhoud van dit natte voedsel niet veel items. De belangrijkste voedingsstoffen zijn kooivrij kalkoeneiwit en een enkele plantaardige bron om de spijsvertering te maximaliseren.

De fabrikanten garanderen ook dat hun product vrij is van granen, zuivel, eieren, kip, rundvlees, vis, maïs, tarwe, soja, carrageen en kunstmatige kleuren en conserveermiddelen.

Gelukkig biedt het de juiste balans van omega 3- en 6-vetzuren, wat je kat opnieuw kan helpen een gezonde vacht en huid te herstellen als haar voedselgevoeligheden hen hebben beïnvloed.

Pros:

 • Gemaakt met slechts één type dierlijke eiwitten en één plantaardige
 • Beperkte ingrediënten om de verteerbaarheid te verbeteren

Tegens:

 • Iets minder vocht (76%) in vergelijking met andere genoemde conserven
 • Sommige recensenten vinden het voedsel te gaar en bevatten meer items op het etiket dan andere merken met “beperkte ingrediënten”

Gevoelige maag kattenvoer: 5 beste merken voor [year] Geopenbaard! 1

Hoe weet ik of mijn kat een gevoelige buik heeft?

Je kat kan niet bepaald vertellen je wanneer ze zich niet goed voelt, maar je kunt er zeker van zijn dat ze het je kan laten zien.

Hier zijn enkele veel voorkomende waarschuwingssignalen die erop kunnen wijzen dat uw kat een gevoelige maag heeft:

 • Braken (vooral als het vaak en/of direct na een maaltijd gebeurt)
 • Diarree
 • Constipatie
 • Gas
 • Weigering om te eten of plotselinge desinteresse in voedsel
 • Vermoeidheid en lusteloosheids
 • Geïrriteerde en gevoelige huid (jeukend, droog, hot spots, fragmentarisch haarverlies, enz.)

Waarom zou je kat een gevoelige maag kunnen hebben? Ze kan voedselallergieën of -intoleranties hebben. Soms ontwikkelen katten deze aandoening naarmate ze ouder worden. In andere gevallen is de exacte oorzaak mogelijk niet duidelijk bekend…

… maar gelukkig kun je nog steeds iets doen om te helpen.

gevoelige maag kattenvoer

Hoe kan een kattenvoer met een gevoelige maag mijn huisdier helpen?

Zoals vermeld, is de enige manier om zeker te weten wat de symptomen van uw huisdier veroorzaakt, haar naar de dierenarts te brengen om te worden geëvalueerd. Het extra voordeel om dit te doen, is dat uw dierenarts u vervolgens kan helpen erachter te komen welk type kattenvoer het beste is, zodat uw kat haar maaltijden kan verdragen.

Je vraagt je misschien af op dit punt:

Is gevoelige maagvoeding echt effectief?

Dat kan zeker. Hier is de deal:

Het beste kattenvoer voor de gevoelige maag is er een die een einde maakt aan de tekenen van gastro-intestinale klachten van uw huisdier en haar tegelijkertijd het brede scala aan voedingsstoffen geeft dat ze nodig heeft om gezond en sterk te zijn. Er zijn veel verschillende merken om uit te kiezen, maar uiteindelijk is het belangrijkste om te overwegen de kwaliteit van de ingrediënten.

Dat wil zeggen, katten met gevoelige magen hebben de neiging om het het beste te doen met nat of droog kattenvoer dat vrij is van kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen, conserveermiddelen en ingrediënten die de neiging hebben allergische reacties te veroorzaken, waaronder zuivel, granen, maïs en soja. Deze ingrediënten van mindere kwaliteit kunnen elk spijsverteringsstelsel irriteren, vooral bij een huisdier met een gevoelige buik.

Veel voedingsmiddelen van dit type bevatten ook een enkele bron van eiwitten, zoals kalkoen, lamsvlees, hert of kip. Speciaal geformuleerde producten bevatten waarschijnlijk ook minder ingrediënten in het algemeen. Dit maakt het voedsel gemakkelijker te verteren, wat uiteindelijk het doel is waarnaar u op zoek bent.

Hoe een gevoelig kattenvoerdieet te introduceren

Drastische veranderingen in het dieet van een dier – vooral als dit dier gevoelig is voor spijsverteringsproblemen – worden meestal niet goed verdragen. Als u het voedsel van uw huisdier te snel verandert, kunnen hun symptomen van diarree, braken, gas en andere gastro-intestinale problemen nog meer uitgesproken worden.

Gevoelige maag kattenvoer: 5 beste merken voor [year] Geopenbaard! 15

Om deze reden, wanneer u eindelijk beslist over het beste kattenvoer voor gevoelige magen, het is belangrijk om het op een gecontroleerde en afgemeten manier in de dagelijkse voeding van uw dier te introduceren.

Hier zijn een paar suggesties om in gedachten te houden:

 • Meng geleidelijk het nieuwe voedsel van uw kat met haar oude voedsel, waarbij de hoeveelheid oud voedsel langzaam afneemt en de hoeveelheid nieuw product wordt verhoogd. Omdat de maag van je kat gevoelig is, wees geduldig. Verwacht dat dit proces 7 tot 10 dagen zal duren.
 • Probeer je kat op dezelfde tijden van de dag te voeren. Consistentie kan helpen bij het reguleren van de spijsvertering van uw huisdier.
 • Als de symptomen van uw huisdier niet verbeteren (of als ze erger worden) binnen ongeveer een week na de overgang, bel dan uw dierenarts. Mogelijk moet u sleutelen aan het type voedsel of extra screening doen.
kat opgerold van pijn op een wit bed

Wat kan ik nog meer doen voor een kat met een gevoelige buik?

Zelfs als het product dat u voor uw kat krijgt het beste kattenvoer is voor spijsverteringsproblemen, kan ze nog steeds last hebben van braken, diarree en andere soorten gastro-intestinale klachten als andere factoren niet worden aangepakt.

Over wat voor factoren hebben we het?

Net als mensen zijn katten met een gevoelige maag over het algemeen zeer gevoelig voor de impact van omgevingsstressoren. De zilveren voering in dit geval is echter dat de meeste van deze omgevingsstressoren vrij eenvoudig kunnen worden gecontroleerd:

 • Zorg voor een goede hydratatie: katten hebben voldoende vocht in hun voedsel nodig om te helpen bij de spijsvertering. Dit is een van de redenen waarom veel huisdierouders ervoor kiezen om een combinatie van droog en nat kattenvoer voor gevoelige maag te bieden. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw dier altijd toegang heeft tot verse reiniging Water.
 • Geef minder traktaties: te veel voedsel en te veel variatie in voedsel kan problemen veroorzaken voor uw kat. Bovendien bevatten veel kattenvoertraktaties minder dan ideale voedingsstoffen. Minimaliseer dus de hoeveelheid speciale traktaties die je haar aanbiedt, vooral tijdens het overzetten van haar primaire dieet.
 • Vertraag de maaltijd: als je kat te snel eet, vooral op een lege maag, kan ze per ongeluk veel lucht binnenkrijgen. Dit kan bijdragen aan een opgeblazen gevoel, gas en geïrriteerde spijsvertering. Help je kat te vertragen bij maaltijden door kleinere porties te meten die meerdere keren per dag worden gegeven.
 • Verminder kitty stress: Zorg ervoor dat je je kat op een rustige plek in je huis voedt. Op deze manier kan ze ontspannen en zich concentreren op haar maaltijd. Als je worstelt in drukke en lawaaierige situaties, maak je omgeving dan zo ontspannen mogelijk. Vertel kinderen en andere familieleden om niet ruw met haar te spelen en zorg ervoor dat je haar veel speelgoed, paaltjes en andere kattenspullen geeft, zodat ze kan spelen en loslaten.

Conclusie

Als je op zoek bent naar kattenvoer met een gevoelige maag, is het handig om dit artikel bij de hand te houden.

Je lieve katachtige metgezel verdient immers een dieet dat haar niet alleen zal helpen gezond te blijven in elke fase van haar leven, maar ook een dieet dat tegemoetkomt aan haar specifieke gezondheidsproblemen, waaronder een gevoelige maag. Deze uitgebreide gids moet u of een mede-huisdierouder helpen te weten waar u op moet letten tijdens het winkelen.

Ook hebben we een lijst gemaakt van voedingsmiddelen die niet worden aanbevolen omdat ze kunstmatige en / of voedingsstoffen van lage kwaliteit bevatten: Hill’s Science Diet Sensitive Stomach Cat Food, Royal Canin Sensitive Cat Food, Purina Pro Plan Focus Sensitive Skin & Stomach Adult Dry Cat Food.

Vergeet niet dat kitties met bijzonder gevoelige buikjes de neiging hebben om rustige omgevingen met minimale stress te waarderen. Ze doen het vaak goed met consistente voedselopties, kleine porties en veel vers water.

En ja – hoewel je kat zo schattig is, wil je de verleiding vermijden om haar lekkernijen te vaak te laten glijden, omdat extra snacks haar buik verder van streek kunnen maken.

Ten slotte kan ze baat hebben bij een combinatie van droog kattenvoer en nat kattenvoer … vergeet niet om eventuele veranderingen in het dieet langzaam door te voeren en uit te stellen naar uw dierenarts als u zich ooit zorgen maakt.

Hebben katten een gevoelige maag?

Katten kunnen maagklachten krijgen van verschillende bronnen, variërend van het proberen van een nieuw medicijn tot het te snel eten van hun voedsel. Als u terugkerende tekenen zoals braken, gas of diarree opmerkt (en al ernstige medische aandoeningen bij uw dierenarts hebt uitgesloten), kan uw kat gewoon een gevoelige maag hebben.

Wat is het beste droge kattenvoer voor katten met een gevoelige maag?

Blue Basics Limited Ingredient Fish &Potato dry cat food is een ander beperkt ingrediënt droog kattenvoer dat perfect is voor uw voedselgevoelige kat. De enige eiwitbron is witvis (een geweldige keuze voor katten die intolerantie hebben getoond voor vlees zoals kip en rundvlees) en bevat geen granen, zuivel of eieren.

Welk kattenvoer is het beste voor de gevoelige maag van een kat?

Halo’s droog kattenvoer en ingeblikt kattenvoer voor katten met gevoelige magen is gemaakt met echt HEEL vlees, gevogelte of viseiwit, niet-GMO-groenten en toegevoegde vitamines en mineralen. Door een combinatie van nieuwe eiwitten, groenten en volle granen te gebruiken, ondersteunt Halo Sensitive Stomach kattenvoer een gemakkelijke spijsvertering.

Hoe kan ik mijn kat met een gevoelige maag helpen?

Het geven van de juiste voeding aan uw kat kan helpen het herstel te versnellen en pijn, misselijkheid en ongemak te minimaliseren. In milde gevallen kunt u de symptomen van uw kat mogelijk verbeteren met alleen een verandering in voedsel.