Wat eten katten graag als ontbijt? 14 geweldige voedselopties om te overwegen


0

Wat eten katten graag als ontbijt? 14 geweldige voedselopties om te overwegen 1

Als eerste maaltijd van de dag is het gewoon normaal dat wij, kattenouders, onze katachtige metgezellen een gezond ontbijt willen geven om ze voor de dag op te stellen. En daarbij moeten we er ook voor zorgen dat onze katten genieten van het eten van deze eerste maaltijd. Maar wat eten katten in de eerste plaats graag als ontbijt?

Kunnen we ze elke dag hetzelfde ontbijt geven? En moeten we onze katten echt ontbijt geven?

Dit zijn slechts enkele van de vragen waarvan we weten dat ze in je hoofd rondlopen. Lees dus verder om het verrassend grote aantal voedingsmiddelen te ontdekken dat u in het ontbijt van uw kat kunt opnemen om zijn voeding te verbeteren, terwijl u ook de maag van uw kat gelukkig houdt.

Nogmaals, wat eten katten graag als ontbijt? Lees dan snel verder.

Kan je kat het ontbijt overslaan?

Nee, je kat kan het ontbijt niet overslaan. Uw eetgewoonten hebben een grote invloed op die van uw huisdier. U zult zich meer op uw gemak voelen met het tijdschema als u de maaltijden van uw kat plant op momenten dat u wat downtime heeft of als u hetzelfde voedingsschema heeft.

Ze hebben meestal geen speciale voedingsbehoeften, maar ze kunnen langdurig vasten niet aan omdat het ervoor kan zorgen dat hun maag hyperzuur wordt. Een zure darm kan leiden tot misselijkheid en spijsverteringsproblemen als ze niet worden behandeld.

Net als wij, mensen, moeten katten voedzaam voedsel eten, vooral voor hun eerste maaltijd van de dag. Veel mensen zijn in de war omdat ze ten onrechte denken dat katten nachtdieren zijn (’s nachts actief blijven en de hele dag slapen).

Als nachtdieren kan men aannemen dat katten geen ontbijt nodig hebben, maar dit is niet waar. De waarheid is echter aanzienlijk anders.

Katten zijn crepusculaire dieren. Ze brengen het grootste deel van de dag slapend door en zijn het meest actief bij zonsopgang en zonsondergang. Dus zeker, katten hebben een voedzaam ontbijt nodig om hun gezondheid te behouden.

Wat eten katten graag als ontbijt

Kattenvoeding & ontbijt: 14 voedingsmiddelen katten eten graag als ontbijt

Als obligate carnivoren geven katten van nature de voorkeur aan het eten van vlees om hun dagelijkse voedingsbehoeften te verkrijgen. Taurine en arginine zijn twee voorbeelden van belangrijke aminozuren die ze uit voedsel kunnen halen en in hun dieet nodig hebben om gezond te blijven.

Ze kunnen echter fruit en groenten eten voor extra voeding, hoewel ze dit niet hoeven te doen, omdat vlees in al hun voedingsbehoeften van katten voorziet.

Er zijn verschillende zelfgemaakte ontbijtmaaltijden die je katachtige vriend misschien graag van je bord of de keuken steelt.

De meeste menselijke voedingsmiddelen zijn veilig, maar je moet ze goed bereiden. Laten we dus eens kijken naar wat ‘menselijk’ voedsel dat je je kat kunt serveren als een verandering van tempo van het typische ochtenddroge kattenvoer als je hun volgende ontbijt wilt opvrolijken.

Spek en Ham

Gezien hun uitzonderlijk hoge zoutgehalte mag verwerkt vlees slechts zelden aan katten worden gevoerd. Ze zijn acceptabel als kleine traktaties af en toe, maar let op je porties. Net zoals te veel zout de gezondheid van een persoon kan schaden, kan te veel zout het hart en de nieren van een kat schaden.

Worteltjes

Vanwege hun hoge bètacaroteengehalte kunnen wortels geweldig zijn voor de ogen en vacht van uw kat. De wortel moet eerst worden geschild, omdat katten de huid moeilijk kunnen vinden om op te kauwen. Om de wortel gemakkelijker door te slikken, is het ook raadzaam om hem te verwarmen.

Cranberries

Je kunt je kat af en toe wat veenbessen geven. Degenen die het wel eten, zullen profiteren van het magnesium en de voedingsvezels, ook al geven ze er misschien de voorkeur aan om het in plaats daarvan in de keuken te slaan.

Vermijd echter om ze verwerkte cranberrysauzen te geven, omdat ze vaak veel suiker bevatten en hun maag van streek zullen maken.

Komkommers

Naast dat ze ongelooflijk waterrijk zijn, zijn komkommers ook rijk aan vitamine C en K. Ze zijn een geweldige snack voor katten met overgewicht, en ze zijn een fantastische keuze voor katten in de zomer wanneer ze misschien niet genoeg water krijgen.de hele dag door. Het is raadzaam om de komkommer te schillen en in reepjes te snijden voordat u deze aan uw kat geeft.

Eieren

Gewone eieren die zijn gekookt, zijn een geweldige bron van eiwitten voor zowel u als uw kittens. In werkelijkheid zijn eieren al een onderdeel van veel van de kattenmaaltijden van hogere kwaliteit die in supermarkten worden verkocht. Ze bieden een overvloedige hoeveelheid B-vitamines naast eiwitten.

Alle eieren moeten echter worden gekookt voordat ze aan uw katten worden gevoerd. Het voeren van rauwe eieren aan uw kat kan leiden tot vitaminetekorten, omdat ze de opname van essentiële vitamines kunnen voorkomen.

Visolie supplementen

Omega visolie is fantastisch voor de glanzende vacht van uw kat en kan hen helpen voorkomen dat ze in de winter droge huidplekken krijgen.

Probeer visolie toe te voegen aan de maaltijden van uw kat en u zult na een paar weken een opmerkelijke verbetering van de conditie van zijn huid en vacht beginnen te zien.

Verse vis

Vis is een bekend voedselproduct waar katten dol op zijn en ze proberen het vaak van je bord te halen. Hoewel vis een geweldige bron van vetzuren en voedingsstoffen is, moet je het gekookt en zonder de botten serveren.

Wees voorzichtig bij het hanteren van kleine botten, omdat ze gemakkelijk in de keel of mond van een kat kunnen vast komen te zitten en tot verschillende problemen kunnen leiden.

Wat eten katten graag als ontbijt? 14 geweldige voedselopties om te overwegen 2

Vlees

Uw kat, van nature een carnivoor, zal waarschijnlijk erg genieten van al het verse vlees. Elk vers vlees kan aan hen worden aangeboden, zolang het wordt gekookt om parasieten te doden en zonder sauzen of smaken wordt geserveerd. Voor uw kat zal het een fantastische bron van eiwitten en aminozuren zijn.

Meloenen

Meloenen, cantaloupes, watermeloenen en honingdauw zijn allemaal favorieten van katten, maar je moet wel controleren hoeveel ze consumeren, omdat meloenen suikerspiegels kunnen bevatten die te hoog zijn voor onze katachtige metgezellen.

Ananas

In termen van voeding is ananas nuttig voor het spijsverterings- en immuunsysteem. Dit is een zoete en sappige vrucht die uw kat misschien graag eet en een smakelijk ontbijtalternatief kan maken. Nogmaals, ananassen hebben een hoog suikergehalte, dus je moet voorzichtig zijn met hoeveel je ze aanbiedt.

Pompoen

Zolang de buitenste schil en zaden worden verwijderd, kan een kat veilig (en verrukkelijk) pompoenvlees consumeren. Je kunt het mengen met voedzaam kattenvoer, ze mengen en serveren als puree.

Pompoenen hebben veel ruwvoer, wat een gezonde spijsvertering bevordert en helpt bij eventuele constipatie of diarree.

Rijst

Rijst is een veilig menselijk voedsel voor katten. Je kunt je buiten- of binnenkatten kleine hoeveelheden rijst geven, maar je moet het niet vaak doen.

Hoewel de grote niveaus van natuurlijke vezels in rijst kunnen helpen bij spijsverteringsproblemen, kunnen de magen van katten gevoeligheid voor rijst ontwikkelen als ze voor een langere tijd worden geconsumeerd.

Aardbeien

Deze mooie rode bessen kunnen een goed ontbijt zijn voor katten. Ze kunnen het immuunsysteem van je kat versterken omdat ze rijk zijn aan kalium, vezels en vitamine C. De zaden zullen niet schadelijk zijn voor een kat om te eten, maar zorg ervoor dat je eventuele stengels verwijdert.

Vis in blik

Vis, vooral tonijn, in ingeblikt kattenvoer kan niveaus van onverzadigde lipiden bevatten die katten moeilijk te verteren kunnen vinden. Tonijn bereid door mensen zou een zeer ongebruikelijke traktatie moeten zijn, omdat het niet bedoeld is voor katten om te consumeren. Je moet katspecifieke ingeblikte vis kopen of je katten verse vis geven.

Wat eten katten graag als ontbijt? 14 geweldige voedselopties om te overwegen 3

Wat mag niet worden opgenomen in het dieet van uw kat?

Als kattenbezitters moeten we uit ons hoofd weten dat niet al het menselijke voedsel veilig kan zijn voor onze katten om te eten. Samen met de menselijke maaltijden die we onze katten graag voeren, zijn er andere voedingsmiddelen die ze nooit, maar dan ook nooit mogen aanraken.

Wanneer je katten in huis hebt, moet je oppassen dat ze niets eten waar ze ziek van kunnen worden. Zie de onderstaande lijst om erachter te komen wat uw kat moet vermijden.

Kersen

Van wortel tot vrucht, de kersenplant als geheel is gevaarlijk voor katten. Geef uw kat geen kersen als zoete traktatie en bewaar ze weg van hen.

Kaas en andere zuivelproducten

Kaas en yoghurt bevatten lactose die reacties bij katten kan veroorzaken. Daarom moeten ze worden vermeden.

Chocolade

Net als honden kunnen katten een ernstige reactie op theobromine van chocolade ervaren, wat kan leiden tot ernstige hartproblemen, epileptische aanvallen of gewelddadig braken.

Citrusvruchten

Deze vruchten zijn veel te zuur voor de maag van je kat, die is ontworpen om vlees te verteren. Het geven van citrusvruchten zoals grapefruit, sinaasappels, citroenen of limoenen aan katten zal waarschijnlijk resulteren in grote gastro-intestinale problemen en een dure reis naar de dierenarts.

Koffie

Cafeïne, dat aanwezig is in koffie, kan zeer schadelijk zijn voor katten, wat leidt tot extreme hyperactiviteit en zelfs stuiptrekkingen.

Wat eten katten graag als ontbijt? 14 geweldige voedselopties om te overwegen 4

Druiven of rozijnen

Deze zullen resulteren in nierproblemen en soms zelfs falen bij honden. Of dit ook voor katten geldt, is nog een open vraag in de wetenschap. Anekdotisch bewijs ondersteunt dit echter niet. Om veilig te zijn, is het het beste om ze uit de buurt van uw katten te houden.

Melk

In tegenstelling tot wat we misschien denken, zijn de meeste katten lactose-intolerant en mogen ze geen schoteltje melk aangeboden krijgen. Zeer lactose-intolerante katten kunnen totaal leverfalen ervaren als gevolg van het drinken van melk, dus het is het risico echt niet waard.

Uien, knoflook, bieslook en prei

Al deze groenten zijn leden van de alliumfamilie, die volledig schadelijk is voor katten als ze in grote hoeveelheden of continu worden ingenomen. Het ergste is zeker knoflook, die vijf keer dodelijker is dan een ui.

Frambozen

De vruchten van deze kleine rode vrucht bevatten sporenniveaus van xylitol. Als gevolg hiervan mag het niet aan katten worden aangeboden als een traktatie of snack en moet het net als de kers uit de buurt van hen worden gehouden.

Xylitol

Deze zoetstof is extreem giftig voor honden en heeft verschillende dieren gedood. Hoewel het onderzoek naar hoe het katten beïnvloedt nog steeds niet volledig wordt begrepen, moet u voorkomen dat u het in het voedsel van uw kat stopt, omdat het gevaar het niet waard is.

Droog versus nat kattenvoer: wat moet uw kat eten als ontbijt?

Er is geen vaste regel over dit dilemma.  Verschillende mensen hebben verschillende opvattingen; sommigen beweren dat katten natvoer moeten krijgen voor het ontbijt, terwijl anderen het voeren van katten droogvoer ondersteunen.

Door je kat ’s ochtends natvoer te geven, krijg je alle voeding die hij nodig heeft en blijft hij de hele dag gehydrateerd. Je moet je kat nat kattenvoer geven als hij geen water drinkt.

Aan de andere kant, als u uw kat droogvoer geeft voor het ontbijt, krijgt hij geen vocht binnen; alleen de essentiële voedingsstoffen. Als gevolg hiervan moet u ervoor zorgen dat uw kat voldoende water krijgt als hij afhankelijk is van brokjes.

Droge kattenvoeding wordt beschouwd als gezond voor de tanden van katten. Bovendien wordt droog voedsel beschouwd als een voedzaam voedsel, het is praktischer en aanzienlijk minder rommelig.

Wat eten katten graag als ontbijt? 14 geweldige voedselopties om te overwegen 5

Hoe laat eten katten graag ontbijt?

Als liefhebbers van routines eten katten het liefst elke dag op hetzelfde tijdstip. Dus als je de tijd dat je je kat voedt blijft veranderen, zal hij al snel gaan zeuren over het niet krijgen van ontbijt op het moment dat hij verwacht te worden gevoed.

Hieronder vindt u de beste tijd die u uw kat kunt voeren:

  • Ontbijt: 8:00 uur
  • Snack: 9:00-9:30 uur
  • Snack: 15:00 uur
  • Diner: 18.00 uur
  • Snack: 22:00 uur

Hoeveel voer moet je je kat geven?

Bij het selecteren van voedsel voor uw kat is het belangrijk om rekening te houden met zijn grootte, leeftijd en gewicht. Als u het dieet van een andere kat volgt, kan uw katachtige metgezel voedingsproblemen ervaren.

Als algemene regel geldt dat uw kat de inhoud van een gewone kom met een gewicht van ongeveer 250 gram moet kunnen consumeren. U moet er ook rekening mee houden dat de specifieke behoeften van uw kat van invloed kunnen zijn op zijn voedselporties.

Kan uw kat menselijk voedsel eten?

Ja, u kunt af en toe menselijk voedsel aan uw kat voeren. Het is echter er is aangetoond dat het obesitas veroorzaakt bij katten die hun voedingsgewoonten niet kunnen beheersen. Het is ook belangrijk op te merken dat er niet veel voedsel is dat geschikt is voor katten.

U moet bijvoorbeeld voorkomen dat u uw kat etensresten geeft, omdat deze voedingsmiddelen meestal ingrediënten bevatten die schadelijk voor hen zijn.

Wat eten katten graag als ontbijt? 14 geweldige voedselopties om te overwegen 6

Kunt u traditioneel kattenvoer vervangen door menselijk voedsel?

Hoewel katten amandelmelk kunnen drinken en pindakaas en ander menselijk voedsel met mate kunnen eten, is het niet gezond en veilig om uw katten te laten eten welk ontbijtvoedsel u ook eet.

Als obligate carnivoren hebben katten hoogwaardige eiwitten uit vlees nodig om te gedijen. Ongekruide roereieren, spek en brood kunnen met mate veilig zijn voor je katachtige vrienden, maar ze kunnen ze niet voorzien van alle voedingsstoffen die je katten nodig hebben.

Daarom moeten we onze katten traditioneel kattenvoer geven dat is gemaakt en afgestemd op hun voedingsbehoeften in gedachten.

Conclusie: Wat eten katten graag als ontbijt?

Veel katteneigenaren worstelen om erachter te komen wat katten graag eten als ontbijt. De waarheid is dat dit je niet zoveel zou moeten storen, omdat de meeste katten kunnen genieten van een verscheidenheid aan voedselgroepen.

Terwijl u ingeblikte vis of ingeblikt kattenvoer vermijdt, kunt u uw kat een brede selectie vlees, vis, fruit en groenten geven om variatie aan het dieet van uw kat toe te voegen.

Om ervoor te zorgen dat uw kat alle eiwitten en voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft om een lang, gezond leven te leiden, moet u bijhouden wat u hem geeft en vasthouden aan een regelmatig dieet van traditioneel kattenvoer.