Wanneer zijn katten volgroeid en hun levensfasen


0

wanneer zijn katten volgroeid

Weet je wanneer katten volgroeid zijn?

Kittens blijven niet voor altijd kleine bolletjes pluisjes! Onvermijdelijk zal het kitten een kat worden. Het exacte tijdschema varieert niet alleen per ras, maar ook per individu. Net als bij een menselijke baby, wilt u er misschien voor zorgen dat uw zich ontwikkelende kitten zijn ontwikkelingsmijlpalen bereikt.

Deze cijfers zijn slechts ruwe gemiddelden. Vergeet niet dat er vroeg- en laatbloeiers zijn. In het beste geval zal mama kat een poot lenen voor de ontwikkeling van uw kitten en idealiter de eerste paar weken de primaire verzorger zijn. Als de omstandigheden niet ideaal zijn, moet je mama-kat zijn.

Wanneer zijn kittens volgroeid?

Omdat verschillende katten in verschillende maten voorkomen, is er geen echt gewicht of meting om op te beoordelen. Tegen de achtste week moet een kitten volledig gespeend en kattenbak getraind zijn, maar moet waarschijnlijk nog een paar weken bij Mama cat en de rest van het nest blijven om de sociale ontwikkeling te voltooien.

Acht weken is ook een goed moment om sterilisatie of castratie te overwegen, hoewel de meeste dierenartsen willen wachten tot het kitten minstens vier pond weegt. Met tien weken is een kitten redelijk onafhankelijk van haar moeder, maar heeft nog steeds veel ruimte om te groeien.

Over het algemeen heeft een kat de volledige groei en ontwikkeling bereikt tussen zes maanden tot een jaar, afhankelijk van het ras.

kunnen katten autistisch zijn

Levensfasen van katten

Terwijl de Bard het leven van de mens in zeven fasen beschreef, heeft een kat er meer als zes.

Het neonatale stadium is de eerste twee weken. Er zal veel gegniffeld worden, maar idealiter weinig gepuft.

Van drie tot acht weken is de vroege socialisatiefase. In tegenstelling tot de jankende schooljongen, zal uw kitten erg enthousiast zijn om alle ins en outs van het zijn van een kat te leren.

Van hier tot 16 weken is de late socialisatiefase. Sociale conflicten hier zouden een kat de snelle ruziesoldaat kunnen maken. Van 17 weken tot een jaar is de adolescentie. Als je kat niet is gefixeerd, kan hij wel eens de zuchtende minnaar worden.

De komende zes jaar kan uw volwassen kat het leuk vinden om met een goede kapoen gevoerd te zijn. Hoewel je kat met zeven jaar misschien nog niet klaar is voor vergetelheid, is hij misschien niet zo spry als vroeger. Uw kat kan een goede 12 tot 15 jaar of zelfs maar liefst 21 jaar oud worden als hij binnen wordt gehouden.

Wanneer zijn katten volgroeid?

Hier zijn de groeistadia van een typische huiskat en de mijlpalen die ze op deze leeftijden moeten bereiken. Hoewel sommige kittens laat kunnen bloeien zoals Leo in het kinderboek van Robert Kraus en niet slechter kunnen inhalen voor de slijtage, wilt u misschien een dierenarts raadplegen als uw kitten al lang te laat is om deze mijlpalen te bereiken.

Geboorte – 7 weken

heel klein katje ligt in een oranje dekentje

De eerste twee weken moet mama alles goed in de poot hebben. Ze zal ze voeden met haar melk, ze warm houden en hun magen likken om ze te helpen elimineren. Van kittens is aangetoond dat ze meer hoogontwikkelde hersenen hebben als ze vroeg worden behandeld. Je moet dit voorzichtig, spaarzaam en alleen doen waar mama haar baby kan zien. In week twee moeten de ogen van uw kitten opengaan en moet ze twee keer zo zwaar zijn als de geboorte.

Stimuleer de sensorische ontwikkeling, maar overstimuleer niet. Na drie weken is uw kitten mobieler. Als mama kat kattenbak getraind is, kan ze beginnen met zindelijkheidstraining. Hoewel dit een goede manier is om ze kennis te laten maken met het concept, heeft uw kitten een kattenbak nodig die klein genoeg is om er zelf in te komen. Speeltijd zal een kitten helpen motorische vaardigheden te ontwikkelen en socialer te zijn.

7 – 12 Weken

geel gezwollen kitten crouches op een hek

Ze wordt groot, maar ze heeft mama nog steeds nodig! Je kunt beginnen met het spenen van haar na 4 weken, wanneer die chompers beginnen in te groeien. Begin met ingeblikt voedsel geformuleerd voor kittens. Ze kunnen in het begin aarzelend zijn, maar in week zeven moeten ze volledig van moedermelk af zijn en met verve in voedsel duiken. Sterker nog, misschien vind je dat ze overal met verve in duikt!

Kittens op deze leeftijd hebben veel energie, maar hebben niet veel levenservaring, dus ze kunnen behoorlijk in en uit de problemen komen. Als u uw kitten wilt trainen om een riem en harnas te accepteren, is dit het moment. Carrier training moet ook worden gedaan. Ze heeft rond deze tijd misschien een grotere kattenbak en krabpaal nodig.

3 – 6 maanden

witte kat geïsoleerd op hemelachtergrond

Tussen de leeftijd van 3 en negen maanden zal uw kitten haar melktanden beginnen te verliezen. Ze zal een beetje chagrijnig zijn en misschien van haar eten af zijn. Het is tijd om geleidelijk over te stappen van kittenvoer naar volwassen voedsel. Geef haar wat groter speelgoed om mee te spelen, bij voorkeur iets waar ze op kan kauwen terwijl haar nieuwe tanden binnenkomen. Je puberkat kan proberen te zien met hoeveel ze weg kan komen.

6 maanden – Een jaar

Na zes maanden is uw kitten half en driekwart van haar volwassen grootte. Ze zal goed op weg zijn naar volwassenheid.

Zijn binnenkatten groter dan buitenkatten?

Binnenkatten zijn over het algemeen beter gevoed dan buitenkatten en sporten niet vaak zoveel. Uw binnenkat mag niet zwaarlijvig worden. Geef haar alleen wat gezond is en speel vaak met haar, zodat ze wat beweging krijgt.

Voortplanting en sociale volwassenheid

Als uw kat niet vroeg is gefixeerd, kan de adolescentie een nog grotere hoofdpijn zijn dan nodig is met constant jodelen en spuiten, om nog maar te zwijgen van ongewenste kittens. De meeste dierenartsen raden aan om je katten te steriliseren en te castreren na 4 tot 6 maanden. Stel uw kitten vroeg bloot aan veel verschillende mensen en dieren. Speel vaak met haar om haar sociale vaardigheden aan te scherpen.

Grote kattenrassen

Grote kattenrassen kunnen een tijdje nodig hebben om volwassen te worden. De grote, Lief Maine Coon kan er twee tot vier jaar over doen om 25 pond te bereiken. Een Savannah is ook een laatbloeier, die twee of drie jaar nodig heeft om volwassen te worden.

De Amerikaanse bobtail heeft ook een paar jaar nodig om volwassen te worden, maar is altijd een kitten in hart en nieren.

Wanneer zijn katten volgroeid en hun levensfasen 1

Wanneer zijn katten volgroeid?

Kittens bereiken meestal een lengte en gewicht dat dicht bij hun volgroeide grootte ligt op de leeftijd van 9 tot 12 maanden. Na het 1-jarige merkteken blijven de meeste katten veel langzamer groeien tot ten minste 18 maanden oud. Grote rassen, zoals Maine coon katten, doen er meestal nog langer over om tot hun volledige grootte te groeien.

Kun je zien hoe groot een kat zal worden?

Wanneer volgroeid, weegt de gemiddelde kat van gemengd ras tussen de acht en tien pond, meet 15 tot 20 centimeter lang (exclusief de staart) en is ongeveer 10 centimeter lang.

Is een kat van een jaar oud nog steeds een kitten?

Als u een jaar oud bent, is uw kitten een volwassen kat. Ze kan zich nog steeds gedragen als een ondeugend kitten, maar haar behoeften zullen zijn veranderd. Nu ze volgroeid is, heeft ze volwassen kattenvoer nodig dat haar voorziet van de juiste niveaus van voedingsstoffen, vitamines en mineralen die ze nodig heeft tot in de volwassenheid.

Hoe oud is een kat in 1 mensenjaren?

Volgens de populaire legende is één mensenjaar het equivalent van zeven kattenjaren, maar in werkelijkheid is een kat van een jaar oud veel volwassener dan een zevenjarig kind.