Top 5 Beste nest voor kittens [ Buyer’s Guide & Reviews]


0

Beste nest voor kittens

Dus, je hebt onlangs een schattige kleine bontbal in je familie geïntroduceerd … welkom in het goede leven!

Het opvoeden van een kitten kan zeker een leuk proces zijn. En hoewel het soms een beetje een gedoe kan zijn om haar te leren hoe ze de kattenbak moet gebruiken, is het zeker een belangrijk onderdeel van het kattenopfokproces.

Maar of je nu nieuw bent in het bezitten van een kat of al jaren katachtige familieleden hebt, één vraag blijft allerbelangrijkste:

Welk type kattenbakvulling moet je gebruiken?

Eerlijk gezegd realiseren veel ouders van huisdieren zich waarschijnlijk niet eens dat er een verschil is tussen de beste kattenbakvulling voor kittens versus volwassen katten. De waarheid is dat er verschillende belangrijke overwegingen zijn om in gedachten te houden als het gaat om het introduceren van uw jonge katachtige in haar nieuwe kattenbak.

Het geheim? Niet alle nesten zijn gelijk gemaakt – en niet alle zullen een “beste pasvorm” zijn voor uw kleine carnivoor.

In deze review, Beste nest voor kittens, gaan we bespreken waarom speciaal kattenbakvulling zo belangrijk is, de dingen waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van het juiste nest voor haar en welke merken het beste van het beste zijn.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Top 5 Beste nest voor kittens [[year] Buyer's Guide &Beoordelingen]1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Top 5 Beste nest voor kittens Een uitgebreid overzicht

Top 5 Beste nest voor kittens [[year] Buyer's Guide &Beoordelingen]1

Het maakt niet uit welke kant je het op zwaait, er zal zeker wat vallen en opstaan zijn als het gaat om het selecteren van de beste kattenbakvulling voor JOUW kat.

Maar hopelijk kunnen de volgende beoordelingen u helpen uw keuzes te beperken. Bekijk onze topkeuzes op basis van kwaliteit, veiligheid, effectiviteit, prijs en klantrecensies:

 1. Katachtige dennen Kitten Nestje
 2. Purina Gisteren Nieuws Ongeparfumeerde papieren kattenbakvulling
 3. Purina Nette Katten Kitten Nestje
 4. Natuurlijk Vers Pellet Niet-klonterende Kitten Nest
 5. Kostbare Kat Dr. Elsey’s Kitten trekt kitten nestje aan

1. Katachtige dennen kattenbakvulling

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 5 Beste nest voor kittens [[year] Buyer's Guide &Beoordelingen]8

Dit strooisel bevat alle natuurlijke en chemicaliënvrije korrels gemaakt van dennenkrullen. Het is laag stof en straalt een natuurlijke dennengeur uit om je plek fris te laten ruiken!

Dit nest bevat 100% natuurlijk en chemicaliënvrije korrels, waardoor het zowel veilig als comfortabel is voor een schattige kleine kat die leert hoe hij de kattenbak moet gebruiken als een groot meisje! De fabrikanten beloven geen stof en geen tracking, en absorbeert vloeistoffen volledig zonder samenklontering om uw kattenbak schoner en frisser ruikend te houden.

Deze is echter aan de duurdere kant en een paar eigenaren lijken te denken dat deze bijgewerkte versie niet zo goed werkt als een ouder recept.

 • Pros: natuurlijk en chemicaliënvrij, kitty-veilig
 • Tegens: duur; nieuw recept lijkt volgens sommige recensenten minder effectief dan vroeger.

2. Purina Gisteren’s Krant Kitten Nestje

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 5 Beste nest voor kittens [[year] Buyer's Guide &Beoordelingen]9

Dit nest belooft pootvriendelijk en 99,7% stofvrij strooiseldeeltjes te zijn, zodat het comfortabeler en veiliger is voor kleine kittens. Zeer absorberend, ongeparfumeerd; zacht voor zelfs gevoelige poten.

Dit nest belooft pootvriendelijke en 99,7% stofvrije nestdeeltjes, zodat het comfortabeler en veiliger is voor kleine kittens. Hoewel de geurbeheersing misschien niet ideaal is in vergelijking met andere producten, is het extreem zacht voor kleine poten.

Bovendien is dit product voor alle milieubewuste eigenaren van gezelschapsdieren een geweldige keuze omdat het is gemaakt met gerecyclede kranten!

 • Pros: zeer absorberend, ongeparfumeerd; zacht voor zelfs gevoelige poten; milieuvriendelijk en gemaakt van gerecycled papier
 • Tegens: duur in vergelijking met traditioneel strooisel op basis van klei, maar de prijs waard wat de meeste recensenten betreft; eigenaren moeten meestal dagelijks dumpen en bijvullen

3. Purina Nette Katten Niet-Klonterende Kitten Nest

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 5 Beste nest voor kittens [[year] Buyer's Guide &Beoordelingen]10

Biedt extra bescherming tegen de drie belangrijkste geuren waar we ons zorgen over maken met kattenbakken (ammoniak, uitwerpselen en urine). Het beschikt over een “extended-release ontgeurend systeem” voor een huis dat de hele dag schoon ruikt.

Dit nest is niet-klonterend en biedt bescherming tegen de drie belangrijkste geuren waar we ons zorgen over maken met kattenbakken (ammoniak, uitwerpselen en urine). Het beschikt over een “extended-release ontgeurend systeem” voor de hele dag geurbeheersing.

Het product is gemaakt met montmorilloniet klei, maar het is niet giftig en over het algemeen veiliger voor kleine kittens in vergelijking met traditionele kleistrooiselmerken. Helaas vinden sommige eigenaren dat het product “kleverig” wordt en moeilijk op te ruimen omdat het niet zelfklontert.

 • Pros: geweldige geurbestrijding, kitties zoals het
 • Tegens: klontert niet dus een beetje moeilijker op te ruimen (maar je wilt toch niet-klonteren als je kat minder dan 4 maanden oud is)

4. Natuurlijk vers pellet niet-klonterende kittenbakvulling

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 5 Beste nest voor kittens [[year] Buyer's Guide &Beoordelingen]11

Dit nest is volledig natuurlijk en met trots Amerikaans gemaakt. Het is gemaakt met behulp van gemalen walnootschalen en is vrij van silicastof, betere optie voor hoomans met ademhalingsproblemen.

Dit nest is volledig natuurlijk en gemaakt in de VS! Het wordt gevormd door gemalen walnootschelpen – een goede hernieuwbare bron voor de groengeestige eigenaren van gezelschapsdieren die er zijn. Het absorbeert vloeistoffen en geuren vrij goed, hoewel het een beetje papperig kan worden, waardoor opruimen uitdagender wordt.

Laat je niet misleiden door het vreemde uiterlijk – de geurbeheersing is fantastisch volgens de meeste mensen die het regelmatig gebruiken (zelfs met meerdere katten in huis).

Een probleem dat sommige katteneigenaren ervaren, is dat de pellets relatief gemakkelijk door het huis kunnen lopen. Deze lichtgewicht functie spreekt echter veel katten aan omdat het zo zacht is voor hun poten.

Vooral deze soort is niet-klonterend, dus het is veilig

 • Pros: Amerikaans gemaakt, allemaal natuurlijk, goed in het absorberen van vloeistoffen en vocht
 • Tegens: scheppen kan moeilijk zijn om te doen omdat de korrels niet samenklonteren; tracks rond het huis gemakkelijk op poten en jassen

5. Kostbare Kat Dr. Elsey’s Kitten trekt kitten nestje aan

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 5 Beste nest voor kittens [[year] Buyer's Guide &Beoordelingen]12

De zachte textuur en lage stofkwaliteit betekent dat de poten en longen van uw kleine kat zich hier comfortabel bij voelen. Kan worden gebruikt in mechanische nesten; 99,5% stofvrij.

Dit nest trekt echt katten aan, wat een goede zaak is. Dat is tenslotte het punt van het hebben van een geweldig product als uw dieren het niet willen gebruiken?

De zachte textuur en lage stofkwaliteit betekent dat de poten en longen van uw kleine kat comfortabel zullen zijn om dit nest dagelijks te gebruiken. De beoordelingen zijn overweldigend positief, waarbij veel eigenaren zelfs zeggen dat het de enige soort is die hun kittens zullen gebruiken.

Omdat het effectief is voor alle leeftijden, is dit nest ook geweldig om je kat op te trainen, omdat ze het waarschijnlijk kan blijven gebruiken als ze ouder wordt.

 • Pros: kan worden gebruikt in mechanische nesten; 99,5% stofvrij; kleine deeltjes maken het zacht op de poten van een kitten; speciaal ontworpen voor kitties
 • Tegens: als het nat wordt, kan het erg kleverig worden en kan het aan de poten of vacht van uw kat kleven; twijfelachtige verpakkingskwaliteit

Waarom kittens kittenveilig nest nodig hebben

Alle katten zijn schattig, maar kittens zijn schattig met het volume hoger!

Om ervoor te zorgen dat deze kleintjes veilig zijn en zich goed aanpassen terwijl ze zindelijk zijn, moeten ze kittenveilig nest in hun kattenbakken hebben.

Benieuwd waarom? Hier zijn een paar kitty-specifieke redenen:

1. Ze gebruiken hun mond veel

Zoals alle baby’s verkennen katten een groot deel van de wereld met hun mond en tong. Ze houden instinctief van likken, knabbelen en eten dingen als een manier om erover te leren. Ja, dit kan kattenbakvullingskorrels (bruto) omvatten.

Daarom is het het beste om een kattenbakvulling te gebruiken die zo veilig mogelijk is als het wordt ingenomen door je kleine viervoeter.

2. Ze hebben netheid en zelfverzorging niet onder de knie … Nog

Kittens zijn niet zo… Ahem… netjes als hun volwassen rolmodellen.

Terwijl je je lieve kat leert om haar nieuwe kattenbak te gebruiken, zal ze waarschijnlijk meer een puinhoop maken dan haar oudere broers en zussen. Kittens zijn bijvoorbeeld misschien niet zo effectief in het reinigen van de korrels van hun poten of billen. Dit betekent dat ze het per ongeluk kunnen eten en volg het door het hele huis.

De beste kattenbakvulling voor kittens zal er over het algemeen een zijn die minder snel stof zal volgen of uitstoten om de rommelige aard van je kleine schatje te verzachten. En omdat je kat nog geen pro is in het schoonmaken van zichzelf, moet je er ook voor zorgen dat het nest dat je voor haar gebruikt niet giftig is, dus het zal minimaal schadelijk zijn als ze het per ongeluk inneemt tijdens zelfverzorging.

3. Hun immuunsysteem is nog in ontwikkeling

Het immuunsysteem van kittens is niet zo ontwikkeld als volwassenen. Dit betekent dat ze gevoeliger kunnen zijn voor potentieel schadelijke stoffen of gevoeligheden kunnen hebben voor bepaalde allergenen, waaronder geur- en kleurstoffen.

Totdat uw kat de kans krijgt om ouder en sterker te worden – en totdat u de kans krijgt om meer te weten te komen over de unieke huidgevoeligheden van uw kitten – is het meestal de beste keuze om een eenvoudig, chemicaliënvrij product te vinden dat zo min mogelijk ingrediënten of potentiële allergenen bevat.

beste nest voor kittens

Wat is de beste kattenbakvulling voor kittens?

Voordat we antwoorden, laten we tot een consensus komen over klonterend zwerfvuil. Omdat je nu een beter idee hebt waarom een kleine kat speciale verlichting nodig zou hebbenter, de volgende vraag die je waarschijnlijk stelt is:

Welk kattenbakvulling moet ik kiezen?

Het is een belangrijke vraag die moeilijk te beantwoorden kan lijken. Er zijn immers Ton van opties die er zijn. Maar voordat we ingaan op de beoordelingen van enkele van onze topkeuzes om u te helpen het selectieproces te beperken, is het de moeite waard om één cruciaal onderwerp te bespreken:

Klonterend zwerfvuil.

Ja, het is verbazingwekkend handig en opgeruimd. Maar is het veilig voor jonge kitties?

Het blijkt dat er geen hard bewijs is dat klonterend nest; Isnt veilig voor hen. MAAR als we een basislogica gebruiken, kunnen we zien hoe het een probleem kan vormen.

Dat gaat als volgt:

Klonterende kattenbakvulling is ontworpen om te stollen wanneer het in contact komt met vocht. Gezien het feit dat uw kleine katachtige meer kans heeft om nest in te nemen dan de oudere en meer ervaren katten in uw familie, kan dit uw kat het risico geven op obstructie in haar spijsverteringskanaal of urinewegen.

Ja, ik-“ow” heeft gelijk!

Dit is wat de ASPCA erover te zeggen heeft: “… hoewel er geen bewijs is voor beweringen van problemen in de wetenschappelijke literatuur, willen verzorgers misschien de introductie van kittens in samenklonterend nest uitstellen tot de leeftijd van 3 tot 4 maanden. “

Gerelateerd artikel: 7 Beste automatische kattenbak

Hoe het perfecte kittenbrochiel voor uw kleine katachtige te selecteren

Dus nu zijn we duidelijk over waarom klonterende kattenbakvulling waarschijnlijk een tijdje uit de kattenbak van je kat moet blijven. Als dat gedekt is, laten we onze mouwen opstropen en “scheppen” door enkele belangrijke factoren om ons te helpen erachter te komen welk type kattenbakvulling is veilig voor je kleine metgezel.

Eigenaren van gezelschapsdieren moeten ten minste vier dingen in gedachten houden bij het zoeken naar het perfecte kittenbrochiel. We hebben er al een paar genoemd, maar laten we ze nu bekijken:

1. Kies niet-klonterende nest voor jongere kittens.

Klonterend strooisel kan gastro-intestinale problemen en blokkades veroorzaken als het wordt ingenomen. Om op veilig te spelen, wacht je met het introduceren van haar aan klonterend zwerfvuil totdat ze minstens drie maanden oud is.

Nogmaals, er is geen duidelijk bewijs om te zeggen dat klonterende kattenbakvulling niet veilig is voor jonge katten. Maar voorzichtig zijn is geen slecht idee.

Bovendien moet je je kat haar eigen kattenbak laten hebben, dus zelfs als oudere katten in je huis het klonterende nest gebruiken, is het relatief eenvoudig om een niet-klonterende soort voor je kleinste te gebruiken.

2. Vermijd geparfumeerde nestjes.

Katten zijn zeer gevoelig voor geuren (we weten dat mensen dat ook kunnen zijn, vooral als het de geur van ammoniak, urine of uitwerpselen is!). Maar als je je kat gewoon traint op een kattenbak en deze vult met een geparfumeerd nestje, kan de geur haar ervan weerhouden om de kattenbak überhaupt te gebruiken.

Zeker niet wat je wilt dat er gebeurt.

Plus, wat geurende nesten gebruik kunstmatige geurstoffen, kleurstoffen en andere ingrediënten die kunnen leiden tot irritatie op de poten, vacht en huid van uw kat.

Top 5 Beste nest voor kittens [[year] Buyer's Guide &Beoordelingen]13

Je kunt het beste geparfumeerde nesten vermijden en in plaats daarvan een ongeparfumeerd nest vinden dat geweldig werk levert bij het elimineren van geuren zonder ze te hoeven bedekken (we bespreken dit in detail in onze nestrecensies). Naarmate je dier ouder wordt en je haar unieke temperament en gevoeligheden wat beter leert kennen, kun je misschien kiezen voor een geparfumeerd merk als je dat liever hebt.

3. Vermijd grote strooiselkorrels.

Die schattige kleine pootjes van haar zullen zich niet zo comfortabel voelen als ze elke dag door grote strooiselkorrels moet graven! En omdat je haar probeert aan te moedigen om haar nieuwe kattenbak te gebruiken in plaats van het te vermijden alsof het een grote enge hond is, is het verstandig om op zoek te gaan naar een product met kleine korrels voor meer comfort.

Top 5 Beste nest voor kittens [[year] Buyer's Guide &Beoordelingen]13

Kleine korrels kunnen het normale graaf- en krabgedrag aanmoedigen dat een kleine katachtige moet doen om haar kattenbak op de juiste manier te gebruiken. Plus, gezien de chaomdat uw huisdier kan proberen het nest op te eten (vooral in het begin wanneer ze er nieuw in is en nog relatief jong is), zullen de kleinere korrels in ieder geval minder verstikkings- of obstructiegevaar opleveren.

5. Overweeg stofbestrijding.

Weet je nog hoe je kleine kat leert hoe hij schoon, netjes en opgeruimd moet zijn? Help haar tijdens dit leerproces door een nestproduct te kiezen dat grotendeels stofvrij is. Dit vermindert het risico op ademhalingsproblemen voor haar en u. Het kan ook de rommel tot een minimum beperken door het risico op tracking buiten de kattenbak en rond de rest van het huis te verminderen.

Conclusie

Of u nu van plan bent om uw kat alleen binnen of binnen / buiten te laten zijn, ze moet nog steeds leren hoe ze de kattenbak moet gebruiken.

Om de leercurve een beetje beter te maken voor je jonge kat, moet je ervoor zorgen dat je de juiste strategieën en het juiste nestproduct gebruikt om ervoor te zorgen dat ze zich comfortabel voelt in haar nieuwe ‘badkamer’.

En onthoud: klonterende kattenbakvulling is superhandig om te gebruiken (vooral in een huis met meerdere katten). Stel het gewoon niet voor aan je katachtige vriend totdat ze minstens 3 of 4 maanden oud is, wanneer ze iets minder snel alles in zicht eet … en een beetje beter in het hele zelfverzorgingsgebeuren!

Wanneer kan ik klonterend nest gebruiken voor kittens?

Hoewel klonterende nesten over het algemeen als veilig worden beschouwd voor katten, is het het beste om ze niet te gebruiken totdat uw kitten 4 maanden oud is. Klonterende nesten gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals maïs, hout of notendoppen kunnen veiliger zijn voor kittens, maar kunnen nog steeds gastro-intestinale overstuur veroorzaken als ze worden ingenomen.

Is Tarwestrooisel veilig voor kittens?

Grasstrooisel is 99% stofvrij zonder tracking, waardoor het geschikt is voor katten en kattenouders met ademhalingsproblemen. Het is allergievriendelijk in vergelijking met tarwe- en maïsbrokken en is veilig voor kittens, infectiegevoelige katten en katten die herstellen van een operatie.

Hebben kittens een ander nest nodig?

Kittens mogen geen nestproducten krijgen die geurstoffen, agressieve chemicaliën of klonterende eigenschappen bevatten. Hoewel klonterend nest de standaard kan zijn voor volwassen katten, is het een risico voor kittens als het wordt ingenomen en mag het niet worden verstrekt totdat het kitten minstens 2-3 maanden oud is en goed gewend is aan de kattenbak.

Kan een kitten sterven door het eten van kattenbakvulling?

De tijden kunnen variëren voor de kittens die natvoer gebruiken. Als uw kitten kattenbakvulling eet, kan dit een gevaarlijke situatie zijn, vooral als het nest giftig is of een klonterende eigenschap heeft. Klonten kunnen zich in het lichaam vormen en een verstopping in het spijsverteringsstelsel veroorzaken, en dit kan uw kitten doden als het onbehandeld blijft.