De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen


0

beste kattenurineverwijderaar

De meeste katten weten instinctief dat de kattenbak is waar ze hun behoefte moeten doen. Helaas, om de een of andere reden, doen sommige katachtigen hun badkamer ding elders dan de kattenbak – op het tapijt, de bank, beddengoed of je kleding.

Zoals elke katteneigenaar weet, is de geur van kattenurine een van de moeilijkste om te verwijderen. En als je de geur niet helemaal wegneemt, is de kans groot dat je kat terugkeert naar die plek en de daad opnieuw doet.

Om de sterke ammoniakgeur te neutraliseren, wenden veel kattenouders zich tot kattenurine geurverwijderaarproducten. Een goede kattenurineverwijderaar moet alle hints van de geur grondig verwijderen om te voorkomen dat de kat steeds weer teruggaat naar dezelfde plek.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

De beste kattenurineverwijderaar beoordelingen

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 1

Terwijl diy zelfgemaakte brouwsels goed zijn op hun eigen manier, vaak werken commerciële producten het beste. Er zijn er veel op de markt die niet alleen geur, maar ook vlekken zullen verwijderen.

 1. Rocco & Roxie Professionele sterkte vlek & geur eliminator
 2. Levenswonder Enzyme Cleaner &Pet Odor Eliminator Concentraat
 3. Eenvoudige oplossing Oxy Charged Stain &Geurverwijderaar
 4. Boze Oranje Huisdier geur eliminator voor hond en kat urine
 5. Het wonder van de natuur Alleen voor katten vlek & geurverwijderaar
 6. Eenvoudige oplossing Huisdier vlek &geurverwijderaar
 7. BUITEN! PetCare Advanced Stain &Geurverwijderaar
 8. Thornell Kat Odor-Off
 9. BUBBAS Super Strength Commerciële Enzymreiniger
 10. Eenvoudig groen Kat Vlek & Geurverwijderaar

1. Rocco &Roxie Professionele Sterkte Vlek &Geur Eliminator

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 13

Het was een close call voor de beste kattenurineverwijderaar. We vonden verschillende van de onderstaande producten best leuk, waarvan sommige uitstekende beoordelingen, geweldige prijspunten, uitstekende en goede algehele waarde of al die kenmerken samen hadden.

We moesten er echter een kiezen die de meeste van die eigenschappen had. in schoppen. Dit is onze keuze voor de beste kattenurine geurverwijderaar. Dit is waarom:

Rocco &Roxie’s product is een taaie maar zachte enzym-geactiveerde reiniger voor alle oppervlakken.

Functies:

 • Elimineert vlekken, geuren en resten van urine en uitwerpselen
 • Chloorvrij
 • Kat en mensen veilig
 • Heeft het keurmerk van het Carpet and Rug Institute
 • Werkt aan tapijten, bekleding, hardhout, tegels, beton en meer
 • verkrijgbaar in 32 oz en 1-gallon containers
 • 100% tevredenheidsgarantie

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 14

Een taaie maar zachte enzym-geactiveerde reiniger voor allerlei oppervlakken. Vlek en geur weg. Niet alleen op kattenplas, maar op alles wat smerig is zoals braaksel, uitwerpselen en meer.

Wat we er leuk aan vinden:

Het werkt op allerlei ondergronden! En we bedoelen alles. Vlek en geur weg. U kunt dit op alles gebruiken, van uw bekleding en tapijten tot uw betonnen, betegelde of hardhouten vloeren. Het werkt zelfs op kleding. U hoeft zich geen zorgen te maken over bleken, omdat het kleurveilig is gecertificeerd en is goedgekeurd door het Carpet and Rug Institute. Hoewel, je moet nog steeds een patchtest doen om er zeker van te zijn.

Het verwijdert absoluut elke geur. Het is niet alleen kattenplas, maar alles wat vies is, inclusief braaksel, uitwerpselen en meer. Volg gewoon de instructies grondig op (laat het product grondig drogen voordat het wordt verwijderd, het beste als het een nacht wordt bewaard) en wees voorbereid op een schoon ruikend huis. Het werkt absoluut als een charme.

Het product bevat geen chloor en het is superveilig voor zowel dieren als mensen. Het beste aan dit product is de geld-terug-garantie van het merk Rocco &Roxie. Ze garanderen een volledige terugbetaling als uw kattenvlek of geur niet verdwenen is na gebruik, dus er is geen risico aan verbonden.

Slechts een beetje van dit product gaat een lange weg. Het biedt echt een goede prijs-kwaliteitverhouding, vooral als je meer dan één huisdier hebt dat af en toe een “toevallige eliminatie” buiten zijn kattenbak doet.

Wat moet er verbeterd worden:

Er is maar één nadeel aan dit product. Hoewel we dol zijn op de schone geur die het achterlaat nadat het probleemoppervlak is schoongemaakt, kan het te overweldigend ruiken rechtstreeks uit de container. Wees extra voorzichtig bij het gebruik ervan in een kleine kamer en houd het gebied goed geventileerd.

2. Life Miracle Alle natuurlijke enzymatische vlek &geur eliminator concentraat

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 15

Dit is wat wij beschouwen als de beste milieuvriendelijke kattenurineverwijderaar.  Milieuvriendelijk betekent niet dat het minder effectief werkt dan niet-chemische formules.

In sommige gevallen zijn ze zelfs beter. We besloten om het beste milieuvriendelijke alternatief voor de Rocco &Roxie Professional Strength Stain &Odor Eliminator te vinden, en dit is het.

Een diep reinigend milieuvriendelijk concentraat voor alle doeleinden dat vlekken en geuren van alles in uw huis verwijdert.

Functies:

 • Ruimt allerlei geur en vlekken uit huis op
 • Allergievrij, milieuvriendelijk en niet giftig
 • Kind-, huisdier- en kleurveilig
 • Onderdeel van het Amerikaanse EPA Safer Choice Program
 • Verkrijgbaar in een 16oz fles

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 16

Het is de beste milieuvriendelijke kattenurineverwijderaar, voor ons. Het is volkomen veilig en natuurlijk, waardoor het een van de geselecteerde producten is geworden om deel uit te maken van het Amerikaanse EPA Safer Choice Program.

Wat we er leuk aan vinden:

Een beetje gaat een lange weg, en deze 16oz-fles kan 2 liter product maken dat je maandenlang kunt gebruiken. Deze kattenurinegeur en vlekkenverwijderaar zal alle geurveroorzakende bacteriën afbreken, zodat gebieden in en rond uw huis effectief kunnen worden ontgeurd. Het is gemaakt van een gepatenteerd enzymmengsel dat hier in de VS is geproduceerd, ontwikkeld en vervaardigd.

Het is volledig natuurlijk en veilig, waardoor het een of de weinige producten die deel uitmaken van het Amerikaanse EPA Safer Choice Program. En omdat het niet giftig is, is het veilig voor grijswater en septische systemen, voor gekleurde kleding, stoffen luiers en zelfs je delicatesse.

En omdat de urinevlek- en geurverwijderaar van Life Miracle veelzijdig is, kun je hem ook gebruiken op andere sporen dan urine en poep, zoals rode wijn, make-up, bloed, tomatensaus, bessen en meer.

Wat moet er verbeterd worden:

Het kan duur zijn. Hoewel een 16 oz flesconcentraat 2 liter product kan maken, als je niet zoveel product nodig hebt, zullen de kosten te veel zijn. Het is misschien beter om een kleinere fles van dit concentraat te hebben voor eigenaren van gezelschapsdieren waarvan de katten niet echt te veel ongelukken veroorzaken.

Kattenurineverwijderaars: de runner-ups

We hebben de meest populaire op de markt beoordeeld en deze lijst opgesteld op basis van een aantal factoren, waaronder prijs, productrecensies, functies en algehele waarde. Ze zijn opmerkelijk goed en gaven onze twee beste producten een beetje een run voor hun geld.

Hier zijn de runner-ups en sterke kanshebbers voor de eerste plaats:

3. Eenvoudige oplossing Oxy Charged Stain and Odor Remover

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 17

Neutraliseert en elimineert honden- en kattenvlekken van alle soorten.

Functies:

 • Verwijdert zowel honden- als kattenvlekken en geur uit urine en ander afval
 • Maakt gebruik van Triple-Oxy formule
 • Kat en mensen veilig
 • Werkt op stoffen, tapijt, beddengoed, kleding en andere waterveilige oppervlakken
 • Verkrijgbaar in 32 oz en 1-gallon flessen

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 18

Elimineert en neutraliseert vlekken van alle soorten. Werkt ook prima met niet-huisdiergerelateerde vlekken zoals voedselsauzen, gemorste wijn en dergelijke.

Wat we er leuk aan vinden:

Het verwijdert echt vlekken en geur. En het hoeft niet eens katgerelateerd te zijn. Het heeft gewerkt met door de mens gemaakte merken zoals voedselsauzen, gemorste wijn en meer. Het maskeert niet alleen geuren, het elimineert het volledig. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een eenvoudige oplossing voor een groot kattenplasprobleem.

Spuit het gewoon op het getroffen gebied, laat het drogen en was het af. Alles komt los zonder kleurschade aan de stof.

Wat moet er verbeterd worden:

Hoewel het uitstekend werkt, kan het veel product in beslag nemen om een plek te weken en schoon te maken. Ook hebben sommige klanten gemeld over de niet-aangename geur van het product.

4. Angry Orange Odor Eliminator Concentraat

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 19

Een geurverwijderaar van commerciële kwaliteit voor huisdieren die biologisch afbreekbaar en niet giftig is.

Functies:

 • Bestrijdt geuren met behulp van veilige citrusolie uit sinaasappelschillen
 • Biologisch afbreekbare en veilig te gebruiken, niet-toxische formule
 • Een natuurlijk ontsmettingsmiddel dat Zabba-goedgekeurd is
 • Werkt aan tapijten, tegels, opritten, auto-interieurs, beddengoed en meer
 • Verkrijgbaar in een 8 fl oz container
 • Een 8oz flesconcentraat kan 1 gallon kattengeurverwijderaar maken
 • Klanttevredenheidsgarantie

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 20

Een geurverwijderaar van commerciële kwaliteit voor huisdieren die biologisch afbreekbaar, geurig en veilig is. Een 8 oz flesconcentraat kan een liter kattengeurverwijderaar maken, waardoor het uiterst budgetvriendelijk is.

Wat we er leuk aan vinden:

Het is extreem zuinig! Een 8 oz flesconcentraat kan een liter kattengeurverwijderaar maken. Als u slechts een kleine hoeveelheid hoeft te gebruiken, mengt u gewoon 2 eetlepels concentraat met 32 oz water en doet u het in een spuitfles. Het werkt ook op heel veel oppervlakken, van beddengoed en tapijten tot vuilnisbakken en opritten.

De sinaasappelgeur is krachtig. Het lijkt niet veel als je het net hebt gespoten, maar als je nog enkele minuten wacht, zal de geur van sinaasappels overal zijn. Het is een aangename geur, maar katten lijken een hekel te hebben aan de citrusgeur, dus de meesten zullen niet terugkeren naar hetzelfde gebied om opnieuw te plassen.

Bij elke aankoop wordt een klanttevredenheidsgarantie geleverd. Als een product een probleem lijkt te hebben, stuurt het merk een vervanging zonder vragen te stellen.

Wat moet er verbeterd worden:

Het is niet kleurveilig. Zorg ervoor dat je eerst een klein gebied test voordat je veel opspuit. Sommige Angry Orange productrecensies vermelden ook dat de geur te overweldigend kan zijn. Het ruikt misschien niet te veel tijdens het aanbrengen, maar het zal na enkele minuten het hele gebied doordringen.

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 1

5. Nature’s Miracle Enzymatic Formula Stain &Geur Remover

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 22

Nature’s Miracle is een enzymreiniger die zal zich ontdoen van organische geuren en vlekken.

Functies:

 • Op bacteriën gebaseerde enzymatische reiniger die vlekken en geuren aanpakt
 • Heeft een lichte citrusgeur
 • Breekt zelfs oude geuren en vlekken af
 • Werkt aan vloeren, tapijten, meubels, kleding en meer
 • Verkrijgbaar in een 32 oz. spuitfles

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 23

Een enzymreiniger die organische vlekken en geuren zal verwijderen. Het breekt bacteriën snel af om geuren en vlekken te verwijderen terwijl het een zachte, citrusachtige geur achterlaat.

Wat we er leuk aan vinden:

Nature’s Miracle is een effectieve vlek- en geurverwijderaar die werkt op zowel oude als nieuwe probleemplekken. De enzymreiniger breekt bacteriën snel af om vlekken en geuren te verwijderen terwijl ze een mooie, citrusachtige geur achterlaten. Het kan op verschillende oppervlakken worden gebruikt, zoals harde vloeren (behalve hout), kooien, kleding, tapijten en nog veel meer.

Het is ook vrij goedkoop, wat echt een goede deal is als je op zoek bent naar iets dat werkt, maar je hebt een krap budget.

Wat moet er verbeterd worden:

Hoewel Nature’s Miracle uitstekend is in het verwijderen van vlekken, vinden sommige katten nog steeds hun weg naar dezelfde plek om hun zaken opnieuw te doen, tenzij je veel van het product op de probleemplek gebruikt.

6. Eenvoudige oplossing Pet Stain & Odor Remover

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 24

Een ander product van Simple Solution de Remover met Pro-Bacteriën en Enzym formule. Het is een taaie maar zachte enzymatische reiniger met veilig te gebruiken ingrediënten.

Functies:

 • Elimineert taaie urinevlekken en geuren
 • Maakt gebruik van een drievoudig geconcentreerde enzymatische bacteriële formule
 • Kat en gezin veilig
 • Werkt aan tapijten, kleding, tegels, baksteen en alle waterveilige oppervlakken
 • Verkrijgbaar in een 32 oz. fles

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 25

Gemaakt met behulp van bacteriën en enzymen die vlekken en geuren van urine, uitwerpselen en braaksel van huisdieren neutraliseren, afbreken en elimineren. Een ander pluspunt is dat het veilig is voor gebruik rond kinderen en huisdieren.

Wat we er leuk aan vinden:

Dit is een zeer interessant product: gebruikt beide enzymen en bacteriën. Deze unieke vlek- en geurverwijderaar voor huisdieren is geformuleerd met bacteriën en enzymen die vlekken en geuren van urine, uitwerpselen en braaksel van huisdieren afbreken, neutraliseren en elimineren. Het is ontworpen om te worden gebruikt op tapijten, bekleding, bedding, stoffen speelgoed, kleding en andere waterveilige oppervlakken.

Wat moet er verbeterd worden:

Hoewel Simple Solution Pet Stain &Odor Remover zo geweldig klinkt, is er één ding dat het niet kan doen: oude vlekken verwijderen. Wat een spelbreker zou kunnen zijn als je hoopt wat stof in zijn oude glorie te herstellen.

7. UIT! PetCare Advanced Stain &Geurverwijderaar

buiten!

In tegenstelling tot andere formules die gewoon stank en vlekken maskeren, werkt deze formule om geuren te neutraliseren en helpt zelfs om feromonen kwijt te raken die ervoor zorgen dat je harige vrienden gebieden in je huis opnieuw bevuilen. Het beste van alles is dat het veilig is om te gebruiken rond huisdieren en kinderen wanneer het wordt gebruikt zoals voorgeschreven!

Functies:

 • 3X Pro-Bacteriën en Enzym formule
 • Enzymen helpen geurveroorzakende bacteriën te vernietigen
 • Verwijder hardnekkige vlekken en onaangename geuren
 • 3-in-1 spuitfunctie
 • Kan ook worden gebruikt om dagelijkse morsen rond uw huis schoon te maken
 • Ideaal voor het reinigen van tapijten, beddengoed en de meest waterveilige oppervlakken

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 26

Dit komt in twee en het pakt een punch met zijn 3X-geconcentreerde formule, die helpt bij het elimineren van geuren en vlekken veroorzaakt door uitwerpselen, braaksel, bloed, urine en gras.

Wat we er leuk aan vinden:

Perfect voor kattenongevallen of opzettelijke wees, het werkt op alle soorten waterveilige oppervlakken. BUITEN! PetCare Advanced Stain & Odor Remover met 3x Pro-Bacteria and Enzyme Formula haalt alle geur eruit en neemt de vlekken mee. Je kunt een zwart lampje gebruiken om te controleren op overgebleven urine, maar als je het gebied goed hebt verzadigd, zou er geen over moeten zijn.

Het is een groot deel van het product voor een zeer goedkope prijs. Het heeft een mooie lichte citroenachtige geur die verdwijnt zodra het droog is, dus er zou geen probleem moeten zijn als je gevoelig bent voor geuren.

Wat moet er verbeterd worden:

Moet met voorzichtigheid worden gebruikt op vloeren. Het spul kan vloeren strippen, zelfs wanneer het precies zoals voorgeschreven wordt gebruikt.

8. Thornell Kat Odor-Off

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 27

Thornell biedt snelle en permanente verlichting van kattengeuren.

Functies:

 • Elimineert geuren uit urine, spray en uitwerpselen
 • Kattenkluis
 • Niet-enzymreiniger
 • Werkt op alle oppervlakken zoals tapijten en tapijten tot hardhouten vloeren
 • Verkrijgbaar in 16 oz concentraat en 16 oz soaker varianten

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 28

Biedt een snelle en permanente oplossing voor kattengeuren. Het kan zelfs kostbare tapijten redden van de prullenbak. Het heeft een subtiele geur die je zintuigen niet zal overweldigen.

Wat we er leuk aan vinden:

Het werkt op veel ondergronden! Thornell verwijdert niet alleen de urinegeur van tapijten of vloeren, het kan zelfs parels aannemen die al lang in plas weken. (Vraag ons niet hoe.) Als je katten hebt, weet je dat ze overal kunnen komen en, als ze een probleem hebben, op de meest onwaarschijnlijke plaatsen kunnen elimineren.

Dit product kan kostbare tapijten redden van het naar de prullenbak gaan. Het heeft een lekkere geur die je niet zal overweldigen. Wat eruit komt is gewoon een lichte geur van schoon. Het gebruikt geen enzymen om vlekken te behandelen, maar het werkt net zo snel en in sommige gevallen zelfs sneller. Incidenten van katten die teruggaan naar hetzelfde gebied worden drastisch verminderd, soms tot nul.

Wat moet er verbeterd worden:

Hoewel de prestaties op verschillende soorten oppervlakken uitstekend zijn, werkt Thornell Cat Odor Off niet zo goed op betonnen vloeren. Het kan heel veel schrobben en vele toepassingen vergen om de kattenplasgeur eraf te halen.

9. Bubba’s Rowdy Friends Pet Stain &Odor Terminator

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 29

Een professionele enzymreiniger dat geurtjes en vlekken vernietigt.

Functies:

 • Kattenurine en vlekkenverwijderaar
 • Maakt gebruik van natuurlijke slapende bacteriën om urinegeur en enzymen te vernietigen om vlekken af te breken
 • Kind en kat veilig
 • Gecertificeerd door het Carpet and Rug Institute
 • Werkt aan kleding, stof en alle delen van het huis
 • Verkrijgbaar in 32 oz spuitfles en 1 gallon fles
 • Merk biedt een geld-terug-tevredenheidsgarantie

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 30

Een professionele reiniger die geuren en vlekken vernietigt. Dit werkt niet alleen op urine en poep, ze doen het ook goed tegen braaksel, bloed en zweet.

Wat we er leuk aan vinden:

Bubba’s Rowdy Friends’ kattenurinevlek en geur terminator producten zijn enorm effectief. Deze werken niet alleen op urine en poep, ze doen ook hun werk tegen bloed, braaksel en zweet. Deze kunnen worden gebruikt op beddengoed, meubels, graszoden, beton, in uw auto en zelfs op houten vloeren.

Het werkt ronduit. Markeringen en vlekken worden volledig verwijderd, samen met de geur. De prijs is ook een andere grote overweging, omdat het zeer concurrerend is als je kijkt naar de hoeveelheid inhoud en hoe goed het het werk doet.

Wat moet er verbeterd worden:

De geur kan iets te sterk zijn en kan overweldigend zijn terwijl hij zijn ding doet. Het is het beste om ervoor te zorgen dat de kamer waar je je schoonmaakt zo goed mogelijk wordt geventileerd.

10. Eenvoudige groene kat huisdier vlek &geurverwijderaar

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 31

Krachtige, natuurlijke enzymen elimineer geur bij de bron.

Functies:

 • Elimineert organische vlekken en geur
 • Kat veilig en niet giftig
 • Werkt aan gordijnen, kleding, afgewerkt hout, tegels en meer
 • Verkrijgbaar in 32 oz, 1 gallon en 1 gallon + 32 oz verpakking

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 32

Een krachtig product dat geur bij de bron elimineert. Zelfs de meest bedorven kamer zal fris en schoon ruiken wanneer u dit in uw huis gebruikt.

Wat we er leuk aan vinden:

De urineverwijderaar van Simple Green is taai tegen kattenplasgeur. Zoals de naam al aangeeft, is het een eenvoudig schoonmaakmiddel dat een knalwerk doet. Zelfs de stinkendste kamer ruikt fris schoon als je dit op je kattenpoep gebruikt. Het elimineert vrijwel alle geur zoals vuil, urine, bloed, braaksel, geurmarkeringen en meer.

Het is volkomen natuurlijk en veilig voor huisdieren, mensen en oppervlakken. Je kunt het spuiten op de getroffen gebieden waar ongelukken zijn gebeurd of rond de kattenbak om de ongewenste geuren laag te houden. Het is ook vrij goedkoop voor de hoeveelheid product die je kunt krijgen, dus zeker een goede deal als je meerdere katten in je huishouden hebt.

Wat moet er verbeterd worden:

De sproeier die bij de kleinere container (32 oz) wordt geleverd, kan slechts ongeveer halverwege de inhoud komen.

De beste kattenurineverwijderaar om de geur in zijn sporen te stoppen 1

Waar moet u op letten bij de aankoop van een kattenurine geurverwijderaar?

Om het best mogelijke product voor u te krijgen, zijn dit de dingen die u moet controleren bij de aankoop van een kattenurine geurverwijderaar:

1. Ingrediënten

waar je op moet letten

Hoewel professionele sterkte vlek- en geurverwijderaars de mogelijkheid hebben om ongewenste geuren grondig te verwijderen, zijn sommige misschien niet de veiligste om te gebruiken rond kinderen en huisdieren. Als u zich zorgen maakt over het gebruik van tonnen chemicaliën, zijn er enzymatische reinigingsmiddelen die niet-toxische ingrediënten gebruiken. Sommige zijn ook volledig biologisch.

2. Doeloppervlak

Sommige formules zijn universeel, terwijl andere zijn ontworpen om specifiek geur en vlekken in stof (linnengoed, tapijten, enz.) of massieve oppervlakken (hardhouten vloeren, tegels) aan te pakken. Het is goed om er een te kiezen die gericht is op het specifieke oppervlak dat u wilt behandelen voor de beste resultaten.

3. Wijze van toepassing

Kattenurine geurverwijderaar producten zijn er in verschillende verpakkingen. Sommige zijn in kant-en-klare flessen voor eenvoudige reiniging van kleine vlekken. Voor grote of meerdere doelgebieden moet u mogelijk kiezen voor geconcentreerde oplossingen die u kunt mixen en gebruiken als dat nodig is.

Wat is de beste manier om kattenurine te neutraliseren?

Er zijn veel manieren waarop u geuren van kattenurine kunt neutraliseren. Er zijn zelfgemaakte voorraadkasten die je kunt gebruiken, zoals azijn en zuiveringszout. Azijn wordt vaak gemengd met water en op vloeren en muren gespoten. Het zuur in de azijn neutraliseert het alkalische in de urine, en hoewel het zelf stinkt, zal het de urinegeur van de kat meenemen wanneer de geur in de loop van een paar dagen verdwijnt.

Zuiveringszout werkt door vocht en geur te absorberen wanneer het op het aangetaste oppervlak wordt gestrooid. Het is een geweldige geurverwijderaar, daarom zie je het vaak als een extra ingrediënt in veel soorten kattenbakvulling.

urine op tapijt

Verschillende producten gebruiken verschillende manieren om geur en vlekken aan te pakken. Een van de meest populaire soorten is de enzymatische reiniger. De enzymen in de producten, die chemische reacties versnellen, werken door vlekken en geuren af te breken. Reinigingsmiddelen met enzymen werken snel en als het een bijzonder goed product is, moet het alle sporen van urinegeur verwijderen zonder dat u het proces opnieuw hoeft te doen.

Afgezien van enzymreinigers, zijn er kattenurineverwijderaars die volledig organisch zijn, terwijl anderen een gepatenteerde formule gebruiken om ongewenste geur en vlekken te elimineren. Als u niet zeker weet hoe u de beste vlek- en geurverwijderaar voor uw kattenprobleem kunt kiezen, vindt u hieronder een gids over hoe u moet kiezen. We hebben ook verschillende kattenurineverwijderaars beoordeeld en beoordeeld om erachter te komen welke de beste op de markt is.

Bonus sectie: Waarom plassen katten buiten de kattenbak?

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, plassen katten niet buiten hun kattenbak om gelijk te krijgen met hun eigenaren. De reden kan zoiets simpels zijn als dat de kattenbak niet wordt vervangen. Katten zijn erg gevoelig voor geur en als u het afval niet verwijdert en de kattenbak regelmatig verwisselt, zullen uw katten elders elimineren. Wie wil er nou naar een badkamer met een onuitwisbaar toilet blijven gaan?

Het kan ook zijn omdat je meerdere katten in je huishouden hebt. Sommige katten delen hun kattenbak niet graag met een ander. Houd in de regel evenveel kattenbakken rond uw huis als het aantal katten.

kattenplas

Sommige katten sproeien om hun territorium te markeren of laten andere katachtigen weten dat ze klaar zijn om te paren. Dit is een volledig hormonaal probleem en kan worden opgelost door uw huisdieren te laten castreren of steriliseren. Anderen doen dit vanwege een vete met andere katten in het huishouden of omdat ze gestrest of angstig zijn.

De laatste reden kan een medisch probleem zijn. Oudere katten met artritis hebben het moeilijk om in hun kattenbak te komen, vooral als de zijkant te hoog is of als de kattenbak zich ergens bevindt waar moeilijk te bereiken is (ergens waar je bijvoorbeeld een trap op moet). Het elimineren van buitenaf kan ook een teken zijn van urineweginfectie, diabetes en meer. Om er zeker van te zijn dat dit niet het geval is, breng je je kat zo snel mogelijk naar een dierenarts.

Welke chemische stof neutraliseert kattenurine?

Velen vinden dat azijn, hoewel het zelf een beetje stinkt, werkt om de blijvende geur van gespoten kattenurine te verwijderen, omdat azijn een zuur is dat de alkalische zouten neutraliseert die zich vormen in gedroogde urinevlekken. Een oplossing van een deel water en een deel azijn kan worden gebruikt om muren en vloeren te reinigen.

Gaat kattenplasgeur wel eens weg?

Kattenurine bevat urinezuur, dat jarenlang mee kan gaan in tapijten, stoffen en hout! Hoewel zuiveringszout, azijn, zeep en waterstofperoxide kan de geuren tijdelijk neutraliseren, een vochtige dag kan ervoor zorgen dat het urinezuur zich herkristalliseert en de beruchte kattengeur zal terugkeren.

Zal bleekmiddel zich ontdoen van kattenurine geur?

Je zou kunnen denken aan het gebruik van bleekmiddel om de betonnen vloeren schoon te maken na het verwijderen van de met urine bevlekte vloerbedekking, maar bleekmiddel zal de geur niet doden. Het desinfecteert gewoon. Ook kan de geur van kattenplas langer blijven hangen omdat het geconcentreerder is dan de urine van een hond.

Hoe lang blijft urinegeur in tapijt?

Onbehandeld duurt het tot vijf jaar voordat urine vanzelf gas geeft. De oxidatiemiddelen doen dit werk binnen enkele uren, niet jaren, zei een expert. De meeste technici laten de oplossing 24 uur op het tapijt liggen om te werken, waarna de urine, bacteriën en eventuele geur verdwenen zijn.