Buprenex voor katten – Gebruik, dosering en bijwerkingen


0

Buprenex voor katten

Buprenex voor katten? Veilig of niet? Buprenex is de algemene naam voor de semi-synthetische opioïde bekend als buprenorfine. Net als codeïne en morfine is het afgeleid van de papaverplant, een somnifer kruid geassocieerd met genezing.

Bij mensen wordt dit medicijn gebruikt voor pijnverlichting en om heroïneverslaafden te helpen hun gewoonte veilig af te bouwen. Buprenex, zoals elke opioïde, blokkeert pijnreceptoren.

Meest Opioïden Rustig aan respatiemaar Buprenex is een uitzondering. Het is vrij sterk (de DEA meldt dat het 30 tot 50 keer sterker is dan morfine) en mag alleen worden gebruikt voor ernstige pijn.

Hoewel niet erg lang meegaand, Buprenex heeft minder verslavende eigenschappen dan andere Opioïden. Het is dus ideaal voor een kortdurend gebruik.

Over Opioïden

Als je ooit moest herstellen van een operatie, is de kans groot dat de artsen je wat Opioïden om te herstellen. Zolang je niet allergisch bent, valt een dosis morfine mee. Je zweeft een paar keer door de kamer en drijft dan rustig af.

Codeïne is een veel voorkomend ingrediënt in hoestsiroop op recept. Het is een spierverslapper die hoest verlicht en slaperigheid induceert.

Mensen die lijden aan gebroken botten of ernstig rug- en nekletsel kunnen opioïden worden voorgeschreven om te helpen bij het herstel. Het doel van opioïden is om het vermogen van het lichaam om pijn te voelen af te sluiten. Meestal is pijn leerzaam. Het vertelt de hersenen om iets te doen aan letsel aan het lichaam.

afbeelding van pillen en spuit

Maar chronische pijn kan slopend zijn tot het punt waarop de persoon of het dier met pijn geen gewone dingen kan doen, zoals eten en slapen; precies de dingen die ze moeten doen om de energie te krijgen om te genezen.

Constante pijn veroorzaakt natuurlijk grote mentale en emotionele nood die ook de genezing kan belemmeren. Een opioïde vermindert de gevoelens van pijn, zodat de patiënt op zijn minst comfortabel genoeg is om te eten en te slapen totdat hun lichaam beter wordt.

Ze hebben de neiging om verslavend te zijn, dus er moet veel zorg worden besteed om alleen de aanbevolen dosering met de juiste tussenpozen in te nemen.

Buprenex voor katten

Een dierenarts kan een kat verdoven voor een operatie door te mengen Buprenex en Ketamine met andere medicijnen. Strikt genomen keurt de FDA het niet goed Buprenex voor dierlijk gebruik, maar dierenartsen mogen het gebruiken op grond van de ‘wet op de verduidelijking van het gebruik van diergeneesmiddelen’.

Buprenex voor katten - Gebruik, dosering en bijwerkingen 1

Het medicijn wordt niet aanbevolen voor katten die erg oud of erg jong zijn. Als uw kat een zogende koningin is, moet u de kittens mogelijk flesvoeding geven of uitzoeken of er een andere zogende koningin is die bereid is een pleegmoeder te zijn.

Buprenex voor katten dosering

De FDA geeft geen informatie over de juiste dosering voor katten, maar keurt het alleen goed voor menselijke consumptie. Buitenlandse medicijntoedieningen zoals de Verenigd Koninkrijk DEFRA beveelt 10 tot 20 microgram per kilogram van het gewicht van de kat aan.

Je hoeft het metrieke stelsel niet te kennen om te beseffen dat dit betekent dat een beetje een lange weg gaat. Zorg ervoor dat u uw kat nooit te veel medicijnen geeft.

afbeelding van een katachtige

Buprenex voor katten bijwerkingen

Buprenex is een populair medicijn omdat het relatief weinig bijwerkingen. Nadruk op “relatief”. Ten eerste blokkeert het andere pijnstillers, dus mag het alleen worden gebruikt als er geen andere nodig zijn. Als Buperenex wordt gemetaboliseerd in de lever, het mag niet worden gebruikt met andere medicijnen die op dezelfde manier worden gemetaboliseerd.

Vreemd genoeg nog iets anders Buprenex mag niet worden gemengd met is oude kaas. Volwassen katten horen sowieso geen zuivel te hebben, maar wees voorzichtig; (Het spreekt bijna vanzelf; geef je kat nooit alcohol.) Zoals met elke pijnstiller, kan uw kat braken, diarree, misselijkheid en algemene maagklachten ervaren.

Houd Kitty gehydrateerd. Een kat ervaart een Buperenex overdosering zal ongecoördineerd zijn en kan overmatig kwijlen. Dit kan leiden tot een coma of zelfs de dood.

Hoe is Buprenex toegediend aan katten

Het wordt over het algemeen gegeven als een injectie, die natuurlijk alleen mag worden gedaan door een getrainde professional. Dit is ook de snelste manier om het medicijn in de bloedbaan te krijgen, bijna onmiddellijk. Buprenex wordt over het algemeen niet in een orale dosis gegeven omdat de medicatie snel wordt vernietigd door maagzuren.

Buprenex voor katten - Gebruik, dosering en bijwerkingen 2

Omdat een kat echter speeksel heeft met een hoge pH-waarde, kan uw dierenarts een tablet of een oplossing voorschrijven om op het tandvlees van uw kat te wrijven. Dit type toediening kan ongeveer 45 minuten duren om in te zetten en kan een goede zes uur duren. Uw dierenarts kan het mogelijk toedienen als een buccale behandeling met een doseerspuit voor orale toediening.

Een samengesteld medicijn kan op smaak worden gebracht om te smaken als kip of lever om Kitty te laten samenwerken. Volg alle instructies van uw dierenarts nauwkeurig op.

Contra-indicaties: wanneer niet te geven

Aan het einde van de dag moet het uw dierenarts zijn die de oproep doet of uw kat al dan niet nodig heeft Buprenex, maar nu je op de hoogte bent van het onderwerp, weet je wat je kunt verwachten.

Hoewel niet goedgekeurd in de VS, Buprenex is effectief gebleken in het verlichten van pijn op korte termijn bij katten wanneer het in kleine doses wordt toegepast.

Sommige katten zijn allergisch voor dit medicijn en mogen het helemaal niet nemen. Vertel uw dierenarts over alle medicijnen die uw kat gebruikt, inclusief vlooien- en tekenpreventiemiddelen, omdat ze mogelijk niet mengen met Buperenex.

Als uw kat een nieraandoening, leverproblemen, de ziekte van Addison, hypothyreoïdie of hartproblemen heeft, dan is deze opioïde mogelijk niet geschikt voor haar.

Weg:

Hoe geef je een kat buprenorfine?

Wanneer het via de mond aan katten wordt gegeven, spuit dan net onder de tong of in de wangzak voor het beste effect. De doses zijn erg klein voor dit krachtige medicijn, dus zorg ervoor dat u de exacte hoeveelheid geeft die uw dierenarts heeft voorgeschreven.

Kunnen katten verslaafd raken aan buprenex?

In plaats daarvan, hoe hoger de dosis, hoe langer de effecten duren. Bij katten (maar niet bij honden) wordt buprenorfine rechtstreeks vanuit de mondmembranen in het lichaam opgenomen; slikken is niet nodig. Buprenorfine wordt via de lever uit het lichaam verwijderd.

Wanneer wordt buprenex voorgeschreven?

Buprenex is een opioïde geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van matige tot ernstige pijn. Buprenex kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt.

Moet buprenex gekoeld worden?

Bewaar verdunde Buprenex in een steriele injectieflacon niet langer dan 30 dagen na verdunning, omdat het zijn potentie zal verliezen. Koeling is niet nodig.