Neosporine op Katten? Is het veilig? Feiten en richtlijnen


0

Neosporin - Is het veilig voor katten

Iemand aanbevolen het gebruik van Neosporin op katten? Test je kat voortdurend die mythe van “negen levens”? Overschat ze haar ‘parkour’-vaardigheden? Heb je een kater die iets te hard probeert indruk te maken op zijn vriendinnen door ruzie te maken met toms die groter en gemener zijn dan hij?

Wordt je kat iets te nieuwsgierig naar wat het lokale wilde leven van plan is? Dacht hij ten onrechte dat een cactus lekker zou zijn?

Sommige katten vinden het grappig om het territorium van een hond te betreden en springen dan plagend op een hek waar de hond niet bij kan. Helaas zijn sommige katten niet wendbaar genoeg om deze truc effectief uit te voeren. De kans is groot dat je kat thuis is gekomen en eruit ziet als, nou ja, als iets dat ze naar binnen heeft gesleept.

Je hebt je misschien tot je medicijnkastje gewend voor iets om haar wonden mee te behandelen. De kans is groot dat je die grote, bekende gele tube van Neosporine. Als je een moeder bent, heb je misschien zelfs een spuitmachine aan je sleutelhanger. Het is goed voor als jij of je kinderen geschraapt worden, maar is het goed voor je kat?

Wat is Neosporine en waar wordt het voor gebruikt?

Neosporine is een merknaam van Johnson &Johnson voor een antibiotische crème die bestaat uit Neomycine, polymyxine B en bacitracine.

Dit is een actueel middel dat wordt aanbevolen om kleine huidinfecties, milde brandwonden en oppervlakkige schaafwonden van de huid te behandelen om infectie te voorkomen en genezing te bevorderen. Het merk “Pain Relief” bevat Pramoxine waterstofchloride als een extern analgeticum.

Het mag ook niet worden gebruikt in de buurt van de ogen of mond. De waarschuwing tegen inname van Neosporine doet je afvragen of het veilig is om te gebruiken op een dier dat zijn tong gebruikt voor het verzachten van wonden en algemene verzorging.

Neosporine op Katten? Is het veilig? Feiten en richtlijnen 1

Neosporine mag niet worden gebruikt op zeer diepe wonden, prikwonden of wonden veroorzaakt door dierenbeten. De productfabrikant waarschuwt hier zelfs voor op het etiket. Een diepe wond of een wond veroorzaakt door een dierenbeet moet worden behandeld door een professional.

Er is ook een waarschuwing tegen het gebruik ervan bij kinderen jonger dan twee jaar, wat de vraag oproept of het moet worden gebruikt bij een kat met een nog kleiner en kwetsbaarder systeem.

Neosporine op katten

Pas op voor pijnstillers in de zalf

In het geval van een lichte hoofd- of nekwond die de kat niet kan likken, lijkt het misschien een goed idee om een klein beetje Neosporine. Op een duidelijk kleine wond (het kan moeilijk zijn om te zeggen hoe ernstig een wond is bij langharige katten) lijkt het misschien een goed idee om te gebruiken Neosporine, sla op een pleister en trek aan de Cone of Shame om verder te garanderen dat Kitty de Neosporine.

Neosporine op Katten? Is het veilig? Feiten en richtlijnen 2

Als u ervoor kiest om dat te doen, gebruik dan niet de Neosporin gelabeld “Pain Relief”. Het pramoxine waterstofchloride dat pijn bij de mens vermindert kan irritatie bij katten veroorzaken.

Neosporin op katten

Dit is waarom jij Moetn’t Gebruik Neosporine Op Katten

Er is een antioxidant genaamd Polymyxin B in Neosporine dat is gekoppeld aan anafylaxie en de dood bij katten. Houd er rekening mee dat geneesmiddelen die bij mensen en honden werken, mogelijk niet werken op het delicate systeem van een kat. Ook is het technisch illegaal om Neosporine op een kat.

De FDA verbiedt het gebruik van een medicijn op een manier die niet strookt met de etikettering en Neosporine is niet geëtiketteerd voor gebruik bij katten. Vanwege deze en praktische redenen is het zeer onwaarschijnlijk dat uw dierenarts het gebruik ervan aanbeveelt Neosporine op je kat. Vraag uw dierenarts om een kattenveilige antibioticazalf en houd deze gescheiden van uw andere EHBO-artikelen.

Katten en snijwonden

Uw dierenarts kan een zalf aanbevelen die speciaal voor katten is geformuleerd. Het eerste wat je wilt doen voor een open wond is het schoonmaken. Misschien heeft gewond raken het gevecht uit je kat gehaald en laat ze je het doen. Of misschien heeft het haar in zo’n extra chagrijnige bui gebracht dat het een tweepersoonsbaan is geworden, het liefst met lange mouwen.

Ironisch genoeg zijn het degenen die geen gevecht meer hebben om te klagen die misschien wel de ergste gewonden zijn. Als ze veel bloed heeft verloren of als de wond eruitziet als een dierenbeet of als er een afscheiding van pus is, breng haar dan onmiddellijk naar de dierenarts. Een kleine vleeswond kan worden behandeld met povidon jodium dat is verdund tot de kleur van zwakke thee of chloorhexidine verdund tot een lichtblauw.

Gebruik voor een kleine huidirritatie iets milds zoals vaseline of benzoylperoxide van 3% oplossing of minder. Het is ook verstandig om te leren wat de huidirritatie van uw kat veroorzaakt en te proberen dat probleem op te lossen. Ze kan vlooien hebben of ze kan allergisch zijn voor haar plastic voerbak. Behandel niet alleen de symptomen, verwijder ook de oorzaak.

neosporine bij katten

Conclusie

Neosporine is een must voor elke menselijke EHBO-kit, maar houd er rekening mee dat je kat een heel ander wezen is. Hoewel er een kans is dat uw kat niet gevoelig is voor Polymyxin B, is het het echt waard? Vooral als ze al pijn heeft? Verdund jodium is de betere keuze.

De beste keuze zou een antibiotische crème zijn die speciaal is geformuleerd voor gebruik bij katten. U kunt kleine wonden zelf behandelen, maar hebt de discretie om te weten wanneer het tijd is om naar de dierenarts te gaan.

Is neosporine veilig voor katten?

In combinatie zijn de drie actuele antibiotica in Neosporin effectief in het vrijhouden van kleine snijwonden en schraapjes bacteriën. Ze zijn zeer veilig voor lokaal gebruik bij mensen. Om deze redenen, ondanks het feit dat Neosporin technisch veilig is voor lokaal gebruik bij katten, wordt het eigenlijk niet aanbevolen voor gebruik bij katten.

Kan ik Neosporin in het oor van mijn kat doen?

Als uw kat het toestaat, kunt u een bevochtigd watje gebruiken om vuil voorzichtig uit de oren te vegen. Als de achterkant van de oren van uw kat geïrriteerd is en haar ontbreekt, kunt u voorzichtig wat vrij verkrijgbare drievoudige antibiotische zalf zoals Neosporin aanbrengen®.

Wat kan ik op de wond van een kat zetten?

Als er geen bloeding is en de snee (scheur) of schaafwond (slijtage) lijkt klein, probeer dan de wond schoon te maken. Gebruik een antiseptische oplossing of gewoon water en gaas of een doek (geen katoen) om voorzichtig rond de wond schoon te maken, en een spuit of soortgelijk apparaat om de oplossing over het oppervlak van de wond te spoelen.

Hoe gebruik je Neosporin?

Reinig en droog het aangetaste huidgebied. Als u de zalf gebruikt, was dan eerst uw handen. Breng vervolgens een kleine hoeveelheid medicatie (niet meer dan op je vingertop past) aan in een dun laagje op de huid en wrijf er zachtjes in, meestal 1 tot 3 keer per dag. Was je handen na het aanbrengen van de zalf.