Beste kattenvoer: Koopgids voor nat en droog


0

beste kattenvoer

Voedingsbehoeften, 2 zeer belangrijke woorden. Net als mensen hebben katten goede voeding nodig om gezond te blijven en te voorkomen dat ze ziek worden. Maar het kiezen van een goed dieet is niet altijd gemakkelijk. U hoeft alleen maar een snelle reis naar de dierenwinkel te maken om het probleem te zien:

Ook. Veel. Keuzes.

Nat, gevriesdroogd, paté, droogvoeropties en meer! Zulke brede voedselvariëteiten. Dus hoe weet je welke het beste kattenvoer is voor je katachtige metgezel?

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Droog 1

Om uw aankoopbeslissingen gemakkelijker te maken, hebben we een lijst samengesteld met het beste kattenvoer dat er is. We hebben deze producten beoordeeld op basis van drie belangrijke factoren:

 1. Superieure ingrediënten
 2. Recensies van klanten
 3. Merk & reputaties

Op basis van ons onderzoek bestrijken de beste merken voor droog kattenvoer een breed scala aan prijs-, smaak- en voedingsprofielen. Bovendien zijn onze harige vrienden dol op hen. Dat is best belangrijk, toch?

Maar wacht even! Voordat we ingaan op onze volledige lijst met beste kattenvoer, wil ik u voorstellen Nom Nom.

nom nom kattenvoer
Nom Nom Visfeest

Nom Nom is een maaltijdbezorgservice voor uw geliefde huisdieren. Het bedrijf biedt maaltijden van “care-grade” of “restaurantkwaliteit” voor uw huisdieren, wat betekent dat elk gerecht dat ze serveren is gemaakt met hoogwaardige, verse, gezonde ingrediënten die geschikt zijn voor de caloriebehoeften van uw kat (of hond). Een natuurlijk kattenvoer op zijn best.

Het bedrijf zet zich in om de best mogelijke voeding te leveren voor uw viervoetige metgezel. Ze bieden op bestelling gemaakte recepten die zijn geformuleerd door een gecertificeerde veterinaire voedingsdeskundige in de VS, Dr. Justin Shmalberg. Alle maaltijden hebben geen vulstoffen, bijproducten of kunstmatige conserveermiddelen plus vergeet hun deur-tot-deur bezorgservice niet.

Alle recepten zijn compleet, uitgebalanceerd en voldoen aan de AAFCO &USFDA normen. Deze certificaten zijn eigenlijk niet nodig als u dierenvoeding in de VS wilt verkopen, maar het is leuk om te weten dat het bedrijf bereid is om een extra stap te zetten om ervoor te zorgen dat hun maaltijden voedzaam en veilig zijn.

Het bedrijf startte afgelopen mei 2018 met hun kattenvoerlijn en hun marketingmanager verklaarde dat hun recepten voor kattenvoer zijn gemaakt om specifieke gezondheidsproblemen bij katten zoals nierziekten te bestrijden. Dit is eigenlijk geweldig nieuws voor huisdierouders!

nomnom nu

Pros

 • Overtreft de AAFCO-kwaliteitsnormen
 • USFDA geregistreerd
 • Eenvoudige verpakking (voorgeportioneerd)
 • Alle maaltijden worden vers geleverd, niet bevroren, en worden ijskoud gehouden met droogijs
 • Gratis levering (wekelijkse, tweewekelijkse en maandelijkse opties zijn beschikbaar)
 • Alle verpakkingen zijn recyclebaar, inclusief de maaltijdpakketten

Tegens

 • Duurder dan traditioneel dierenvoer

Lees ook: Nom Nom Cat Food Beoordeling

Hou je van wat je ziet? Purrfect! Rest verzekerd dat ik deze producten op de lijst heb gezet, specifiek vanwege hun echte superioriteit en niet om andere redenen. Ik wil gewoon graag doorzichtig met u en u te informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan verkrijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Top 6 Beste droge kattenvoer

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Droog 1

Droog kattenvoer is een handige keuze voor de meeste ouders van huisdieren. Het beste kattenvoer moet voedzaam, heerlijk en betaalbaar zijn.

Hier zijn de top zes toonaangevende merken kattenvoer voor de categorie droogvoer die voldoen aan onze gezonde voedingscriteria – gunstig eiwitgehalte en lage koolhydraten:

 1. Nulo Volwassen &Kitten Graanvrij Droog Kattenvoer
 2. Smaak van het wild Graanvrij eiwitrijk droog kattenvoer
 3. Wellness CORE Natuurlijk graanvrij droog kattenvoer
 4. Fromm FourStar Droog Kattenvoer Gamebird
 5. Orijen Droog kattenvoer
 6. Wielen & Pollux Organix Kip &bruine rijst Recept Droog Kattenvoer

1. Nulo Freestyle Kip &Kabeljauw Recept

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Droog 9

Lokaal geproduceerd (VS), bevat het de beste natuurlijke ingrediënten die voldoen aan de voedingsbehoeften van elke katachtige.

Gegarandeerde analyse

Van het huisdiervoedingsmerk dat bovenaan onze recensie kwam, bevat Nulo’s Dry Cat Food de beste natuurlijke ingrediënten, afkomstig uit de VS.

Het is aanbevolen door dierenartsen en een uitstekende keuze voor actieve volwassen katten. De inhoud voldoet aan de voedingsbehoeften van elke katachtige.

Wat de smaak betreft, lijkt het hit or miss te zijn. Sommige eigenaren merken op dat hun katten niet van het eten houden, terwijl anderen zeggen dat zelfs hun oudere kieskeurige katachtigen er geen genoeg van kunnen krijgen.

Pros

 • Kleine brokjes dus makkelijker te kauwen
 • 100% Amerikaans bedrijf
 • Helpt energie te verhogen
 • Rijk aan eiwitten

Tegens

 • Katten zullen de smaak mogelijk niet lekker vinden

Gerelateerd artikel: Review voor Nulo Cat Food

2. Smaak van het Wild Rocky Mountain Recept

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Droog 10

Dit is een multi-eiwit, graanvrij recept dat rijk is aan voedingsstoffen en zeer goed verteerbaar is om de spijsvertering van je kat te ondersteunen.

Gegarandeerde analyse

Dit natuurlijke droge kattenvoer van Taste of the Wild wordt geleverd in een zak van 5 of 14 pond. Het bevat echte eiwitten (waaronder forel, zalm, kip en hertenvlees), waardoor uw katten een optimale mix van aminozuren krijgen.

Dit “goed verteerbare” droogvoer bevat ook koolhydraten met een lage GI zoals frambozen, bosbessen en erwten.

Een complete en uitgebalanceerde maaltijd met een natuurlijk ingrediënt gemaakt van gunstig kaliber vlees is geweldig voor het spijsverteringsstelsel van de volwassen kat.

Als er iets negatiefs is aan dit droogvoer, kan het zijn dat katten het zo lekker vinden dat ze misschien te snel te veel eten als ze de kans krijgen, althans volgens sommige gebruikers.

Pros

 • Concurrerende prijs in vergelijking met andere premium merken
 • Ingrediënten zijn afkomstig van duurzame en vertrouwde wereldwijde leveranciers
 • Gepatenteerde pro-biotische mix
 • Rijk aan eiwitten

Tegens

 • Sommige recensenten hebben opgemerkt dat hun katten met vrij voer aankomen door dit product te eten, waardoor een verandering in hun porties en eetroutine noodzakelijk is

Gerelateerd artikel: Smaak van de Wilde Kattenvoer Review

3. Wellness CORE Originele Formule

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Droog 11

Geweldige bron van premium eiwitten uit kip en kalkoen met een goede dosis omega-vetzuren, antioxidanten en probiotica voor uw binnenkatten.

Gegarandeerde analyse

Dit product is bedoeld voor volwassen katten.

Het bevat vijf belangrijke indicatoren van gezonde voeding: essentiële vitaminen en mineralen; probiotica en prebiotica; vezel; Vetzuren; en gezonde eiwitten en koolhydraten.

Kijk maar eens naar de eerste twee ingrediënten: kip zonder been en kalkoen. Leesbaar, echt en gezond, meteen.

Het is prijzig, maar wordt geleverd in een grote tas, dus het duurt lang voor de meeste katteneigenaren. Een werkelijk heerlijke kalkoen- en kipmaaltijd voor uw binnenkatten.

Pros

 • Premium eiwitten
 • Veilig voor katten met problemen (zoals diabetes)

Tegens

 • Sterke visgeur
 • Grote zware tas

Gerelateerd artikel: Wellness Cat Food Reviews

4. Fromm 4 Star Game Bird Formule

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Droog 12

Behandel uw katten met dit voedzame kattenvoer dat hun huid gezond kan maken. Gemaakt van nieuwe eiwitten: eend en kalkoen plus groenten en fruit voor algehele wellness.

Gegarandeerde analyse

Fromm’s FourStar is een unieke droge brokoptie. Naast eend en kalkoen biedt het product ook kwartel- en fazantenvlees, dat moeilijk te vinden is in andere merken.

Klanten hebben opgemerkt dat de huid en vacht van hun katten glanzender en voller werden toen ze overschakelden op dit product.

Sommige katteneigenaren hebben zelfs gemerkt dat hun huisdieren minder verharen, wat te wijten kan zijn aan een toename van de gezondheid van huid en haarzakjes. Voedingswaarde waarde is duidelijk op dit voedselmerk.

Je kunt merken dat de spijsvertering van je kat verbetert tijdens het eten van dit kattenvoer.

Het wordt geleverd in een kleine zak van 5 pond, voor een gezin met één kat kan dit meestal ongeveer een maand duren. Een paar klanten hebben opgemerkt dat de verzegeling op de zak niet goed sluit. Voor versheid moet je eventueel een stevige keukenclip of iets dergelijks gebruiken.

P S. Dit volwassen droogvoer is geweldig voor je oudere kat. Het heeft een uitgebalanceerd dieet van natuurlijk droog kattenvoer. Verwen uw katten met deze goedkeurende brokjes om aan zijn voedingsbehoeften te voldoen!

Pros

 • Bevat unieke en nieuwe eiwitten (waaronder kwartels en fazanten) om het risico op allergieontwikkeling te helpen verminderen
 • Bevordert een glanzende vacht
 • Reguleert de spijsvertering

Tegens

 • Kan gewichtstoename bevorderen
 • Seal op zak sluit niet goed

Gerelateerd artikel: Fromm Game Bird Recept Kattenvoer Beoordelingen

5. ORIJEN Kat &kitten Formule

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Droog 13

Gemaakt van een superieure kwaliteit echt kippenvlees dat ideaal is voor een gevoelige maag. Het beschikt ook over voedzame orgaaningrediënten en kooivrije eieren voor extra eiwitgehalte.

Gegarandeerde analyse

Orijen’s Food wordt geleverd in een zak van 12 lb, waardoor het kosteneffectiever is in vergelijking met sommige van de andere merken die hier worden vermeld. Het bevat de juiste mix van eiwitten, koolhydraten en micronutriënten die katten kunnen helpen een mager en gezond gewicht te behouden.

Het is ook meer voedzaam in vergelijking met andere merken. Zorg ervoor dat u de voedingsaanbevelingen controleert, omdat deze enigszins kunnen verschillen.

Sommige recensenten merken op dat hun katten hun interesse in het droge kattenvoer niet lijken te verliezen, wat gebruikelijk is bij veel brokjesmerken. Andere klanten hebben echter opgemerkt dat hun katten niet van de smaak genieten. Voor deze mensen lijkt de hoge prijs niet zo de moeite waard.

Dit natuurlijke droge kattenvoer is gemaakt van echt kippenvlees van superieure kwaliteit. Het zal katten gezonder maken en het zal haar spijsverteringsstelsel en uwinary tract.

Pros

 • Bevordert een schone gezonde vacht
 • Goed voor gevoelige maag
 • Gemaakt met verse, nooit bevroren, ingrediënten

Tegens

 • Duurder dan vergelijkbare merken
 • Eten stinkt
 • Kan stinkende uitwerpselen veroorzaken

Gerelateerd artikel: Eerlijke beoordeling voor de Orijen Kattenvoer

6. Castor &Pollux Organix Kip &bruine rijst Recept

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Droog 14

Deze Amerikaanse brok bevat echte kip, bruine rijst en lijnzaad, wat helpt bij het reguleren van de spijsvertering en bevordert een gezonde huid en vacht.

Gegarandeerde analyse

Castor &Pollux’s Organix Chicken &Brown Rice Recept wordt geleverd in een 4 lb zak of een 12 lb zak variëteit. Made in the USA, deze brokjes ook bevat lijnzaad dat een gezonde huid en vacht bevordert.

Klanten hebben opgemerkt dat onregelmatigheden met de spijsvertering van hun katten (inclusief braken en diarree) verdwijnen bij het gebruik van deze brokjes.

Dit droogvoerproduct heeft wel een iets hoger koolhydraatgehalte omdat het bruine rijst bevat. Het kan dus minder ideaal zijn voor katten met overgewicht of meestal sedentair.

Pros

 • Helpt de spijsvertering te reguleren
 • Katten hebben minder haarballen

Tegens

 • Hoger koolhydraatgehalte
 • Sommige katten houden niet van de smaak

Top 6 Beste natte kattenvoer

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Droog 1

Hier zijn de top zes toonaangevende merken kattenvoer voor de natte categorie die een optimaal voedingswelzijn voor uw kat metgezel in elke levensfase bevordert:

 1. Wellness Complete Gezondheid Natuurlijk Graanvrij
 2. De logica van de natuur Feline Beef Feest
 3. Halo Graanvrij natuurlijk kiprecept
 4. Ziwi Piek Graanvrij kattenvoer Recept
 5. Purina Fancy Feest Jus Lovers Poultry &amp Beef Feast Collectie
 6. Sheba Perfecte porties Paté Variety Pack

Nat kattenvoer kost over het algemeen meer dan droogvoeropties. Toch is het de moeite waard om een beetje extra te betalen om een product van superieure kwaliteit te krijgen dat uw huisdier nodig heeft.

Het beste kattenvoer is een product dat vol zit met biologisch vlees, Mineralen en Vitaminen die het immuunsysteem van uw kat zal versterken en haar leven zal verlengen…

1. Wellness Complete Health Kip &Haring Formule

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Dry 22

Dit natte kattenvoer heeft een heerlijke patétextuur gemaakt van kip en haring recept. Gevuld met natuurlijke antioxidanten waardoor het voedzaam is en ook de hydratatie kan stimuleren.

Gegarandeerde analyse

Noem het de miauw van de kat? Dit natte kattenvoer van Wellness Complete heeft een heerlijke paté textuur die de meeste katten echt lekker lijken te vinden.

Dit recept voor kip en haring bevat een nutritionele punch gemaakt met uitstekende soorten eiwitten en een combinatie van essentiële vitamines en mineralen.

Met een indrukwekkend 11% gegarandeerd ruw eiwit en 78% vochtgehalte, die beide essentieel zijn voor gezonde katten.

Dit kattenvoer bevat ook taurine, een essentieel eiwit voor een dieet dat katten uit hun dieet moeten halen.

Pros

 • Echt vlees en eiwitten als eerste ingrediënten
 • Graanvrij en carrageenvrij
 • Gunstig eiwit- en vochtgehalte

Tegens

 • Sommige gebruikers vinden er visgraten in
 • Duur
 • Heeft een sterke geur

Gerelateerd artikel: Wellness Cat Food Reviews

2. Nature’s Logic Feline Beef Feast

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Droog 23

Een gluten- en graanvrije maaltijd die gemaakt is van puur rundvlees. Dit voedzame, caloriearme kattenvoer is vochtrijk, licht verteerbaar en meestal dierlijk.

Gegarandeerde analyse

Deze selectie van Nature’s Logic Feline Beef Feast Canned Cat Food wordt geleverd in een geval van 12, waardoor het een beetje kosteneffectiever en handiger is.

Het natte voedsel is vochtrijk, licht verteerbaar en meestal dierlijk. Koolhydraten komen uit groenten en fruit, waardoor het caloriegehalte laag blijft.

Dit kattenvoer bevat ook eierschaalcalcium en dierlijk plasma, unieke en krachtige bronnen van vitaminen en mineralen.

Pros

 • Meer dan 90% dierlijke ingrediënten
 • Relatief laag in calorieën

Tegens

 • Moet langzaam introduceren om gastro-intestinale overstuur te voorkomen

3. Halo Chicken Recept Paté

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Droog 24

Dit heeft een schone receptenlijst, met de meeste ingrediënten van echt kippenvlees. Andere componenten zijn niet-GMO en duurzaam afkomstig van vertrouwde boerderijen.

Gegarandeerde analyse

Halo Spot’s Stew For Cats Wholesome Chicken Recipe werkt goed voor dieren van alle leeftijden. Voor kittens raadt het bedrijf aan om tot twee keer de volwassen hoeveelheid te voeren om ervoor te zorgen dat uw jonge kat voldoende calorieën en eiwitten krijgt.

Het zit vol met kippenvlees, bouillon en lever, samen met gezonde groenten, waaronder wortels, zoete aardappelen, courgette.

Eén nadeel: dit product bevat knoflookpoeder. Van knoflook is bekend dat het in grote hoeveelheden schadelijk is voor katten en honden. Als u uw huisdier dit product geeft, zorg er dan voor dat u de reactie ervan in de gaten houdt.

U kunt ook overwegen om dit product om de paar maanden uit te schakelen om te veel knoflookinname te voorkomen.

Pros

 • Ruikt goed
 • Rijk aan vocht
 • De meeste katten zijn er dol op
 • Hoog eiwitgehalte

Tegens

 • Bevat knoflookpoeder (potentieel giftig)
 • Duur

Gerelateerd artikel: Halo Cat Food Beoordeling

4. Ziwi Peak Hertenvlees Recept

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Dry 25

Gemaakt van scharrel- en grasgevoerde Nieuw-Zeelandse koeien (echt vlees) die je katten gezonder en gelukkiger maken. Deze dikke en hartige paté is gemaakt van slechts één eiwit.

Gegarandeerde analyse

ZiwiPeak Canned Cat Cuisine New Zealand Beef Recipe behoort tot de hoogste kaliber huisdiervoedingsproducten die beschikbaar zijn. Het rundvlees is afkomstig van scharrel- en grasgevoerd vee. Koeien die voor dit product worden gebruikt, krijgen nooit antibiotica of hormonen, die schadelijk kunnen zijn voor katten en mensen.

Dit product bevat ook groenlip Nieuw-Zeelandse mosselen. Deze zeedieren zijn een natuurlijke bron van chondroïtine en glucosamine, die geweldig zijn voor de gewrichten van uw kat.

Beoordelingen zijn zeer positief en over het algemeen katten lijken van de smaak te houden. Sommige klanten merken op dat hun katten maagklachten ervaren als ze de smaken te snel van rundvlees naar een andere variëteit schakelen. Gelukkig kan dit worden voorkomen door geleidelijk nieuwe voedingsmiddelen te introduceren in de loop van een paar dagen.

Dit populaire ingeblikte kattenvoer is duur, maar het is een natuurlijk product van superieure kwaliteit met de beste ingrediënten. Het zal uw katten gezonder en gelukkiger maken. Geloof me, je huisdier heeft dit nodig. Voer je kat dit product en zie het verschil.

Pros

 • Kieskeurige katten zijn er dol op
 • Gemaakt van scharrel- en grasgevoerde Nieuw-Zeelandse koeien (echt vlees)
 • Hoog eiwitgehalte

Tegens

 • Hogere hoeveelheid fosfor maakt het minder ideaal voor katten met nierproblemen

Gerelateerd artikel: ZiwiPeak Kattenvoer Review

5. Fancy Feast Jus Lovers Poultry &Beef Feast Variety Pack

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Dry 26

verpakt met 3 heerlijke combo ’s – kalkoen, rundvlees en kip. Deze malse hapjes worden langzaam tot in de perfectie gekookt en gedrenkt in romige jus.

Gegarandeerde analyse

Fancy Feast is een van de bekendste merken in de kattenvoedingsindustrie. Daarom vindt u ze direct beschikbaar in de meeste supermarkten, dierenwinkels en online.

Dit variëteitspakket bevat een heerlijke combinatie van de favoriete smaken van uw kat – rundvlees, kip en kalkoen. Deze maaltijd bestaat uit kleine hapjes die langzaam werden gekookt en geserveerd in dikke jus.

Het product is verrijkt met mineralen en vitamines voor evenwichtige en complete voeding, waardoor de maaltijd van uw kat een weelderige gelegenheid is.

Pros

 • Kip, kalkoen en rundvlees smaken
 • 100% complete en uitgebalanceerde voeding in elke portie
 • Malse, delicate hapjes die langzaam tot in de perfectie worden gekookt
 • Met mineralen en vitamines om zijn algehele gezondheid te ondersteunen
 • Lekkere jus in elk gerecht

Tegens

 • Sommige katten vinden het niet leuk
 • Brokken zijn een beetje groot

Gerelateerd artikel: Fancy Feast Kattenvoer Review

6. Sheba Perfecte Porties Paté Variety Pack

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Dry 27

Gemaakt met echte vleesingrediënten (rundvlees, kip en kalkoen) is dit heerlijke variëteitspakket verrijkt met Taurine, vitamines en mineralen om betere voeding te bieden.

Gegarandeerde analyse

Sheba perfecte porties paté in niet alleen een heerlijke traktatie voor kitties, maar het blijkt ook handig te zijn voor eigenaren. Deze productlijn wordt geleverd in gemakkelijk te openen traanverpakkingen voor de perfecte porties elke maaltijd.

Deze variëteit is er in vele smaken, die elk allemaal graanvrij zijn plus geen onnodige vulstoffen. Een zeer gezonde traktatie voor uw kat.

Bovendien heeft het mineralen, vitamines, taurine en visolie toegevoegd, dus het is een compleet en uitgebalanceerd dieet voor kittens, volwassen katten of moeders die borstvoeding geven.

Pros

 • Graanvrije recepten en vlezige patétextuur
 • Eenvoudig te openen, geen koeling nodig scheurpakketten
 • Met Taurine, mineralen en vitaminen
 • Gemaakt met echte vleesingrediënten zoals kip, kalkoen en rundvlees
 • Geweldig voor kitties met gevoeligheden
 • Gemaakt in de VS

Tegens

 • Een beetje duur
 • Eigenaren vinden de porties klein

Gerelateerd artikel: Sheba Kattenvoer Review

Als u op zoek bent naar de Beste kittenvoedingsmerken, lees hier ons uitgebreide artikel.

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Droog 1

De snelste manier om het perfecte kattenvoer te kiezen

Een snelle go-to checklist voor het selecteren van het gezondste en beste kattenvoer

Houd bij het kiezen van de gezondste kattenvoeding, nat en droog, deze 3 factoren in gedachten:

 1. Hoog eiwitgehalte.
 2. Weinig koolhydraten.
 3. Hoog watergehalte.
Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Droog 29

Het eerste ingrediënt moet een dierlijk eiwit zijn. Het moet een soort vlees zijn die je kunt lezen, nooit een ‘bijproduct’.

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Dry 30

Granen en hoge koolhydraten zoals rijst en soja kunnen de bloedsuikerspiegel van uw kat doen stijgen en ervoor zorgen dat ze aankomt. Binnen of gewone katten zijn obligate carnivoren en verteren koolhydraten niet goed, dus ze hebben er sowieso niet zoveel nodig.

Zoek naar koolhydraten zoals kikkererwten en zoete aardappelen. Deze hebben minder calorieën, zijn gemakkelijker verteerbaar en hebben meer nutrition vergeleken met tarwe, soja, rijst en maïs.

Ga waar mogelijk met in de VS gevestigde bedrijven. Deze bedrijven hebben de neiging om beter gereguleerd te zijn en ingrediënten van hogere standaard te kopen.

De goede ingrediënten om naar te zoeken op een voedingsetiket

https://i2.wp.com/felineliving.net/wp-content/uploads/2017/03/turkey-hen-569069_1280-300x200.jpg

Premiummerken maken gebruik van duurzame productieprocessen. Ze betrekken hun ingrediënten uit delen van de wereld waarvan bekend is dat ze ethische en humane opvoedings- en landbouwpraktijken gebruiken.

Premium merken gebruiken ook premium ingrediënten. De volgende keer dat je in een dierenwinkel bent (of online winkelt), wees dan op zoek naar de volgende ingrediënten. Ze zijn een goed teken dat het voedsel dat u gaat kopen ideaal is voor uw huisdier:

 • Echte dierlijke eiwitten. Deze moeten duidelijk worden vermeld, zodat u precies weet waar het vandaan komt. Dit omvat kip, rundvlees, eieren, hertenvlees, lam, zalm, sardines, mosselen en eend. Orgaanvlees (bijvoorbeeld kip of runderlever) is een bonus.
 • Groenten en fruit. De meeste koolhydraten moeten groenten en fruit zijn die je misschien in je koelkast hebt. Zoek naar dingen als zoete aardappelen, wortels, courgette, appels en bessen.
 • Goede vetten. Deze zijn van nature aanwezig in dierlijke eiwitten maar kunnen ook worden aangevuld. Dit omvat omega-3-vetzuren, ook bekend als EPA, DHA en ALA.
 • Kruiden en zeeplanten. Dit kan basilicum, dille, tijm, rozemarijn, salie en kelp omvatten.

Dus, wat zijn slechte kattenvoeringrediënten?

https://i2.wp.com/felineliving.net/wp-content/uploads/2017/03/grain-563128_1280-300x169.jpg

Het voeren van voeding van superieure kwaliteit aan uw huisdier helpt ziektes te voorkomen, de levensduur te verlengen en het energieniveau te verbeteren. Wie wil dat nou niet voor zijn harige vriend?

Maar standaardvoeding gaat niet alleen over wat er in de producten zit. Het gaat er ook om wat er uitblijft.

Slechte ingrediënten zijn eigenlijk alles wat goedkoop is en afkomstig is uit China en andere Aziatische landen. Dergelijke relevante gegevens moeten door u dubbel worden gecontroleerd. Doe je onderzoek.

In het beste geval zijn ze ongezond en ook niet geweldig voor het milieu.

In het slechtste geval zijn ze potentieel giftig voor je katten.

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Dry 31

Ondermaatse ingrediënten kunnen verergeren of gezondheidsproblemen veroorzaken bij katten. Dit omvat diabetes, nierziekte, kanker en obesitas. Net als mensen zijn katten echt wat ze eten. Als ze dierenvoeding van slechte kwaliteit eten, zal hun kwaliteit van leven eronder lijden.

Vermijd producten met een van de volgende opties:

 • Kunstmatige kleuren en smaakstoffen, waaronder Blauw 2, Rood 40, Geel 5 of karamelkleuring
 • Kunstmatige of synthetische conserveermiddelen, bha, bht en ethoxyquine daaronder begrepen
 • Maïs
 • Tarwe
 • Soja
 • Suiker
 • Alles wat als een “bijproduct” wordt bestempeld (immers, een bijproduct van wat precies?)
 • Elk vaag of onopvallend “vlees” (als de bron niet wordt geïdentificeerd, is er geen manier om te weten waar het vandaan komt of wat erin zit)
 • Gesmolten vet (dit kan de groei van bacteriën en schimmels bevorderen)
 • Carrageen
 • Vitamine 3K
 • Natriumnitraat
 • Natriumnitriet

Hier is een basisregel: als je het niet kunt uitspreken, is het waarschijnlijk geen goed ingrediënt. Vermijd producten die vol zitten met vreemde woorden.

Nog een goede regel: hoe korter hoe beter. Top-of-the-line kattenvoerproducten bevatten minder ingrediënten. Maar hun ingrediënten zijn van veel hogere kwaliteit, dus ze bieden veel van wat uw kat nodig heeft en niets van wat het niet nodig heeft.

Weet waar uw natte/droge kattenvoer vandaan komt

Als een terugroepactie voor huisdiervoeding plaatsvindt, is dit vaak te wijten aan een probleem in de faciliteit die het heeft gemaakt. Terugroepacties zijn niet noodzakelijkerwijs te wijten aan de specifieke ingrediënten zelf.

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Dry 30

“Destructiefaciliteiten” gebruiken bijvoorbeeld vaak vage ingrediënten voor “vleesmeel”. Dit zijn mysterieuze dierlijke producten dat kan afkomstig zijn van bio-industrie, slachthuizen of zelfs dierenasielen.

Goede huisdiervoedingsbedrijven reguleren hun productiefaciliteiten nauwlettend. Ze beoordelen hun werknemers, apparatuur en productie op standaardcontrole. Uw beste optie is om vast te houden aan bedrijven die in de VS zijn gevestigd, zoals de meeste eerder genoemde bedrijven.

Droog versus nat versus rauw: wat is het beste?

Vraag drie verschillende mensen naar het beste voedsel voor katten dat er is, en je krijgt waarschijnlijk drie verschillende antwoorden. De belangrijkste opties (droge, natte en raw food diëten) hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen.

Het maken van de keuze tussen de drie opties komt echt neer op wat u het beste vindt werken voor uw kat, afhankelijk van zijn / haar behoeften.

Droog kattenvoer kiezen

Zoals gezegd is droog kattenvoer handig. Veel katteneigenaren geven de voorkeur aan dit type omdat ze het kunnen weglaten, waardoor hun katten kunnen eten zoals ze willen.

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Dry 33

Wanneer u op zoek bent naar volwassen droog kattenvoer om te behandelen en uw viervoetige metgezel gelukkig te maken, is het eerste dat u moet kiezen natuurlijk vlees van vis zoals zalm of gevogelte zoals echt kippenvlees. Geloof me, je volwassen kat zal het uitgebalanceerde dieet van biologisch en natuurlijk droog kattenvoer waarderen.

Droogvoer (brokjes genoemd) heeft ook een lange houdbaarheid en is meestal de goedkoopste optie.

Het kiezen van het gezondste droge kattenvoer (uit een van de vijf hierboven genoemde) zal ervoor zorgen dat uw kat alle voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft. Hoewel bedrijven beweren dat droog voedsel beter is voor de gezondheid van het gebit (in vergelijking met de natte optie), is er niet veel bewijs om dit daadwerkelijk te ondersteunen.

Nat kattenvoer kiezen

Sommige dierenartsen en dierenexperts raden natvoer aan in plaats van brokjes. Over het algemeen heeft natvoer in blik een veel hoger watergehalte. Dit kan uw kat helpen om goed gehydrateerd te blijven.

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Dry 34

Voor katachtigen met bepaalde chronische gezondheidsproblemen, zoals nierziekte, kan natvoer een betere optie zijn.

Een mogelijk nadeel is dat in vergelijking met droogvoer natvoer/ingeblikt voer voor katten wat duurder is. Bovendien is het minder handig om te openen, te serveren en op te slaan.

Droogvoer voor katten moet altijd worden aangevuld met het ingeblikte kattenvoer, bij voorkeur met natuurlijke ingrediënten zoals kippenvlees, zalm of verschillende soorten droge vis. Vlees zoals dit is een traktatie voor uw kat en ze zal gelukkiger en gezonder zijn van een dergelijk dieet. Uw huisdier heeft dit nodig.

Raw Food kiezen

De raw food dieetbeweging is de afgelopen jaren in populariteit geëxplodeerd. Het is gemakkelijk voor te stellen waarom sommige katteneigenaren er dol op zijn:

Een raw food dieet is volledig natuurlijk en bootst een “wild” dieet, het speelt een rol van zowel nat kattenvoer als droog kattenvoer tegelijk.

In hun natuurlijke habitat zijn katten strikte carnivoren. Ze halen voedingsstoffen uit dierlijk weefsel, dus veel van deze kattenvoermerken bieden een kippenmeel aan in hun huisdiervoedingsreservoir. Zo’n inheems dieet is veel gezonder voor het spijsverteringsstelsel van je kat.

https://i2.wp.com/felineliving.net/wp-content/uploads/2017/03/goulash-74254_640-300x200.jpg

Dit betekent dat katten die rauw voedsel eten meestal vers en onbewerkt vlees en organen ontvangen. Een rauw kattenvoerdieet is over het algemeen vrij van zaken als BHA en BHT. Dit zijn chemische conserveermiddelen en zijn potentieel schadelijk voor dieren (en mensen trouwens).

Een beperkende factor voor veel mensen is de toegenomen hoeveelheid geld en werk die erin gaat.om dit soort dieet voor hun katten te bieden. Voedsel moet dagelijks worden bereid en goed worden bewaard om bederf te voorkomen. Het vinden en kopen van rauw voedsel kost enige moeite en kost zelfs meer dan natvoer.

Sommige bedrijven bieden kant-en-klare raw food-mengsels, compleet met eiwitten, vitamines en mineralen. Met een beetje onderzoek en vallen en opstaan is het mogelijk om zelf rauw kattenvoer te vinden en te bereiden.

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Dry 35

Idealiter zijn de meeste experts het erover eens dat het mengen van alle drie de soorten voedsel samen optimaal is voor katten. Probeer je katachtige vriend Kibble te geven en af en toe af te toppen met natvoer. Vul het dieet zo nu en dan aan met rauw voedsel.

Veelgestelde vragen over kattenvoer

1. Waarom is het belangrijk om mijn kat verschillend voer te kopen afhankelijk van haar huidige levensfase?

Net als mensen hebben dieren verschillende voedingsbehoeften, afhankelijk van hun leeftijd. Kittens hebben bijvoorbeeld diëten nodig die rijk zijn aan eiwitten en calorieën om een snelle groei en ontwikkeling te ondersteunen.

Oudere katten hebben mogelijk caloriearm voedsel nodig of een met specifieke voedingsstoffen om het risico op gewichtstoename en leeftijdsgerelateerde problemen te minimaliseren. De optie “Alle levensfasen” is niet aan te raden voor bepaalde dieren en kan onbedoelde nadelige effecten hebben.

Veel droog kattenvoer is speciaal gemaakt voor oudere katten, maar… U kunt het beste uw dierenarts raadplegen, zodat hij of zij u kan helpen een beter geïnformeerde beslissing te nemen. Je uiteindelijke doel is immers om een gezonde kat te hebben.

2. Heeft mijn huisdier overgewicht?

Er zijn een paar manieren om dit te vertellen:

 1. Laat je handen langs haar flank lopen – je zou haar ribben gemakkelijk moeten kunnen voelen, maar niet zien.
 2. Kijk van bovenaf naar je katachtige – er moet een duidelijke vernauwing in de taille zijn.
 3. Kijk vanaf de zijkant naar je kat – je zou ook vanuit deze hoek een vernauwing moeten zien.

3. Wat is Nom Nom kattenvoer?

Nom Nom is een bedrijf dat verse maaltijden van menselijke kwaliteit maakt, ze uitdeelt volgens de behoeften van uw kat en ze naar uw voordeur verzendt. Bijna elk aspect van de Nom Nom-ervaring is gepersonaliseerd, van speciaal geportioneerd voedsel tot aangepaste bezorgschema’s tot een betrokken klantenserviceteam. Het ultieme kattenvoer voor je geliefde poesje.

4. Kan kattenvoer slecht worden?

Nat en droog voedsel kan muf worden. Dit hangt allemaal af van het voedsel en de manier waarop het wordt bewaard:

 • Al het kattenvoer moet vóór de vervaldatum op het etiket worden gebruikt.
 • Als je kat “gratis voer” is, kun je haar droge korrels buiten laten zolang het niet vochtig is of wordt blootgesteld aan hoge hitte.
 • Ingeblikt kattenvoer moet worden weggegooid nadat het meer dan 4 uur is weggelaten, en geopende blikjes kunnen maximaal een week in de koelkast worden bewaard.
 • Was en vul het voedsel en de watergerechten van uw huisdier minstens wekelijks.

5. Hoeveel moet ik mijn kat voeren?

Zoals vermeld, hangt de hoeveelheid die u uw huisdier geeft af van de leeftijd, gezondheidsstatus, activiteitsniveau en een paar andere factoren. Uw dierenarts kan u helpen bepalen hoeveel uw dier nodig heeft, de benodigde dierlijke eiwitten in elk dieet, enz… Een typische kat van 10 pond heeft slechts ongeveer 250 calorieën per dag nodig om een geschikte vetvrije massa te behouden.

P S. Deze volwassen droge voedingsmiddelen met echt kippenvlees (en ander gevogelte) zijn geweldig voor uw volwassen kat. Je kunt haar een populaire kipmaaltijd serveren zonder de angst om extra kilo’s aan te komen.

Beste kattenvoer: [year] Koopgids voor Nat &Droog 1

Wat is het beste kattenvoer dat door dierenartsen wordt aanbevolen?

Alle producten die we beoordelen, worden aanbevolen door dierenartsen vanwege hun kwaliteit. Van alle door de dierenarts goedgekeurde kattenvoeding, raden we merken aan zoals Nulo Adult &Kitten Grain Free Dry Cat Food en Wellness Natural Grain Free Wet Canned Cat Food.

Is nom nom nu goed voor katten?

NomNomNow zet zich in voor het leveren van de beste voeding voor uw kat of hond. NomNomNow verkoopt ook kip met één ingrediënt en beef jerky traktaties met 100% USDA-gecertificeerde eiwitten die geweldig zijn voor uw hond of kat.

Wat is het beste kattenvoer voor katten?

Elke kat is uniek en alle producten die we hebben beoordeeld, worden beschouwd als de beste in termen van ingrediëntenkwaliteit. Onze topkeuze voor droog kattenvoer is Nom Nom, Nulo Adult &Kitten Grain Free Dry Cat Food. Onze topkeuze voor nat kattenvoer is Wellness Natural Grain Free Wet Canned Cat Food.

Wat is het beste kattenvoer ?

We hebben het onderzoek gedaan en tot nu toe in raden we Nom Nom, Nulo Adult &Kitten Grain Free Dry Cat Food en Wellness Natural Grain Free Wet Canned Cat Food aan.