Beste kattenharnassen van : een uitgebreide gids


0

Beste kattenharnas

Beste kattentuigje? Bestaat zoiets? Veel mensen, zelfs kattenbezitters, geloven dat katten niet graag worden uitgelaten.

Toegegeven, er zijn enkele harige katachtigen die er gewoon van houden om tegendraads te zijn – kleine ontsnappingskunstenaars die, op het moment dat je harnassen aantrekt, naar beneden zullen ploffen en doen alsof ze de buitenwereld haten – maar er zijn veel anderen die genieten van het buitenleven, zelfs met een riem aan.

En nog veel meer avontuurlijke mensen die graag lange afstanden afleggen naast hun eigenaren.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Beste kattenharnassen van [year]: Een uitgebreide gids 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Kat Harnassen Top Picks

Beste kattenharnassen van [year]: Een uitgebreide gids 1

Beste kattentuigje? Hier zijn onze 8 topkeuzes

Er zijn veel beoordelingen, onze topkeuzes en nuttige informatie in dit artikel voor alle katteneigenaren die op zoek zijn naar het beste kattentuig voor hun geliefde huisdieren. Als je echter gewoon de achtervolging wilt inzetten….

 1. Yizhi Miaow Escape Proof Harnas en Riem
 2. Eagloo Kattenharnas
 3. JSXD Escape Proof Dog Cat Harnas en Riem
 4. INVENHO Mesh Kattenharnas en riemset
 5. Gauterf Universeel harnas
 6. PUPTECK Verstelbare Cat Harnas
 7. PetSafe Kom met mij Kitty Harnas
 8. Rabbitgoo Riem en harnas set

Nu we hebben vastgesteld waarom harnassen uiterst belangrijk zijn, is het tijd om de beste kattenharnas of harnassen voor u te selecteren. Er is niet één juiste keuze omdat elke kat verschilt van een andere. Een harnas dat het beste lijkt voor een van je katten, kan falen met een ander.

Aangezien er tegenwoordig honderden soorten op de markt zijn, willen we de keuze graag wat makkelijker maken. Ik heb zorgvuldig geselecteerd acht van de best beoordeelde kattentuigjes op Amazon. Dit zijn harnassen die veel hebben verkocht en in ruil daarvoor veel goede beoordelingen hebben gekregen.

Hier vindt u een overzicht van elk van hun functies en onze kijk op deze harnassen. En daaronder heb ik ook een gidsgedeelte opgenomen over hoe je een harnas zorgvuldig kunt selecteren en waar je op moet letten.

1. Yizhi Miaow Escape Proof Harnas en Riem

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenharnassen van [year]: Een uitgebreide gids 11

Showcasts enkele van de beste prints die ik tot nu toe heb gezien. Gemaakt van duurzaam, hoogwaardig materiaal met een lange en verstelbare magische tape voor elke kat.

Deze riem en holster harnas combo van Yizhi Miaow is een must-have voor fashionista katten.

Functies:

 • Gemaakt van een ademend katoen of canvas materiaal voor het harnas en nylon voor de riemen
 • Bevat twee sterke, verstelbare Magic Tape-behuizingen voor een veilige pasvorm
 • Harnas is opgevuld voor extra comfort
 • Riem is 47 centimeter lang
 • Het holster kattenharnas is machinewasbaar
 • Verkrijgbaar in extra small (8-10″ chest), small (9-11″), medium (11-13″), large (13-15″), en extra large (15-18″)
 • Heeft gaas eronder voor betere ventilatie
 • Verkrijgbaar in zwarte geruite, camouflage, polka dot zwart, polka dot blauw, polka dot roze, matroze en matrozenpak rode prints
Beste kattenharnassen van [year]: Een uitgebreide gids 12

Wat ik er leuk aan vind:

Deze riem en harnas voor katten zijn voorzien van enkele van de beste prints die ik tot nu toe heb gezien. Leg dit op je kat en kijk hoe hij verandert in een extreem modieuze katachtige die alle andere katten in je buurt groen zal maken van jaloezie.

Yizhi Miaow’s riem en holsterharnas biedt een veilige grip op katten en verspreidt de druk over het lichaam, zodat uw kat helemaal geen ongemak voelt.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

Het sluitingssysteem is afhankelijk van de Magic Tape-behuizing, wat niet echt een probleem is als het gaat om het vastzetten van je bontvriend in het holster kattenharnas, maar katten met lang haar kunnen een probleem hebben met bont dat op het klittenband blijft plakken.

2. Eagloo Kattenharnas

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenharnassen van [year]: Een uitgebreide gids 13

Volledig instelbaar op maat, zodat u gemakkelijk de juiste pasvorm voor uw kat kunt bereiken. Het is ook verkrijgbaar in verschillende kleuropties om uit te kiezen, en het heeft ook een reflecterende streep die langs de achterkant loopt.

Dit harnas van Eagloo biedt eigenaren grote controle over hun ondernemende katten, of het nu overdag of ’s nachts is.

Functies:

 • Gemaakt van air-mesh stof en polyester bandjes
 • Bevat twee verstelbare en snel te ontgrendelen gespen en vier riemen voor gemakkelijk dragen en passen
 • Dubbel gestikt voor extra duurzaamheid
 • Voorzien van een heldere reflecterende strip aan de achterkant
 • Verkrijgbaar in extra kleine (past op een 12-18″ borst) en kleine (past op een 16-21″ borst) maten
 • Aanbevolen voor katten met een slanke nek
 • Het harnas is verkrijgbaar in de kleuren zwart, groen, roze en rood
Beste kattenharnassen van [year]: Een uitgebreide gids 14

Wat ik er leuk aan vind:

Dit harnas van Eagloo is volledig instelbaar op basis van grootte, zodat u gemakkelijk de meest geschikte pasvorm voor uw kat kunt krijgen. Er is een mooie selectie van kleuropties om uit te kiezen, en de reflecterende streep die langs de achterkant van het harnas loopt, zorgt ervoor dat u uw kat zelfs bij extreem weinig licht kunt spotten.

Het harnas is gebouwd met zachte randen en demping om uw kat comfortabel te houden, terwijl de lichtgewicht en luchtgaasstof het lichaam van de kat in staat stelt om te ademen bij warm weer.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

Het is iets te groot gebouwd, zelfs bij aankoop van het extra kleine formaat, omdat dit harnas ook voor honden werkt. Dus als uw kat van een kleine tot gemiddelde grootte is, zal hij gemakkelijk vrij komen.

3. JSXD Cat harnas en loodset

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenharnassen van [year]: Een uitgebreide gids 15

Gemaakt van hoge kwaliteit duurzaam stofmateriaal met hoge dichtheid dat wordt geleverd in 4 colof opties. Het is een combinatie van gesp en klittenband waardoor het echt escape proof is.

JSXD Escape Proof harnas en riem set is een stijlvol en comfortabel product die je zwervende katten niet laten ontsnappen.

Functies:

 • Gemaakt van stofdoekmateriaal met hoge dichtheid.
 • Bevat 1 snelspanner en een verstelbare klittenband
 • Klittenband, klittenband is aan de bovenkant toegevoegd voor extra veiligheid
 • Verkrijgbaar in slechts één maat: Neck 7.9-9-4″ | Borst 9.4-11.0″
 • Wordt geleverd met een bijpassende lead
 • Harnas wordt geleverd in 4 kleurencombinaties
 • Wordt geleverd met een kleine bel
Beste kattenharnassen van [year]: Een uitgebreide gids 16

Wat ik er leuk aan vind:

Dit harnas heeft slechts één maat, maar het is vrij flexibel, dus het past goed bij de meeste kattenmaten, van kleine katten tot schattige, chonky katachtigen.

De combinatie van gesp en klittenband verzekert je dat dit een moeilijk harnas zal zijn voor zelfs de meest ondernemende kat om uit te komen.

Het is lichtgewicht en het bijpassende harnas en de riemset is zeker modieus om naar te kijken. Dit harnas biedt zoveel coole kleuren en patronen om uit te kiezen dat het misschien een beetje moeilijk is om te beslissen welke je moet gebruiken.

Een ander pluspunt is het reflecterende ontwerp waardoor uw kat zelfs tijdens nachtwandelingen goed zichtbaar is. En vergeet de bel niet!

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

Het voordeel is ook een beetje een nadeel. De combinatie van klittenband- en gespsluitingen, die meer veiligheid bieden dan een eenvoudig sluitingssysteem, kan enige tijd duren om uw kat te bevestigen en aan te trekken.

4. INVENHO Mesh Kattenharnas en riemset

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenharnassen van [year]: Een uitgebreide gids 17

Dit product oefent helemaal geen druk uit op de nek en verspreidt het in plaats daarvan over het lichaam. Het reflecterende materiaal is een leuke eigenschap zodat je in het donker je huisdier in de gaten kunt houden.

Het mesh harnas en de riem van INVENHO is een verse en goedkope set dat werkt voor zowel onverschrokken katten als speelse puppy’s.

Functies:

 • Gemaakt met lichtgewicht en ademend mesh en nylon bandjes
 • Bevat een eenvoudig te gebruiken klikgesp
 • Heeft verstelbare riemen en gewatteerd vest voor comfort
 • Voorzien van een reflecterend materiaal op de borst
 • Verkrijgbaar in extra kleine (9,5 tot 13″ borst), kleine (13,5-17,5″) en medium (17,5-21,5″) maten
 • Harnas is verkrijgbaar in roze, blauwe, rode en zwarte kleuren
Beste kattenharnassen van [year]: Een uitgebreide gids 18

Wat ik er leuk aan vind:

IVENHO’s harnas en riem oefenen helemaal geen druk uit op de nek en verspreiden deze in plaats daarvan over het lichaam. De vulling helpt comfort toe te voegen, terwijl het ademende mesh-materiaal voorkomt dat het lichaam van een kat opwarmt van lange wandelingen onder de zon.

Het reflecterende materiaal is een leuke touch, en ik vind het geweldig dat het product wordt geleverd met een veiligheidsgordel, zodat je kat beschermd is in de auto en eraf. Bovendien wordt dit harnas verkocht met een goedkoop prijskaartje, waardoor het een van de beste harnassen voor katten is in termen van prijs en waarde.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

Het is enigszins lastig om het vest over het hoofd van een kat en rond de nek te krijgen, omdat het materiaal niet uitrekt, dus je moet ervoor zorgen dat je de nekmaat van je kat controleert (meet de diameter van het hoofd van je kat en controleer het tegen de harnasmaatgeleider van het merk) in plaats van alleen zijn omtrek.

Beste kattenharnassen van [year]: Een uitgebreide gids 1

5. GAUTERF universele harnas en riem set

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenharnassen van [year]: Een uitgebreide gids 20

Heeft 12 kleuropties en 5 maten, dus je zult echt de perfecte vinden voor je lil one. Het is ademend en duurzaam gemaakt van zachte lucht mesh.

Dit veelzijdig harnas wordt aangeboden in een breed scala aan maten om de groei van je kleine ontsnappingskunstenaar van kleine kat naar volwassen kat te volgen.

Functies:

 • Gemaakt van stijlvol corduroy of zacht mesh materiaal
 • Bevat twee verstelbare gespen en een tractieknop voor de riem
 • Heeft een verstelbaar klittenbandblok als extra vluchtvrije maatregel
 • Voorzien van een reflecterend stripontwerp rond de taille en een 3M reflecterende functie op de borst
 • Verkrijgbaar in dubbel extra small (8-9,2″ taille), extra small (10-11,3″), small (12-14″), medium (14,5-16,2″). Ook in groot en extra groot.
 • De corduroy versie van het harnas wordt aangeboden in bruine, blauwe, roze en rode kleuren
 • Mesh-versie wordt geleverd in grijs, donkergrijs, blauw, crème, zwart, oranje, rood en roze tinten
Beste kattenharnassen van [year]: Een uitgebreide gids 21

Wat ik er leuk aan vind:

Er zijn zoveel kleuren om uit te kiezen! En afgezien van het gebruikelijke gaas, is er ook een corduroy-versie beschikbaar, die er echt premium en stijlvol uitziet. Een bijpassende gekleurde riem maakt de modieuze set compleet.

Het is heel gemakkelijk om de beengaten van een kat aan of uit te trekken, en het klittenband aan de achterkant van het vest biedt een extra bescherming tegen de ontsnappingspogingen van je kleine vacht Houdini. Het harnas lijkt ook erg goed gemaakt.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

De maattabel van het merk is enigszins afwijkend en het vest is niet zo ontsnappingsbestendig als men zou willen, hoewel dit nog steeds grotendeels afhankelijk is van de kat.

6. PUPTECK verstelbare kattenharnas

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenharnassen van [year]: Een uitgebreide gids 22

Biedt veel bewegingsvrijheid voor een van de beste wandelervaringen ooit. Het is heel gemakkelijk aan en uit te trekken. Het ziet er misschien eenvoudig uit, maar het nylon is vrij dik en stevig, genoeg dat het niet gemakkelijk zal breken.

Het product van PUPTECK is een van de beste kattenharnassen in de H-stijl. Houd je kat comfortabel en ontspannen als je naar buiten gaat met dit harnas aan.

Functies:

 • Gemaakt van dik nylon voor het lood en harnas
 • Bevat twee snap-lock gespen, een D-ring, twee verstelbare gespen en metalen gespen
 • Verkrijgbaar in slechts één maat – verstelbaar van 10-17″ voor de nek
 • Loodlengte is 47,2 inch
 • Verkrijgbaar in zwart, zwart en blauw, blauw, kleurrijk (gemengde tinten), oranje, roze, paars, rood, roos, reflecterend zwart en reflecterend rood
Beste kattenharnassen van [year]: Een uitgebreide gids 23

Wat ik er leuk aan vind:

Dit harnas biedt veel bewegingsvrijheid voor een van de beste wandelervaringen ooit. Er is net genoeg stof om de kat aan je vast te zetten, maar niet zozeer om hun natuurlijke bewegingen en bewegingen te belemmeren.

Het harnas is zeer eenvoudig aan en uit te trekken. Het ziet er eenvoudig uit, maar het nylon is vrij dik en stevig, genoeg dat het niet zal breken, zelfs als je kat vastberaden aan zijn riem trekt. Er is ook een breed scala aan kleuren om uit te kiezen, waaronder enkele in reflecterende tinten.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

Dit harnas is alleen verkrijgbaar in één maat. De verbindingsband tussen de nek- en borstlussen kan te kort lijken als je een grote kat hebt.

7. PetSafe Come With Me Kitty Harnas en Bungee Leash Set

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenharnassen van [year]: Een uitgebreide gids 24

Een van de best beoordeelde harnassen op Amazon. Dit H-stijl harnas wordt geleverd met dunne maar sterke riemen die het lichaam van je kat voldoende vrijheid geven om te bewegen.

Maximale controle plus perfecte bescherming wordt aangeboden door het PetSafe Come With Me Kitty harnas.

Functies:

 • Harnas en bungee riem zijn beide gemaakt van nylon
 • Bevat drie verstelbare gespen en twee kliksluitingen
 • De borstbeenschuif zorgt voor een verstelbare pasvorm
 • Wordt geleverd met een bungee riem
 • Verkrijgbaar in kleine (9-11″ borst), medium (10,5-14″) en grote (13-18″) maten
 • Verkrijgbaar in zwart / zilver, stoffige roos / bordeaux, elektrische limoen / groen, lila / helder paars, rood / cranberry en koningsblauw / marine kleuren
Beste kattenharnassen van [year]: Een uitgebreide gids 25

Wat ik er leuk aan vind:

Het PetSafe Come With Me Kitty-harnas en bungee-riem is een van de best beoordeelde harnassen op Amazon, en het is gemakkelijk te zien waarom. Dit H-stijl harnas voor uw kat wordt geleverd met dunne maar sterke riemen die het lichaam van uw plucky kat veel bewegingsvrijheid geven.

Ik hou ook van de bungee-riem, die een beetje geven biedt voor het geval je kleine Houdini-kat een ontsnappingspoging probeert en scherp aan de lijn trekt. De bungee-riem absorbeert de schok, vermindert de hoeveelheid druk op u en trekt uw gedurfde kat direct terug naar u.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

Het tweesluitingssysteem van PetSafe Come With Me Kitty harnas is een beetje moeilijk te gebruiken. Zodra je het ene uiteinde hebt vastgeklemd, is de andere helft overal totdat je het tweede ook kunt laten doen.

8. Rabbitgoo Riem en Harnas Set

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Beste kattenharnassen van [year]: Een uitgebreide gids 26

Gemaakt van stevige nylon banden, dit product is lichtgewicht en comfortabel, en de ademende stof stelt katachtigen in staat om van het buitenleven te genieten.

Deze riem- en harnascombo van Rabbitgoo biedt lichtgewicht comfort waar uw katten dol op zullen zijn.

Functies:

 • Gemaakt van ademend mesh voor het harnas en nylon voor de riem
 • Bevat vier verstelbare riemen, twee veiligheidsgespen en metalen riemclip
 • Voorzien van versterkte stiksels voor extra duurzaamheid
 • Verkrijgbaar in extra kleine (13,5-16,0″ borst), kleine (18-20″) en kleine plus (12,6-22,8″) maten
 • Bevat heldere reflecterende strips rond de randen
 • Riem en harnas zijn verkrijgbaar in roze, zwarte, rode en smaragdgroene kleuren
Beste kattenharnassen van [year]: Een uitgebreide gids 27

Wat ik er leuk aan vind:

Deze riem- en harnasset is een van de beste als het gaat om gewicht. Het product van Rabbitgoo is licht en comfortabel, en de ademende stof stelt katten in staat om buiten te genieten van hun lichaamsbeweging en recreatietijd.

Het reflecterende accent is ook een leuke touch die een extra laag veiligheid biedt voor u en uw kat voor het geval u besluit om hem naar buiten te brengen voor een nachtelijke wandeling.

Wat moet er een beetje verbeterd worden:

Het is een beetje moeilijk om het harnas van Rabbitgoo over het hoofd van een kat te leggen. Dit deel van het harnas past zich niet aan en grotere katten krijgen misschien niet eens hun hoofd om in te passen.

Beste kattenharnassen van [year]: Een uitgebreide gids 1

Is het kattenharnas een goed idee?

Of u nu met uw katten een blokje om loopt of geniet van het reizen van lange afstanden met hen, een van de belangrijkste dingen in uw arsenaal als katteneigenaar zou het kattentuig moeten zijn. Bevestigd aan een riem, kattenharnassen stellen uw katten in staat om veilig te verkennen zonder buiten je zicht of bereik te zijn.

Zoals eerder vermeld, kunnen katten kleine ontsnappingskunstenaars zijn die ook erg curio zijnons. Een slechte mix als je toevallig buiten bent. Als ze iets interessant genoeg vinden, zullen ze hoogstwaarschijnlijk proberen om uit je controle te komen en dat iets te volgen waar het ook gaat. Het is nog zorgwekkender als ze dat toevallig op een nieuwe en onbekende locatie doen. (Hoe komen de katten terug? Waar begin je te kijken?) Dit is waar het harnas om de hoek komt kijken.

Het beste kattentuig voor u kiezen

kattenharnas kiezen

Er is niet één beste kattentuig dat geschikt is voor alle soorten katten. Het is echt meer een trial and error ding om erachter te komen wat het beste kattentuig is voor jou en je huisdier / huisdieren. Maar om het u gemakkelijker te maken wanneer u er een koopt, zijn dit de functies om naar te zoeken:

 • Materiaal – Als u ergens woont met een warm of vochtig klimaat, is het misschien het beste om te overwegen een harnas te kopen dat het lichaam van uw kat laat ademen. Een die van nylon is gemaakt, kan het lichaam van je kat onaangenaam heet maken.
 • Regelbaar Kies een harnas dat zich kan aanpassen aan eventuele kleine veranderingen in het gewicht of de groei van de kat. Sommige kattenharnassen hebben hiervoor verstelbare riemen, wat ik een uitstekend idee vind. Je wilt niet elke keer dat je kat wat gewicht verliest of krijgt of net iets meer groeit een nieuw harnas blijven kopen.
 • Ontsnappingsbewijs – Dit is waarschijnlijk het belangrijkste kenmerk van een harnas. Controleer het harnas om er zeker van te zijn dat het werkt zoals het zou moeten en dat er geen zwakke plek is voor uw kat om te exploiteren in zijn poging om alleen buiten te gaan dwalen.
 • Stevig – Zorg ervoor dat alle gewrichten, gespen en beveiligingsfuncties goed functioneren. Elk onderdeel moet stevig aan de andere worden bevestigd om ervoor te zorgen dat het niet gemakkelijk zal scheuren als uw kat probeert uit zijn harnas te worstelen. Het beste kattentuig is stevig en goed gemaakt.
 • Gemakkelijk schoon te maken – Het materiaal moet gemakkelijk af te wassen zijn. Pluspunten als het kattenharnas niet gemakkelijk vlekt of machinewasbaar is.
 • Eenvoudig aan te trekken en te gebruiken – Het kattenharnas moet gemakkelijk te achterhalen zijn hoe te gebruiken. U wilt uw dag niet doorbrengen met het waden in pagina’s met instructies over hoe u het op uw kat kunt passen en gebruiken.
 • Comfort en pasvorm – Naast het feit dat het ontsnappingsbestendig is, is het comfort van uw kat de op één na beste eigenschap die een kattentuig moet bieden. Het mag geen bungelende delen hebben die uw kat in de weg kunnen zitten of een stuk / deel dat irritatie of pijn veroorzaakt waar het is geplaatst. Het harnas mag niet te strak zitten om ongemak te veroorzaken of te los om de kat te laten ontsnappen.
 • Stijl – Dit is eigenlijk belangrijker dan je denkt. Sommige katten geven de voorkeur aan de ene stijl van harnas boven de andere, afhankelijk van hoeveel contact het heeft met het lichaam. Een kat zal bijvoorbeeld dol zijn op een H-stijl ontwerp omdat het harnas het grootste deel van zijn lichaam vrij laat om te bewegen. Een ander zal de voorkeur geven aan een vest-stijl vanwege het comfort en zelfs de druk.
kat draagt vest

Stijlen van kattenharnassen

Hoewel er veel verschillende harnassen voor katten op de markt te koop zijn, vallen ze meestal in een van de twee categorieën: het H- of vest-achtige harnas. Wat is het verschil tussen deze twee?

 • Vest-stijl harnas – Net als wat de naam al doet vermoeden, bedekt een vestharnas (ook wel jas of holster kattenharnas genoemd) meer van het lichaam, meestal tot aan de taille of heupen. Het is moeilijker om eruit te komen in vergelijking met andere soorten harnassen, omdat katten zich hier meestal niet uit kunnen wringen.
 • H Harnas – Het H-harnas wordt zo genoemd omdat het net zo’n vorm heeft als de letter H. Dit biedt de minste hoeveelheid contact met het lichaam van de kat en wordt meestal vastgemaakt met behulp van twee punten aan de kant van de kat. Het kan echter een beetje druk uitoefenen op sommige delen van de kat, vooral tijdens plotselinge bewegingen zoals wendingen en bochten.

Ik hoop dat dit artikel en deze gids je hebben geholpen in je zoektocht naar het beste kattenharnas voor jou en je bontvriend. Als huisdierouders is onze eerste prioriteit de veiligheid van onze huisdieren. Een kattentuig is een van onze eerste en beste verdedigingslinies. Houd uw kat veilig en zorg ervoor dat u een goed harnas voor uw kat kiest waar u en hij allebei blij mee zullen zijn. Veel plezier met avontuur!

Gevaren van katten buiten laten zwerven zonder harnassen

Afgezien van verdwalen op onbekende locaties, katten die buiten rondzwerven zonder uw toezicht en witance harnassen zijn vaak onderhevig aan gevaar. Dit zijn er maar een paar:

 • Honden, wilde dieren, verwilderde katten en meer – Laten we eerlijk zijn. Hoe stoer je kat ook is, hij is nog steeds geen partij voor grote honden en wilde dieren. Honden zijn een grote bedreiging voor katten, en dan zijn er coyotes, vossen, wilde katten en meer. Naast dieren zijn er ook mensen om je zorgen over te maken. Sommige mensen hebben niet alleen een hekel aan katten, maar zullen ze ook actief schaden als ze de kans krijgen.
 • Dierencontrole – Uw kat kan worden aangezien door dierencontrolemensen en worden geïdentificeerd als een zwerfkat. Naast dat uw kat per ongeluk naar het dierenasiel wordt gebracht, kan deze ook door iemand anders worden opgenomen.
 • Ongevallen en verwondingen – Katten kunnen worden aangereden door tegenliggers. Zelden overleven kittens of katten ongelukken veroorzaakt door voertuigen.
 • Ziekten – Katten die alleen buiten rondlopen, zijn vatbaarder voor ziekten zoals rondwormen, hondsdolheid, kattenziekte en kattenleukemievirus. Ze kunnen ook teken of vlooien krijgen, die moeilijk te verwijderen zijn.
kat op boom

Veelgestelde vragen

Hoe hoort een kattentuigje te passen?

Het beste harnas is iets dat uw katten comfortabel zullen vinden om te dragen, maar waardoor ze niet kunnen ontsnappen. Het moet een goede pasvorm hebben, licht, stevig en in staat zijn om de meest onstuimige katten aan te kunnen.

Hoe weet ik wat de beste maat kattentuig is om te kopen?

De beste manier is om de juiste balans te hebben tussen comfort en ontsnappingsbestendige kenmerken. Om dit te krijgen, meet je het midden van je kat en zorg je ervoor dat je een goede pasvorm krijgt. Voeg een paar centimeter toe aan die meting om het comfort van uw kat te garanderen.

Het is ook een goed idee om contact op te nemen met het merk, omdat elk kattentuig meestal zijn eigen set pasrichtlijnen heeft.

Wat is omtrekmeting?

De omtrekmaat is de grootte van het midden van uw kat. De meeste kattentuigmerken nemen de omtrekmeting samen met de nekmeting op in hun maatvoeringsgidsen om u te helpen de beste pasvorm te krijgen.

Bestaat er echt zoiets als een ontsnappingsbestendig kattentuig?

Ja. Veel bedrijven adverteren dat hun kattentuigjes ontsnappingsbewijs zijn, maar meestal zijn deze beweringen niet waar. Maar er zijn er een paar die je kat niet alleen op avontuur laten gaan. Dit zal echter nog steeds afhangen van de kat.

Sommige katten zijn gewoon briljant en zullen ontsnappen, ongeacht het type harnas dat je aantrekt. Hiervoor stel ik voor om uw kattentuigje eerst in een afgesloten omgeving te testen voordat u het buiten op uw kat gebruikt.

Kan ik een hondentuigje op een kat gebruiken?

Sommige kattentuigjes zijn eigenlijk compatibel met kleine honden, dus ja, in datzelfde opzicht kun je een hondentuigje op je kat gebruiken. Nogal wat bedrijven brengen ook harnassen op de markt die zowel voor katten als honden gebruikt kunnen worden. Vergeet niet om er een te kiezen die geschikt is voor de grootte en het gewicht van uw kat.

Zorg ervoor dat je niet direct een riem om de halsband van een kat kunt doen, in tegenstelling tot honden. De nek van een kat is bijzonder kwetsbaar en druk uitoefenen rond de nek kan verstikking of letsel veroorzaken wanneer aan de riem wordt getrokken.

beste kattentuigje

Hoe krijg ik mijn kattenmaatje zover dat hij zijn kattentuigje aantrekt?

Met een beetje training. Sommige katten zullen niet meteen naar harnassen gaan, dus overweeg om het kattentuigje elke dag een paar minuten op je tegengestelde kat aan te trekken om hem aan het gevoel te laten wennen. Verleng de tijd dat uw kat het harnas draagt totdat u hem tot ten minste 30 minuten kunt krijgen zonder dat hij het probeert uit te doen.

Zodra uw kat gewend is om een harnas in uw huis te dragen, bevestigt u de riem aan het harnas, neemt u uw kat mee naar uw achtertuin en doet u een paar oefenwandelingen om te zien hoe hij het leuk vindt. Misschien wil hij het eerst gewoon uitzitten, en dat is prima. Dwing hem niet om te lopen. Wanneer hij zich comfortabel genoeg voelt, zal hij zijn omgeving willen verkennen.

Misschien wilt u ook buiten wandelen associëren met iets positiefs door wandelingen in de buurt van snacktijd te plannen. Vergeet niet om je kat te prijzen en hem na elke succesvolle wandeling een traktatie te geven met een harnas aan. Al snel is hij misschien degene die je smeekt om hem eruit te halen.

Wat voor soort harnas is het beste voor een kat?

In dergelijke omstandigheden is het een heel goed idee om een kat een harnas te laten dragen terwijl je de riem vasthoudt, voor het geval je kat losraakt. Anders is het meer dan waarschijnlijk dat je kat net zo blij zal zijn als hij nooit een harnas ziet, veel minder draagt er een.

Waarom vallen katten om als ze een harnas dragen?

Veel katten zullen omvallen of bevriezen wanneer ze het harnas voelen, omdat het een overlevingsreactie veroorzaakt die ze zouden gebruiken als ze door een roofdier zouden worden gegrepen. Je moet ze helpen om door dit instinctieve gedrag te gaan met een zeer aantrekkelijke motivatie – speelgoed of traktatie – en veel lof.

Kan een kat de hele tijd een harnas dragen?

Zodra de kat het harnas voor langere tijd (tien minuten of meer) draagt en normaal handelt, kunt u een riem toevoegen. OPMERKINGEN: Laat de kat niet zonder toezicht in een harnas zitten. Vergeet niet om het harnas te associëren met goede dingen – spel, eten of traktaties.

Is het raar om met een kat te lopen?

Het antwoord is JA, natuurlijk is het raar om met je kat te wandelen, omdat het niet de norm is en katten niet bekend staan om getraind te worden. Maar als je kat goed getraind is en je ongewenst gedrag kunt voorkomen, dan wordt het normaal en niet meer raar om je kat aan de lijn te laten lopen.