8 Beste niet-klonterende kattenbakvulling in ! Moet u een niet-klonterende kattenbakvulling voor uw kat gebruiken?


0

Beste niet-klonterende kattenbakvulling

Meestal, zo niet altijd, wanneer iets zijn werk doet, is het dan goed genoeg. Dus wanneer het beste niet-klonterende kattenbakvulling van je katachtige vriend een toevluchtsoord voor hem biedt wanneer de natuur roept, dan zou er geen reden moeten zijn om het te veranderen.

Zoals ze zeggen, als het niet kapot is, repareer het dan niet. Als katteneigenaar weet je echter dat dat niet de enige factor is waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een kattenbakvulling.

In dit artikel leert u of een niet-klonterende kattenbakvulling iets voor u is en wat de beste niet-klonterende kattenbakvullingen op de markt van vandaag zijn.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Moet u een niet-klonterend nest gebruiken?

Overschakelen naar een niet-klonterend kleistrooisel kan verschillende verrassingen met zich meebrengen voor katteneigenaren die een klonterend klei kattenbakvulling Sinds.

Misschien denken ze zelfs dat het niet-klonterende kattenbakvulling van klei niet goed werkt. En het is volkomen begrijpelijk vanuit hun ervaring.

Ook kan een dergelijke overtuiging geworteld zijn in hun begrip dat een kattenbakvulling goed werkt wanneer het effectief kattenurine en vast afval samenklontert. En dat is gewoon niet de manier waarop niet-klonterende nesten werken.

Zoals de naam al aangeeft, is een niet-klonterende kattenbakvulling precies zo – het klontert niet en het werkt niet op dezelfde manier als klonterende kleistrooisels. Het is echter ook om deze reden waarom veel katteneigenaren dit type verkiezen boven andere nesten.

Niet-klonterende klei kattenbakvulling heeft ook bepaalde kwaliteiten die ze voor veel dierenliefhebbers wenselijk maken. En sommige katten geven er de voorkeur aan om een aantal redenen die we misschien niet helemaal begrijpen, maar we weten gewoon dat ze zich er comfortabel bij voelen omdat ze het vaker gebruiken dan andere kleistrooisels.

Natuurlijk er zijn andere factoren betrokken waarom een niet-klonterende nest de juiste keuze voor uw kat kan zijn. En deze redenen zijn gerelateerd aan de leeftijd en het gedrag van uw kat in de levensfase, uw budget, de veiligheid van uw kat, het milieu en de voorkeur van uw katachtige metgezel.

Sommige katten, vooral kittens jonger dan vier maanden, zijn gevoelig voor het binnenkrijgen van strooiselkorrels. En dit kan problematisch zijn als u klonterende klei kattenbakvulling gebruikt, omdat elke korrel of pellet kan uitzetten wanneer deze wordt geweekt door het vloeibare afval van uw kat, of welke vloeistof dan ook.

Om u een visuele referentie te geven, kan het klonterende kleistrooisel tot 18x van zijn oorspronkelijke vorm uitzetten als het nat is. U kunt zich gewoon voorstellen wat het kan doen in het kleine spijsverteringskanaal van uw kitten.

Dit snel uitdijende natte klonterende nest zal niet alleen ongemakkelijke maagproblemen veroorzaken bij uw kat, maar het kan zelfs leiden tot darmobstructie. Het is om deze reden waarom veel dierenartsen en experts aanbevelen dat u niet-klonterende kattenbakvulling gebruikt.

Bovendien zijn kittens niet de enigen die risico lopen op de naweeën van het innemen van klonterend kleistrooisel. Sommige volwassen katten eten opzettelijk kattenbakvulling, en dit geldt vaak voor mensen met een medische aandoening die pica wordt genoemd.

Voor katten met dit probleem is de inname van oneetbare materialen de manier van hun lichaam om minerale tekorten te compenseren.

Bovendien kunnen gezonde katten van elke leeftijd ook zelfs vuil afval consumeren. Terwijl ze aan het verzorgen zijn, kunnen uw katten per ongeluk of onbedoeld stof of strooisel binnenkrijgen dat vastzat in hun poten of vacht.

Bij times, grote hoeveelheden kleiafval kunnen vast komen te zitten in de poten van uw kat, wat kan leiden tot constipatie en andere problemen bij inname.

Als uw kat uiteindelijk een of twee klonterende kleibakkorrels binnenkrijgt, is het zeer onwaarschijnlijk dat dit de gezondheid en veiligheid van uw kat in gevaar brengt.

Toch is dit een van de redenen waarom veel katteneigenaren niet willen gokken en dus nemen ze gewoon hun toevlucht tot een niet-klonterende natuurlijke kattenbakvulling.

Een andere reden waarom er een consistente vraag is naar niet-klonterende kattenbakvullingen is hun prijs. Over het algemeen zijn deze nesten betaalbaarder dan de klonterende soorten.

De hogere kosten van een klonterende kattenbakvulling zijn misschien geen probleem als je maar één kat hebt. Voor dierenliefhebbers met meerdere katten thuis is het echter een totaal ander verhaal.

Ten slotte, terwijl de meeste katten van klonterende kleibrokken houden, zijn sommigen comfortabeler in het gebruik van nesten met een niet-klonterende formule.

Dus, als je nieuwsgierig bent of je kat uiteindelijk van de ene boven de andere zou houden, voel je dan vrij om de prestaties van beide nesten te vergelijken.

Katten kunnen immers individuele voorkeuren hebben. En als kattenouders wisten we dit al, zoals blijkt uit hun neiging tot bepaalde soorten voedsel.

Hetzelfde kan gebeuren met kattenbakvullingen. Als je eenmaal iets hebt gevonden dat voor jou en je kat werkt, blijf er dan bij.

Het vermijden van zwerfafval kan een nachtmerrie zijn voor u en uw kat, om nog maar te zwijgen van het feit dat het ook enkele nadelen voor zijn gezondheid kan hebben.

En het toeval wil dat het regelmatig veranderen van kattenbakvulling een van de redenen is waarom sommige katten plotseling zouden stoppen met het gebruik van hun kattenbak.

8 Beste niet-klonterende kattenbakvulling in [year]! Moet u een niet-klonterende kattenbakvulling voor uw kat gebruiken? 1

Onze 8 beste niet-klonterende kattenbakvullingen
BEELD PRODUCT

Beste overall

8 Beste niet-klonterende kattenbakvulling in [year]! Moet u een niet-klonterende kattenbakvulling voor uw kat gebruiken? 2

Katachtige dennen originele houten strooisel

 • Geen rommelige stofwolk
 • Chemisch en kleivrij strooisel
 • Maakt gebruik van sterk absorberende dennenvezels

BEKIJK LAATSTE PRIJS →

8 Beste niet-klonterende kattenbakvulling in [year]! Moet u een niet-klonterende kattenbakvulling voor uw kat gebruiken? 3

Purina Tidy Cats 24/7 Optreden

 • Ontgeurend systeem met verlengde afgifte
 • Continue, langdurige geurbestrijding
 • Ontworpen voor meerdere katten

BEKIJK LAATSTE PRIJS →

8 Beste niet-klonterende kattenbakvulling in [year]! Moet u een niet-klonterende kattenbakvulling voor uw kat gebruiken? 4

Mooi kattenbakvulling gezondheidsmonitoring kattenbakvulling

 • 99,9% stofvrij
 • Vangt geur onmiddellijk op en elimineert vervolgens vocht
 • Verandert van kleur om u te vertellen wanneer uw kat een potentieel gezondheidsprobleem heeft

BEKIJK LAATSTE PRIJS →

8 Beste niet-klonterende kattenbakvulling in [year]! Moet u een niet-klonterende kattenbakvulling voor uw kat gebruiken? 5

Purina Yesterday’s News Original Paper Nest

 • Low-tracking formule
 • Gemaakt met pellets van gerecycled papier
 • Milieuvriendelijk strooisel is 3x meer vochtabsorberend dan klei

BEKIJK LAATSTE PRIJS →

8 Beste niet-klonterende kattenbakvulling in [year]! Moet u een niet-klonterende kattenbakvulling voor uw kat gebruiken? 6

Fresh Step Febreze Geparfumeerd Nest

 • Weegt 30% minder dan andere kleistrooisels
 • Laag stof zorgt voor schonere oppervlakken en lucht
 • Bevat actieve kool om geuren te elimineren

BEKIJK LAATSTE PRIJS →

8 Beste niet-klonterende kattenbakvulling in [year]! Moet u een niet-klonterende kattenbakvulling voor uw kat gebruiken? 7

Okocat Ongeparfumeerd Papier Pellet Kattenstrooisel

 • Een nest op papierbasis
 • 100% stofvrije witte papierkorrels
 • Bevat langdurige, plantaardige geurbestrijding

BEKIJK LAATSTE PRIJS →

8 Beste niet-klonterende kattenbakvulling in [year]! Moet u een niet-klonterende kattenbakvulling voor uw kat gebruiken? 8

Nette Kattenbries Kattenbakvulling Verbeterde Pellets

 • 99,9% stofvrij
 • Perfect voor een huishouden met meerdere katten
 • Heeft een Active Clean geur die fecale geur bij contact regelt

BEKIJK LAATSTE PRIJS →

8 Beste niet-klonterende kattenbakvulling in [year]! Moet u een niet-klonterende kattenbakvulling voor uw kat gebruiken? 9

Fresh Step Fresh Scented Crystal Kattenbakvulling

 • Duurzame kristallen houden geur beter vast
 • Absorbeert vocht bij contact en laat een frisse geur achter
 • Ongebruikte kristallen kunnen tot een maand meegaan in de kattenbak

BEKIJK LAATSTE PRIJS →

8 Beste niet-klonterende kattenbakvulling in [year]! Moet u een niet-klonterende kattenbakvulling voor uw kat gebruiken? 10

 1. Katachtige dennen Origineel houten strooisel
 2. Purina Nette Katten 24/7 prestaties
 3. Mooi nest Gezondheidsmonitoring kattenbakvulling
 4. Purina Het nieuws van gisteren Original Paper Nest
 5. Frisse Stap Febreze Geparfumeerd Nest
 6. Okocat Ongeparfumeerde papierkorrel kattenbakvulling
 7. Opgeruimde katten Breeze Cat strooisel Verbeterde pellets
 8. Frisse Stap Fris geurend kristallen kattenbakvulling

1. Katachtige Dennen Originele Houten Kattenbakvulling

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

8 Beste niet-klonterende kattenbakvulling in [year]! Moet u een niet-klonterende kattenbakvulling voor uw kat gebruiken? 11

Lichtgewicht en zeer absorberende dennenvezels werken als duizenden kleine sponzen om vloeistof te absorberen en ammoniakgeuren in een handomdraai weg te houden.

Houd je huis fris ruikend alsof je omringd bent door pijnbomen met Feline Pine Original Wood Cat Litter.

Deze natuurlijke kattenbakvulling is gemaakt van 100% sterk absorberende dennenkorrels die werken als duizend minuscule sponzen die vloeistof absorberen en ammoniakgeuren in een handomdraai blokkeren.

De stofarme formule van Feline Pine gebruikt geen klei, dus jij en je katachtige vriend hoeven het irriterende stof niet elke keer in te ademen wanneer je het strooisel in de schone kattenbak giet.

Bovendien gebruikt het de sterke geurbestrijdende krachten van 100% natuurlijke pijnboomkorrels, in plaats van te vertrouwen op agressieve chemicaliën en kunstmatige geurstoffen.

Ook, zoals verwacht met nesten die grotere korrels gebruiken, laat dit volledig natuurlijke dennenstrooisel geen rommelig stof achter en heeft het minimale tracking. Het is ook goedkoper dan andere biologisch afbreekbare en natuurlijke nesten op de markt.

U moet de kattenbakvulling echter regelmatig legen om de ophoping van sterke geur zoals veroorzaakt door het mengsel van de dennenkorrels en gedroogde urine zo goed mogelijk te voorkomen. Je moet ook elke dag vast afval scheppen.

2. Purina Tidy Cats 24/7 optreden

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

8 Beste niet-klonterende kattenbakvulling in [year]! Moet u een niet-klonterende kattenbakvulling voor uw kat gebruiken? 12

Het biedt een ontgeurend systeem met verlengde afgifte dat werkt om vieze geuren op afstand te houden en ervoor te zorgen dat uw huis de klok rond fris en schoon ruikt.

Breng meer knuffeltijd door met je katachtige maatje zonder last te hebben van de sterke geur van bevuilde kattenbakvulling – dankzij purina Tidy Cat’s gebruik van een ontgeurend ontgeurend systeem met verlengde afgifte.

Dit niet-klonterende kleistrooisel biedt drievoudige langdurige geurbeheersing tegen de geuren van urine, uitwerpselen en ammoniak.

Dit nest biedt langdurige geurbescherming, zodat u het zelfs één keer per week volledig kunt vervangen en het nog steeds geuren onder controle kan houden. De korrels zijn ook niet zo klein, dus je kunt minimale tracking en stof verwachten.

Deze niet-klonterende formule maakt het ook gemakkelijk om de kattenbak op te ruimen, en de zeer absorberende natuurlijke kleistrooisels zijn voorzien van een drievoudige geurbeschermingstechnologie die is uiterst nuttig voor huishoudens met meerdere katten.

3. Mooi kattenbakvulling gezondheidsmonitoring kattenbakvulling

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

8 Beste niet-klonterende kattenbakvulling in [year]! Moet u een niet-klonterende kattenbakvulling voor uw kat gebruiken? 13

Dit van kleur veranderende nest zal u waarschuwen als uw kat een potentieel gezondheidsprobleem ervaart voordat dringende medische zorg nodig is, waardoor u wat geld, stress en mogelijk het leven van uw kat bespaart.

Pretty Litter Health Monitoring Kattenbakvulling is niet zomaar een niet-klonterende kattenbakvulling, want naast het feit dat het milieuvriendelijk en verrassend zuinig is, het helpt ook bij het detecteren van potentiële gezondheidsproblemen met betrekking tot je katachtige maatjes.

Katten staan erom bekend dat ze berucht zijn om het verbergen van hun ziekten, dus als kattenouder zul je dankbaar zijn voor het vermogen van Pretty Litter om veranderingen in de pH van de urine te detecteren, omdat deze je kunnen waarschuwen wanneer er iets mis is met je kat.

En het doet dit door van kleur te veranderen van blauw, donkergeel, oranje naar rood, om u te alarmeren wanneer u uw kat moet laten testen voordat zijn toestand verslechtert.

Uiteindelijk kan dit silicastrooisel u helpen met dierenartsrekeningen, om nog maar te zwijgen van het feit dat het uw kat kan helpen redden van de gevaren die hem te wachten staan als u zelfs maar een dag of een paar uur later handelt.

Deze kattenbakvulling beschikt ook over een geavanceerd geurbeheersingssysteem. De ultra-absorberende silicagels absorberen urine en elimineren slechte geur snel.

Het is ook licht van gewicht en bevat fijne korrels die geweldig zijn voor oudere katten en comfortabel zijn, zelfs in de gevoelige poten van je kieskeurige kutkatten.

4. Purina Yesterday’s News Original Paper Nest

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

8 Beste niet-klonterende kattenbakvulling in [year]! Moet u een niet-klonterende kattenbakvulling voor uw kat gebruiken? 14

Gemaakt van gerecycled krantenpapier, laten deze pellets een kleinere voetafdruk achter op het milieu dan traditionele klei. Dit milieuvriendelijke product is 3x meer absorberend dan klei en 99,7% stofvrij.

Je leest het goed – deze kattenbakvulling is gemaakt van gerecycled materiaal. In het bijzonder is het gemaakt met behulp van gerecyclede kranten, telefoonboeken en tijdschriften, waardoor het vrijwel stofvrij is met minimale tracking.

En omdat het deze biologisch afbreekbare materialen hergebruikt tot bruikbare papierkorrels voor uw katten, kunnen we niet genoeg benadrukken dat het goed is voor het milieu en veilig voor uw katachtige buddy.

Deze papieren kattenbakvulling is zeer absorberend zoals je zou verwachten met de meeste, zo niet, alle soorten papier. En ter vergelijking, het is 3x meer absorberend dan kleistrooisels.

Deze natuurlijke niet-klonterende kattenbakvulling is ook ongeparfumeerd, dus het is geweldig voor katten met gevoeligheden of allergieën voor kunstmatige of zelfs natuurlijke geuren.

5. Vers Step Febreze Geparfumeerd Nest

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

8 Beste niet-klonterende kattenbakvulling in [year]! Moet u een niet-klonterende kattenbakvulling voor uw kat gebruiken? 15

Dit niet-klonterende strooisel gebruikt actieve kool om geuren te beëindigen en het weegt 30% minder dan andere kleistrooisels. Het is zeer absorberend en vangt vieze geuren op door ze eruit te filteren.

Ben je het beu om de kamer van je kat te besnuffelen die naar een kattenbak ruikt? Dan is het de hoogste tijd dat u overschakelt naar Fresh Step Premium Non-Clumping Clay Cat Litter met superieure geurbeheersing. En in vergelijking met andere kleistrooisels is dit geurende nest verrassend lichter.

Een zak van 35 pond van dit nest is gelijk aan een zak van 50 pond van andere niet-klonterende nestmerken, waardoor het een meer betaalbare optie en een veelbelovende keuze is voor huishoudens met meerdere katten.

De fijne kleistrooiseldeeltjes zijn ook comfortabeler voor de poten van uw kittens, en met de goedkopere prijs, het is zeker een meer kosteneffectieve optie voor meerdere kattenhuishoudens.

Bovendien maakt deze strooiselformule gebruik van actieve kool, die geuren effectief opvangt en elimineert.

Aangedreven door Febreeze, bevat dit geparfumeerde nest pootgeuren die ervoor zorgen dat de kattenbak van uw kat altijd fris ruikt elke keer dat hij hem gebruikt.

6. Okocat Ongeparfumeerd papier pellet kattenbakvulling

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

8 Beste niet-klonterende kattenbakvulling in [year]! Moet u een niet-klonterende kattenbakvulling voor uw kat gebruiken? 16

Dit stofvrije strooisel is gemaakt van teruggewonnen, schone witte papiervezels voor pellets met een laag spoor die zowel biologisch afbreekbaar als doorspoelbaar zijn.

Hoewel papieren nesten vrijwel stofvrij zijn, hebben sommige merken grotere pellets die ongemakkelijk zijn voor katten met gevoelige poten.

Goed dat Okocat Dust-Free Unscented Non-Clamping Paper Pellet Cat Litter zachtere pellets biedt die zijn gemaakt van natuurlijke papiermaterialen en vrij zijn van inkten, kleurstoffen en geuren.

Dit stofvrije strooisel is gemaakt met natuurlijke papiervezels en beschikt over een langdurig geurbeheersingssysteem dat helpt de sterke geur van ammoniak te bestrijden. En met zijn ultraabsorberende, lichtgewicht pellets is opruimen ook veel eenvoudiger.

Bovendien zijn de gebruikte materialen milieuvriendelijke natuurlijke houtvezels, waardoor dit zwerfvuil biologisch afbreekbaar en doorspoelbaar is in uw toilet.

Okocat Dust-Free Paper Pellet is een ideale nestkeuze voor katten met ademhalingsproblemen en huizen met postoperatieve behoeften, allergieën en ademhalingsproblemen.

7. Nette Kattenbries Kattenbakvulling Verbeterde Pellets

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

8 Beste niet-klonterende kattenbakvulling in [year]! Moet u een niet-klonterende kattenbakvulling voor uw kat gebruiken? 17

De pellets laten plas door, waardoor vast afval bovenop blijft voor probleemloos scheppen – hier geen urineklontjes meer! Bevat een Active Clean Scent die poepgeur bij contact regelt.

Als u op zoek bent naar een niet-traditionele kattenbakvullingsoptie, moet u Tidy Cats Breeze Enhanced Litter Pellets eens proberen. Deze pellet is speciaal ontworpen voor gebruik bij het Tidy Cats BREEZE Nestsysteem dat u apart moet aanschaffen.

Wat anders is aan dit nest, is dat het is gemaakt van mordernite zeoliet, een natuurlijk mineraal dat vloeistof doorlaat en opgesloten kan worden in het pad dat onder de kattenbak ligt. Hierdoor blijven de vaste afvalstoffen op de top voor probleemloos scheppen.

Bovendien controleert de Active Clean Scent van het nest de fecale geur die in contact komt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over een sterke geur van de vaste afvalstoffen die zich bovenop hebben opgehoopt voor uw volgende schepschema.

Met de gebruikte materialen is dit nest ook stofvrij en beschikt het over minimale tracking, waardoor het een perfecte keuze is als je meerdere katten hebt die graag rondrennen na het gebruik van hun kattenbak.

8. Fresh Step Fresh Scented Crystal Kattenbakvulling

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

8 Beste niet-klonterende kattenbakvulling in [year]! Moet u een niet-klonterende kattenbakvulling voor uw kat gebruiken? 18

Dit is een lichtgewicht, stofarm kristallen strooisel dat lang meegaat en veel beter geurtjes bevat dan welk traditioneel strooisel dan ook. Het zorgt ervoor dat je huis schoon en fris blijft ruiken.

Als je maar één kat hebt, kan een enkele zak Fresh Step Premium Crystals kattenbakvulling van 8 pond je tot twee maanden meegaan.

Dit strooisel maakt gebruik van langdurige kristallen die geur 5x beter vasthouden dan traditionele kleistrooisels. Bovendien is het fijne kristalzand zachter en comfortabeler op de poten van uw kat.

Dit superlichte kristallen nest is ook easier om te dragen, te scheppen en schoon te maken. En de stofarme eigenschap maakt het vervangen van de kattenbak schoner en veiliger voor u en uw kat, omdat u niet wordt blootgesteld aan lucht gevuld met microscopisch kleine stofdeeltjes.

Je kunt je zeker verhouden, vooral als je al een tijdje een klonterende klei kattenbakvulling gebruikt.

beste kattenbakmat

Waar moet je op letten in een niet-klonterende formule kattenbakvulling?

Als er één ding is waar katten het meest van houden, dan is het wel een vieze kattenbak. Als u niet wilt dat uw kat ergens anders zijn behoefte doet, je moet zijn kattenbak altijd schoonhouden.

Op deze manier biedt u uw katachtige vriend een veilige en ontspannende haven terwijl hij zijn vaste en vloeibare afvalstoffen vrijgeeft.

Een andere belangrijke overweging om ervoor te zorgen dat uw kieskeurige katten hebben wat ze nodig hebben om zichzelf comfortabel te ontlasten, is het type kattenbakvulling dat u gebruikt – dat klonterend of niet-klonterend kan zijn.

Hieronder staan dingen om op te letten bij het winkelen voor de beste niet-klonterende kattenbakvulling:

Goede geurbestrijding

Of je het nu gelooft of niet, het is niet alleen jij die een hekel heeft aan het ruiken van de vieze geur van vuil zwerfvuil, je katten hebben er ook een hekel aan.

En hoewel het enigszins onmogelijk is voor een doorweekte kattenbakvulling om vrij te zijn van urinegeuren, is het heel goed mogelijk dat een kattenbakvulling geur neutraliseert.

Met name een niet-klonterend absorberend strooisel kan vloeistof heel goed absorberen en zo de geur beheersen voordat het te overweldigend wordt.

Dit is cruciaal omdat katten een zeer sterk reukvermogen hebben. Dus, of je nu gevoelige katten hebt of niet, je moet kattenbakvullingen vinden die geuren effectief beheersen.

Dit is een manier om te voorkomen dat katten vermijden en om je huis de hele tijd goed te laten ruiken.

Bovendien wilt u misschien ook op zoek naar een niet-klonterende formule die strooiselontgeur bevat, zoals zuiveringszout en actieve kool.

Je kunt ook in de verleiding komen om geparfumeerde kattenbakvullingen te kiezen, maar vergeet niet dat katten een hekel hebben aan parfums of kunstmatige geuren.

Het is dus het beste om de ongeparfumeerde soorten te kopen of die licht geparfumeerd zijn. En zoals altijd, let op de reactie van je kat bij het introduceren van een nieuw type nest.

8 Beste niet-klonterende kattenbakvulling in [year]! Moet u een niet-klonterende kattenbakvulling voor uw kat gebruiken? 10

Laag stofgehalte

Het kiezen van een kattenbakvulling met minimaal stof is ook belangrijk, omdat het inademen van te veel stof ademhalingsproblemen kan veroorzaken, zowel bij mensen als bij katten.

En hoewel kleistrooisels vaak stoffig zijn, bieden bepaalde merken niet-klonterend kleistrooisel met een lage stofformule.

Kattenbakvullingen die zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals gerecycled papier en hout of dennenkorrels zijn vrijwel stofvrij. Kristallen kattenbakvulling produceert ook minder stof dan klei, maar het heeft geen stofvrije formule.

Low Mess of Low Tracking

Elke keer dat uw kat zijn kattenbak verlaat, kunnen er korrels of pellets aan zijn poten kleven, die hij vervolgens door uw huis kan verspreiden. Dus als u uw vloeren schoon wilt houden, moet u op zoek gaan naar een kattenbakvulling met een laag spoor.

Over het algemeen volgen kattenbakvullingen die zijn gemaakt van fijn zand of korrels meer dan kattenbakken die zijn gemaakt van grote korrels.

En dit is waar de hachelijke situatie ligt: katten geven de voorkeur aan fijne, zandachtige nesten. Dit kan worden toegeschreven aan het feit dat grotere nesten vaak vast komen te zitten tussen hun gevoelige poten, waardoor ze zich ongemakkelijk voelen.

En natuurlijk kunnen we ook zeggen dat het deel uitmaakt van hun neiging om iets te willen dat lijkt op het fijne zand in het wild.

Daarom wilt u misschien uw verwachtingen beheren wanneer u vasthoudt aan uw persoonlijke keuze van een laag-tracerend zwerfvuil over de voorkeur van uw kat voor fijnere nesten die de neiging hebben om veel te rommelen of te volgen.

Cat Beroep

Aan het einde van de dag moet de voorkeur van uw kat het winnen van de uwe, want als hij het niet wil gebruiken, zal het nest ook zijn doel niet dienen. De meeste katten geven meer de voorkeur aan kleistrooisel dan andere soorten, maar toch kunnen sommige katachtigen onvoorspelbare voorkeuren hebben.

Sommige katten houden van papieren strooisel, terwijl sommige katten een hekel hebben aan het gevoel over grote pellets te lopen. Bovendien kan een kristallen nest dat is gemaakt van silicagelkristallen misschien niet klonteren, maar sommige katten voelen zich er niet comfortabel bij.

Over het algemeen is je beste gok er een met fijn, zacht en gemakkelijk te graven strooisel dat geen schadelijke ingrediënten bevat en comfortabel is voor de poten en neus van je kat.

Beste kattenbakmeubels

Veelgestelde vragen:

Hoeveel kattenbakken heb ik nodig?

Als algemene vuistregel moet u één kattenbak voor elke kat in uw huis en één kattenbak voor elke verdieping hebben.

Dus als je in een huis met twee verdiepingen woont met slechts één kat, heb je in totaal twee kattenbakken voor hem nodig om het gebruik van kattenbakken aan te moedigen.

Als u een oudere kat of een kitten heeft, hoe meer u nodig heeft om ten minste één kattenbak voor elke verdieping in uw huis te plaatsen. Of als uw huis slechts één verdieping heeft, moet u uw kattenbak op een plek plaatsen waar uw kat het grootste deel van de tijd verblijft.

Hoe leer ik mijn kittens om de kattenbak te gebruiken?

Kittens leren meestal om de kattenbak te gebruiken als ze drie tot vier weken oud zijn. In de meeste gevallen leert hun moeder hen om de kattenbak te gebruiken, hoewel ze ook wat begeleiding van u kunnen krijgen. Verrassend genoeg hoef je niet echt veel werk te doen.

Leer uw kitten gewoon waar de kattenbak is en hij zal de volgende keer gewoon zijn instinct volgen om in het zand te plassen en te poepen.

Een techniek die bij de meeste kattenouders werkt, is het plaatsen van hun kittens in de kattenbak na elke maaltijd. Net als wij mensen hebben kittens een drang om lichaamsafval te elimineren na een volledige maaltijd.

Waarom is mijn kat gestopt met het gebruik van zijn kattenbak?

Katten zijn opgeruimde wezens, wat zeker een voordeel voor hen is. Als ze eenmaal zijn getraind in zwerfvuil, zouden de meesten niet buiten hun kattenbakken elimineren. Nou ja, natuurlijk, behalve de niet-gecastreerde mannelijke katten met de gewoonte om op muren en meubels te spuiten.

Dus, als u uw kattenbakvulling getrainde kat opmerkt plotseling gestopt met het gebruik van zijn schone kattenbak, kan het alleen maar betekenen dat er iets mis is. In de meeste gevallen kan het te wijten zijn aan een onderliggende medische aandoening, zoals diabetes, darmparasieten of urinewegaandoeningen.

Het kan echter ook stressgerelateerd zijn, zoals wanneer u net bent overgestapt naar een nieuw huis of appartement. Het vermijden van zwerfvuil kan ook worden veroorzaakt door een plotselinge verandering in zijn kattenbakvulling, of zijn kattenbak wordt in een drukbezocht gebied geplaatst of bevindt zich te dicht bij zijn voedsel of water.

Hoe vaak moet ik de kattenbak legen?

Het hangt af van hoeveel katten je hebt, evenals het type kattenbakvulling dat je gebruikt. De meeste kattenbakvullingen hebben aanwijzingen over hoe vaak u uw kattenbak moet legen, dus we raden u aan om te volgen zoals aangegeven.

Over het algemeen moet u de kattenbak van uw kat één keer per week legen, wassen en bijvullen.

Wat zijn de voordelen van niet-klonterende strooisel?

Niet-klonteren absorbeert meer van het afval, terwijl het klonterende strooisel meer van de geur vasthoudt. Niet-klonteren vereist meestal dat het nest minstens één keer per week wordt vervangen, terwijl klonteren minder verandering vereist.

Is niet-klonterend zwerfvuil onhygiënisch?

Niet-klonterende nesten klonteren niet rond de ‘vaste stoffen’ van uw kat, dus ze kunnen zich verspreiden en de rest van het nest besmetten, wat niet alleen onhygiënisch is, maar ook gevaarlijk kan zijn omdat kattenpoep Toxoplasmose of andere schadelijke bacteriën kan dragen.

Hoe lang hebben katten niet-klonterende kattenbakvulling nodig?

Het is het beste om klonterende nestjes te vermijden totdat uw kitten vier maanden oud is, omdat het maagklachten of verstoppingen kan veroorzaken als het wordt ingenomen. Probeer niet-klonterende nesten of gepelletiseerde nesten te gebruiken totdat uw furbaby ouder is.

Wat gebeurt er met urine in niet-klonterende kattenbakvulling?

De meerderheid van de katten zal, wanneer ze een kattenbak hebben gebruikt, strooisel rond de kattenbak gooien (en soms zelfs daarbuiten!). Dat betekent dat als een niet-klonterend nest wordt gebruikt, alle met urine doordrenkte deeltjes strooisel worden gemengd met de schone deeltjes van strooisel.