5 Beste kattenoogdruppels : koopgids en beoordelingen


0

beste kattenoogdruppels

Zijn de ogen van uw kat rood, gezwollen of stralen ze ongewone of overmatige afscheiding uit? Ik haat het om dit te zeggen, maar dit kunnen tekenen zijn dat uw kat een infectie in het oog heeft. Hoewel het het beste is om de ogen van uw kat te laten controleren door een dierenarts, kunt u kattenoogdruppels als tijdelijke verlichting tegen ongemak of irritatie.

Maar met honderden direct beschikbare oogdruppels op de markt, hoe zou u weten welke u moet krijgen voor uw schattige huisdier? Om u te helpen een eerlijke en objectieve beslissing te nemen, hebben we veel van deze producten online bekeken en alles samengevat wat u moet weten over de top vijf beste kattenoogdruppels die u kunt gebruiken voor uw lieve baby’s.

5 Beste Kattenoogdruppels [year]: Koopgids en recensies 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Beste kattenoogdruppels

5 Beste Kattenoogdruppels [year]: Koopgids en recensies 1

Top 5 beste kattenoogdruppels

 1. Vetericyn Plus Antimicrobiële Pet Eye Wash
 2. Nutri-Dierenarts Oogspoelvloeistof voor katten
 3. Miracle Zorg Eye Clear Steriele Oogspoeling
 4. Thomas Labs Terra Septische Hond &Cat Oog Druppels
 5. Dr Goodpet Natuurlijke Vitamine C &Zink Oogdruppels

1. Vetericyn Plus antimicrobiële oogdouche voor huisdieren

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

5 Beste Kattenoogdruppels [year]: Koopgids en recensies 8

Biedt een natuurlijke, veilige en effectieve oplossing tegen irriterende ogen of infecties met zijn superieure hypochlore technologie. Aanbevolen door dierenartsen.

Van Vetericyn, een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige dierenwelzijnsproducten, komen de beste oogdruppels voor katten in onze lijst – de Vetericyn Plus antimicrobiële pet eye wash.

Aanbevolen door dierenartsen, biedt de Vetericyn Plus Antimicrobiële Pet Eye Wash een natuurlijke, veilige en effectieve oplossing tegen oogirriterende stoffen of infecties met zijn superieure hypochlore technologie. Afgezien van katten, is het ook geschikt voor honden, paarden, konijnen of een ander dier. Het wordt geleverd in een fles van 3 oz.

kat groene ogen

Deze oogspoeling vermindert ooginfecties en irritatie door vreemde materialen, wonden, roze ogen en allergieën. Het reinigt voorzichtig de ogen van uw kat en het omliggende weefsel door vuil en vuil weg te spoelen. Niet alleen dit, het helpt verder bij het reinigen van scheurvlekken rond de ogen.

Dit medicijn is niet alleen goed voor ooginfecties veroorzaakt door bacteriën of virussen. Het werkt ook net zo goed voor de dagelijkse oogverzorging en het onderhoud van uw huisdier om het er op zijn best uit te laten zien. Heeft uw kat droge ogen? Dan kunt u dit product gebruiken als onderdeel van het reguliere onderhoud om het de hele dag comfortabel te houden.

De Vetericyn Plus Pet Eye Wash is eenvoudig te gebruiken. Pas eerst het druppelmondstuk aan. Spoel vervolgens voorzichtig de aangetaste ogen en herhaal drie tot vier keer per dag totdat de oogaandoening verbetert. Het is niet nodig om na deze stap te spoelen. Merk echter op dat het eenmaal per dag gebruiken voldoende is voor dagelijkse oogzorg.

Belangrijkste kenmerken en voordelen van Vetericyn Plus antimicrobiële oogdouche voor huisdieren:

 • Het kan worden gebruikt als een huismiddeltje tegen oogirritatie of infectie.
 • Het werkt ook goed voor preventieve en dagelijkse kattenoogzorg.
 • Het is veilig, niet-irriterend en niet-toxisch.
 • Het heeft geen antibiotica, alcohol of steroïden.
 • Een dierenarts beveelt deze oogdruppels meestal aan voor katten.
 • Het is uitstekend geschikt voor een huishouden met meerdere huisdieren, omdat het ook op honden en andere dieren kan worden gebruikt.

2. Nutri-Vet oogspoelvloeistof voor katten

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

5 Beste Kattenoogdruppels [year]: Koopgids en Recensies 9

Deze steriele en zachte oogoplossing bevat een boorzuur oogoplossing die de ogen van uw kat reinigt en helpt bij het verwijderen van scheurvlekken.

De volgende in onze lijst is de Nutri-Vet Eye Rinse Liquid voor katten. Deze steriele en niet-irriterende oogoplossing bevat een boorzuur oogoplossing die helpt de ogen van uw kat te reinigen. Het verlicht ook ongemak en irritaties van irriterende stoffen, zoals stuifmeel, vreemd vuil en gedroogd slijm.

bontgekleurde ogen

Het helpt scheurvlekken rond de ogen van uw kat te verwijderen en uw katachtige vriend zich comfortabeler te laten voelen. Evenzo vertraagt regelmatig gebruik van dit product de vorming van traanvlekken. Zonder gespecificeerde leeftijdsbeperkingen voor gebruik functioneert de Nutri-Vet Cat Eye Rinse net zo goed als veilige oogdruppels voor kittens.

Dit oogproduct wordt geleverd in een fles van 4 oz. Breng twee tot drie druppels van deze oogdruppels aan in elk oog. Gebruik meerdere keren per dag op geïrriteerde of geïnfecteerde kattenogen om de symptomen van ooginfecties te verminderen.

Veel eigenaren en klanten van gezelschapsdieren vinden het leuk hoe snel dit product werkt voor hun katten. Omdat het volkomen veilig is om te gebruiken, werkt deze spoelvloeistof goed voor het reinigen en spoelen van de ogen van een kat die vaak buiten is. In tegenstelling tot degenen die de voorkeur geven aan het binnenleven, zijn buitenminnende kattenvrienden meer vatbaar voor irriterende stoffen zoals stof, stuifmeel en vuil in hun gezichtsorgaan. Producten zoals deze van Nutri-Vet zijn nuttig om onmiddellijke verlichting van dergelijke problemen te geven.

Belangrijkste kenmerken en voordelen van Nutri-Vet oogspoelvloeistof voor katten:

 • Deze oogdruppels reinigen en kalmeren de ogen.
 • Ze zorgen voor een ongunstige omgeving in de ogen van uw kat voor ziektekiemen en bacteriën.
 • Dit product van Nutri-Vet verwijdert scheurvlekken rond de ogen.
 • Het maakt gebruik van boorzuur, een irrigatieoplossing tegen ooginfecties en irritaties.
 • Het kan zelfs worden gebruikt bij kittens en oudere katten.
 • Dit specifieke product voor katten is betaalbaar.

3. Miracle Care Eye Clear Steriele Oogspoeling

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

5 Beste Kattenoogdruppels [year]: Koopgids en recensies 10

Deze oogdruppels helpen uw huisdier zich comfortabeler te laten voelen door irriterend vuil uit zijn ogen weg te spoelen. Het is een door de dierenarts goedgekeurd product dat zacht, niet-irriterend en effectief is.

Als u op zoek bent naar een cat eye-infectiebehandeling zonder recept, is een behandeling die u waarschijnlijk moet overwegen de Miracle Care Eye Clear Sterile Eye Wash.

Als medicijn voor ooginfecties van uw kat helpen deze oogdruppels uw huisdier zich comfortabeler te laten voelen door irriterend vuil uit zijn ogen weg te spoelen. Het is een door de dierenarts goedgekeurd product dat zacht, niet-irriterend en effectief is.

De meeste katteneigenaren vinden dit cat eyewash product niet alleen nuttig, maar ook betaalbaar. Het wordt het beste gebruikt met Miracle Care Eye Wash Pads. Ze vinden het leuk hoe deze producten helpen de ogen van hun katten schoon en vrij van irritaties of infecties te houden.

Belangrijkste kenmerken en voordelen van Miracle Care Eye Clear Sterile Eye Wash:

 • De Miracle Care Eye Clear reinigt en verwijdert voorzichtig vlekken en bacteriën in en rond een kattenoog.
 • Dit product kan ook worden gebruikt bij andere dieren, zoals honden, paarden en vogels.
 • Het is goedkoper dan andere direct verkrijgbare oogdruppels voor katten of kattenoogspoeling.
 • Dit product is verkrijgbaar in twee maten: 1 oz druppels en 4 oz druppels.

4. Thomas Labs Terra Septische Hond &Cat Oog Druppels

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

5 Beste Kattenoogdruppels [year]: Koopgids en beoordelingen 11

Deze oog- en oorformule ondersteunt het normale genezingsproces zonder gevoelige weefsels van de genoemde organen te beschadigen. Het product maakt gebruik van zilveroplossing om bacteriën te bestrijden.

Als u uw kat vindt met symptomen van ooginfecties, een medicijn zoals de Thomas Labs Terra Septtic Cat Eye Drops zal helpen bij het verlichten van ongemak of irritatie. Een steriele oogspoeling die ook als oogdruppels kan worden gebruikt, het zou een duim omhoog krijgen van de dierenarts van uw kat als een huismiddeltje voor kleine oogproblemen.

Ontworpen voor eenvoudig gebruik, het 1 oz flesontwerp van deze oogdruppels maakt eenvoudige en directe toepassingen op een kattenoog mogelijk. Cat eigenaren kunnen ook het debiet van de oplossing regelen door verschillende druk op de druppelaar uit te oefenen.

Het maakt gebruik van zilveroplossing om bacteriën te bestrijden en werkt gericht om normale functies terug te brengen. Veeg eerst overtollige spullen rond het oog van je kat weg. Gebruik vervolgens deze oogdruppels om het aangetaste kattenoog te spoelen.

gouden ogen

In tegenstelling tot de hierboven genoemde oogspoeling en oogdruppels voor katten, verwijdert deze specifieke steriele was echter geen scheurvlekken.

Belangrijkste kenmerken en voordelen van Thomas Labs Terra Septic Cat Eye &Ear Drops:

 • Deze steriele oogdruppels van het merk Thomas Labs zijn hoogwaardige producten gemaakt in een state-of-the-art faciliteit.
 • Het is ontworpen voor eenvoudige toepassing en gebruik.
 • Kan worden gebruikt als oog- of oordruppels.
 • Het is veilig en niet giftig.
 • Het kan worden gebruikt om de ogen van uw kat schoon en vrij van irriterende stoffen te houden.
 • Dit product verwijdert effectief vreemd vuil uit de ogen van uw kat.
 • Deze oogspoeling is geformuleerd om een vergelijkbare pH te hebben als natuurlijke tranen (pH-neutrale formule).
 • Het is ook geschikt voor kittens.

5. Dr. Goodpet Natuurlijke Vitamine C &zink Oogdruppels voor Honden & Katten

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

5 Beste Kattenoogdruppels [year]: Koopgids en recensies 12

Sterk aanbevolen medicatie tegen symptomen van ooginfecties, zoals tranende ogen, jeuk, roodheid en droogheid. Deze oplossing is volledig natuurlijk met vitamine C en zink – veilig voor zowel katten als honden.

Dr. Goodpet Natuurlijke Vitamine C &Zink Oogdruppels zijn een sterk aanbevolen medicijn tegen symptomen van ooginfecties, zoals roodheid, tranende ogen, jeuk en droogheid. Een goed oogproduct voor zowel honden als katten, de eenvoudig te gebruiken oplossing wordt geleverd met een druppelaar voor gemak en moeiteloze toepassing.

Voor de effectieve medicatie van deze druppels, breng een of twee druppels aan in het aangetaste kattenoog in de ochtend en avond. Zorg ervoor dat u de oogdruppelsfles goed gesloten houdt en bewaar deze op een koele, droge plaats en uit de buurt van direct zonlicht.

In tegenstelling tot de meeste oogproducten die helpen bij het reinigen van het oog van een kat chemisch geformuleerd, waardoor de Dr. Goodpet Natural Vitamin C &Zinc Eye Drops for Dogs &Cats uniek is in zijn soort. In tegenstelling tot de meeste van zijn soort, is dit specifieke product een volledig natuurlijke oplossing.

Belangrijkste kenmerken en voordelen van Dr. Goodpet Natuurlijke Vitamine C &Zink Oogdruppels

 • Deze oogdruppels van het merk Dr. Goodpet maken gebruik van vitamine C en zink.
 • Dit product is een natuurlijk kattenoogmedicijn dat net zo goed werkt bij honden.
 • Het kan worden gebruikt als preventieve maatregelen.
 • Oogdruppels zoals dit product helpen vlekken en veel voorkomende infecties van kattenogen te minimaliseren of te voorkomen.
 • Dit product is ook veilig te gebruiken voor kittens die minstens twee maanden oud zijn.
 • Het made in the USA oogverzorgingsproduct is homeopathisch.

5 Beste Kattenoogdruppels [year]: Koopgids en recensies 1

Cat Eye Drops: een kopersgids

Typeically, de ogen van je kat moeten helder en helder zijn. Hoewel er dagen zijn dat je misschien merkt dat de ogen van je kat een beetje kleverig of jeukend zijn. U kunt uw kat zien poten aan zijn ogen of zijn hele gezicht op het tapijt of tegen de bank wrijven. Wanneer dergelijke incidenten zich voordoen, zijn direct beschikbare vrij verkrijgbare medicijnen zoals kattenoogdruppels van pas.

Bekijk de korte video hieronder over het op de juiste manier aanbrengen van de oogdruppels op katten.

Hoe werken kattenoogdruppels?

Verward

Kattenoogdruppels lijken veel op menselijke oogdruppels voor katten, behalve dat ze speciaal zijn geformuleerd voor de ogen van de katten. Ze helpen de ogen van uw katten zich comfortabel te laten voelen en vrij van symptomen van ooginfecties, allergieën, ontstekingen of conjunctivitis. Bij correct gebruik kan dit type medicatie symptomen verlichten zoals tranende ogen, roodheid, jeuk, droge ogen of stekende oogpijn.

Ze werken door irriterende stoffen uit de ogen van je katten te spoelen. Zie dit product als een manier om het oog van uw kat te reinigen en te smeren om het te bevrijden van vreemd materiaal zoals vuil of allergenen.

Verschillen tussen vrij verkrijgbare en voorgeschreven kattenoogdruppels

geel Vraagteken

Vrij verkrijgbare oogdruppels voor katten of OTC-kattenoogdruppels zijn direct verkrijgbare oogdruppels die onmiddellijke verlichting bieden tegen irriterende ogen of infecties. Hoewel het OTC-type helpt om de symptomen te minimaliseren of op te ruimen, behandelen ze geen infectie of aandoeningen die de juiste medicatie vereisen.

Voorgeschreven kattenoogdruppels daarentegen zijn het type medicatie dat door uw vertrouwde dierenarts voor uw kat wordt voorgeschreven. Dit soort druppels voor kattenogen zijn remedies tegen symptomen van onderliggende oogaandoeningen en ziekten die door een dierenarts worden gediagnosticeerd.

Oogdruppels die het recept van een dierenarts vereisen, kunnen antibiotica en steroïden bevatten die bacteriële infecties op het oog en het ooglid behandelen, zoals conjunctivitis of roze ogen.

Het is ook belangrijk op te merken dat het onjuiste gebruik van voorgeschreven medicatie kan leiden tot meer schade dan verlichting voor uw katachtige vriend. Daarom is het het beste om eerst de dierenarts van uw kat te raadplegen voordat u enige vorm van medicatie voor uw kat gebruikt.

Wanneer moet je kattenoogdruppels gebruiken?

Houd er rekening mee dat hoewel vrij verkrijgbare oogdruppelsmedicatie het werk doet om verlichting te bieden tegen infecties, irritaties en andere symptomen, ze niet altijd de enige oplossing zijn. Er zijn gevallen van ooginfecties die een passende behandeling van een dierenarts vereisen. Als iets voelt en er niet goed uitziet, plan dan een afspraak met uw dierenarts om het oog van uw kat te laten controleren.

klok

Er zijn echter gevallen waarin u veilige en effectieve oogdruppels kunt gebruiken om uw kat te helpen zich comfortabeler te voelen tijdens het wachten op de afspraak met de dierenarts.

Hoewel de vereiste medicatie nog steeds afhankelijk is van de conditie van de ogen van uw kat, bieden oogdruppels over het algemeen onmiddellijke verlichting van pijn, ongemak of symptomen die u vindt, zoals droge ogen, waterige en goopy ogen, roodheid en jeuk.

Functies om te overwegen bij het kopen van kattenoogdruppels

Een product dat katteneigenaren bij de hand moeten hebben, is een fles of twee oogdruppels voor hun katten, vooral als hun harige vrienden vaak allergieën of aandoeningen ervaren die hun ogen direct beïnvloeden.

groene markeringen

Katten die in en uit het huis dwalen, kunnen af en toe (en onvermijdelijk) irriterende stoffen zoals vuil en stof in hun ogen krijgen. Vandaar dat zelfs perfect gezonde katten er veel baat bij zouden hebben als hun pelsouders thuis direct beschikbare oogdruppels hebben.

Omdat dit type medicatie vaak de symptomen aanpakt en niet direct wordt gebruikt voor een volledige behandeling van een aandoening, zijn ze veilig om dagelijks te gebruiken. Zoek bij het kopen een medicijn met deze functies om ervoor te zorgen dat u het beste product voor uw harige vrienden krijgt:

Veilige ingrediënten. Bekijk de ingrediëntenlijst en maak sure dat de oogdruppels die u krijgt volkomen veilig zijn om te gebruiken, zelfs zonder recept van een dierenarts. Een voorbeeld van een veilig ingrediënt is hypochloorzuur, een veilig antimicrobieel middel. Houd er rekening mee dat het gebruik van onjuiste medicatie kan leiden tot verdere irritatie – wat we niet willen dat gebeurt. Als u producten vindt die alcohol of bleekmiddel bevatten, is het het beste om ze te vermijden.

Toepassing. Zoek een product dat gemakkelijk aan te brengen is. Sommige druppels kunnen worden geleverd met druppelaars, waardoor het voor katteneigenaren een stuk gemakkelijker wordt om het aanbrengen van oogdruppels op hun bontbaby’s toe te dienen.

Gebruik. Niet alle oogdruppels voor huisdieren zijn hetzelfde. Sommige zijn geformuleerd voor dagelijks gebruik en onderhoud, terwijl andere geavanceerder zijn en chronische aandoeningen kunnen behandelen. Voordat u een medicijn krijgt, moet u eerst de reden bepalen waarom u oogdruppels voor uw huisdier koopt, zodat u een beter idee heeft van welk soort medicatie het beste bij uw behoeften past.

Tips voor het geven van oogdruppels aan uw kat

De sleutel tot het succesvol helpen van uw kat om snel te herstellen van enig ongemak is de juiste toediening van medicijnen zoals oogdruppels.

Reinig uw handen voor en na het aanbrengen van de druppels. Dit zal helpen om besmetting of mogelijke verspreiding van infecties te voorkomen. Het is ook cruciaal om de punt van de applicator te allen tijde schoon te laten. Zorg ervoor dat u voorkomt dat het direct de ogen of het ooglid van uw katten of een oppervlak raakt. Reinig het onmiddellijk zodra u het in contact met iets vindt.

Tips en trucs

Als u het een uitdaging vindt om toepassingen van medicatie aan uw huisdier toe te dienen, zijn hier enkele tips die nuttig kunnen zijn:

 • Reinig de ogen van uw kat voorzichtig met warm water en een schoon washandje. Verwijder alle vuil of vreemd materiaal dat de ogen omringt.
 • Leg je kat op schoot. Als u het moeilijk vindt om uw kat in bedwang te houden, kunt u hem in een deken of handdoek wikkelen met zijn kop onbedekt. Het zou ook een stuk gemakkelijker zijn als je iemand anders de ingepakte katachtige laat vasthouden terwijl je de druppels aanbrengt.
 • Maak gebruik van de duim en wijsvinger van je sterkere hand en houd de druppels vast met de punt of applicator naar beneden gericht.
 • Trek het bovenste ooglid terug met uw resterende vingers terwijl u het hoofd van uw kat ondersteund houdt.
 • Houd de druppels dichter bij de aangetaste ogen, maar houd er rekening mee dat u het oppervlak van de ogen niet met de applicator aanraakt.
 • Knijp in de fles en breng het voorgeschreven aantal druppels direct op de ogen aan.
 • Wanneer u klaar bent met het aanbrengen van de druppels, laat u het hoofd van de kat voorzichtig los.

Het is typisch voor katachtigen om te knipperen of de ogen te poten nadat medicatie valt, waardoor de medicatie over het oogoppervlak wordt verspreid. Als het knipperen of poten doorgaat, of als de ogen van uw kat nog steeds een infectie lijken te hebben of meer geïrriteerd raken, raadpleeg dan onmiddellijk uw dierenarts voor diagnose en passende behandeling.

Hoe weet ik of mijn kat een ooginfectie heeft?

Kattenouders kunnen verschillende symptomen opmerken die wijzen op een ooginfectie, waaronder: Het wit van het oog kan rood worden. Het derde ooglid kan uitsteken en een deel van het geïrriteerde oog bedekken. Uw kat kan andere klinische symptomen hebben die vaak voorkomen bij infecties van de bovenste luchtwegen, zoals niezen of nasale afscheiding.

Wat voor soort oogdruppels zijn veilig voor katten?

Dierenartsen schrijven Ciprofloxacine oogdruppels voor om bacteriële infecties van het oog en het ooglid, waaronder conjunctivitis, te behandelen. Ciprofloxacine is een fluoroquinolon antibioticum. Dit breedspectrummedicijn is veilig en doodt effectief een reeks bacteriën die het oog kunnen beschadigen.

Kun je kattenoogdruppels over de toonbank kopen?

Gebruik geen vrij verkrijgbare oogdruppels voor uw kat, tenzij het kunstmatige tranen zijn, zegt Vet Jones. Dit komt omdat veel hondenoogmedicijnen zowel antibiotica als steroïden bevatten, en volgens de experts mogen steroïden alleen met grote voorzichtigheid aan kattenogen worden toegediend.

Wat kan ik op mijn kattenoogontsteking zetten?

Als het wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie, kunnen antibiotische zalven worden gebruikt. Hoornvliesaandoeningen . De behandeling hangt af van wat het hoornvlies van uw kat dwarszit, maar kan bestaan uit het schoonhouden van de ogen van de kat, antibiotische oogzalf of druppels, druppels die genezing bevorderen, het verwijderen van los hoornvliesweefsel, cauterisatie of een operatie.