Waarom heeft mijn kat altijd honger? Wat beïnvloedt de eetgewoonten van een kat


0

Waarom heeft mijn kat altijd honger

Heb je je ooit afgevraagd: “Waarom heeft mijn kat altijd honger?” Als je dat hebt gedaan, ben je niet de enige. Ik weet dat ik deze vraag aan mezelf en mijn katten heb gesteld.

Er zijn veel redenen waarom een kat lijkt alsof ze altijd honger heeft of smeekt om voedsel. Lees meer over de mogelijke oorzaken in dit artikel van .

Dus waarom heeft mijn kat altijd honger?

Als je stappen hebt ondernomen om je kat gelukkig en gevoed te houden, maar hij of zij nog steeds hongerig handelt, kunnen er een paar verklaringen zijn waarom dit gebeurt. De oorzaak kan van alles zijn, van verveling tot ziekten.

Breng uw kat naar de dierenarts

De beste manier om te bepalen waarom uw kat altijd honger heeft nadat u hebt geprobeerd dit probleem aan te pakken, is door haar naar de dierenarts te brengen. De dierenarts zal de gezondheid van uw kat beoordelen en bepalen of diagnostische tests zoals een bloedtest nodig zijn om medische aandoeningen uit te sluiten en de oorzaak van de overmatige honger van uw kat te achterhalen.

Het vangen van ziekten in hun vroege stadia is van cruciaal belang bij het oplossen van het probleem en het gezond houden van de kat. Ze kunnen ons ook adviseren over het beste kattendieet, evenals de juiste portiegroottes en maaltijdschema’s, en zelfs het calorietekort van uw kat bepalen indien nodig.

Mijn hongerige kattenervaring

Is het je opgevallen dat je kat de laatste tijd meer dan normaal om eten smeekt? Staat je kat constant te miauwen naast haar voerbak? Ik weet hoe dat is. Twee van mijn katten renden altijd naar hun kommen en smeekten om gevoed te worden zodra er iemand door de deur liep. Dit leidde ertoe dat ik de portiegroottes van hun maaltijden verhoogde.

Afgezien van het miauwen naast hun kommen, at het paar vaak zoveel droog voedsel op dat nog in hun kommen zat zodra ze een van hun menselijke familieleden binnen zagen lopen. Het is alsof ze hun best doen om hun kommen te legen, zodat we ze zouden bijvullen.

Hoewel mijn hongerige kattenervaring misschien niet noodzakelijkerwijs identiek is aan die van jou, hoop ik dat het je zou helpen om aan de slag te gaan met de zoektocht naar wat je kat de hele tijd hongerig maakt. Ik raad ten zeerste aan om veterinair advies in te winnen, vooral als het eten van een goede hoeveelheid voedsel je kat niet tevreden lijkt te stellen.

Antwoorden vinden

Waarnemen

Ik heb gemerkt dat mijn twee katten dit alleen doen als ze denken dat er iemand in de kamer is om ze te zien en naar hun smeekbede te luisteren. Ze doen het niet als er geen mens in zicht is. Ja, ik probeerde ze te bespioneren.

Ze renden ook naar hun kommen en smeekten om voedsel, zelfs als er voedsel in de kommen zit. Dit deed me denken dat het misschien aandacht was waar ze naar verlangden en niet naar het eten. Dit lastige tweetal is dan ook niet echt hongerig.

Maaltijdaanpassingen

Ik heb verschillende aanpassingen gedaan aan de maaltijden van de twee kitties. In het begin probeerde ik de grootte van hun maaltijden te vergroten. Maar ze leken nog steeds behoorlijk hongerig.

Vervolgens probeerde ik gratis voeding. Omdat ik weet dat veel katten grazers zijn, giet ik gewoon wat droogvoer in hun kommen en serveer ik ze één keer per dag nat kattenvoer. Ze hebben de rest van de dag om te grazen op droog kattenvoer.

Ze lijken echter nog steeds om voedsel te bedelen en de hele gratis voedingsbenadering leidde alleen maar tot enige gewichtstoename. Vanwege de gewichtstoename en mijn conclusie dat ze niet echt honger hadden, heb ik besloten om mijn voet neer te zetten, te stoppen met de vrije voeding en hun maaltijden te verdelen. Ik verplaatste ze geleidelijk naar portiegroottes op basis van hun streefgewichten.

Rode kat eet

De food bowls veranderen

Het veranderen van de voerbakken van de katten leek te helpen. Ik kocht kattenbakken die iets gekanteld waren zodat het voer dichter bij één kant zou vallen. Dit leek het “lege gerecht” of lege plekprobleem aan te pakken dat veel katten lijken te hebben met voedselschalen die plat op de grond liggen. De gekantelde gerechten deden het voor de katten lijken alsof ze altijd eten hebben als er restjes zijn.

Ze meer huisdieren en liefde geven

Toen het paar naar hun kommen rende om te proberen alles op te eten in de hoop op een snelle vulling, begon ik ze huisdieren en buikwrijven te geven in plaats van een paar brokjes aan hun kommen toe te voegen.  Omdat ze ons hebben getraind om ze meer voedsel te geven door gewoon bij hun kommen te miauwen, heb ik de rollen omgedraaid voor de katten door ze huisdieren en liefde te geven elke keer dat ze dat doen.

Omdat ik heb geconcludeerd dat ze niet echt honger hadden en zich waarschijnlijk gewoon verveelden, of misschien genoten ze gewoon van de on-demand maaltijdservice, dacht ik dat ik ze zou redden van een ongezonde gewichtstoename en ze gewoon meer aandacht en speeltijd zou geven.

Resultaat

Een combinatie van aanpassingen leek het probleem aan te pakken. Omdat ze bleven bedelen, zelfs als ze gratis werden gevoerd, was het vrij duidelijk dat ze geen hongerige katten waren. Het is waarschijnlijk dat ze zich gewoon verveelden of genoten van de ervaring om eten geserveerd te krijgen wanneer ze erom vroegen.

De geportioneerde maaltijden gedurende de dag hielpen bij gewichtsbeheersing. De overstap naar gekantelde kattenbakken zorgde ervoor dat ze restjes in hun kommen kunnen zien. De verhoogde speeltijd en het overschakelen naar huisdieren in plaats van voedselopwaarderingen heeft hen zeker geholpen zich meer geliefd te voelen en nog steeds de aandacht te krijgen waar ze naar hunkerden.

Mogelijke verklaringen Waarom

Als je een andere ervaring hebt dan de mijne, kan het volgende je helpen aanwijzingen te vinden over wat je kat de hele tijd hongerig maakt.

De Grazende Kat

Veel katten zijn grazers en eten het liefst kleine hoeveelheden gedurende de dag. Als ze ergens na hun maaltijd om eten vragen, kan dit ook betekenen dat ze gewoon een kleine snack tussen de maaltijden door willen.

Als uw kat echter een hele maaltijd afmaakt en nog steeds smeekt om daarna te worden gevoerd, kan het tijd zijn voor een afspraak met de dierenarts, omdat dit geen teken lijkt van alleen een gezonde eetlust. Uw dierenarts kan u ook helpen bij het maken van een maaltijdplan om kleinere porties voedsel uit te spreiden als uw kat een grazer is.

De verveelde kat

Net als wij hebben katten verschillende persoonlijkheden. Hoewel we het er allemaal over eens kunnen zijn dat katten schattig raar zijn, zijn sommige gewoon vreemder dan andere. Op dezelfde manier wenden sommige katten zich tot snacks wanneer ze zich vervelen. Ik doe precies hetzelfde.

Twee van mijn katten lijken deze minder dan ideale gewoonte van mij te hebben opgepikt. Zozeer zelfs dat ze de aanwezigheid van menselijke familieleden begonnen te associëren met snacktijd en rechtstreeks naar hun kommen renden voor een refrein van “voed me nu” miauwen.

Ik merkte echter dat de twee katten dit zelfs doen als hun kommen niet leeg zijn en zelfs zouden proberen het voedsel snel af te maken om een bijvulling te krijgen. Het werd duidelijk dat ze niet echt honger hadden, maar kleine veelvraten waren die best genoten van de on-demand maaltijdservice. Goed gespeelde kitties. Goed gespeeld.

Deze schijnbaar onschuldige reden om constant te vragen om gevoed te worden, kan leiden tot gezondheidsproblemen. Overvoeding kan zwaarlijvige katten veroorzaken, iets dat vrij gebruikelijk is, vooral bij binnenkatten.

Obesitas kan een paar jaar van de levensduur van uw kat afscheren. Om nog maar te zwijgen van gezondheidsproblemen die verband houden met obesitas verminderen de kwaliteit van leven van uw kat aanzienlijk.

Waarom heeft mijn kat altijd honger? Wat beïnvloedt de eetgewoonten van een kat 1

Wat u kunt doen voor uw verveelde katten

Er zijn manieren om je kat bezig te houden, zodat hij niet overgaat tot eetbuien als hij zich verveelt. Afgezien van het toevoegen van een paar minuten om met hen te spelen, kun je ook speelgoed gebruiken voor leuke maaltijden.

Er zijn voedselpuzzels, traktatiespeelgoed en slow-feeders speciaal gemaakt voor katten die kunnen helpen de maaltijden te vertragen en te voorkomen dat ze op hun voedsel terechtkomen. Deze speeltjes helpen ook hun geest te stimuleren terwijl ze proberen uit te zoeken hoe ze het droge voedsel of de lekkernijen eruit kunnen krijgen.

Niet elke maaltijd hoeft op dergelijk speelgoed of slow-feeder te worden geserveerd. Maar als je dit doet, kunnen de katten zich tevreden voelen met kleinere porties in plaats van een grote portie te sjaalen en toch meer te willen.

De door voedsel geobsedeerde kat

In het wild heeft een kat niet elke dag twee vierkante maaltijden die op regelmatige tijden worden geserveerd. Ze moeten jagen om te eten, en pogingen om op prooien te jagen leveren niet altijd gunstige resultaten op voor de katten.

Naarmate de noodzaak om op voedsel te jagen wordt geëlimineerd uit het leven van een huiskat, zijn dat ook de mentale stimulatie en fysieke activiteit die vroeger bij maaltijden hoorden. Sommige katten hunkeren misschien gewoon naar de extra stimulatie of betrokkenheid die eten vereist. Voor anderen kan het een beetje anders zijn.

Sommige voormalige zwerfkatten die door liefdevolle huizen zijn geadopteerd, kunnen gedrag vertonen dat als voedsel-geobsedeerd kan worden bestempeld. Toen ze zwerfdieren waren, wisten ze niet wanneer of waar hun volgende maaltijd vandaan zou komen. Als zodanig kunnen ze de behoefte voelen om zoveel mogelijk te eten terwijl ze kunnen.

Agressief zijn tegenover andere huisdieren die hun voedsel benaderen, is een ander teken van voedselobsessie. Een andere manier waarop dit een kat kan beïnvloeden, is ials de agressorkat constant de voerbak bewaakt, of als de minder dominante kat uit angst de hele tijd wordt gepest om onder te duiken. Dit beperkt de toegang van de gepeste kat tot het voedsel en kan de reden zijn dat hij of zij om voedsel smeekt wanneer de eigenaar van het huisdier aanwezig is.

Als de dierenarts medische problemen heeft uitgesloten, kan dit een psychologisch probleem zijn. Dergelijke gedragsproblemen kunnen worden aangepakt door stressoren in de omgeving van de kat te elimineren, extra verrijking te bieden of een geschikt gedragsveranderingsprogramma aan te nemen onder begeleiding van uw dierenarts.

Onvoldoende voedingsstoffen / calorieën

Voedsel dat niet de hoeveelheid voedingsstoffen bevat die een kat nodig heeft, kan er ook voor zorgen dat ze zich de hele tijd hongerig voelen. Katten verschillen in voedingsbehoeften op basis van hun leeftijd, gewicht en activiteitsniveaus. Hun maaltijden moeten compleet en uitgebalanceerd zijn om hen gezond te houden.

Te weinig voedsel kan ook een factor zijn. Dit kan gebeuren als de porties niet correct zijn, of als het leven met andere katten ervoor zorgt dat sommigen van hen minder voedsel overhouden.

Als de maaltijden van een kat zelfgemaakt zijn, kan het een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat ze alle voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben op de juiste niveaus, tenzij je een dierenarts of een voedingsdeskundige bent. Het voeren van kattenvoer van hoge kwaliteit dat geschikt is voor hun leeftijd en activiteitsniveau is een van de beste manieren om hen hun voedings- en caloriebehoeften te geven.

Gebruik de voedingsgids aan de achterkant van het kattenvoer om uw kat de juiste maaltijdporties te geven op basis van haar gewicht. Houd er rekening mee dat te veel calorieën ervoor kunnen zorgen dat uw kat aankomt. Als uw kat moet afvallen, geef haar dan de hoeveelheid die geschikt is voor het beoogde gezonde gewicht van de kat.

Waarom heeft mijn kat altijd honger? Wat beïnvloedt de eetgewoonten van een kat 2

Medische problemen

Sommige gezondheidsproblemen en aandoeningen kunnen een kat de hele tijd hongerig maken. Als altijd honger of extreme honger ongebruikelijk is voor je harige familielid, breng haar dan naar de dierenarts voor een controle.

Hier zijn enkele gezondheidsproblemen die ervoor kunnen zorgen dat katten altijd honger hebben:

Diabetes Mellitus

Feline diabetes of Diabetes Mellitus (DM) is een medische aandoening waarbij het lichaam van de kat niet genoeg insuline produceert (Type I diabetes) of er niet op de juiste manier op reageert (Type II diabetes). Het zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel omhoog gaat en zorgt ervoor dat katten een verhoogde eetlust / verhoogde honger, dorst en urineren hebben.

Bij beide soorten diabetes zijn de organen en spieren van een diabetische kat niet in staat om glucose om te zetten in energie, wat resulteert in hoge niveaus van glucose of suiker in het bloed. Type II is de meest voorkomende vorm van diabetes bij katten.

Dieettherapie en / of insuline-injecties worden meestal voorgeschreven door dierenartsen om kattendiabetes te beheersen.

Hyperthyreoïdie

Hyperthyreoïdie of thyreotoxicose is een medische aandoening waarbij een vergrote schildklier te veel schildklierhormoon produceert. Overmatige productie van schildklierhormoon kan ervoor zorgen dat de cellen en het lichaam van de kat in overdrive gaan.

Dit verhoogt het metabolisme van de kat, waardoor hij hongeriger is dan normaal en toch begint af te vallen. Afgezien van een verhoogde eetlust, zijn andere klinische symptomen verhoogde dorst, frequent urineren, verhoogde vocalisatie, hyperactiviteit, diarree, braken en gewichtsverlies.

Hyperthyreoïdie en de andere symptomen worden meestal behandeld door dierenartsen met behulp van medicatie, radioactief jodium therapie, chirurgie, en / of dieettherapie.

Gastro-intestinale problemen

Sommige problemen met het maagdarmkanaal, zoals inflammatoire darmziekte (IBD) en andere kunnen ervoor zorgen dat katten moeite hebben met het absorberen van de voedingsstoffen die in hun voedsel aanwezig zijn. Omdat ze niet de voeding krijgen die ze nodig hebben, kunnen ze meer honger voelen en last hebben van gewichtsverlies.

Andere tekenen van inflammatoire darmziekte zijn diarree, braken, vermoeidheid, winderigheid, enz. Het komt vaker voor bij katten van middelbare leeftijd en oudere katten, maar kan ook jongere katten treffen.

Darmkanker

Kankers of tumoren die het spijsverteringsstelsel aantasten, kunnen er ook voor zorgen dat ze voedingsstoffen niet goed opnemen. Net als bij IBD en andere gastro-intestinale problemen, is verhoogde eetlust of verhoogde honger een van de tekenen van darmkanker. Ondanks de verhoogde eetlust kan gewichtsverlies ook gepaard gaan met deze ziekte.

Ziekte van Cushing

De ziekte van Cushing of hyperadrenocorticisme is een aandoening waarbij de bijnier overmatige hoeveelheden van een essentieel hormoon genaamd cortisol produceert. Een ziekte die vaak gepaard gaat met diabetes, de ziekte van Cushing kan worden veroorzaakt door een tumor in de hypofyse of de buitenste laag van de bijnier.

Symptomen van deze ziekte zijn overmatig eten, verhoogde dorst, verhoogd urineren en gewichtsverlies / winst. Andere tekenen zijn een kwetsbare huid, een onverzorgd uiterlijk en vele anderen.

Parasieten

Een plaag van darmparasieten kan de eetlust van uw kat beïnvloeden. Deze parasieten consumeren vaak de voedingsstoffen die aanwezig zijn in het voedsel van de kat en laten heel weinig over voor de kat om te absorberen. Ze kunnen ook onregelmatigheden veroorzaken in de ontlasting en de spijsvertering van uw kat. Een van de tekenen is vette ontlasting of bloed / slijm op ontlasting.

Darmwormen komen vrij vaak voor. Het goede nieuws is dat ze niet moeilijk te elimineren zijn. Door je katachtige vriend regelmatig te ontwormen, kunnen plagen die erg genoeg zijn om malabsorptie van voedingsstoffen te veroorzaken, gemakkelijk worden vermeden.

Waarom heeft mijn kat altijd honger? Wat beïnvloedt de eetgewoonten van een kat 3

Andere factoren die de eetlust van een kat beïnvloeden

Leeftijd

De meeste katten hebben meer voedsel per pond lichaamsgewicht nodig als ze jong zijn om de groei van hun lichaam te ondersteunen. Kittens van 6 maanden en jonger hebben ongeveer drie maaltijden per dag nodig. Oudere katten kunnen ook meer vatbaar zijn voor gewichtstoename.

Hoe ouder de katten en hoe meer sedentair hun levensstijl is, hoe minder voedsel ze nodig hebben. In mijn ervaring was de snackobsessie van mijn twee katten aanzienlijk verminderd nu het oudere katten zijn. Ze kijken nog steeds uit naar traktaties, maar zijn nu kieskeuriger. Ze rennen soms nog naar hun kommen als het voedertijd is, maar doen het niet meer op willekeurige momenten om te bedelen om voedsel.

Tandheelkundige gezondheid en algehele gezondheid

Zoals eerder vermeld, kunnen er verschillende medische problemen zijn die ervoor kunnen zorgen dat uw kat de hele tijd honger heeft. Dat gezegd hebbende, een andere factor die dit kan beïnvloeden, is hun tandheelkundige gezondheid.

Als uw kat gebitsproblemen heeft, kan het voor haar moeilijker zijn om droge brokjes te kauwen, wat natuurlijk van invloed is op hoe de kat eet. Dit kan ervoor zorgen dat ze meer om voedsel bedelt dan vroeger. Geef uw kat natvoer opties die gemakkelijk te kauwen zijn. Als u tandheelkundige problemen vermoedt, breng haar dan naar de dierenarts voor een controle.

Gebitsproblemen kunnen worden voorkomen door een regelmatige mondhygiëneroutine te hebben. Regelmatig poetsen wordt ten zeerste aanbevolen. Ik weet dat niet alle katten borstelen tolereren. Ik gebruik tandpasta of tandgel voor katten die niet hoeven te poetsen. Ik spuit de gel gewoon in hun mond en mijn katten zouden de rest doen door hun tanden te likken en de gel op die manier te verspreiden. Het helpt hun adem te verbeteren en plaque onder controle te houden.

Ik gebruik ook wateradditieven voor een betere tandheelkundige gezondheid. Afhankelijk van het merk wordt een kleine hoeveelheid toegevoegd aan een bak vers drinkwater voor uw kat. Dergelijke producten kunnen echter niet worden gebruikt met waterfonteinen.

Soort voedsel

Het soort voedsel dat we geven, kan ook de eetlust van een kat beïnvloeden. Afgezien van de smaak van het voedsel, heeft de kwaliteit en portiegrootte direct invloed op hoe lang een maaltijd de honger van een kat kan stillen. Hoewel het meeste droge kattenvoer qua voedingswaarde compleet en uitgebalanceerd is, kan kattenvoer van slechte kwaliteit dat vol zit met vulstoffen ervoor zorgen dat een kat honger krijgt voor haar volgende maaltijd.

Kattenvoer van hoge kwaliteit moet een goede hoeveelheid dierlijke eiwitten en vetten bevatten. Wanneer katten de ideale niveaus van dierlijke eiwitten en andere voedingsstoffen uit hun voedsel halen, zul je merken dat een beetje een lange weg gaat. Een eiwitrijk dieet houdt ze langer energiek en tevreden, terwijl goedkopere ervoor kunnen zorgen dat katten in minder tijd voedsel willen eten en weer honger hebben.

U kunt ook proberen voedingsrijk natvoer of kattenvoertoppers toe te voegen om de hoeveelheid eiwitten, vitamines en mineralen in de dagelijkse maaltijden van uw kat te verhogen.

Wat u kunt doen Om te helpen

Zodra medische problemen zoals inflammatoire darmaandoeningen, diabetes, enz. zijn uitgesloten, kan het veranderen van de maaltijdroutines van uw kat hem helpen zich voller te voelen of te voorkomen dat hij zich verveelt.

Portie Uit Maaltijden

Sommige katten geven er misschien de voorkeur aan om kleinere, frequentere maaltijden te krijgen in plaats van twee grote maaltijden per dag te krijgen. Met behulp van de voedingsgids van uw kattenvoer kunt u de ideale hoeveelheid per dag bepalen op basis van het gewicht of het streefgewicht van uw kat.

Je kunt proberen de aanbevolen hoeveelheid voedsel van de kat op te splitsen in 3-4 porties per dag en kijken of dat helpt. Als je een druk schema hebt, overweeg dan om een getimede feeder voor je kat te kopen. Het kan precies zijn wat uw kat nodig heeft. Als u meer dan één getimede feeder heeft, kunt u ook t plaatsenzoom in verschillende delen van het huis om je katachtige vriend aan te moedigen om te bewegen.

Het portioneren van hun maaltijden gedurende de dag hielp met mijn hongerige katten. Het leek hen ook te hebben geholpen om wat overtollig gewicht te verliezen.

Maaltijden + Activiteit

Er zijn verschillende manieren waarop je wat activiteit kunt combineren met etenstijden. De toename van de activiteit kan helpen om uw kat fit en mentaal gestimuleerd te houden.

Waarom heeft mijn kat altijd honger? Wat beïnvloedt de eetgewoonten van een kat 4

Puzzel feeders en slow feeders

Als uw kat eet alsof er geen morgen is, kunnen speelgoed zoals puzzelvoeders en langzame feeders mentale stimulatie bieden en maaltijden leuk maken voor uw kat. Het doel is om uw kat te laten werken voor het voedsel om verveling te helpen bestrijden en gorging te ontmoedigen.

Het vertragen van het eten van uw kat kan indigestie voorkomen en hen helpen gewicht te verliezen. Langzame feeders verminderen de calorie-inname van een kat door hem te dwingen langzamer te eten in de loop van de tijd. Over het algemeen zijn deze speeltjes en feeders geweldige hulpmiddelen die helpen de eetgewoonten van een kat gezonder te maken.

Lekker Verstoppertje

Om de boel om te gooien, kun je met je kat verstoppertje spelen. Je kunt voedsel of lekkernijen op willekeurige plaatsen in je huis achterlaten. Niet elke maaltijd hoeft op deze manier te worden gedaan, maar het kan een leuke en lonende activiteit voor uw kat zijn. Om nog maar te zwijgen, het vertraagt ook hun voeding.

Activiteitenborden

Het plaatsen van stukjes droog voedsel op activiteitenborden is een andere manier om activiteit en maaltijden te combineren. Je kunt kattenactiviteitenborden krijgen van dierenwinkels of je kunt zelfs je eigen maken met stukjes karton of plastic containers in je huis.

Conclusie

Of je nu een verveelde kat hebt, een grazende kat of een kat die gewoon verliefd is op voedsel, als huisdierouders zijn er manieren waarop we onze katten kunnen helpen gezond en gelukkig te zijn zonder ze te overvoeren. Te veel voedsel of ongezonde eetgewoonten kunnen leiden tot meerdere gezondheidsproblemen die onze katten op de lange termijn ellendig zouden maken.

Als je het gevoel hebt dat je veel dingen hebt geprobeerd, maar je kat nog steeds honger heeft, is het waarschijnlijk tijd om veterinaire hulp te zoeken. Dierenartsen kunnen niet alleen helpen bij het bepalen van de oorzaak van het probleem, maar ons ook adviseren over welke actie we moeten ondernemen voor het best mogelijke resultaat.