Top 7 Beste automatische kattenbak voor zelfreiniging [ Update]


0

Beste automatische kattenbak 2021-update

Wat is het minste dat je leuk vindt aan het bezitten van een kat? Als je zei “de kattenbakken schoonmaken” dan ben je in goed gezelschap!

Maar alleen omdat de kattenbak van uw kat ergens in uw huis ligt, betekent dit niet dat u deze moet verwaarlozen.  Integendeel, het houden van een schone en opgeruimde kattenbak is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van uw kat, maar ook voor de gezondheid van alle anderen in uw huis.

Bovendien helpt een schone doos u het onaangename en ongemakkelijke probleem van vieze geuren te voorkomen die afkomstig zijn van het, eh, binnenpotje van uw kat.

Als je het beu bent om de kattenbakken zo vaak op te moeten ruimen, en als het delegeren van dit klusje aan je partner of een van je kinderen niet heeft gewerkt, staat er gelukkig een hightech oplossing voor je klaar.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

Top 7 Beste automatische kattenbak voor zelfreiniging [[year] Bijwerken]1

Dit zijn de beste Automatische kattenbakken

 1. Nest-Robot 4
 2. CatGenie A.I. Zelf wassende kattenbak
 3. PetSafe ScoopGratis Ultra zelfreinigende kattenbak
 4. Nestmaid LM980 Mega zelfreinigende kattenbak
 5. Huisdier Zone Smart Scoop Automatische Kattenbak
 6. PetSafe Simply Clean Zelfreinigende kattenbak
 7. Omega Poot Zelfreinigende kattenbak

Klinkt als iets uit de toekomst? Kras dat: de toekomst is hier.

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Onze keuze – Litter-Robot 4

Top 7 Beste automatische kattenbak voor zelfreiniging [[year] Bijwerken]2

Deze zelfreinigende kattenbak zeeft en deponeert het afval van uw kat na elk gebruik in een la. Het is een ideale optie voor meerdere katten en geschikt voor katachtigen van alle groottes (5 lbs en hoger).

De Litter-Robot 4 wordt geleverd met een meldingssysteem om u te waarschuwen wanneer de afvallade bijna vol is en controleert ondertussen onaangename geuren.

Het product ziet er schattig futuristisch uit en biedt uw kat de privacy die ze nodig heeft om haar taken uit te voeren.

Sommige gebruikers merken op dat het grote formaat het moeilijk maakt om in kleinere huizen te passen, en het open deurontwerp kan ervoor zorgen dat zwerfvuil per ongeluk wordt weggetrapt, waarvan de laatste kan worden voorkomen door een hek of opritaccessoire te kopen (houd er rekening mee dat dit wordt geleverd met een gratis hek).

U zult blij zijn te weten dat dit nieuwste product van Litter Robot een verbeterde strooiselzeeftechnologie heeftgy die stof beperkt en zorgt voor een schone ruimte voor hun delicate poten, terwijl het gratis hek het volgen van zwerfvuil aanzienlijk zal verminderen. Ook dit product functies OdorTrap systeem (optioneel) om de kattenbakgeur en de SafeCat systeem dat is de verbeterde versie van het vorige model waarbij de afval- en zwerfvuilniveaus real-time worden gevolgd. Ten slotte heeft het ook RustigSift reinigingscyclus, het wordt ook geleverd in een vergrote afvallade en een bredere opening om tegemoet te komen aan het comfort van uw huisdier.

De beste zelfreinigende kattenbak Beoordelingen: 7 topmerken

Top 7 Beste automatische kattenbak voor zelfreiniging [[year] Bijwerken]1

Dus, wat is de beste kattenbak voor katten? We hebben rondgekeken om 7 van de best verkopende merken te vinden. Welke is het beste voor je schattige metgezel?

1. Nest-Robot 4

Het Litter-Robot 4 model wordt door velen beschouwd als de beste kattenbak die 100% zelfscheppend is. Het productiebedrijf biedt een 90-dagen niet-goed-geld-terug-garantie, plus een garantie voor 1 jaar of 3 jaar, maar u moet er extra $ 100 voor betalen.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 7 Beste automatische kattenbak voor zelfreiniging [[year] Bijwerken]11

Door velen nagesynchroniseerd als de beste zelfscheppende kattenbak, zal dit hi-tech kattentoilet je leven echt gemakkelijker en comfortabeler maken. Geen scooping meer voor u plus het wordt geleverd met een geld-terug-garantietermijn.

Waarom je het geweldig zult vinden

Nest-Robot
 • Vereist minder zwerfvuil – verwacht slechts 50% te gebruiken van wat je normaal gesproken nodig zou hebben!
 • De brede opening maakt het gemakkelijk voor uw kostbare leeuw om in en uit te stappen
 • Het is stevig, betrouwbaar, van hoge kwaliteit en goed ontworpen
 • Speciaal ontworpen om onaangename geuren te elimineren
 • Reinigt rustig en automatisch, getimed om te beginnen 7 minuten nadat je kat is uitgestapt
 • Voorzien van een indicatielampje om u te vertellen wanneer u de doos moet legen
 • Compleet met een uniek afvalverwijderingsmechanisme dat zowel handig als hygiënisch is
 • Ideaal voor huishoudens met meerdere katachtigen

Er is zelfs een handig nachtlampje als de natuur ooit roept als het donker is!

De Robot 4 is een van de duurste modellen die beschikbaar zijn. Maar, zoals de meeste dingen, krijg je waar je voor betaalt! Het is betrouwbaar en duurzaam, wat betekent dat u minder snel tegen onderhoudsproblemen aanloopt. En vergeet niet dat het wordt geleverd met een garantie en een geld-terug-garantie.

Eigenaren van gezelschapsdieren die dit model hebben geprobeerd, hebben ook gereageerd op een paar andere mogelijke problemen met dit apparaat:

 • Het is groot en kan lastig zijn om in een klein appartement te passen
 • Katten kunnen zwerfvuil uit de open deur schoppen (oplossing: koop een ramp accessoire beschikbaar voor dit product)
 • Te veel of te weinig strooisel in de machine zal ervoor zorgen dat de machine niet goed werkt – gelukkig is er een handige vullijn die u een keer per week snel kunt controleren en indien nodig opnieuw kunt vullen

De Litter-Robot 4 is de beste automatische kattenbak voor katachtigen met een gewicht van minstens 5 lbs en hoger (er is geen gewichtslimiet voor deze robot). Als u iemand bent die een kattenbak om welke reden dan ook (gemak, tijdsdruk, medische aandoeningen, enz.) zoveel mogelijk moet of wil vermijden, dan is dit misschien de beste keuze voor u.

2. CatGenie A.I. Zelf wassende kattenbak

Laat uw kat zichzelf ontlasten en bevredig haar bedekkende instincten met deze wasbare en herbruikbare korrels in plaats van normale wegwerpbakvulling. Dit ding ziet eruit en werkt net als een klein kattentoilet!

Met CatGenie hebben uw katten een automatische kattenbak die hygiënischer is dan uw eigen badkamer. CatGenie spoelt niet alleen afval weg, het wast ook en hete lucht droogt zichzelf schoon na elk gebruik. Het enige wat u hoeft te doen is CatGenie vertellen wanneer ze zichzelf moeten reinigen (kies tussen automatische of handmatige modes).

CatGenie vereist GEEN ZWERFVUIL, alleen kat-goedgekeurde, septisch-veilige wasbare korrels die nooit hoeven te worden vervangen. Wanneer kitty gaat, lopen vloeistoffen af door de niet-absorberende wasbare korrels.

CatGenie schept en maakt de vaste stoffen vloeibaar voor een veilige en gemakkelijke afvoer door de wasafvoer of het toilet en reinigt en hete lucht droogt de wasbare korrels, allemaal voor het comfort van uw kat.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 7 Beste automatische kattenbak voor zelfreiniging [[year] Bijwerken]12

Ben de ideale keuze als je toevallig een huishouden met meerdere katten hebt. Het maakt gebruik van een septische veilige, wasbare korrels, waardoor het gebruik van kattenbakvulling in uw leven wordt geëlimineerd. Dit apparaat wast niet alleen zichzelf, hete lucht droogt ook!

Waarom je het geweldig zult vinden

 • 100% zelfreinigend, zelfontsmettend en zelfdrogend – handsfree voor u
 • Biedt enkele van de hoogst beschikbare betrouwbaarheid onder zelfreinigende kattenbakken
 • In plaats van traditionele kattenbakvulling gebruikt deze kattenbak stofvrije wasbare korrels (direct in het apparaat gewassen!), Waardoor u tijd en geld bespaart
 • Wast zichzelf schoon met door de dierenarts goedgekeurde SaniSolution en water
 • Materialen zijn van hoge kwaliteit, veilig en gaan lang mee
 • Beschouwd als de beste kattenbak voor meerdere katten (maximaal 3)

Enkele nadelen &dingen om te overwegen

 • De CatGenie heeft wel een koudwaterleiding, afvoer en uitlaat nodig om te kunnen werken, dus installatie kan een beetje een gedoe zijn
 • Gebruikers hebben opgemerkt dat het afvoersysteem soms verstopt kan raken met kattenhaar, maar beschouw het als een extra stimulans om een regelmatige verzorgingsroutine voor je bontbal te behouden (vooral als ze langharig is)
 • Het is normaal dat er tijdens de reinigingscyclus een vieze geur uit het apparaat komt (overweeg om het apparaat uit de buurt van drukke gebieden in uw huis te installeren)
 • Het is een van de duurdere modellen

De CatGenie is geweldig voor mensen die hygiëne belangrijk vinden en die zo min mogelijk betrokkenheid bij hun kattenbakken willen. Als je een extra badkamer of een andere ruimte hebt met toegang tot koud water en een stopcontact, werkt het geweldig voor je.

Je moet je er alleen van bewust zijn dat klompen in het drainagesysteem kunnen voorkomen, een potentieel probleem dat aandacht nodig heeft. Gelukkig kun je dit probleem verminderen door je kat regelmatig te verzorgen en te borstelen.

3. PetSafe ScoopGratis ultra zelfreinigende kattenbak

Deze zelfreinigende kattenbak maakt gebruik van een zeer hoge absorberend kristalstrooisel die vast afval uitdroogt en absorbeert urine om lekken te voorkomen. Een hark reinigt de wegwerpbak dankzij een automatische timer (die 3 instellingen heeft om uit te kiezen) en dumpt het kattenafval direct in een gesloten compartiment.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 7 Beste automatische kattenbak voor zelfreiniging [[year] Bijwerken]13

Een goedkopere maar hoogwaardige kattenbakvulling die gebruik maakt van een zeer absorberend kristallen strooisel met 3 reinigingsmodi om uit te kiezen.

Waarom je het geweldig zult vinden

 • Belooft 5 keer betere geur- en vochtbeheersing te bieden in vergelijking met andere kattenbakvullingen
 • De verbergende privacykap biedt een privéruimte voor je bontbal en verkleint de kans dat ze kristalafval in huis volgt
 • Het is minder duur in vergelijking met andere autosystemen, maar wordt nog steeds als redelijk hoge kwaliteit beschouwd
 • Het is voldoende om tot 20 dagen urine schoon te absorberen, of totdat de wegwerpbak moet worden weggegooid
 • Je kunt het zelfs gebruiken om de spijsvertering van je kat te controleren, omdat het bijhoudt hoe vaak ze de doos gebruikt!

Enkele nadelen &dingen om te overwegen

 • Hoewel het een van de leiders is in geurbeheersing, kunnen de nestkristallen zelf een merkbare eigen geur hebben. Vermijd dit probleem met een snelle roer van de kristallen ongeveer één keer per dag en bewaar de doos in een goed geventileerde ruimte
 • Als uw kat een ton krabt, kan ze per ongeluk het karton op de bodem van de kristallen wegwerpbak krabben, wat tot lekken kan leiden. Het is zeldzaam, maar als je co bentomdat het gebeurt, kun je ervoor kiezen om een permanent plastic bakje onder de kristallen te plaatsen – betekent alleen dat je een beetje meer betrokken moet zijn bij het reinigingsproces

Dus als u bereid en in staat bent om de kristallen wegwerpbak te kopen die bij het apparaat hoort en op zoek bent naar ideale geurbestrijding voor kattenafval, kan dit model de juiste keuze voor u zijn. Verwacht de kristallen kattenbak ongeveer elke 10-20 dagen te vervangen als je in een kattenhuis woont (het is misschien niet haalbaar als je veel katachtigen hebt).

4. Nestmeisje LM980 Mega Zelfreinigende Kattenbak

Heb je tonnen katten die door je huis zwerven? Heb je genoeg kattenbakken om ze allemaal te huisvesten? De Littermaid LM980 Mega is een geweldige optie. Zoals de naam al aangeeft, kan het tot 50% meer kattenbakvulling bevatten in vergelijking met andere merken en wordt het aanbevolen voor meerdere katten.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 7 Beste automatische kattenbak voor zelfreiniging [[year] Bijwerken]14

Deze betaalbare kattenbak bevat koolstofvezelfilters om geuren te minimaliseren en is ontworpen om met meerdere katten te worden gebruikt. Het heeft een automatische scooper met een hark die direct na elk gebruik reinigt.

Waarom je het geweldig zult vinden

 • Het automatische reinigingssysteem wordt compleet geleverd met een eenvoudig te verwijderen hark voor incidentele reiniging
 • Hoge muren, reinigingspad en hellingbaan voorkomen dat zwerfvuil wordt geschopt of uitgevoerd
 • Het bevat koolstofvezelfilters om geuren te minimaliseren
 • Deze kattenbak biedt een veiligheidsbalk om de hark te stoppen in het geval van een verstopping
 • Wordt geleverd met een back-up van de batterij, 4 koolstoffilters en 4 verzegelde afvalcontainers
 • Ontworpen voor gebruik met meerdere katten van meer dan 15 pond
 • Het is betaalbaar

Nadelen &dingen om te overwegen

 • Heeft een levensduur van ongeveer 2-4 jaar
 • Het kan zijn dat je het af en toe moet opruimen vanwege afvalverstoppingen
 • Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de motorkracht niet super duurzaam lijkt, en het kan een beetje aan de luide kant zijn (probeer deze doos ergens weg van de belangrijkste delen van uw huis te plaatsen)
 • Je moet ervoor zorgen dat je niet te veel afval erin stopt, omdat de sensoren stoffig kunnen worden
 • Niet ideaal voor katten die veel afval creëren en/of dieren met urinewegproblemen

Ben je niet bang voor wat onderhoud aan de doos van je kat? Als u niet op zoek bent naar volkomen elimineer je scheptaken maar hoop ze gewoon minder vaak te doen, de Littermaid LM980 kan je volgende purrrrfecte aankoop zijn.

5. Pet Zone Smart Scoop Automatische kattenbak

Waar badkamer en hightech elkaar ontmoeten! De zelfreinigende kattenbak met een slimme sensor voor geactiveerde activering van de reinigingscyclus. Inclusief een maand levering van no-touch plastic zakken. Wordt ook geleverd met 1 jaar garantie.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 7 Beste automatische kattenbak voor zelfreiniging [[year] Bijwerken]15

Een veelzijdige en eenvoudig te demonteren kattenbak die kattengeur elimineert met koolstof zeoliettechnologie. Het beschikt over een ultrastille motor die geen enkele bange kat angst aanjaagt.

Waarom je het geweldig zult vinden

 • Het is veelzijdig – werkt met vrijwel elk merk klonterende kattenbakvulling
 • De motor is stil omdat de machine afval verzamelt dat op het oppervlak is achtergebleven
 • Het is relatief eenvoudig te demonteren voor reiniging indien nodig
 • De kattenbak heeft een schuine deflector met vinnen en verhoogde hoogte zorgt ervoor dat klonten in de kattenbak blijven. Kattengeur wordt geëlimineerd met koolstofzeoliettechnologie

Nadelen &dingen om te overwegen

 • Sommige eigenaren vinden dat ze de afvalzakken dagelijks moeten legen, afhankelijk van hoeveel afval hun dieren produceren
 • Motorisch probleem. Sommige klanten hadden problemen met de motor, zelfs als deze nog nieuw was.

Als u op zoek bent naar een schoonmaakroutine van kattenbakken van elke dag of twee naar elke 4 tot 6 dagen, en als je van hightech gadgets houdt die je kunnen helpen de gezondheid van je kat te “hacken”, is deze automatische kattenbak misschien precies wat je zocht. Wees gewoon voorbereid om urineklemmen van de bodem van de lade te schrapen, omdat de hark de kleinere klonten kan missen.

6. PetSafe reinigt eenvoudig zelfreinigende kattenbak

In tegenstelling tot concurrerende merken draait het PetSafe-apparaat continu dankzij een roterende kattenbak. Dit maximaliseert de hygiënische voordelen.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 7 Beste automatische kattenbak voor zelfreiniging [[year] Bijwerken]16

Een kleine en betaalbare kattenbak met een stille motor die elke 30 minuten een continu afvalverwijderingsmechanisme heeft. Al het afval zou worden overgebracht naar een overdekte bak voor verwijdering.

Waarom je het geweldig zult vinden

 • Wordt geleverd met 1 jaar garantie
 • Dankzij het voortdurende afvalverwijderingsmechanisme kunt u meer “gebruik” maken van uw nest, omdat er minder kans is op stinkende bacteriegroei
 • U kunt het afvalverwijderingsproces eenvoudig versnellen door de afvalemmer te bekleden met elke soort plastic zak
 • Het is een superstille motor (indrukwekkend gezien het feit dat hij continu draait!)
 • De unit is klein en betaalbaar, waardoor het een geweldige keuze is voor eigenaren van gezelschapsdieren in appartementen of andere kleine ruimtes

Nadelen &dingen om te overwegen

 • Heb je een grote poes? Ze past waarschijnlijk niet – dit apparaat is ontworpen voor een enkele kat met een gewicht van 12 pond of minder
 • Als je harige vriend bijzonder kieskeurig is, vindt ze de beweging misschien niet leuk (ondanks hoe langzaam het is)
 • Af en toe kan het apparaat een slijpgeluid maken – fixeren door strooisel uit de ruimte tussen de basis en de rotatieplaat te verwijderen
 • Als u goedkoop strooisel met dit product gebruikt, kan afval klonteren onder het zeefapparaat

Hoewel compact en hygiënisch, heeft dit apparaat een beetje dagelijkse liefde en onderhoud nodig. Anders kan het een geweldige optie zijn voor u en uw kleine en gezonde kat.

7. Omega Paw zelfreinigende kattenbak

Afronding van onze lijst is deze super betaalbare en eenvoudig te gebruiken automatisch reinigende kattenbak van Omega Paw.

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Top 7 Beste automatische kattenbak voor zelfreiniging [[year] Bijwerken]17

De meest betaalbare en eenvoudig te gebruiken kattenbak die is ontworpen om privacy te bieden voor uw katten. Dit is niet per se “automatisch”, je moet het ondersteboven rollen en dan weer omhoog om het afval eruit te filteren.

Waarom je het geweldig zult vinden

 • Het is gemakkelijk genoeg om te gebruiken dat iedereen in uw huis deel kan uitmaken van kattenbakvulling! Rol het gewoon ondersteboven en dan rechts naar boven – resterende afvalklonten worden in een wegwerpafvalbak gebracht
 • Je hebt geen elektriciteit, filters of wateraansluitingen nodig
 • Het is de meest betaalbare van het stel
 • Het is groot en privé, perfect voor je verlegen en / of grote kat

Nadelen &dingen om te overwegen

 • Nee, het is niet echt “automatisch”, omdat het handmatige actie van u vereist, maar u hoeft nog steeds niet dagelijks in direct contact te komen met vuil kattenbakvulling!
 • Af en toe kan schoon kattenbakvulling in de wegwerpafvalbak vallen, wat financieel gezien een beetje verspillend is
 • Het volgen van zwerfvuil is niet ongebruikelijk met dit roly-poly-ontwerp, maar een mat onder het apparaat zou dit probleem aanzienlijk moeten helpen verminderen

Dus voor de eigenaren van gezelschapsdieren die op zoek zijn naar een super betaalbare, effectieve en eenvoudig te gebruiken kattenbak die de noodzaak wegneemt om vaak in contact te komen met vuil kattenbakvulling, kan de Omega Paw Self-Cleaning Box een geweldige plek in uw huis hebben. Als je kat op het grotere formaat is, wil je misschien ook naar deze optie kijken, omdat ze zeker voldoende ruimte binnenin zal hebben!

Top 7 Beste automatische kattenbak voor zelfreiniging [[year] Bijwerken]1

3 redenen waarom u een automatische kattenbak zou moeten bezitten

Als je er nog nooit aan hebt gedacht om een nieuwe kattenbak te bezitten die zichzelf reinigt in plaats van een traditionele kattenbak, zijn hier 3 redenen waarom je van gedachten kunt veranderen:

Een automatische kattenbak bespaart tijd.

afbeelding van een katachtige en een klok

Katachtige vrienden zijn geweldige huisdieren voor drukke huiseigenaren. Waarom? Deze dieren zijn zeer onafhankelijk en kunnen het aan om langere tijd alleen te zijn – de meeste van hen in ieder geval.

Maar als je op reis bent, vol zit met werk, laat thuiskomt of het huis in en uit rent tussen werk en familieverplichtingen, dan is het opruimen van de kattenbak / kattenbakken waarschijnlijk het laatste waar je aan denkt.

Met elektrische kattenbakken krijgt u veel minder gedoe en rommel te verwerken, wat u elke week kostbare tijd kan besparen. Het is als een “stel het in en vergeet het” manier om je te houden en je katachtige vriend blij.

Een elektrische kattenbak is goed voor de hygiëne.

Het hebben van een doos die zichzelf reinigt, kan ook helpen om uw kat schoner te houden. Geen “Oh shoot” momenten meer waarop je je realiseert dat je vergeten bent om de kattenbak weer leeg te maken!

Top 7 Beste automatische kattenbak voor zelfreiniging [[year] Bijwerken]19

Automatische elektrische kattenbakken vertrouwen niet op je geheugen om te werken. Beschikbare modellen zijn eenvoudig in te stellen, eenvoudig voor uw kat om te gebruiken en zeer effectief. Ze verwijderen afval, elimineren geuren en voorkomen dat je kat ziektekiemen verspreidt en op haar poten door het huis gaat. Bovendien hoeft u zich ook geen zorgen te maken over het omgaan met haar uitwerpselen en urine, wat een enorm pluspunt is voor uw eigen persoonlijke hygiëne.

afbeelding van een kitten

Het gebruik van een elektrische kattenbak is een geweldige manier om je harige vriend te verwennen!

Veel katteneigenaren hebben hun toevlucht genomen tot het leren van hun katachtige vrienden hoe ze het eigenlijke toilet moeten gebruiken. Maar dit kan voor de meeste katten behoorlijk beangstigend zijn – en een frustrerend proces voor de meeste huisdierouders!

Een waardevolle herinnering: afgezien van de voor de hand liggende uitdagingen van “zindelijkheidstraining” van je kat, hebben katachtigen ook een natuurlijk instinct om hun afval te begraven. Het “dwingen” van je kat om het potje te gebruiken, kan haar eigenlijk deze inherente daad ontnemen.

Als je denkt dat je harige vriend het moeilijk zal hebben om zich aan te passen aan een nieuwe doos, hoef je een automatische kattenbak nog niet als optie af te schrijven. De beste producten die worden geleverd met automatische reinigingsmogelijkheden zijn gezellig en comfortabel voor uw kat. Na verloop van tijd kan ze heel goed van haar nieuwe potje houden!

Geef toe: je verwende poes gedraagt zich als een schattig koninginnetje. Verdient ze geen schone en luxueuze ’troon’? Laat haar zichzelf ontlasten zoals de natuur het bedoeld heeft in een privé, stijlvolle, state-of-the-art console die subtiel in uw decor past.

Lees ook: Beste automatische kattenvoeders

Een paar vragen die je jezelf moet stellen voordat je er een koopt

Klaar om op internet te zoeken naar de beste zelfreinigende kattenbak? Voordat je dat doet, wil je jezelf misschien een paar vragen stellen:

 • Als het gaat om klusjes voor huisdieren, hoe belangrijk is gemak? Het is begrijpelijk dat een zelfscheppende kattenbak de neiging heeft om iets duurder te zijn in vergelijking met traditionele kattenbakken. Maar veel gebruikers zijn het erover eens dat de hoeveelheid gedoe en, nou ja, gekkigheid, die kan worden vermeden met een zelfreinigende kattenbak, de investering veel waard is.
 • Vergeet je vaak de kattenbak of kattenbakken van je kat te vervangen, of ben je zo bang voor de taak dat je het tot het laatste moment uitstelt? Haal je eigen wilskracht uit de vergelijking. Het gebruik van een doos die het harde tillen voor je doet, ontlast je van je minst favoriete klusje!
 • Hoeveel huisdieren heb je? Als u in een huis met meerdere katten woont, kan een doos die zichzelf schoonmaakt u een ton van tijd! Dit komt omdat je het nest niet zo vaak hoeft te vervangen. Zelfs als je maar één katachtige vriend hebt rondlopen, kun je nog steeds verwachten dat je een fractie van de tijd besteedt aan het letten op haar kattenbakken in vergelijking met wat je zou uitgeven met een standaard box.
 • Bent u vertrouwd met het oplossen van problemen met een elektronisch apparaat? Automatische kattenbakken worden geleverd met aanwijzingen en de beste zijn eenvoudig in te stellen en te gebruiken. Maar als je een beetje een technofoob bent, wil je ervoor zorgen dat je klaar bent om een nieuw automatisch apparaat in je huis te hanteren.

Conclusion: Automatische kattenbakken zijn een geweldige oplossing voor de drukke huisdiereigenaar

Je houdt van je poesje. Ze is een belangrijk onderdeel van het gezin en als zodanig verdient ze alle juiste zorg en aandacht die ze nodig heeft om gezond en gelukkig te zijn.

Maar laten we eerlijk zijn: dag in dag uit het kattenbakvulling opruimen kan een hele sleur zijn!

Bovendien zit het leven soms in de weg. Misschien raak je verstrikt op kantoor en kom je op een dag laat thuis van je werk. Misschien reis je de stad uit en wil je je buurman of huisoppas niet lastig vallen met kattenbakvulling. Misschien heb je een stel harige vrienden in je huis en wordt je een beetje gek van de hoeveelheid schoonmaken, scheppen en woelen!

Je kunt zelfs worstelen met een medische aandoening, en de gedachte om elke dag het toilet van je kat te moeten hanteren, aanraken en schoonmaken lijkt gewoon veel te veel werk.

Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: een schone kattenbak! Het maakt niet uit welke reden je hebt om je tijd te verkorten bij het beheren van het binnenpotje van je kat, een automatische kattenbak kan het antwoord zijn op al je behoeften!

Top 7 Beste automatische kattenbak voor zelfreiniging [[year] Bijwerken]1

Veelgestelde vragen over automatische kattenbak

Hoe werkt het?

Over het algemeen hebben automatische kattenbakken (ook bekend als zelfreinigende kattenbakken) een recipiënt onder of aan het ene uiteinde van de doos zelf. Een mechanische hark beweegt door het strooisel en zeeft de afvalproducten van je kat uit en deponeert deze in de houder. Geuren bevinden zich in de recipiënt totdat u de recipiënt leegmaakt door een soort behuizing of bovenkant.

Wat voor soort nest moet ik kiezen voor een automatische kattenbak?

Lees de aanwijzingen op uw apparaat, omdat het moet aangeven welk type nest u moet gebruiken (bijv. Klonteren, kristallen, niet-tracking, enz.). Het gebruik van de onjuiste kan de functie van de zelfreinigende doos aantasten.

Waar moet ik mijn kattenbak in huis plaatsen?

De ideale plek is in een gebied met weinig verkeer en weinig lawaai waar uw kat regelmatig naartoe gaat. Het moet op een harde en stevige ondergrond staan en gemakkelijk toegankelijk zijn voor uw kat op meerdere manieren.

Hoe help ik mijn kat te wennen aan haar nieuwe chique toilet?

U kunt uw dier laten wennen aan haar nieuwe hightech kattenbak of kattenbakken door een kleine hoeveelheid van haar afval uit haar oude doos in de nieuwe te plaatsen, om het “vertrouwd” te maken. Mogelijk moet u de elektrische kattenbak uitgeschakeld laten de eerste paar dagen totdat ze het alleen gebruikt. Wanneer je het aanzet, kijk dan gewoon om te zien hoe ze reageert op het geluid van het mechanisme. Dit kan haar ook even wennen kosten.

Hoe leer ik mijn nieuwe kitten om een automatische kattenbak te gebruiken?

Verwacht uw kitten te leren hoe hij een kattenbak moet gebruiken rond de leeftijd van 1 maand oud. In sommige gevallen kan ze zelfs al door haar moeder zijn opgeleid! Je moet je kat laten zien waar het “toilet” is en mogelijk moet je de vergelijkbare stappen volgen om een oudere kat opnieuw te trainen in het gebruik van een nieuwe doos. Katten en kittens voelen zich meer op hun gemak bij het gebruik van kattenbakken als ze privacykappen hebben, gemakkelijk toegankelijk zijn en in een deel van het huis waar niemand ze kan besluipen en verrassen terwijl ze hun zaken doen.

Als u op zoek bent naar een eenvoudigere en snellere manier om de doos van uw kat te onderhouden, raden we u aan deze zelfreinigende kattenbakrecensies te lezen om te bepalen welke van de vele beschikbare opties het beste bij u en uw katachtige metgezel past. Zorg er ook voor dat u de punten uit deze infographic onthoudt. Klik voor een grotere afbeelding.

afbeelding van een infographic
Top 7 Beste automatische kattenbak voor zelfreiniging [[year] Bijwerken]21