Revolution Plus voor katten: Overzicht, Dosering & Bijwerkingen

Revolution Plus voor katten: Overzicht, Dosering & Bijwerkingen

Revolution Plus is een revolutionair product op de markt dat speciaal is ontwikkeld voor de behandeling en preventie van vlooien, teken en andere parasieten bij katten. In dit artikel zullen we een gedetailleerd overzicht geven van Revolution Plus, inclusief informatie over de dosering en mogelijke bijwerkingen.

Revolution Plus: Wat is het?

Revolution Plus is een topisch middel dat wordt aangebracht op de huid van katten om vlooien, teken, mijten en andere parasieten te bestrijden. Het bevat twee actieve ingrediënten, namelijk selamectine en sarolaner, die samenwerken om een breed scala aan parasieten te doden en te voorkomen.

Deze revolutionaire formule biedt langdurige bescherming tegen vlooien gedurende zes weken en tegen teken gedurende vier weken. Het kan ook helpen bij de behandeling van oormijtinfestaties en bij de preventie van hartwormziekte bij katten.

Voordelen van Revolution Plus

Revolution Plus biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere vlooien- en tekenmiddelen op de markt. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

  • Brede bescherming: Revolution Plus beschermt niet alleen tegen vlooien en teken, maar ook tegen andere parasieten zoals mijten.
  • Lange werkzaamheid: Het biedt langdurige bescherming tegen vlooien en teken, waardoor u minder vaak hoeft te behandelen.
  • Snelle werking: Revolution Plus begint binnen zes uur na toediening te werken en doodt vlooien en teken snel.
  • Waterbestendig: Het blijft effectief, zelfs nadat uw kat in contact is gekomen met water.

Dosering van Revolution Plus

De dosering van Revolution Plus is afhankelijk van het gewicht van uw kat. Het wordt aanbevolen om de instructies van de fabrikant nauwkeurig op te volgen en de juiste hoeveelheid product toe te dienen.

Voor katten met een gewicht van 2,8 kg of meer, moet de inhoud van één pipet op de huid aan de basis van de nek worden aangebracht. Zorg ervoor dat u het product rechtstreeks op de huid aanbrengt en niet op de vacht van uw kat.

Het is belangrijk om de behandeling regelmatig te herhalen volgens de aanbevelingen van uw dierenarts om een continue bescherming tegen parasieten te behouden.

Bijwerkingen van Revolution Plus

Hoewel Revolution Plus over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kunnen er bijwerkingen optreden bij sommige katten. Enkele mogelijke bijwerkingen zijn:

  • Huidirritatie: Sommige katten kunnen een lichte irritatie ervaren op de plaats waar het product is aangebracht.
  • Haarverlies: In zeldzame gevallen kan haarverlies optreden op de plaats van toediening.
  • Braken: Een klein aantal katten kan braken na het aanbrengen van Revolution Plus, hoewel dit meestal vanzelf verdwijnt.

Als u vermoedt dat uw kat een bijwerking heeft van Revolution Plus, neem dan contact op met uw dierenarts voor advies.

Conclusie

Revolution Plus is een effectief en breedwerkend middel voor de behandeling en preventie van vlooien, teken en andere parasieten bij katten. Het biedt langdurige bescherming en heeft enkele unieke voordelen ten opzichte van andere producten op de markt. Het is echter belangrijk om de juiste dosering toe te dienen en eventuele bijwerkingen in de gaten te houden. Raadpleeg altijd uw dierenarts voor meer informatie en advies over het gebruik van Revolution Plus voor uw kat.

FAQs

1. Hoe vaak moet ik Revolution Plus aanbrengen bij mijn kat?

Het wordt aanbevolen om Revolution Plus maandelijks aan te brengen bij uw kat om een continue bescherming tegen parasieten te behouden.

2. Kan ik Revolution Plus gebruiken bij kittens?

Nee, Revolution Plus is alleen goedgekeurd voor gebruik bij katten ouder dan 8 weken en met een gewicht van 2,8 kg of meer. Raadpleeg uw dierenarts voor de juiste behandeling van kittens.

3. Moet ik mijn kat nog steeds controleren op teken na het aanbrengen van Revolution Plus?

Hoewel Revolution Plus teken kan doden en voorkomen, is het mogelijk dat sommige teken nog steeds aanwezig zijn op uw kat. Het is daarom belangrijk om uw kat regelmatig te controleren op teken en deze indien nodig te verwijderen.

4. Zijn er alternatieve producten beschikbaar voor de behandeling van vlooien en teken bij katten?

Ja, er zijn verschillende alternatieve producten beschikbaar voor de behandeling van vlooien en teken bij katten. Uw dierenarts kan u adviseren over de beste opties voor uw kat.

5. Kan Revolution Plus worden gebruikt bij zwangere of zogende katten?

Er zijn geen studies uitgevoerd naar het gebruik van Revolution Plus bij zwangere of zogende katten. Het wordt daarom aanbevolen om voor gebruik uw dierenarts te raadplegen.