Orijen Kattenvoer : een eerlijke beoordeling


0

orijen kattenvoer review

De meeste Orijen Dry Cat Food producten zijn volledig natuurlijk en geschikt voor katten van alle leeftijden en rassen. Het zijn bekroonde voedingsmiddelen die veel kattenmoeders en -vaders over de hele wereld tevreden hebben gesteld.

Van de ingrediënten in Orijen Kattenvoer komt tweederde altijd van verse vis, vlees, gevogelte of eieren. De rest van de ingrediënten zijn verse groenten en fruit. Er zitten absoluut geen onnodige granen, vulstoffen, conserveermiddelen of toegevoegde hormonen in deze producten.

De kalkoen en kip zijn vrije uitloop, de eieren worden gelegd en de vissen zijn wild gevangen, dus je kunt al zien dat dit een beetje een gastronomisch product is, maar het kan de kosten zeker waard zijn.

Dit artikel zal het merk onder de loep nemen, lees hieronder verder voor onze Orijen Cat Food Review.

Hier bij FelineLiving.Net hebben we een toegewijde missie om katteneigenaren zoals jij te voorzien van goed onderzochte informatie, zodat ze hun kat de beste zorg en voeding kunnen bieden.

Onze lezers vertrouwen op de beoordelingen, artikelen en herinneringswaarschuwingen voor kattenvoer die we onderzoeken en publiceren. We werken ook routinematig onze eigen beoordelingen bij en beoordelen deze om ervoor te zorgen dat eventuele wijzigingen door fabrikanten onder uw aandacht worden gebracht.

FelineLiving.Net wordt onderhouden door Mary Nielsen & haar personeel. Mary is een dierenliefhebber van zowel katten als honden. Zij en haar medewerkers zijn gepassioneerd door dieren en werken hard om u te voorzien van een schat aan informatie voor u en uw kat.

FelineLiving.Net wordt ondersteund door onze lezers. Als u een aankoop doet via een van onze links, kunnen we een verwijzingsvergoeding verdienen. Dit helpt de kosten van het gebruik van onze gratis blog te dekken. Bedankt voor uw steun!

logo orijen

Orijen Kattenvoer [year]: Een eerlijke beoordeling 1

Hou je van wat je ziet? Purrfect! U kunt er zeker van zijn dat ik deze producten specifiek op de lijst heb gezet vanwege hun echte kwaliteit en niet om andere redenen. Ik wil graag transparant met u zijn en u informeren dat FelineLiving een deel van de verkoop of andere geldelijke compensatie kan krijgen via de links op deze pagina. Ik hoop dat je harige vrienden dol zullen zijn op deze beoordeelde producten en dat het vreugde zal opwekken in elk paar kattenogen!

Mary Nielsen ♥

Wie zijn de fabrikanten van Orijen ?

de Canadese vlag zwaait in de wind
Kampioen Pet Foods Alberta, Canada.

Orijen is gemaakt door het familiebedrijf Champion Pet Foods uit Alberta, Canada. De brokjes worden geproduceerd in champion pet food’s on factory met alleen ingrediënten die geschikt zijn voor menselijke consumptie.

Staat u of een familielid erop om alleen producten te kopen met die “Made in America” -sticker? Dit zal geen probleem zijn. Ze hebben onlangs een faciliteit geopend in Kentucky.

De ingrediënten kunnen enigszins variëren op basis van de omgeving als Orijen maakt gebruik van lokaal geproduceerde ingrediënten om versheid te garanderen. Wees gewaarschuwd dat, hoewel Kentucky zijn deel van weelderige landbouwgrond heeft, je misschien genoegen moet nemen met zoetwaterbaars en meerval in plaats van zalm of andere oceaanvissen.

Orijen Kattenvoer Review

Orijen Kattenvoer [year]: Een eerlijke beoordeling 1

Orijen is er trots op dat hij discriminerende katachtigen voorziet van voedzaam en biologisch geschikt voedsel dat kittens voedt voor volwassen katten. Lijnen omvatten Tundra, Regional Red, Cat &Kitten en Fit &Trim

  1. Orijen Kat &kitten droogvoer Formule
  2. Orijen Pasvorm &Trim Droogvoer Formule
  3. Orijen Six Fish Droogvoer Formule
  4. Orijen Toendra Droogvoer Formule
  5. Orijen Regionale rode droogvoer vormUla

1. Orijen Cat &Kitten Droogvoer Formule

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Orijen Kattenvoer [year]: Een eerlijke beoordeling 8

Dit voedsel is gebaseerd op welke voedingsstoffen katten zouden krijgen van een natuurlijk dieet in het wild. Het is gemaakt van verschillende maaltijdbronnen, waardoor het eiwitrijk en zeer goed verteerbaar is.

Een derde van het vlees dat wordt gebruikt in Orijen Katten- en Kitten droogvoer is gedehydrateerde kip en kalkoen die aan de lucht is gedroogd op een lage temperatuur van vers. Eieren, vis en organen ronden het benodigde eiwit af.

Gegarandeerde analyse

Dit voedsel is gebaseerd op welke voedingsstoffen katten zouden krijgen van een natuurlijk dieet in het wild. Het is zeer rijk aan eiwitten en is tien procent vocht waardoor iets stevigs, maar toch verteerbaar is. Taurine is een van de belangrijkste voedingsstoffen in het kattendieet, omdat het niet op natuurlijke wijze kan worden geproduceerd. Orijen kattenvoer zal uw kat voorzien van de optimale hoeveelheden om haar gezond te houden.

Andere belangrijke voedingsstoffen zoals kalium, selenium, foliumzuur en alle belangrijke vitamines zijn allemaal inbegrepen, samen met vele andere essentiële vitamines en voedingsstoffen.

Ingrediënten

Het grootste verkoopargument van Orijen Katten- en Kitten droogvoer is dat het niet alleen vol zit met vlees, maar ook vers en nooit bevroren vlees. De eerste vijf genoemde ingrediënten zijn kip zonder been, kippenmeel, kippenlever, hele haring en kalkoen zonder been.

Geen gesmolten vlees of bijproducten van lage kwaliteit hier. De kip en verse eieren komen van lokale prairieboerderijen en de witvis wordt geoogst uit noord-Canadese meren en zalm en haring uit de Stille Oceaan.

Haring is een vrij sterk smakende vis, maar je kat vindt het misschien leuk. Zalm is een van de gezondste vissen op de markt, die vol zit met B-vitamines en Omega 3-vetzuren.

Onder de groenten zijn antioxidant verpakte appels en veenbessen plus vezelrijke pompoenen en linzen vol B-vitamines en folaat. Er is zelfs een beetje cichoreiwortel om net genoeg inuline te leveren voor een gezonde dikke darm.

Deze variant is verkrijgbaar in pakketten van 4 lb, 12 lb en 4 oz.

2. Orijen Fit &Trim Droogvoer Formule

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Orijen Kattenvoer [year]: Een eerlijke beoordeling 9

Dit levert een unieke formulering op die magere spiermassa en een gezond lichaamsgewicht volledig ondersteunt. Tweederde van het recept is rauw of vers om ervoor te zorgen dat je kat een eiwitrijke maaltijd krijgt.

Net als wat de naam al aangeeft, levert Orijen’s Fit &Trim kattenvoer een unieke formule die spiermassa en een gezond lichaamsgewicht volledig ondersteunt. Tweederde van het recept is rauw of vers om ervoor te zorgen dat uw kat een eiwitrijk dieet krijgt.

Gegarandeerde analyse

Dit specifieke mengsel bevat 44% ruw eiwit voor het bevorderen van piekconditie en gezonde spieren in uw katachtigen. Een hoog vochtgehalte van 10% houdt uw kat in topvorm, waardoor het risico op het ontwikkelen van urinewegaandoeningen effectief wordt verminderd.

L-carnitine is ook toegevoegd aan de mix om de energieproductie van uw huisdier hoog te houden en zijn lichaam in uitstekende conditie te houden. Het is ook een effectief supplement voor de behandeling van obesitas en het voorkomen van verschillende gezondheidsproblemen.

Ingrediënten

De eerste ingrediënten van Trim &Fit zijn allemaal puur vlees en vis. Het recept bevat kip, hele eieren, haring, kalkoen, kippenlever, bot, makreel, heek, sardine en Alaska koolvis. Een lijst met groenten (linzen, bonen, wortels en pompoen, om er maar een paar te noemen) ronden deze voorbeeldige lijst af voor een echt gezond feest.

De vissen zijn wild gevangen, de kalkoen en kip zijn beide vrijlopen en de eieren in deze formule zijn kooivrij verkregen. De unieke mix biedt 15% groenten en fruit, die allemaal piekconditionering bevorderen, en de rest bestaat uit vlezige en visachtige goedheid.

3. Orijen Six Fish Droogvoer Formule

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Orijen Kattenvoer [year]: Een eerlijke beoordeling 10

Rijk aan eiwitten en omega-vetzuren die alleen in mariene bronnen worden aangetroffen, bevat deze brok een gezonde balans van vis, fruit en groenten voor algeheel welzijn

ODe Six Fish-formule van Rijen biedt visminnende katachtigen een geconcentreerde bron van eiwitten en omega-vetzuren uit in het wild gevangen en verse vis.

Gegarandeerde analyse

Rijk aan eiwitten en omega-vetzuren die alleen in mariene bronnen worden aangetroffen, bevat de SIx Fish-formulering een gezonde balans van vis, fruit en groenten voor een optimale gezondheid.
Vitaminen en mineralen zoals calcium voor botdichtheid, taurine, fosfor en magnesium leveren de voedingsstoffen die uw kat nodig heeft.

Ingrediënten

Om niet te worden overtroffen door de andere Orijen-smaken, biedt dit recept puur vlees van zes verschillende vissoorten: pilchard, heek, makreel, bot, rotsvis en tong met de eerste vier in de lijst geoogst uit de Stille Oceaan. Een kleine hoeveelheid Alaskaanse kabeljauw werd ook gemengd, samen met sardines, linzen, pompoen, erwten, bonen, courgette, appels, veenbessen en meer.

Deze formulering is rijk aan verschillende vetzuren die essentieel zijn voor de groei. Voor katten die lijden aan allergieën, hotspots of artritis, helpt het omega-3-vetzuur in de lijst met ingrediënten de ontsteking laag te houden.

Het is ook goed om jassen glanzend te houden en verharing te verminderen. Omega-6 helpt bij het behoud van een goede membraanstructuur en een betere opname van oplosbare vitamines.

De DHA (docosahexaeenzuur) en EPA (eicosapentaeenzuur) verlichten ontstekingen en ondersteunen de ontwikkeling van ogen en hersenen bij kleine kittens.

4. Orijen Tundra Droogvoer Formule

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Orijen Kattenvoer [year]: Een eerlijke beoordeling 11

Beschikt over een verscheidenheid aan wild voor veel broodnodige eiwitten, terwijl katten een rijke mix van verschillende soorten vlees krijgen. Het bevat ook veel vitamines zoals zink voor het verbeteren van de voortplantingsfuncties van uw kat.

Het toendra recept geeft katten een voorproefje van wild van zes verschillende dieren. Zoals met alle Orijen-formuleringen, is deze rijk aan eiwitten en vocht met vet als energiebrandstof.

Gegarandeerde analyse

De Tundra-formulering biedt een verscheidenheid aan wild voor veel broodnodige eiwitten, terwijl katten een rijke mix van vlezige smaak krijgen. Het beschikt ook over veel toegevoegde vitamines zoals zink voor het verbeteren van de voortplantingsfuncties van uw kat, koper voor vacht- en haarkwaliteit en magnesium voor de gezondheid van het hart.

Ingrediënten

Toendra bestaat meestal uit zes dieren waarvan het vlees, organen en kraakbeen worden gemengd voor een bevredigende maaltijd voor je vleesetende kat. De zes zijn Boerengeit, wild zwijn, hert, Arctische char, free-run duck en lam.

Meestal geen onderdeel van een kattendieet zijn groenten en fruit zoals boerenkool, pompoen en appels. Deze drie en meer zijn te vinden in de ingrediëntenlijst van de formule en ze zijn er allemaal met een reden.

Boerenkool is bijvoorbeeld rijk aan vitamine A en koper, de eerste helpt bij het nachtzicht en het immuunsysteem van een kat. Squash heeft ook vitamine A, evenals vezels, vocht en andere vitamines. De appels zijn vezelrijk om uw kat te helpen bij het hebben van een gezond spijsverteringsstelsel.

5. Orijen Regionale Rode Droogvoer Formule

WAAROM JE ZOU MOETEN KOPEN

Orijen Kattenvoer [year]: Een eerlijke beoordeling 12

Bevat een scala aan rode vleesbronnen plus vis voor dat heerlijke en aromatische recept. Het zit vol voedingsstoffen en barst van de rauwe smaak in elke hap!

Regional Red biedt katten de ideale voeding met zijn optimale percentage eiwitten, vetten en koolhydraten (alleen in lage hoeveelheden) afkomstig van zes dieren.

Gegarandeerde analyse

Katten gebruiken een grote hoeveelheid eiwitten voor de groei, en dit recept heeft daar genoeg van (40%). Het vet is ondertussen met 20% bovengemiddeld de gebruikelijke hoeveelheid in kattenvoer, maar dit is een goede zaak. Katten, met name actieve, gebruiken veel vet als energiebron en Orijen gebruikt alleen hoogwaardige vetten met voldoende hoeveelheden omega-vetzuren.

Ingrediënten

Regional Red biedt katten een meestal rood vleesdieet dat afkomstig is van angus vleesvee, wild zwijn, vlakte bizon, Romney lam, Yorkshire varkensvlees en wilde pilchard. Het rundvlees bevat een grote hoeveelheid zink en ijzer, varkensvlees is een uitstekende bron van vlees, zwijn geeft veel vocht, lam heeft een hoog gehalte aan omega 3-vetzuren en geit bevat kalium en ijzer.

Een rooster van peulvruchten zoals erwten, kikkererwten en linzen in kleine hoeveelhedens vezels toevoegen aan het dieet. Extra groenten en fruit zoals pompoen, pompoen, rapen, veenbessen en appels houden de niveaus van vitamines en mineralen hoog.

Orijen Kattenvoer [year]: Een eerlijke beoordeling 1

Wat zijn de voor- en nadelen van Orijen Droogvoer Formule?

De voordelen van Orijen Kattenvoer zijn talrijk. De hoofdingrediënten zijn niet alleen vlees waar uw kleine carnivoor naar hunkert, maar alleen vlees van de beste kwaliteit uit lokale bronnen om versheid te garanderen. Elk product bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen om te helpen bij de groei en ontwikkeling van uw kat.

Orijen Kattenvoer [year]: Een eerlijke beoordeling 14

Om de versheid te behouden, worden deze ingrediënten vers ingekocht en binnen 48 uur na het oogsten bereid. Het merk besteedt zijn dierenvoeding nooit uit en bereidt deze in zijn keuken, zodat de kwaliteit in elke stap van het productieproces verzekerd is.

Elk recept is biologisch geschikt gemaakt om ervoor te zorgen dat katten de juiste voeding krijgen die de natuur heeft bedoeld. Dit betekent veel vlees en eiwitten in hun dieet.

Het grootste nadeel lijkt de hoge prijs te zijn. Dit is heel begrijpelijk omdat Orijen geen concessies doet aan de kwaliteit. Het vlees is altijd van hoge kwaliteit en verantwoord ingekocht, wat kan bijdragen aan de dure prijsstelling.

Aangezien het bedrijf een faciliteit in Kentucky heeft geopend en die plaats niet aan zee grenzen, kunnen sommige visingrediënten die u misschien gewend bent in de Made in Canada-formules worden vervangen. U kunt er echter zeker van zijn dat deze ook van goede kwaliteit zullen zijn.

orijen kattenvoer review

Hoe goede voeding voor een kat eruit ziet

Het vinden van het beste voedsel voor uw kat kan betekenen dat u veel verschillende soorten moet doorzoeken en dat etiket zorgvuldig moet lezen. De grote naam commercieel kattenvoer zit meestal vol met ongezonde ingrediënten zoals conserveermiddelen, kunstmatige vulstoffen en dierlijke bijproducten. Niet alleen moet je het kattenvoer met slechte ingrediënten sorteren, je moet ook uitzoeken welke de beste ingrediënten hebben.

Naast Orijen hebben we nog een heleboel andere merken beoordeeld die jou of je kat kunnen interesseren. Je moet zeker onze lijst met de beste voedingsmiddelen voor je kat bekijken voordat je beslist wat voor soort chow je haar naar de “tafel” moet brengen.

Een gezond kattenvoer heeft deze drie belangrijke factoren:

1. Hoge kwaliteit / kwantiteit eiwit

Je kat is een obligate carnivoor die meer vlees moet eten dan wat dan ook. Het eerste item op de ingrediëntenlijst moet idealiter de naam zijn van een herkenbaar dier zoals zalm, eend, rundvlees, hert, kip, eend, kalkoen of lam.

Je kat zal zeker van alles houden met elk type vis als een belangrijk ingrediënt. Een orgaanvlees zoals lever is ook acceptabel.

2. Hoog watergehalte

Veel katten drinken niet vrijwillig genoeg water, dus een vochtig kattenvoer helpt ze gehydrateerd te blijven. Het helpt de kat ook essentiële voedingsstoffen, vitamines en mineralen te verteren.

Voedingsmiddelen met een hoog watergehalte helpen gezondheidsproblemen zoals nierproblemen te voorkomen. Als uw kat erop staat om alleen droog kattenvoer te eten, zorg er dan voor dat ze altijd toegang heeft tot vers, schoon water.

3. Laag koolhydraten

Katten hebben echt geen koolhydraten nodig. Een overvloed kan zelfs leiden tot ontstekingen, obesitas en hartaandoeningen. Alles in kattenvoer dat koolhydraten bevat, moet op zijn minst laag zijn op de glycemische index.

Dit omvat zeeplanten, kikkererwten, appels, pompoenen, courgettes en zoete aardappelen die de bloedsuikerspiegel niet zullen verhogen of gewichtstoename zullen bevorderen.

orijen kattenvoer review

Conclusie

Orijen kattenvoer is een goed uitgebalanceerde formule die uw kat gezond en gelukkig houdt. Uw kat krijgt de voedingsstoffen die ze nodig heeft en vermijdt de goedkope vulstoffen die gewoonlijk in commercieel kattenvoer worden aangetroffen. De eerste verschillende ingrediënten die worden vermeld, zijn allemaal herkenbare dierlijke delen, dus dat is een heel goed teken.

Het is redelijk vochtig als droog voedsel gaat, maar houd die waterschaal vol met eenll hetzelfde. Er zijn geen granen of goedkope vulstoffen, alleen een paar fruit- en groenteproducten om vezels en een groot aantal essentiële vitamines toe te voegen.

De mensen van Orijen lijken de ultieme formule te hebben geperfectioneerd voor het meest ideale kattenvoer dat een kat zou kunnen eten, waardoor die prijzen goed verdiend zijn. Hoewel het gunstig is voor zowel katten als kittens, moeten kittens grotere porties krijgen omdat ze de extra calorieën nodig hebben voor groei. Het prijskaartje is een beetje aan de forse kant, maar veel klanten vinden het elke cent waard.

De uitbetaling is een daling van de dierenartsrekeningen en een gelukkige, gezonde kat die het beste voedsel krijgt dat er is. Misschien wilt u dit merk eens proberen. Het kan een vast hoofdbestanddeel worden in het dieet van uw kat.

Is orijen goed kattenvoer?

Het is zeer rijk aan eiwitten en is tien procent vocht waardoor iets stevigs, maar toch verteerbaar is. Taurine is een van de belangrijkste voedingsstoffen in het kattendieet, omdat het niet op natuurlijke wijze kan worden geproduceerd. Orijen kattenvoer zal uw kat voorzien van de optimale hoeveelheden om haar gezond te houden.

Maakt orijen nat kattenvoer?

Ze maken geen nat voedsel. Orijen-voedingsmiddelen bevatten tot 90% vlees, waarvan tweederde vers of gevriesdroogd is en waarvan een derde gedehydrateerd is.

Hoe lang gaat orijen kattenvoer mee?

De houdbaarheidsdatum (BB) staat op de achterkant van de tas aan de bovenkant van het ORIJEN pakket. Wij markeren ORIJEN tassen DAG MAAND JAAR. Vanaf het moment dat het voedsel in onze keuken wordt gemaakt en verpakt, zijn er ongeveer 18 maanden tot de vervaldatum. Warmte, vocht en licht hebben de grootste invloed op de houdbaarheid van ORIJEN.

Heeft orijen ooit een terugroepactie gehad?

Ze zijn de afgelopen jaren getroffen door drie terugroepacties die specifiek betrekking hebben op Champion Petfoods, maar slechts één daarvan heeft het merk Orijen daadwerkelijk beïnvloed. In 2003 werd Champion Petfoods getroffen door een kleine terugroepactie vanwege een probleem met sommige van hun rundvleesingrediënten.