Is pepermuntolie veilig voor katten? Wat zijn de gevaren ervan?


0

Pepermuntolie veilig voor katten

Lastige vraag: is pepermuntolie veilig voor katten?

Het gebeurde zo op een kerst dat de hond van de auteur een beetje was, nou ja, het beleefde woord is “flatulent”. Hij had misschien meer restjes dan echt goed voor hem was en vakantiebezoekers konden die grote bruine ogen gewoon niet weerstaan.

Ik besloot om te kijken of het voeren van een pepermunt zuurstok dit kleine probleem zou dempen. Ik verpletterde de stok om er zeker van te zijn dat hij geen puntige stukjes had. Problemen sloegen het meteen op en zijn luide en stinkende kwaal werd verlicht.

Hoewel dit goed nieuws is voor hondenbezitters, moeten kattenbezitters onthouden dat een kat geen hond is. Het systeem van een kat is heel anders dan dat van een hond.

Als je vindt dat pepermunt de winderigheid en vlooien van Fido oplost, kun je denken dat eerlijk volgen met Fluffy haalbaar is. Deze factor is onjuist. Als uw kat winderigheidsproblemen heeft, moet u dit artikel lezen over het oplossen van dit probleem.

Wat is Pepermunt?

muntblaadjes in close up

De plant die bekend staat als Mentha Piperita is een hybride van watermunt en groene munt. En wordt over de hele wereld gecultiveerd. Het heeft een hoog mentholgehalte en dus is de olie hoog in menthyl acetaat. De hoge concentratie van Pulegon maakt het populair als een biologisch bestrijdingsmiddel.

Traditioneel wordt het medicinaal gebruikt om kleine kwalen zoals prikkelbare darmen te behandelen en topisch om jeuk en spierpijn te verlichten. In aromatherapie wordt het gebruikt om het geheugen en de alertheid te verbeteren.

In de taal van bloemen symboliseert het gastvrijheid en wijsheid. Toon wijsheid en gastvrijheid aan je kat door hem niet te onderwerpen aan pepermunt.

De menthol activeert koudegevoelige receptoren in de huid. Waar mensen een lichte, gelokaliseerde kilte kunnen voelen, zal een kat een tintelende ruggengraat voelen bevriezen. Onderwerp Kitty hier niet aan.

Katten hebben geen pepermunt nodig en ze houden niet eens van de geur, smaak of zelfs aanraking ervan. Het is op zijn best nutteloos en in het slechtste geval dodelijk om je kat aan pepermunt te onderwerpen.

Pepermunt en vlooien

microscopisch beeld van de vlo

Het type vlo dat zich met name voedt met katten, Ctenocephaliden Felis, is kleiner dan de hondenvlo en kan moeilijker op te merken zijn. Het is ook een vraatzuchtige vlo die een kitten droog kan zuigen totdat het arme ding sterft aan bloedarmoede. Het is ook productief, een enkel vrouwtje dat maar liefst vijftig eieren per dag legt. Dit kan snel leiden tot een zeer jeukende en ongemakkelijke kat.

Pepermuntolie wordt vaak gebruikt als een natuurlijke vlooienmoordenaar die het zenuwstelsel van de vlo aanvalt en hen aan een lange en pijnlijke dood onderwerpt. (Huil je niet gewoon om de kleine bloedzuigers?) Houd er rekening mee dat “natuurlijk” niet “veilig” betekent. Zelfs poison ivy kan natuurlijk worden genoemd.

Pepermuntolie is simpelweg niet goed voor katten in welke vorm dan ook. Het mag niet worden ingenomen, ingeademd of topisch worden aangebracht. Veel katten hebben een hekel aan de geur van pepermunt en willen het misschien niet eens. Als uw kat een milde vlooienplaag heeft, kan een kam doorkam met een stijve kam gedoopt in water en niet-toxisch vloeibaar afwasmiddel dingen oplossen.

Uw dierenarts kan medicijnen voorstellen, zowel actueel als oraal, die uw kat zullen helpen. Om vlooienbesmettingen verder te ontmoedigen, kunt u uw harige vriend een halsband laten dragen die is behandeld met flumethrin en imidacloprid.

Is pepermuntolie veilig voor katten?

Waarom pepermunt slecht is voor je kat

de kat slaapt op haar buik

Mensen houden van de geur van pepermunt. Het herinnert mensen aan vrolijke kerstdagen en vers gepoetste tanden. Je kat deelt je reukvermogen niet. Ze heeft twee keer zoveel reukzenuwen als jij. De geur van pepermunt is overweldigend voor haar en met zeer goede reden. Het inademen van pepermunt kan ervoor zorgen dat Kitty aspiratiepneumonie ontwikkelt.

Ze kunnen proberen de geïnhaleerde olie uit hun systeem te verwijderen door te hoesten en niezen. Als uw kat hoest en niest tot het punt waarop haar ademhaling moeizaam is en ze koorts en een verhoogde hartslag heeft, breng haar dan onmiddellijk naar de dierenarts.

De huid van een kat is erg dun en delicaat. Door iets in hun huid te wrijven, kan het gemakkelijk in de bloedbaan worden geïntroduceerd. Voeg daarbij het feit dat katten zichzelf vaak likken, wat kan betekenen dat alles wat topisch wordt aangebracht snel oraal kan worden geïntroduceerd. Pepermunt kan het maagdarmstelsel van uw kat beïnvloeden, maar niet op een goede manier.

De lever en het centrale zenuwstelsel kunnen nadelig worden beïnvloed. Als uw kat kwijlt, geen eetlust heeft of lusteloos is om niet te reageren, kan ze een slechte reactie op pepermunt ervaren en moet ze meteen naar een dierenarts gaan.

Alternatieven voor Peppermint

is pepermuntolie veilig voor katten

Essentiële oliën zoals pepermunt bevatten veel fenolen die katten niet goed kunnen metaboliseren. Hoewel pepermunt niet bepaald giftig is, kan een klein beetje een lange weg gaan. Soms te lang.

Als pepermunt al wordt gebruikt, mag dit alleen onder observatie van een dierenarts zijn. Zelfs dan is de kans groot dat uw dierenarts een andere, meer praktische remedie zal aanbevelen voor wat Kitty pijn doet.

Luister naar de instructies van uw dierenarts. Zij zal u vertellen wat in het belang van uw kat is. Er worden niet alleen genezingen voorgesteld, maar u kunt ook leren hoe u het beste voor uw kat kunt zorgen, zodat ze om te beginnen geen genezing nodig heeft.

Rozemarijn en citroengras zijn natuurlijk en onschadelijk voor katten, maar veel katten verachten de geur. Als je kat het niet erg zou vinden om beneveld te worden, meng dan een deel water met een deel appelciderazijn in een spuitfles en spuit Kitty daarmee. Een halve theelepel biergist tijdens een maaltijd kan helpen. Als uw kat de geur van eucalyptus verdraagt, kan een beetje hiervan vlooien overtuigen om ergens anders heen te gaan.

Als Kitty gênante kleine toots maakt, zorg er dan eerst voor dat er geen ernstiger onderliggend probleem is. Anders kan dit kleine probleem veilig worden behandeld met actieve kool en yucca schidigera en ervoor zorgen dat Kitty niet eet wat ze niet zou moeten eten.

Als Kitty een milde huidirritatie of een haarbalprobleem heeft, kan een klein beetje kokosolie nuttig zijn. Niet meer dan een kwart of halve theelepel per dag wordt aanbevolen.

Tot slot

Houd er rekening mee dat wat voor jezelf of een hond zou kunnen werken, misschien niet werkt op het meer delicate systeem van een kat. Het onderwerpen van uw kat aan pepermunt brengt alleen ongemak, ziekte of zelfs de dood met zich mee. Hoewel het verleidelijk kan zijn om pepermunt te gebruiken als een natuurlijke oplossing voor kwalen zoals maagpijn, huidirritaties en vlooien, zijn er andere haalbare opties.

Pepermunt mag in geen enkele vorm aan katten worden toegediend. Als uw kat is blootgesteld aan pepermunt (bijvoorbeeld, ze is erg nieuwsgierig geworden naar dat ene aromatische ornament in uw kerstboom), heeft ze onmiddellijke veterinaire zorg nodig.

Zorg voor je kat door ervoor te zorgen dat ze alleen gezond voedsel eet, voldoende beweging krijgt en niet wordt blootgesteld aan parasieten. Sommige natuurlijke kuren kunnen goed zijn voor je kat, maar pepermunt is er zeker niet een van.

Is pepermuntolie veilig voor katten?

Etherische olie en vloeibare potpourri-vergiftiging bij katten. Veel vloeibare potpourri-producten en essentiële oliën, waaronder olie van kaneel, citrus, pennyroyal, pepermunt, dennen, zoete berk, tea tree (melaleuca), wintergroen en ylang ylang, zijn giftig voor katten. Zowel inname als blootstelling aan de huid kunnen giftig zijn.

Zal pepermunt katten pijn doen?

Veel essentiële oliën, zoals eucalyptusolie, tea tree olie, kaneel, citrus, pennyroyal, pepermunt, dennen, zoete berk, wintergroen en ylang ylang zijn giftig voor huisdieren. Als de olie op de vacht van de kat terechtkomt (die de kat later tijdens het verzorgen kan innemen), of als de kat de morsen likt, kunnen schadelijke toxische effecten optreden.

Houdt pepermuntolie vlooien weg?

Pepermuntolie stoot vlooien niet af, het is een goede zaakzal echter vlooienlarven doden. Het verlicht huidirritatie en ontsteking veroorzaakt door vlooienbeten. Breng een kleine hoeveelheid pepermuntolie aan op het getroffen gebied om uw huisdier te helpen genezen. Rozemarijn etherische olie heeft de neiging om meer te irriteren dan andere oliën.

Welke essentiële oliën zijn veilig om rond katten te verspreiden?

Een paar veel voorkomende essentiële oliën die VEILIG zijn om te gebruiken voor uw kat zijn lavendel, copaiba, helichrysum en wierook. Als u oliën in uw huis verspreidt, zou dit geen probleem voor uw kat moeten veroorzaken, omdat olie die in een diffuser wordt gebruikt sterk verdund is (in tegenstelling tot directe topische toepassing of voedingssuppletie).