Hoe zelfgemaakte diy kattenspeeltjes te maken – ideeën en gidsen


0

Doe-het-zelf kattenspeelgoed

Hoeveel kattenspeeltjes heeft uw kat doorgemaakt? Sommige katten kunnen een beetje ruw spelen met hun speelgoed.

En dit speelgoed is niet goedkoop! Toch hebben katten leuk speelgoed nodig. Ze zorgen voor mentale stimulatie en laten Kitty haar jachtinstinct oefenen.

Spelen met je kat is ook een geweldige manier om een band met haar op te bouwen. Misschien wil je een beetje sluw worden en doe-het-zelf kattenspeelgoed voor katten maken. Als je kat dit speelgoed een beetje ruw maakt, kun je het gemakkelijk repareren of een nieuw speelgoed maken. Voor mensen met de DIY-geest kan DIY kattenspeelgoed net zo leuk zijn om te maken als om mee te spelen!

Zelfgemaakte DIY kattenspeeltjes

1. De Basic DIY Yarn Ball – Kattenkruid Speelgoed!

afbeelding van een garenbal

Elke kat speelt graag met garen! Maar het raakt in de knoop en maakt zo’n puinhoop. Hier is een draai aan de meest elementaire kattenspeeltjes. Je kunt voorkomen dat Kitty’s garenbal uit elkaar valt door hem rond een met lijm bedekte piepschuimen kern te wikkelen.

Je kunt zelfs beginnen met het lijmen van wat kattenkruid op de piepschuimen kern om het een beetje aantrekkelijker te maken voor de kat. Deze video laat je zien hoe je een kattenspeeltje maakt.

2. Gerecycled DIY Kattenspeelgoed Met Wc-papierrollen

Hoe zelfgemaakte diy kattenspeelgoed te maken - ideeën en gidsen [year] 1

Als je klaar bent met een wc-papierrol, kun je wc-papierrollen kruislings snijden als een geleirol en de strips gebruiken om kleine holle bolletjes te maken waar je kat rond kan zwaaien. Ze zijn erg licht van gewicht en kunnen dus met één goede swat van je kat door de kamer vliegen.

Kittens halen er misschien meer plezier uit dan grote katten die korte metten maken met zoiets duns. Hoewel dun, is het goedkoop en een goed voorbeeld van gemakkelijk doe-het-zelf kattenspeelgoed. Hier is een video om je te laten zien hoe je het moet doen.

3. DIY String en Feather Cat Speelgoed

afbeelding van jong zwart kitten voor witte achtergrond

Je hebt misschien die kleine vispaal kattenspeeltjes gezien. Met een beetje geduld en veel lijm kun je je eigen maken in elke kleur die je wilt. Dit ambacht is iets meer betrokken dan sommige van de anderen, maar je kunt ervan genieten. Je kat zal dat zeker doen. Deze video laat zien hoe het moet.

Er zijn veel opties als het gaat om het touw- en verenspeelgoed voor je kat en je kunt meer lezen over de commercieel beschikbare opties in onze gids waar we de beste kattenspeeltjes voor katachtigen hebben beoordeeld.

4. Beat-A-Badger Leuk Speelgoed

Whack-A-Mole is een handelsmerk van Bob’s Space Racers. Je kunt het Beat-A-Badger of Splat-A-Rat of Smack-A-Shrew noemen. Het kattenspeelgoed kan uit de doos worden gemaakt twaalf pakken frisdrank (of bier, niemand beoordeelt je) komen binnen.

De game vraagt wel een beetje interactie van je, maar dat maakt het leuk! Als het touwtje aan je touwtje en verenspeelgoed breekt kun je het hier gebruiken. Hier is een video om je te laten zien hoe je het moet doen.

5. Sok het voor mij tijd!

afbeelding van sokken

Je kunt oude sokken gebruiken om gemakkelijk doe-het-zelf kattenspeelgoed voor je katten te maken, maar de truc is om het er niet uit te laten zien als een sok als je klaar bent. Anders zul je snel merken dat al je nieuwe sokken op oude sokken beginnen te lijken! Vul ze met plastic zakken om een vreemd kreukelend geluid te maken dat Kitty’s aandacht trekt. Deze tutorial laat je zien hoe het werkt.

6. DIY Kartonnen Kattenkasteel

afbeelding van katten en doos

Als je graag kattenspeelgoed maakt, is hier een die je kunt krijgene kinderen betrokken bij. Je zult het snijden natuurlijk zelf moeten doen. Hete lijm is ook iets dat alleen volwassenen moeten hanteren. Uw kinderen zullen echter dol zijn op het versieren van dit kartonnen dooskasteel met niet-giftige markers en verf. Kattenspeelgoed voor kinderen? Nou, de kinderen kunnen soms helpen.

Deze video kan je een manier laten zien om het te doen, maar ik raad je aan de verbindingsgaten te meten om ervoor te zorgen dat ze overeenkomen of dezelfde traceersjabloon gebruiken. Een koffiekan moet de truc doen.

7. DIY Gerecycled knaagdier kattenspeelgoed

afbeelding van een kat die speelt met een muisspeelgoed

Een stencil met gegradueerde cirkels kan ook nuttig zijn bij het samenstellen van deze kartonnen muis gemaakt van een kartonnen doos. Het lijkt erop dat het lastig zou zijn, maar het is echt zo eenvoudig als het rijgen van kralen. Bekijk deze video om te zien hoe je het moet doen. Karton wordt meestal gebruikt met krabpaal omdat katten er dol op zijn en het verleidt de katten om dit speelgoed te krabben.

8. Pijp schonere bal

Hoe zelfgemaakte diy kattenspeelgoed te maken - ideeën en gidsen [year] 2

Dit is een beetje betrokken, maar het is beter dan Kitty te laten denken dat je handen goed knuffelspeelgoed zijn. Neem drie lange pijpenreinigers van drie verschillende kleuren. Draai de drie aan elkaar alsof je ze gaat vlechten.

De techniek lijkt een beetje op vlechten, maar meer op weven. Het resultaat zal een strak geweven bol van pijpreinigers zijn die zelfs de ruwste katachtigen moeilijk kunnen slopen. Deze video laat je zien hoe het moet.

9. Fijne dag, Kitty!

afbeelding van emoji-gezichten kattenspeelgoed

Je zult het waarderen dat deze tutorial wordt geleverd met gratis afdrukken, zodat je een patroon hebt om deze schattige kleine emoji-gezichten te maken waarmee je kat kan spelen. Vergeet niet te glimlachen en een blij gezicht op te zetten!

10. Corduroy Critters DIY kattenspeelgoed

afbeelding van een doe-het-zelf speelgoedmuis

Hier is nog een tutorial die wordt geleverd met gratis patronen die u kunt afdrukken. Omdat deze doe-het-zelf kattenspeeltjes veel misbruik zullen maken van de klauwen van je katachtige vriend, is het aan te raden om stoffen te gebruiken die vaak zijn gereserveerd voor herenkleding, zoals katoenen pakken, wollen overhemden, katoenfluweel of corduroy. Het is een goede zaak!

11. Easy Breezy DIY Karton Pom-Pom Maker

afbeelding van pom poms

Houdt je kat van donzig garen pom-poms? Deze tutorial laat je zien hoe je de tool maakt die je nodig hebt om pom-poms te maken. Je kunt de snaren knippen en ze gebruiken als gebruikelijke decoraties voor je clownskostuum of Tinkerbell-cosplay of je kunt de snaren aan het einde lang houden en er een pom poms-kattenspeeltje van maken dat je kunt rondslingeren.

12. Het is geen pup tent…

afbeelding van een tent

Het is een kattentent! Noem het nooit een kattenhuis. Dat is een ouderwetse manier om te verwijzen naar een huis voor vrouwen van onderhandelbare deugdzaamheid. Deze koepeltent kan gemaakt worden van draadjassenhangers en een T-shirt.

Deze video vertelt je alles wat je moet krijgen en hoe je het allemaal samen kunt stellen voor je harige vriend.

13. Bow Tie DIY kattenspeelgoed

afbeelding van de Bow Tie Toys

Laten we zeggen dat je een paar shirts hebt liggen, speelgoed voor je kat wilt maken, maar ze is claustrofobisch en zou niet van de tent genieten. Je kunt deze schattige kleine vlinderdas vormige gemakkelijke DIY kattenspeeltjes maken!

Je snijdt de overhemden in stroken, knoopt ze in een kniet en je hebt een netjes werpspeelgoed voor je kat. Hier is een tutorial die je laat zien hoe het is gedaan.

14. Oblecto Felinae

Als Hermelien Griffel ooit een spreuk wilde om Crookshanks te vermaken, zou “Oblecto Felinae” haar commandowoord zijn. Of ze zou gewoon een ambacht maken dat zelfs een Dreuzel zou kunnen doen. (Of een heks die toegeeft slecht te zijn in breien, maar bereid is het te proberen.)

Het is een deuvel in plaats van een toverstokje, maar als je wat kwasten, vilten veren en jingle bells plakt, kun je magie van een andere soort maken met je kat.

15. Ping-Pong Bal Water Bowl

afbeelding van pingpongballen

Dit is een eenvoudig spel. Leg gewoon twee pingpongballen in een ondiepe kom vol water. Je kat zal dit intrigerend vinden en zal de ballen rondslingeren. Sommige katten zuigen op een poot die nat wordt, dus dit speeltje kan heel goed ook zijn of haar waterinname verhogen.

16. DIY Back Cat Krabber

afbeelding van een toiletwasser

Er was een Garfield-kerstspecial waarin Odie een aantal vreemde voorwerpen aan elkaar plakte om een krabstation voor Garfield te maken. Hij toonde nogal wat vindingrijkheid voor een hond die meestal bekend staat als een soort dimwit.

Je kunt je vindingrijkheid tonen door twee (nieuwe!) toiletwassers te gebruiken om iets te maken voor Kitty om jeuk te krabben en haar moeilijk bereikbare plaatsen mee te verzorgen. Deze video laat je zien hoe.

17. IJs (Tray) Kat Vissen

afbeelding van een ijsbak

Misschien investeer je liever niet in een mooie stationaire foerageerplank totdat je zeker weet dat je kat er een zou willen. Begin misschien met een oude ijsblokjesbak. Doe gewoon een paar kattentraktaties of wat stukjes voedsel in de kleine putjes en kijk hoe lang het duurt voordat je katachtige harige vriend met een plat gezicht erachter komt hoe je naar voedsel kunt vissen.

18. Diy Cork Birdies

afbeelding van Cork

Heb je wat kurkstoppers uit een fles (of een dozijn) wijn liggen? Je kunt veren of andere decoraties op een kurk lijmen om een kattenspeeltje te maken. Om het nog aantrekkelijker te maken voor uw kat, kunt u dit absorberende hout doordrenken met de geur van kattenkruid. Deze video laat je zien hoe.

19. Fortune Cookie Speelgoed

Er is een beetje gelukskoekjeswijsheid voor je kat. Als je wat talent hebt voor naaien, kun je misschien een van deze kleine vilten gelukskoekjes maken om rond te slaan voor je harige vriend.

Het is zo simpel als het doormidden vouwen van een cirkel. Deze tutorial laat je zien hoe deze eenvoudige doe-het-zelf kattenspeeltjes worden gedaan.

20. Homespun DIY Kitty Rammelaar

afbeelding van een plastic fles

Het is niet zomaar een rammelaar. Het is ook een doe-het-zelf traktatiedispenser. Je neemt een lege plastic fles, doet er een handvol lekkernijen in en snijdt een paar gaten die net groot genoeg zijn om een van de traktaties er doorheen te laten passen. Maak het deksel er lichtjes op en rol het uit voor Kitty.

Hoe meer ze het rondslaat, hoe groter de kans dat een traktatie als een kattenpuzzel uit een van de gaten valt. Kijk hoe deze twee kitties er gewoon geen genoeg van kunnen krijgen!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe maak ik mijn kat speels?

Je kunt je kat speels maken door te experimenteren en te proberen de oorzaak van haar gebrek aan speelsheid te achterhalen. Als je normaal speelse kat niet wil spelen, moet je misschien een uitstapje maken naar de dierenarts. Luie katten die te veel kilo’s hebben ingepakt, hebben lichaamsbeweging nodig en voormalige zwerfkatten moeten leren socialiseren.

Misschien moet je experimenteren. Sommige katten houden van verschillende soorten speelgoed. Misschien heeft je kat een speelkameraadje nodig. Veel katten willen dat hun jachtinstinct wordt aangewakkerd. Of misschien wil je kat wel een krabpaal. Experimenteer om te zien wat werkt.

Een kattenspeeltje dat traktaties uitdeelt, kan je kat verleiden om meer te spelen en haar geest te betrekken. Als uw intentie gewichtsvermindering is, kunt u wanent om caloriearme traktaties te gebruiken. Blijf erbij, je zult iets vinden dat werkt.

Waarom brengt mijn kat mij speelgoed?

Je kat brengt je speelgoed omdat ze misschien denkt dat je geen goede jager bent en moet worden getoond hoe je het op de juiste manier moet doen. Het is een stuk minder gruwelijk dan wanneer sommige katten verdoofde muizen en gebroken vogels binnenbrengen. Of misschien wil ze dat je met haar speelt. Ze heeft bedacht dat haar rubberen muis alleen door de kamer stuitert als iemand hem gooit en ze wil dat je het doet.

Of misschien wil ze gewoon laten zien hoe goed ze is in het verzamelen van speelgoed. In ieder geval, als een kat je haar speelgoed brengt, betekent dit dat ze je als onderdeel van haar sociale kring beschouwt.

Doe-het-zelf kattenspeelgoed

Waar kun je kattenspeelgoed mee vullen?

Je kunt je doe-het-zelf kattenspeelgoed vullen met Fiberfill, wat werkt voor zelfgemaakt knuffels, of het nu voor kinderen, huisdieren of decoratie is. Het is zacht en toch net stevig genoeg om vorm te houden, afhankelijk van hoe dicht je het inpakt. Katten houden van de geluiden die pinda’s maken, maar pas op dat je kat er geen doorslikt.

Kleine kralen, zoals het soort Beanie Babies waarmee ze gevuld zijn, kunnen een traumatisch dierenartsbezoek betekenen. Je kunt je kat verleiden om meer met een speeltje te spelen door het te vullen met een beetje kattenkruid.

Kan een kat te veel speelgoed hebben?

Kat kan niet te veel speelgoed hebben, zorg er alleen voor dat de kat niet alleen veel speelgoed heeft, maar ook een verscheidenheid aan speelgoed. Je kunt aan deze variëteit toevoegen door speelgoed uit te schakelen en te roteren. Op deze manier zal oud speelgoed als nieuw aanvoelen en zal ze er nooit genoeg van krijgen. Een katteneigenaar moet ervoor zorgen dat ze ook dingen heeft om in te klimmen, zoals een krabpaal, een krabpaal en plaatsen om zich te verstoppen.

Hoe kattenspeelgoed schoon te maken?

Je kunt kattenspeelgoed schoonmaken door in de machine te wassen of als ze niet zo smerig zijn, hebben ze misschien een kleine schoonmaakbeurt nodig. Gebruik je gezond verstand. Je wilt niet dat er veren loskomen in de was en het wassen van karton is als het wassen van suikerklontjes. Koel of warm water is het beste. Laat ze aan de lucht drogen.

Zelfs kattenkruid doordrenkt speelgoed zal prima zijn met een beetje wassen. Wrijf ze gewoon in als ze droog zijn om de oliën opnieuw te activeren. Als de geur vervaagt, stof er dan gewoon wat meer op.

Eten katten speelgoed?

Katten eten geen speelgoed, maar klein speelgoed heeft altijd een slikrisico. Zorg ervoor dat al het speelgoed, of het nu gekocht of zelfgemaakt is, de juiste maat heeft voor uw kat. Het inslikken van een speeltje kan verstopping in het systeem van je kat veroorzaken en dat wil je niet.

Heeft Kitty andere vreemde dingen gegeten? Het zou pica kunnen zijn. Pica is vaak stress gerelateerd, maar het kan ook een symptoom zijn van diabetes, FIV of bloedarmoede. Breng Kitty naar de dierenarts om de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Conclusie

Er is veel speelgoed dat een katteneigenaar voor zijn kat kan maken. Ze maken kan net zo leuk zijn als ermee spelen! Probeer ze allemaal en kijk wat je kat het leukst vindt.

Doe-het-zelf kattenspeelgoed

Hebben katten speelgoed nodig?

Kittens en katten moeten spelen, dus het is belangrijk dat u een geschikte uitlaatklep biedt om te spelen, hetzij door interactieve spellen te spelen of door geschikt speelgoed te bieden. Door regelmatig met je kat te spelen, leer je over de persoonlijkheid van je kat en versterk je de band en het vertrouwen tussen jou.

Kunnen katten spelen met wc-papierrollen?

Wc-papier rolringen. Deze zijn heel eenvoudig, maar katten zijn er dol op. Ze kunnen ze gooien, gooien, achtervolgen, bijten of dragen. Om ze te maken heb je alleen de wc-papierrol en wat schaar nodig.

Hoe maak je kattenkruid kattenspeeltjes?

Stap 1: Je hebt nodig. Fleecestof (restanten zijn perfect) Stap 2: Knip de fleece. Knip het vlies in een vierkant (hoeft niet perfect te zijn) tot twee keer de grootte die je wilt om het kattenspeelgoed te maken. Stap 3: Vouw en begin met naaien. Vouw je fleece verticaal. Stap 4: De vulling. Stap 5: Maak af en geef aan je katten.

Raken katten uitgekeken op hun speelgoed?

Maar net als andere dieren kunnen katten zich vervelen als ze niet voldoende stimulatie krijgen. Een verveelde kat kan veranderen in een destructieve kat, wat kan resulteren in angstig gedrag en er zelfs voor kan zorgen dat een kat zijn eigenaar aanvalt!