“Feiten en FAQ over hoe Frontline werkt bij katten, beoordeeld door een dierenarts”

Hoe werkt Frontline bij katten? Dierenarts beoordeelde feiten & FAQ

Als kattenliefhebber wil je natuurlijk het beste voor je huisdier. Het beschermen van je kat tegen vlooien en teken is daarom van groot belang. Frontline is een middel dat hierbij kan helpen. Maar hoe werkt Frontline eigenlijk bij katten? In dit artikel vind je alle feiten en veelgestelde vragen over dit middel.

Wat is Frontline?

Frontline is een middel tegen vlooien en teken bij katten. Het is een vloeistof die op de huid van de kat wordt aangebracht. Frontline bevat de werkzame stof Fipronil, dat de vlooien en teken doodt. Het middel werkt tot wel 5 weken tegen vlooien en tot 4 weken tegen teken.

Hoe werkt Frontline bij katten?

Als je Frontline op de huid van je kat aanbrengt, verspreidt het middel zich over de vacht. De werkzame stof Fipronil wordt opgenomen in het vetweefsel van de huid en komt zo in het bloed terecht. Wanneer een vlo of teek op de kat springt en bloed begint te zuigen, krijgt deze het middel binnen en sterft af.

Is Frontline veilig voor katten?

Frontline is veilig voor katten, mits je het middel op de juiste manier gebruikt. Volg altijd de instructies op de verpakking en breng het middel aan op de huid van je kat. Let erop dat je het middel niet in de ogen of bek van je kat aanbrengt. Als je twijfelt over het gebruik van Frontline bij jouw kat, neem dan contact op met je dierenarts.

Veelgestelde vragen over Frontline bij katten

1. Kan ik Frontline gebruiken bij kittens?

Frontline mag gebruikt worden bij kittens die ouder zijn dan 8 weken en meer dan 1 kilo wegen. Raadpleeg altijd je dierenarts voordat je Frontline gebruikt bij kittens.

2. Hoe vaak moet ik Frontline gebruiken bij mijn kat?

Frontline werkt tot 5 weken tegen vlooien en tot 4 weken tegen teken. Het is daarom aan te raden om het middel maandelijks toe te dienen. Let erop dat je het middel niet vaker dan eens per 4 weken gebruikt.

3. Kan ik Frontline gebruiken als mijn kat al vlooien heeft?

Ja, Frontline kan ook gebruikt worden als je kat al vlooien heeft. Het middel zal de aanwezige vlooien doodmaken, maar het kan enige tijd duren voordat de vlooien volledig verdwenen zijn. Het is daarom aan te raden om ook de omgeving grondig te reinigen en te behandelen.

4. Kan mijn kat allergisch zijn voor Frontline?

Ja, het is mogelijk dat je kat allergisch is voor Frontline. Dit kan zich uiten in symptomen als huidirritatie en jeuk. Als je dit merkt, stop dan direct met het gebruik van Frontline en raadpleeg je dierenarts.

5. Kan Frontline bijwerkingen hebben bij mijn kat?

Frontline kan bijwerkingen hebben bij katten, zoals huidirritatie of tijdelijke haaruitval op de plek waar het middel is aangebracht. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en gaan vanzelf over. Als je echter ernstige bijwerkingen opmerkt, neem dan contact op met je dierenarts.

Conclusie

Frontline is een middel dat kan helpen bij het beschermen van je kat tegen vlooien en teken. Het middel werkt tot wel 5 weken tegen vlooien en tot 4 weken tegen teken. Het is belangrijk om Frontline op de juiste manier te gebruiken en de instructies op de verpakking te volgen. Als je vragen hebt over het gebruik van Frontline bij jouw kat, neem dan contact op met je dierenarts.

FAQs

1. Hoe snel werkt Frontline?

Frontline begint binnen 24 uur na toediening te werken. Het kan echter enige tijd duren voordat alle vlooien en teken zijn verdwenen.

2. Kan ik Frontline gebruiken bij zwangere katten?

Frontline kan gebruikt worden bij zwangere katten, maar het is altijd aan te raden om je dierenarts te raadplegen voordat je het middel gebruikt.

3. Kan ik Frontline gebruiken bij honden?

Frontline is ook verkrijgbaar voor honden. Gebruik echter nooit Frontline voor honden bij katten en andersom.

4. Kan ik Frontline gebruiken in combinatie met andere middelen?

Gebruik Frontline niet in combinatie met andere middelen tegen vlooien en teken, tenzij je dierenarts dit heeft voorgeschreven.

5. Moet ik mijn kat wassen voordat ik Frontline gebruik?

Je hoeft je kat niet te wassen voordat je Frontline gebruikt. Zorg er wel voor dat de huid van je kat droog en schoon is.